!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Saturday, September 12, 2015

Pulleys (vinç) rënie në Mekë, duke vrarë të paktën 107 pelegrinë, gjashtë njerëz nga Indonezia.

Udhëtim nuk u përfundua (368)

(Pjesa 368), Depok, West Java, Indonnesia, 12 Shtator 2015 21:50 pm).

Pulleys (vinç) rënie në Mekë, duke vrarë të paktën 107 pelegrinë, gjashtë njerëz nga Indonezia.

Fatkeqësive pulleys tilla si duke rënë në Mekë, të cilat vranë të paktën 107 pelegrinë, duke përfshirë gjashtë njerëz nga Indonezia është fati i Perëndisë është shkruar në librin:.
"Leuhi Mahfudh".

Profeti salallahu alejhi ue selem ka thënë: "Allahu i ka vendosur të gjithë fatin e të gjitha krijesat nga pesëdhjetë mijë vjet para se të Perëndia krijoi qiejt dhe tokën". (HR. Asnjë musliman. 2653).

"Askush nuk fatkeqësi e godet në tokë dhe (as) në veten tuaj, por ajo është e shënuar në Libër (Leuhi Mahfudh) para se të ngjajë ajo. Me të vërtetë ajo është e lehtë për All-llahun ". (. QS El-Hadid: 22).
Edhe gjethet po bien nga degët kanë qenë të përcaktuara në 50.000 vjet më parë Perëndia krijoi qiejt dhe tokën dhe gjithë universin.
Fatkeqësi që çoi në vdekje dhe lëndime ndodhin përveç është emëruar si formë të një testi, paralajmërim ose dënim.
Çdo gjë është për burrat të mira për të gjithë të mbijetuarit në botën tjetër, në qoftë se kjo është dënimi, por dënimi i përshpejtuar Perëndisë në botë, Perëndia dëshiron që shërbëtorët e tij nuk duhet të jetë në dënim në ahiret (të pavdekshëm), por mjaft dënim në botë (të shkurtër dhe të lehta) si mëkat , Pra, ata të cilët u vranë kur haxhi në kategorinë e martirizimit, (në një gjendje të mëkateve të gjithë falur nga Perëndia), në mënyrë që qielli pret viktimat vdiqën. Inshallah.
Si një paralajmërim, për shkak se njerëzit janë zhytur tashmë në shirk (të përshkruarit e shokëve Perëndisë), dhe qenieve njerëzore vrasjen reciprok (të bëjë zholim), duke përfshirë edhe luftën në Ukrainë Lindore, Siri, Irak, Afganistan, Afrikën Veriore, Jemen dhe lakmia njerëzore mbi pasuri dhe pushtet.

(BBC) - Numri i të vdekurve nga Indonezia për shkak të rënies së rrotull incidentit në Haram, Mekë, u rrit në gjashtë.
Siguri është propozuar Informacione Zbatimi Funksioni social-kulturore Konsullata e Përgjithshme në Jeddah, Sharif Shahab.
"Indonesian qytetarë që kanë vdekur si pasojë e incidentit vinç ka arritur në gjashtë. Kur akumuluar me lëndime, të gjitha viktimat arriti në 37 persona ", tha Sharif tha Indonezi BBC, Jerome Wirawan.
Më parë, të dy viktimat vdiqën nga Indonezia e njohur prej sulmit Medan (MASH 09) dhe sulmit Jakarta-Bekasi (JKS 03).
Shtesë katër viktima përbëhej nga dy njerëz nga sulmit Medan, një prej sulmit Padang, dhe një tjetër i sulmit Xhakarta-Bekasi.
Shkaqet
Për të shqyrtuar shkallën e dëmit dhe nivelin e sigurisë rreth Haram, guvernatori i rajonit Mekë, Princi Khalid al-Faisal, urdhëroi mbajtjen e hetimit.
Megjithatë, Drejtori i Përgjithshëm i Autoritetit të Arabisë Saudite Mbrojtjes Civile, Abdullah bin Sulejman el-Amr, duke pretenduar se një erë e fortë është shkaku i rënies së rrotull që goditi Xhamisë së Madhe në Mekë, duke vrarë të paktën 107 persona, të premten (11/09).
Sipas tij, shpejtësia aktuale e erës 83 km / h ndjekur nga shiu i madh që rrëzuan poshtë pemëve dhe shenjat rrugore.
Kur intervistua nga stacioni televiziv Al-Arabiya, Al-Amr gjithashtu mohoi njoftimet se rrufeja ka goditur rrotull derisa ajo u shemb aplikim.
Stuhi
Bazuar në dëshminë e dëshmitarëve, erërat fryjnë në fushën e Haram para kolaps rrotull është me të vërtetë shumë i fortë.
Dave Ariant Yusuf, një këshilltar haxhi një agjenci udhëtimi nga Indonezia, shikuar si era shkakton plastike, kartoni, dhe rrahje të ndryshme plehra deri sa arrin një lartësi prej gjashtë kat dhomë hoteli ku banonte ai. Hoteli është i vendosur rreth 50 metra nga faqja Haram.
"Qielli u bë i errët. Era është shumë e fortë dhe papritmas hotel lëkund dritare dhomë. Shiu, erdhi përmbytja shumë të rënda dhe të zgjasë deri në 30 minuta. Pastaj papritmas ka pasur një bum me zë të lartë. Më vonë unë e dija se ishte e shëndoshë kur vinç ra, "tha Dave.
Intelektualët sauditë kritikuan qeverinë që duhet të i kushtoj vëmendje për sigurinë e banorëve dhe pelegrinëve.
Siguria
Pavarësisht nga faktorit motit, Irfan Al-Alawi i Trashëgimisë Islamike Fondacioni i Kërkimeve me qendër në Mekë, tha se qeveria saudite duhet të mendojnë për sigurinë e banorëve dhe pelegrinëve në mend se ka një rrotull e madhe 15 rreth Haram.
"I gjithë rajoni (xhamitë) si zona ndërtimi. Arabia Saudite duhet të rimendojë strategjinë shëndetësore dhe të sigurisë për shkak se ka 800,000 njerëz në xhami kur incidenti ndodhi ", tha Al-Alawi.
Al-Alawi është një prej dijetarëve të cilët me zë të lartë kritikuan ndërtimin rreth zonës së Haremit. Sipas tij, ndërtimi i vërtetë shkatërrojnë gjurmët e Profetit Muhamed gjatë jetës.
Ndërtimi është zgjeruar rreth zonës Haram për 400.000 metra katror që mund të strehojë 2.2 milion njerëz në një herë.

Qeveria e Arabisë Saudite filloi të hap një hetim për incidentet e shembjes së kulmit të një rrotull në Xhaminë e Madhe në Mekë qytetin ku u vranë të paktën 107 njerëz, duke përfshirë dy shtetas indonezisht.
Hetimi u krye duke ndjekur urdhërat e Guvernatori i rajonit të Mekës, princit Khalid al-Faisal, menjëherë pas një rrotull kuq u shemb dhe e goditi Haram, të premten (11/09).
Më parë, Drejtori i Përgjithshëm i Autoritetit të Arabisë Saudite, Lt. Sulejman bin-Abdullah el-Amr Mbrojtjes Civile, tha se fuqishëm shpejtësia e erës 83 km / h dhe të rënda shiu është shkaku i incidentit.
Faktorët që lidhen me sigurinë e ndërtimit rreth në qendër të vëmendjes Haram.
Pavarësisht nga faktorit motit, Irfan Al-Alawi i Trashëgimisë Islamike Fondacioni i Kërkimeve me qendër në Mekë, tha se qeveria saudite duhet të mendojnë për sigurinë e banorëve dhe pelegrinëve në mend se ka një rrotull e madhe 15 rreth Haram.
"I gjithë rajoni (xhamitë) si zona ndërtimi. Arabia Saudite duhet të rimendojë strategjinë shëndetësore dhe të sigurisë për shkak se ka 800,000 njerëz në xhami kur incidenti ndodhi ", tha Al-Alawi.
Al-Alawi është një prej dijetarëve të cilët me zë të lartë kritikuan ndërtimin rreth zonës së Haremit. Sipas tij, ndërtimi i vërtetë shkatërrojnë gjurmët e Profetit Muhamed gjatë jetës.
Ndërtimi është zgjeruar rreth zonës Haram për 400.000 metra katror që mund të strehojë 2.2 milion njerëz në një herë.
Numri i lëndimeve nga Indonezia arriti në 31 persona.
Përfitim
Ndërkohë, numri i viktimave vdiqën nga rrotull incident bien në Haram arriti në 107 persona dhe duke plagosur 230 të tjerë.
Shifrat përfshijnë vdekje nga Indonezia gjashtë prej tyre me emrin Masnauli Hasibuan e sulmit Medan (MASH 09) dhe Siti Rasti Darmini e sulmit Xhakarta-Bekasi (JKS 03).
Numri i qytetarëve të cilët janë viktima të përfshirë 31 persona të plagosur. Ata u trajtuan në vende të ndryshme, duke përfshirë edhe në Spitalin An Nur, Spitali Jahir, dhe Abdullah Spitali mbretit.
Nga informacionet e Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe Ministria e Punëve Fetare, Konsullata e Përgjithshme e ekipit Indonezi dhe ekipi ende në kërkim për Haxhi hetuar mundësinë e qytetarëve të tjerë që janë viktima të pelegrinëve indonezisht janë dhënë adhuruesit më të mëdha.
Ministri i Çështjeve Fetare Lukman Hakim Saifuddin premtoi se qeveria do të ofrojë kompensim për vdekjeve dhe lëndimeve.
"Natyrisht se qeveria do të ofrojë kompensim për viktima dhe lëndime janë pësuar paaftësi fizike si dispozitat e sigurimeve që ekzistojnë në secilin prej pelegrinësh tona," tha ai.
Gjeneza rënia e rrotull në Haram, Meka, Arabia Saudite, të premten (11/09), ka lënë të paktën 107 njerëz kanë vdekur. Incidenti, i cili ndodhi në prag të procesion pelegrinazhit është një nga terfatal në 28 vitet e fundit.
Këtu janë nëntë nga incidentet më fatale që kanë të bëjnë me zbatimin e një sërë Haxhit në Arabinë Saudite
2015: Të paktën 107 persona kanë vdekur dhe qindra të tjerë u plagosën kur një çati rrotull shembur në mënyrë që të ndodhë Haram.
2006: Më shumë se 360 pelegrinë vdiqën nga masa e shkeli të cilët u nënshtrohen gurëzimin e ritualit djalli në Mina, një luginë në shkretëtirë e cila ndodhet pesë kilometra nga qyteti i Mekës. Në sezonin pelegrinazhit të kësaj, një ndërtesë tetë-nivel që shërben si vend për të qëndruar pranë Xhamisë së Madhe u shemb dhe lënë të paktën 73 njerëz vdiqën.
2004: Mass mbushur në Mina rezultoi në qindra njerëz ishin shkelur. Si rezultat i kësaj, 244 njerëz kanë vdekur dhe qindra të plagosur në zbatimin ditën e fundit të pelegrinazhit.
2001: Të paktën 35 pelegrinë vdekur nga një ikje në rrëmujë masive në Mina në ditën e fundit të pelegrinazhit.
Jo më pak se dy milionë njerëz ndjekin Haxhin në Arabinë Saudite, këtë vit.
1998: Rreth 180 pelegrinë janë shkelur panik pas disa prej tyre ra nga mbikalimit gjatë ritualit jumrah zbatimi në Mina.
1997: Jo më pak se 340 pelegrinë vdiqën për shkak të zjarreve në çadër vendbanim në Mina. Më shumë se 1.500 vetë u plagosën.
1994: Rreth 270 pelegrinë vdiqën për shkak të masave ikje në rrëmujë gjatë ritualit jumrah zbatimi në Mina.
1990: Incidenti më fatale ka ndodhur kur masat mbushur në tunel çon në Mekë. Një total prej 1,426 njerëz vdiqën.
1987: Përleshjet mes pelegrinëve iranianë dhe forcave të Arabisë Saudite ka shkaktuar 402 njerëz vdiqën. Shënim qeveria saudite tha se viktimat përbëhej nga 275 persona me origjinë iraniane, 85 qytetarë saudite dhe zyrtarët, dhe 42 të tjerë janë pelegrinë të kombësive të ndryshme. Më shumë se 600 të tjerë pësuan lëndime.

VIRTYTI Haxhi dhe Umre


Nga
Shejh Abdul Azhim bin Abdullah el-Khalafi


Ebu Hurejre radiallahu anhu, se Pejgamberi sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem ka thënë:

العمرة إلى العمرة كفارة لما بينهما, والحج المبرور ليس له جزاء إلا الجنة.

"Umren për Umre është një mëkat në mes tyre, dhe Haxhi Mabrur asnjë shpërblim për atë përveç Qiell." [1]

Anhu, se Pejgamberi sal-lAllahu 'Ibn Mesudi radiallahu alejhi ve sel-lem ka thënë:

تابعوا بين الحج والعمرة فإنهما ينفيان الفقر والذنوب, كما ينفي الكير خبث الحديد والذهب والفضة, وليس للحجة المبرورة ثواب إلا الجنة.

"Iringilah mes haxh dhe umre për të dy mëkatin mohoj dhe varfëria, si dhe ventilator zjarri largon papastërtitë (ndryshk) hekuri, ari dhe argjendi, dhe nuk ka shpërblim për haxh Mabrur por xhenet." [2]

Nga Ebu Hurejra, ai tha: "E kam dëgjuar të lAllahu alejhi alejhi ve sel-lem ka thënë:

من حج لله عزوجل فلم يرفث ولم يفسق رجع كيوم ولدته أمه.

"Kush bën haxhin sinqerisht për Allahun e Gjithëfuqishëm pa mizor dhe kefasiqan, pastaj ai u kthye pa mëkat, si kur ai ka lindur nga nëna e tij." [3]

Anhu Ibn Umeri Radi ', e-lAllahu' alejhi ue sel-lem, ka thënë ai:

الغازي في سبيل الله والحاج والمعتمر, وفد الله, دعاهم فأجابوه. وسألوه فأعطاهم.

"Njerëzit që luftojnë në rrugën e Allahut dhe njerëzit që shkojnë për haxh dhe umre, është delegati i Perëndisë. (kur) Perëndia thirri, ata përmbushin thirrjen e tij. Dhe (kur) e pyetën duke grant Perëndia (kërkesën e tyre). "[4]

Së bashku Haxhi umren është Detyrimet Kryer një herë në jetë, për çdo musliman, baligh, inteligjente, Lirisë dhe në gjendje

Fjala e Allahut:

إن أول بيت وضع للناس للذي ببكة مباركا وهدى للعالمين فيه آيات بينات مقام إبراهيم ومن دخله كان آمنا ولله على الناس حج البيت من استطاع إليه سبيلا ومن كفر فإن الله غني عن العالمين

"Në të vërtetë, shtëpia ishte ndërtuar për herë të parë për (vendin e adhurimit) është njeriu i cili ishte në Bakkah Baitullah (Mekë), e bekuar dhe udhërrëfyese për mbarë njerëzimin. Atë ka shenja se e vërtetë, (ndër të tjera) Stacioni i Abrahamit; kushdo që hyri në atë burra-kështu (Baitullah s) ai ishte i sigurt; bëni Haxhi është një detyrë e njeriut të Perëndisë, që është (për) njerëz të cilët mund të udhëtojnë në Shtëpinë. . Kushdo që mohojnë (obligimet e Haxhit), All-llahu Mahakaya (nuk kanë nevojë për asgjë) të botëve "[Ali 'Imran: 96-97]

Nga Ebu Hurejra, tha ai, e-lAllahu alejhi alejhi ve sel-lem duke predikuar në mesin tonë, ai tha:

أيها الناس قد فرض الله عليكم الحج فحجوا, فقال رجل: أكل عام, يا رسول الله? فسكت, حتى قالها ثلاثا, ثم قال صلى الله عليه وسلم: لو قلت نعم, لوجبت, ولما استطعتم. ثم قال: ذروني ما تركتكم, فإنما هلك من كان قبلكم بكثرة سؤالهم واختلافهم على أنبيائهم, فإذا أمرتكم بشيء فأتوا منه ما استطعتم, وإذا نهيتكم عن شيء فدعوه.

"Është obligim për pelegrinazh tuaj, pastaj të paguajë varfër (haxhin)." Pra, ka një thënie: "A për çdo vit, oi Dërguari i Allahut?" Pastaj ai ishte i heshtur derisa personi është për të thënë atë tri herë, atëherë Pejgamberi sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem ka thënë: "Nëse unë them po, pa dyshim do të bëhet një detyrim dhe ju me siguri nuk do të jetë në gjendje të (bëjnë këtë)." Pastaj ai tha: "Lërmë mua si unë ju lejojnë. Me siguri që shfaroste popullin para jush është një shumë për të kërkuar dhe shumë dakord me Profetin e tyre. Nëse unë urdhëroi diçka për ju, pastaj të kryejë tuaj sa më shumë si ju. Dhe në qoftë se unë ndalojnë diçka, atëherë largohen. "[5]

Ibn Umeri radi anhu, tha ai, "i-lAllahu alejhi ue selem ka thënë:

بني الإسلام على خمس: شهادة أن لا إله إلا الله, وأن محمدا رسول الله, وإقام الصلاة, وإيتاء الزكاة, وحج البيت, وصوم رمضان.

"Islami është ndërtuar mbi pesë shtylla: (1) testament se nuk ka zot tjetër ka të drejtë të diibadahi saktë përveç Allahut dhe se Muhamedi është i Dërguari i Allahut, (2) e falin namazin, (3) japin zeqatin, (4) pelegrinazhi në Shtëpinë, dhe ( 5) Agjërimi i Ramazanit. "[6]

Nga Ibn Abbasi anhu, tha ai, "I Dërguari sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem ka thënë:

هذه عمرة استمتعنا بها, فمن لم يكن عنده الهدي فليحل الحل كله, فإن العمرة قد دخلت في الحج إلى يوم القيامة.

"Është një pelegrinazh që ne të argëtohen me të. Ata që nuk kanë hadyu (sakrificë kafshëve), atëherë ai duhet të bertahallul në përgjithësi, sepse pelegrinazhi ka ardhur në Haxh deri në Ditën e Gjykimit. "[7]

I Shabi bin Ma'bad, ai tha: "Unë shkova për të parë 'Umerin, dhe pastaj i thashë:

يا أمير المؤمنين, إني أسلمت, وإني وجدت الحج والعمرة مكتوبين علي, فأهللت بهما, فقال: هديت لسنة نبيك.

"O komandant i besimtarëve, në fakt unë kam konvertuar në Islam, dhe unë jam i sigurt se unë jam pelegrinazhin tashmë të detyrueshme dhe umren, atëherë kam filluar të punojë në të dy bini përmbys para tyre." Pastaj ai tha: "Ju keni merr udhëzimet e saj për të zbatuar Sunetin e Pejgamberit tuaj." "[8]

[Kopjuar nga libri El-Wajiiz FII Fiqhis Suneh uel Kitaabil Aziiz, Autor Shejkh Abdul Azhim bin Badawai el-Khalafi, Issue Indonesia Guide Fikh Complete, Përkthyes Ekipi Tashfiyah LIPIA - Jakarta, Botues Ibn Kethiri, Shtypur në Ramazan 1428 - Shtator 2007M]

No comments:

Post a Comment