!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Friday, September 4, 2015

Стиснат и несправедливост ще бъдат унищожени.

Пътуването не е завършена (362)

(Част триста шестдесет и два), Depok, Западна Ява, Indonnesia 3 септември 2015 г., 16:20 ч).

Стиснат и несправедливост ще бъдат унищожени.

Стиснат или алчен или griping е черта, че много хора, обикновено стиснат природата не осъзнават виновника, че той има стиснат природата, защото дяволът (Сатана) винаги се проникне в мисленето му да убеди или отклоняване на заинтересованите лица да действат стиснат.
Защото стиснат е голям грях, дори и всяка сутрин ангелите слизат на земята за да се молим Бог да унищожи тези, които стиснат.
Обикновено хората са стиснати за влиянието на дявола ще се чувствате мързеливи, за да помогне както физически (властта) и да жертват някои имоти, държани за братя, роднини, родители, Анам сираците, бедните в засегнатите райони, като например болка, много дълга, застрашени от глад, защото стиснат чувство си богатство ще бъде намалена с милостиня (благотворителност), когато пророкът Мохамед каза истинското съкровище, което имаме, е, че нашата благотворителна го съкровище, като икономии в отвъдния живот, и Аллах ще замени ги умножи по света и в отвъдното.
В допълнение към стиснат никоя друга човешка природа, за да бъде един голям грях, който върши неправда. Zhalim дела, чиито грехове са не прости на Бог върши ширк (асоцииране партньори с Бога), се оттеглиха за помощ към традиционен лечител / екстрасенс / вещица, да поиска от лицето, което е мъртво (поклонение в свещено гробище, и ние искаме нещо да починалия мъртвите).
Пророка Мохамед никога не е казал на своя народ да гроба му в Медина в ziarahi. Пророкът просто каза поклонение гроба да ни напомнят, че ние също ще умре, след като те са мъртви в гроба.
Най-важното е нашата молитва за мъртвите (семейството), а не на гроб поклонение, също не е позволено да чете Корана Ал късно в гробището, освен у дома или на друго място, различно чист.
Acts нарушителите други е да убие други човешки същества, като изземването на имущество, властта (политиката), с изключение на войната syarie (според заповедите на Аллах и хадисите), като се защитават от вражеско нападение, като битката при Бадр, Ухуд, които се появяват по времето на пророка Мохамед.
Убийте помежду си (война), която не се основава джихад syarie като bebuat несправедливо. Още повече, че войната е за сметка на жените, децата, и са довели до хиляди хора изселени (глад и други страдания).

(BBC) - Най-малко 13 милиона деца в региона на Близкия изток не могат да бъдат обучени в училище заради конфликта, според данни на Организацията на обединените нации.
Въз основа на събраните данни в доклада, озаглавен Образование Under Fire, агенцията на ООН, занимаващи се с деца (Уницеф), наречен на 13,7 милиона деца, които не ходят на училище, представляват 40% от завършилите висше образование в Сирия, Ирак, Йемен, Либия и Судан.
Тази цифра се боеше да продължи да се подува, докато достигне 50% през следващите месеци.
Уницеф каза броят расте заради хилядите училища, разрушени по време на продължителен конфликт. Най-новите данни показват, близо 9000 училища в Сирия, Ирак, Йемен и Либия не може да се използва.
В действителност, през 2014 г. е имало 214 случаи на нападения срещу училища в Сирия, Ирак, Либия, палестинските територии, Судан и Йемен.
Конкретно в Сирия, един от четирите училища затворено от март 2011 г. Състоянието засяга два милиона деца в училищна възраст.
Конкретно в Сирия, един от четирите училища затворени от март 2011 г. Тя засяга пряко два милиона деца в училищна възраст.
"Въздействието на опустошителното конфликт усеща от децата в региона. Не само физически щети на училищата, но отчаянието, почувствано от едно поколение от деца в училищна възраст, които виждат своите бъдещи надежди и разбити ", каза Петър Салама, директор на УНИЦЕФ в Близкия изток и Африка.
Според Салама, влиянието също се усеща от учителите. В доклада става ясно, че убийството и отвличането на ученици, учители, преподаватели и служители са станали толкова често в региона на Близкия изток.
Ето защо, хиляди учители напуснали работните си места поради риска е голям.
Салама каза, UNICEF изисква допълнително финансиране в размер на US $ 300 млн тази година за подобряване на достъпа до образование за децата в Близкия изток и Северна Африка.
(BBC) - Най-малко 12 сирийци са се опитвали да влязат в Гърция се удави във водите на Турция, когато лодката им потъна в пътувате.
Една от жертвите е едно момче, което е намерено на брега на турската полиция и момче снимката разгневи международната общност.
Снимката е публикувана за първи път от агенция на Турция е тема тенденция в световен мащаб.
Хиляди имигранти са загинали от началото на тази година, в опит да влязат в Европа по море.
Според турските офицери на бреговата охрана, група имигранти напусне Турция през Бодрум полуостров до остров Кос в Гърция в сряда сутринта (02.09), но двете лодки са били пътуващи в потънаха скоро след това.
Дванадесет органи, включително пет деца, са открити от турските сили за сигурност.
От около 23 души, които отидоха в Гърция Изчислено е, че само девет оцелели, някои от тях, носещи жилетка живот и плуват към брега.
Надеждите за намирането на оцелели са все по-малки.
Снимки на момчето, което почина и бяха пометени вълни на брега в близост до Бодрум публикувани толкова малко тела бяха открити на около 06.00 местно време.
Момчето, което почина е неизвестно име Aylan.
Брат й, Галип пет години, а майка му, Rihan, почина в този инцидент.Скъперничество бруталност И ЩЕ СЕ ЗАГУБЯТ HUMAN

От
Al-Ustadz Язид бин Абдул Кадир Jawas حفظه الله


عن جابر بن عبد الله قال: قال رسول الله - صلى الله عليه وسلم: اتقوا الظلم; فإن الظلم ظلمات يوم القيامة. واتقوا الشح; فإن الشح أهلك من كان قبلكم. حملهم على أن سفكوا دماءهم, واستحلوا محارمهم

Джабир бин Abdillah Ради anhu, каза той, "Пророкът sallallaahu" alaihi WA Sallam каза: "Бъдете внимателни, вие срещу kezhaliman защото kezhaliman е тъмнина-тъмнина в Деня на Страшния съд. И внимавайте да сте срещу природата скъперничество стиснат, защото това е, което е унищожила хората преди вас. Скъперничество, които ги насърчават да проливат кръв и да обоснове тяхната чест. "[1]

Takhrij Хадис:
Този хадис сахих. Предаден от Имам мюсюлмани (няма. 2578), Ahmad (III / 323), Ал-Бухари в Ал Adabul симплекс (няма. 483), Абд бин Humaid (няма. 1141), Ал Bayhaqi (VI / 93 и X / 134) и в книгата Syu'abul Iimaan (няма. 10 338) и ал-Багхави в Syarhus Суна (няма. 4161)

РЕЧНИК Хадис:
• اتقوا: Fear. А именно, да бъдат внимателни и да се избегне.
• الظلم: الجور ومجاوزة الحد,
бруталността, нередности и границите. Основният смисъл на угнетителите не поставяте нещо на мястото му. [2]
• الشح: скъперничество много, по-трудно да извадя съкровището на хищник. Други казват, че природата хищник / алчен / стиснат с прекомерна алчност. скъперник или скъперник, може да ценят и биха могли също така да действат ma'ruf griping с (добър). [3]
• حملهم: ги или причината за действията им Насърчавайте.
• سفكوا دماءهم: Spill кръвта им. А именно, повечето от тях се избиват един друг частично.
• استحلوا: оправдае. Това е, оправдава жени са забранени от Аллах Всемогъщия за тях, а след това те са жестоки към жените.


Sharh Хадис:
В този хадис има предупреждение за правене на несправедливост и предложения, за да раздава правосъдие. Ислямска Шериата напълно справедливо, наредено да вършиш праведното, забранени от правене на несправедливост. Аллах Всемогъщия казва:

قل أمر ربي بالقسط

Кажи: "Rabbku ми каза да направя правосъдието ..." [ал-Араф / 7: 29]

إن الله يأمر بالعدل

Аллах казва, (ти), за да бъде справедливо ... "[An-Нахл / 16: 90]

الذين آمنوا ولم يلبسوا إيمانهم بظلم أولئك لهم الأمن وهم مهتدون

Хората, които вярват и не смесват своята вяра с бруталност (ширк), те са тези, които получават чувство за сигурност и те ръководят. "[Ал-Анам / 6: 82]

Всъщност вяра в цялата главница и отрасли, в Захир и ума, всичко е честно, за разлика от несправедливост.

Справедливият правосъдието и принципала е да разпознава и mengikhlaskan монотеизма само на Аллах сам, верен на имената и атрибути негово добро, и mengikhlaskan религия и поклонение само на Аллах Всемогъщия.

Най-угнетители kezhaliman прави бягат, за асоцииране партньори с Аллах, на думата си:

وإذ قال لقمان لابنه وهو يعظه يا بني لا تشرك بالله إن الشرك لظلم عظيم

И (не забравяйте), когато Luqman каза на сина си, когато той даде урок за него, "О, сине мой! Ти няма да припишем на Аллах, наистина сътрудник (Аллах) е наистина голяма несправедливост "[Luqman / 31: 13].

Защото справедливо означава да се сложи нещо на място и да упражни правата, които са необходими. На нарушителите няма да бъдат пуснати нещо на мястото си.

Права на най-голямото и най-задължително а именно правото на Аллах над Своите раби. Един слуга трябва да знае Аллах Всемогъщия и поклонение само Него, да не го асоциира с нищо. След това работи по основните въпроси на вярата, Shari'ah-ислямския шериат като установи молитвата и да плащат закат, гладно Рамадан, поклонение в Камарата, джихад по пътя на Аллах с думи и дела, назидава помежду си в правда и търпение. Да не се прави всеки от които disyari'atkan е форма на насилие.

Включително дела справедливи, които отговарят на правата на пророка Мохамед sallallaahu "alaihi WA Sallam като вяра и любов, повече любов той sallallaahu" alaihi WA Салам от всички същества, се подчиняват, чест, прославя и приоритизира реда и думите му в горната част на реда и думите на другите ,

Вместо това, той е страхотен бруталност, ако един роб не изпълни някое от правата на пророка Мохамед sallallaahu "alaihi WA Салам.

Включително справедливостта да прослави и любов Messenger на сподвижниците Ради anhum на. Аллах Всемогъщия и на Неговия Пратеник sallallaahu "alaihi WA Sallam е казал много добродетели и похвала за ж спътници в сравнение с другите в общността умма. Anhum The Другарите Ради е най-доброто от хората след пророците и пратениците. Другарите са тези, благословени от Аллах и е гарантирано, за да спечелиш Heaven. Пристигането на исляма, за да ни е един от плодовете на борба, джихад и жертва на сподвижниците Ради anhum на.

По този начин, колко бруталност на хората критикуват, обида, ругайте Другарите Ради anhum на. Хулят сподвижниците същество бяха богохулни на Аллах Всемогъщия, Неговия Пратеник sallallaahu "alaihi WA Sallam и исляма. Поради това те се хвали Аллах Всемогъщия и на Неговия Пратеник sallallaahu "alaihi WA Салам. Дори Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam забранява хулиш сподвижниците. Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam каза:

لا تسبوا أصحابي, فوالذي نفسي بيده لو أن أحدكم أنفق مثل أحد ذهبا ما بلغ مد أحدهم ولا نصيفه.

Смятате ли, ругайте моите приятели !! Деми Rabb Yang себе си в ръцете му, в случай, че някой от вас да даде infaq злато в планината Ухуд, тя не е достигнала стойност infaq тях обаче (те infaq само) една Мъд (т.е. цялата-две палми), а не също наполовина. [ 4]

من سب أصحابي, فعليه لعنة الله, والملائكة, والناس أجمعين.

Тези, които ругайте моите приятели, а след това я проклятие на Аллах, ангелите, и цялото човечество! [5]

Сред другите несправедлив акт е посветен на двамата родители, свържете родство, отговарят на правата на роднини, приятели и хора, които се занимават с нас. И бруталност, че не отговаря на всички тези неща.

Изпълним правата на съпруг и съпруга е форма на справедливост друга. Който не е изпълнено, тогава той нарушителите.

Human Menzhalimi много видове, всички от тях се събраха в думите на Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam в Farewell Хадж":

إن دماءكم, وأموالكم, وأعراضكم, حرام عليكم كحرمة يومكم هذا, في شهركم هذا, في بلدكم هذا

Истина кръвта ви, вашата собственост, ваша чест, всичко е забранено върху вас като нелегитимно днес, този месец, и страната. [6]

Така че, всичко бруталността е тъмнина в Деня на Страшния Съд. Извършителите са наказани в съответствие с нивата на kezhalimannya. Хората, които dizhalimi отговор от добротата на хората, които правят такава несправедливост. Ако те нямат доброта вече, след това diambillah злини такива dizhalimi хората и за сметка на тези, които правят несправедливост.

Аллах Всемогъщия забранява kezhaliman върху Себе Си, и Аллах Всемогъщия също го прави незаконна сред Своите раби. Аллах Най-Справедливия в слово, дело и неговите отговори.

Аллах Всемогъщия казва в хадис Qudsi:

يا عبادي! إني حرمت الظلم على نفسي, وجعلته بينكم محرما; فلاتظالموا ...

O моите слуги! Истина Забранявам бруталност върху мен, и аз съм като него незаконна между вас, нали всеки menzhalimi! [7]

Това означава, че Аллах Subhanahu WA Ta'ala забрани несправедливост действа върху Неговите служители и да се забрани тяхното взаимно menzhalimi, защото самата бруталност е абсолютно забранено. Аллах Всемогъщия казва:

وما أنا بظلام للعبيد

... И аз не menzhalimi моите слуги. [Каф / 50: 29]

Аллах Всемогъщия казва също:

وما الله يريد ظلما للعباد

... И Аллах не иска бруталност срещу слугите му. [ал-Mu'min / 40: 31]

Бруталност Има три вида:
1. бруталност не са били простени от Аллах, е ширк, за асоцииране партньори с Аллах. Аллах Всемогъщия казва:

إن الله لا يغفر أن يشرك به ويغفر ما دون ذلك لمن يشاء ومن يشرك بالله فقد افترى إثما عظيما

Аллах няма да прости греховете () като сътрудник Него (ширк) и това, което Той прощава (грях), отколкото (ширк) е за всеки, който пожелае. Който и асоцииране на Аллах, тогава наистина, той е извършил голям грях. [An-Ниса / 4: 48]

Аллах Всемогъщия казва също:

وإذ قال لقمان لابنه وهو يعظه يا بني لا تشرك بالله إن الشرك لظلم عظيم

И (не забравяйте), когато Luqman каза на сина си, когато той даде урок за него, "О, сине мой! Ти няма да припишем на Аллах, наистина сътрудник (Аллах) е наистина голяма несправедливост "[Luqman / 31: 13].

2. бруталност, че не е позволено на всички от Аллах Всемогъщия, а именно бруталност частично слуга на другите. Включително от съвършено правосъдие, което Аллах отмъсти за насилие между слугите си според техните kezhaliman нива.

Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam каза:

إن الظلم ظلمات يوم القيامة

Всъщност kezhaliman е тъмнина в Деня на Страшния съд [8]

Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam каза също:

إن الله ليملي للظالم حتى إذا أخذه لم يفلته, ثم قرأ: وكذلك أخذ ربك إذا أخذ القرى وهي ظالمة إن أخذه أليم شديد

Аллах сигурност забави (санкции), за угнетителите, но ако той го беше измъчван, той не го говоря "Тогава Пророка sallallaahu" alaihi WA Sallam прочетете стиха (което означава): ". И така, наказанието на твоя Господ, когато Той е бил измъчван (население) страни Който извърши несправедливост. В действителност, в наказание е тежко, много тежко "[Худ / 11: 102]. [9].

Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam каза също:

من كانت له مظلمة لأخيه من عرضه أو شيء فليتحلله منه اليوم قبل أن لايكون دينار ولادرهم إن كان له عمل صالح أخذ منه بقدر مظلمته وإن لم يكن له حسنات أخذ من سيئات صاحبه فحمل عليه

Който и върху него има mazhlamah (kezhaliman) на брат си, ако някога се повреди честта или нещо (собственост, взето от zhalim) бе за брат си, нека го помоли да menghalalkannya сега, защото там (съдния ден) не динара и дирхама. Ако той има добри дела, ще бъдат предприети, за да (разплащателна) съгласно членове dizhalimi с kezhalimannya. И ако той все още няма добри дела, тогава грешките на брат му е взето след заплащат от него [10].

Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam каза:

واتق دعوة المظلوم, فإنه ليس بينها وبين الله حجاب

... И бъдете внимателни на молитвите на хората, които dizhalimi, защото няма бариера между молитвите към Аллах [11].

3. бруталност, която е във волята на Всемогъщия Аллах, ако пожелае Той ще го накаже. И ако пожелае Той ще му прости. А именно греховете, извършени слуга на своя Господ, в допълнение към бягат. [12]

Аллах Всемогъщия осигурява пряк път за Неговите служители, които желаят да се завърнат в правосъдието. Който се отклони от него, тогава той ще се върне към бруталността, която се влачат в ада.

Пророк:

واتقوا الشح; فإن الشح أهلك من كان قبلكم

И внимавайте да сте против стиснат природата / скъперник, защото скъперничество / скъперничество, че е това, което е унищожила хората, преди да

Заради алчността за богатство накара хората да събират съкровище с всички възможни средства и от всеки източник, независимо от законни и незаконни -na'udzu billah-. Дори Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam каза:

حملهم على أن سفكوا دماءهم, واستحلوا محارمهم
(Това скъперничество), за да ги насърчи (хората преди нас), за да проливат кръв и да обоснове тяхната чест.

Скъперник / Grabber проливат кръв, докато гледаше не може да постигне своите цели, освен ако кръвопролитията.

В горния хадис, Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam предупреди народа си по двете дела, които бруталност и алчност / скъперничество. Zhalim се злоупотребява с други, и че е алчен скъперник върху това, което другите хора имат. И двете са действия, които са забранени. Аллах Subhanahu WA Ta'ala казва:

ومن يوق شح نفسه فأولئك هم المفلحون

... И кой го охранява от алчност, а след това те са щастливците. [ал-Hashr / 59: 9]

Стихът показва, че хората, които не се поддържат от скъперничество, той не е имал късмет. Защото щастливците се охраняват от Аллах Всемогъщия на пестеливост. Молим Аллах да ни предпази от бруталността и се пази от скъперничество и подлост-грозота. [13]

Аллах Всемогъщия и на Неговия Пратеник sallallaahu "alaihi WA Салам също заклейми и осъди естеството на скъперник, алчен и стиснат. Темерут, алчен и стиснат е осъдително природата, tabi'at смирен и беден темперамент, както и включително една от болестите сред мюсюлманите. Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam винаги търсят убежище в Аллах от тези имоти. Как не можех аз?! Тъй като заболяването е убил многобройната общност, но също така доведе до естеството на извършителите завлече в Ада, wal'iyâdzu Billah.

Сред хората има стиснат издаващия закат, които Аллах Всемогъщия е възложил това, когато благотворителността ще почисти имота си и се очисти. Сред хората има и алчен и стиснат към себе си, жена си и децата си, прекалено стиснат към близък роднина, най-добрите си приятели, на госта си, на бедните, и много повече.

Ето защо той е бил там заплаха, която усилено в Ал-Корана и Сунната автентичната за лицето, което има болестта и природата на скъперник, алчен и стиснат това.

Аллах Всемогъщия казва:

ولا يحسبن الذين يبخلون بما آتاهم الله من فضله هو خيرا لهم بل هو شر لهم سيطوقون ما بخلوا به يوم القيامة ولله ميراث السماوات والأرض والله بما تعملون خبير

И не винаги хората, които са мизерни с онова, което Аллах, дадено им от Негово Преосвещенство, смятат, че (скъперник), че е добре за тях, но (скъперник) е лошо за тях. Какво (съкровище), които те kikirkan тя ще бъде носен (в областта на шията) в Деня на Страшния съд. Аллах принадлежи на една наследството (това, което е) в небето и на земята. Аллах Mahateliti от това, което правите и вие. [Али Имран / 3: 180]

Аллах Всемогъщия казва също:

وأما من بخل واستغنى) 8 (وكذب بالحسنى) 9 (فسنيسره للعسرى) 10 (وما يغني عنه ماله إذا تردى

И тъй като за хора, които са стиснати и неговото чувство самозадоволява (няма нужда от Божията помощ), и отрече (наградата на) най-доброто, тогава ще можем лесно-точно за него по пътя към дистрес (мизерия). И богатството му не е от полза за него, ако той е загинал. [ал-Lail / 92: 8-11]

Абу Хурайра Ради anhu, каза той, "The Messenger sallallaahu" alaihi WA Sallam каза:

لا يجتمع الإيمان والشح في قلب عبد أبدا

Никога няма да се сближат между keimanandan kekikirandi сърце на слуга завинаги [14].

От Абу Хурайра Ради anhu, че е чул Пратеника sallallaahu "alaihi WA Sallam каза:

مثل البخيل والمنفق كمثل رجلين عليهما جنتان من حديد من ثديهما إلى تراقيهما, فأما المنفق فلا ينفق إلا سبغت, أو وفرت على جلده حتى تخفي بنانه, وتعفو أثره, وأما البخيل فلا يريد أن ينفق شيئا إلا لزقت كل حلقة مكانها, فهو يوسعها فلا تتسع

The притча скъперник и този, който berinfak е като двама мъже, които носят броня (щитове), която обхваща както мляко състава на ключицата. Що се отнася до тези, които berinfak berinfak но не е той ще се развива бронята той носеше тя да покрие до предишния етап. Докато хищник, че той няма да се харчат в нещо, то ще се получи по-силна броня кръг, който придава на всяко нейно място, тя се опита да го отпуснете, но бронята не е готов да се развива [15].

Темерут, алчен и стиснат включително случаи унищожат, както Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam каза:

ثلاث مهلكات: شح مطاع, وهوى متبع, وإعجاب المرء بنفسه

Три случая унищожават (т.е.) скъпернически (стиснат) се подчини, желанията следвани, и удивление пред себе си [16]

Rasûlullâhn търсят убежище в Аллах от kezhaliman,

اللهم إني أعوذ بك أن أضل أو أضل, أو أزل أو أزل, أو أظلم أو أظلم, أو أجهل أو يجهل علي

Ya Аллах, истина ви потърси убежище в Теб, за да не се заблуждават или подведен (от дявола или характера на Сатана), направи грешка или ощетени, подхлъзване или дерайлирал човек, menzhalimi (гонят) или dizhalimi (преследван), и да направи на глупак или се заблуждавайте [17].

Пророка sallallaahu "alaihi WA Салам също търсят убежище в Аллах Всемогъщия от естеството на скъперник, стиснат и алчен. Сред молитвата, която четеше, беше:

اللهم إني أعوذ بك من الجبن, وأعوذ بك من البخل, وأعوذ بك من أن أرد إلى أرذل العمر, وأعوذ بك من فتنة الدنيا وعذاب القبر

Ya Аллах, истина ви потърси убежище в Теб от малодушие, I търсят убежище в Теб от естеството на скъперник / скъперник, I търсят убежище в Mudari връща в живота на най-малко (сенилна), и аз да търсят убежище в Теб от fitnah (изкушението) свят и на гроба на мъчението. [18]

Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam и много да каже една молитва по-долу:

اللهم إني أعوذ بك من الهم, والحزن, والعجز, والكسل, والبخل, والجبن, وضلع الدين, وغلبة الرجال

Ya Аллах, истина ви потърси убежище в Теб от стрес, тъга, слабост, мързел, темерут природата (стиснат), страхлив, заробване за дългове, и се контролира от другите. [19]

[Копиран от списание издание на As-Суна 10 / Година XVII / 1435H / 2014M. Publishers Постоянен комитет Foundation Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Тел. 0271-858197 Fax 0271-858196]

No comments:

Post a Comment