!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Wednesday, September 16, 2015

Frukta bara Gud.

Resan var inte klar (371)

(Del 371), Depok, West Java, Indonnesia den 16 september, 2015 01:29).

Frukta bara Gud.

Gud i sitt ord i Koranen och Hadith (Sunnah) berättar man att det enda att vara rädd för mänskligheten är Gud som skapade himlarna och jorden och alla varelser.
Human (troende) Allah varnade också att antalet en fiende mannen är djävulen (Satan) och de som inte smita undan och hedningarna.
Men mannen som gjorde detta hedniska polyteism och människor (muslimer / tro) beordrades att berätta lämplig vägledning av Koranen och Sunnah, så att de ångrar sig, inte fortsätta att göra shirk (associera partners med Gud) och lämna omedelbart misstro och tro på Gud.
Om de är otrogna och gör smita från det fientliga mot muslimer och förfölja (bekämpa) muslimer, naturligtvis, är muslimer skyldiga att försvara sig genom att göra fisabilillah jihad (striderna i vägen för Allah) som gjorde profeten Muhammad Badr och Uhud.
Om vi inte har tillräckligt med eldkraft och sofistikerade, naturligtvis måste vi be till Gud om hjälp till Gud, som Gud gjorde i slaget vid Badr, skickar Gud änglar för att bekämpa fiender av profeten Muhammed.
Historikposter, som sagt Allah i Koranen, fiender de troende alltid hedningarna (människor smita undan) och en nation som alltid döda och kommer att döda Guds budbärare, från Noas tid, Moses (farao och hans armé), den judar som ville döda Rasul (profeten Isa), liksom andra fientliga otrogna muslimer. Fientlighet var ett test från Allah, om vi inkluderar de som är patient, eller egentligen bara rädd för Gud. Och testade om vi hjälper våra bröder som nu dizolimi Islams fiender.
Namnet är väl förtrogen Aqsa-moskén för muslimer. Moské i Jerusalem är den tredje heligaste moské för muslimerna, efter Stora moskén i Mecka och Profetens moské i Medina.

De flesta muslimer hade också alltid känt var en gång en mecka moskén böner först. Den nya positionen ersattes Kaba vid Grand moskén i den 17: e efter profeten Muhammed migrerat från Mecka till Medina.

Den mest berömda berättelsen om denna moské kan vara en fråga om Isra 'och Mi'raj år 620. Aqsa-moskén kallas Isra profet vunnit laga kraft resa från Haram. Från denna plats också profeten Muhammed påbörjat en resa till Sidrat Al Muntaha eller lapis himlen sju.

Vid tiden natten Isra 'och Mi'raj också är moskén även känd under namnet Baitul Maqdis tros vara platsen för profeten Muhammed bönerna som imam i församlingen tillsammans 25 apostlar och profeter mer än 160.000.

Aqsa-moskén är också känd för att stå på den heliga komplex av tre religioner, islam, kristendom och judendom. I sin historia, moskén var en gång under kontroll av stormakterna, från den romerska, bysantinska, tills islam.

Aqsa-moskén är verkligen mycket nära med muslimer. Det finns dock ett antal fakta är inte allmänt känt om denna ärevördiga moské.
Många Moskéer

Al Aqsa namn användes ursprungligen för att hänvisa till den webbplats som finns i den östra delen av Palestina redan. I själva verket är den Aqsa moskén inte den enda moskén på webbplatsen. För att undvika förvirring, är den historiska komplex kallas vid namn Al Haram Asyarif alias härliga heliga mark.

Aqsa moskén är inte den enda moskén i detta komplex. Moské var också nära relaterad till historien om islam. Dessutom Aqsa-moskén finns Qibla moskén Masjid Al Sakhra alias Klippdomen, Buraq moskén, Masjid Marwani och andra.

Det vanligaste misstaget inträffar när du tittar på en bild moské Klippdomen. Många människor som betraktar denna moské som är Aqsa-moskén. Medan Aqsa-moskén och Klippdomen är annorlunda helt och hållet.

Klippdomen har ett gyllene kupolen. Det sägs att denna kupol belades med guld. Moskén är också en av ikonerna i Jerusalem. Många människor anser denna byggnad Aqsa-moskén. Faktum är att när du utför sökningar via Google Aqsa-moskén, är den dominerande bilden som framträder en bild av Al Sakhra moskén med kupol briljans.

Aqsa-moskén ligger i södra Masjid Al Sakhra. Längden av byggnaden ca 83 meter. Bredd på 56 meter. Omkring 5.000 människor kunde rymmas denna moské. Om de kopplas till det omgivande området, som omfattar cirka 144.000 kvadratmeter. Fyll till 400.000 tillbedjare.

Aqsa Moské kupol mörkare eftersom den är gjord av tenn. Detta moskén byggdes enligt traditionen profeten 40 år efter Kaba.
Profetens grav

Det fanns inga uppgifter om exakt hur profeterna är begravda på denna plats. Men helt klart, många profeter och följeslagare av profeten Muhammed, som Salman Farsi, som är begravd här.

Profeten Solomon blev en tros ha dött runt Aqsa-moskén. Hans grav finns starka misstankar att vara här i alla fall.
(BBC) - Sammandrabbningar mellan palestinska demonstranter och israeliska polisen på Al-Aqsa moskén förening i Jerusalem in i den tredje dagen, 15 tisdag September.
Demonstranter kastade stenar, fyrverkerier, bitar av betong och molotovcocktails mot israeliska säkerhetsstyrkor, polis tjänstemän sade Israel.
Han sade att två palestinier greps och fem poliser fick mindre skador.
Situationen kan övervinnas strax efteråt och Al-Aqsa-komplexet öppnades för besökare.
Al-Aqsa-moskén-som renas antingen av muslimer eller judar, ofta platsen för spänningar mellan Israel och Palestina.
Israel att tillåta judar att besöka moskén komplex, som palestinierna betraktas som en provokation.
Reaktion Jordanien
FN och den amerikanska regeringen har uppmanat båda sidor att visa återhållsamhet.
Grannländer Israel och Palestina, Jordanien, varnade för att Israel måste återställa ordningen i området Al-Aqsa-moskén och dess omgivningar.
Om inte då denna situation skulle hota relationerna mellan Israel och regeringen i Amman.
"Den provokation av något slag i Jerusalem kommer att påverka den israeliska-jordanska relationerna. Jordanien hade inget annat val, men att vidta kraftfulla åtgärder", sade kung Abdullah av Jordanien.
Jordanien undertecknade ett fredsavtal med Israel är ansvarig för alla aspekter av islamisering i Al-Aqsa förening.

Sammandrabbningar bröt ut i al-Aqsa moskén förening i östra Jerusalem, israeliska polisen in i föreningen efter moskén.
Israeliska medier rapporterade, Ynet News, dussintals poliser in i regionen, välkomnade palestinierna med stenar och smällare.
Liknande sammandrabbningar ägde rum i slutet av juli.
Region heligt för tre religionerna är det en källa till politiska och religiösa spänningar mellan palestinier och israeler, och ofta lett till våldsamma konflikter.
Spänningar uppstod igen för två veckor sedan, efter en handling av Israels försvarsminister Moshe Yaalon förbjöds två islamistiska grupper som blockerar inträdet av judiska besökare till Haram al-Sharif komplex som också hävdade judarna.
De senaste sammandrabbningarna utbröt bara några timmar före ceremonin judiska nyåret, Rosh Hashanah, som börjar vid tidpunkten solnedgången söndag (13/9) fram till tisdag kväll.

FEAR TILL GUD SWT och verkan i livet av en MUSLIM

Av
Shaykh Dr. Ali al-Hudzaifi Hafizhahullah


Bruket av hjärta, en fråga av stor och härlig. Merit och synd är större än gärningar armar och ben, eftersom rörelsen av benen följ bara ditt hjärta. Därför sägs det, "Hjärtat är härskaren över armar och ben och andra kroppsdelar är män."

Bland bruket av hjärtat som uppmuntrar att göra goda gärningar och som kan främja en känsla av kärlek till slutet, som kan avstånd från dåliga gärningar och kan leda till attityden hos asketism mot världen och kan bromsa lust är Khauf (rädsla) och kungen "(hopp) till Allah Allsmäktige.

Khauf (rädsla) till Allah den Allsmäktige guidar hjärtat att allt det goda och hindra honom från allt ont, medan kungen "drev honom att vinna glädje och belöning Allah den Allsmäktige, andades passion för att göra stordåd.

Rädsla för Allah den Allsmäktige är en gren av monoteism måste ägnas enbart till Allah den Allsmäktige. Allah Subhanahu wa Ta'ala beordrade mannen att frukta honom och förbjuda rädsla än Honom. Allah den Allsmäktige säger:

إنما ذلكم الشيطان يخوف أولياءه فلا تخافوهم وخافون إن كنتم مؤمنين

I själva verket var de ingenting annat än djävulen skrämma (du) med sina vänner (idoldyrkarna av Quraish), alltså inte rädda för dem, men frukta mig, om ni verkligen är troende [Ali Imran / 3: 175]

Allah den Allsmäktige säger också:

فلا تخشوا الناس واخشون ولا تشتروا بآياتي ثمنا قليلا

Därför var inte rädd för människor, (men) fruktar mig. Och inte byta min verser med ett litet pris. [al-Maidah / 5: 44]

Vad menas med rädsla är: ångest, deprimerad och orolig utsatt plåga Allah den Allsmäktige till följd av olagliga handlingar eller upphäva skyldigheter, också oroliga för att Allah Subhanahu wa Ta'ala inte fick shalihnya praktiken. Med denna rädsla, kommer själen skingras från de saker förbjudna och rusade att göra gott.

Den person som har rädsla som nämnts ovan, utlovades av Allah den Allsmäktige belöningen är stor i många verser. Bland dem ord Allah den Allsmäktige:

ولمن خاف مقام ربه جنتان) 46 (فبأي آلاء ربكما تكذبان) 47 (ذواتا أفنان

Människor som är rädda för Allah kommer att få två paradis. Rabb gynnar då du vilken du förneka? Både himmel som har träd och frukter [ar-Rahman / 55: 46-48]

Allah den Allsmäktige att predika att de som fruktar honom, kommer att sparas från det han inte gillar, med tanke på lämplighet och ges en fin avslutning.
Om vi studerar livet för de lärda i Salaf, finner vi fruktan för Allah den Allsmäktige har dominerat sina hjärtan. Detta uppmuntrar dem att fortsätta att förbättra praxis och förväntar nåd Allah den Allsmäktige. Därför har omständigheterna kring deras liv alltid varit bra, de är också bra slutet av livet samt utöva sin fulla välsignelse.

Beröm rädsla är rädsla som driver goda gärningar, blockering av olagliga handlingar. Om rädslan som har överskridit denna gräns, kommer det att orsaka natur förtvivlan av barmhärtighet Allah den Allsmäktige.

Ibn Rajab al-Hanbali rahimahullah sade, "Nivåer av rädsla som måste ha en tjänare är storleken på en rädsla som kan skjutas för att göra saker som fardhu och bort från det förbjudna. Om mer än nivåerna ovan, så att den kan väcka passionerade själ att göra nafilah (praxis omskärelse) och lydnad, undvika makruh, och inte omfatta mer än vad saker tillåtna, då är det hela en berömvärd dygd. Men om rädslan det mer än något över som kan orsaka sjukdom, dödsfall eller permanent ångest som skär alla typer av företag, då sådan rädsla är inte lovvärt. "

Denna rädsla måste ägas av en muslim samtidigt leva sitt liv i den här världen. Och hur är det med kungen '?

Kungen "är ambitionen att uppnå belöning Allah i utbyte mot goda gärningar som han hade gjort. Så kungen kravet "gör goda gärningar, lämna frågor som är förbjudna eller ångra det. När det gäller att lämna skyldighet att lyda de önskningar och förhoppningar till Allah den Allsmäktige, då är det inte kungens men bara kände säkert från förräderi av Allah den Allsmäktige, medan Allah den Allsmäktige säger:

أفأمنوا مكر الله فلا يأمن مكر الله إلا القوم الخاسرون

Har de känner sig trygga från plåga Allah (det oväntade)? Det är inte säkert från Allah utom förräderi oranag förlorarna [al-A'raf / 7: 99]

Allah den Allsmäktige säger att kungen "fanns efter att ha utfört goda gärningar, utan gärningar, kungens inte existerar. Allah den Allsmäktige säger:

إن الذين يتلون كتاب الله وأقاموا الصلاة وأنفقوا مما رزقناهم سرا وعلانية يرجون تجارة لن تبور

Faktum är att de som läser boken Allahs etablera regelbunden bön, och spendera i vad vi har gett dem i hemlighet eller öppet, det är de som väntar handel som aldrig slocknar. [Fatir / 35: 29]

Allah den Allsmäktige säger också:

إن الذين آمنوا والذين هاجروا وجاهدوا في سبيل الله أولئك يرجون رحمت الله والله غفور رحيم

Säkerligen de som tror, som emigrerar och strävar i vägen för Allah, det är de som förväntar sig Allahs nåd, och Allah är förlåtande, barmhärtig. [al-Baqarah / 2: 218]

Raja "samt al-Khauf är hjärtat av dyrkan som inte ska vändas bort till andra än Allah den Allsmäktige. om det finns memalingkannya till andra än Allah den Allsmäktige, då han har fallit i en pöl av shirk.

Och kungens är den närmaste möjlighet att närma sig Allah den Allsmäktige. I en hadith förklarade Qudsi att Allah den Allsmäktige säger:

أنا عند ظن عبدي بي وأنا معه إذا ذكرني

Jag är som min tjänare påstås mig. Och jag var med honom när han minns min

Som måste göras av en muslim är att kombinera bland Khauf och kungen ". Båda bör balanseras. Det är en förutsättning för profeten och Messenger och muslimerna. Allah den Allsmäktige säger:

تتجافى جنوبهم عن المضاجع يدعون ربهم خوفا وطمعا ومما رزقناهم ينفقون

Hull de är långt från sängen och de alltid bad till sin Herre med fruktan och hopp, och de tillbringar bestämmelse som vi tillhandahåller. [as-Sajadah / 32: 16]

När en muslim vet täckning nåd Allah den Allsmäktige, generositet honom, underlätta honom in i att ge förlåtelse till synder är stora, bredden i sin himmel och mängden belöningen av välgörenhet shalihnya, hans själ kommer att befrias, lugn, och han kommer att fortsätta att ständigt optimistisk och ambitiös för att uppnå vad som finns bredvid Allah den Allsmäktige. Istället, när han fick reda på hur tung straffet Allahs, plåga honom mycket hårt, hans beräkningar var så uppmärksam, Domedagen och helvete är så hemskt, liksom olika plåga i livet efter detta, då hans själ kommer att förhindras, ohämmad, alltid vaksamma och rädd för kränkning.

Genom att det i hadith av Abu Hurayrah radi anhu, Profeten 'aleihi wa sallam sa:

لو يعلم المؤمن ما عند الله من العقوبة, ما طمع بجنته أحد, ولو يعلم الكافر ما عند الله من الرحمة, ما قنط من جنته أحد

Antag att en troende känner pina på sidan av Allah, säkert ingen som skulle vara alltför ambitiöst för att nå sitt paradis. Och om de otrogna känner medkänsla Allah, säkert ingen skulle förtvivlan hans räckhåll himmel
[HR. Muslim]

I boken Madârijus Salikin, sade Imam Ibn al-Qayyim rahimahullah, "Hjärtat (människans) på väg till Allah den Allsmäktige är som en fågel, som är där kärleken till Allah som huvudet, medan al-Khauf (rädsla) och kungen" är två vingar. Om huvudet och två friska vingar, kommer han att flyga bra. Men om huvudet försvinner då han skulle dö, och om han förlorade båda vingarna då han falla offer för jägaren eller falk. "

Må Allah den Allsmäktige ge oss och alla muslimer känslan av vad vi behöver i verkliga livet att världen är full av knep.

al-Khauf, nämligen rädslan för vrede och bestraffning av Allah den Allsmäktige. Tror att det bör stärkas i oss, när vi är i ett hälsosamt tillstånd. Särskilt i denna tid, där världen har lura de flesta människor med ett falskt skönhet, vilket får dem att försummelse av dhikrullah som slutligen ledde till deras hjärtan blir hårt, hårdare än sten berg men. Na'udzubillah.

Men kungen ", dvs hopp eller ambitioner att uppnå belöning Allah den Allsmäktige också lovat att inte försvinna från våra hjärtan, så att vi inte misströsta av barmhärtighet Allah den Allsmäktige.

al-Khauf kräver en muslim att rusa något genomföra rättigheter Allah den Allsmäktige och hålla honom borta från vanvård. Smaken kommer också att hindras från att göra menzhalimi andra och motiverade att vara pålitlig, ärlig, rättvis och inte slösa andras rättigheter.

Rädsla är inbäddad i hjärtat också kommer att rädda honom från svek av världen, så han var inte tvättas bort lust som är förbjudet, eftersom han är alltid uppmärksam på världen.

Ya Allah! Anugerahkanlah oss rädsla som kan hindra oss från omoraliska handlingar; Anugerahkanlah till vår lydnad som kan leda oss till himmelen, där du; Och anugerahkanlah till det förtroende som vi känner katastrofer världen de kan vara ljus.

(Anpassad från fredag predikan i Masjidin Nabawi levereras av Sheikh Dr. Ali al-Hudzaifi hafizhahullah den 8 Shafar 1434 med titeln al-Khaufu Minallah wa fi Hayâtil Atsaruhu Muslim)

[Kopierad från tidningen upplagan av As-Sunnah 11 / år XVII / 1435H / 2014M. Publishers Foundation Ständiga kommittén Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Tel. 0271-858197 Fax 0271-858196]

No comments:

Post a Comment