!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Monday, September 14, 2015

Krizat dhe fatkeqësitë e refugjatëve, pasojat e mëkatit kujt?

Udhëtim nuk u përfundua (369)

(Pjesa 369), Depok, West Java, Indonnesia, shtator 13, 2015, 9:03).

Krizat dhe fatkeqësitë e refugjatëve, pasojat e mëkatit kujt?

Kriza humanitare në Siri, Irak dhe Jemen që çoi në rrjedhën e refugjatëve në Evropë dhe vende të tjera në Lindjen e Mesme dhe Australi është i detyruar vendet etjen e pushtetit dhe dominimit politik, duke rezultuar në luftë të vazhdueshme dhe të zgjatur.
Vetëm shikoni në konfliktin në Siri, regjimi autoritar Asadit dhe duan të vazhdojnë në pushtet asistuar ushtarakisht dhe politikisht nga Irani, Rusia dhe Hezbollahut luftuan grupet libaneze opozitës që mbështetën SHBA dhe aleatët e saj, duke përfshirë edhe një koalicion i shteteve arabe të udhëhequra nga Arabia Saudite.
Shteti Islamik i Irakut, Sirisë dhe Shamit (ISIS) forcohet xhihadiste 25.000 të rinjve nga 100 vende, duke përfshirë xhihadistët nga SHBA, Australi dhe Evropë për të luftuar kundër regjimit të Asadit dikur luftoi kundër regjimit të dominimit shiit irakian që ndihmoi Iranin dhe Hezbollahun. Jo për të përmendur koalicionin e Arabisë Saudite së bashku vendet e Këshillit të Bashkëpunimit të Gjirit Qendrore luftojnë rebelët Shia Houthi janë të mbështetur nga Irani.
Vuajtja dhe mjerimi që ndodhi popullit të Jemenit, Irakut dhe Sirisë.
Është kjo e gjitha për shkak të dënimit të Allahut për shkak të mëkateve të atyre që tani janë duke praktikuar mësimet devijuese islame.
Siç dihet Arabia Saudite ka akuzuar ISIS ka qenë jashtë ideologjisë islame të quajtur Kharijites, Shia edhe nga dijetarët e Arabisë Saudite dhe Kuvendit Ulema Indonezia (MUI) si një kult, sepse ajo ka mengkafirkan shokët e Profetit Muhamed.
Klerikët sauditë thonë se ata nuk kanë gjetur grupe fraksioniste e muslimanëve në pajtim me shokët e Ehli Sunetit uel Xhematit, përveç në mesin e pasuesve të As-Selef el-Salih Ehlul Hadith.

Mu'tezilet si mund të korrespondojnë me shokët e figurave të mëdha, ndërsa ata denoncojnë shifrat e mëdha të drejtësisë dhe ulur mikun e tyre dhe i akuzoi ata për herezi të tilla si Al-Wasil bin Atho 'i cili thotë: Nëse Ali, Ez-Zubair Tholhah dhe pastaj unë nuk dëshmoj dënohet për shkak të dëshmisë së tyre. [Shih el-Farqu Bainal hal.119-120 Firaq]

Harixhitët kishte dalë prej fesë dhe menyempal e mbledhjes së muslimanëve për shkak se disa pika themelore të doktrinës së tyre është mengkafirkan Aliu dhe biri i tij, Ibn Abbasi, Uthmani, Talha, Ayesha dhe Muavija dhe nuk është e vendosur në pronat e shokëve të njerëzve ngacmon dhe mengkafirkan tyre.

Si Shufiyah, ata nënvlerësojnë trashëgiminë e Profetëve dhe poshtëruese transmetuesit e Librit dhe Sunetit dhe mensifatkan tyre si të vdekurit. Një njeri i madh, ata thonë: Ju merrni njohuritë tuaja, i vdekur ndërsa ne të marrin njohuritë tona për jetën e madhe që nuk ka vdekur (Zotit) direkt. Prandaj, thonë ata, me gojët e tyre për të refuzuar sened hadits-: Ka mengkhabarkan zemrën time të Zotit të.

Sa për shiitët, ata kanë besuar se sahabët kishin skaduar pas vdekjes së Profetit salallahu alejhi ue selam, përveç disa njerëz, shih El-Kisyiy -një nga ata i klithën priftit rrëfen historinë e librit Rijalnya rastit. 12.13 nga Ebu Xha'fer, se ai ka deklaruar: të gjitha femohues pas vdekjes së lem selam e sallallahu alejhi selam, përveç tre, unë i thashë: Kush është personi i tretë? Ai u përgjigj: el-Miqdaad bin el-Aswaad, Ebu Dhar Al-Ghifary dhe Selman el-Farisiy.

Dhe transmetuar në f.13 të Ebu Xhafer, ai tha: Emigrantë dhe Anshor ka dalë (prej fesë) me përjashtim të tre. [Shih el-Kaafiy veprën e Al-Kulaniy, hal.115]

Khomeini gjithashtu shohin -tokoh e tyre të madhe në kohën e this- denoncuar dhe i mallkuar Ebu Bekrin dhe Umerin në librin Kasyful Asroor rastin e tij, 131, ai deklaroi: Vërtet syaikhani (Ebu Bekri dhe Umeri) ... dhe prej këtu ne e gjejmë veten të detyruar të paraqesin prova dëshmi e devijimeve të tyre janë të dy shumë të qartë rreth Kuranit, në mënyrë që të dëshmohet se dy kishin menyelisihinya.

Dhe i tha përsëri Kushtet e 137: ... dhe Profeti i mbyllur sytë (d), ndërsa të dy veshët e tij ka vërejtje në ibn el-Hatab që ngrejnë gënjeshtër dhe kufër me burim nga praktika, kezindikan dhe penyelisihan e vargjeve në Kuran një lavdishme.

Si Murxhiat, ata besojnë se besimi i atyre hipokritëve të cilët janë në të njëjtin besim kenifakan Assabiqunal Awalun (njerëzit e parë që konvertuar në Islam) të emigrantëve dhe ndihmësit.

Si ata të gjithë i përgjigjej me miqtë, ndërsa ata janë:

Njerëz Mengkafirkan zgjedhur nga mesi i tyre
Nuk e pranojnë të gjitha ato që janë transmetuar nga lem selam e sallallahu alejhi selam në ligj akides dhe sheriatit.
Ndjek qytetërimit bizantin dhe filozofinë greke

Në përfundim
Këto grupe të gjithë duan të na mohojnë dëshmitarët të Librit dhe Sunetit dhe i denoncuar, ndërsa ata janë më të denjë për qortim, dhe ata janë zindiq.

Kështu është e qartë se kuptimi i el-Selefëve është menhexhi Firqatun Najiyah dhe Eth-Thaifah Al-Mansurah në konceptin e mirëkuptimit, pranimit dhe istidlal (vendim ligjor).

Ndërsa ata që ndjekin shembullin e shokëve janë ata që mundohen me transmetime (Hadith) janë të ligjit autentike dhe autentike dalah Sheriati, me rrugë dhe shoku kuptuarit, dhe kjo është mënyra e tij e jetës Ehlul Hadith, jo rrjedhën e Ehl-ul-bidatit dhe Hawa. Aq e vërtetë dhe të fortë atë që përshkruajnë kur sqarojmë suksesi i tyre në formën arbitrojnë në lem selam e sallallahu alejhi selam me suksesin e personit i cili mori suneti sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem dhe Sunetin e të katër kalifëve pas tij.(VOA) - Vendet e Evropës, SHBA dhe vendet e pasura të Gjirit Persik nën zjarr nga organizata për të drejtat e njeriut për të mos bërë javë të mjaftueshme për të ndihmuar në krizën migrantëve të Lindjes së Mesme.

Vendet e Evropës Lindore janë të gatshme për të dhënë statusin e refugjatit në sasi të mëdha për njerëzit që ikin nga persekutimi dhe konflikti, dhe të lejojë që ata të jetojnë në këto vende. Vendet e Gjirit Persik marrë vetëm punëtorët emigrantë, por la të hapur mundësinë dëbimi i tyre në çdo kohë.

Në një intervistë me Zërin e Amerikës, Kenneth Roth, drejtor ekzekutiv i Human Rights Watch me bazë në Amerikë, tha se vendet e reja anëtare të Bashkimit Evropian ka treguar një qëndrim historik fobik për çështjen e refugjatëve myslimanë nga Lindja e Mesme konfliktit-shqyer.

Roth tha se vendet e Evropës Lindore duhet të ndahet - jo vetëm përfitime por edhe përgjegjësitë, si anëtar i Bashkimit Europian është - që ndajnë një detyrim ligjor për të pranuar njerëzit që kërkojnë azil.

Roth tha se kriza e tanishme e refugjatëve nuk është një krizë në aspektin e numrit - numri i refugjatëve është vetëm 1 për qind e popullsisë së vendeve anëtare të BE-së dhe të lehtë mund të thithin ato - por kjo është një krizë politike të shkaktuara nga islamofobisë dhe konsideratat politike.

Nuk ka refugjatë sirianë janë zhvendosur zyrtarisht në vendet e Gjirit Persik të tilla si Kuvajti, Bahreini dhe Emiratet e Bashkuara Arabe, edhe pse zyrtarët thonë se Gjirit Persik ka sirianë të cilët kanë hyrë në një vizë vizitori dhe nuk u kthye. Organizatat e të drejtave të njeriut thonë se njerëzit të cilët kanë qenë të lejuar të qëndrojnë të ardhur nga një familje e pasur dhe e fuqishme. Roth denoncoi Arabinë Saudite dhe në shtetet e tjera Gjirit Persik për të mos pranuar refugjatët.

(BBC) - Numri i të vdekurve për shkak të rënies së vinç në Haram, Mekë, u rrit në 87 persona, ndërsa u shpreh Autoritetin e Arabisë Saudite Mbrojtjes Civile.
Raportuar më parë numrin e viktimave të rreth 60 personave.
Viktima ishte lënduar në një aksident në qytetin e shenjtë të Mekës, e premte, 11 shtator, duke arritur të paktën 183 persona.
Meka ishte duke u përgatitur për të mirëpritur rreth dy milionë njerëz të cilët do të bëjnë haxhin.
Një video e publikuar në YouTube-i cili nuk është konstatuar keasliannya- tregon një vinç që ra dëgjoi një zhurmë të madhe në sfond me njerëzit ulëritës në panik.
Mbetet e paqartë shkaku i vërtetë i aksidentit dhe një imazh tregon një vinça të mëdha të kuqe dukej të bjerë.
Ndërsa raportet tha se vinç u rrëzua në lindje të xhamisë, pasi erërat e forta dhe shirave të rrëmbyeshëm.
MekahImage copyrightepa
Image caption
Krane i madh i kuq i dukshëm nëpër çati të xhamisë shembur.
Arab lagje Gadishulli javën e kaluar goditur nga një stuhi dëbore.
Një qytetar indonezian i cili ishte në Jidda, Jannati Jannati, të shkruar një mesazh në Facebook BBC Indonezi: ". Unë jam në Jeddah BBC Është nga dje tashmë stuhi rëre Në Medinë po ashtu shi i madh sot.".
Ndërsa përdoruesit e tjerë të Facebook, Warda Zulfakar, ka thënë: "Një person vdiq pelegrinë nga Indonezia (Sektori 4). Tim Shëndeti i BPHI Mekës u evakuimin e viktimave." Por raporti ende nuk mund të konfirmohet deri në Lajmi u zbulua.
Xhami HaramImage copyrightReuters
Image caption
Zgjerimi mund të strehojë 400.000 m2 në rreth 2.2 milion euro në të njëjtën kohë.
Puna Ndërtesa në Xhaminë e Madhe në Mekë ka qenë duke shkuar në për një kohë mjaft të gjatë dhe vitin e kaluar, numri i pelegrinëve është zvogëluar për arsye sigurie për shkak të punës.
Njoftoi se zona e xhamisë është planifikuar të zgjerohet për të akomoduar 400.000 m2 me rreth 2,2 milion në të njëjtën kohë.
Rreth 350 pelegrinë vdiqën në një aksident ikje në rrëmujë në 2006.

Numri i të vdekurve nga Indonezia për shkak të rënies së rrotull incidentit në Haram, Mekë, u rrit në gjashtë.
Siguri është propozuar Informacione Zbatimi Funksioni social-kulturore Konsullata e Përgjithshme në Jeddah, Sharif Shahab.
"Indonesian qytetarë që kanë vdekur si pasojë e incidentit vinç ka arritur në gjashtë. Kur akumuluar me lëndime, të gjitha viktimat arriti në 37 persona ", tha Sharif tha Indonezi BBC, Jerome Wirawan.
Më parë, të dy viktimat vdiqën nga Indonezia e njohur prej sulmit Medan (MASH 09) dhe sulmit Jakarta-Bekasi (JKS 03).
Shtesë katër viktima përbëhej nga dy njerëz nga sulmit Medan, një prej sulmit Padang, dhe një tjetër i sulmit Xhakarta-Bekasi.
Image copyrightAFP
Image caption
Guvernatori i rajonit Mekë, Princi Khalid al-Faisal, urdhëroi mbajtjen e hetimit.
Shkaqet
Për të shqyrtuar shkallën e dëmit dhe nivelin e sigurisë rreth Haram, guvernatori i rajonit Mekë, Princi Khalid al-Faisal, urdhëroi mbajtjen e hetimit.
Megjithatë, Drejtori i Përgjithshëm i Autoritetit të Arabisë Saudite Mbrojtjes Civile, Abdullah bin Sulejman el-Amr, duke pretenduar se një erë e fortë është shkaku i rënies së rrotull që goditi Xhamisë së Madhe në Mekë, duke vrarë të paktën 107 persona, të premten (11/09).
Sipas tij, shpejtësia aktuale e erës 83 km / h ndjekur nga shiu i madh që rrëzuan poshtë pemëve dhe shenjat rrugore.
Kur intervistua nga stacioni televiziv Al-Arabiya, Al-Amr gjithashtu mohoi njoftimet se rrufeja ka goditur rrotull derisa ajo u shemb aplikim.
Image copyrightReuters
Image caption
Rajon Kabah rrethuar nga një rrotull për hir të ndërtimit.
Stuhi
Bazuar në dëshminë e dëshmitarëve, erërat fryjnë në fushën e Haram para kolaps rrotull është me të vërtetë shumë i fortë.
Dave Ariant Yusuf, një këshilltar haxhi një agjenci udhëtimi nga Indonezia, shikuar si era shkakton plastike, kartoni, dhe rrahje të ndryshme plehra deri sa arrin një lartësi prej gjashtë kat dhomë hoteli ku banonte ai. Hoteli është i vendosur rreth 50 metra nga faqja Haram.
"Qielli u bë i errët. Era është shumë e fortë dhe papritmas hotel lëkund dritare dhomë. Shiu, erdhi përmbytja shumë të rënda dhe të zgjasë deri në 30 minuta. Pastaj papritmas ka pasur një bum me zë të lartë. Më vonë unë e dija se ishte e shëndoshë kur vinç ra, "tha Dave.
Image copyrightReuters
Image caption
Intelektualët sauditë kritikuan qeverinë që duhet të i kushtoj vëmendje për sigurinë e banorëve dhe pelegrinëve.
Siguria
Pavarësisht nga faktorit motit, Irfan Al-Alawi i Trashëgimisë Islamike Fondacioni i Kërkimeve me qendër në Mekë, tha se qeveria saudite duhet të mendojnë për sigurinë e banorëve dhe pelegrinëve në mend se ka një rrotull e madhe 15 rreth Haram.
"I gjithë rajoni (xhamitë) si zona ndërtimi. Arabia Saudite duhet të rimendojë strategjinë shëndetësore dhe të sigurisë për shkak se ka 800,000 njerëz në xhami kur incidenti ndodhi ", tha Al-Alawi.
Al-Alawi është një prej dijetarëve të cilët me zë të lartë kritikuan ndërtimin rreth zonës së Haremit. Sipas tij, ndërtimi i vërtetë shkatërrojnë gjurmët e Profetit Muhamed gjatë jetës.
Ndërtimi është zgjeruar rreth zonës Haram për 400.000 metra katror që mund të strehojë 2.2 milion njerëz në një herë.

Një zyrtar amerikan tha për BBC, një rritje të besimit mes nesh qeverisë se militantët që e quajnë veten vendet islamike, apo ISIS bëjnë dhe përdorin armë kimike në Irak dhe Siri.
SHBA ka identifikuar të paktën katër incidente që përfshijnë të dy anët e konfliktit në rajonin kufitar Irak-Siri, ku ISIS përdorimin e armëve kimike mustardë, siç dorëzuar nga zyrtari.
Zyrtari gjithashtu përmendi përdorimin e armëve kimike është një formë pluhur.
Ekipet e BBC në kufirin turko-sirian ka parë prova për të mbështetur kërkesën.
SHBA beson se ka një grup qelizë që është e përkushtuar për të bërë këto armë.
"Ata përdorën mustardë", ka thënë dikush për ISIS. "Ne e dimë se ata e përdorin atë."
Mustardë armë kimike mund të përdoret në formë pluhuri dhe të paketuara në eksplozivëve tradicionale si llaç, siç dorëzuar nga zyrtarët amerikanë.
"Ne kemi parë që përdoret në të paktën katër ngjarje të ndryshme në të dy Irak dhe vende kufitare Siri.
Kur kjo Shpërthen armëve, i cili ishte i ekspozuar ndaj armëve kimike mustardë hirit ajo do të flluskë.
Zyrtarët thanë se komuniteti i inteligjencës beson se ekzistojnë tri shpjegime të mundshme se si ISIS fitojnë armë kimike vdekjeprurëse.
Image copyrightGetty
Në vëzhgimin e komunitetit të inteligjencës, si përcolli nga zyrtarët amerikanë, se ata bëjnë.
"Ne jemi duke i vlerësuar ato kanë shqyrtuar qelizat në krye të armëve kimike aktive që ata po bëjnë dhe të përpiqen dhe të marrin më të mirë në bërjen," tha zyrtari.
Një tjetër teori alternative që militantët ISIS gjejnë armë kimike në strehimet në Irak apo Siri.
Me sa duket militantët gjejnë armë kimike në Irak, zyrtarët thanë se, për shkak se ushtria amerikane ka gjasa për të gjetur atë gjatë një fushate ushtarake të kryer në vend për një dekadë.
Zyrtarët thanë se militantët duket se janë konfiskuar nga regjimi i armëve kimike në Siri para se regjimi u detyrua të sigurojë furnizimin me kërcënimin e një sulmi ajror amerikan në vitin 2013.


TOP OF drejtësia e Perëndisë xh.sh.

Nga
Ustadz Ismail Ebu Muslim el-AtsariAllahu xhele shanuhu thotë:

من اهتدى فإنما يهتدي لنفسه ومن ضل فإنما يضل عليها ولا تزر وازرة وزر أخرى وما كنا معذبين حتى نبعث رسولا

Kushdo që e ndjek rrugën e drejtë (i Allahut), atëherë me siguri ai e bëri atë për (të mirën e) të tij; dhe kushdo humbur atëherë me siguri ai ka humbur të (humbje) vetveten. Dhe një mëkatar nuk mund të bartë mëkatet e të tjerëve, dhe ne nuk do të mengadzab para se Ne dërguam të dërguar. [El-Isrâ` / 17: 15].

POZITA E Vargu
S'ka dyshim se ky ajet përshkruan drejtësinë e Allahut Plotfuqishëm dhe urtësinë e Tij të përsosur. Imam Ibn el-Kajjim rahimehullah shpjegoj këtë me fjalët:

Allahu Më i Shenjtë caktojë katër ligje për armiqtë e tij, që është kulmi i drejtësisë dhe urtësisë, (dmth): (1) që udhëzimi marrë një shërbëtor i besimit dhe veprave të mira, (mirësisë) e ka për vete, jo për të tjerët, (2) që braktisje, në mungesë të udhëzimeve, (humbja) është mbi veten e tij, jo mbi të tjerët, (3) që personi nuk do të jetë torturuar nga mëkatet e të tjerëve, (4) se All-llahu i Plotfuqishëm nuk do të jetë Tortura por pas vendosjes së provës një person me (dërguar) apostujve.

Pastaj e konsiderojnë përmbajtjen e katër të këtij ligji, të cilat formojnë urtësinë e Allahut të Plotfuqishëm, drejtësia e Tij dhe virtytet e tij, dhe përgënjeshtrim të atyre që i kishte mashtruar dhe kanë shpresa të rreme; gjithashtu një refuzim i atyre trashë për Allahun, emrat e Tij dhe atributet e Tij. [1]

Interpretimi Neni
Ky ajet përmban katër dënime të mëdha:

Fjala e Allahut Plotfuqishëm:

من اهتدى فإنما يهتدي لنفسه

[Ata që ndjekin udhëzimin (e Allahut), atëherë me siguri ai e bëri atë për (të mirën e) tij].

Imam Ibn Kethir rahimahullah ka thënë: '' Allahu shpall se kushdo që ka vepruar në përputhje me udhëzimin (të Allahut), pas al-Haq dhe të ndjekë një gjurmë profetike, atëherë me të vërtetë ai do të marrë një rezultat që është i rekomandueshëm për veten e tij ''.

Fjala e Allahut Plotfuqishëm:

ومن ضل فإنما يضل عليها

[Dhe kushdo humbur atëherë me siguri ai humbi (humbja) vetë].

Imam Ibn Kethir rahimahullah ka thënë: '' Kushdo që ka humbur rrugën, që u shmangën nga al-Haq dhe devijojnë nga rruga e drejtë, atëherë me siguri ai është i keq për veten e tij, dhe e keqja përsëri atij. ''

Fjala e Allahut Plotfuqishëm:

ولا تزر وازرة وزر أخرى

[Dhe një mëkatar nuk mund të bartë mëkatet e të tjerëve]

Imam Ibn Kethir rahimahullah ka thënë: "Dhe një mëkatar nuk mund të bartë mëkatet e të tjerëve, dhe ata që kryejnë krime nuk bëjnë krimin përveç për veten e tij, si fjala e Allahut:

وإن تدع مثقلة إلى حملها لا يحمل منه شيء

Dhe në qoftë se dikush do të thërrasë peshën e tij (të tjerët) për të kryer atë tiadalah mëkati qoftë mbi të në të gjitha. [Fatir / 35: 18].

Dhe kjo nuk është në kundërshtim me fjalën e Allahut:

وليحملن أثقالهم وأثقالا مع أثقالهم

Edhe ata do ta mbajnë peshën (mëkatet) e tyre, dhe barrët (mëkatet e të tjerëve) Përveç mëkatet e veta. [el-Ankebut / 29: 13].

Dhe Fjala e Tij:

ومن أوزار الذين يضلونهم بغير علم

dhe ata mbajnë mëkatet e njerëzve që ata të çojnë në rrugë të gabuar që nuk di asgjë. [en-Nehl / 16: 25].


Sepse njerëzit që dolën në apostazia do dënimin e mëkateve me gabimin e tyre për veten dhe të tjerët me mëkat, sepse ata mashtrojnë të tjerët, pa ulur mëkatet e tyre në të gjitha, dhe pa më të voglin mbajnë dënimin për mëkatin e tyre. Këto përfshijnë drejtësinë dhe mëshirën e Allahut të Plotfuqishëm Jallaepada shërbëtorët e tij. ''

Fjala e Allahut Plotfuqishëm:

وما كنا معذبين حتى نبعث رسولا

[Ne nuk do mengadzab para se Ne dërguam të dërguar].

Imam Ibn Kethir rahimahullah ka thënë:
Kjo proklamatë i drejtësisë së Allahut të Plotfuqishëm, dhe ai nuk ishte duke shkuar për mengadzab një, por pas themelimit të provës së njeriut me ardhjen e të Dërguarit të tij. Si fjalën e Allahut:

كلما ألقي فيها فوج سألهم خزنتها ألم يأتكم نذير) 8 (قالوا بلى قد جاءنا نذير فكذبنا وقلنا ما نزل الله من شيء إن أنتم إلا في ضلال كبير

Çdo herë një grup (që nuk besuan), hedhin në Gehena, rojet (ferr) u tha atyre: "A nuk vjen kurrë te ju (në botë) qortues?" Ata u përgjigjën: "Po ka Tani ka ardhur tek ne paralajmërues, por ne e refuzojmë (atë) dhe thamë:". Allahu nuk degradojnë asgjë,; Ju jeni asgjë, por në një humbje të madhe "[el-Mulk / 67: 8-9]..

Allahu i Plotfuqishëm gjithashtu thotë:

وهم يصطرخون فيها ربنا أخرجنا نعمل صالحا غير الذي كنا نعمل أولم نعمركم ما يتذكر فيه من تذكر وجاءكم النذير فذوقوا فما للظالمين من نصير

Ata (mosbesimtarët) ulëritës në ferr: "Zoti ynë, na hiqni, me siguri ne do të bëjmë vepra të mira, në krahasim me atë që kemi bërë". Dhe në qoftë se Ne (All-llahu) nuk i zgjatni ditët tuaja në një periudhë të mjaftueshme për të menduar për njerëzit që duan të mendojnë, dhe (mos) vijnë për ju paralajmërues? Pra, shijoni (adzab Na) dhe nuk u gjend asnjë ndihmë për njerëzit që janë zullumqarë. [Fatir / 35: 37].

Dhe vargje të tjera që tregojnë se Allahu i Plotfuqishëm nuk do të vënë askënd në ferr, përveç pas ardhjes së Apostullit të tij. [2]

Prandaj, në ditën e fundit ka disa njerëz të cilët janë ankuar për All-llahun se ata nuk kanë të drejtë të jenë të torturuar, sepse prova nuk është në dorën e tyre, dhe All-llahu të pranojë arsyet e tyre për të. Ajo është përmendur në hadithin si në vijim:

عن الأسود بن سريع أن نبي الله صلى الله عليه وسلم قال أربعة يوم القيامة رجل أصم لا يسمع شيئا ورجل أحمق ورجل هرم ورجل مات في فترة فأما الأصم فيقول رب لقد جاء الإسلام وما أسمع شيئا وأما الأحمق فيقول رب لقد جاء الإسلام والصبيان يحذفوني بالبعر وأما الهرم فيقول ربي لقد جاء الإسلام وما أعقل شيئا وأما الذي مات في الفترة فيقول رب ما أتاني لك رسول فيأخذ مواثيقهم ليطيعنه فيرسل إليهم أن ادخلوا النار قال فوالذي نفس محمد بيده لو دخلوها لكانت عليهم بردا وسلاما قال حدثنا علي حدثنا معاذ بن هشام قال حدثني أبي عن الحسن عن أبي رافع عن أبي هريرة مثل هذا غير أنه قال في آخره فمن دخلها كانت عليه بردا وسلاما ومن لم يدخلها يسحب إليها

I Esved bin Sari ', se Pejgamberi sal-lAllahu' alejhi ue sel-lem ka thënë: Në Ditën e Ringjalljes, ekzistojnë katër njerëz të cilët do të ankohen tek All-llahu se një shurdhër, nuk ka dëgjuar asgjë; një të pavlefshme; një pleqërie; dhe një njeri i cili vdiq në fatroh moshës; (1) Si një person të shurdhër thoshte: ". O Rabb, Islami ka ardhur, por unë nuk kam dëgjuar asgjë '' (2) Njerëzit të cilët Moron do të thonë:" O Rabb, Islami ka ardhur, ndërsa fëmijët e vegjël melempariku me mbeturinat e kafshëve ''. (3) Personat të cilët çmenduri do të thonë: "O Rabb, Islami ka ardhur, dhe unë nuk kam asnjë kuptim fare '' (4) Dhe njerëzit që vdiqën në fatrah moshës do të thotë:." O Rabb, nuk vijnë në një Rasulpun " . atëherë All-llahu mori zotimin se ata në fakt do të binden atij All-llahu dërgoi lajmëtarë për ata që urdhëruan: "Shkoni në ferr" Pejgamberi n ka thënë: "Pasha All-llahun () shpirti i Muhamedit është në dorën e tij, nëse ata hynë atë, ferr i vërtetë u bë i ftohtë dhe urime atyre ''. (Në një transmetim tjetër nga Ebu Hurejra thotë: "Kushdo që hyri në atë, ai bëhet një ferr i vërtetë të ftohtë dhe urime për atë dhe ai që nuk hyjnë në të, ai do të tërhiqen zvarrë në të ''.) [3].

FAWÂ-ID vargjeve
Ky ajet fisnik përmban shumë fawâ-id (subjektet) fisnik, ndër të tjera:
1. Hidayah marrë një shërbëtor, ose në formën e besimit dhe veprave të mira, atëherë mirësia e ka për vete, jo për të tjerët.

2. Mirësia e një skllav në jetën e përtejme varet nga besimi dhe bamirësisë shalihnya kohës në botë. Kështu që nuk mund të mbështetet në engjëjt, profetët, Shenjtorët, Sheikh, mjeshtrin (tutor), prift, Amir, mësues, dhe të tjerët.

3. Argumenti i rremë një shërbëtor në mungesë të udhëzimeve, humbjes mbi vete dhe jo për të tjerët.

4. Një person nuk do të torturuar nga mëkatet e të tjerëve.

5. Allahu i Plotfuqishëm nuk do të torturojnë, por pas vendosjes së provës dikujt dërgoi apostujt e Tij.

6. Drejtësisë Allahu është i përsosur.

7. Personi që fton në rrugë të gabuar bartin mëkatet e tyre dhe mëkatet e të tjerëve në rrugë të gabuar, për shkak se ai ishte shkaku i gabimit të tyre.

Pra, shumë pak informacion në lidhje me këtë ajet fisnik, mund të jenë të dobishme. Amen.

[Kopjuar nga edicioni i revistës së As-Sunetit 08 / Year XVII / 1435H / 2014M. Botuesit Fondacioni Komiteti i Përhershëm Istiqomah Surakarta, JL. Solo-Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Tel. 0271-858197 Fax 0271-858196]

No comments:

Post a Comment