!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Saturday, September 5, 2015

Az iszlám boldogulni, és hozzon létre egy békés ember.

Az út nem volt kész (363)

(Part 363), Depok, Nyugat-Jáva, Indonnesia, szeptember 5, 2015, 02:45).


Az iszlám boldogulni, és hozzon létre egy békés ember.

Iszlám vallás Isten által kinyilatkoztatott keresztül Gábriel arkangyal a Mohamed prófétát szereplő szent könyve a Korán és a Sunnah (al-megtanulta / hadísz) célja, hogy az emberek élni biztonságos, boldog és virágzó mind ebben a világban élünk, és a továbbiakban (paradicsom ).
Az iszlám azt tanítja, hogy az ember nem megölni egy másik embert, még akkor is, ha az emberek nem iszlámot (hitetlenek), akkor is, Mohamed próféta azt mondta a személy nem jutnak a mennybe, ha megölt egy másik személyt, annak ellenére, hogy a hitetlenek.
Az Iszlám azt tanítja, egyszerű életet, nem pazarlás, még egyszerűsége miatt a iszlám tanításait ez yamh hogy több száz munkást Kínából az iszlámra, csak figyelte, ahogy a temetésén szaúdi király tenni egyszerűen, anélkül, hogy a hang a robbanás, és eltemették túl egyszerű, csak eltemetve nélkül mesterséges sírja gazdagon.
Iszlám tanítások egyszerű és abszurd, ha tudományosan megmagyarázni és empirikusan is könnyen emészthető hallgatók. Ez az, ami egy kanadai Ustad keresztül prédikált, több mint 3000 amerikai katona bersyahadat (adja iszlám) közepette az Öböl-háború. Most, Ustad (tudósok), aki született a neve Dennis Bradley Philips világszerte köztük Indonézia prédikálni.


 REPUBLIKA.CO.ID Jakarta - a prédikálás, több mint 3000 amerikai katona bersyahadat közepette az Öböl-háború. Most, tudósok születnek a név Dennis Bradley volt a lehetőséget, hogy ezt a Philips kitölti a teret propaganda szigetcsoport.
Térítő tevékenységet jamaikai származású kanadai állampolgár elegendő ahhoz, hogy ellopja a figyelmet a világ. Dr. Abu Ameenah Bilal Philips képes, hogy egy tudományos magyarázat, hiteles és ésszerű a nemzetközi közösség, amely kritikus, de tele van téves az iszlám ellen.

Nyilvánított az üzenetet, Dr. Bilal Philips magasan képzett tudományos kapacitás. Ő befejezte a BA program terén az Iszlám Tanulmányok az iszlám egyetem Medina, a program MA iszlám teológia a King Saud Egyetem Rijádban, és végül címet szerzett PhD iszlám teológia, a University of Wales.

Dr. Bilal Philips is hozzájárul gazdagításában iszlám irodalomban több mint 50 könyvet, hogy ő írta, lefordítani, és megjegyzést. Ő is szerkesztett és kiadott egy sor 56 gyermekkönyvet hitet a Nemzetközi Iszlám iskolákban.
Az utazás az élet és a szellem üzenete biztató Dr. Bilal Philips a központ létrehozása az iszlám tanulmányok a különböző országokban, beleértve a Department of Iszlám Tanulmányok Preston Egyetem az Egyesült Arab Emírségek, az Akadémia Iszlám Tanulmányok Katar, a Department of Iszlám Tanulmányok angol nyelven a tudás International University Szaúd-Arábia, Főiskola da'wah és az iszlám kultúra Szudánban, valamint létrehozásáról Preston International College Indiában.

Konvergencia technológia a mai digitális korszakban, ő is használta, mint azt a propagandát, hogy elérje az embereket világszerte. 2007-ben Dr. Bilal Philips megalapította az iszlám Online Egyetem (adóslevél), mint az első olyan intézmény, amely szervezi az oktatási tevékenység iszlám stratum-1 online. A mai napig, IOU több mint 150.000 diák a 219 országban, így IOU az első számú egyetem a világon a legkülönbözőbb hallgatók.
A közepette munkáját tudományos tevékenységek és a propaganda, Dr. Bilal Philips volt az ideje, hogy töltsön ki egy általános értékelést Indonéziában. IOU kinevezte IslamDiaries egy taklim Indonéziában, hogy készítsen tanulmányt a "Miért iszlám?" Tartanak szeptember 7-én, 2015-Masjid Al Bina, Jalan Pintu Satu Bung Karno, Senayan, Jakarta.

Tauhid, út az igazságszolgáltatás és a jólét

Által
Al-Ustadz Yazid bin Abdul Qadir Jawas


Tauhid HELYZET az iszlámban
Tawhid a gyökere a hála egy muszlim. [1]

الحمد لله وحده, والصلاة والسلام على نبينا محمد وعلى آله وصحبه ومن تبعهم بإحسان إلى يوم القيامة, وبعد:

Alhamdulillaah, mindig kínáljuk végtelen hálával a Mindenható Allah -Rabb irgalom irgalmas. Ő két páratlan javára, ami kedvez kedvez az iszlám és a Sunnah. Mindkét egy szívességet, ember megtalálja a boldogságot, és lehet menteni a büntetés, mind ebben a világban és a túlvilágon.

Ezért az Isten szolgái, akik kaptak ilyen szívességet, meg kell kötni, hogy a hála, és mindig kérd Istent, annak érdekében, hogy legyen egy szolga mindig hálás. A muzulmán és egy igazolást a hála ezt az áldást, nevezetesen, hogy a muszlim öröm, hogy Isten Urának, iszlám, mint vallás és a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam a próféta.

Imák és üdvözleteket mindig tercurahkan, hogy Mohamed próféta burkolatok a próféták, sem próféta sesudahnya- amelyet kommunikál az üzenetet, feladatának ellátásához, tanácsot ad az Umma, és az Umma már viszi be a fény útját, és egyenes, melyeket azelőtt nyilvánvalóan hibás.

Kötelezettségei egy igazi muszlim követője Mohamed próféta sallallaahu "alaihi wa sallam hű, utasításokat követve, utánozni például elvégzi a Sunnah és a Sunnah fájdalmai megvédeni, és tartsa távol, és kibújik eretnekség. Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam küldött Isten, hogy meggyőzze az emberiség, hogy mentauhidkan Istent, és tartsd mindenféle kibújik.

Kifejezést az egység a muzulmánok számára, különösen a Ahlus Sunnah Wal Jama'ah a mondatot, ami nem idegen, hiszen a monoteizmus nekik, mert így az istentisztelet, hogy meg kell valósítani a mindennapi életben, és akik először hirdették, mielőtt a másik.

Allah a Magasságos mondja:

فاعبد الله مخلصا له الدين ألا لله الدين الخالص

... Szóval imádják Allah, és megtisztítja az engedelmességet neki. Ne feledje, az egyetlen vallás Allah tartozik a nettó (kibújik) ... [AZ-Zumar / 39: 2, 3]

Mindenható Allah azt is mondja:

وما أمروا إلا ليعبدوا الله مخلصين له الدين

Bár ezek nem rendelhető, kivéve annak érdekében, hogy imádják csak Allah, és megtisztítja az engedelmességet neki ... [al Bayyinah / 98: 5].

Az egész a próféták és az apostolok عليهم الصلاة والسلام prédikáltam monoteizmus, hogy a népét minden időszakban (generáció) is. Ahogy Allah azt mondja:

ولقد بعثنا في كل أمة رسولا أن اعبدوا الله واجتنبوا الطاغوت

És valóban, küldtünk minden ember egy hírnök, (hívásra) annak érdekében, hogy imádják csak Allah (azaz mentauhidkanNya), és távol a gonosz ... [egy-Nahl / 16: 36].

És az ő szava:

وما أرسلنا من قبلك من رسول إلا نوحي إليه أنه لا إله إلا أنا فاعبدون

Mi nem küldött apostol előtted (Muhammad), de kiderült, hogy neki: "Íme, nincs Isten (a jogot, hogy diibadahi helyesen) más, mint én, akkor adjátok tisztelnek engem". [al-Anbiya "/ 21: 25].

Szavai még:

فأرسلنا فيهم رسولا منهم أن اعبدوا الله ما لكم من إله غيره أفلا تتقون

Aztán küldött nekik egy Messenger maguk közül (mondván): "imádjátok az Istent, esetenként nincs Isten az igazság, hogy akkor a többiek. Szóval, miért nem félik Őt (rá)?" [Al Mukminun / 23: 32].

Minden az apostolok kezdődik a küldetésük, hogy a népét monoteizmus Uluhiyyah, hogy így imádják az egyetlen igaz Isten egyedül.

Minden az apostolok azt mondta, hogy a népét, hogy imádják csak Allah egyedül. [2]

Dicsőség dicsőség a tudomány attól függ, mit tanult. És a tudomány a monoteizmus, mint nemes nemes tudomány. Tudomány, hogy a legtöbb nagy és nemes tudománya egyistenhit és Ushuluddin. Mert, a monoteizmus, hogy Isten teremtette a szellemet és az emberiség, csökkenti a könyvek, elküldte az apostolokat, hogy hozzon létre menny és a pokol. Aki tanulmányozza a tudomány és a gyakorlat teszi meg, akkor igaz ember boldog. Ehelyett, aki figyelmen kívül hagyja, és nem akar tanulni, akkor ő a szerencsétlen, nyomorult.

Isten azt mondta Ő szolgái, hogy tanulmányozza syar'i, az első tanulmányozni kell a tudománya tawhid, Isten tudja, vizsgálják meg, hogyan mentauhidkan Isten imádják Őt megfelelően. Allah a Magasságos mondja:

فاعلم أنه لا إله إلا الله واستغفر لذنبك وللمؤمنين والمؤمنات والله يعلم متقلبكم ومثواكم

Tehát tudjuk, hogy nincs Isten (aki jogosult diibadahi jobbra), csak Allah, és kérjen bocsánatot a bűneidet, és több mint (bűn) a hívők, férfiak és nők. És Allah tudja a telephelye, lakóhelye-mu. [Muhammad / 47: 19].

Emberek, akik meghalnak állapotban Tawheed, hogy Isten, akkor ő fog a mennybe. Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:

من مات وهو يعلم أنه لا إله إلا الله دخل الجنة.

Aki meghalt, és ő tudja, hogy nincs Isten joga diibadahi rendesen más, mint Allah, akkor a mennybe jut. [3]

Így a helyzet a monoteizmus, mint egy alapozást egy muzulmán jótékonysági. A figyelmet egy bölcs mindig javítását célzó alapítvány. Míg a bolond, ő továbbra is emelheti az épület, anélkül, megszilárdítja az alapot, így robohlah épületben.

Őszinteség és egyistenhit is hasonlítható egy fa nő a májban, tettei az ágak, a béke gyümölcse, hogy érződik az élet ebben a világban és örök öröm a túlvilágon. Mivel a gyümölcs a paradicsom, nem lesz megszakad, és a tiltott. Hasonlóképpen, a "gyümölcs" őszinteség és a monoteizmus a világon, nem szakad meg, és tiltott. Kesyirikan, hazugságai és Riya ", mint egy fa nő az emberi szívben, a világ félelem, aggodalom, zavart és szűk látókör, hogy érződik a mellkas, és a sötétség, amely érte a májat. Míg a túlvilágon viseli Zaqqum [4] és örök gyötrelem. [5]

Tauhid FOGALMAK és típusok cucc [6]
Tawhid -az arab nyelv mashdar a وحد, يوحد, توحيدا, az azt jelenti, hogy valami, ami az egyik.

Tawhid -az tudomány syar'i (terminológia) - az Egység Isten ellen valami különlegeset Őt, mind Uluhiyyah, Rububiyyah, és Asma "és az Ő attribútumok. Tawheed jelenti imádják csak Allah.

Tawhid három csoportra oszthatók: Rububiyyah Tawheed, Tawheed Uluhiyyah és Tawheed al Asma "mosás-Shifat.

Tawhid Rububiyyah, nevezetesen mentauhidkan mindent mi történik Allah Ta'ala, akár létre, ami jó szerencsét, ki és bekapcsolni. Isten király, uralkodó és Rabb, aki mindent elrendezett. Allah a Magasságos mondja:

ألا له الخلق والأمر تبارك الله رب العالمين

... Ne feledje, létrehozása és rendelési csak a megfelelő Istent. Dicsőség Allahnak, a Lord of the Worlds. [al A'raf / 7: 54]

Tawhid Uluhiyyah, nevezetesen Egység Allah Ta'ala végig a munkája szolgák, akik oly módon, hogy azok közelebb Istenhez, amikor disyari'atkan általa, mint például az imádkozás, khauf (félelem), a király "(remény), mahabbah ( szeretem), dzabh (vágóhídi), bernadzar, isti'aanah (segítségért), istighatha (segítségért a nehéz időkben), isti'adzah (védő), és mindazt, amit Isten parancsolt disyari'atkan és nem menyekutukanNya egy, amit is. Mindezek, és más istentiszteleti kell tenni csak Allah csak és őszinte róla.

Allah a Magasságos mondja:

وإلهكم إله واحد لا إله إلا هو الرحمن الرحيم

És te Úr Allah, sem Isten, aki a jogot diibadahi rendesen, de Őt. A legtöbb Kegyelmes és Könyörületes. [al-Baqarah / 2: 163].

Tawheed Asma "mosás-Shifat Isten, hogy létrejöhessen, hogy Allah és az Ő Messenger létrehoztak magát, sem a nevét, vagy Isten tulajdonságaival, valamint mensucikannya minden szégyen és a hiányosságok, hiszen már megtisztította Allah és az Ő Messenger. És meg kell állapítania a természet az Isten, mind foglalt a Korán és a Sunnah al, és nem kell ditakwil.

Allah szó Ta'ala:

ليس كمثله شيء وهو السميع البصير

Nincs semmi, mint Ő. És Ő az All-meghallgatását Men Seer. [Ash sura / 42: 11].

Az iszlám olyan vallás Tauhid
Iszlám meghatározás:

الإستسلام لله بالتوحيد والإنقياد له بالطاعة والبراءة من الشرك وأهله.

(belenyugvás Isten útján mentauhidkanNya, engedelmes számára, hogy végrehajtsa megfelelés (az összes parancsok és tilalmak), és szabad magát kibújik, és akik kibújik). [7]

Ha visszatérünk al Korán, Allah arról tájékoztatott minket, hogy a "aqidah egész apostol monoteizmus, és küldetésük kezdődik tauhidullah, és a monoteizmus a legnagyobb és legfontosabb kérdés, hogy az általuk.

Így a kapcsolat "Aqeedah a monoteizmus ellen az egész Shari'ah próféta (beleértve a Mohamed próféta) عليهم الصلاة والسلام olyan, mint az alapítvány egy épület (és mint a szellem, a test). Mivel a szervek nem áll meg, és élni, kivéve jelenlétében szellemek.

Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam kezdeni prédikál egyistenhit, valamint az egész apostol. A példák között van, a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam Mu'adh bin Jabal radi anhu, amikor küldött Jemen. [8]

Ő sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:

إنك ستأتي قوما أهل كتاب, فإذا جئتهم فادعهم إلى أن يشهدوا أن لا إله إلا الله, وأن محمدا رسول الله (وفي طريق: فليكن أول ما تدعوهم إليه عبادة الله), (وفي أخرى: أن يوحدوا الله) فإن هم أطاعوا لك بذلك (وفي رواية: فإذا عرفوا الله), فأخبرهم أن الله قد فرض عليهم خمس صلوات في كل يوم وليلة, فإن هم أطاعوا لك بذلك فأخبرهم أن الله قد فرض عليهم صدقة تؤخذ من أغنيائهم فترد على فقرائهم, فإن هم أطاعوا لك بذلك فإياك وكرائم أموالهم واتق دعوة المظلوم فإنه ليس بينه وبين الله حجاب.

Bizonyára akkor jön egy ember a könyv, akkor kérd meg őket, hogy bizonyságot arról, hogy nincs Isten, aki a jogot diibadahi helyesen, kivéve Allah, és hogy Mohamed Allah küldötte. (Egy másik megfogalmazás: Tehát az első alkalommal, amikor prédikáljon nekik, hogy imádják Allah egyedül) (valamint más megfogalmazás: így, hogy Isten az egyedüli jogosult diibadahi). Ha betartják az ő (Egy történet: amikor már mentauhidkan Allah), majd mondd meg nekik, hogy Allah kötelezte őket, hogy imádkozzanak naponta ötször. Ha engedelmeskednek, mert olyan, hogy majd mondd meg nekik, hogy Allah kötelezővé tette rájuk szeretet, ami valóban a gazdagok között, és osztják szét a szegények között. Ha betartják az ő, úgy ti kerülik a vagyon jó és félsz azok ellen, akik dizhalimi imát, mert nincs titok között imái, akik dizhalimi Istennel. [9]

Tauhid ÉS A JOG
Első. Isten azt mondja, hogy a teremtés célja, és a parancs, hogy a lény tudni a nevét és attribútumait ő, hogy imádják csak Allah, nincs egységes volt az ő teremtményei, és hogy az ember az igazságosság. Az igazságosság alapján a létesítmény az eget és a földet, ahogy Allah mondja:

لقد أرسلنا رسلنا بالبينات وأنزلنا معهم الكتاب والميزان ليقوم الناس بالقسط

Valóban küldtünk A hírnökök a kézzelfogható bizonyítékok és küldtünk le velük al a könyv és a mérleg (az igazság), hogy az emberek, hogy végezzen az igazságosság ... [al Hadid / 57: 25].

Ebben a versben Allah azt mondja, hogy a cél a jövő az apostolok és lehalkította a szentírások, hogy az emberi igazságszolgáltatás. A legnagyobb igazságosság tawhid (mentauhidkan Allah), és az egység a téma, a származás, és egy mérföldkő az igazságért. Míg Shirk kezhaliman. Allah azt mondja:

إن الشرك لظلم عظيم

Valóban kibújik a legnagyobb kezhaliman. [Luqman / 31: 13].

Ezért kibújik (tömörítő partnerek Allah) a leginkább törvénysértők kezhaliman, és a monoteizmus legigazságosabb igazságosság. [10]

Második. "Aqeedah a monoteizmus felszabadítja a szív és a lélek a szolgaság lények az istentisztelet csak a Mindenható Allah egyedül, és nem követ, hanem csak a Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam.
"Aqeedah a monoteizmus, szükséges egy muszlim, hogy hagyjon fel minden formáját szolgaság más, mint Allah, mert minden más, mint Isten teremtménye, amely nem rendelkezik a legkisebb hatalom létrehozásához, támogatási és egyéb Ilahiyyah tulajdonságait.

Ezzel szemben azok, akik sokistenhit, ami azt jelenti, amit tett igazságtalanság -lawan a adil- újra dissenter. Hogyan is imádják valami-amelynek nincs kekuasaan- amikor Isten teremtette őt, és ő megköszönte valami, ez egyedül az Isten, aki adott neki sok szerencsét. Allah azt mondja:

وما خلقت الجن والإنس إلا ليعبدون ما أريد منهم من رزق وما أريد أن يطعمون إن الله هو الرزاق ذو القوة المتين

És akkor még nem hozta létre a dzsinnek és az emberiség, kivéve, hogy meg kell tisztelnek engem. Nem akarom sem őket a jó szerencsét egy kicsit, és én nem kattint végrendeletek, hogy azok etetni. Bizony Allah, Ő az Adakozó Rizki Yang újra a gépet, nagyon erős. [ADH Dzariyat / 51: 56-58]

Harmadik. A parancs, hogy igazságot.

اعدلوا هو أقرب للتقوى

... Érvényes igazságtalan, mert (valós) közelebb van a jámborság .... [al Maa-idah / 5: 8].

Az iszlám, mint vallás egyistenhit, elrendelte követői nemes, erkölcsileg jó és rossz erkölcs tiltják. Az Iszlám elrendelte, hogy minden tisztességes és jó cselekedetek, és megtiltják a rossz cselekedetek. Allah a Magasságos mondja:

إن الله يأمر بالعدل والإحسان وإيتاء ذي القربى وينهى عن الفحشاء والمنكر والبغي يعظكم لعلكم تذكرون

Valóban, Allah azt mondja (Te), hogy tisztességes és jót, ami a rokonok, és Isten ments, a trágárság, Munkar és ellenséges. Ő tanít meg, hogy ti is vigyázzatok. [egy-Nahl / 16: 90].

Még Isten az Ő Book (al-Korán), mint a tisztességes mondat. Allah a Magasságos mondja:

وتمت كلمت ربك صدقا وعدلا

És még egy tökéletes mondat Urad (al-Korán), (egy mondat) a helyes és tisztességes ... -al An'am / 6, bekezdések 115- pont, közvetlenül a híreket, és tisztességes kormányzásában és betiltották. [11 ]

Negyedik. Tawhid és igazságos, hogy a fickó muszlimok és hitetlenek.

Tauhid Külön fő között muszlimok a pogány
Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta, hogy az emberek azt mondják, és úgy vélik, ezt a kifejezést az egység (لا إله إلا الله), akkor ő egy muzulmán, aki jogosult a védelme az uralkodó a muszlimok, és kap egy ígéret az ég. Egy muszlim jogosult a jogot wala "(hűség) más muszlimok, mert az egyistenhit és engedelmesség Allah és az Ő Messenger sallallaahu" alaihi wa sallam.

Ezzel szemben azok, akik tagadják a kifejezést az egység csinál kibújik -A kesyirikan, hogy tartotta meg az iszlám akkor az a személy ellen küzdeni kell, és jogosult bara "(gyűlölet) az összes muszlim. Allah a Magasságos mondja:

قاتلوا الذين لا يؤمنون بالله ولا باليوم الآخر ولا يحرمون ما حرم الله ورسوله ولا يدينون دين الحق من الذين أوتوا الكتاب حتى يعطوا الجزية عن يد وهم صاغرون

Fellépni azokkal szemben, akik nem hisznek Allahban és a nap majd, és azok nem tiltják, amit már tiltja Allah és az Ő Messenger és azok, akik elismerik nem vallás, ez igaz (iszlám), (vagyis az emberek), akik az adott al a könyv amíg nem fizetnek a Jizya (adó), hajlandó benyújtása azok leigázott állapotban. [kukac Tawbah / 9: 29].

Szó Ő sallallaahu "alaihi wa sallam:

أمرت أن أقاتل الناس حتى يشهدوا أن لا إله إلا الله, وأن محمدا رسول الله, ويقيموا الصلاة, ويؤتوا الزكاة, فإذا فعلوا ذلك, عصموا مني دماءهم وأموالهم إلا بحق الإسلام, وحسابهم على الله تعالى.

Én parancsoltam elleni küzdelem fő, míg ezek arról tanúskodnak, hogy nincs isten (istenség), hogy diibadahi rendesen, csak Allah, és Mohamed az Allah Küldötte, helybenhagyva az imát, és fizetni Zakat. Ha tettek, hogy ezután a vér és a kincs, ha nem védik a jogait az iszlám, és a számvetés van Allah Ta'ala. [12]

A parancs a harcot a hitetlenek és a bálványimádók miatt hűtlenség és a politeizmus ellen Allah az, aki teremtette őket, valamint a "aqidah akik eltérnek a" Aqeedah monoteizmus nem azért, mert a személyes bosszú, harc az állam vagy terület. Ilyen a parancsot, hogy Isten az Ő Messenger, továbbá ez a nemzet elleni küzdelem a hitetlenek, hogy az emberek özönlöttek átalakítani, hogy Isten és mentauhidkanNya.

Parancsok harcolni, harcolni és ölni a hitetlenek, vagyis pogány Harbi (akik harcolnak a muzulmánok). Ami a hitetlenek, akik nem harcolnak a muszlimok, akkor parancsolja igazságot tenni őket, és nem kell letölteni zhaliminya. Ha ők kafir dhimmi (védve iszlám uralom), vagy mu'ahad (megállapodást kötött az iszlám kormányzat), vagy musta'man (védelmi biztonság az iszlám kormány), akkor nem kell ölni. Allah a Magasságos mondja:

لا ينهاكم الله عن الذين لم يقاتلوكم في الدين ولم يخرجوكم من دياركم أن تبروهم وتقسطوا إليهم إن الله يحب المقسطين

Allah nem tiltja, hogy jót tegyünk és igazságos, hogy azok, akik harcolnak, mert a vallás, és nem (is) kiutasítani benneteket a lakások. Valóban, Allah szereti azokat, akik járnak méltán. [Al Mumtahanah / 60: 8].

Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam fenyegeti az embereket, akik megölik a hitetlenek mu'ahad vagy dhimmi a szigorú büntetéseket. Ő sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:

من قتل معاهدا لم يرح رائحة الجنة, وإن ريحها ليوجد من مسيرة أربعين عاما.

Aki megöl egy hitetlen mu'ahad, akkor ő nem fogja szagolni mennyben. Holott a szagát illatát mennyből (távolság) utazik negyven éve. [13]

Szintén a szót Ő sallallaahu "alaihi wa sallam:

من قتل قتيلا من أهل الذمة لم يرح رائحة الجنة, وإن ريحها ليوجد من مسيرة أربعين عاما.

Aki megöl egy szakértő dhimma, akkor ő nem fogja szagolni mennyben. Holott a szagát illatát mennyből (távolság) utazik negyven éve. [14]

Ez azt mutatja, hogy a hitetlenek önmagában nem vérontásra, nemhogy ellen muszlim. [15]

Tauhid ALAPJÁN muzulmán SZEMÉLYES [1]
Első. Isten eltörli a bűnöket a Tauhid.
A bizonyíték, azaz a próféta szavai sallallaahu "alaihi wa sallam egy hadíszt Qudsi, Anas ibn Malik radi anhu, azt mondta: Hallottam a Messenger sallallaahu" alaihi wa sallam mondta, Allah, megdicsőült és magasztos mondta:

... يا ابن آدم إنك لو أتيتني بقراب الأرض خطايا ثم لقيتني لا تشرك بي شيئا لأتيتك بقرابها مغفرة.

"... O Ádám gyermekei, ha jön hozzám minden bűneit a föld, míg te amikor meghalok nem társítja legkisebb, biztosan adok neked teljes bocsánatot a föld amúgy is". [2]

Második. Allah Ta'ala megszünteti nehézségek és a szomorúság a világ és a túlvilág azok számára, akik Tauhid.

Allah a Magasságos mondja:

ومن يتق الله يجعل له مخرجا ويرزقه من حيث لا يحتسب

... Azok, akik attól tartanak, Allah, Ő fog tartani neki a kiutat. És neki szerencsét felől, ami nem várt ... "[ath-Thalaq / 65: 2.3].

Valaki nem mondott istenfélelem, ha nem Tauhid. Emberek, akik Tauhid és óvatos, akkor kap egy kiutat az élet problémáit. [3]

Harmadik. Isten tesz, és díszítse a szívében a Tauhid szeretettel a hitért, valamint, hogy a szíve mélyén a gyűlölet, hogy a hitetlenség, a gonoszság és hamisság.
Allah a Magasságos mondja:

ولكن الله حبب إليكم الإيمان وزينه في قلوبكم وكره إليكم الكفر والفسوق والعصيان أولئك هم الراشدون

... De Isten alkotta szereted a hit és így (hit) szép a szíved, és hogy utálod a hitetlenség, a gonoszság és hamisság. Ők azok, akik követik az egyenes út. [al Hujurat / 49: 7].

Negyedik. Tawhid az egyetlen oka, hogy az örömben, hogy Allah. És az emberek jobban örül közbenjárására a Mohamed próféta sallallaahu "alaihi wa sallam az a személy, aki kimondani لا إله إلا الله teljes őszinteséggel szíve.
Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:

أسعد الناس بشفاعتي يوم القيامة من قال: لا إله إلا الله خالصا من قلبه أو نفسه.

Emberek, akik jobban örül mandapat syafa'atku az Ítélet Napján, vagyis azok, akik azt mondják: "La ilaha illallaah" őszintén, a szíve vagy a lelke. [4]

Ötödik. Allah Ta'ala tartalmazni fog egy garancia arra, hogy Tauhid a mennybe.

Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:

من مات وهو يعلم أنه لا إله إلا الله دخل الجنة.

Aki meghalt, és ő tudja, hogy nincs Isten joga diibadahi rendesen, csak Allah, aztán megy a mennybe. [5]

Έκτη. Αλλάχ Ta'ala θα δώσει τη νίκη, ανακούφιση, θρίαμβο και δόξα σε όσους Tauhid.

Ο Αλλάχ ο Βασιλικός λέει:

يا أيها الذين آمنوا إن تنصروا الله ينصركم ويثبت أقدامكم

O υμείς που πιστεύουν! Αν σας βοηθήσει (θρησκεία) του Αλλάχ, Εκείνος θα σας βοηθήσει και να ενισχύσει τη θέση σας. [Muhammad / 47: 7].

Έβδομη. Αλλάχ Ta'ala θα δώσει μια καλή ζωή σε αυτόν τον κόσμο και το εξής για τον άνθρωπο Tauhid.

Ο Αλλάχ ο Βασιλικός λέει:

من عمل صالحا من ذكر أو أنثى وهو مؤمن فلنحيينه حياة طيبة ولنجزينهم أجرهم بأحسن ما كانوا يعملون

Όποιος κάνει καλές πράξεις, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες σε κατάσταση πίστη, τότε είναι βέβαιο ότι θα μας έδωσε μια καλή ζωή και θα μας δώσει μια απάντηση σε αυτά με την καλύτερη ανταμοιβή από ό, τι έχουν κάνει. [An-Nahl / 16: 97].

Όγδοη. Tauhid θα αποτρέψει μια μουσουλμανική αιώνια στην κόλαση.
Προφήτη sallallaahu «wa Sallam δήλωσε:

يدخل أهل الجنة الجنة, وأهل النار النار, ثم يقول الله تعالى: أخرجوا من كان في قلبه مثقال حبة من خردل من إيمان, فيخرجون منها قد اسودوا فيلقون في نهر الحياء -أو الحياة, شك مالك- فينبتون كما تنبت الحبة في جانب السيل, ألم تر أنها تخرج صفراء ملتوية;

"Μετά από τους κατοίκους του ουρανού πάνε στον παράδεισο, και ο λαός της κόλασης αρχίζει κόλαση, στη συνέχεια, μετά από αυτό ο Θεός είπε επίσης:« Βγάλτε (κόλαση) για εκείνους των οποίων οι καρδιές υπάρχει βάρους ενός σπόρου μουστάρδας της πίστεως, «τότε θα αφαιρούνται από την κόλαση, απλά μόνο είχαν jet μαύρο σώμα (όπως το κάρβουνο). Στη συνέχεια, τέθηκαν σε ποτάμι της ζωής, τότε τα σώματά τους αυξάνεται (αμετάβλητο) καθώς η ανάπτυξη των σπόρων που βρίσκονται στις όχθες του ποταμού. Δεν θα παρατηρήσετε ότι ο σπόρος φυτρώνει κίτρινο και πτυχώσεις; " [7]

Ένατη. Tawhid είναι καθοριστική για την αποδοχή ή την απόρριψη της ανθρώπινης φιλανθρωπία.
Τέλειο ή όχι ενός ατόμου εξαρτάται από tauhidi φιλανθρωπία. Οι άνθρωποι που κάνουν καλό, αλλά δεν είναι τέλεια tauhidi, για παράδειγμα Riya, δεν ειλικρινά, κάνει αποφύγουμε, φιλανθρωπία θα αποτύχει αναμφίβολα γι 'αυτόν, που δεν φέρνει την ευτυχία. Ως εκ τούτου, όλες οι φιλανθρωπικές οργανώσεις θα πρέπει να γίνει με ειλικρίνεια για τον Αλλάχ, είτε με τη μορφή της προσευχής, ελεημοσύνη, φιλανθρωπία, τη νηστεία, προσκύνημα και άλλοι.

Ο Αλλάχ ο Βασιλικός λέει:

الذي خلق الموت والحياة ليبلوكم أيكم أحسن عملا وهو العزيز الغفور

Ποιος δημιούργησε το θάνατο και τη ζωή που Εκείνος μπορεί να σας δοκιμάσει, ο οποίος μεταξύ σας μια καλύτερη φιλανθρωπία. Και Αυτός είναι ο δυνατός, ο επιεικής. [al-Mulk / 67: 2].

Στην ευγενή στίχο, ο Αλλάχ αναφέρει τις «καλές πράξεις», δεν την «φιλανθρωπία τόσο πολύ". Φιλανθρωπία, που ονομάζεται καλή ή δίκαιος, εάν πληροί δύο προϋποθέσεις, ήτοι ειλικρινή και ittiba »στον προφήτη Μωάμεθ n. Όπως αναφέρεται στο χαντίθ, η φράση لا إله إلا الله, κατά την ημέρα της Κρίσεως, οι κλίμακες είναι βαρύτεροι από τον ουρανό και τη γη για να προκαλέσει ειλικρινείς.

Δέκατη. Tauhid άνθρωποι που θα πάρετε μια αίσθηση της ασφάλειας και της καθοδήγησης.
Οι άνθρωποι που δεν mentauhidkan τον Θεό τέλεια, έτσι ήταν πάντα επιφυλακτικοί, είναι πάντα σε μια κατάσταση φόβου και ανήσυχος. Φοβούνται μια κακή ημέρα, ή ο φόβος της που έχουν περισσότερα από δύο παιδιά, τον φόβο για το μέλλον, ο φόβος της περιουσίας του εξαφανίστηκε και ούτω καθεξής.

الذين آمنوا ولم يلبسوا إيمانهم بظلم أولئك لهم الأمن وهم مهتدون

Οι άνθρωποι που πιστεύουν και να μην αναμειγνύεται πίστη τους για την κτηνωδία (αποφύγουμε), είναι αυτοί που πήραν την ασφάλεια, και είναι αυτοί που λαμβάνουν καθοδήγηση. [al An'am / 6: 82].

Tauhid αρετή για τη μουσουλμανική [8]
Ισλάμ ως θρησκεία του μονοθεϊσμού, είναι κατάλληλη και σε κάθε χρόνο, τον τόπο, και την κατάσταση του Ummah. Δηλαδή, προσκολλώνται στο Ισλάμ, δεν θα εξαλείψει το πλεονέκτημα της Ummah. Ακόμη και με τις μονοθεϊστικές θρησκείες, η Ummah θα είναι μια καλή, ευημερούσα, ασφαλή. Αν η ανθρωπότητα θέλει την σωτηρία του κόσμου και στη μέλλουσα ζωή, τότε θα πρέπει να ασπαστεί το Ισλάμ και να υπόκειται σε εφαρμογή της Σαρίας ισλαμική. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε, τη συμβατότητα και την ασυμβατότητα του Ισλάμ, δεν σημαίνει ότι το Ισλάμ ήταν αντικείμενο για να συμβαδίσει με το χρόνο, τον τόπο και τις συνθήκες του ανθρώπου ως επιθυμητή από κάποιους ανθρώπους.

Το Ισλάμ είναι η αληθινή θρησκεία, ο Αλλάχ Ta'ala υπόσχεται νίκη σε εκείνους που προσκολλώνται στη θρησκεία είναι μια χαρά, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να mentauhidkan Θεό, ξεφορτωθήκαμε όλα (μορφή) αποφύγουμε, syar'i μελέτη και την άσκηση δίκαιες πράξεις. ΑΛΛΑΧ υποσχεθεί, θα κάνουν απόφασή τους στη γη, επιβεβαιώνοντας την πίστη τους, και να κάνουν τη ζωή τους σε αυτόν τον κόσμο ασφαλή Sentausa. Ο Αλλάχ ο Βασιλικός λέει:

وعد الله الذين آمنوا منكم وعملوا الصالحات ليستخلفنهم في الأرض كما استخلف الذين من قبلهم وليمكنن لهم دينهم الذي ارتضى لهم وليبدلنهم من بعد خوفهم أمنا يعبدونني لا يشركون بي شيئا ومن كفر بعد ذلك فأولئك هم الفاسقون

Και ο Αλλάχ έχει υποσχεθεί εκείνους που πιστεύουν ανάμεσά σας και τις πράξεις-έργα, ότι θα κάνουν πραγματικά ερωτήματα για τη Γη, όπως αυτές που έκανε πριν από αυτούς στην εξουσία, και θα παγιώσει τους τη θρησκεία τους την οποία έχει επιλέξει γι 'αυτούς, και πραγματικά θα αλλάξει την (κρατική) που, αφού είναι ο φόβος του είναι ασφαλής Sentausa. Εξακολουθούν να λατρεύουν μαζί μου δεν μου συνδέσει με τίποτα. Αλλά όποιος είναι (ακόμη) δυσπιστούσαν μετά (την υπόσχεση) ότι, στη συνέχεια, είναι αυτοί που ανταρτών. (η Νουρ / 24: 55). Βλέπε επίσης την επιστολή αλ-A'raf στίχο 96.

TASHFIYAH ΚΑΙ MT, πλήκτρο επιστροφής από τη δόξα του ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ [9]
Πορεία προς τους πρώην δόξα, την ευημερία, και ευημερία της κοινότητας είναι η διεξαγωγή tashfiyah (καθαρισμός) για κάτι άγνωστο και έχει διεισδύσει στον ισλαμικό Σαρία, όπως αποφύγουμε, η άρνηση των ιδιοτήτων του Αλλάχ Ta'ala ή penakwilannya, η απόρριψη του χαντίθ -hadits αυθεντικό σχετικά με τις «aqidah και άλλοι. Επίσης tashfiyah (καθαρισμός) της λατρείας των διαφόρων ειδών της αιρέσεως που έχει λερωθεί την καθαρότητα και την τελειότητα του Ισλάμ. Και επίσης tashfiyah στον τομέα της ερμηνείας, νομολογίας, καθώς και διάφορα kemungkaran που ρυπαίνουν την ιερότητα του Ισλάμ.

Στη συνέχεια, κάνει tarbiyah (coaching) γενιά των μουσουλμάνων άνω των μουσουλμάνων που είχαν απαλλαγεί από kemungkaran. Δηλαδή, με προπόνηση Islamically σωστή, από νεαρή ηλικία, και χωρίς να επηρεάζεται από τη δυτική μόρφωση που δυσπιστώ, στη συνέχεια, να τους φέρει μαζί στην ενότητα «Aqeedah του μονοθεϊσμού, δηλαδή το« Aqeedah του Ahlus Sunnah.

«Aqeedah Ahlus Sunnah είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενώσει τη δύναμη των μουσουλμάνων και την ενότητα της κατάταξης τους, για να διορθώσετε κάτι που έχει σπάσει από τη θρησκεία και παγκόσμιες υποθέσεις. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η «Aqeedah του Ahlus Sunnah είναι σε θέση να αποκαταστήσει τους μουσουλμάνους με την Αλ-Κοράνι και Sunnah του Προφήτη sallallaahu« wa Sallam, και επιστρέφει τη διαδρομή των πιστών, ο τρόπος που οι φίλοι Radhyallahu anhum. Αυτή η λειτουργία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιαδήποτε ομάδα, ούτε και στους οργανισμούς προσηλυτισμού, ή σε οποιαδήποτε οργάνωση που δεν αγκαλιάζει την «Aqeedah του Ahlus Sunnah Wal Jama'ah. Ιστορία υπήρξε μάρτυρας αυτού του γεγονότος. Μόνον οι χώρες που προσκολλώνται στο «Aqeedah του Ahlus Sunnah και μόνο μπορεί να ενώσει τη δύναμη των μουσουλμάνων διάσπαρτα. Μόνο η «aqidah Salaf και μόνο, τότε τζιχάντ καθώς και διοικούσε το καλό και το κακό που απαγορεύει το σε όρθια θέση, και επιτεύχθηκε η δόξα του Ισλάμ. [10]

Με το «aqidah Salaf, Μουσουλμάνοι και κήρυκες-da'inya θα ενωθούν, ώστε να επιτευχθεί η δόξα και να γίνει το καλύτερο της Ummah. Αυτό, γιατί η «Aqeedah Salaf βασίζεται αλ Κοράνι και Sunnah σύμφωνα με την κατανόηση των Εταίρων. Όσο για το «aqidah από« aqidah Salaf, δεν θα παραδώσει την επίτευξη της ενότητας, ακόμα και αυτό που θα συμβεί είναι η διάλυση και την καταστροφή. Έτσι, δεν υπάρχει αμφιβολία, ο δρόμος προς τη νίκη και τη δόξα των μουσουλμάνων, είναι να επιστρέψουμε στην «aqidah και manhaj της αλήθειας, δηλαδή της« Aqeedah του Ahlus Sunnah Wal Jama'ah? «Aqidah και manhaj Salaf.

Ιμάμ Μαλίκ rahimahullah είπε:

لن يصلح آخر هذه الأمة إلا ما أصلح أولها.

Δεν θα είναι σε θέση να διορθώσετε αυτό το έθνος, αλλά με αυτό που κάνει μια καλή πρώτη γενιά αυτού του Ummah (δηλαδή, φίλοι). [11]

Khatimah: Σας απευθύνουμε έκκληση istiqamah στον ισλαμικό και καταλαβαίνοντας ΩΣ Sunnah salafush Radi anhum-Σαλίχ
Ζητάμε από τον Παντοδύναμο Θεό, που μας έδειξαν την πορεία του Ισλάμ και Sunnah να ακολουθήσει manhaj Salafush Σαλίχ-istiqamah και σε μια κατάσταση mentauhidkan ΑΛΛΑΧ, να εφαρμόσουν την Sunnah του Προφήτη, και αφαιρούνται όλες τις μορφές αποφύγουμε και την αίρεση. Ας ελπίσουμε ότι, ο Αλλάχ Παντοδύναμος να μας κάνει συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας επιζώντων ακολουθεί τα βήματα του anhum Σύντροφοι ριζοσπαστικοποίησης. Και ελπίζουμε ότι ο Αλλάχ Παντοδύναμος να μας συγκεντρώσει στον ουρανό με τον Προφήτη sallallaahu «wa Sallam και οι σύντροφοί Radi anhum του.

Προσευχές και χαιρετισμούς μπορεί πάντα ο Θεός παραχώρησε επάνω του Προφήτη Μωάμεθ sallallaahu «wa Sallam, την οικογένειά του, τους συντρόφους Radi anhum του, και εκείνοι που ακολουθούν ο sallallaahu« wa Sallam υπέρ του μέχρι το τέλος του χρόνου. Και το τέλος αυτής της προπαγάνδας είναι όλα είναι να επαινέσω τον Αλλάχ, τον Κύριο όλων των κόσμων.

Κλείνουμε με ένα kaffaratul συγκρότημα προσευχή:

سبحانك اللهم وبحمدك أشهد أن لا إله إلا أنت, أستغفرك وأتوب إليك.

Δόξα σοι ο Θεός, θα σας επαινέσω. Μαρτυρούν ότι κανένας θεός δεν έχει το δικαίωμα diibadahi σωστά εκτός και αν, ζητώ συγγνώμη και να μετανοήσουν για να σας.

Έπαινος aalamiin Rabbil ».

[Αντιγραφή από την έκδοση του περιοδικού Όπως-Sunnah 11 / έτος Χ / 1427 / 2006M. Εκδότες Ίδρυμα μόνιμης επιτροπής istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Τηλ. 0271-858197 Fax 0271-858196]No comments:

Post a Comment