!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Monday, September 14, 2015

Кризи и бедствия бежанци, последствията от греха кого?

Пътуването не е завършена (369)

(Част триста шестдесет и девет), Depok, Западна Ява, Indonnesia, 13 Септември 2015, 21:03).

Кризи и бедствия бежанци, последствията от греха кого?

Хуманитарната криза в Сирия, Ирак и Йемен, което доведе до поток от бежанци към Европа и други страни в Близкия Изток и Австралия се индуцира страни жаждата на власт и политическо господство, в резултат на което продължава и продължителна битка.
Само погледнете в конфликта в Сирия, авторитарен режим на Асад и искаме да продължим в зъбна във военно и политическо отношение от страна на Иран, Русия и Хизбула воюва ливанските опозиционни групи, които подкрепиха САЩ и техните съюзници, включително коалиция на арабските държави, водени от Саудитска Арабия.
Ислямска държава в Ирак, Сирия и Sham (ISIS) засилена джихадист 25000 младежи от 100 страни, включително джихадисти от САЩ, Австралия и Европа, за да се борят срещу режима на Асад, след като се бори срещу режима на иракския шиитски доминация, която помогна на Иран и Хизбула. Да не говорим за коалиция на Саудитска Арабия по държави Съвета за сътрудничество в Персийския залив, като се борят Central Shia хуси бунтовници са подкрепени от Иран.
Страданието и мизерия, която сполетява народа на Йемен, Ирак и Сирия.
Това ли е всичко, заради наказанието на Аллах заради греховете на тези, които сега се практикуват девиантни ислямските учения.
Както е известно Саудитска Арабия обвини ISIS е бил извън ислямската идеология, наречена хариджити, Shia и от учени от Саудитска Арабия и събрание Улама Индонезия (MUI) като култ, защото тя има mengkafirkan сподвижниците на Пророка Мохамед.
Саудитски духовници казват, че не намерите отцепнически групи на мюсюлманите в съответствие с спътници на Ahl Суна Wal Jama'ah изключение сред последователите на As-салаф ал-Salih Ahlul Хадиса.

The Mu'tazilah как би могло да съответства на спътници на великите личности, докато те денонсира най-големите фигури на правосъдието и понижава тяхната приятелка и ги обвинява в ерес, като Al-Wasil бин Atho ", който гласи: Ако Ali, Az-Zubair Tholhah и след това аз не свидетелствам наказан заради техните показания. [Вж Al-Farqu Bainal Firaq hal.119-120]

На хариджити бяха излезли на религията и menyempal за срещане на мюсюлманите, защото някои основни точки на тяхното учение е mengkafirkan Али и сина му, Ибн Абас, Усман, Талха, Айша и Mu'awiyah и не се намира върху свойствата на спътници на хората тормози и ги mengkafirkan.

Както Shufiyah, че подценяват наследството на пророците и унизителни предавателя на книгата и сунната и техните mensifatkan като починалия. Велик човек се казва: Взимаш си знания, на починалия, докато вземем нашето познание на великия живот, който не е мъртъв (Бог) директно. Поради това, те казват-с устата си, за да отхвърлят Sanad hadits-: Има mengkhabarkan мен сърцето ми на Раб.

Що се отнася до шиитите, те са вярвали, че спътниците са погасени по давност, след смъртта на Пророка sallallaahu "alaihi WA Салам с изключение на няколко души, вижте Al-Kisyiy он от тях- свещеник разказва историята на книгата Rijalnya случая. 12.13 от Абу Джафар, че той е заявил: All Отстъпник след смъртта на Пророка sallallaahu "alaihi WA Салам с изключение на три, аз казах: Кой е третото лице? Той отговорил: Al-Miqdaad бин Ал-Aswaad, Абу Dhar Al-Ghifary и Салман Ал-Farisiy.

И разказана в т.13 на Абу Джафар, той каза: Емигрантите и Anshor е излизат (на религията), с изключение на три. [Виж Al-Kaafiy работата на Al-Kulaniy, hal.115]

Хомейни също да видите голямата им -tokoh към момента на това- денонсиран и проклет Абу Бакр и Умар в книгата си Kasyful Asroor случай, 131, той заяви: Истина syaikhani (Абу Бакр и Умар) ... и от тук ние се оказваме принудени да представят доказателства доказателство за техните отклонения и двете са много ясни за Корана, за да докаже, че двамата имали menyelisihinya.

И каза отново от гледна точка на 137: ... и Пророка затвори очите (г), докато и двете уши без забележки по Ибн ал-Хатаб, които издигат лъжата и куфр идва от практиката, kezindikan и penyelisihan от стиховете в Корана " едно славно.

Както Murji'ah, те смятат, че вярата на тези лицемери, които са в една и съща вяра kenifakan Assabiqunal Awalun (първите хора, приели исляма) от емигрантите и помощници.

Как всички те отговаряше с приятели, докато те са:

Mengkafirkan избрани хора от сред тях
Не приемам изобщо, че те са разказана от Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam в Aqeedah и шериата право.
Следва византийската цивилизация и гръцката философия

В заключение
Всички тези групи искат да се отрече от нас свидетелите на книгата и сунната и ги осъждат, докато те са по-достоен за укор, и те са zindiq.

По този начин става ясно, че разбирането на Ал салаф се manhaj Firqatun Najiyah и Ath-Thaifah Al-Mansurah в концепцията за разбиране, приемане и Istidlal (юридическо решение).

Докато тези, които следват примера на другарите са тези, които се трудят с разказите (хадисите) са автентични и автентична dalah Шериата право с пътя и разбиране приятел, и това е неговия начин на живот Ahlul Хадиса, не хода на Ahl-ул-Bid'ah и HAWA. Така че истинската и силните, което ние се опише, когато обясняваме успеха им във формата на арбитър при на Пророка sallallaahu "alaihi WA Салам с успеха на човека, който пое сунна sallallaahu" alaihi WA Sallam и Сунната на четири халифи след него.(VOA) - Страните от Европа, САЩ и богатите страни от Персийския залив под огъня на правозащитни организации да не го прави достатъчно седмици, за да се помогне на мигрантски кризата в Близкия изток.

Източноевропейските страни не са склонни да се даде статут на бежанец в големи количества, за хората, които бягат от преследване и конфликти, и да им позволи да живеят в тези страни. Страни от Персийския залив са получили само работниците мигранти, но оставени отвори възможност да ги депортират по всяко време.

В интервю за Гласът на Америка, Кенет Рот, изпълнителен директор на Human Rights Watch, базирана в Америка, заяви, че новите страни-членки на Европейския съюз е показал историческа фобийни нагласа по въпроса за мюсюлманските бежанци от разкъсваната от конфликти Близкия изток.

Рот заяви, че страните от Източна Европа трябва да се споделя - не само ползи, но и отговорности като член на Европейския съюз, е - че споделят правно задължение да приемат хора, които търсят убежище.

Рот заяви, че настоящата бежанец криза не е криза от гледна точка на броя - броят на бежанците е само 1% от населението на ЕС и страните-членки лесно може да ги усвои - но това е политическа криза, причинена от ислямофобия и политически съображения.

Не е сирийски бежанци са били официално преселени в страните от Персийския залив като Кувейт, Бахрейн и Обединените арабски емирства, въпреки че служители казват, Персийския залив има сирийци, които са влезли на виза посетител и не се връщат. Правозащитни организации твърдят, че хората, които са били разрешено да останат идват от семейство на богати и могъщи. Roth денонсирано Саудитска Арабия и други държави от Персийския залив, за да не приемат бежанци.

(BBC) - Броят на загиналите в резултат на падането на крана в Харам, Мека, нарасна до 87 души, като изрази орган за гражданска отбрана на Саудитска Арабия.
По-рано съобщи, брой на жертвите на около 60 души.
Жертвата е пострадал при инцидент в свещения град Мека, петък, 11 септември, достигайки най-малко 183 души.
Мека се готви да посрещне около два милиона души, които ще направят поклонение.
А видеото публикувано на YouTube-която не е била установена keasliannya- показва кран, който падна и чух силен шум във фонов режим с хора, крещящи в паника.
Остава неясно действителната причина за аварията и изображение показва голям червен кранове изглежда да падне.
Докато доклади казват, че кранът се срина в източната част на джамията след силни ветрове и проливни дъждове.
MekahImage copyrightepa
Изображение на надписа
Krane голям червен видима през покрива на джамията се срина.
Арабския квартал Peninsula миналата седмица ударен от снежна буря.
Един индонезийски гражданин, който е бил в Jidda, Jannati Jannati, напиши съобщение на Facebook BBC Индонезия: ". Аз съм в Джеда BBC Това е от вчера вече пясъчна буря В Медина също проливен дъжд днес.."
Докато други потребители на Facebook, Warda Zulfakar, каза, "Лице поклонници от Индонезия (Сектор 4) са загинали. Tim здравеопазването на BPHI Мека бяха евакуирането на жертвите." Но докладът все още не може да се потвърди, докато новината бе разкрито.
Джамия HaramImage copyrightReuters
Изображение на надписа
Разширяването може да побере 400.000 m2 до около 2.2 милиона в същото време.
Работата по изграждането на Голямата джамия в Мека продължава вече доста дълго време и през миналата година, броят на поклонниците е намалена поради съображения за безопасност, заради работата.
Съобщи, че района на джамията се планира да бъде разширен, за да се настанят 400 000m2 до около 2,2 милиона в същото време.
Някои 350 поклонници загинаха при паническо бягство катастрофа през 2006 година.

Броят на жертвите от Индонезия, поради падането на шайбата инцидент в Харам, Мека, се увеличи до шест.
Сигурността е предложен за изпълнение Информация Функция социокултурна Генерално консулство в Джеда, Шариф Шахаб.
"Индонезийски граждани, загинали в резултат на крана инцидент е достигнал шест. Когато натрупаната с травми, всички жертви са в размер на 37 души ", заяви Шариф заяви пред BBC Индонезия, Jerome Wirawan.
Преди това двете жертви са загинали от Индонезия известно от качване Медан (MES 09) и качване Jakarta-Bekasi (JKS 03).
Допълнителните четири смъртни случаи се състоят от двама души от качване Медан, един от качване Паданг, а друг на качване Jakarta-Bekasi.
Изображение copyrightAFP
Изображение на надписа
Управител на област Мека, Prince Халид ал Фейсал, нареди свикването на разследването.
Причини
За да прегледате мащаба на щетите и на равнището на безопасност около Харам, областният управител на област Мека, Prince Халид ал-Файсал, нареди свикването на разследването.
Въпреки това, на генералния директор на отбраната Authority Гражданско на Саудитска Арабия Абдула бин Сюлейман Ал-AMR, твърдейки, че силен вятър е причината за падането на шайбата, че стреля Голямата джамия в Мека, убивайки най-малко 107 души, в петък (09.11).
Според него, текущата скорост на вятъра 83 km / ч, последвана от силен дъжд, който повали дървета и пътни знаци.
Когато интервюиран от Ал-Арабия телевизионна станция, Al-Амр също отрече информациите, че мълния е ударил шайбата, докато тя се срина уред.
Изображение copyrightReuters
Изображение на надписа
Област Kabah заобиколен от ролка за целите на строителството.
Хала
Въз основа на показанията на свидетелите, ветровете духат в района на Харам преди срутване ролка е наистина много силен.
Dave Ariant Юсуф, съветник Хадж туристическа агенция от Индонезия, наблюдавайки как вятър предизвиква пластмаса, картон, както и различни боклуци пърхането докато достигне височина от шест етажа хотелска стая, където той е бил отседнал. Хотелът се намира на около 50 метра от страницата Харам.
"Небето стана тъмно. Вятърът е много силен и изведнъж вибрира хотел прозорец стая. Rain слезе много тежък и да продължи до 30 минути. Тогава изведнъж се чу силен бум. По-късно разбрах, че това е звукът, когато кранът падна ", каза Дейв.
Изображение copyrightReuters
Изображение на надписа
Саудитските интелектуалци критикуват правителството, че трябва да се обърне внимание на безопасността на жителите и поклонници.
Безопасност
Независимо от фактор за време, Irfan Al-Alawi на Heritage Foundation Research Ислямска базирани в Мека, съобщи саудитското правителство трябва да се мисли за безопасността на жителите и поклонници, за да помня има голяма ролка 15 около Харам.
"Целия регион The (джамии) като областта на строителството. Саудитска Арабия трябва да преосмислим стратегията на здравето и безопасността, защото има 800,000 души в джамията, когато инцидентът се е случил ", заяви Ал-Алауи.
Al-Алауи е един от учените, които шумно критикувани строителството около района на Харам. Според него, изграждането на реалното унищожи следи от пророка Мохамед по време на живота.
Строителство се разширява в областта Харам да 400,000 квадратни метра, които могат да се настанят 2,2 милиона души наведнъж.

A американски представител заяви пред Би Би, повишаване на доверието сред US правителство, че бойци, които се наричат ислямските страни, или ISIS правят и използват химически оръжия в Ирак и Сирия.
САЩ са идентифицирани най-малко четири инциденти, свързани с двете страни на конфликта в Ирак и Сирия граничния регион, където се използва ISIS горчица химически оръжия, както се предлага от длъжностното лице.
Длъжностното лице също се споменава използването на химически оръжия е прахообразна форма.
Екипи на Би Би Си в турско-сирийската граница е виждал доказателства в подкрепа на това твърдение.
САЩ смята, че има мобилен група, която е посветена на вземане на тези оръжия.
"Те са използвали горчицата," някой каза за ISIS. "Знаем, че те го използват."
Горчица на химическо оръжие може да се използва под формата на прах и опаковани в традиционните експлозивите като хоросан, внесен от представители на САЩ.
"Виждали сме го използва на най-малко четири различни събития в Ирак, и в граничните места Сирия.
Когато това оръжие експлодира, които се излагат на химическо оръжие горчица пепелта ще мехури.
Длъжностни лица заявиха разузнавателната общност смята, че има три възможни обяснения за това как ISIS придобие смъртоносни химически оръжия.
Изображение copyrightGetty
В наблюдението на разузнавателната общност, както е предадена от американските власти, че те правят.
"Ние оценяваме ги разгледахме клетките, които отговарят за активни химически оръжия, те са прави и да се опита и да получите по-добре в процес на изграждане," каза на длъжностното лице.
Друга алтернативна теория, че екстремисти ISIS намерите химически оръжия в скривалища в Ирак или Сирия.
Очевидно бунтовници намерят химически оръжия в Ирак, заявиха, защото американските военни е вероятно да го намерите по време на военна кампания, проведено в страната в продължение на десетилетие.
Длъжностни лица заявиха, че бунтовниците изглежда са били иззети от режима на химическо оръжие в Сирия, преди режимът е бил принуден да се осигури снабдяването със заплахата от американски въздушен удар през 2013.


НАЧАЛОТО НА ПРАВОСЪДИЕТО GOD SWT

От
Ustadz Исмаил Абу ал-мюсюлманската AtsariАллах Subhanahu WA Ta'ala казва:

من اهتدى فإنما يهتدي لنفسه ومن ضل فإنما يضل عليها ولا تزر وازرة وزر أخرى وما كنا معذبين حتى نبعث رسولا

Всеки, който следва ръководството (на Аллах), то със сигурност го е направил за (благото на) своя собствена; и всеки, който заблуди тогава със сигурност той загуби до (загуба) себе си. И грешник не може да понесе греховете на другите, и ние няма да mengadzab преди Изпратихме Messenger. [Al-Isrâ` / 17: 15].

ПОЗИЦИЯ НА стих
Със сигурност този стих описва справедливостта на Аллах Всемогъщия и Неговата съвършена мъдрост. Имам Ибн ал-Qayyim Rahimahullah обясни това с думите:

Аллах Пресветото зададете четири закона за враговете на Неговото, което е кулминацията на справедливост и мъдрост, (т.е.): (1) че ръководството получен слуга на вяра и добри дела, (доброта) е за него, не за други, (2), че отстъплението, при липса на указания, (загубата) е над себе си, а не за сметка на други, (3), че лицето няма да бъде измъчван от греховете на другите, (4), че Аллах Всемогъщия няма да бъде изтезания, но след създаването на доказване на лице с (изпрати) апостолите.

Тогава помисли за съдържанието на четири от този закон, която се образува в мъдростта на Аллах Всемогъщия, Неговата справедливост и Неговите добродетели, и опровержение на тези, които измамени и имат погрешни очаквания; също опровержение на тези глупави към Аллах, Неговите имена и качества на Негово. [1]

Тълкуване ЧЛЕН
Този стих съдържа четири велики изречения:

Слово на Аллах Всемогъщия:

من اهتدى فإنما يهتدي لنفسه

[Тези, които следват ръководството (на Аллах), то със сигурност го е направил за (благото на) непокрит].

Имам Ибн Катир Rahimahullah каза, '' Аллах провъзгласяват, че всеки, който е действал в съответствие с ръководството (на Аллах), след ал-Хак и преследват пророчески пътека, тогава наистина той ще получи резултат, който е похвално за себе си ''.

Слово на Аллах Всемогъщия:

ومن ضل فإنما يضل عليها

[И всеки, който заблуди тогава със сигурност той загуби до (загуба) се].

Имам Ибн Катир Rahimahullah каза, '' Който заблуждава, че заблуждавах от Ал-Хак и се отклонява от правия път, тогава със сигурност той е зло за себе си, а за злото с гръб към него. ''

Слово на Аллах Всемогъщия:

ولا تزر وازرة وزر أخرى

[И грешник не може да понесе греховете на другите]

Имам Ибн Катир Rahimahullah каза: "И грешник не може да понесе греховете на другите, и тези, които извършват престъпления не правя престъплението, освен за себе си, тъй като думата на Аллах:

وإن تدع مثقلة إلى حملها لا يحمل منه شيء

И ако някой да се обади на теглото си (други), за да го носите tiadalah греха бъде върху него изобщо. [Fatir / 35: 18].

И това не противоречи на словото на Аллах:

وليحملن أثقالهم وأثقالا مع أثقالهم

И наистина, те ще носят товара (грехове) тях, и тежестите (греховете на другите) в допълнение към собствените си тежест. [ал-'Ankabut / 29: 13].

И словото Му:

ومن أوزار الذين يضلونهم بغير علم

и те понесе греховете на хората, които водят заблуди, които не знаят нищо. [един-Нахл / 16: 25].


Защото хората, които излязоха на отстъплението ще понесе греховете на тяхната заблуда на себе си и другите с греха, защото те подведат другите, без да се намалява греховете им на всички, и без ни най-малко да носят греха си. Те включват справедливостта и милостта на Аллах Всемогъщия Jallaepada слугите си. ''

Слово на Аллах Всемогъщия:

وما كنا معذبين حتى نبعث رسولا

[И ние няма да mengadzab преди Изпратихме Messenger].

Имам Ибн Катир Rahimahullah каза:
Това обявяване на правосъдието на Аллах Всемогъщия, и Той не щеше да mengadzab един, а след създаването на доказване на мъжа, с идването на Апостола на него. Както словото на Аллах:

كلما ألقي فيها فوج سألهم خزنتها ألم يأتكم نذير) 8 (قالوا بلى قد جاءنا نذير فكذبنا وقلنا ما نزل الله من شيء إن أنتم إلا في ضلال كبير

Всеки път, набор (неверниците) хвърлен в пъкъла, охрана (ада) ги попитах: "Никога не дойде при вас (в света) предупредител?" Те отговорили: "Да, има Сега е дошъл до нас предупредител, но ние отхвърляме (я) и си казахме:." Аллах не нарушава нищо,; Вие сте нищо, но в голяма грешка "[ал-Мулк / 67: 8-9]..

Аллах Всемогъщия казва също:

وهم يصطرخون فيها ربنا أخرجنا نعمل صالحا غير الذي كنا نعمل أولم نعمركم ما يتذكر فيه من تذكر وجاءكم النذير فذوقوا فما للظالمين من نصير

И те (неверниците) крещи в ада: "Господи наш, премахнете нас, със сигурност ще направим праведни дела, за разлика от това, което сме направили". И ако ние (Аллах) не се продължат дните ви срок, достатъчен да се мисли за хората, които искат да се мисли и (не) идват при вас предупредител? Така вкус (adzab нас) и нямаше помощник за хора, които са нарушителите. [Fatir / 35: 37].

И други стихове, които показват, че Аллах Всемогъщия няма да сложи някой в ада, освен след идването на Апостола на него. [2]

Поради това, в последния ден има някои хора, които се оплакват на Аллах, че те нямат право да бъдат измъчвани, защото доказателството не е до тях, и Аллах го приемам причините за това. То се споменава в хадисите, както следва:

عن الأسود بن سريع أن نبي الله صلى الله عليه وسلم قال أربعة يوم القيامة رجل أصم لا يسمع شيئا ورجل أحمق ورجل هرم ورجل مات في فترة فأما الأصم فيقول رب لقد جاء الإسلام وما أسمع شيئا وأما الأحمق فيقول رب لقد جاء الإسلام والصبيان يحذفوني بالبعر وأما الهرم فيقول ربي لقد جاء الإسلام وما أعقل شيئا وأما الذي مات في الفترة فيقول رب ما أتاني لك رسول فيأخذ مواثيقهم ليطيعنه فيرسل إليهم أن ادخلوا النار قال فوالذي نفس محمد بيده لو دخلوها لكانت عليهم بردا وسلاما قال حدثنا علي حدثنا معاذ بن هشام قال حدثني أبي عن الحسن عن أبي رافع عن أبي هريرة مثل هذا غير أنه قال في آخره فمن دخلها كانت عليه بردا وسلاما ومن لم يدخلها يسحب إليها

От Aswad бин Sari ", че Пророка sallallaahu" alaihi WA Sallam каза: На Деня на възкресението, има четири души, които ще се оплакват на Аллах: че един глух, не чувам нищо; безполезно; изкуфял; и човек, който почина на възраст fatroh; (1) Както е глух човек би казал: ". O Раб, ислямът е дошъл, но аз не съм чул нищо '' (2) Хората, които идиот ще кажат:" О, Раб, ислямът е дошъл, докато малките деца melempariku с животински отпадъци ''. (3) Хората, които деменция ще кажат: "О, Раб, ислямът е дошъл, и аз нямам разбиране на всички '' (4) И хората, които са загинали при възрастовата fatrah ще кажат:." O Rabb, не се стигне до Rasulpun " . След това Аллах взе завет, че те действително ще Му се покоряват Тогава Аллах изпрати пратеници до тези, които наредил: "Идете по дяволите" Пророкът п заяви: "С (Аллах) Душата на Мохамед е в ръката му, ако те го въвели, реалната дяволите стана хладно и поздравления за тях ''. (В друг разказ на Абу Hurairah казва: "Който и да влезе, тя се превръща в истински ад хладно и поздравления за него и който не го въведете, той ще бъде въвлечен в него ''.) [3].

FAWÂ-ID СТИХОВЕ
Тази благородна стих съдържа много fawâ-самоличност (обекти), благороден, наред с другото:
1. Hidayah получен слуга, както във формата на вяра и добри дела, тогава добротата е за него, не за другите.

2. Добротата на роб в задгробния живот зависи от вярата и милосърдието shalihnya момента в света. Така че не може да се разчита на ангели, пророци, светци, шейх, murshid (учител), свещеник, Амир, учители и др.

3. заблуда слуга при липса на указания, загубата върху себе си, а не за другите.

4. Лице, няма да бъде измъчван от греховете на другите.

5. Аллах Всемогъщия няма да измъчват, но след създаването на доказване някой изпрати Неговите апостоли.

6. правосъдието Аллах е съвършен.

7. Лицето, което приканва заблудиха поемат своите собствени грехове и греховете на другите заблудени, защото той беше причината за грешката си.

Така че малко информация за тази благородна стих, може да бъде полезно. Амин.

[Копиран от списание издание на As-Суна 08 / Година XVII / 1435H / 2014M. Publishers Постоянен комитет Foundation Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Тел. 0271-858197 Fax 0271-858196]

No comments:

Post a Comment