!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Wednesday, September 23, 2015

Ние избягваме включително губещите.

Пътуването не е завършена (375)

(Част триста седемдесет и пет), Depok, Западна Ява, Indonnesia 21 септември, 2015 г., 21:50 ч).

Ние избягваме включително губещите.

Когато деня на Страшния съд идва, а след това на Божието слово в словото си в Корана, че те са за живеене в света, между другото винаги правят пакости в земята, алчни при получаването на препитание винаги да изгори гората небрежно, вкарвайки на унищожаването на горите, дъжд дим вредни организми живот, създаване на несигурност съседи, поглезите със самоубийство или дим (тютюн), като има предвид, фетви са издадени на учените (Улама и Muhammadiyah Индонезия Саудитска Арабия) реши пушенето е харам.
Също самоубийство под формата на вертикални лекарства (наркотици / хероин и други подобни), заплаши Бог ще се покаят, ако не веднага хвърлено в пъкъла.
Ние също трябва да се гарантира на нашите съседи да се чувстват сигурни и могат да живеят рамо до рамо с нас, въпреки че те са от различни религии, раса, цвят на кожата, както и различен език и нация. Членка.

ISTIQOMAH

От
Ustadz Ustadz Исмаил Абу ал-мюсюлманската AtsariВсъщност благоприятства на Аллах Ta'ala на слугите Си не се ограничава. Сред най-голяма благосклонност е вкусна и ислямската вяра. По същия начин благоприятства istiqomah горе вяра. Това се посочва от хадисите по-долу:

عن سفيان بن عبد الله الثقفي قال قلت يا رسول الله قل لي في الإسلام قولا لا أسأل عنه أحدا بعدك قال قل آمنت بالله فاستقم

От Суфян бин Абдула ATS-Tsaqafi, той каза: Аз казах: "О, Пратенико на Аллах, кажи ми в исляма една дума, че няма да питам никого, след като сте!" Той отговорил: "Кажи:" Аз съм вярващ ", а след това istiqomahlah". [Предадено от мюсюлмани, не. 38; Ahmad 3/413; Тирмизи, не. 2410; Ибн Маджах, не. 3972].

ЗНАЧЕНИЕ ISTIQOMAH
Имам Ибн Раджаб ал-Hanbali Rahimahullah (починал 795 H) каза, обяснявайки смисъла на постоянството и положението на този хадис, като казва: "Istiqomah преследва по правия път, че е правилният религия, без да се обръща на дясно или на ляво. И istiqomah включва да правим всичко послушание роден и вътрешната и да оставите всички неща, които са забранени. След това ще включва всички религии ". [1]

От горното е известно, че размерът istiqomah това е правилната религия. Послушанието е да се направи така както е заповядал, без да преминават границата, без да следвате желанията-желания, въпреки че хората мислят за него като преувеличения или намаляват. Аллах Всемогъщия казва:

فاستقم كما أمرت ومن تاب معك ولا تطغوا إنه بما تعملون بصير

Тогава istiqomahlah (ви държат на правилния път), както заповяда, и (също) тези, които са били с вас се покаят и не престъпват границите. Наистина, Той върши видите всичко, което вършите. [Худ / 11: 112].

Аллах Всемогъщия казва също:

فلذلك فادع واستقم كما أمرت ولا تتبع أهواءهم وقل آمنت بما أنزل الله من كتاب وأمرت لأعدل بينكم الله ربنا وربكم لنا أعمالنا ولكم أعمالكم لا حجة بيننا وبينكم الله يجمع بيننا وإليه المصير

Така че следователно призове (тяхната религия), и istiqomahlah (все още в религията напред и да проповядват), както е заповядал и не следват своите страсти. И казват:.. "Аз вярвам в всички книги разкри Аллах и аз съм заповядал да раздава правосъдие сред вас Аллах е нашият Господ и Бог да ви За нас нашите дела и за вас делата ти, няма кавга между нас и вие, Аллах ще ни и да го събере на мястото обратно (ни) ". [Шура / 42: 15].

ISTIQOMAH сърце и членовете на управителния съвет
Имам Ибн Раджаб ал-Hanbali каза главен istiqomah е сърцето istiqomah на върха на монотеизма, както е описано Абу Бакр и други срещу словото на Аллах:

إن الذين قالوا ربنا الله ثم استقاموا

Всъщност тези, които казват: "Нашият Господ е Аллах", а след това те istiqomah (потвърждавайки тяхната дейност "[Ал-Ahqaf / 46: 13]..

(Ie), че те не се обръщат към различни от Него.

Когато черният дроб има istiqomah горе ma'rifah (знание) за Аллах, khasyah (страх) на Аллах, Аллах величая, почитат Него, Го обичат, искат да Го, доверие в Него, молим да Го, довери kepada- Него, и се отвърне от Него насаме; След това всички крайници също istiqomah горе послушание към Него. Тъй като черният дроб merupaka цар на всички крайници, както и всички членове на тялото е на черния дроб армия. Така че, ако царят istiqomah, армията и народа също istiqomah.

По същия начин, словото на Аллах:

فأقم وجهك للدين حنيفا

Hadapkanlah след това с открито лице към религията на Аллах -Rûm / 30 параграф 30 да се тълкува чрез пречистване намерението и волята на Аллах сам, няма партньор за Него.

След сърцето, а след това най-големият случай, че също държат isitqomahnya се говори, защото това е сърцето преводача и свидетелите (съдържанието) на черния дроб. Следователно, след като Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam нареди istiqomah, той завещае да поддържат устната.

В Musnad Имам Ахмад бин Малик от Anas, Пророка sallallaahu "alaihi WA Салам, каза той:

لا يستقيم إيمان عبد حتى يستقيم قلبه ولا يستقيم قلبه حتى يستقيم لسانه ولا يدخل رجل الجنة لا يأمن جاره بوائقه

Вярата на слуга няма да istiqomah, така че сърцето му istiqomah. И сърцето на слуга няма да istiqomah, така че вербалната му istiqomah. И лицето, чиито съсед не е в безопасност от престъпленията си, няма да отидат в рая. [Предадено от Ахмад, не. 12636, dihasankan от Шейх Салим Ал Hilali в Bahjatun-Nazhirin, 3.13].

Споменати в Тирмизи (не 2407.) От Абу ал-Sa'eed Khudri в marfuu "и mauquf:

إذا أصبح ابن آدم فإن الأعضاء كلها تكفر اللسان فتقول اتق الله فينا فإنما نحن بك فإن استقمت استقمنا وإن اعوججت اعوججنا

Ако синът на Адам влезе сутринта почти всички от крайниците му каза скромно да перорален: "Takwalah на Аллах в поддържането на нашите права, наистина, ние зависим към вас Ако istiqomah, тогава ние също istiqomah, ако се отклонява (от потребителя). Ние също така се различават [Тирмизи, не 2407;.. dihasankan от Шейх Салим Ал Hilali в Bahjatun-Nazhirin 3.17, не 1521]. [2].

Силата ISTIQOMAH
Istiqomah не е лесно. Въпреки това, един ще получи духа в istiqomah знаейки предимство. Аллах Всемогъщия казва проглася върховенството на които ще бъде постигнато чрез хора, които istiqomah:

إن الذين قالوا ربنا الله ثم استقاموا تتنزل عليهم الملائكة ألا تخافوا ولا تحزنوا وأبشروا بالجنة التي كنتم توعدون

Всъщност тези, които казват: "Нашият Господ е Аллах", а след това те istiqomah (потвърждавайки позицията си), ангелите ще се спускат върху тях, казвайки: "Не се страхувайте и не се чувстват тъжни, и радвайте се с Джана е обещал Аллах при вас" , [Fush-shilat / 41: 30].

В един друг айят Аллах Всемогъщия казва:

إن الذين قالوا ربنا الله ثم استقاموا فلا خوف عليهم ولا هم يحزنون) 13 (أولئك أصحاب الجنة خالدين فيها جزاء بما كانوا يعملون

Всъщност тези, които казват: "Нашият Господ е Аллах", а след това те остават istiqomah (фирма постоянен обект в монотеизъм и праведните дела), тогава няма значение за тях и те не са (също) скърбят. Те са обитателите на Рая, там ще пребивават в нея; като награда за това, което те са направили. [ал-Ahqaf / 46: 13-14].

COMPLETE istighfar ISTIQOMAH
Хората със сигурност има и своите недостатъци. Хората няма да могат да прилагат тази религия като цяло перфектно. Затова Аллах Ta'ala заповяда istighfar след поръчка istiqomah. Аллах Subhanahu WA Ta'ala казва:

قل إنما أنا بشر مثلكم يوحى إلي أنما إلهكم إله واحد فاستقيموا إليه واستغفروه وويل للمشركين

Кажи: "Ето, Аз съм само човек като вас, ми разкри, че твоят Господ е Всемогъщият Бог, тогава istiqomahlah (придържате към правия път) към Него и да поиска прошка, и горко на тези, които Неговият сътрудник [Fush-shilat / 41: 6]..

Иман Ибн Раджаб заяви: "В словото на Аллах" и след това остане на правия път, водещ до Него и да поиска прошка ", е знак, че неизбежно недостатък в (работещ) istiqomah нареди, след ремонт със istighfar която изисква покаяние и ruju "към постоянство". [3]

ПРИЧИНИ ISTIQOMAH
В действителност причинява istiqomah много. Сред най-важните причини, които правят някой постоянството в пътя на Аллах Ta'ala е както следва:
1. Размишлявайки Корана.
2. практикуват религията на Аллах.
3. Молитва.
4. Dhikr.
5. Развитие на вярата.
6. Подражавайте Salafush-Салих и учени istiqomah.
7. Да обичаш на Аллах и на Неговия Пратеник, повече от други.
8. Любов и омраза нещо, защото на Аллах.
9. Mutual завещание от Ал-Хак, търпение и състрадание.
10. Убеден бъдеще за исляма.

Ето още малко обяснение за istiqomah, може да бъде полезно.

Аллах знае най-добре.

[Копиран от списание издание на As-Суна 06 / Година XVII / 1435H / 2014M. Publishers Постоянен комитет Foundation Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Тел. 0271-858197 Fax 0271-858196]

ЗАГУБИ съществените

От
Шейх Абдул Бари ast-TsubaitiВсеки ще иска винаги да бъде щастлив и никога не е искал мизерия дори за миг. Всеки иска да бъде винаги късмет и максимални усилия, за да се избегнат загубите, но какво да кажем за да се каже, фактите говорят друго. Не всички хора по света, който иска да се материализира, понякога какво точно да се избегне превръщането факт, който трябва да бъде приет, дори горчива. Загуби продължават да тормозят. Тази горчива реалност, адресирано с различни нагласи, вариращи от крайно отношение към посредственото. Понякога това е именно отношението на търпи вреди, или нова, като се самоубие - na'ûdzu billâh-, имуществени щети, да се наранят или да нарани друго лице. Но има също така се занимава със спокойна, спокойна и търпение. Той разбира, че загубите, понесени в този свят не е най-добрата загубата, а не на загуба, която ще донесе вечно страдание; Той не е недостатък, споменато от Аллах Всемогъщия в Неговото слово:

قل إن الخاسرين الذين خسروا أنفسهم وأهليهم يوم القيامة ألا ذلك هو الخسران المبين

Кажи: "Наистина, тези, които губят са тези, които себе си и семействата навреди на Деня на Страшния съд". не забравяйте, че това е реална загуба. [Az-Zumar / 39: 15]

Загубите, посочени в параграфа по-горе, че загубата на най-важното, което ще доведе до вечен съжаление. Загуби от Деня на Страшния съд; загуба на човешки добротата и лошотията, когато се съпоставят в кантара най-справедливият, която не съдържа изневерява на всички. Нека Аллах Всемогъщия всички ни спаси от тези загуби.

Загуби от Деня на Страшния съд е резултат от нашите действия по време на живота на света. Ако е шансът за оцеляване може да се използва и от двете като бизнесмен и максимално използване на капитала много ограничен опит да се възползват възможно най-много, тогава Аллах желае, ще се спасим от такива загуби.

Най-лошите загуби, които сполетяват човек е загуба, която рефлектира на своята религия, като тези загуби ще доведат до вечно страдание в отвъдното. Загуба засягащи религията е най-лошото бедствие за някого. Следователно, между молитвата на Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam е:

... ولا تجعل مصيبتنا في ديننا

Имате ли бедствие за нашата религия

Освен това, ако бедствие на тази религия да го плъзнете в долината на отстъпничество - na'ûdzu Billah.

Сред характеристиките на хората, които са понесли загуби с крайната загуба е благочестива постъпка тя пропуска шанс в живота. Той остави възможност да се измъкне от, така че, когато най-накрая пристига смъртта, благотворителност kabaikan той е направил е малко, а грозотата монтаж. Ако е така, това би обезсмислило грозота везни добротата на. Хора като този, в това число най-губещите, като словото на Аллах Всемогъщия:

والوزن يومئذ الحق فمن ثقلت موازينه فأولئك هم المفلحون) 8 (ومن خفت موازينه فأولئك الذين خسروا أنفسهم بما كانوا بآياتنا يظلمون

Везни в деня това е истината (правосъдие), а след това всеки, който везни доброта, те са щастливците. И всеки, който везни доброта светлина, така че хората, които сами вредят. [Ал-Араф / 7: 8-9]

Признаците на тези други губещи често са ясни критерии за обещанието, което прави пакости в земята чрез разпространяване съмнително и предизвикват похот. Аллах Всемогъщия казва:

الذين ينقضون عهد الله من بعد ميثاقه ويقطعون ما أمر الله به أن يوصل ويفسدون في الأرض أولئك هم الخاسرون

(Именно) тези, които нарушават завета на Аллах, след като споразумението бе категоричен, и да реши какво е заповядал Аллах (им), за да се присъедини, и да направи пакост в земята. Те са тези, които губят. [Ал-Бакара / 2: 27]

Хората покорни и послушни на онези, които не вярват и да даде лоялност към тях също са сред характеристиките на губещите. Коранът е силно предупреди действия, които доведоха до този слаб резултат. Благодарение на неверниците, че ще се опита да ни направи като тях. Аллах Всемогъщия казва:

يا أيها الذين آمنوا إن تطيعوا الذين كفروا يردوكم على أعقابكم فتنقلبوا خاسرين

О, вярващи, ако слушате тези, които не вярват, те ви донесе гръб до гръб (до неверие), и бъдете мъже, които губят. [Али Имран / 3: 149]

Включително тези губещи в деня на Страшния съд, са тези, които се кланят само Аллах Всемогъщия, когато получи благодатта на доброта, когато животът й комфортно, удобно и проспериращ или нея поклонение на Аллах Всемогъщия, когато това, което се прави, то може да бъде печеливша или светска доброта. Аллах Всемогъщия казва:

ومن الناس من يعبد الله على حرف فإن أصابه خير اطمأن به وإن أصابته فتنة انقلب على وجهه خسر الدنيا والآخرة ذلك هو الخسران المبين

"И на човечеството има и такива, които се покланят на Аллах, като е на ръба (не с убеждение); Така че, ако е придобил добродетели, той остава в това състояние, и ако той е поразен от бедствие, завъртете го обратно. Тя било жалко в света и в отвъдното. Такава е реална загуба. [Ал-Хадж / 22: 11]

Включително загубите също са тези, които пренебрегвани от семейството богатство и затова не може да се покланят на Аллах Всемогъщия. Аллах Всемогъщия казва:

يا أيها الذين آمنوا لا تلهكم أموالكم ولا أولادكم عن ذكر الله ومن يفعل ذلك فأولئك هم الخاسرون

О, вярващи, не Нека вашето богатство и Вашите деца сте отклоняват от споменаването на Аллах. Така че всеки, който е направил, така че те, че хората са най-губещите. [Al-Munafiqun / 63: 9]

И още много други стихове от Корана, които споменават думата губещите и нещата, които причиняват загуби. Това е всичко, за да напомнят на хората да не бъдат засегнати от загуби в резултат неописуемо страдание последствията в отвъдното живот.

И накрая, ние се молим на Аллах Всемогъщия, за да се защитят и да ни спаси от тези загуби.

Как можем да избегнем подобни загуби? Когато един бизнес, който може да бъде полезен?

Отговорът е описан в Корана с ясно обяснение на Корана, сура ал-'Ashr.

В един друг айят е описано признаци печеливш бизнес и не е гарантирано да бъдат докоснати от загубата. Аллах Всемогъщия казва:

يا أيها الذين آمنوا هل أدلكم على تجارة تنجيكم من عذاب أليم) 10 (تؤمنون بالله ورسوله وتجاهدون في سبيل الله بأموالكم وأنفسكم ذلكم خير لكم إن كنتم تعلمون

О, вярващи, можете sukakah I ви покажа един търговия, която може да ви спаси от болезнено мъчение? (Ie) вие вярвате в Аллах и на Неговия Пратеник, и се стремят по пътя на Аллах чрез своите имоти и душата. Това е по-добре за вас, ако вие само знаеше. [Ash-Shaff / 61: 10-11]

Аллах Всемогъщия казва също:

إن الذين يتلون كتاب الله وأقاموا الصلاة وأنفقوا مما رزقناهم سرا وعلانية يرجون تجارة لن تبور

Истина тези, които винаги четат Книгата на Аллах и отслужват молитвата и прекарват навън страна на препитание, което ние дарил ги тайно и явно, че очакват търговия, че няма какво да губят. [Fatir / 35: 29]

Това е отговорът. Това е начинът, и стъпките, които могат да бъдат предприети, за да се избегнат загубите и да се реализира печалба. Който и пренебрежение и не обръща внимание на начина, по който дадено от Аллах Всемогъщия, загубата ще сигурност не неизбежна, и той ще се почувства угризения несравнима. Той ще съжалява, че поведението му е било загубено шанс благотворителна организация, която никога няма да се върне отново. Той ще го съжалява, тъй като Аллах Всемогъщия казва за тях е:

حتى إذا جاءتهم الساعة بغتة قالوا يا حسرتنا على ما فرطنا فيها وهم يحملون أوزارهم على ظهورهم ألا ساء ما يزرون

Така че, когато Решение дойде при тях внезапно, те казаха: "Това, което ние съжаляваме магнитуд, срещу нашата небрежност за края на него!", Докато те понесе греховете на гърба си. Не забравяйте, че злото е това, което те го издържите. [Ал-Анам / 6: 31]

Нека всички ние да продължи да бъде в ръководството на Аллах Всемогъщия и винаги получавате Taufiq на Аллах Всемогъщия да се прави добро в съответствие с правилата на Аллах Всемогъщия.

(Адаптирано от проповед на шейх Абдул Бари ast-Tsubaiti в Masjid един-Nabawi, на 30 Jumada End 1434 H със заглавието на Ал Khasâtul Haqîqiyatu)

[Копиран от списание издание на As-Суна 06 / Година XVII / 1435H / 2014M. Publishers Постоянен комитет Foundation Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Тел. 0271-858197 Fax 0271-858196]

No comments:

Post a Comment