!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Tuesday, September 15, 2015

Faültetés lehet jutalmazni, fakivágás is bűnre.

Az út nem volt kész (370)

(Part 370), Depok, Nyugat-Jáva, Indonnesia, szeptember 14, 2015, 16:03 pm).

Faültetés lehet jutalmazni, fakivágás is bűnre.

Isten igéje által a Koránban figyelmeztet az emberek nem mindig rosszat tenni a földön, mint a fák kivágására az akarat, az emberi lények ölni egymást, és kötelezzék kibújik (tömörítő partnerek Isten).
Mert az emberi kapzsiság önkényesen vágni a fákat, és lusta fákat a környezetükben, fák kivágása eredményezett erdőirtás, erdő vált kopár sivatag, ami a globális éghajlatváltozás.
Indonéziában, a vállalatok és magánszemélyek a nyílt mezőgazdasági területek elégetésével erdők, az eredmény most Szumátra, Borneó, Malajzia és Szingapúr is, befolyásolja a légszennyezés formájában füstöt.
Tehát most előttünk álló szélsőséges időjárás, homokot vihar, aszály, árvizek és egyéb természeti katasztrófák.
1969-ben, a tengerparton Kampung Baru Central, a város Balikpapan, Kelet-Kalimantan, minden reggel vagy este, egyszerű berendezés még most is provokálni különféle halak és tintahalak, és rák rák a strandon, így anyám gyakorlatilag nem kell megvenni hal és rák rák a piacon, de amikor jön vissza ugyanazon a helyen 1990-ben, nem egy hal és rák rákok kapok, mert a part szennyeződött a különböző szennyeződések piszkos kezdve kőolaj műanyag hulladék. Úgy gondolom, ugyanez a sors is tapasztalható a tengerparton a többi sziget Indonéziában, és még a világon.
Minden törzse (kamat), hogy mi ültetett, hogy áldás az élő szervezetek, kezdve az oxigén, gyümölcsök, így a leszállás madarak és más állatok, így Isten ígér nagy jutalom azoknak, akik nőnek vagy fenntartására, ellentétben az elkövető a kár földön, mohón erdők kivágása kapna a büntetés a világon (hurrikánok, aszályok, füst), valamint a büntetés / fenyítést a túlvilágon (pokol).

(BBC) - globális Pemanasa? Az éghajlatváltozás? Ha olvas újságot, rádiót hallgatni, tévézni és böngészhet az interneten, kell mind a már ismerős szem előtt.

Az éghajlat megváltozott, és a Föld hőmérséklete emelkedik, mint mondta, környezetvédelmi miniszter Rachmat Witoelar.

"A változás nem egyértelmű szezonban. Az esős évszak, száraz évszak esőzések. Ez az egyik a klímaváltozás. Ez a klímaváltozás miatt."

"A halászok is vannak, a tengeri áramlatok, hogy a változás, a tengervíz hőmérséklete is változik a változás azt jelenti, hogy a hal megváltozott," tette hozzá Rachmat.

"Vannak még korallzátonyok által károsított felmelegedés tengervíz és a tengeri élőlények összességében így mikroplankton törve. Így történt furcsa dolgok", mondta a miniszter.


Minél több hőt
De mi a helyzet a mindennapi életben? Meglátogattam azokon a helyeken, azzal a kérdéssel, hogy mi változott a természetben, amikor helyzethez képest 10 vagy 20 évvel ezelőtt?

Az első célkitűzés Malinau kerület, Kelet-Kalimantan, úgynevezett Conservation District. A teljes terület 4,2 millió hektár, területe 3,9 millió, vagyis körülbelül 90%, egy erdős környezetben, beleértve a KMNP és védett erdőkben. 4 órás utazás hajóval Tarakan.

Uman, 37 éves, már így megélni a motoros hajók 1990 óta, és azt mondja, semmi sem változott Sesayap folyó, amely átmegy egy tucat éve.

"Ha az első ritka gusung, a folyó közepén megjelent egy új sziget homok keverve a talaj. Talán azért, mert a hatása az árvizek, ha az első az 1990-es években csak ritkán volt árvizek, 1995 után az induláskor berunculan gusung," Uman mondta.

Ha a ritkán használt elárasztja de most valószínűleg azért, mert sok a kitermelt fa, gyakran árvíz. Ha az eső bizonyára árvíz
Uman
Sápi Island, körülbelül egy óra autóútra a kerület fővárosa Malinau, mindig úgy érzi, a növényzet.

Egyes helyeken látható jelek területeken kiirtották a lakosok Lundayah amelyek forgó művelési rendszer.

Vének Lundayeh, New Belapang, meséli.

A múltban azt mondta Belapang Így, ha a polgárok a gazdálkodás, termékeny termékeny rizs, más növények is jó. "Mint egy gyümölcs, amely alapvetően mi ültetés a magok és édes, az biztos," mondta.

"De most a másik, ha a lényege az édes-savanyú kész ültetési magokat. Fák, hogy rambutan és Durian gyümölcs sav, ha az első vastag, most vékony," mondta.

Belapang azt mondta, nem tudja, mi okozta a változást.

"Most már egyre gyorsan szárad," Mielőtt a 1950-es hagyjuk megszáradni 3 hónap, a víz nem olyan gyors és bánatot, de most száraz egy hónap csak a vizet kiszáradt, "mondta.

"Most a fű szélén a folyón, amikor a szárazság elszáradt, de még csak meg sem 3 hónap száraz fű, a folyó partján, hogy nem akarsz," mondta Belapang.

Egyéb mezőgazdasági termelők, Martin Ukung, úgy érzi, az időjárás a faluban, Pulau Sápi, a több hőt.

"Ez az én tapasztalatom az eredménye forró gyümölcs virágzás annyira kiszáradt a hő és a nem is olyan gyümölcsöző. Ez az én tapasztalatom az elmúlt 10 évben. Virágzó de nem annyira a gyümölcs."

"A nap túl meleg, de most már nem tudom, mi az oka. De úgy érezzük, tényleg kezd meleg."


Robbanó
Borneóról, váltottam Sulawesi. Bajoe törzsi gyerek a fürdő az udvaron. Körülbelül 15 perc Bone, Dél-Sulawesi.

Gyermekek Bajoe
Bajoe legtöbb halászok robbanószert a halakat

Nem messze a kompkikötő Bone-Kolaka, mintegy 400 háztartás élt a faluban törzs Bajoe Kolaka, Kampung Bajoe.

Bár a hagyomány tengeren az élet már régóta elhagyott, kis medencék sós víz marad házi színpadon.

Bajoe legtöbb halászok robbanószert a halakat, majd Oxigén kompresszorok búvárkodáshoz és motorcsónak a tengeren. Horgászbot, képernyő, és ellenálló a természetes légzés már régóta elhagyott.

Hogyan lehet elkapni a halat változik nehezebben kap a hal, mondta egy halász Bajoe, aki már egy halász 30 éve.

"A nehezebben kap halat. Ha az első öt kilométerre egyedül lehet horgászni, most már több tíz kilométeres".

Mi okozza? "Talán azért, mert minél többet a halakat, a nagy hajókkal," tette hozzá.


Nagymértékben függ
Lompo Barrang sziget, mintegy 2 óra autóútra motorcsónak Makassar, Dél-Sulawesi, nagyrészt lakott megélhetését a halászat.

A technológia a motorcsónakok és halászhálók, ők gyakorlatilag még mindig erősen függ a természetre. De a természet körül Barrang Lompo változni kezdett, mondja Mr. HASBI, egy személy falu vénei.

"Most, hogy az esős évszak úgy tűnt, hogy jön egyre késik. Mi és más polgárok, már-már forró," mondta HASBI.

Közben Sahbudin, egy halász, még mindig nem megy tengerre október közepén, de általában már kezdett esni a horgászat.

"Ahogy ez általában csendes, de most-most már ez Keleti szél mindig fúj, ezért nem megy le a tengerbe," mondta.

"Valóban, keleti szelek is kimenni a tengerre, de ez olyan nehéz, mint a kemény," mondta Sahbudin.

Most a szél a gyorsabb a korábbi évekhez képest
Sahbudin
Makassar Dél-Sulawesi, mi Yogyakarta és még mindig hordozza ugyanazt a kérdést. Október közepén, az eső még mindig jól le Suparno mondta.

"Általában már létezik, de nem létezik. Azt kellett volna nem volt eső egyszer vagy kétszer egy hónapban, de ez nem történt meg. És most Roston, Roston csak akkor, ha egyébként esik."

Bár az eső nem ment le, Suparno szerencsés, hogy még mindig képes élvezni a vizet a folyó Kulon Progo, de eső függő gazdák, késés vagy nincs csapadék változó termesztési módszerek. Widyatmoko gazdálkodók Ketingan, Yogyakarta.

"A korábbi évekhez képest, érezhetően szárazabb. Általában voltunk képesek a növény rizst, és most nem az. És ez lehetett látni a cukornád is tapasztalják a szárazság," mondta Widyatmoko.


Nem könnyű
És mi okozza? Dolvina Ukung Damus, Chief Wildlife Fund WWF politika Malinau úgy véli, még mindig nehéz megmagyarázni, hogy a gazdák Dayak Lundayeh okairól természetes változás.

"Nem könnyű megmagyarázni a globális felmelegedés és a klímaváltozás a nyilvánosság számára," mondta.

"És azt is, hogy még nem biztos, hogy az árvizek és aszályok okozta azt," tette hozzá.

"Azért vagyunk itt, ezzel a számítások csapadék a 10 éves, de még nem biztos, hogy az ok a klímaváltozás, különösen a Kalimantan viszonylag még mindig sok az erdők," mondta Dolvina.

De Dr. Rizaldi Boer, vezetője Iklimatologi Bogor Agrártudományi Egyetem, megerősíti, hogy az éghajlatváltozás már most is közvetlenül érzi az ember.

"Nem értek egyet fogalmilag, de már folyamatban van," mondta Dr. Rizaldi Boer.

Függetlenül attól, hogy az ok, a klímaváltozás vagy a globális felmelegedés, úgy tűnik, a gazdák és a halászok, akik függenek a természet, kezdte úgy érezni, hogy a világ megváltozott. (BBC / Liston Siregar)

Indonéziát rangsor első erdőterületek elvesztéséből
Nem szerencsés, ha a naplózás moratórium tenni, de ennek ellenére az erdőirtás folytatódik még növekedett is. Ez az adat, hogy erdőterületek csökkenésének Indonéziában meredeken nőtt az elmúlt 12 évben, jelentések egy új tanulmány a Science folyóiratban.

A tanulmány, melyet Matt Hansen, a University of Maryland, megállapította, hogy Indonézia elvesztette 15,8 millió hektár között 2000 és 2012, rangsor ötödik mögött Oroszország, Brazília, az Egyesült Államok és Kanada szempontjából az erdők pusztulása. Ami a mintegy 7 millió hektár ültetett időszakban.

Ugyanakkor az öt ország az erdőben fentiek alapján százalékos, majd Indonézia az első rangot az arány az erdők pusztulása, 8,4 százalékos. Összehasonlításképpen, Brazília csak felét elveszítette ezeket az arányokat.

98 százaléka az erdők pusztulása Indonéziában, az erdőirtás nagy sűrűségű erdőterületeken Szumátra és Kalimantan, a helyet, ahol az átalakítás eredményeként az ipari faanyag ültetvények és az olajpálma ültetvények fejlesztése nagyon elterjedt az elmúlt 20 évben. Riau tartományban a legmagasabb, ahogy megjelent a kutatók az animáció az alábbiak szerint:Erdőirtás is emelkedett Indonéziában. Abban az évben, 2011/2012 erdőterületek csökkenésének mértéke elérte a legmagasabb szintet, mivel az 1990-es évek, bár a kormány kiadta a tilalmat moratórium (moratórium) a 65 millió hektár őserdő, tőzeges és erdők. Az adatok azt mutatták, erdészeti moratóriumot, amely végre részeként Indonézia kibocsátások csökkentése iránti elkötelezettsége az erdőirtás és az erdőpusztulás, lehet, hogy nem az eredetileg várt célt.
A tanulmány megjelent ebben a nagyon ellentétes elején közzétett adatok ebben az évben az Erdészeti Minisztérium Indonézia, amely azt állította, hogy az éves erdőirtás jelentősen csökkent, mivel a 2005/2006. A számok előfordulhat módszertani különbségek miatt a számítás.
Az Erdészeti Minisztérium elhanyagolása becslések erdőirtás szárazföldön az erdőterületen kívül, és nem tartalmazza az átalakítás a természetes erdők ipari faültetvények, amely még mindig úgy tekintenek a Erdészeti Minisztérium a besorolás a "erdő".
Az új adatok alapján az eredmények a renderelés 650.000 képeket a NASA Landsat felvételek a Google Earth Engine, egy cloud computing modellt, megjelent egy átfogó adatbázis a globális erdészeti térkép interaktív. Ez az adat áll rendelkezésre szabad tartalom http://earthenginepartners.appspot.com/science-2013-global-forest


Hansen, aki megjelent számos papírok erdőirtás, azt mondta, reméli a térképen is segíti az országok fejlődését jobban csökkentésére irányuló politikák erdőterületek csökkenésének.

"Ez az első kísérlet arra, hogy a következetes térképen erdő változás mind globálisan, mind helyi szinten," Hansen azt mondta egy nyilatkozatában. "Brazília a Landsat adatok dokumentálása a erdőirtás üteme, szintén használja ezt az információt a politikák kialakításában és végrehajtásában. Ők is megosztják az adatokat, úgy, hogy a többi félnek, hogy értékelje, és erősítse meg a sikert. "

"Korábbi adatok még nem állnak rendelkezésre a nyilvánosság számára más a világ. Most ezzel a globális térképezés tudunk biztosítani információkat változások az erdőben, ahol minden ország férhetnek ezekhez az információkhoz, mind a saját országukban, és az egész világ számára. "

KÖRNYEZETVÉDELMI károk miatt a szegénység
A Google a világ egyik vezető vállalat területén az információs technológia létrehoz egy globális térképet változások erdőterület, amely nagy felbontású és juttatások segítségével a Google Earth. Az adatok változása az erdőterületek lehet ellenőrizni erdőirtás fordul elő, hogy minden országban.

Az online interaktív eszköz lehet elérni az állami és láthatjuk a helyét részletesen a magas szintű felbontása 30m.

A térkép tartalmazza a grafikon az erdő utazik a világban 2000-2012 alapján 650.000 a Landsat 7 műholdképeket.

Ez idő alatt a Föld veszít "dzsungel", amelynek területe megegyezik Mongóliában, a fák leírt fedezheti hatszor területén Britanniában.

A fejlesztés a csökkentésére irányuló erőfeszítések erdőirtás párosulva az erdők pusztítása Indonézia, Malajzia, Paraguay és Angola, állítja egy tanulmány írt a Science folyóiratban.

"Ez az első térkép változások erdő világszerte egységes, és lényegesek helyben," mondta Prof. Máté Hansen, a University of Maryland, a csapat vezetője, amely megteremtette a térképen.

"Mit lehet tenni egy számítógép 15 évig lehet kitölteni néhány nappal a Google Earth Engine."
A kutatások azt mutatják, jelentős alakja az erdőben változik 2000-2012 - alapján műholdképeket.

A világ elvesztette 2,3 millió négyzetkilométernyi erdő közötti időszakban, mivel a fakitermelés, a tüzek, betegség vagy katasztrófa.

De a bolygó is kap további új erdőterület, amely területe 800.000 négyzetkilométer, a teljes kár 1,5 négyzetkilométer.

Más országokhoz képest, a brazil erdők állapota javulást mutatott, az alacsonyabb erdőveszteség között 2003-04 és 2010-2011.

Eközben az erdők pusztítását Indonéziában nőtt több mint kétszeresére nőtt az összeg erdőirtás évente eléri a 20.000 kilométert 2011-12.

Paraguay, Malajzia és Kambodzsa a legmagasabb erdők pusztításának.
Összességében a trópusi erdők nőtt 2100 négyzetkilométer évente, a tanulmány szerint.

A térkép rendszeresen frissíteni fogják, és lehet használni hatékonyságának felmérésére erdőgazdálkodás programot.

Ez is segíthet a környezetvédelmi csoportok elleni hatásának erdőirtás - beleértve a biodiverzitást fenyegető veszélyek, szén-dioxid tárolására és az éghajlatváltozás.
SZÁZ
Sir David King, a brit külügyminisztérium különmegbízottja Éghajlatváltozási azt mondta, hogy Indonézia fontos szerepet játszik az éghajlatváltozás, mert elég sok erdő.

"Indonézia a legprogresszívebb a fejlődő országok között az éghajlatváltozás," mondta David King Jakarta, péntek (21/2).

Dávid azt mondta Indonéziában és az Egyesült Királyságban van egy probléma szempontjából a klímaváltozás ugyanaz, nevezetesen az árvizek. Mind Indonéziában és Angliában, az árvíz miatt éghajlatváltozás jelentős hatást gyakorol a gazdaságra.

Ezért a kérdés az éghajlatváltozás az egyik legnagyobb kihívás az egész világ közössége.
"Mindannyian felelősek vagyunk az éghajlatváltozás kezelésére. Vannak olyan dolgok, amit tehetünk, hogy csökkentse, újrafelhasználás és újrahasznosítás hulladék," mondta.

Dávid azt mondta az éghajlatváltozás elleni küzdelem kell tenni azonnal, mert a várt hatás még nagyobb lesz a jövőben.

Elmondása szerint az árvíz egy nagyon is valós veszélyt jelent a klímaváltozás. Ezért az éghajlatváltozás okozta a jég a Jeges-tenger elolvadt emelni a tenger szintje. "Minden sziget a világon ugyanolyan veszélyt, mégpedig emelkedő tengerszint, így a víz megy a belvízi és okoz az árvíz. Londonban például, amellett, hogy a fenyegetés a tenger van is egy fenyegető folyók," mondta.

Az éghajlatváltozás kezelésére, aki ösztönzi az országokat, amelyek az erdők, hogy megakadályozzák az erdőirtás, illetve az erdőirtás. "Erdőirtás felgyorsítja az éghajlatváltozást," mondta.
A feltétel az erdők Indonézia jelenleg az állam a válság. Sok növények és állatok élnek velük kihalás fenyegeti. Ezen kívül sokan vannak, és kultúrák, akik függenek az erdő is fenyegetik. De nem minden rossz hír.A kemény valóság, láthatjuk az állam a mi trópusi erdők: az illegális fakitermelés (az illegális fakitermelés) és az erdőtüzek akár szándékos, akár nem. Az illegális fakitermelés folytatódik körüli erdőben Riau, Szumátra. A kérdés, hogy azonnal jut, hogyan sorsa állatok endemikus szumátrai tigrisek most egyre szűkösebb? Mi lesz kihalt követően a sorsa Jáva és Bali tigrisek most élő a történet? Nem csak a Java, Szumátra és Borneó a trópusi erdők Pápua mást kezdtünk sokan, akik változtatni egy szakaszon a pálmaolaj-ültetvények.

Ki tudja, hogy a dolgok, mint ez folytatódik, és pusztító az erdei ökoszisztéma és veszélyeztetnék a biodiverzitás tartalmazott. Nem csak a lakók az erdőben, szocio-kulturális szövet, az őslakosság körül segítené megzavarta. Az erdőpusztulás is jelenti a veszteség egy élet forrása a legtöbb az indonéz emberek, mert az erdő egy hely, ahol élelmet, gyógyszert és lett az élet alapja a legtöbb ember számára különösen azok közelében élő erdő.

Emberi környezeti pusztítás barangolhatnak. Itt az ideje, minden soraiban a Környezetvédelmi Minisztérium, a Rangers és azok szerepe a közösségek körüli erdőkben optimalizált, nehogy ezek az események továbbra is meg kell ismételni, és ismételni.

Nézzük, és megtanulják, sok bennszülött törzsek szétszórt Indonézia, általában kellett cselekedniük nagyon barátságos környezetben tevékenységén keresztül a mindennapi élet, és mi az ő népét, a város, sőt úgy viselkedik, sokkal kevésbé aggódnak a környezet.
Tehát nagyon is helyi bölcsesség sok bennszülött törzs, amely elszórtan Indonézia hogy mindannyian követni.

Fontosságát Forest City a természet és az őt körülvevő

Erdők eltűnnek a modern időkben az utóbbi időben. Ősi erdők egy eszköz az emberek, hogy élelmet találjanak. De most megfordult, erdő is tekinthető, mint egy akadályt a város építeni egy menedéket, vagy magas épületek.

A városokban Indonéziában ritkán találunk a városi erdő. Városfejlesztés hajlamosak inkább a testi fejlődés és nem kíséri zöld terület körül. A beépítetlen földterület az épület körül csak akkor használható nélküli parkoló zöld fák. Tehát ahelyett, hogy a városi erdő találunk, de a beton dzsungelben.

Ez a jelenet úgy néz ki bertebarannya felhőkarcoló épületek. Az egész a szeme, csak a magas épületek és zöld nyílt területen, hogy legyen 30% -át a város, mintha elhanyagolta el, hanem a fejlődés.

Ennek eredményeként minden évben a nagyvárosokban Indonéziában tapasztalható különféle problémákat az esős évszak érkezik. Kezdve árvíz mindenhol, a környezet és a levegő minősége leromlik, mert a szennyezés gyártott gépjárművek nem képesek elhelyezni, és kiszűri a meglévő fák. A létezése zöld nyílt tereket hasznos lehet, hogy nem hagyhatjuk figyelmen kívül, és szerepet játszanak abban, hogy megoldják az egészet.
Szóval, nem vár tovább. Létezik a városi erdők szükségessége mindannyiunk számára. Kezdjük magunkat, és ösztönzik a hatóságokat, hogy több erdő a város, ahol élünk.

Fösvénység brutalitás és elpusztítja EMBERI

Által
Al-Ustadz Yazid bin Abdul Qadir Jawas حفظه الله


عن جابر بن عبد الله قال: قال رسول الله - صلى الله عليه وسلم: اتقوا الظلم; فإن الظلم ظلمات يوم القيامة. واتقوا الشح; فإن الشح أهلك من كان قبلكم. حملهم على أن سفكوا دماءهم, واستحلوا محارمهم

Jabir bin "Abdillah radi anhu azt mondta:" A Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:" Légy óvatos, szemben kezhaliman mert kezhaliman sötétség-sötétség az Ítélet Napján. És legyen óvatos, ha a természet ellen, fösvénység fukar, mert ez az, amit elpusztította az emberek előtt. Fösvénység, hogy ösztönözze őket a vérontásra és igazolják a becsületüket. "[1]

Takhrij Hadísz:
Ez hadeeth saheeh. Narrátora muszlim imám (sz. 2578), Ahmad (III / 323), al-Bukhari az al-Adabul simplex (no. 483), 'Abd bin Humaid (sz. 1141), al-Bayhaqi (VI / 93, X / 134), és a könyv Syu'abul Iimaan (no. 10 338), és az al-Baghawi a Syarhus Sunnah (sz. 4161)

SZÓKÉSZLET Hadísz:
• اتقوا: Félelem. Nevezetesen, legyen óvatos, és elkerülni.
• الظلم: الجور ومجاوزة الحد,
A brutalitás, a szabálytalanságok és határait. Az alapvető értelme az elkövetőket felelősségre nem hozta semmit a helyére. [2]
• الشح: fösvénység nagyon, nehezebb kihúzni a kincset a markológép. Mások azt mondják, a természet markológép / fösvény / fukar túlzott mohóság. fösvény vagy fösvény, lehetett kincs, és vissza is hatnak ma'ruf siránkozni a (jó). [3]
• حملهم: Ösztönözni őket, vagy az oka tetteikért.
• سفكوا دماءهم: Öntsön a vér. Nevezetesen, a legtöbbjük ölni egymást részlegesen.
• استحلوا: indokolná. Azaz, indokolja a nők tiltja Allah őket, majd kegyetlenek azok a nők.


Sharh Hadísz:
Ebben hadíszt van egy figyelmeztetés csinál igazságtalanság és javaslatokat igazságot tenni. Iszlám Shari'a teljesen igazságos, elrendelte, hogy igazságosan, és kitiltották csinál igazságtalanság. Allah azt mondja:

قل أمر ربي بالقسط

Mondd: "Rabbku azt mondta nekem, hogy igazságot ..." [al-A'raf / 7: 29]

إن الله يأمر بالعدل

Bizony Allah azt mondja (Te), hogy tisztességes ... "[An-Nahl / 16: 90]

الذين آمنوا ولم يلبسوا إيمانهم بظلم أولئك لهم الأمن وهم مهتدون

Emberek, akik hisznek, és nem keverendő össze a hitüket a brutalitás (kibújik), ők azok, akik kap egyfajta biztonságot és irányított. "[Al-An'am / 6: 82]

Πράγματι, η πίστη σε όλα τα κύρια και τα υποκαταστήματα, ο Ζαχίρ και το μυαλό, τα πάντα είναι δίκαιη, σε αντίθεση με την αδικία.

Δικαιότερο Δικαιοσύνης και το κύριο είναι να αναγνωρίσει και να mengikhlaskan μονοθεϊσμού μόνο στον Αλλάχ και μόνο, πιστοί στα ονόματα και τις ιδιότητες του καλό, και mengikhlaskan θρησκεία και τη λατρεία μόνο στον Αλλάχ Παντοδύναμος.

Το πιο kezhaliman παραβάτες κάνει αποφύγουμε, τη συμμετοχή των εταίρων με τον Αλλάχ, ως το λόγο του:

وإذ قال لقمان لابنه وهو يعظه يا بني لا تشرك بالله إن الشرك لظلم عظيم

Και (θυμηθείτε), όταν Luqman είπε στο γιο του, όταν έδωσε ένα μάθημα με τον ίδιο, "Ο γιος μου! Δεν θελεις αποδίδουν Αλλάχ, Πράγματι συνεργάτης (Αλλάχ) είναι πραγματικά μια μεγάλη αδικία »[Luqman / 31: 13].

Επειδή η εύλογη σημαίνει να βάλει κάτι στη θέση του και να ασκήσει τα δικαιώματα που απαιτούνται. Οι παραβάτες δεν έχουν βάλει κάτι στη θέση του.

Δικαιώματα του μεγαλύτερου και πλέον υποχρεωτική και συγκεκριμένα το δικαίωμα του Αλλάχ πάνω τους δούλους Του. Ο υπάλληλος πρέπει να γνωρίζει ο Αλλάχ Παντοδύναμος και λατρεύουμε μόνο εκείνον, δεν τον συνδέει με τίποτα. Τότε η δουλειά σχετικά με τα κύρια σημεία της πίστης, Σαρία-ισλαμική σαρία ως καθιερώσει την προσευχή και να πληρώνουν zakat, η νηστεία του Ραμαζανιού, προσκύνημα στη Βουλή, τζιχάντ στο δρόμο του Αλλάχ με λόγια και πράξεις, οικοδομήσει ο ένας τον άλλο με δικαιοσύνη και υπομονή. Μην κάνετε καμία αυτού του disyari'atkan είναι μια μορφή βαρβαρότητας.

Συμπεριλαμβανομένων πράξεις δίκαιη που πληρούν τα δικαιώματα του Προφήτη Μωάμεθ sallallaahu «wa Sallam τέτοια πίστη και την αγάπη, περισσότερη αγάπη ο sallallaahu« wa Sallam από όλα τα πλάσματα, να τηρείτε, την τιμή, δοξάζουν, και να δώσει προτεραιότητα στην τάξη και τα λόγια του στην κορυφή της τάξης και τα λόγια των άλλων ,

Αντ 'αυτού, είναι μια μεγάλη βαρβαρότητα, αν ένας δούλος δεν πληροί κανένα από τα δικαιώματα του Προφήτη Μωάμεθ sallallaahu «wa Sallam.

Συμπεριλαμβανομένης της δικαιοσύνης για να δοξάσει και να αγαπήσουν το Messenger της Παρέας Radi anhum. Αλλάχ Παντοδύναμος και το Messenger sallallaahu «wa Sallam έχει πει πολλές αρετές του και τον έπαινο για τους συντρόφους g σε σύγκριση με τις άλλες κοινοτικές-Ummah. Η anhum Σύντροφοι ριζοσπαστικοποίησης είναι ο καλύτερος των ανθρώπων μετά τους Προφήτες και αγγελιοφόρους. Οι σύντροφοι είναι εκείνοι που έχουν ευλογηθεί από τον Αλλάχ και είναι εγγυημένη για να κερδίσουν τον Ουρανό. Η άφιξη του Ισλάμ για μας είναι ένα από τα φρούτα του αγώνα, τζιχάντ και η θυσία του anhum Σύντροφοι ριζοσπαστικοποίησης.

Έτσι, πόσο βαρβαρότητα των ανθρώπων που επικρίνουν, προσβολή, αν σταθεί εμπόδιο στην anhum Σύντροφοι ριζοσπαστικοποίησης. Βρίζω οι σύντροφοι ήταν ουσιαστικά βλάσφημη του Αλλάχ Παντοδύναμος, ο Αγγελιοφόρος του sallallaahu «wa Sallam και του Ισλάμ. Λόγω του ότι υμνούν τον Αλλάχ Παντοδύναμος και ο Αγγελιοφόρος Του sallallaahu «wa Sallam. Ακόμη και η Προφήτη sallallaahu «wa Sallam απαγορεύει βρίζω τους συντρόφους. Προφήτη sallallaahu «wa Sallam δήλωσε:

لا تسبوا أصحابي, فوالذي نفسي بيده لو أن أحدكم أنفق مثل أحد ذهبا ما بلغ مد أحدهم ولا نصيفه.

Έχετε μαλώσουν με τους φίλους μου !! Demi Rabb Γιανγκ εαυτό μου στα χέρια του, σε περίπτωση που κάποιος από σας δώσει το χρυσό infaq στο Όρος Uhud, δεν έχει φτάσει σε αξία infaq τους όμως (που infaq μόνο) μία Mudd (δηλαδή ολόκληρου δύο παλάμες) και όχι το ήμισυ. [ 4]

من سب أصحابي, فعليه لعنة الله, والملائكة, والناس أجمعين.

Όσοι μαλώσουν με τους φίλους μου, στη συνέχεια, την κατάρα της του Αλλάχ, τους αγγέλους, και όλη την ανθρωπότητα! [5]

Μεταξύ άλλων άδικη πράξη είναι αφιερωμένο στους δύο γονείς, συνδέστε συγγένεια, να εκπληρώνουν τα δικαιώματα των συγγενών, φίλων και ανθρώπων που ασχολούνται με εμάς. Και βιαιότητα που δεν πληρούν όλα αυτά τα πράγματα.

Εκπληρώσει τα δικαιώματα του συζύγου και της συζύγου είναι μια μορφή δικαιοσύνης άλλων. Όποιος δεν πληρούται, τότε παραβάτες.

Ανθρώπινα Menzhalimi πολλά είδη, όλα αυτά συγκεντρώνονται σύμφωνα με τα λόγια του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam στην Αντίο Χατζ»:

إن دماءكم, وأموالكم, وأعراضكم, حرام عليكم كحرمة يومكم هذا, في شهركم هذا, في بلدكم هذا

Πραγματικά το αίμα σας, την περιουσία σας, την τιμή σου, ό, τι είναι απαγορευμένο σε σας ως παράνομη και σήμερα, αυτό το μήνα, και η χώρα. [6]

Έτσι, όλη η βαρβαρότητα είναι το σκοτάδι για την Ημέρα της Κρίσεως. Οι δράστες τιμωρούνται σύμφωνα με τα επίπεδα kezhalimannya. Οι άνθρωποι που dizhalimi απάντηση της καλοσύνη των ανθρώπων που κάνουν τέτοια αδικία. Αν δεν έχουν πια καμία καλοσύνη, τότε diambillah δεινά όπως dizhalimi ανθρώπους και χρεώνονται σε αυτούς που κάνουν αδικία.

Αλλάχ Παντοδύναμος απαγορεύει kezhaliman επάνω Του, και ο Αλλάχ Παντοδύναμος επίσης καθιστά παράνομο μεταξύ των υπαλλήλων του. Αλλάχ τον πιο σωστό στα λόγια, πράξη και τις απαντήσεις του.

Αλλάχ Παντοδύναμος λέει στο χαντίθ Qudsi:

يا عبادي! إني حرمت الظلم على نفسي, وجعلته بينكم محرما? فلاتظالموا ...

O υπηρέτες μου! Σας διαβεβαιώνω απαγορεύουν την κτηνωδία πάνω μου, και είμαι καθιστώντας παράνομη μεταξύ σας, δεν σας κάθε menzhalimi! [7]

Δηλαδή, ότι ο Αλλάχ Subhanahu wa Ta'ala φυλάξοι αδικία ενεργεί πάνω στους δούλους του και να απαγορεύσει την αμοιβαία menzhalimi τους, επειδή η ίδια η βαρβαρότητα είναι απολύτως απαγορευμένη. Αλλάχ Παντοδύναμος λέει:

وما أنا بظلام للعبيد

... Και δεν menzhalimi υπηρέτες μου. [Συνθέσεις μιας / 50: 29]

Αλλάχ Παντοδύναμος λέει επίσης:

وما الله يريد ظلما للعباد

... Και ο Αλλάχ δεν θέλει βαρβαρότητα εναντίον τους υπηρέτες του. [al-Mu'min / 40: 31]

Βαρβαρότητες έχει τριών ειδών:
1. βαρβαρότητα δεν είχαν συγχωρεθεί από τον Αλλάχ, είναι αποφύγουμε, με τη συμμετοχή εταίρων του Αλλάχ. Αλλάχ Παντοδύναμος λέει:

إن الله لا يغفر أن يشرك به ويغفر ما دون ذلك لمن يشاء ومن يشرك بالله فقد افترى إثما عظيما

Αληθώς ο Αλλάχ δεν θα συγχωρήσει (αμαρτίες), ως συνεργάτης Αυτόν (αποφύγουμε) και συγχωρεί ό, τι (αμαρτία) από (αποφύγουμε) είναι για όποιον θέλει. Όποιος συνδέει τον Αλλάχ, τότε πράγματι, έχει διαπράξει μια μεγάλη αμαρτία. [An-Nisa »/ 4: 48]

Αλλάχ Παντοδύναμος λέει επίσης:

وإذ قال لقمان لابنه وهو يعظه يا بني لا تشرك بالله إن الشرك لظلم عظيم

Και (θυμηθείτε), όταν Luqman είπε στο γιο του, όταν έδωσε ένα μάθημα με τον ίδιο, "Ο γιος μου! Δεν θελεις αποδίδουν Αλλάχ, Πράγματι συνεργάτης (Αλλάχ) είναι πραγματικά μια μεγάλη αδικία »[Luqman / 31: 13].

2. βιαιότητα που δεν επιτρέπεται καθόλου από τον Αλλάχ Παντοδύναμος, δηλαδή βαρβαρότητα εν μέρει υπάλληλος σε άλλους. Συμπεριλαμβανομένων από τέλειας δικαιοσύνης που εκδικηθεί τον Αλλάχ κτηνωδία ανάμεσα στους δούλους του, σύμφωνα με kezhaliman επίπεδά τους.

Προφήτη sallallaahu «wa Sallam δήλωσε:

إن الظلم ظلمات يوم القيامة

Πράγματι kezhaliman είναι το σκοτάδι για την Ημέρα της Κρίσεως [8]

Προφήτη sallallaahu «wa Sallam είπε επίσης:

إن الله ليملي للظالم حتى إذا أخذه لم يفلته, ثم قرأ: وكذلك أخذ ربك إذا أخذ القرى وهي ظالمة إن أخذه أليم شديد

Αληθώς Αλλάχ σίγουρα καθυστέρηση (κυρώσεις) για τους παραβάτες, αλλά αν τον είχαν βασανίσει, εκείνος δεν του μιλήσω "Τότε ο προφήτης sallallaahu« wa Sallam να διαβάσετε το στίχο (που σημαίνει): ". Και έτσι χώρες η τιμωρία του Κυρίου σου όταν Βασανίστηκε (πληθυσμός) που διαπράττει αδικία. Πράγματι, στην τιμωρία είναι σοβαρή, πολύ σοβαρή "[Χαντ / 11: 102]. [9].

Προφήτη sallallaahu «wa Sallam είπε επίσης:

من كانت له مظلمة لأخيه من عرضه أو شيء فليتحلله منه اليوم قبل أن لايكون دينار ولادرهم إن كان له عمل صالح أخذ منه بقدر مظلمته وإن لم يكن له حسنات أخذ من سيئات صاحبه فحمل عليه

Όποιος σχετικά με τον εκεί mazhlamah (kezhaliman) στον αδελφό του, αν ποτέ να καταστραφεί την τιμή ή κάτι (ακίνητο που λαμβάνεται από zhalim) ανήκε στον αδελφό του, τον άφησε να του ζητήσω να menghalalkannya τώρα, γιατί εκεί (Ημέρα της Κρίσης) δεν δηνάριο και ντιρχάμ. Αν έχει καλές πράξεις, θα πρέπει να ληφθούν για (πληρωμών), σύμφωνα με τα μέλη dizhalimi kezhalimannya. Και αν δεν έχει καλές πράξεις, τότε τα λάθη του αδελφού του μεταφέρθηκε στη συνέχεια μετακυλίεται σε αυτόν [10].

Προφήτη sallallaahu «wa Sallam δήλωσε:

واتق دعوة المظلوم, فإنه ليس بينها وبين الله حجاب

... Και να είστε προσεκτικοί από τις προσευχές των ανθρώπων που dizhalimi, επειδή δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο ανάμεσα στις προσευχές στον Αλλάχ [11].

3. βαρβαρότητα που βρίσκεται στη θέληση του Αλλάχ Παντοδύναμος, αν το θέλημά Του Αυτός θα τον τιμωρήσει. Και αν το θέλημά Του Αυτός θα τον συγχωρήσει. Δηλαδή και οι αμαρτίες έναν υπηρέτη να τον Κύριό του, εκτός από την αποφύγουμε. [12]

Αλλάχ Παντοδύναμος παρέχει μια ευθεία διαδρομή για δούλους του, που επιθυμούν να επιστρέψουν στη δικαιοσύνη. Όποιος αποκλίνει από αυτόν, τότε θα πάει πίσω στη βαρβαρότητα που σέρνεται στην κόλαση.

Προφήτης:

واتقوا الشح? فإن الشح أهلك من كان قبلكم

Και να είστε προσεκτικοί κατά τη φύση τσιγκούνης / hunks, επειδή τσιγκουνιά / τσιγκουνιά που είναι ό, τι έχει καταστρέψει τους ανθρώπους πριν

Εξαιτίας της απληστίας για πλούτο κάνει τους ανθρώπους να συλλέγουν θησαυρού με όλα τα μέσα και από οποιαδήποτε πηγή, ανεξάρτητα νόμιμων και παράνομων -na'udzu billah-. Ακόμη και η Προφήτη sallallaahu «wa Sallam είπε:

حملهم على أن سفكوا دماءهم, واستحلوا محارمهم
(Τσιγκουνιά είναι) να τους ενθαρρύνει (οι άνθρωποι πριν από εμάς) να χύσει το αίμα και να δικαιολογεί την τιμή τους.

Φιλάργυρος / Grabber έχυσε το αίμα, όπως ο ίδιος κοίταξε δεν θα μπορούσε να επιτύχει τους στόχους της, εκτός εάν η αιματοχυσία.

Στο παραπάνω χαντίθ, του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam προειδοποίησε το λαό του από τις δύο περιπτώσεις που κτηνωδία και η φιλαργυρία / τσιγκουνιά. Zhalim καταχρώνται τους άλλους, και αυτό είναι άπληστοι τσιγκούνης σχετικά με το τι άλλοι άνθρωποι έχουν. Και οι δύο είναι δράσεις που απαγορεύεται. Αλλάχ Subhanahu wa Ta'ala λέει:

ومن يوق شح نفسه فأولئك هم المفلحون

... Και που τον φρουρούσαν της φιλαργυρίας, τότε είναι οι τυχεροί. [al-Hashr / 59: 9]

Ο στίχος δείχνει ότι οι άνθρωποι που δεν κρατήσει τον εαυτό του έξω από τσιγκουνιά, δεν είχε καμία τύχη. Επειδή οι τυχεροί που φρουρείται από τον Αλλάχ Παντοδύναμος της φειδούς. Ζητάμε Αλλάχ να μας προστατεύσει από την βαρβαρότητα και να κρατήσει τον εαυτό μας από την τσιγκουνιά και μικρότητες-ασχήμια. [13]

Αλλάχ Παντοδύναμος και ο Αγγελιοφόρος Του sallallaahu «wa Sallam επίσης κατήγγειλε και καταδίκασε τη φύση των hunks, μίζερα και τσιγκούνης. Σκαιός, μίζερη και τσιγκούνης είναι κατακριτέα φύση, tabi'at ταπεινοί και φτωχοί ιδιοσυγκρασία, καθώς και μεταξύ των οποίων μία από τις ασθένειες μεταξύ των μουσουλμάνων. Προφήτη sallallaahu «wa Sallam πάντα αναζητούν καταφύγιο στον Αλλάχ από αυτές τις ιδιότητες. Πώς θα μπορούσα να μην! Επειδή η ασθένεια έχει σκοτώσει πολλούς κοινότητα, αλλά οδήγησε επίσης στη φύση των δραστών έσυραν σε κόλαση, wal'iyâdzu Billah.

Μεταξύ των ανθρώπων υπάρχουν τσιγκούνης zakat έκδοση που έχει ο Αλλάχ Παντοδύναμος έδωσε εντολή σ 'αυτήν, όταν φιλανθρωπία πρόκειται να καθαρίσει την περιουσία του και να καθαρίσει τον εαυτό του. Μεταξύ των ανθρώπων υπάρχει επίσης μια μίζερη και τσιγκούνης προς τον εαυτό του, τη σύζυγό του και τα παιδιά του, πολύ τσιγκούνης προς ένα στενό συγγενή, τους καλύτερους φίλους του, τον καλεσμένο του, τους φτωχούς, και πολλά άλλα.

Γι 'αυτό υπήρχε μια απειλή ότι σκληρά στην αλ-Κοράνι και την αυθεντική Sunnah για το πρόσωπο που έχει την ασθένεια και τη φύση των hunks, μίζερη και τσιγκούνης αυτό.

Αλλάχ Παντοδύναμος λέει:

ولا يحسبن الذين يبخلون بما آتاهم الله من فضله هو خيرا لهم بل هو شر لهم سيطوقون ما بخلوا به يوم القيامة ولله ميراث السماوات والأرض والله بما تعملون خبير

Και ποτέ μην τους ανθρώπους που είναι μίζερη με αυτό που ο Αλλάχ που τους έχουν δοθεί από τη Χάρη Του, νομίζω ότι (φιλάργυρος) είναι καλό γι 'αυτούς, αλλά (φιλάργυρος) είναι κακό για αυτούς. Τι (θησαυρός) που kikirkan θα φορεθεί (στο λαιμό) για την Ημέρα της Κρίσης. Αλλάχ ανήκει το ένα κληρονομικότητα (τι είναι) στον ουρανό και στη γη. Αλλάχ Mahateliti τι ποιειτε. [Άλι Imran / 3: 180]

Αλλάχ Παντοδύναμος λέει επίσης:

وأما من بخل واستغنى) 8 (وكذب بالحسنى) 9 (فسنيسره للعسرى) 10 (وما يغني عنه ماله إذا تردى

Και όσο για τους ανθρώπους που είναι τσιγκούνης και το αίσθημα του αυτάρκης (δεν υπάρχει ανάγκη για βοήθεια Αλλάχ), και αρνήθηκε (η ανταμοιβή), το καλύτερο, τότε θα μπορούμε εύκολα-σωστό γι 'αυτόν το δρόμο για να δυσχέρειας (δυστυχία). Και ο πλούτος του δεν είναι επωφελής για τον αν είχε χαθεί. [al-Lail / 92: 8-11]

Αμπού Hurayrah Radi anhu, είπε, "The Messenger sallallaahu« wa Sallam δήλωσε:

لا يجتمع الإيمان والشح في قلب عبد أبدا

Ποτέ δεν θα συγκλίνουν μεταξύ keimanandan kekikirandi καρδιά ενός υπηρέτη για πάντα [14].

Από το Αμπού Hurayrah Radi anhu που άκουγε το Messenger sallallaahu «wa Sallam δήλωσε:

مثل البخيل والمنفق كمثل رجلين عليهما جنتان من حديد من ثديهما إلى تراقيهما, فأما المنفق فلا ينفق إلا سبغت, أو وفرت على جلده حتى تخفي بنانه, وتعفو أثره, وأما البخيل فلا يريد أن ينفق شيئا إلا لزقت كل حلقة مكانها, فهو يوسعها فلا تتسع

Η παραβολή τσιγκούνη και αυτός που berinfak είναι σαν δύο άνδρες που φορούν πανοπλία (ασπίδες), που καλύπτει τόσο το γάλα μέχρι την κλείδα. Όσο για εκείνους που berinfak berinfak, αλλά δεν είναι αυτός θα αναπτύξει την πανοπλία φόρεσε να καλύψει έως και το πρώτο βήμα. Ενώ άρπαγας ότι δεν πρόκειται να περάσουν σε κάτι που θα γίνει ισχυρότερο κύκλο πανοπλία που αποδίδει σε οποιοδήποτε μέρος της, προσπάθησε να χαλαρώσετε, αλλά η πανοπλία δεν ήταν πρόθυμος να εξελιχθεί [15].

Σκαιός, μίζερη και τσιγκούνης συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων να καταστρέψουν, όπως είπε ο προφήτης sallallaahu «wa Sallam,

ثلاث مهلكات: شح مطاع, وهوى متبع, وإعجاب المرء بنفسه

Τρεις περιπτώσεις καταστρέψει (δηλαδή) φιλάργυρος (τσιγκούνης) τήρησή τους, τις επιθυμίες που ακολουθείται, και κατάπληξη πάνω από τον εαυτό του [16]

Rasûlullâhn αναζητήσουν καταφύγιο στον Αλλάχ από kezhaliman,

اللهم إني أعوذ بك أن أضل أو أضل, أو أزل أو أزل, أو أظلم أو أظلم, أو أجهل أو يجهل علي

Ya Αλλάχ, αληθώς αναζητήσουν καταφύγιο σε Σένα, μήπως έχω πάει παραστρατημένος ή παραπλάνηση (από το διάβολο ή τον χαρακτήρα του Σατανά), κάνει ένα λάθος ή αδικηθεί, ολίσθηση ή εκτροχιάστηκε πρόσωπο, menzhalimi (καταδιώκουν) ή dizhalimi (διώκονται), και να κάνει έναν ανόητο ή να ξεγελαστούν . [17]

Προφήτη sallallaahu «wa Sallam επιδιώξει επίσης καταφύγιο στον Αλλάχ Παντοδύναμος από τη φύση της hunks, τσιγκούνης και μίζερη. Μεταξύ προσευχή που διάβασε ήταν:

اللهم إني أعوذ بك من الجبن, وأعوذ بك من البخل, وأعوذ بك من أن أرد إلى أرذل العمر, وأعوذ بك من فتنة الدنيا وعذاب القبر

Ya Αλλάχ, αληθώς αναζητήσουν καταφύγιο σε σας από δειλία, θα αναζητήσουν καταφύγιο σε σας από τη φύση του hunks / τσιγκούνη, θα αναζητήσουν καταφύγιο σε Mudari επέστρεψε στη ζωή του τουλάχιστον (γεροντική), και θα αναζητήσουν καταφύγιο σε σας από το fitnah (πειρασμός) κόσμο και ο τάφος μαρτύριο. [18]

Προφήτη sallallaahu «wa Sallam επίσης πολλά να πω μια προσευχή παρακάτω:

اللهم إني أعوذ بك من الهم, والحزن, والعجز, والكسل, والبخل, والجبن, وضلع الدين, وغلبة الرجال

Ya Αλλάχ, αληθώς αναζητήσουν καταφύγιο σε σας από αγωνία, θλίψη, αδυναμία, τεμπελιά, σκαιός φύση (τσιγκούνης), δειλή, δουλεία του χρέους, και να ελέγχεται από τους άλλους. [19]

FAWA'ID:
1. Αλλάχ τον πιο σωστό και ποτέ δεν κάνει αδικία στους δούλους Του.
2. Αλλάχ Παντοδύναμος απαγορεύει kezhaliman επάνω Του
3. Αλλάχ Παντοδύναμος απαγορεύει kezhaliman επάνω τους δούλους Του.
4. Πρέπει να είμαστε δίκαιοι σε όλες τις απόψεις και δεν πρέπει να κάνει αδικία / διώξεις σε κανέναν.
5. kezhaliman είναι το σκοτάδι για την Ημέρα της Κρίσης.
6. Η kezhaliman πιο παραβάτες κάνει αποφύγουμε ή συμμετοχή των εταίρων με τον Αλλάχ με κάτι.
7. κτηνωδία υπάλληλος σε άλλους, ή ένα χάρακα για να τα θέματά του, είτε ο εργοδότης στους υπαλλήλους της, και άλλοι θα πρέπει να διωχθούν / ανταμείβεται από τον Αλλάχ μέχρι την Ημέρα της Κρίσης.
8. βιαιότητα menyebabkandatangnya οργή και την τιμωρία του Αλλάχ.
9. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για να do'anya ανθρώπους dizhalimi ή διώκονται λόγω της προσευχής τους χορηγείται από τον Αλλάχ Παντοδύναμος.
10. Απαγόρευση σκληρά και προειδοποίηση ενάντια φιλαργυρία και τσιγκουνιά.
11. φιλαργυρία και βαρβαρότητα, συμπεριλαμβανομένης της αιτία της εξάπλωσης της εγκληματικότητας, την καταστροφή, εχθρότητα, και άλλα κακά πράγματα.
12. βιαιότητα και φιλαργυρία στη μεγάλη αμαρτία που προκάλεσε την καταστροφή του κόσμου και την ταπείνωση για τους δράστες για την Ημέρα της Κρίσης.
13. Η απληστία θα παρασύρει την παγκόσμια κοινότητα ενάντια στα πάθη και τους βυθίζει σε αιματοχυσία και απρέπεια.
14. Όσοι πιστεύουν έχουν τη φύση Karim (γενναιόδωρες) και πολλά φιλανθρωπία, ενώ οι υποκριτές έχουν το χαρακτήρα ενός τσιγκούνη, hunks, και τσιγκούνης.
15. Το Προφήτη sallallaahu «wa Sallam απαγόρευσε κάνει zhalim και τσιγκούνης και ο ίδιος καταφύγιο στον Αλλάχ Παντοδύναμος της βαρβαρότητας και μίζερη φύση.[Αντιγραφή από την έκδοση του περιοδικού Όπως-Sunnah 10 / Έτος XVII / 1435H / 2014M. Εκδότες Ίδρυμα μόνιμης επιτροπής istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Τηλ. 0271-858197 Fax 0271-858196]

No comments:

Post a Comment