!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Monday, September 7, 2015

Perëndia i urdhëroi njerëzit të mbyllë organet gjenitale (trupit).

Udhëtim nuk u përfundua (365)

(Pjesa 365), Depok, West Java, Indonnesia, 7 Shtator 2015 19:19 pm).

Perëndia i urdhëroi njerëzit të mbyllë organet gjenitale (trupit).

Zoti në librin e shenjtë Kur'anin dhe Hadithi (Sunetin / el-urtësi) urdhëruar të njerëzve, të dy burrat dhe gratë për të mbyllur organet gjenitale si udhëzuar në Sunet.
Sidomos për gratë në Indonezi, sidomos në vitin 1970 dhe gratë Malajzisë myslimane 1980'an parë shumë të veshur hixhabin / vello gra dibandngkan Indonesian.
Grantit femra Studenti MARA Malajzia janë dërguar në Shtetet e Bashkuara për shembull, tashmë janë duke përdorur hixhabin, ndërsa studente femra nga Indonezia në përgjithësi, edhe pse ai nuk është i veshjes së shamisë myslymane.
Në vitin 1980 ka pasur një konvertohet nga San Diego, Kaliforni, Shtetet e Bashkuara emrin Omar Abdul Madjid gjatë vizitës së tij në Indonezi gjithmonë të ndaluar në Kuala Lumpur, Malajzi, tha ai, më pyeti pse Malajzia grua ai u takua në Malajzi shumë tashmë të veshur shaminë , ndërsa në Indonezi, shumë gra muslimane nuk veshur hixhabin.
Megjithatë, në qoftë se në qoftë se Omar një vizitë në Indonezi në vitin 2015, atëherë ai do të shihni një shumë të grave muslimane Indonezi tashmë vesh atë, edhe gruaja e Zëvendës Presidenti Muhamed Jusuf Kalla ishte tashmë një vello të gjatë, edhe disa ministra të tilla si ministër Khofifah INDAR Parawangsa, për gratë në zonat e largëta Indonezi, edhe pse ata ende nuk e kuptojnë në lidhje me detyrimet lutje komandën, por ata ishin të veshur hixhabin.
Shumë artistë të famshëm Indonezia ka qenë gjithashtu i veshur hixhabin, si Sandra, fitues Artis Indonesia X Factor Saskia Patin Lubis dhe shumë transmetuesve, reporter e mediave i cili vesh një shami.
Pra, procesi i islamizimit (vetëdija e ligjit islamik) në Indonezi kundër pasuesve filloi të lulëzojë.
Tani islam ligjerata fetare si radioja dhe televizioni malalui tërhequr shumë shikues.
Unë kam qenë në qytetin e Muara Teweh, Kabubapen Veriut Barito, Central Kalimantan në treg shumë tregtarë tradicionalë ndërsa shitja me kujdes së bashku televizioni i tij shikojnë transmetimet Rodja (propagandë të veçantë televiziv dhe recitime Kur'anin), e as dëgjuesit e Radio Rodja u arrit qoshe e Sumatra në Borneo, si në Berau dhe pjesë të tjera të Indonezisë.
Kështu populli islame të Indonezisë, ndryshe nga e kaluara muslimanëve për shkak të trashëgimisë (ID / identiteti kartë identiteti), tani kanë filluar të kuptojnë Islamin përmes ligjëratave fetare si në radio, televizion folur shkencërisht nga Ustad (dijetarë) të diplomuar S3 (No penghafal Kur'ani / Suneti) të diplomuar në universitetet më të mira në Medine, Arabia Saudite, në mënyrë që të kuptojnë Islamin në përputhje Kur'an dhe Sunet shkencërisht, nuk është më thjesht taklid me mësuesit e tyre, në mënyrë që të mund të ishte shmangur praktikat fetare të cilat devijojnë nga e kishte urdhëruar nga Allahu dhe Profeti Muhamed.


NOBLE për të mbyllur Avreti


Islami, një fe që madhëron përputhje me natyrën e njeriut. Edukate është reflektuar në të gjitha mësimet e tij. Urdhërat mbyllë organet gjenitale, në mesin e një shembull të vogël, se Allahu i Plotfuqishëm përshkruhen si akte të dekoroj vetë. Allahu i Plotfuqishëm thotë:

يا بني آدم خذوا زينتكم عند كل مسجد

O bijtë e Ademit, veshin bizhuteri tuaj në çdo (hyrje) në xhami! [el-A'raf / 7: 31]

"Bizhuteri" në këtë ajet, thotë rroba që mbulojnë organe gjenitale, siç thuhet nga Ibn Abbasi anhu, Muxhahid rrahimullah dhe të tjerët. (Shih Tefsirin Tabari (12/391), Tefsir el-Baghaui (3/225), dhe Tafsir Ibn Kethiri (3/405)

Kjo është një makinë prerëse për veshje njerëzor. Ai është gjithashtu një shenjë e progresit të një qytetërimi, kulmin e lavdisë, si dhe simbol i modestisë. Në vend të kësaj "zhveshur" është një tregues kulturë primitive, një shenjë e poshtërimit dhe përkeqësimit të dinjitetit njerëzor aq të ulët sa kafshëve apo edhe më të fyer atë.

Për këtë arsye, djalli është gjithmonë joshëse njeriun të zhvishet, të mbuluar lakuriqësinë e saj, pasi Allahu i Plotfuqishëm ka paralajmëruar se njerëzit nuk duhet të mashtrohen nga tundimi të djallit. Meditoni mbi fjalët e Tij:

يا بني آدم لا يفتننكم الشيطان كما أخرج أبويكم من الجنة ينزع عنهما لباسهما ليريهما سوآتهما

O bijtë e Ademit! Ju nuk duhet të mashtrohen nga djalli! pasi ai ka nxjerrë nënën e babait tënd nga qielli, që të zhvishet për të treguar si organe gjenitale të të dy. [el-A'raf / 7: 27]

Megjithatë, armiku i vdekshëm i djallit njerëzore nuk do të ndalet ngacmim me të gjitha mjetet. Femrat, një midis artificial dhe kurth demonëve i fuqishëm për shkatërrimin e qytetërimit moral dhe njerëzor. Avantazhet dhe disavantazhet e grave të përdorura për të arritur qëllimet e tyre të këqija. Profeti salallahu alejhi ue selam na kujton:

المرأة عورة, فإذا خرجت استشرفها الشيطان

Grua është lakuriqësia, kur ai doli, djalli do të shkojë me të. [HR. At-Tirmidhi (nr. 1173) dhe të tjerët. Klasifikuar si sahih nga shejh el-Albani]

Gratë, kur nga shtëpia, atëherë ajo ka tërhequr vëmendjen, megjithatë gjendja e tyre. Pra, çfarë nëse ata aksidentalisht dalë për të tërhequr vëmendjen e seksit të kundërt me parfum gjithashtu tregoi atij veshur organe gjenitale ishin menduar të jenë të mbyllura? Dëmi do të jenë më të rënda. Është shumë e trishtuar kur dëgjojmë apo lexuar median, lajmi i abuzimit ndaj grave është gjithmonë aty dhe ndodh.

Prandaj, duhet menjëherë të pendoheni te Allahu i Plotfuqishëm para se të vijë vdekja. Burrat duhet të mbajnë sytë e tyre! Duhet të ulë shikimin e tij dhe jo të shikojmë në çdo gjë që nuk është me vlerë të shohim. Le të përpiqemi për të mbajtur anëtarët femra të familjes tonë duke u kërkuar atyre të veshin një fustan në përputhje me qëllim që të Sheriatit islam për ta nderuar dhe fisnik dhe për të shmangur sulmit të pahijshëm.

Shejh el-Albani ka thënë: "Allahu xhele shanuhu ka shpjeguar mençuri urdhëruar zgjasin vello në fjalën e Tij:

ذلك أدنى أن يعرفن فلا يؤذين وكان الله غفورا رحيما

. ... Kjo është kështu që ata janë më të lehta për t'u njohur, kështu që ata nuk janë të shqetësuar "[Al-Ahzab / 33: 59]

Gjegjësisht, në qoftë se një grua e mbuluar me një vello, ajo do të jetë e njohur se ai ishte në mesin e grave që mbajnë veten nga gjërat që janë të turpshëm dhe të dyshimtë, roje nderi, një grua e mirë. Nëse është kështu gjendja e tyre, i pabesi nuk do të shqetësojë me karakter fetar. "

Me të shmangur ndërhyrje, edhe të bëhet një jetë të lumtur dhe nder do të mbetet e paprekur.

[Kopjuar nga edicioni i revistës së As-Sunetit 09 / Viti XVII / 1435H / 2014. Publikuar Fondacioni Lajnah Istiqomah Surakarta, JL. Solo - Solo Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 183 Tel. 0271-858197 Fax 0271-858196]

No comments:

Post a Comment