!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Saturday, September 12, 2015

Izbjeglice poplavljenih u Evropi, zbog sukoba Siriji, Jemenu nakon sukoba.

Vožnja nije bila završena (367)

(Part 367), Depok, West Java, Indonnesia, 11. septembar 2015, 20:19 PM).

Izbjeglice poplavljenih u Evropi, zbog sukoba Siriji, Jemenu nakon sukoba.

U posljednjih nekoliko dana Europske poplavljenim izbeglica porijeklom iz Sirije sukoba, i Afganistan, a ne više protok izbjeglica će doći kao rezultat sukoba u Iraku i Jemenu i zemlje pogođene sukobima iz drugih krajeva.
Osim toga, sukob u Siriji je vjerojatno da pogoršati uz učešće Rusije i Irana da pomogne Assadovom režimu i opozicionih grupa koji su pomagali Sjedinjenih Američkih Država i njenih saveznika.
Produžena sukob između Iraka ISIS (Islamska država Irak, Sirija, i Sirija) sa Vladom šiitskih dominacije u Iraku koji su pomogli Iran i Hezbolah libanske i koalicija od 80 zemalja koje su koordinirane Sjedinjenih Američkih Država.
Će intenzivirati sukob u Jemenu između Houthia šiitske pobunjenika protiv jemenske vlade koja je pomogla Saudijska Arabija i arapske koalicije Zaljevskog vijeća za suradnju
Ako sukoba u regiji da postanu intenzivniji, da ne govorimo o sukobu u Sjevernoj Africi, eventualno u Libiji i opozicije protiv autoritarne vojne vlasti u Egiptu, Europi, Australiji i SAD-u mora biti spreman da primi više protok izbjeglica iz rata regije.

(BBC) - Evropska unija pozvala da prihvati više izbjeglica
Predsjednik Europske komisije, Jean Claude Juncker, rekao je EU suočava s ozbiljnim izazovima dolaskom izbjeglica.
U obraćanju članovima Europskog parlamenta, u srijedu (09.09), Juncker pozvao zemlje članice da prihvate činjenicu da Europa doživljava kao sigurno utočište, kao simbol nade za izbjeglice.
On je predložio da dodatni 160.000 tražitelja azila smješteni u svim državama članicama EU s obavezujući sistem kvota.
Prethodno obrađeni prijedlog plasman podjela izbjeglica za člana koji je kasnije izazvao veliki broj zemalja.
Juncker prijedlog je trebalo da se raspravlja od strane ministara EU u ponedjeljak (14/09).
Odgovarajući na žalbu predsjednik Europske komisije, njemačka kancelarka, Angela Merkel, ponovio države članice EU treba odmah dogovore o obavezujućih kvota bez ograničavanja broja izbjeglica koje treba poduzeti.
Drugim riječima, Merkel je Juncker prijedlog je minimalna potražnja i EU treba da prihvati više izbjeglica.
U međuvremenu, premijer Republike Češke, Bohuslav Sobotka, rekao da EU ne bi trebalo da se fokusiraju na novim planovima, ali provedba sporazuma u prošlosti o izbjeglicama i azilantima.
U odgovarajući razvoj, vlada Australije, rekao je da će primiti dodatnih 12.000 izbjeglica iz Sirije i Iraka.
Tony Abbott rekao je premijer manjinskih grupa su bili progonjeni, koji se trenutno traže utočište u Libanu, Jordanu, a Turska, će dobiti prioritet.
Ove izbjeglice će biti prihvaćen i nastanio se u Australiji od kraja godine.

Obavezna kvote za broj imigranata koja će biti primljena od strane zemalja članica EU je "prvi korak" u rješavanju krize učesnika.
Ovo je otkrivena od strane njemačka kancelarka, Angela Merkel, uz nastavak priliv migranata i izbjeglica, koji vrhunac prošlog vikenda.
Merkel je rekao da dijeli premijer Švedske, Stefan Lofven, koji je bio u posjeti Njemačkoj. Te dvije zemlje su do sada najveći prilagodljivije migranata i izbjeglica iz Sirije.
Pozivom na planu Europske komisije kao "važan prvi korak", on je dodao kako je EU zahtijeva otvorenog blizu sistem podijeliti onima koji imaju pravo na azil.
Danas, srijeda, 8. septembar Evropska komisija će utvrditi plan rukovanja imigranata, između ostalog, distribucija kvota za približno 120.000 novajlije u zemljama članicama.
Njemačka je rekao da bi mogao menampug više imigranata u budućnosti, ali bih teret dijeli.
Prorektor Sigmar Gabriel izrazio zemlja moći primiti najmanje 500.000 izbjeglica godišnje u narednim godinama.
Ovo pitanje kvota se očekuje da će dovesti do razlike u Europskoj uniji.
Mađarskoj, Češkoj, Poljskoj, Slovačkoj i Rumuniji već izrazili rezerve, iako je kasnije rekao Poljska mogla primiti više nego što je do pred ponudi, čak 2.000 učesnika,
Dok Španjolska je rekao da će dobiti iznos koje je postavila Europska komisija.

Njemačka potvrđuje da je zemlja u stanju da primi najmanje 500.000 izbjeglica godišnje u narednim godinama.
Tvrdnja je poznata po vicekancelar Sigmar Gabriel.
"Mislim da moramo biti u stanju da primi pola miliona (izbjeglica godišnje) u narednim godinama. Nemam sumnje u to. To bi moglo biti još više", rekao je on.
Međutim, on je naglasio da druge zemlje u Europi moraju preuzeti odgovornost.
Sigmar Gabriel rekao je Njemačka zahtijevaju rad kada je stanovništvo dole.
Njemačka sposobnost održati na stotine hiljada izbeglica su sada preplavljuju Europe, posebno iz zemalja kao što su ratom razorenoj Siriji, se obratio i ministar financija Wolfgang Schaueble.
Članovima njemačkog parlamenta, rekao je ekonomija zemlje je dovoljno jak.
Posmatrač je rekao da je spremnost Njemačke primio izbjeglice ne može biti odvojen od hitnim situacijama koje se javljaju u Mađarskoj i solidarnosti u samoj njemačkom društvu.
Njemačka i Francuska žele da šire kvota izbjeglica i azilanata u zemljama članicama Europske unije, ali mnogi od njih protiv prijedloga.
Ako je dogovoren prijedlog na, zemlje Europske unije zaprijetio kaznama ako odbiju izbjeglica i imigranata koji su nedavno stigli u Italiji, Grčkoj i Mađarskoj.

Lider njemačke i francuske lideri iznijela prijedlog za novi sistem distribucije izbjeglica među zemljama članicama Europske unije.
Francuski predsjednik Francois Hollande rekao je on i njemačka kancelarka Angela Merkel su se složili na mehanizam za širenje izbjeglicama i migrantima su sada preplavili Europe.
Dodano, Francuska je bila spremna da primi 24.000 ljudi.
"Mi ćemo taj korak jer mislim da je to princip koji se vezuje Francuska," izjavio je predsjednik Hollande, u ponedjeljak (07/09).
"Mi ćemo učiniti jer ovo je plan koji smo predali vlastitu, i nadamo se da će biti usvojen do cijeloj Europi", rekao je on.
Prema njegovim riječima, na osnovu plana Europske komisije, čak 120.000 izbjeglica će biti preseljeni u državama članicama u naredne dvije godine.
U međuvremenu, njemačka kancelarka Angela Merkel je insistirao da njegova zemlja neće biti u stanju da se nose s krizom sam ovo, i pitati druge zemlje da se pridruže izbjeglice.
Do sada je oko 20.000 migranata i izbjeglica se procjenjuje da su stigli u Njemačkoj prošlog vikenda, većina zemalja pogođenih ratom poput Sirije i Afganistana.
No, prijedlog Francuske i Njemačke protivi mađarski premijer Viktor Orban koji potvrđuje kvota neće se primjenjivati ​​na osnovu sistema EU vladaju sada.

Uz sirijske krize izbjeglica pokušavaju ući u evropske zemlje, postavlja se pitanje zašto se ne vodeći bogat Gulf države i bliže udaljenosti?
Tokom godina su prešli u Libanon, Jordan i Tursku, ali gotovo ništa u zemljama Zaljeva.
Zvanično, sirijski stanovnici mogu podnijeti zahtjev za turističku vizu ili dozvolu za rad za ulazak u Gulf države, ali cijena je vrlo skupo. Također postoji nepisano pravilo da ograničava Sirijci za dobivanje vize.
Prosperitet i blizina Gulf država sa Sirijom sada je pokrenuo mnoga pitanja o tome da li oni imaju veću obavezu od europskih zemalja protiv Sirijaca koji trpe teškoće u produženom sukobu u zemlji.
"Zašto ne ih pustiti unutra? Osnovni rude ljudi!?" satirični crtani Gulf vlade država.
Objavljeno korisnici Twittera fotografije za ilustraciju bedu izbjeglica Sirije, sa slikama žrtava utopila, djeca se dovode u kroz žičanu ogradu ili obitelj koja spavaju olako.
A Facebook stranici pod nazivom Sirijska zajednica u Danskoj je podijelio video koji prikazuje izbjeglicama dozvoljen u Austriji kroz Mađarsku, stvoriti još jedan korisnik pita, "Kako da beže sa teritorije naše braće muslimana, koji bi trebao biti odgovoran, a ne da se zemljama koje su nazivamo 'neprijateljske teritorije'? "
Vlada zaljevskih zemalja i dalje promijene svoj stav da pomogne svojoj braći si ocajan.
Još jedan korisnik rekao, "Kunem u ime Allaha Moćnog, Arapi su da nevjernici."
Mekki svakodnevno objavio karikature -disebarkan i putem društvenih medija pokazalo je čovjek obučen u tradicionalnu zemljama Zaljeva, pogledajte u bodljikavom žicom ograđenom vrata i ukazao na još jedna vrata zastavom EU, rekavši:
"Zašto ne ih pustiti unutra? Osnovni nepristojna ljudi!?"
Očigledno je da ovaj satirični crtani oštre stav vlade zaljevskih zemalja.
Međutim, uprkos brojnim pozivima na društvenim mrežama, zaljevskih zemalja čini se da teško da se to promeni pomoći sirijskim izbjeglicama.

Izvještaji iz Sirije, rekao je milicija grupa koja sebe naziva Islamska država ili ISIS pokreće novu napada na važnu vojnu bazu u Siriji sjeveroistoku.
Base Deir ez-Zor, koji je postao simbol sirijske vlade vojno prisustvo u pokrajini Deir ez-Zor, zlostavljane ISIS od kraja prošle godine.
"Ovo je jedan od najžešćih napada ISIS", rekao je Rami Abdel Rahman iz sirijske monitoringa grupa za ljudska prava.
Prema Rahman u ovom incidentu 36 militanata i 18 vojnika ubijeno sirijske vlade.
Prije oduzme vojne baze, ISIS je pod kontrolom gotovo čitav region Deir ez-Zor, sirijske provincije u ovoj naftom bogatoj.
Ako je glavni grad pokrajine potpuno nadvladala ISIS, grad je postao glavni grad pokrajine Raqa drugog nakon pada u ruke ISIS.
U srijedu (09.09), drugi pobunjenička skupina, poznata pod nazivom Armije Conquest, oduzeti vojni aerodrom u pokrajini Idlib, na sjeverozapadu Sirije, koji je bio pod opsadom za dvije godine.
Bilo je izvještaja o više od 50 vojnika ubijeno je u borbi za ovaj aerodrom.
Idlib je sada u potpunosti pod kontrolom pobunjeničkih grupa.

Jedan Islam, Moskva - Osim slanja humanitarne pomoći u Siriju, Rusija je ispalo slanje vojnih savjetnika u zemlju. Ovo je izraženo glasnogovornik ruskog ministarstva vanjskih poslova, Marija Zaharova.

"Naš vojnih savjetnika poslana u Siriju, zajedno s nekim od naših oružja pokazala da pomogne sirijske vlade u borbi protiv terorizma", rekao je Zakaharova u priopćenju, a prenosi iz Sindonews.

Reuters pokrenuta Srijeda 9 septembar, 2015, ovo je prvi put da su Rusi potvrdili da su poslali vojnih savjetnika u Siriju. Predvidio da će Rusija nastaviti da pošalju svoje vojnih savjetnika u Siriju u narednih nekoliko tjedana.

Ranije je objavljeno da su tri ruski vojni avion je sletio u Siriji u posljednjih nekoliko sati. Dva giganta teretni avion kolektor, odnosno Antonov-124, a treći je vrsta putničkog aviona je prvobitno navodno sa humanitarnom pomoći za zemlju.

U saopštenju izrazio zabrinutost sebe Zaharova kao živog Sjedinjene Države (SAD). Uncle Sam je zaista izrazili zabrinutost u vezi sa izvještajima u kojima se kaže Rusija je pružala vojnu pomoć u Siriju.

Pomoć usmjerena na vlasti Bashara al-Assar se treba plašiti bi moglo dovesti do sukoba sa snagama međunarodnih saveza.

Katar Pošalji 1.000 vojnika vojske Fighting u Jemenu


Katar je poslao oko 1.000 vojnika u Jemenu-based Al Jazeera televizija izvijestila je u ponedjeljak (2015/07/09). I ovaj izvještaj je prvi Katara učešće u napadima na šiitske Houthi grupa.

Vojni izvori rekli da katarski vojnici su bili na putu za Jemen i dobiti spremna za ulazak u koaliciju snage suočiti Shia Houthia u glavnom gradu Sanaa - iako je rekao za Reuters trupe nisu ušli u zemlju na Arapskom poluotoku.

Uključivanje katarske kopnenih snaga dolazi usred eskalacije sukoba nakon raketnom napadu ubijeno desetine vojnika Arapskog zaljeva, a prenosi Reuters.

Al Jazeera u Kataru izvještaju rekao je 1.000 vojnika, uz podršku 200 oklopnih vozila i helikoptera Apache 30 su raspoređeni u Jemen.

Ministarstvo vanjskih poslova sama Katar nije komentar o izvještaju

No comments:

Post a Comment