!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Wednesday, September 16, 2015

Félni csak az Isten.

Az út nem volt kész (371)

(Part 371), Depok, Nyugat-Jáva, Indonnesia, szeptember 16, 2015, 01:29).

Félni csak az Isten.

Isten igéje által a Koránban és a Hadith (Sunnah) azt mondja az ember, hogy az egyetlen dolog, amitől félni kellene az emberiség Isten az, aki teremtette az eget és a földet, és minden teremtmény.
Emberi (hívők) Allah is figyelmeztetett, hogy az első számú ellensége az ember a gonosz (Sátán) és azok, akik kibújik, és a pogányok.
De az az ember, aki ezt tette a pogány politeizmus és emberek (muszlimok / hit) elrendelte, hogy elmondja nekik megfelelő iránymutatást a Korán és a Sunnah, hogy nem térnek, nem is ezt kibújik (tömörítő partnerek Isten), és azonnal távozni hitetlenség és a hit Istenben.
Ha ők hitetlenek, és nem vonhatja ki magát az ellenséges muszlimok és üldöznek (harc) muszlimok, persze, muzulmánok kötelessége, hogy megvédjék magukat ezzel fisabilillah dzsihád (harcok, ahogy Allah) csakúgy, mint a Mohamed prófétát Badr és Uhud.
Ha nem volt elég tűzerő és kifinomult, persze van, hogy imádkozzanak Istenhez, hogy segítsen az Isten, mint Isten is a csatában Badr, Isten küld angyalokat a harcot az ellenség a Mohamed próféta.
Emlékek, mint mondta Allah a Koránban, az ellenség a hívők mindig pogányok (ember kibújik), és egy nemzet, amely mindig ölni, és meg fogja ölni a hírnökök Isten, kezdve attól az időponttól kezdve Noé, Mózes (fáraó és serege), a zsidók, akik meg akarták ölni Rasul (Próféta Isa), valamint más ellenséges hitetlenek muszlimok. Ellenségesség volt egy teszt Allah, ha mi is azok, akik a beteg, vagy tényleg csak félek az Isten. És azt teszteltük, hogy segítünk a mi testvéreink, akik most dizolimi iszlám ellenségei.
A név nagyon ismerős Aksza mecset a muzulmánok számára. Mecset Jeruzsálemben van az a harmadik legszentebb mecset a muzulmánok, miután a Nagy Mecset Mekkában, és a Próféta mecset Medina.

A legtöbb muszlim is mindig tudta, volt egyszer egy Mekkája mecset imákat először. Az új helyzetben váltotta Kába a Nagy Mecset, a 17. után a Mohamed próféta vándoroltak Mekkából Medinába.

A leghíresebb történet a mecset dolga lehet ISRA "és Mi'raj az év 620. A Aksza mecset hívják Isra próféta lett utolsó útjára a Haram. Erről a helyről is Mohamed próféta belefogott egy utazás Sidrat Al Muntaha vagy lapis ég hét.

Mire éjjel ISRA "és Mi'raj is, a mecset is ismert a neve Baitul Maqdis úgy vélik, hogy az a hely, a Mohamed próféta imákkal imám gyülekezetet 25 apostolok és próféták több mint 160.000.

Aksza mecset is híres állt a szent komplexum három vallás, az iszlám, a kereszténység és a judaizmus. A történelemben, a mecset volt egyszer ellenőrzése alatt nagyhatalmak, a római, bizánci, amíg az iszlám.

Aksza mecset valóban nagyon szoros a muszlimokkal. Van azonban számos tény széles körben nem ismert ez a tiszteletre méltó mecset.
Sok mecsetek

Al Aksza név eredetileg használt utal az oldalon található keleti részén Palesztina ezt. Tény, hogy a Aksza mecset nem az egyetlen mecset az oldalon. A zavar megelőzése érdekében, a történelmi komplex hívják a neve Al Haram Asyarif alias dicsőséges szent földet.

Aksza mecset nem az egyetlen mecset ebben a bonyolult. A mecseteket is szorosan kapcsolódik az iszlám történetét. Ezen kívül Aksza mecset vannak Kibla mecset, Masjid Al Sakhra alias Szikladómra, Buraq mecset, mecset Marwani, és mások.

A leggyakoribb hiba akkor jelentkezik, ha a kép nézése mecset Szikladómra. Sokan, akik a mecset, amely az Aksza mecset. Mivel az Aksza mecset és a Szikla mecset különbözik összesen.

Szikladómra egy arany kupola. Azt mondják, hogy ez a kupola volt bevonva arany. A mecset is az egyik ikont Jeruzsálem. Sokan úgy vélik, ez az épület Aksza mecset. Sőt, ha olyan munkát végez keresést a Google Aksza mecset, a domináns kép rajzolódik a kép Al Sakhra mecset kupolája ragyogó.

Aksza mecset található a dél-mecset Al Sakhra. A hossza az épület körülbelül 83 méter. Szélessége 56 méter. Körülbelül 5000 ember volt képes elhelyezni ezt a mecset. Ha párosulva a környéken, amely mintegy 144.000 négyzetméter. Betölteni 400.000 hívők.

Aksza mecset kupola sötétebb, mert bádogból. Ez a mecset épült a hagyomány szerint a próféta 40 év után a Kába-kő.
A próféták sírja

Nem volt rekord, pontosan a próféták vannak eltemetve ez a hely. Világos azonban, hogy sok próféta és társait a Mohamed próféta, mint Salman perzsa, aki itt van eltemetve.

Próféta Salamon lett hitte, hogy meghalt az egész Aksza mecset. Sírját erősen gyanítható, hogy itt egyébként.
(BBC) - közötti összecsapások palesztin tüntetők és izraeli rendőrség Al-Aksza mecset vegyület Jeruzsálemben lépett a harmadik napon, kedd 15 szeptember.
Tüntetők dobta sziklák, tűzijáték, darab beton, és Molotov-koktélokkal izraeli biztonsági erők, a rendőrség tisztviselői szerint Izrael.
Azt mondta, két palesztint tartóztattak le, és öt rendőr szenvedett kisebb sérüléseket.
A helyzet lehet leküzdeni röviddel ezután, és az al-Aksza komplex nyitották meg újra a látogatók.
Al-Aksza mecset -ami tisztítva akár muszlim vagy zsidó gyakran a helyszínen feszültséget Izrael és Palesztina között.
Izrael, hogy a zsidók, hogy látogassa meg a mecset komplexum, amelyet a palesztinok tekinthető provokáció.
Reakció Jordan
Az ENSZ és az amerikai kormány felszólította mindkét felet, hogy tanúsítsanak önmérsékletet.
Országok szomszédos Izrael és Palesztina, Jordánia, arra figyelmeztetett, hogy Izraelnek meg kell helyreállítani a rendet az Al-Aksza mecset és környékén.
Ha nem, akkor ez a helyzet veszélyezteti a kapcsolatát Izrael és a kormány Amman.
"A provokáció bármilyen Jeruzsálemben hatással lesz az izraeli-jordániai kapcsolatok. Jordan nem volt más választása, hanem, hogy tegyen határozott lépéseket" mondta Abdullah király a Jordan.
Jordan írt alá békeszerződést Izraellel felelős minden szempontból iszlamizálódása az al-Aksza vegyület.

Összecsapások törtek ki az al-Aksza mecset vegyület Kelet-Jeruzsálemben, az izraeli rendőrség behatolt a vegyület után mecset.
Izraeli média számolt be, Ynet News, tucatnyi rendőrség lépett be a régióban, üdvözölte a palesztinok kövekkel és petárdákat.
Hasonló összetűzések voltak július végén.
Régió szent három vallás ez a forrása a politikai és vallási feszültségek palesztinok és izraeliek közötti, és sokszor fajult a konfliktus.
Feszültségek keletkeztek ismét két héttel ezelőtt, miután cselekmény izraeli védelmi miniszter Moshe Yaalon betiltották két iszlám csoportok, amelyek blokkolják a bejegyzés a zsidó látogatók Haram al-Sharif bonyolult, hogy azt is állította, a zsidók.
A legújabb összecsapások törtek ki néhány órával a ceremónia előtt zsidó újév, a Ros Hásáná, amely így kezdődik idején napnyugta vasárnap (13/9), amíg kedden este.

A félelem, hogy Isten SWT és okozat, az élet egy muszlim

Által
Shaykh Dr. Ali al-Hudzaifi Hafizhahullah


A gyakorlatban a szív, egy kérdés, a nagy és dicsőséges. Az érdem és bűn nagyobb, mint a tettei végtagok, mert a mozgás a végtagok csak kövesd a szíved. Ezért azt mondta: "A szív az uralkodó az a végtagok és a test egyéb tagjai a férfiak."

Között a gyakorlatban a szív, amelyek ösztönzik a jót tettek, és amely elősegítheti egyfajta szerelem, hogy a végén, amely elhatárolta a rossz tetteket, és ahhoz vezethet, hogy a hozzáállása aszkézis a világ felé, és megfékezze a vágy van khauf (félelem) és a király "(remény), hogy Allah Mindenható.

Khauf (félelem), hogy Allah végigvezeti a szív minden jót, és megakadályozza őt minden gonosztól, míg a király "kergette nyerni az öröm és jutalom Mindenható Allah, lehelte szenvedéllyel csinálni nagy tettekre.

Félelem a Mindenható Allah egyik ága a monoteizmus kell fordítani csak Allah. Allah wa Ta'ala elrendelte a férfi, hogy félik Őt, és megtiltják a félelem rajta kívül. Allah azt mondja:

إنما ذلكم الشيطان يخوف أولياءه فلا تخافوهم وخافون إن كنتم مؤمنين

Sőt, ők csakis az ördög pánik (akkor) a barátaival (a bálványimádók Quraysh), ezért nem félnek tőlük, de félni engem, ha tényleg hívők [Ali Imran / 3: 175]

Mindenható Allah azt is mondja:

فلا تخشوا الناس واخشون ولا تشتروا بآياتي ثمنا قليلا

Ezért nem kell félni, hogy az emberek, (de) félni engem. És ne cseréljük Saját versek egy kis áron. [al-Maidah / 5: 44]

Mit jelent a félelem: szorongás, depressziós, és aggódnak kitéve gyötrelem Mindenható Allah eredményeként jogellenes cselekmények vagy megszüntetheti az kötelezettségeknek, továbbá attól, hogy Allah wa Ta'ala nem kapott shalihnya gyakorlatban. Ezzel a félelmet, mert akkor a lélek eloszlatta a dolgokat tilos és rohant, hogy nem jó.

Az a személy, aki a félelem, mint már említettük, ígérte a Mindenható Allah jutalom nagy sok verset. Közülük a Mindenható Allah szava:

ولمن خاف مقام ربه جنتان) 46 (فبأي آلاء ربكما تكذبان) 47 (ذواتا أفنان

Az emberek, akik félnek Allah kap két paradicsoma. Rabb kedvez akkor melyiket tagadja? Mindkét mennyország, amely a fák és gyümölcsök [ar-Rahman / 55: 46-48]

Allah, hogy hirdesse, hogy azok, akik félik Őt, mentésre kerül a dolog, hogy nem szereti, mivel megfelelőségének és adott egy szép befejezés.
Ha tanulmányozzuk az életét a tudósok a Salaf, azt látjuk, a félelem, a Mindenható Allah uralták a szívüket. Ez arra ösztönzi őket, hogy folyamatosan fejlessze a gyakorlat, és várják a türelmi Mindenható Allah. Ezért a életkörülményeiket mindig jó volt, ők is jó elhasználódott valamint gyakorolják a teljes áldását.

Dicséretes a félelem a félelem, hogy vezeti a jó cselekedetek, zárolás jogellenes cselekmények. Ha a félelem, hogy túllépte ezt a határt, hogy hatására a természetben a kétségbeesés az irgalmas Allah.

Ibn al-Rajab Hanbali rahimahullah mondta: "a félelemérzet, hogy kell egy szolga akkora, mint egy félelem, hogy lehet tolni a dolgokat, hogy fardhu és távol a tiltott. Ha több mint szint felett úgy, hogy felkelti szenvedélyes lélek csinálni nafilah (gyakorlat körülmetélés) és az engedelmesség, ne a makruh, és nem túlzott dolgokat megengedett, akkor minden dicséretes erény. De ha a félelem, hogy több, mint bármi fölött, hogy okozhat betegséget, halált vagy maradandó szorongás, hogy csökkentsék minden típusú üzleti, akkor az ilyen félelem nem dicséretes. "

Ez a félelem tulajdonában kell lennie egy muszlim, míg él az életét ebben a világban. És mi a helyzet a király?

A király a törekvést, hogy elérjék a jutalma Allah cserébe jó cselekedetek, amit tett. Tehát a király kötelezettség "jót tettek, hagyja kérdéseket, amelyeket tilos, vagy megbánják azt. Ami hagyva azt a kötelezettséget, hogy engedelmeskedjenek a vágyak és remények a Mindenható Allah, akkor nem a király, hanem csak úgy érezte biztonságban a hazaárulás Mindenható Allah, míg Allah azt mondja:

أفأمنوا مكر الله فلا يأمن مكر الله إلا القوم الخاسرون

Érzik biztonságban a gyötrelem Allah (váratlan)? Nem biztonságos Allahtól, kivéve hazaárulás oranag a vesztesek [al-A'raf / 7: 99]

Allah magyarázza, hogy a király "volt elvégzése után jó cselekedetek, cselekedetek nélkül, a király" nem létezik. Allah azt mondja:

إن الذين يتلون كتاب الله وأقاموا الصلاة وأنفقوا مما رزقناهم سرا وعلانية يرجون تجارة لن تبور

Valójában azok, akik olvassák a Book of Allah, rendszeres imádság, és töltsön milyen Adtunk nekik titokban vagy nyíltan, ők azok, akik azt várják, hogy a kereskedelem soha nem megy ki. [Fatir / 35: 29]

Mindenható Allah azt is mondja:

إن الذين آمنوا والذين هاجروا وجاهدوا في سبيل الله أولئك يرجون رحمت الله والله غفور رحيم

Bizonyára azok, akik azt hiszik, kivándorló és arra törekszenek, ahogy Allah, ők azok, akik várják a kegyelem Allah, és Allah megbocsátó és könyörületes. [al-Baqarah / 2: 218]

Raja ", valamint az al-khauf a szíve imádják, hogy ne forduljon el más, mint Allah mindenható. ha vannak memalingkannya más, mint Allah, aztán beleesett egy pocsolyába kibújik.

És a király a legközelebbi lehetőség, hogy közelebb kerüljön a Mindenható Allah. Egy hadíszt Qudsi kifejtette, hogy a Mindenható Allah azt mondja:

أنا عند ظن عبدي بي وأنا معه إذا ذكرني

Én, mint az én szolgám állítólagos Hozzám. És voltam vele, amikor emlékszik én

Melyik kell tenni egy muszlim össze többek khauf és a király ". Mindkét egyensúlyban kell lennie. Ez az állapot a próféta és a Messenger és a muzulmánok. Allah azt mondja:

تتجافى جنوبهم عن المضاجع يدعون ربهم خوفا وطمعا ومما رزقناهم ينفقون

Hull távol állnak az ágy, és mindig imádkozott, hogy az Urat félelemmel és reménnyel, és ők költenek a rendelkezés, hogy mi az. [mint-Sajadah / 32: 16]

Amikor egy muszlim tudja lefedettség türelmi Mindenható Allah, a nagylelkűség vele, könnyű őt így bocsánatot a bűnök nagy, a szélessége az ő ég és az összeg a jutalom a szeretet shalihnya, lelke lesz megkönnyebbültem, nyugodt, és ő továbbra is Folyamatosan optimista és ambiciózus ahhoz, hogy elérjük azt, amit ott van mellette a Mindenható Allah. Ehelyett, amikor megtudta, hogy milyen súlyos a büntetés Allah, kínozza nagyon nehéz, ő számításai annyira figyelmes, az Ítélet Napján és a pokol olyan szörnyű, valamint a különböző gyötrelem a túlvilágon, akkor a lelke meg lehet előzni, korlátlan, mindig éber és féltek az megsértése.

Azáltal, mert, a hadeeth Abu Hurayrah radi anhu, a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:

لو يعلم المؤمن ما عند الله من العقوبة, ما طمع بجنته أحد, ولو يعلم الكافر ما عند الله من الرحمة, ما قنط من جنته أحد

Tegyük fel, hogy egy hívő tudja, a gyötrelem oldalán Allah, biztosan senki, aki túlságosan ambiciózus, hogy elérje a paradicsomban. És ha a hitetlenek ismerik a részvétet Allah, biztosan senki sem kétségbeesés az ő elérni a mennyet
[HR. Muszlim]

A könyvben Madârijus Salikin, Imam Ibn al-Qayyim rahimahullah mondta: "A szív (az ember), útban a Mindenható Allah olyan, mint egy madár, ott, ahol a szeretet Allah, mint a fej, míg az al-khauf (félelem) és a király két szárnyak. Ha a fej és két egészséges szárnyak, ő fog repülni jó. Azonban, ha a fej kiesik, akkor meg fog halni, és ha elvesztette mindkét szárnya, akkor ő is áldozatul esnek a vadász vagy sólyom. "

Allah Mindenható adjon nekünk, és a muszlimok az értelemben, hogy mire van szükségünk az életben, hogy a világ tele van trükkökkel.

al-khauf, vagyis a félelem a harag és büntetés Mindenható Allah. Hiszem, meg kell erősíteni bennünk, amikor mi egy egészséges állapot. Különösen ebben a korban, amelyben a világ becsapni a legtöbb ember a hamis szépség, ami azok elhanyagolása dhikrullah, hogy ahhoz vezetett, hogy a szívük lesz kemény, keményebb, mint a kő hegy mégis. Na'udzubillah.

De a király ", azaz a reményt vagy ambíció, hogy elérjék a jutalmat Mindenható Allah azt is megígérte, hogy nem tűnik el a szívünket, hogy ne essen kétségbe az irgalmas Allah.

al-khauf megköveteli, hogy egy muzulmán elsietni semmit jogok érvényesítése Mindenható Allah és tartsd távol a hanyagság. Az íze is akadályoztatva menzhalimi mások és motivált, hogy megbízható, becsületes, tisztességes és nem pazarolja mások jogait.

Félelem ágyazva ezt a szív is megmenti őt a félrevezetés, a világ, így ő nem mosott el a vágy, hogy tilos, mert mindig éber, hogy a világon.

Ya Allah! Anugerahkanlah minket a félelem, ami akadályoz minket abban, erkölcstelen cselekmények; Anugerahkanlah hogy az engedelmesség, amely elvezet minket a mennybe te; És anugerahkanlah a bizalmat, amellyel úgy érezzük, a szerencsétlenség a világban azok könnyűek.

(Forrás: péntek prédikáció Masjidin Nabawi által szállított Sheikh Dr. Ali al-Hudzaifi Hafizhahullah 8 Shafar 1434 címmel al-Khaufu minallah wa fi Hayâtil Atsaruhu Muszlim)

[Másolt a magazin kiadása As-Sunnah 11 / Év XVII / 1435H / 2014M. Kiadók Alapítvány Állandó Bizottság Istiqomah Surakartában, Jl. Solo-Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Tel. 0271-858197 Fax 0271-858196]

No comments:

Post a Comment