!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Wednesday, September 16, 2015

Феар само Бога.

Вожња није завршен (371)

(Део три стотине и седамдесет и један), Депок, Вест Јава, Индоннесиа, 16. септембар, 2015, 1:29 ам).

Феар само Бога.

Бог у својој речи у Курану и Хадиса (Суннет) говори човеку да је једина ствар која се плаши човечанства је Бог који је створио небо и земљу и сва створења.
Хуман (верници) Аллах такође упозорио да је број један непријатељ човека је ђаво (сатана) и оних који не Избегавас и пагани.
Али човек који је учинио ову паганску политеизам и људе (Муслимани / Фаитх) је наређено да им кажем одговарајуће смернице Кур'ана и Суннета, тако да се покају, не наставе да раде ширк (повезујући партнера са Богом) и оставите одмах неверица и веру у Бога.
Ако су невјерници и да Избегавас је непријатељски расположен према муслиманима и прогоне (борбе) Муслимана, наравно, муслимани су дужни да се бране тиме Фисабилиллах џихад (борба у путу Аллаха) као и пророка Мухамеда Бадр и Ухуд.
Ако нисмо имали довољно ватрене моћи и софистициран, наравно морамо да се молимо Богу за помоћ Бога, као што је Бог учинио у борби на Бедру, Бог шаље анђеле да се бори против непријатеља пророка Мухамеда.
Историја бележи, као што је рекао Аллаха у Кур'ану, непријатељи верника увек пагани (људи схирк) и народ који увек убијају и да ће убити гласника Бога, почев од времена Ноја, Мојсија (фараона и његове војске), Тхе Јевреји који су желели да убију Расул (Пророк Иса), као и другим непријатељским неверници муслимани. Непријатељство је све тест од Аллаха, ако се укључују оне који су стрпљиви, или заиста само плаше Бога. И тестирали да ли ћемо помоћи нашој браћи која су сада дизолими непријатељи ислама.
Име је врло познато Акса за муслимане. Џамија у Јерусалиму је трећи најсветији џамија за муслимане, након Великог џамије у Меки и Џамија Посланика у Медини.

Већина муслимана и одувек позната је некада био први мека џамија молитве. Нови став је заменио Кабе у Великој џамији у 17. након што је Посланик Мухаммед мигрирали из Меке у Медину.

Најпознатији Прича ове џамије може бити ствар Исра 'и Ми'рај у Тхе Акса године 620. назива се Исра Посланик постала правоснажна пут од Харам. Са овог места и пророк Мухамед кренуо на пут у Сидрат Ал Мунтаха или лапис неба до седам.

До тренутка када је ноћ Исра 'и Ми'рај, такође, џамија је такође познат под именом Баитул Макдис се верује да је место пророка Мухамеда молитве као имам у заједници заједно 25 апостола и пророка више од 160.000.

Акса је такође познат стоји на светом комплекс од три религије, ислам, јудаизам и хришћанство. У својој историји, џамија је некада била под контролом великих сила, од римске, византијске, до ислама.

Акса је заиста веома блиско са Муслиманима. Међутим, постоји велики број чињеница није познато о овом цењеном џамији.
Многи Џамије

Ал Акса назив је првобитно користи да означи на сајту се налази у источном делу Палестине овог. У ствари, Акса није једина џамија на сајту. Да бисте спречили конфузију, историјски комплекс се зове по имену Ал Харам Асиариф алиас славне светој земљи.

Акса није једина џамија у овом комплексу. Џамије су такође уско повезана са историјом ислама. У додатним Акса постоје Кибла Џамија, Масјид Ал Сакхра звани Доме оф тхе Роцк, Бурак џамија, Масјид Марвани, и други.

Најчешћа грешка се јавља када гледате слику џамија Доме оф тхе Роцк. Многи људи који сматрају ову џамију која је Акса. С обзиром на то Акса и Доме оф тхе Роцк је другачија у потпуности.

Доме оф тхе Роцк има златну куполу. Каже се да је ово купола је обложена златом. Џамија је такође један од икона Јерусалима. Многи људи сматрају ову зграду Акса џамија. У ствари, приликом обављања претраге кроз џамију Акса Гоогле, доминантна слика која се појављује је слика на Ал Сакхра џамије са куполом сјајем.

Акса налази на југу Масјид Ал Сакхра. Дужина зграде око 83 метара. Ширина 56 метара. Око 5.000 људи били у стању да се сместити ову џамију. Ако уз околини, која покрива око 144.000 квадратних метара. Лоад до 400.000 верника.

Акса купола тамније јер је израђен од лима. Ова џамија је изграђена према традицији пророка 40 година након Кабе.
Гробница пророка

Није било података о тачно како су пророци сахрањени на овом месту. Али, јасно, многи пророци и другови пророка Мухамеда, као Салман Фарси, који је овде сахрањен.

Пророк Соломон је постао један верује да је умро око Акса. Његов гроб је снажно сумња да овде у сваком случају.
(ББЦ) - Сукоби између палестинских демонстраната и полиције израелских на Ал Акса у Јерусалиму једињења ушао у трећи дан, 15. уторак, септембар.
Демонстранти су бацали камење, Фиреворкс, комада бетона, и молотовљеве коктеле на израелске снаге безбедности, полицијски службеници изјавио је да Израел.
Он је рекао да две Палестинци су ухапшени и пет полицајаца претрпели лакше повреде.
Ситуација се може превазићи недуго затим и сложен Ал-Акса је поново отворен за посетиоце.
Ал Акса -који пречишћава било муслимана или Јевреја често месту тензија између Израела и Палестине.
Израел како би Јевреји посетити џамију комплекс који Палестинци посматрати као провокацију.
Реакција Јордан
УН и влада САД је позвао обе стране да покажу уздржаност.
Суседним земљама Израел и Палестина, Јордан, упозорио да Израел мора поврати ред у Ал Акса и околине.
Ако не, онда ова ситуација ће угрозити односе између Израела и владе у Аману.
"Провокацију било које врсте у Јерусалиму ће утицати на израелско-Јордански односа. Џордан имао другог избора, него да предузме чврсту акцију", рекао је краљ Абдулах од Јордана.
Јордан је потписао мировни споразум са Израелом је одговоран за све аспекте исламизације у Ал-Акса једињење.

Сукоби су избили у Ал Акса једињења у источном Јерусалиму, израелска полиција ушла у једињење после џамије.
Пријавио Израелски медији, Инет Новости, десетине полицијских снага ушли у региону, поздравио Палестинце са камењем и петардама.
Сличне сукоба је дошло крајем јула.
Регија свето три религије је извор политичких и верских тензија између Палестинаца и Израелаца, и често је довело до насилних сукоба.
Тензије појавила поново пре две недеље, после акт Израелски министар одбране Моше Иаалон су забрањени две исламске групе које блокирају улазак јеврејских посјетилаца на комплексу харам Ал-Шариф који такође тврди Јевреји.
Најновији сукоби избили само неколико сати пре церемоније јеврејске Нове године Рош Хашана, који почиње у време заласка сунца у недељу (13/9) до уторка увече.

СТРАХ Богу СВТ и последице у животу муслиманских

По
Шејх др Али Ал-Худзаифи Хафизхахуллах


Пракса срца, ствар велика и славна. Заслуга и грех је већи од дјелима удова, јер је покрет удова само пратите своје срце. Зато је рекао: "Срце је владар удова и остали чланови тела су мушкарци."

Међу пракси срца које подстичу чињењем добрих дела и да се негује осећај љубави до краја, што може бити удаљена од лоших дјела и може довести до односа аскетизам према свету и може да сузбије жељу је Кхауф (страх) и краљ "(нада) Аллаху Свемогући.

Кхауф (страх) да Аллах ће водити срце на све доброти и спречи га од сваког зла, док је краљ "возио га добије задовољство и награду Аллах, дисао страст везе велика дела.

Страх од Аллах је један огранак монотеизма мора бити посвећен само Аллах. Аллаху теала субханаху ВА наредио човека да га се боје и забрани страх осим Њега. Аллах каже:

انما ذلكم الشيطان يخوف اولياءه فلا تخافوهم وخافون ان كنتم مومنين

Заиста, они су били ништа друго до ђавола страх (ти) са својим пријатељима (Тхе идолопоклоници из Курејша), зато их не плаше, али страх ме, ако сте заиста верници [Али имран / 3: 175]

Аллах такође каже:

فلا تخشوا الناس واخشون ولا تشتروا باياتي ثمنا قليلا

Зато не бојте се људи, (али) страх ме. И не размењују Моје стихове уз малу цену. [Ал-Маидах / 5: 44]

Шта се подразумева под страхом су: анксиозност, депресивно, а забринути изложен мучењу од Аллах као резултат незаконитих аката или напусте своје обавезе, такође забринути да је Аллах субханаху ва теала нису примили схалихниа праксу. Са тог страха, душа ће бити отклоњене од ствари забрањених и пожурио да чини добро.

Особа која има страх као што је поменуто, је обећао Аллах награди су велики у многим стиховима. Међу њима реч Аллах Свемогући:

ولمن خاف مقام ربه جنتان) 46 (فباي الاء ربكما تكذبان) 47 (ذواتا افنان

Људи који се боје Аллаха ће добити два рај. Рабб фаворизује онда којег порећи? Оба неба која има дрвеће и воће [ар-Рахман / 55: 46-48]

Аллах да проповедају да су они који Га се боје, биће спасен од ствари које не воле, с обзиром на адекватност и дао леп крај.
Ако проучавамо животе учењака селефа, налазимо страх од Аллах доминирају њихова срца. То их охрабрује да наставе да унапређују праксу и очекујемо милост Аллах. Стога, околности њиховог живота је увек био добар, такође су добри крај живота, као и практикују своју пуну благослов.

Хвале страх је страх да вози добра дела, блокирање незаконитих радњи. Ако је страх да је премашио ту границу, то ће изазвати природу очај на милост и немилост Аллах.

Ибн Реџеб ел-Ханбали рахимахуллах рекао, "ниво страха да мора имати слуга је величине страха да могу бити гурнути да уради ствари које фардху и даље од забрањено. Ако више од нивоа изнад, тако да може изазвати страствену душу везе нафилах (пракса обрезања) и послушност, избегавајте макрух, а не претерано у стварима дозвољених, онда је све похвалу врлина. Али, ако је то више него ишта горе да страх може изазвати болест, смрт или трајно анксиозност да смањи све врсте пословања, онда такав страх није за похвалу. "

Тај страх мора бити у власништву муслимана, док је живео свој живот на овом свету. А шта о краљу "?

Краљ "је амбиција да се постигне награду од Аллаха у замену за добрим делима што је учинио. Дакле, краљ услов "ради добра дјела, оставите ствари које су забрањене или покају од тога. Што се тиче одласка обавезу, да се повинује жељама и нада се да Аллах, онда то није краљ ', али само осећао сигурно са издајом Аллаха Свевишњег, а Аллах каже:

افامنوا مكر الله فلا يامن مكر الله الا القوم الخاسرون

Да ли они осећају безбедно од мучења Аллаха (неочекивано)? То није безбедна од Аллаха, осим издаја оранаг губитнике [Ал-А'раф / 7: 99]

Аллах објашњава да краљ "био тамо, након извођења добра дјела, без дела, краљ 'не постоји. Аллах каже:

ان الذين يتلون كتاب الله واقاموا الصلاة وانفقوا مما رزقناهم سرا وعلانية يرجون تجارة لن تبور

Заиста, они који читају Књигу Аллаха, успоставити редовну молитву и проводе у оно што смо им дали тајно или јавно, они су ти који очекују трговину која никад не излази. [Фатир / 35: 29]

Аллах такође каже:

ان الذين امنوا والذين هاجروا وجاهدوا في سبيل الله اوليك يرجون رحمت الله والله غفور رحيم

Сигурно они који верују, који су емигрирали и теже на путу Аллаха, они су ти који очекују благодат Аллаха, а Аллах је прашта, Милостиви. [Ел-Бекаре / 2: 218]

Раја 'као и Ал-Кхауф је срце богослужења која не би требало да се окрену осим Аллах. ако постоје мемалингканниа да осим Аллах, онда је пао у бару од ширка.

И краљ "је најближа објекат приближити Аллаху Свемогући. У хадису кудси је објаснио да је Аллах каже:

انا عند ظن عبدي بي وانا معه اذا ذكرني

Ја сам као мој слуга наводно мени. И ја сам био с њим кад се сећа мој

Који мора да се уради од стране муслимана је да се комбинују између Кхауф и краља ". Оба треба избалансиране. То је стање Посланика и Посланика и муслимана. Аллах каже:

تتجافى جنوبهم عن المضاجع يدعون ربهم خوفا وطمعا ومما رزقناهم ينفقون

Хул они су далеко од кревета и увек се молили Господу своме са страхом и надом, и они проводе одредбе које пружамо. [ас-Сајадах / 32: 16]

Када муслиман зна покривеност милост Аллах, великодушност га, једноставност га у давању опрост за грехе су велики, ширина свог неба и износ награде за добротворне схалихниа, његова душа ће бити смењен, миран, и да ће наставити да стално оптимиста и амбициозна да се постигне оно што је тамо поред Аллах. Уместо тога, када је сазнао колико је тешка казна од Аллаха, муче га врло тешко, његови прорачуни су били тако пажљиви, Судњег дана и Пакао је тако страшно, као и разним мукама у свијету, онда његова душа ће се спречити, неконтролисана, увек на опрезу иу страху за кршење.

До јер, у хадиса од Ебу Хураирах ради анху, Посланик саллаллаху алејхи ве селлем рекао:

لو يعلم المومن ما عند الله من العقوبة, ما طمع بجنته احد, ولو يعلم الكافر ما عند الله من الرحمة, ما قنط من جنته احد

Претпоставимо да је верник зна муке на страни Аллаха, сигурно никога ко би био преамбициозно да достигне свој рај. А ако су неверници знају саосећање Аллаха, сигурно нико не би очај свог дохват неба
[ХР. Муслиман]

У књизи Мадаријус Саликин, имам Ибн-Кајјим рахимахуллах рекао, "Срце (човека) на путу до Аллах је као птица, тамо где је љубав Аллаха као главе, док је Ал-Кхауф (страх) и краљ" је два крила. Ако глави и два здрава крила, он ће летети добро. Међутим, ако је глава онда изгубљен он ће умрети, а ако је изгубио оба крила онда пашће на ловцу или сокола. "

Нека нас Свемогући Аллах подари и сви Муслимани смисао онога што нам треба у животу да је свет пун трикова.

Ал-Кхауф, односно страх од гнева и кажњавање Аллах. Мислите ли да би требало ојачати у нама, када смо у здравом стању. Посебно у овој ери, у коме се свет има превари већина људи са лажним лепотом, изазивајући их занемаривања ДхикруЛЛах који је на крају довело до срцима постане тешко, теже него Стоне Моунтаин ипак. На'удзубиллах.

Али краљ ", односно нада или амбиција да постигне награду Аллах такође обећао да нестане из наших срца, да не очајавајте од милости Аллах.

Ал-Кхауф захтева муслиман да журимо нешто спроведе права Аллах и држати га даље од занемаривања. Укус ће бити спречен мензхалими другима и мотивисани да буду поуздани, искрени, фер и не троши права других.

Страх уграђена у овај срцу такође ће га спасити од обмане света, тако да није однела пожуду која је забрањена, јер је увек на опрезу за свет.

Иа Аллах! Анугерахканлах нам бојазан да би нас ометати од неморалних радњи; Анугерахканлах нашем послушности који би нас довести до неба, где; И анугерахканлах на поверењу са којим смо осетили несрећу свет могу бити светло.

(Преузето из хутби петком у Масјидин Набави доставио шеик др Али ал-Худзаифи хафизхахуллах 8. Схафар 1434 са насловом Ал-Кхауфу миналлах ва фи Хаиатил Атсаруху муслимана)

[Копира из магазина издању Као-Сунном 11 / год КСВИИ / 1435Х / 2014М. Издавачи Фондација Стални комитет Истикомах Суракарта, ЈЛ. Соло-Пурводади Км.8 Селокатон Гондангрејо Само 57 183 тел. 0271-858197 Факс 0271-858196]

No comments:

Post a Comment