!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Tuesday, September 15, 2015

Η δενδροφύτευση μπορεί να επιβραβεύεται, κόβουν τα δέντρα μπορεί να αμαρτάνει.

Η διαδρομή δεν είχε τελειώσει (370)

(Μέρος τριακόσια εβδομήντα), Depok, Δυτική Ιάβα, Indonnesia, 14 Σεπτέμβρη 2015, 16:03 μ.μ.).

Η δενδροφύτευση μπορεί να επιβραβεύεται, κόβουν τα δέντρα μπορεί να αμαρτάνει.

Ο Θεός στο Λόγο Του στο Κοράνι προειδοποιεί άνθρωποι δεν κάνουν πάντα κακό στη γη, όπως η κοπή δέντρων κατά βούληση, τα ανθρώπινα όντα να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον και να δεσμευτούν αποφύγουμε (τη συμμετοχή εταίρων με τον Θεό).
Επειδή η ανθρώπινη απληστία αυθαίρετα κόβουν δέντρα, και τεμπέλης για να φυτεύουν δέντρα στο περιβάλλον τους, την κοπή των δέντρων είχε ως αποτέλεσμα την αποψίλωση των δασών, των δασών μετατραπεί σε άγονη έρημο, προκαλώντας παγκόσμια κλιματική αλλαγή.
Στην Ινδονησία, εταιρείες και ιδιώτες στο πλαίσιο της ανοικτής γεωργικές εκτάσεις από την καύση των δασών, το αποτέλεσμα είναι τώρα Σουμάτρα, Βόρνεο, η Μαλαισία και η Σιγκαπούρη επηρεάζεται ακόμα και από την ατμοσφαιρική ρύπανση με τη μορφή του καπνού.
Έτσι τώρα είμαστε αντιμέτωποι με ακραία καιρικά φαινόμενα, καταιγίδες άμμο, ξηρασίες, πλημμύρες και άλλες φυσικές καταστροφές.
Το 1969, στην ακτή της Kampung Baru Κεντρική, την πόλη της Μπαλικπαπάν, East Καλιμαντάν, κάθε πρωί ή το βράδυ με τον απλό εξοπλισμό μπορώ ακόμα να προκαλέσει διάφορα είδη ψαριών και τα καλαμάρια, καβούρια και καβούρια στην παραλία, έτσι ώστε η μητέρα μου σχεδόν δεν χρειάζεται να αγοράσετε τα ψάρια και τα καβούρια καβούρι στην αγορά, αλλά όταν επιστρέψω και πάλι στο ίδιο σημείο το 1990, δεν είναι ένα ψάρι και τα καβούρια καβούρι πάρω, γιατί η ακτή έχει μολυνθεί με διάφορες ακαθαρσίες βρώμικο κυμαίνονται από το αργό πετρέλαιο για τα πλαστικά απορρίμματα. Πιστεύω ότι η ίδια μοίρα γνώρισε επίσης στις ακτές και στα άλλα νησιά στην Ινδονησία και ακόμη και στον κόσμο.
Κάθε κορμός (τόκοι) που φυτεύτηκαν για να δώσει μια ευλογία για τους ζωντανούς οργανισμούς, που κυμαίνονται από το οξυγόνο, τα φρούτα έτσι ως πουλιά στάση και άλλα ζώα, έτσι ώστε ο Θεός υπόσχεται μεγάλη ανταμοιβή για όσους μεγαλώνουν ή να διατηρήσουν, σε αντίθεση με το δράστη της ζημίας γη, άπληστα αποψίλωσης των δασών θα λάβουν την τιμωρία στον κόσμο (τυφώνες, ξηρασία, καπνός), καθώς και την τιμωρία / τιμωρία στη μέλλουσα ζωή (κόλαση).

(BBC) - παγκόσμια Pemanasa; Η αλλαγή του κλίματος; Αν διαβάσετε τις εφημερίδες, να ακούσετε ραδιόφωνο, να παρακολουθήσετε τηλεόραση και να σερφάρετε στο διαδίκτυο, πρέπει να έχουν και τα δύο ήδη γνωστά στο μυαλό.

Το κλίμα έχει αλλάξει και η θερμοκρασία της Γης θα αυξηθεί, όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Rachmat Witoelar.

"Η αλλαγή δεν είναι σαφές σεζόν. Η περίοδος των βροχών είναι ξηρό, ξηρό βροχές σεζόν. Είναι μία από τις κλιματικές αλλαγές. Είναι εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής."

"Για τους αλιείς, υπάρχουν επίσης τα θαλάσσια ρεύματα που αλλάζουν, η θερμοκρασία του νερού της θάλασσας αλλάζει επίσης με την αλλαγή σημαίνει ότι το ψάρι αλλάξει", πρόσθεσε Rachmat.

"Υπάρχουν επίσης κοραλλιογενείς υφάλους που έχει πληγεί από θερμό νερό της θάλασσας και των θαλάσσιων ζώντες οργανισμούς ούτως mikroplankton σπασμένα. Γι 'αυτό έχει συμβεί παράξενα πράγματα", δήλωσε ο υπουργός.


Η περισσότερη θερμότητα
Αλλά τι γίνεται στην καθημερινή ζωή; Επισκέφθηκα μερικά από τα μέρη με το ερώτημα του τι έχει αλλάξει στη φύση, σε σύγκριση με την κατάσταση 10 ή 20 χρόνια πριν;

Ο πρώτος στόχος Malinau District, East Καλιμαντάν, που ονομάζεται Διατήρηση District. Από τη συνολική έκταση 4,2 εκατομμύρια εκτάρια, έκταση 3,9 εκατομμύρια ευρώ, περίπου το 90%, είναι μια δασική περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των KMNP και προστατευμένα δάση. 4 ώρες ταξίδι με το πλοίο από Ταρακάν.

Uman, 37 ετών, έχει κάνει τα προς το ζην από μηχανοκίνητα σκάφη από το 1990, και λέει ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει από Sesayap ποταμό που περνά για μια ντουζίνα χρόνια.

"Αν η πρώτη σπάνια gusung, στη μέση του ποταμού εμφανίστηκε ένα νέο νησί της άμμου αναμείχθηκε έδαφος. Ίσως εξαιτίας της επίδρασης των πλημμυρών, αν το πρώτο της δεκαετίας του 1990 ήταν σπάνια πλημμύρες, αλλά μετά το 1995 κατά την εκκίνηση berunculan gusung", δήλωσε ο Uman.

Αν δεν χρησιμοποιείται συχνά πλημμυρίζει, αλλά τώρα είναι πιθανώς επειδή πολλά προϊόντα ξυλείας που παράγονται, συχνά πλημμύρες. Αν η βροχή σίγουρα από τις πλημμύρες
Uman
Sapi νησί, περίπου μία ώρα οδικώς από την πρωτεύουσα της περιοχής Malinau, εξακολουθεί να αισθάνεται το πράσινο.

Σε ορισμένα μέρη έχουν εκκαθαριστεί ορατά σημάδια τομείς για τους κατοίκους Lundayah χρήση εκ περιτροπής σύστημα καλλιέργειας.

Γέροντες Lundayeh, Νέα Belapang, αφηγείται.

Στο παρελθόν, είπε Belapang Έτσι, αν οι πολίτες της γεωργίας, γόνιμα-γόνιμο ρύζι, άλλες καλλιέργειες είναι επίσης καλό. "Ως ένα φρούτο, που ουσιαστικά είμαστε Καλλιεργούν γλυκό και το γλυκό σίγουρα», είπε.

"Αλλά τώρα η άλλη, αν η ουσία της γλυκόξινη τελικό σπέρνοντας τους σπόρους. Τα δέντρα που Ραμπουτάν και durian φρούτα οξύ, αν το πρώτο χοντρό, λεπτό τώρα», είπε.

Belapang είπε ότι δεν ήξερε τι προκάλεσε την αλλαγή.

"Τώρα, περισσότερο και στεγνώνει γρήγορα," Πριν από τη δεκαετία του 1950 αφήστε την να στεγνώσει 3 μήνες, το νερό δεν είναι τόσο γρήγορη και κατεβάζει, αλλά τώρα ξηρό έναν μήνα μόνο νερό στέρεψε », είπε.

"Τώρα, το γρασίδι στην άκρη του ποταμού, όταν η ξηρασία μαραμένο, αλλά δεν είχε ακόμη 3 μηνών ξερά χόρτα στην όχθη του ποταμού που δεν μαραίνονται», δήλωσε ο Belapang.

Άλλοι αγρότες, Μάρτιν Ukung, αισθάνονται τον καιρό στο χωριό, Pulau Sapi, η περισσότερη θερμότητα.

«Είναι η εμπειρία μου είναι το αποτέλεσμα των θερμών ανθοφορίας φρούτα τόσο μαραμένα από τη θερμότητα και όχι τόσο καρποφόρα. Αυτή είναι η εμπειρία μου τα τελευταία 10 χρόνια. Ανθοφορίας, αλλά δεν είναι τόσο ο καρπός."

"Ο ήλιος είναι πολύ ζεστός, αλλά τώρα δεν ξέρω ποια είναι η αιτία. Αλλά νιώθουμε πραγματικά να πάρει ζεστά."


Εκρηκτικές
Από Βόρνεο, το άλλαξα σε Sulawesi. Bajoe φυλετικές παιδί ένα μπάνιο στην αυλή της. Περίπου 15 λεπτά οστών, της Νότιας Sulawesi.

Παιδιά Bajoe
Bajoe περισσότεροι αλιείς χρησιμοποιούν εκρηκτικά για να πιάσει ψάρια

Όχι πολύ μακριά από το λιμάνι Bone-Kolaka, περίπου 400 νοικοκυριά ζούσαν στο χωριό φυλή Bajoe Kolaka, Kampung Bajoe.

Αν και η παράδοση της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα έχει από καιρό εγκαταλειφθεί, μικρές πισίνες του υφάλμυρου νερού παραμένει κάτω από το στάδιο σπίτι.

Bajoe περισσότεροι αλιείς χρησιμοποιούν εκρηκτικά για να πιάσει ψάρια, στη συνέχεια, συμπιεστές οξυγόνου για καταδύσεις και μηχανοκίνητο σκάφος, ενώ στη θάλασσα. Καλάμια ψαρέματος, οθόνη, και την ανθεκτικότητα των φυσικών αναπνοή έχουν από καιρό εγκαταλειφθεί.

Πώς να πιάσει τα ψάρια αλλάζουν και πιο δύσκολο να πάρει τα ψάρια, δήλωσε ένας ψαράς Bajoe ο οποίος υπήρξε ένας ψαράς που για 30 χρόνια.

"Το πιο δύσκολο να πάρει τα ψάρια. Αν η πρώτη ήταν πέντε χιλιόμετρα από μόνο του μπορεί ψάρια, έχουν πλέον δεκάδες χιλιόμετρα."

Τι την προκαλεί; "Ίσως γιατί τόσο περισσότερο θα πιάσει ψάρια, με μεγάλα πλοία", πρόσθεσε.


Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό
Lompo Barrang νησί, περίπου 2 ώρες με το αυτοκίνητο από το μηχανοκίνητο σκάφος Makassar, Νότια Sulawesi, σε μεγάλο βαθμό κατοικημένες προς το ζην είναι η αλιεία.

Με την τεχνολογία των μηχανοκίνητων σκαφών και αλιευτικών διχτυών, ήταν σχεδόν ακόμα σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τη φύση. Αλλά η φύση γύρω Barrang Lompo έχει αρχίσει να αλλάζει, λέει ο κ Hasbi, ένα άτομο δημογέροντες.

"Τώρα που η εποχή των βροχών φάνηκε να έρχεται όλο και πιο αργά. Εμείς και οι άλλοι πολίτες, είχε πάρει ζεστά", δήλωσε ο Hasbi.

Εν τω μεταξύ Sahbudin, ένας ψαράς, εξακολουθούν να μην πάει στη θάλασσα στα μέσα Οκτωβρίου, αλλά συνήθως έχουν ήδη αρχίσει να μειώνονται αλιείας.

"Όπως είναι συνήθως ήσυχη, αλλά τώρα-τώρα αυτό είναι τώρα Ανατολικός άνεμος φυσάει ακόμα, έτσι δεν πάμε προς τη θάλασσα», είπε.

"Πράγματι, Ανατολική άνεμοι μπορεί επίσης να πάτε στη θάλασσα, αλλά αυτό είναι τόσο δύσκολο όσο σκληρά", δήλωσε ο Sahbudin.

Τώρα τυλίξτε το πιο γρήγορα σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη
Sahbudin
Από Makassar στη Νότιο Sulawesi, έχουμε Γιογκιακάρτα και εξακολουθεί να ασκεί την ίδια ερώτηση. Στα μέσα Οκτωβρίου, βροχή εξακολουθεί να είναι πολύ κάτω Suparno είπε.

«Συνήθως υπάρχει ήδη, αλλά αυτό δεν υπάρχει. Θα πρέπει να υπάρξει καμία βροχή μία ή δύο φορές το μήνα, αλλά δεν έχει. Και τώρα ψήσιμο, ψήσιμο μόνο όταν θα βρέχει κανονικά."

Παρά το γεγονός ότι η βροχή δεν έχει πέσει στο έδαφος και Suparno τυχερός να εξακολουθεί να είναι σε θέση να απολαύσουν το νερό του ποταμού Kulon Progo, αλλά για τη βροχή που εξαρτώνται από τους αγρότες, καθυστερήσεις ή έλλειψη βροχής αλλάζει τα πρότυπα καλλιέργειας. Widyatmoko είναι γεωργοί Ketingan, Γιογκιακάρτα.

"Σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη, σημαντικά πιο στεγνό. Συνήθως είμαστε σε θέση να φυτέψουν ρύζι, και τώρα δεν είναι. Και αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί το ζαχαροκάλαμο αντιμετωπίζουν επίσης ξηρασία,» είπε ο Widyatmoko.


Δεν είναι εύκολο
Και τι την προκαλεί; Dolvina Ukung Damus, Διευθύνων Άγριας Ζωής Ταμείο WWF πολιτική στην Malinau πιστεύει ότι εξακολουθεί να είναι δύσκολο να εξηγηθεί στους αγρότες Νταγιάκ Lundayeh για τις αιτίες των φυσικών αλλαγών.

«Δεν είναι εύκολο να εξηγηθεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την κλιματική αλλαγή στο κοινό», είπε.

"Και, επίσης, δεν είναι ακόμη βέβαιο αν οι πλημμύρες και οι ξηρασίες που προκαλούνται από αυτό", πρόσθεσε.

"Είμαστε εδώ για να κάνει τους υπολογισμούς της βροχόπτωσης για 10 χρόνια, αλλά δεν είναι ακόμη βέβαιο ότι η αιτία της αλλαγής του κλίματος, ιδίως στο Καλιμαντάν είναι σχετικά ακόμη πολλά δάση," δήλωσε ο Dolvina.

Αλλά ο Δρ Rizaldi Boer, επικεφαλής της Iklimatologi του Μπογκόρ Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, επιβεβαιώνει ότι η αλλαγή του κλίματος γίνεται ήδη αισθητή άμεσα από τον άνθρωπο.

"Δεν συμφωνώ εννοιολογικά, αλλά ήδη συμβαίνει", δήλωσε ο Δρ Rizaldi Boer.

Ανεξάρτητα από την αιτία, την κλιματική αλλαγή ή την υπερθέρμανση του πλανήτη, προφανώς οι αγρότες και οι αλιείς που εξαρτώνται από τη φύση, άρχισαν να αισθάνονται ότι ο κόσμος έχει αλλάξει. (BBC / Λιστόν Siregar)

Ινδονησία, όπως Ranking πρώτη απώλεια δασικής
Είναι λυπηρό όταν ένα μορατόριουμ υλοτομία γίνει, αλλά παρ 'όλα αυτά η αποψίλωση συνεχιστεί ακόμη και να αυξηθεί. Αυτό είναι τα δεδομένα ότι η απώλεια των δασών στην Ινδονησία έχει αυξηθεί σημαντικά κατά τα τελευταία 12 χρόνια, αναφέρει μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Science.

Η μελέτη, με επικεφαλής τον Matt Hansen του Πανεπιστημίου του Maryland, διαπίστωσε ότι η Ινδονησία έχασε 15,8 εκατ εκτάρια μεταξύ 2000 και 2012, καταλαμβάνοντας την πέμπτη πίσω από τη Ρωσία, τη Βραζιλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά όσον αφορά την απώλεια των δασών. Όσον αφορά τα περίπου 7 εκατομμύρια εκτάρια φυτεύονται κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Ωστόσο, από τις πέντε χώρες των παραπάνω δάσος, βασίζεται σε ένα ποσοστό, τότε η Ινδονησία είναι στην πρώτη θέση του ρυθμού απώλειας δασών του 8,4 τοις εκατό. Συγκριτικά, η Βραζιλία έχασε μόνο τα μισά από αυτά τα ποσοστά.

98 τοις εκατό της απώλειας δασών στην Ινδονησία, αποψίλωση των δασών πραγματοποιείται σε υψηλή πυκνότητα δασικές εκτάσεις στη Σουμάτρα και Καλιμαντάν, στη θέση όπου το αποτέλεσμα μετατροπής των βιομηχανικών φυτείες ξυλείας και φυτείες φοινικέλαιου αναπτύσσεται πολύ διαδεδομένη τα τελευταία 20 χρόνια. Ριάου επαρχία είναι η υψηλότερη, όπως ανακοινώθηκε από τους ερευνητές στο animation ως εξής:Η αποψίλωση των δασών αυξήθηκε επίσης στην Ινδονησία. Κατά το έτος 2011/2012 ρυθμός απώλειας δασών έφθασε στο υψηλότερο επίπεδό του από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, αν και η κυβέρνηση έχει εκδοθεί απαγόρευση μορατόριουμ (μορατόριουμ) για τα 65 εκατομμύρια εκτάρια πρωτογενών δασών, τυρφώνες και δάση. Τα δεδομένα έδειξαν μια δασική μορατόριουμ, το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της δέσμευσής της Ινδονησίας για τη μείωση των εκπομπών από την αποψίλωση και υποβάθμιση των δασών, μπορεί να αποτύχει, όπως αναμενόταν αρχικά προορισμό.
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε σε αυτό το πολύ σε αντίθεση με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα αυτό το χρόνο από το Υπουργείο Δασών της Ινδονησίας, η οποία υποστήριξε ότι η ετήσια αποψίλωση των δασών έχει σημαντικά μειωθεί από την περίοδο 2005/2006. Οι αριθμοί μπορεί να συμβεί λόγω μεθοδολογικές διαφορές στον υπολογισμό.
Το Υπουργείο Δασών εκτιμήσεις παραμέληση της αποψίλωσης των δασών σε εκτάσεις εκτός της δασικής περιοχής και δεν περιλαμβάνει τη μετατροπή των φυσικών δασών σε φυτείες δέντρων βιομηχανική, η οποία εξακολουθεί να θεωρείται από το Υπουργείο Δασών στην κατάταξη του «δάσους».
Τα νέα δεδομένα, με βάση τα αποτελέσματα της απόδοσης 650.000 εικόνες της NASA Landsat εικόνες από το Google Earth Engine, μέσα από ένα μοντέλο του cloud computing, δημοσίευσε μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων του παγκόσμιου δασικού χάρτη είναι διαδραστικό. Αυτά τα δεδομένα είναι διαθέσιμα ως δωρεάν περιεχόμενο στο http://earthenginepartners.appspot.com/science-2013-global-forest


Hansen, ο οποίος έχει δημοσιεύσει μια σειρά εγγράφων σχετικά με την αποψίλωση των δασών, δήλωσε ότι ελπίζει πως ο χάρτης μπορεί να βοηθήσει τις χώρες να αναπτύξουν καλύτερες πολιτικές για τη μείωση της απώλειας δασών.

"Αυτή είναι η πρώτη προσπάθεια για να παρέχουν μια συνεπή αλλαγή του χάρτη των δασών τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο", δήλωσε ο Hansen σε μια δήλωση. «Η Βραζιλία χρησιμοποιώντας Landsat δεδομένα που να τεκμηριώνουν τον ρυθμό αποψίλωσης των δασών, χρησιμοποιεί επίσης τις πληροφορίες αυτές στην διαμόρφωση και εφαρμογή πολιτικών. Μοιράζονται επίσης αυτά τα δεδομένα, έτσι ώστε να μπορέσουν τα άλλα μέρη να αξιολογήσουν και να επιβεβαιώσει την επιτυχία τους. "

"Προηγούμενη δεδομένα δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στο κοινό για άλλα μέρη του κόσμου. Τώρα με αυτή την παγκόσμια χαρτογράφηση μπορούμε να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές στο δάσος, όπου κάθε χώρα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες, τόσο για τη δική τους χώρα και για ολόκληρο τον κόσμο. "

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
Google μια κορυφαία εταιρεία στον τομέα της τεχνολογίας των πληροφοριών δημιουργεί ένα παγκόσμιο χάρτη τις αλλαγές στην δασική περιοχή που έχει υψηλή ανάλυση και τα οφέλη με τη βοήθεια του Google Earth. Με την αλλαγή των δεδομένων σε δασική περιοχή μπορεί να παρακολουθείται η καταστροφή των δασών που συμβαίνει σε κάθε χώρα.

Το ηλεκτρονικό διαδραστικό εργαλείο μπορεί να προσεγγιστεί από το κοινό και να δείτε τη θέση λεπτομερώς με ένα υψηλό επίπεδο ανάλυσης 30m.

Ο χάρτης περιέχει ένα γράφημα του δάσους ταξιδεύει ανά τον κόσμο 2000-2012, με βάση 650.000 από τον Landsat 7 δορυφορικές εικόνες.

Κατά την περίοδο αυτή, η Γη χάνει μία «ζούγκλα», με έκταση ίση με τη Μογγολία, τα δέντρα που περιγράφονται μπορεί να καλύψει έξι φορές την περιοχή της Βρετανίας.

Η ανάπτυξη των προσπαθειών για τη μείωση της αποψίλωσης των δασών σε συνδυασμό με την καταστροφή των δασών στην Ινδονησία, τη Μαλαισία, την Παραγουάη και την Αγκόλα, σύμφωνα με μια μελέτη γραμμένο στο περιοδικό Science.

"Αυτό είναι το πρώτο χάρτη των μεταβολών στα δασικά συνολικά συνεπή και έχουν σημασία σε τοπικό επίπεδο», δήλωσε ο καθηγητής Ματθαίος Hansen του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, ο αρχηγός της ομάδας που δημιούργησε το χάρτη.

"Τι μπορεί να γίνει από έναν υπολογιστή για 15 χρόνια μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγες ημέρες, χρησιμοποιώντας το Google Earth Engine".
Η έρευνα δείχνει σημαντικές προσωπικότητες μέσα στο δάσος αλλαγές από 2000-2012 - βασίζεται σε δορυφορικές εικόνες.

Παγκόσμιο έχασε 2,3 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους στην περίοδο, λόγω της υλοτομίας, πυρκαγιές, ασθένειες ή καταστροφή.

Αλλά ο πλανήτης επίσης να πάρετε επιπλέον νέα δασική έκταση που καλύπτει μια έκταση 800.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, με συνολική ζημία των 1,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Σε σύγκριση με άλλες χώρες, οι συνθήκες των δασών της Βραζιλίας παρουσίασε βελτίωση, με χαμηλότερα επίπεδα της απώλειας δασών μεταξύ 2003-04 και 2010-2011.

Εν τω μεταξύ, η καταστροφή των δασών στην Ινδονησία αυξήθηκε περισσότερο από το διπλάσιο σε σχέση με το ποσό της αποψίλωσης ανά έτος να φθάσουν 20.000 χιλιομέτρων το 2011-12.

Την Παραγουάη, τη Μαλαισία και την Καμπότζη έχει το υψηλότερο ποσοστό της καταστροφής των δασών.
Συνολικά, τα τροπικά δάση αυξήθηκαν σε 2.100 τετραγωνικά χιλιόμετρα ετησίως, σύμφωνα με τη μελέτη.

Ο χάρτης θα ενημερώνεται τακτικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του προγράμματος διαχείρισης των δασών.

Επίσης, μπορεί να βοηθήσει τις περιβαλλοντικές ομάδες από τις επιπτώσεις της αποψίλωσης των δασών - συμπεριλαμβανομένων των απειλών για τη βιοποικιλότητα, την αποθήκευση του άνθρακα και την κλιματική αλλαγή.
ΕΚΑΤΟ
Sir David King, ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Ειδικός Απεσταλμένος για την Κλιματική Αλλαγή, δήλωσε ότι η Ινδονησία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, επειδή έχει αρκετά δάσους.

«Η Ινδονησία είναι η πιο προοδευτική μεταξύ των αναπτυσσόμενων χωρών στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κινγκ στην Τζακάρτα, την Παρασκευή (21/2).

Δαβίδ είπε η Ινδονησία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ένα πρόβλημα από την άποψη της αλλαγής του κλίματος είναι οι ίδιες, δηλαδή τις πλημμύρες. Τόσο στην Ινδονησία και την Αγγλία, οι πλημμύρες που οφείλονται στην αλλαγή του κλίματος αποτελεί σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία.

Ως εκ τούτου, το θέμα της αλλαγής του κλίματος είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα.
«Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Μερικά πράγματα που μπορεί να γίνει είναι να μειώσει, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση των αποβλήτων», είπε.

Ο Δαβίδ είπε αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής πρέπει να γίνει αμέσως, διότι οι αναμενόμενες επιπτώσεις θα είναι ακόμη μεγαλύτερη στο μέλλον.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πλημμύρα είναι μια πολύ πραγματική απειλή για την κλιματική αλλαγή. Ως εκ τούτου, η κλιματική αλλαγή έχει προκαλέσει ο πάγος στον Αρκτικό Ωκεανό έλιωσαν για να αυξήσουν το επίπεδο της θάλασσας. "Κάθε νησί στον κόσμο έχουν την ίδια απειλή, δηλαδή την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, έτσι το νερό θα πάει στο εσωτερικό και να προκαλέσει πλημμύρες. Λονδίνο, για παράδειγμα, εκτός από την απειλή από τη θάλασσα υπάρχει επίσης μια απειλή των ποταμών», είπε.

Για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, που ενθαρρύνει τις χώρες που έχουν τα δάση για την πρόληψη της αποψίλωσης των δασών ή της αποψίλωσης των δασών. "Η καταστροφή των δασών θα επιταχύνει την κλιματική αλλαγή», είπε.
Η κατάσταση των δασών στην Ινδονησία βρίσκεται σήμερα σε κατάσταση κρίσης. Πολλά φυτά και τα ζώα που ζουν σε αυτά που απειλούνται με εξαφάνιση. Επιπλέον, υπάρχουν και απειλούνται επίσης πολλούς ανθρώπους και πολιτισμούς που εξαρτώνται από το δάσος. Αλλά δεν είναι όλα άσχημα νέα.Μια σκληρή πραγματικότητα, μπορούμε να δούμε από την κατάσταση των τροπικών δασών μας: η παράνομη υλοτομία (παράνομη υλοτομία) και οι δασικές πυρκαγιές είτε εκ προθέσεως είτε όχι. Παράνομη υλοτομία συνεχίζεται στο δάσος γύρω από Ριάου, Σουμάτρα. Το ερώτημα που έρχεται αμέσως να είναι, πως η μοίρα των ζώων ενδημικά τίγρεις της Σουμάτρας είναι τώρα όλο και πιο σπάνια; Τι θα εξαφανιστεί μετά από την τύχη της Java και το Μπαλί τίγρεις ζουν τώρα την ιστορία; Όχι μόνο στην Ιάβα, Σουμάτρα και Βόρνεο στα τροπικά δάση της Παπούα άλλο έχουμε ξεκινήσει πολλά που άλλαξε σε μια έκταση των φυτειών φοινικέλαιου.

Ποιος ξέρει πώς τα πράγματα όπως αυτό συνεχίζεται και καταστροφικό για το δασικό οικοσύστημα και απειλούν την ύπαρξη των περιέχεται βιοποικιλότητας. Όχι μόνο οι κάτοικοι στο δάσος, κοινωνικο-πολιτισμικό ιστό των αυτόχθονων πληθυσμών γύρω θα βοηθούσε διαταραχθεί. Με την απώλεια των δασών σημαίνει επίσης την απώλεια μιας πηγής ζωής για την πλειοψηφία του λαού της Ινδονησίας, γιατί το δάσος είναι ένα μέρος για να βρουν τροφή, φάρμακα και έγινε το θεμέλιο της ζωής για τους περισσότερους ανθρώπους, ιδίως αυτών που ζουν κοντά στο δάσος.

Ανθρώπινα περιβαλλοντικής καταστροφής εξακολουθούν να περιφέρονται. Είναι καιρός για όλες τις τάξεις του υπουργείου περιβάλλοντος, οι φύλακες και ο ρόλος τους στις κοινότητες γύρω από τα δάση βελτιστοποιημένη μήπως αυτά τα γεγονότα εξακολουθούν να επαναλαμβάνεται και επαναλαμβάνεται και πάλι.

Ας δούμε και να μάθουμε πολλά αυτόχθονες φυλές διάσπαρτα σε όλη την Ινδονησία, γενικά έπρεπε να δράσουν πολύ φιλικό περιβάλλον, μέσα από τις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής, και είμαστε ο λαός του από την πόλη, στην πραγματικότητα λειτουργεί πολύ λιγότερο ανησυχούν για το περιβάλλον.
Τόσο πολύ η λαϊκή σοφία από διάφορες αυτόχθονες φυλές που είναι διάσπαρτα σε όλη την Ινδονησία που θα πρέπει να ακολουθήσουν όλοι.

Σημασία της Forest City για τη φύση και το περιβάλλον τους

Τα δάση εξαφανίζονται στη σύγχρονη εποχή τα τελευταία χρόνια. Αρχαία δάση σε ένα μέσο άνθρωπο να βρει την τροφή. Αλλά τώρα αντιστραφεί, ακόμα δάσος θεωρείται ως εμπόδιο για την πόλη για να χτίσει ένα καταφύγιο ή ψηλά κτίρια.

Στις πόλεις στην Ινδονησία σπάνια βρίσκουμε το αστικό δάσος. Αστική ανάπτυξη έχουν την τάση να προτιμούν τη σωματική ανάπτυξη και δεν συνοδεύεται από πράσινες εκτάσεις γύρω από αυτό. Η ελεύθερη γη γύρω από το κτίριο να χρησιμοποιείται μόνο για τη στάθμευση χωρίς πράσινα δέντρα. Έτσι, αντί για το αστικό δάσος θα βρούμε, αλλά μια συγκεκριμένη ζούγκλα.

Αυτή η σκηνή φαίνεται από τα κτίρια bertebarannya ουρανοξύστη. Καθ 'όλη μάτια μας μοιάζει ακριβώς ψηλά κτίρια και πράσινο ανοιχτό χώρο που θα πρέπει να είναι το 30% της πόλης, αν παραμεληθεί μακριά με αντί της ανάπτυξης.

Ως αποτέλεσμα, κάθε χρόνο οι μεγάλες πόλεις στην Ινδονησία βιώσει διάφορα προβλήματα, όταν φτάνει η περίοδος των βροχών. Ξεκινώντας από τις πλημμύρες παντού, το περιβάλλον και η ποιότητα του αέρα γίνεται κακή λόγω της ρύπανσης που παράγεται μηχανοκίνητων οχημάτων δεν μπορούν να φιλοξενηθούν και να φιλτράρεται από τα υπάρχοντα δέντρα. Η ύπαρξη ανοικτοί χώροι πρασίνου χρήσιμο να έχουμε ότι δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και να παίξουν ένα ρόλο στην υπέρβαση όλα.
Έτσι, μην περιμένετε περισσότερο. Η ύπαρξη του αστικό δάσος είναι η ανάγκη για όλους μας. Ας ξεκινήσουμε από τον εαυτό μας και να ενθαρρύνει τις αρχές να δημιουργήσουν περισσότερα δάση στην πόλη όπου ζούμε.

Τσιγκουνιά βαναυσότητα και θα καταστρέψει ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Με την
Al-Ustadz Yazid Αμπντούλ Καντίρ Μπιν Jawas حفظه الله


عن جابر بن عبد الله قال: قال رسول الله - صلى الله عليه وسلم: اتقوا الظلم? فإن الظلم ظلمات يوم القيامة. واتقوا الشح? فإن الشح أهلك من كان قبلكم. حملهم على أن سفكوا دماءهم, واستحلوا محارمهم

Jabir Μπιν »anhu ριζοσπαστικοποίησης Abdillah είπε," Ο Προφήτης sallallaahu «wa Sallam είπε,« Να είστε προσεκτικοί κατά kezhaliman kezhaliman γιατί είναι σκοτάδι, το σκοτάδι για την Ημέρα της Κρίσης. Και να είστε προσεκτικοί κατά την τσιγκουνιά φύση τσιγκούνης, γιατί αυτό είναι που έχει καταστρέψει τους ανθρώπους πριν από εσάς. Τσιγκουνιά που τους ενθαρρύνουν να χύσει το αίμα και να δικαιολογεί την τιμή τους. »[1]

TAKHRIJ Χαντίθ:
Αυτό hadeeth saheeh. Αφήγηση από Ιμάμ μουσουλμανική (αρ. 2578), Ahmad (III / 323), al-Bukhari στην al-Adabul απλού (όχι 483.), Αμπντ bin Humaid (όχι 1141)., Al-Bayhaqi (VI / 93 και X / 134) και στο βιβλίο Syu'abul Iimaan (αρ. 10 338), και της Αλ-Baghawi σε Syarhus Sunnah (αρ. 4161)

ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ Χαντίθ:
• اتقوا: Φόβος. Δηλαδή, να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν.
• الظلم: الجور ومجاوزة الحد,
Η βαρβαρότητα, παρατυπίες και τα όρια. Η βασική έννοια των παραβατών δεν βάζουν τίποτα στη θέση του. [2]
• الشح: τσιγκουνιά είναι πολύ πιο δύσκολο να αποχωρήσει από τον θησαυρό της λαβής. Άλλοι λένε ότι η φύση άρπαγας / μίζερη / τσιγκούνης με υπερβολική απληστία. τσιγκούνη ή hunks, θα μπορούσε να θησαυρό και θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει ma'ruf γκρινιάζοντας με (καλή). [3]
• حملهم: Ενθαρρύνετε τους ή την αιτία των πράξεών τους.
• سفكوا دماءهم: χύσουν το αίμα τους. Δηλαδή, οι περισσότεροι από τους σκοτώνουν ο ένας τον άλλον εν μέρει.
• استحلوا: δικαιολογήσουν. Δηλαδή, δικαιολογεί οι γυναίκες απαγορεύεται από τον Αλλάχ Παντοδύναμος για αυτούς, τότε θα είναι σκληρή για τους γυναίκες.


Sharh Χαντίθ:
Σε αυτό το Hadith, υπάρχει μια προειδοποίηση για να γίνει αδικίας και προτάσεις για να κάνει τη δικαιοσύνη. Ισλαμική Σαρία απόλυτα δίκαιη, διέταξε να το κάνει δίκαια, και απαγόρευσε από το να κάνει αδικία. Αλλάχ Παντοδύναμος λέει:

قل أمر ربي بالقسط

Πείτε, «Rabbku μου είπε να κάνω τη δικαιοσύνη ..." [Αλ-A'raf / 7: 29]

إن الله يأمر بالعدل

Αληθώς Αλλάχ λέει (σας) για να είμαστε δίκαιοι ... "[An-Nahl / 16: 90]

الذين آمنوا ولم يلبسوا إيمانهم بظلم أولئك لهم الأمن وهم مهتدون

Οι άνθρωποι που πιστεύουν και δεν συγχέουμε την πίστη τους για την κτηνωδία (αποφύγουμε), είναι αυτοί που παίρνουν μια αίσθηση ασφάλειας και καθοδηγούνται. "[Αλ-An'am / 6: 82]

Faktisk tro på alle primære og grene, den Zahir og sindet, alt er fair, i modsætning til uretfærdighed.

Retfærdighed fagreste og de vigtigste er at anerkende og mengikhlaskan monoteisme kun Allah alene, trofast til navnene og attributter hans gode, og mengikhlaskan religion og tilbedelse kun Allah den Almægtige.

Den mest lovovertrædere kezhaliman gør shirk, associere partnere med Allah, som hans ord:

وإذ قال لقمان لابنه وهو يعظه يا بني لا تشرك بالله إن الشرك لظلم عظيم

Og (husk), når Luqman sagde til sin søn, da han gav en lektion til ham: "O, min søn! Du skal ikke tilskrive Allah, Faktisk associeret (Allah) er virkelig en stor uretfærdighed "[Luqman / 31: 13].

Fordi retfærdig betyder at sætte noget på plads, og udøve de rettigheder, der er nødvendige. Synderne er ikke sætte noget på plads.

Rettigheder største og mest obligatorisk nemlig retten Allahs løbet hans tjenere. En tjener skal vide Allah den Almægtige og tilbede kun Ham, der ikke forbinder ham med noget. Derefter arbejde på de vigtigste punkter i troen, Shari'ah-islamiske shariah som etablere bøn og betale zakat, faste Ramadanen, pilgrimsrejse til House, jihad på Allahs vej med ord og gerninger, opbygge hinanden i retfærdighed og tålmodighed. Gør ikke noget af det disyari'atkan er en form for brutalitet.

Herunder gerninger retfærdige, der opfylder rettigheder profeten Muhammed sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sådan tro og kærlighed, mere kærlighed, han sallâ Allâhu' alaihi wa sallam end alle skabninger, adlyde, ære, forherlige, og prioritere rækkefølgen og hans ord i toppen af ordren og andres ord ,

I stedet er det en stor brutalitet, hvis en slave ikke opfylder nogen af de rettigheder af profeten Muhammed sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam.

Herunder fairness at forherlige og elsker Allahs ledsagere radi anhum. Allah den Almægtige og Hans Sendebud sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam har sagt mange dyder og ros for de kammerater g sammenlignet med andre EF-ummah. Den ledsagere radi anhum er den bedste af mennesker efter profeterne og Budbringere. Ledsagerne er dem velsignet af Allah og er garanteret at tjene Himlen. Ankomsten af Islam for os er en af frugterne af kamp, jihad og offer ledsagere radi anhum.

Således hvor meget brutalitet folk kritisere, fornærmelse, berate den ledsagere radi anhum. Håner ledsagerne væsentlige var blasfemisk Allah den Almægtige, Hans Sendebud sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam og islam. På grund af, at de roser Allah den Almægtige og Hans Sendebud sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam. Selv profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam forbyder håner ledsagere. Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde:

لا تسبوا أصحابي, فوالذي نفسي بيده لو أن أحدكم أنفق مثل أحد ذهبا ما بلغ مد أحدهم ولا نصيفه.

Har du kritisere mine venner !! Demi Rabb Yang mig selv i hans hænder, hvis en af jer giver infaq guld på Mount Uhud, har det ikke nået en værdi infaq dem selv (de infaq kun) én mudd (dvs. hel-to palmer) og ikke også halve. [ 4]

من سب أصحابي, فعليه لعنة الله, والملائكة, والناس أجمعين.

De, der kritisere mine venner, så er hendes forbandelse Allah, englene, og hele menneskeheden! [5]

Blandt andet uretfærdig handling er afsat til begge forældre, tilslut slægtskab opfylder de rettigheder familie, venner og folk, der beskæftiger sig med os. Og brutalitet, der ikke opfylder alle disse ting.

Opfyld rettigheder mand og kone er en form for anden retfærdighed. Den, der ikke er opfyldt, så lovovertrædere han.

Menneskelig Menzhalimi mange slags, dem alle samlet i ord af profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam i Farewell Hajj':

إن دماءكم, وأموالكم, وأعراضكم, حرام عليكم كحرمة يومكم هذا, في شهركم هذا, في بلدكم هذا

Sandelig dit blod, din ejendom, din ære, er alt forbudt på dig som illegitim i dag, i denne måned, og landet. [6]

Så alt brutalitet er det mørke på Dommens Dag. Gerningsmændene straffes i overensstemmelse med kezhalimannya niveauer. Folk, der dizhalimi svar fra godhed af mennesker, der gør sådan uretfærdighed. Hvis de har nogen godhed længere, så diambillah onder sådanne dizhalimi mennesker og sigtet til dem, der gør uretfærdighed.

Allah den Almægtige forbyder kezhaliman på sig selv, og Allah den Almægtige gør det også ulovligt blandt Hans tjenere. Allah den mest Bare i ord, gerning og hans svar.

Allah den Almægtige siger i hadith Qudsi:

يا عبادي! إني حرمت الظلم على نفسي, وجعلته بينكم محرما; فلاتظالموا ...

O mine tjenere! Sandelig jeg forbyder brutalitet på mig, og jeg gør det ulovligt blandt jer, ikke dig hver menzhalimi! [7]

Det vil sige, at Allah swt forbyde uretfærdighed virker på sine tjenere og forbyde deres indbyrdes menzhalimi, fordi brutalitet i sig selv er absolut forbudt. Allah den Almægtige siger:

وما أنا بظلام للعبيد

... Og jeg tror ikke menzhalimi mine tjenere. [Qaf / 50: 29]

Allah den Almægtige siger også:

وما الله يريد ظلما للعباد

... Og Allah ønsker ikke brutalitet mod sine tjenere. [al-Mu'min / 40: 31]

Brutalitet Har tre slags:
1. brutalitet var ikke tilgivet af Allah, er shirk, associere partnere med Allah. Allah den Almægtige siger:

إن الله لا يغفر أن يشرك به ويغفر ما دون ذلك لمن يشاء ومن يشرك بالله فقد افترى إثما عظيما

Sandelig Allah vil ikke tilgive (synder) som associeret Ham (shirk), og han tilgiver, hvad (synd) end (shirk) er for alle Han vil. Den, associere Allah, så ja, har han begået en stor synd. [An-Nisa '/ 4: 48]

Allah den Almægtige siger også:

وإذ قال لقمان لابنه وهو يعظه يا بني لا تشرك بالله إن الشرك لظلم عظيم

Og (husk), når Luqman sagde til sin søn, da han gav en lektion til ham: "O, min søn! Du skal ikke tilskrive Allah, Faktisk associeret (Allah) er virkelig en stor uretfærdighed "[Luqman / 31: 13].

2. brutalitet, som ikke er tilladt på alle ved Allah den Almægtige, nemlig brutalitet dels tjener til andre. Herunder fra perfekt retfærdighed som Allah hævne brutalitet blandt sine tjenere efter deres kezhaliman niveauer.

Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde:

إن الظلم ظلمات يوم القيامة

Faktisk kezhaliman er mørke på Dommens Dag [8]

Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde også:

إن الله ليملي للظالم حتى إذا أخذه لم يفلته, ثم قرأ: وكذلك أخذ ربك إذا أخذ القرى وهي ظالمة إن أخذه أليم شديد

Sandelig Allah sikkert forsinke (sanktioner) for lovovertrædere, men hvis han havde tortureret ham, havde han ikke tale ham "Så Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam læse vers (hvilket betyder):". Og så straffen for din Herre, da han blev tortureret (population) lande der begår uretfærdighed. Ja, i straf er alvorlig, meget alvorlig "[Hud / 11: 102]. [9].

Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde også:

من كانت له مظلمة لأخيه من عرضه أو شيء فليتحلله منه اليوم قبل أن لايكون دينار ولادرهم إن كان له عمل صالح أخذ منه بقدر مظلمته وإن لم يكن له حسنات أخذ من سيئات صاحبه فحمل عليه

Den, på ham der mazhlamah (kezhaliman) til sin bror, hvis han nogensinde beskadige ære eller noget (ejendom taget af zhalim) tilhørte hans bror, lad ham bede ham menghalalkannya nu, fordi der (Dommedag) ikke dinar og dirham. Hvis han har gode gerninger, vil det blive taget til (betalende) medlemmer dizhalimi overensstemmelse med kezhalimannya. Og hvis han ikke har nogen gode gerninger, så fejltagelser hans bror blev taget derefter opkrævet til ham [10].

Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde:

واتق دعوة المظلوم, فإنه ليس بينها وبين الله حجاب

... Og vær forsigtig med bønner af mennesker, der dizhalimi, fordi der ikke er nogen barriere mellem bønner til Allah [11].

3. brutalitet, der er i vilje Almægtige Allah, hvis han vil han vil straffe ham. Og hvis han vil han vil tilgive ham. Nemlig synder begået en tjener til sin Herre, ud over at fralægge sig. [12]

Allah den Almægtige giver en lige vej til hans tjenere, der ønsker at vende tilbage til domstolene. Den, der afviger fra ham, så vil han gå tilbage til den brutalitet, der er trukket til Helvede.

Profet:

واتقوا الشح; فإن الشح أهلك من كان قبلكم

Og vær forsigtig dig mod nærig natur / hunks, fordi nærighed / nærighed det er det, der er ødelagt de mennesker, før du

På grund af grådighed efter rigdom gør folk indsamle skatte med alle midler, og fra enhver kilde, uanset af lovlige og ulovlige -na'udzu billah-. Selv profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde:

حملهم على أن سفكوا دماءهم, واستحلوا محارمهم
(Nærighed den) for at tilskynde dem (folket før os) til at udgyde blod og begrunde deres ære.

Miser / Grabber udgyde blod, da han kiggede på ikke kunne nå sine mål, medmindre blodsudgydelserne.

I ovenstående hadith, profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam advarede sit folk i de to sager, brutalitet og griskhed / nærighed. Zhalim misbruger andre, og det er grådige gnier på, hvad andre mennesker har. Begge er handlinger, der er forbudt. Allah swt siger:

ومن يوق شح نفسه فأولئك هم المفلحون

... Og hvem bevogtede ham griskhed, så de er de heldige. [al-Hashr / 59: 9]

Verset tyder på, at mennesker, der ikke holder sig ude af nærighed, han havde ingen held. Fordi de heldige er bevogtet af Allah den Almægtige for sparsommelighed. Vi beder Allah om at beskytte os mod den brutalitet og holde os fra nærighed og smålighed-grimhed. [13]

Allah den Almægtige og Hans Sendebud sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam også fordømt og fordømte karakteren af hunks, nærige og nærige. Curmudgeonly, nærige og nærig er forkastelig natur, tabi'at ydmyg og dårlig temperament samt herunder en af de sygdomme blandt muslimer. Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam altid søge tilflugt hos Allah fra disse egenskaber. Hvordan kunne jeg ikke?! Fordi sygdommen har dræbt mange samfund, men det førte også til karakteren af gerningsmændene trukket ind helvede, wal'iyâdzu Billah.

Blandt de mennesker, der er nærig udstedende zakat, som Allah den Almægtige har pålagt på det, når velgørenhed kommer til at rydde op i hans ejendom og rense sig selv. Blandt mennesker er der også en nærige og nærig over for ham selv, hans kone og hans børn, for nærig mod en nær slægtning, hans bedste venner, hans gæst, de fattige, og meget mere.

Det er derfor, han var der en trussel, der hårdt i al-Qur'an og den autentiske Sunnah for den person, der har sygdommen og karakteren af hunks, nærige og nærige dette.

Allah den Almægtige siger:

ولا يحسبن الذين يبخلون بما آتاهم الله من فضله هو خيرا لهم بل هو شر لهم سيطوقون ما بخلوا به يوم القيامة ولله ميراث السماوات والأرض والله بما تعملون خبير

Og ikke nogensinde folk, der er nærige med hvad Allah givet til dem af Hans nåde, mener, at (gnier) det er godt for dem, men (gnier) er dårligt for dem. Hvad (skat), som de kikirkan den vil blive slidt (i nakken) på Dommedagen. Allah hører den ene arv (hvad der er) i himlen og på jorden. Allah Mahateliti af, hvad I gør. [Ali 'Imran / 3: 180]

Allah den Almægtige siger også:

وأما من بخل واستغنى) 8 (وكذب بالحسنى) 9 (فسنيسره للعسرى) 10 (وما يغني عنه ماله إذا تردى

Og som for folk, der er nærig, og hans følelse selvforsynende (ikke behov for hjælp Allah), og nægtet (belønningen for) det bedste, så ville vi let til højre for ham vejen til nød (elendighed). Og hans rigdom er ikke gavnligt for ham, hvis han var omkommet. [al-Lail / 92: 8-11]

Abu Hurayrah radi anhu, sagde han, "The Messenger sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde:

لا يجتمع الإيمان والشح في قلب عبد أبدا

Vil aldrig konvergere mellem keimanandan kekikirandi en tjeners hjerte for evigt [14].

Fra Abu Hurayrah radi anhu, at han hørte Messenger sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde:

مثل البخيل والمنفق كمثل رجلين عليهما جنتان من حديد من ثديهما إلى تراقيهما, فأما المنفق فلا ينفق إلا سبغت, أو وفرت على جلده حتى تخفي بنانه, وتعفو أثره, وأما البخيل فلا يريد أن ينفق شيئا إلا لزقت كل حلقة مكانها, فهو يوسعها فلا تتسع

Lignelsen gnier og den, der berinfak er ligesom to mænd, der bærer rustning (skjolde), der dækker både mælken op til kravebenet. Som for dem, der berinfak berinfak men det er ikke, vil han udvikle rustning han bar den til at dække op den tidligere trin. Mens grabber, at han ikke kommer til at tilbringe i noget, vil det blive stærkere panser cirkel, der lægger til ethvert sted hende, prøvede hun at slappe af det, men rustningen ikke var villig til at udvikle sig [15].

Curmudgeonly, nærige og nærige herunder tilfælde ødelægge, da profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde,

ثلاث مهلكات: شح مطاع, وهوى متبع, وإعجاب المرء بنفسه

Tre tilfælde ødelægger (dvs.) karrig (nærig) adlydes, begær fulgte, og forbløffelse i sig selv [16]

Rasûlullâhn søge tilflugt hos Allah fra kezhaliman,

اللهم إني أعوذ بك أن أضل أو أضل, أو أزل أو أزل, أو أظلم أو أظلم, أو أجهل أو يجهل علي

Ya Allah, sandelig jeg søger tilflugt i Dig, at jeg ikke går på afveje eller vildledt (af Djævelen eller karakter af Satans), laver en fejl eller forurettet, glider eller afsporet person menzhalimi (forfølge) eller dizhalimi (forfulgt), og gøre nar eller narre [17].

Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam også søge tilflugt hos Allah den Almægtige fra karakteren af hunks, nærige og nærige. Blandt bøn, som han læste, var:

اللهم إني أعوذ بك من الجبن, وأعوذ بك من البخل, وأعوذ بك من أن أرد إلى أرذل العمر, وأعوذ بك من فتنة الدنيا وعذاب القبر

Ya Allah, sandelig jeg søger tilflugt på Du fra fejhed, jeg søger tilflugt i dig fra karakteren af den hunks / gnier, jeg søger tilflugt i Mudari vendte tilbage til livet i den mindste (senil), og jeg søger tilflugt i dig fra fitnah (fristelse) verden og graven pine. [18]

Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam også en masse at sige en bøn nedenfor:

اللهم إني أعوذ بك من الهم, والحزن, والعجز, والكسل, والبخل, والجبن, وضلع الدين, وغلبة الرجال

Ya Allah, sandelig jeg søger tilflugt på Du fra nød, sorg, svaghed, dovenskab, curmudgeonly karakter (nærig), feje, gældsslaveri, og kontrolleret af andre. [19]

FAWA'ID:
1. Allah den mest bare og aldrig gøre uretfærdighed til sine tjenere.
2. Allah den Almægtige forbyder kezhaliman på sig
3. Allah den Almægtige forbyder kezhaliman på hans tjenere.
4. Skal være fair i alle henseender og ikke bør gøre uretfærdighed / forfølgelse til nogen.
5. kezhaliman er mørke på Dommens Dag.
6. Den mest lovovertrædere kezhaliman gør shirk eller associere partnere med Allah med noget.
7. brutalitet tjener til andre, eller en lineal til sine undersåtter, eller en arbejdsgiver til sine ansatte, og andre vil blive retsforfulgt / belønnet af Allah, indtil Dommedag.
8. brutalitet menyebabkandatangnya vrede og straf af Allah.
9. Vi skal være omhyggelig med at do'anya folk dizhalimi eller forfulgt på grund af deres bøn er givet af Allah den Almægtige.
10. Forbud hårdt og advarsel mod griskhed og nærighed.
11. griskhed og brutalitet, herunder årsagen til udbredelsen af kriminalitet, ødelæggelse, fjendtlighed og andre dårlige ting.
12. brutalitet og griskhed i den store synd, der forårsagede ødelæggelse af verden og ydmygelse for gerningsmændene på dagen Dommens.
13. Grådighed vil trække verdenssamfundet mod Laster og kaster dem til blodsudgydelser og uanstændighed.
14. De, der tror har naturen Karim (generøse) og en masse velgørenhed, mens hyklerne har karakter af en gnier, hunks, og nærig.
15. Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam forbød gøre zhalim og nærig, og han tilflugt til Allah den Almægtige for brutalitet og nærige natur.[Kopieret fra magasinet udgave af As-Sunnah 10 / År XVII / 1435H / 2014M. Udgivere Foundation Stående Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Tlf. 0271-858197 Fax 0271-858196]...

No comments:

Post a Comment