!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Wednesday, September 16, 2015

Бой само Бог.

Пътуването не е завършена (371)

(Част триста седемдесет и един), Depok, Западна Ява, Indonnesia, 16 сеп 2015, 13:29).

Бой само Бог.

Бог в думата му в Корана и хадисите (Суна) казва човек, че единственото нещо, което да се страхуват от човечеството е Бог, който е създал небето и земята и всички същества.
На човека (вярващи) Аллах също предупредиха, че враг номер едно на човека е дявола (Сатана) и тези, които бягат и езичниците.
Но човекът, който е направил това езически политеизъм и хора (мюсюлмани / верски) е наредено да им кажа, подходящи насоки на Корана и Сунната, така че те се покаят, не продължи да прави ширк (асоцииране партньори с Бога) и се оставя веднага неверие и вяра в Бога.
Ако те са неверници и то бягат от враждебно настроени към мюсюлманите и гонят (борба) мюсюлмани, разбира се, мюсюлманите са задължени да се защитават сами, като направите fisabilillah джихад (биете в пътя на Аллах), както направих на пророка Мохамед Бадр и Ухуд.
Ако ние не разполагаме с достатъчно огнева мощ и изискан, разбира се, ние трябва да се молим на Бог за помощ към Бога, както и Бог в битката при Бадр, Бог изпраща ангели да се бори с враговете на пророка Мохамед.
История записи, като каза, Аллах в Корана, враговете на вярващите винаги езичници (хората да бягат) и народ, който винаги убие и ще убие пратеници на Бога, като се започне от времето на Ной, Мойсей (фараон и неговата армия), на евреи, които са искали да убият Расул (Пророк Исая), както и други враждебни неверници мюсюлмани. Враждебността беше всичко за изпитване от Аллах, ако включим тези, които са търпеливи, или наистина се страхува само от Бога. И тества дали ние помагаме на нашите братя, които сега са dizolimi врагове на исляма.
Името е много запознат Акса Джамия за мюсюлманите. Джамия в Ерусалим е третият най-святото джамия за мюсюлманите, след Голямата джамия в Мека и джамията на Пророка в Медина.

Повечето мюсюлмани също винаги е известно, някога е бил Мека джамии молитви първия. Новата позиция беше заменен Кааба в Голямата джамия в 17-ти след пророка Мохамед мигрирали от Мека в Медина.

Най-известната история на тази джамия може да бъде въпрос на Исра и Мирадж в джамия Акса годината 620. се нарича Исра Пророка стане окончателно пътешествие от Харам. От това място също пророка Мохамед пое по път да Sidrat Al Muntaha или лапис небе до седем.

По времето, когато се смята, че в нощта на Исра и Мирадж, също джамията е известен също с името на Baitul Maqdis да бъде на мястото на молитвите на пророка Мохамед като имам в събранието заедно 25 апостолите и пророците повече от 160,000.

Джамия Акса е известен и застанал на свещения комплекс от три религии, ислям, християнство и юдаизъм. В своята история, джамията е бил някога под контрола на големите сили, от римската, византийската, докато исляма.

Джамия Акса наистина е много тясно с мюсюлмани. Въпреки това, съществуват редица факти не са широко познати за тази вековна джамия.
Много джамии

Име на Ал Акса първоначално е бил използван, за да се обърнете към сайта се намира в източната част на Палестина това. В действителност, джамия Акса не е единствената джамия в сайта. За да се избегне объркване, историческия комплекс се нарича с името на Ал Харам Asyarif псевдоним славния свят земя.

Джамия Акса не е единствената джамия в този комплекс. Джамиите са били тясно свързани с историята на исляма. В допълнение Джамия Акса има Qibla джамия, Masjid Al Sakhra псевдоним Куполът на скалата, Джамия Buraq, Masjid Marwani, и др.

Най-често срещаната грешка се появява, когато гледате снимка джамията Куполът на скалата. Много хора, които считат тази джамия, която е джамията Ал Акса. Като има предвид, джамията Ал Акса и Куполът на скалата е различна като цяло.

Куполът на скалата има златен купол. Твърди се, че това се покрива с купол злато. Джамията е и една от иконите на Ерусалим. Много хора смятат, че това сграда Джамия Акса. В действителност, когато за извършване на търсения чрез Google Джамия Акса, доминиращата картина, която се очертава е снимка на Al Sakhra джамия с купол блясък.

Джамия Акса се намира в южната Masjid Al Sakhra. Дължината на сградата около 83 метра. Ширина от 56 метра. Около 5000 души са били в състояние да бъдат настанени тази джамия. Ако заедно с околното пространство, които обхващат около 144 хиляди квадратни метра. Заредете до 400,000 богомолци.

Джамия Акса купол-тъмен, защото тя е направена от калай. Тази джамия е построена според традицията на пророка 40 години след Кааба.
Гробницата на Пророците

Не е имало запис на точно как пророците са погребани на това място. Ясно е обаче, много пророци и спътниците на пророка Мохамед, както Салман фарси, който е погребан тук.

Пророк Соломон се превръща в един смята, че са загинали около джамията Ал Акса. Гробът му е силно съмнение, че са тук, така или иначе.
(BBC) - Сблъсъци между палестински демонстранти и израелски полицията в джамия Съединението на Ал Акса в Ерусалим, вписани на третия ден, 15-ти вторник, септември.
Протестиращите хвърляха камъни, фойерверки, парчета бетон, както и коктейли Молотов по израелските сили за сигурност, представители на полицията заявиха, Израел.
Той каза, че двама палестинци бяха арестувани и петима полицаи пострадаха леки наранявания.
Ситуацията може да бъде преодоляна скоро след това и комплекса на Ал Акса е отново за посетители.
Ал Акса Джамия -which пречиства чрез мюсюлмани или евреи-често на мястото на напрежение между Израел и Палестина.
Израел да позволи на евреите да посетят комплекса джамия, която палестинците считат като провокация.
Реакция Йордания
ООН и правителството на САЩ призова и двете страни да проявят сдържаност.
Държави съседните Израел и Палестина, Йордания, предупредиха, че Израел трябва да възстанови реда в джамията Ал Акса и околностите му.
Ако не, то тази ситуация ще застраши отношенията между Израел и правителството в Аман.
"Провокацията от всякакъв вид в Ерусалим ще се отрази на израело-йорданската отношения. Йордан не е имал друг избор, освен да предприеме решителни действия", каза с йорданския крал Абдула.
Йордания подписаха мирен договор с Израел е отговорен за всички аспекти на ислямизацията в съединението на Ал Акса.

Сблъсъци избухнаха в джамия съединение Ал Акса в Източен Йерусалим, Израел полиция влязоха съединението след джамия.
Съобщиха израелски медии, Ynet News, десетки полицейски сили са влезли в региона, посрещна палестинците с камъни и бомбички.
Подобни сблъсъци настъпили в края на юли.
Регион свещен за три религии тя е източник на политически и религиозни напрежения между израелците и палестинците, и често води до сериозни конфликти.
Напрежението отново се появиха преди две седмици, след акт на израелския министър на отбраната Моше Yaalon бяха забранени две ислямски групи, които блокират влизането на еврейските посетители за комплекс Харам ал-Шариф, който също твърдеше, евреите.
Последните сблъсъци избухнаха само часове преди церемонията еврейската Нова година, Рош Хашана, която започва в момент залеза неделя (13/9), докато във вторник вечерта.

FEAR към Бога SWT-следствена в живота на един мюсюлманин

От
Шейх Dr. Али ал-Hudzaifi Hafizhahullah


Практиката на сърцето, е въпрос на велик и славен. Merit и грехът е по-голям от дела на крайниците, защото движението на крайниците просто следвайте сърцето си. Поради това се казва: "Сърцето е представен като властелин на крайниците и други членове на тялото са мъже."

Сред практиката на сърцето, които насърчават добри дела, и че може да се насърчи чувството на любов до края, което може да се дистанцира от лоши дела и може да доведе до отношението на аскетизъм към света и може да ограничи похот е Khauf (страх) и царя "(надежда) към Аллах Всемогъщият.

Khauf (страх) към Аллах Всемогъщия ще ръководи сърцето на всичките добрини и да му попречи от всяко зло, докато царят "изпъди го спечели удоволствието и наградата на Аллах Всемогъщия, вдъхна страст да направи велики дела.

Страхът от Аллах Всемогъщия е един клон на монотеизма, трябва да бъдат посветени само на Аллах Всемогъщия. Аллах Subhanahu WA Ta'ala нареди мъжът да Му се боят, и забраняват страх освен Него. Аллах Всемогъщия казва:

إنما ذلكم الشيطان يخوف أولياءه فلا تخافوهم وخافون إن كنتم مؤمنين

В действителност, те са нищо друго, освен на дявола плаши (ти) със своите приятели (идолопоклонниците на Quraysh), поради което не се бойте от тях, но се боят от Мен, ако сте наистина вярващи [Ali Имран / 3: 175]

Аллах Всемогъщия казва също:

فلا تخشوا الناس واخشون ولا تشتروا بآياتي ثمنا قليلا

Затова не се страхувайте за хората, (но) се боят от Мен. И не се обменят Моите стихове с малко цена. [ал-Maidah / 5: 44]

Какво се разбира под страх са: тревожност, депресия, и притеснен изложени мъки на Аллах Всемогъщия, в резултат на незаконни действия или да се откаже задълженията, също притеснен, че Аллах Subhanahu WA Ta'ala не получи shalihnya практика. С този страх, душата ще бъдат разсеяни от нещата, забранени и се втурна да прави добро.

Човек, който има страх, както е споменато по-горе, беше обещано от Аллах Всемогъщия награди са страхотни в много стихове. Сред тях словото на Аллах Всемогъщия:

ولمن خاف مقام ربه جنتان) 46 (فبأي آلاء ربكما تكذبان) 47 (ذواتا أفنان

Хората, които се страхуват от Аллах ще получат две рай. Rabb благоприятства тогава кой вие отричате? Както небето, че има дървета и плодове [ар Рахман / 55: 46-48]

Аллах Всемогъщия да проповядва, че онези, които Му се боят, ще се спасим от нещата, които той не харесва, като се има предвид адекватността и даде хубав край.
Ако изучаваме живота на учените от салаф, ние откриваме, страха от Аллах Всемогъщия са контролирани сърцата им. Това ги насърчава да продължи да се подобри практиката и очаквате милостта на Аллах Всемогъщия. Ето защо, обстоятелствата на живота им винаги са били добри, те също са добър край на живот, както и практикуват пълния си благословия.

Достоен за похвала страх е страхът, който задвижва добрите дела, блокиране на противозаконни действия. Ако страхът, че е превишил лимита, това ще доведе до природата отчаянието на милостта на Аллах Всемогъщия.

Ибн Раджаб ал-Hanbali Rahimahullah каза: "Нива на страха, че трябва да имат служител е с размерите на страх, че може да бъде принудена да прави неща, които fardhu и далеч от забраненото. Ако повече от нива над така че тя да може да възбуди страстна душа да направи nafilah (практика обрязване) и послушание, избегне makruh, и не повече от допустимите неща, тогава всичко е похвално добродетел. Но ако го повече от всичко по-горе, че страхът може да предизвика заболяване, смърт или трайна тревога, че изрязани всички видове бизнес, след като страхът не е похвално. "

Този страх трябва да бъде собственост на мюсюлманското докато живеят живота си в този свят. А какво да кажем на царя "?

Царят "е амбицията да постигне наградата на Аллах, в замяна на добри дела беше извършил. Така изискването за цар "върши добри дела, остави въпроси, които са забранени или се разкая за това. Що се отнася до напускането на задължението, да се подчини на желанията и надеждите на Аллах Всемогъщия, тогава не е цар ", а само се чувствах в безопасност от предателството на Аллах Всемогъщия, докато Аллах Всемогъщия казва:

أفأمنوا مكر الله فلا يأمن مكر الله إلا القوم الخاسرون

Да те се чувстват в безопасност от мъчението на Аллах (неочакваното)? Той не е защитен от Аллах, освен предателство oranag губещите [Ал-Араф / 7: 99]

Аллах Всемогъщия обяснява, че царят "е там, след извършване на добри дела, без дела, царят" не съществува. Аллах Всемогъщия казва:

إن الذين يتلون كتاب الله وأقاموا الصلاة وأنفقوا مما رزقناهم سرا وعلانية يرجون تجارة لن تبور

Всъщност, тези, които четат Книгата на Аллах, се установи редовна молитва, и да прекара в това, което сме им дали тайно или явно, че те са тези, които очакват търговия, която никога не излиза. [Fatir / 35: 29]

Аллах Всемогъщия казва също:

إن الذين آمنوا والذين هاجروا وجاهدوا في سبيل الله أولئك يرجون رحمت الله والله غفور رحيم

Със сигурност тези, които вярват, които емигрират и да се стремят по пътя на Аллах, те са тези, които очакват благодатта на Аллах, Аллах е опрощаващ, милосърден. [ал-Бакара / 2: 218]

Раджа ", както и ал-Khauf е сърцето на поклонение, което не трябва да се обърна към различна от Аллах Всемогъщия. ако има memalingkannya до различна от Аллах Всемогъщия, тогава той е паднал в локва бягат.

И царят "е най-близкият съоръжението да привлече по-близо до Аллах Всемогъщия. В един хадис Qudsi обясни, че Аллах Всемогъщия казва:

أنا عند ظن عبدي بي وأنا معه إذا ذكرني

Аз съм както слугата Ми твърди Me. И аз бях с него, когато той помни ми

Кой трябва да бъде направено от един мюсюлманин е да се комбинират наред Khauf и царя ". И двете трябва да бъдат балансирани. Това е състоянието на Пророк и мюсюлманите. Аллах Всемогъщия казва:

تتجافى جنوبهم عن المضاجع يدعون ربهم خوفا وطمعا ومما رزقناهم ينفقون

Hull те са далеч от леглото и те винаги се помоли на своя Господ със страх и надежда, и те прекарват разпоредба, която ние предлагаме. [AS-Sajadah / 32: 16]

Когато един мюсюлманин знае покритие благодатта на Аллах Всемогъщия, щедростта му, го улесни в даване прошка за греховете се страхотно, широчината на неговия небето, и размера на заплатата на благотворителна shalihnya, душата му ще бъде освободен, спокоен, и той ще продължи да постоянно оптимистична и амбициозна да постигне това, което е там, освен Аллах Всемогъщия. Вместо това, когато разбра колко тежко наказанието на Аллах, мъчи го много трудно, изчисленията му са били толкова наблюдателни, Деня на Страшния съд и Ада е толкова ужасно, както и различни мъки в отвъдното, тогава душата му ще бъде предотвратено, неограничено, винаги бдителни и страшно за нарушение.

Чрез защото това, в Хадиса на Абу Хурайра Ради anhu, Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam каза:

لو يعلم المؤمن ما عند الله من العقوبة, ما طمع بجنته أحد, ولو يعلم الكافر ما عند الله من الرحمة, ما قنط من جنته أحد

Да предположим, че един вярващ знам мъчението на страната на Аллах, със сигурност никой, който би било твърде амбициозно, за да достигне своя рай. И ако невярващите знаят състраданието на Аллах, със сигурност никой не би се отчайвайте обсега му небето
[HR. Мюсюлманска]

В книгата Madârijus Salikin, Имам Ибн ал-Qayyim Rahimahullah каза: "Сърцето (на човек) по пътя си към Аллах Всемогъщия е като птица, която е мястото, където любовта на Аллах, както на главата, докато Ал Khauf (страх) и царят" е два криле. Ако главата и две здрави крила, той ще лети добре. Въпреки това, ако главата се губи след това, че ще умре, и ако той загуби двете крила тогава той ще стават жертва на ловеца или сокол. "

Нека Аллах Всемогъщия ни дари и всички мюсюлмани по смисъла на това, което имаме нужда в реалния живот, че светът е пълен с измама.

Ал Khauf, а именно страхът от гнева и наказанието на Аллах Всемогъщия. Мисля, че трябва да се засили с нас, когато сме в добро състояние. Особено в тази епоха, в която светът има мами повечето хора с фалшива красота, карайки ги да се пренебрегване на dhikrullah които в крайна сметка доведоха до сърцата им стане трудно, по-трудно от камък планина все пак. Na'udzubillah.

Но царят "т.е. надежда или амбицията да постигне наградата на Аллах Всемогъщия също обеща да не изчезне от сърцата ни, че ние не се отчайвайте на милостта на Аллах Всемогъщия.

Ал Khauf изисква мюсюлманин да бързаме нищо прилагане на правата на Аллах Всемогъщия и го дръжте далеч от небрежност. Вкусът също ще бъдат възпрепятствани да направят menzhalimi другите и мотивирани да бъде надежден, честен, справедлив и не губи правата на другите.

Fear вградени в това сърце ще го спаси от измамата на света, така че той да не се отмива похот, което е забранено, защото той винаги е нащрек за света.

Ya Аллах! Anugerahkanlah ни страх, че може да ни попречи да неморални действия; Anugerahkanlah от нашето покорство, което може да ни доведе до небето ти; И anugerahkanlah към доверието, с което ние се чувстваме бедствията по света те могат да бъдат леки.

(Адаптирано от петък проповед в Masjidin Nabawi доставени от Шейх д-р Али ал-Hudzaifi hafizhahullah на 8 Shafar 1434 със заглавието на Ал Khaufu minallah уа Fi Hayâtil Atsaruhu Муслим)

[Копиран от списание издание на As-Суна 11 / Година XVII / 1435H / 2014M. Publishers Постоянен комитет Foundation Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Тел. 0271-858197 Fax 0271-858196]

No comments:

Post a Comment