!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Tuesday, September 15, 2015

Садња стабала може бити награђени, сече дрвеће може грешити.

Вожња није завршен (370)

(Део три стотине седамдесет), Депок, Вест Јава, Индоннесиа, 14. септембар, 2015, 16:03 ам).

Садња стабала може бити награђени, сече дрвеће може грешити.

Бог у својој речи у Кур'ану упозорава људи не увек зло на земљи, као што су секли дрвеће по вољи, људска бића убијају једни друге и забушавати почини (удруживању партнера са Богом).
Пошто људска похлепа произвољно секу дрвеће, и лењи да садња дрвећа у свом окружењу, сеча стабала резултирало сјече шума, шума претворена у пустињи, изазивајући глобалне климатске промене.
У Индонезији, компаније и појединци у отвореном пољопривредног земљишта паљењем шума, резултат је сада Суматра, Борнео, Малезија и Сингапур је под утицајем загађења ваздуха у облику дима.
Дакле, сада се суочавамо са екстремне временске услове, песак олује, суше, поплаве и друге природне катастрофе.
Године 1969. на обали Кампунг Бару централне, града Баликпапан, Еаст Калимантан, сваког јутра или вечери са једноставним опреме и даље могу да изазову разне врсте рибе и лигње, и Цраб на плажи, тако да је моја мајка практично не морате да купите риба и ракова у краба тржишту, али када се вратим поново на истом месту 1990. године, а не риба и ракова ракови добијем, јер је обала је контаминиран са разним нечистоћама прљавим распону од сирове нафте на пластичним отпада. Ја верујем да је иста судбина је доживео на обали у другим острвима у Индонезији, па чак и у свету.
Сваки труп (камата) које смо засадили дати благослов за живих организама, од кисеоника, воће тако успутна птица и других животиња, тако да је Бог обећава велику награду за оне који расту или одржавање, за разлику од починиоца штете у Земља, похлепно смањење шума ће добити казну у свету (урагани, суше, дим), као и кажњавања / кажњавање у свијету (пакао).

(ББЦ) - глобална Пеманаса? Климатске промене? Ако читате новине, слушају радио, гледају ТВ и сурфујете интернетом, мора имати и већ познати у виду.

Клима се променила и температура Земље да расте, како каже министар животне средине Рацхмат Витоелар.

"Промена није јасно сезона. Кишне сезоне је сува, сува сезона киша. То је један од климатских промена. То је због климатских промена."

"За риболовце, постоје и морске струје које мењају, температура морске воде такође мења са променом значи да је риба променила", додао је Рацхмат.

"Постоје корални гребени оштећени грејањем морске воде и морских биоте тако микропланктон грешку. Дакле, то се десило чудне ствари", рекао је министар.


Што више топлоте
Али шта у свакодневном животу? Посетио сам неке од места са питањем шта се променило у природи у односу на ситуацију 10 или 20 година?

Први циљ Малинау Дистрикта, Еаст Калимантан, под називом Очување Дистрикта. Од укупне површине од 4,2 милиона хектара, површине 3,9 милиона еура, односно око 90%, је површине под шумом, укључујући КМНП и заштићених шума. 4 сата излет бродом из Таракан.

Уман, 37 лет, је прави живот из моторних чамаца од 1990. године, а он каже да се ништа није променило од Сесаиап реке која пролази за десетак година.

"Ако је први редак Гусунг, у средини реке појавио нови оток песка микед земљишта. Можда због утицаја поплава, уколико је први од 1990-их ретко било поплаве, али после 1995. године након почетка берунцулан Гусунг", рекао је Уман.

Ако се користи ретко поплаве, али сада је вероватно зато што пуно дрвета бере, често поплава. Ако киша сигурно поплавити
Уман
Сапи Острво, око сат времена вожње од Окружног капитала Малинау, и даље осећа зеленило.

У неким местима видљиве трагове поља су дозволу за становништво Лундаиах помоћу ротирајућег систем култивације.

Монаси Лундаиех, Нови Белапанг, присећа.

У прошлости, рекао је Белапанг Дакле, ако грађани пољопривреде, плодне-плодно пиринча, остали усеви су такође добри. "Као плод, који у суштини смо посијали сјеме и слатка сигурно", рекао је он.

"Али сада с друге стране, ако је суштина слатког и киселог готових семена садњу дрвећа да Рамбутан и дуриана воћне киселине ако је прва дебела, сада танке,.", Рекао је.

Белапанг је рекао да не зна шта је изазвало промену.

"Сада више и брзо се суши," Пре 1950. пустите да се осуши 3 месеца, вода није тако брзо и падови, али сада сува месец дана само вода је пресушила ", рекао је он.

"Сада је трава на ивици реке, када је суша усахла, али нису ни 3 мјесеца суву траву на обали који не Вилт", рекао је Белапанг.

Остали фармери Мартин Укунг, осећа време у селу, Пулау Сапи, више топлоте.

"То је моје искуство је резултат топле воћа цветања тако увенуло од топлоте и није тако плодна. То је моје искуство у последњих 10 година. Цветање али не тако плод."

"Сунце је превише вруће сада, али не знам шта је разлог. Али ми се стварно постаје вруће."


Експлозиван
Од Борнео, прешао сам на Сулавеси. Бајое трибал детету купање у свом дворишту. Око 15 минута Боне, Соутх Сулавеси.

Деца Бајое
Бајое Већина рибари користе експлозиве да ухвати рибу

Недалеко од трајектне луке Боне Колака, око 400 домаћинстава је живео у селу племена Бајое Колака, Кампунг Бајое.

Иако је одавно напустила традиција живота на мору, мали базени за слане воде остаје у кућном фази.

Бајое Већина рибари користе експлозиве да ухвати рибу, затим Окиген компресори за роњење и моторни чамац док је на мору. Штапови, екран, и отпорност природног дисања одавно су напуштени.

Како да ухвати рибу мења као теже добити рибу, рекао је рибар Бајое који је био рибар 30 година.

"Што више тешко добити рибу. Ако је први био пет километара само да пецам, сада имају на десетине километара."

Шта је изазива? "Можда зато што више ухватити рибу, са великим бродовима", додао је он.


Великој мери зависе
Ломпо Барранг Острво, око 2 сата вожње глисером из Макассар, Соутх Сулавеси, углавном насељена егзистенција је риболов.

Са технологијом глисера и рибарских мрежа, они су практично и даље веома зависи од природе. Али природа око Барранг Ломпо је почела да се мења, каже Хасби, једна особа село старешине.

"Сада када је кишна сезона чинило се да долазе све касно. Ми смо као и остали грађани, био узимајући вруће", рекао је Хасби.

У међувремену Сахбудин, рибар, још увек не иду на море средином октобра, али обично већ почео да пада на пецање.

"Као што је обично мирно, али сада-сад ово је сада Ист ветар и даље дува, тако да не иду доле на море", рекао је он.

"Заиста, Еаст виндс може да иде на море, али то је тако тешко као тешко", рекао је Сахбудин.

Сада винд брже у односу на претходне године
Сахбудин
Од Макассар у Јужној Сулавеси, ми Јогјакарта и даље носи исто питање. Средином октобра, киша је још увек добро доле Супарно рекао.

"Обично већ постоји, али не постоји. Требало је да није било кише једном или два пута месечно, али не мора. А сада прегрејаним, прегрејаним само када би било нормално киша."

Иако киша није сишао, Супарно среће да и даље моћи да уживају у воду реке Кулон Прого, али кише зависи од пољопривредника, кашњења или недостатка кише мења купирање обрасце. Видиатмоко су пољопривредници у Кетинган, Иогиакарта.

"У поређењу са претходним годинама, приметно косу. Обично смо успели да засаде пиринач, а сада није. И то се види шећерне трске су такође доживљава сушу", рекао је Видиатмоко.


Није лако
А шта је узрокује? Долвина Укунг Дамус, шеф Вилдлифе Фунд ВВФ-политика у Малинау сматра да је још увек тешко објаснити пољопривредницима Даиак Лундаиех о узроцима природне промене.

"Није лако објаснити глобалног загревања и климатских промена у јавности", рекао је он.

"Такође још није извесно да ли су поплаве и суше изазване томе", додао је он.

"Ми смо овде радимо калкулације падавина за 10 година, али још није сигурно да је узрок климатских промена, посебно у Калимантан је релативно још много шума", рекао је Долвина.

Али Др. Ризалди Бур, шеф Иклиматологи од Богор Пољопривредном факултету, потврђује да се климатске промене већ директно осетили људи.

"Не слажем, али концептуално се већ дешава", рекао је др Ризалди Бур.

Без обзира на узрок, климатске промене или глобалног загревања, очигледно су пољопривредници и рибари који зависе од природе, почели да осећају да се свет променио. (Блиц / Листон Сирегар)

Индонезија, као на првом месту губитак шумских
Жалосно је када се сече мораторијум уради, али ипак крчење шума наставља чак и повећао. Ово је податак да губитак шума у Индонезији нагло порасла у последњих 12 година, преноси Нова студија објављена у часопису Сциенце.

Студија, коју је предводио Матт Хансен Универзитета у Мериленду, утврђено је да Индонезија је изгубио 15,8 милиона хектара између 2000. и 2012. године, рангирање пети иза Русије, Бразила, САД и Канади у смислу губитка шума. Што се тиче око 7 милиона хектара засађено у периоду.

Међутим, од пет земаља у шуми изнад, на основу процента, онда Индонезија је у првом рангу са стопом од губитка шумског од 8,4 одсто. Поређења ради, Бразил, изгубио само половину ових размера.

98 одсто губитка шума у Индонезији, крчење шума се јавља у великом густином шумским подручјима у Суматра и Калимантан, на месту где је резултат конверзије индустријских плантажа дрвета и палмино уље плантаже у развоју веома распрострањена у последњих 20 година. Риау Покрајина је највећа, као пуштени од стране истраживача у анимацији на следећи начин:Крчење шума такође у порасту у Индонезији. У стопу губитка шумског године 2011/2012 достигла највиши ниво од краја 1990-их, иако је влада издала је забрана мораторијум (мораторијум) за 65 милиона хектара шума, тресетишта примарних и шума. Подаци су показали шумарство мораторијум, који је реализован у оквиру посвећености Индонезије да се смањи емисија из сече и деградације шума, можда неће успети како се првобитно очекивало околини.
Студија објављена у овом веома супротности са подацима објављеним раније ове године од стране Министарства шумарства Индонезије, који је тврдио да је годишњи крчење шума знатно опао од 2005/2006. Бројке може доћи услед методолошких разлика у обрачуну.
Министарства шумарства занемарују процене дефорестације на земљишту изван површине под шумом и не укључује конверзију природних шума до индустријских дрвећа засада, која се још увек сматра од стране Министарства шумарства у класификацији "шуму".
Нови подаци, на основу резултата пружања 650.000 фотографија НАСА-Ландсат сликовне Гоогле Еартх Енгине, кроз цлоуд цомпутинг модела, објавио свеобухватна база података о глобалној шума карте је интерактивна. Овај податак је доступан као слободан садржаја у хттп://еартхенгинепартнерс.аппспот.цом/сциенце-2013-глобал-форест


Хансен, који је објавио велики број радова на крчење шума, рекао да се нада мапа може да помогне земљама да развију боље политике за смањење губитка шума.

"Ово је први покушај да се обезбеди конзистентан промену карта шума и глобално и на локалном нивоу", рекао је Хансен је у саопштењу. "Бразил, користећи податке ЛАНДСАТ да документују стопу крчење шума, такође користи ове информације у формулисању и спровођењу политике. Они такође деле ове податке, како би се омогућило друге странке да процени и потврди њихов успех. "

"Претходни подаци још увек није доступан јавности за другим деловима света. Сада са ове глобалне мапе можемо пружити информације о променама у шуми где се свака земља има приступ овим информацијама, како за своју земљу и за цео свет. "

Еколошку штету због сиромаштва
Гоогле водећа компанија у области информационих технологија ствара глобалну мапе промене у шумском подручју које има високу резолуцију и користи уз помоћ Гоогле Еартх. Са променом података у шумском подручју може се пратити уништење шума која се јавља у свакој земљи.

Онлајн интерактивни алат се може приступити од стране јавности и може да види локацију у детаље са високим нивоом резолуције 30м.

Мапа садржи график шума путује светом од 2000. до 2012. године, на основу 650.000 до Ландсат 7 сателитским снимцима.

За то време, Земља губи "Јунгле" са површином једнак Монголије, дрвеће описани могу покрити шест пута област Британије.

Развој напоре да се смањи крчење шума заједно са уништавању шума у Индонезији, Малезији, Парагваја и Анголи, према студији написано у часопису Сциенце.

"Ово је прва карта промене у шуми на глобалном нивоу у складу и имају значај локално", рекао је проф Матеј Хансен Универзитета у Мериленду, вођа тима који је створио карту.

"Шта може да се уради уз помоћ рачунара за 15 година може да се заврши за пар дана, користећи Гоогле Еартх Енгине."
Истраживање показује значајне личности у шуми мења из 2000-2012 - на основу сателитских снимака.

Свет је изгубио 2,3 милиона квадратних километара шуме у том периоду, због сече, пожара, болести или несреће.

Али планета и добити додатне Нев Форест област покрива површину од 800.000 квадратних километара, са укупним штету од 1,5 квадратних километара.

У поређењу са другим земљама, бразилски шумски услови су показали напредак, са нижим нивоима губитка шумског између 2003-04 и 2010-2011.

У међувремену, уништавање шума у Индонезији порастао више него удвостручен у односу на износ од сече шума годишње да достигне 20.000 километара у 2011-12.

Парагвај, Малезија и Камбоџа има највећу стопу уништења шума.
Све у свему, тропске шуме повећан на 2.100 квадратних километара годишње, наводи се у студији.

Мапа ће бити редовно ажурирана и може се користити процену ефикасности програма газдовања шумама.

То такође може да помогне животне средине групе против утицаја сече шума - укључујући и пријетњама по биодиверзитет, складиштење угљеника и климатских промена.
СТО
Сер Дејвид Кинг, британски министар иностраних специјалног изасланика за климатске промене, рекао је да је Индонезија игра важну улогу у борби против климатских промена, јер има доста шума.

"Индонезија је најпрогресивнији међу земљама у развоју у борби против климатских промена", рекао је Дејвид краљ у Џакарти, у петак (21/2).

Давид је рекао Индонезија и Велика Британија има проблем у погледу климатских промена је иста, односно поплаве. И у Индонезији и Енглеској, поплава због климатских промена велики утицај на економију.

Дакле, питање климатских промена је један од највећих изазова за читаву светску заједницу.
"Ми смо сви одговорни за рјешавање климатских промена. Неке ствари које се могу урадити је да се смањи, поновно коришћење и рециклирање отпада", рекао је он.

Давид је рекао борби против климатских промена мора да се уради одмах, јер очекивани утицај ће бити још већа у будућности.

Према његовим речима, поплава је врло реална претња климатских промена. Дакле, климатске промене изазвала је лед у Арктичком океану истопио да се подигне ниво мора. "Свако острво на свету има исту претњу, односно подизање нивоа мора тако да се вода ће ићи у унутрашњости и изазвати поплаве Лондону, на пример, поред опасности од мора постоји и опасност од река.", Рекао је он.

За борбу против климатских промена, он охрабрује земље које имају шуме у циљу спречавања сече шума или крчење шума. "Уништавање шуме ће убрзати климатске промене", рекао је он.
Стање шума у Индонезији је тренутно у кризи. Многе биљке и животиње које живе у њима прети истребљење. Поред тога, постоје многи људи и културе који зависе од шуме су такође угрожена. Али није све лоше вести.Грубо реалност, можемо видети из стања наших тропских шума: нелегалне сјече (нелегалне сјече) и шумске пожаре да ли намерно или не. Нелегална сјеча наставља у шумама око Риау, Суматра. Питање које одмах долази до је, како је судбина животиња ендемске суматранске тигрови су сада све мање? Шта ће изумро након судбини Јава и Бали тигрова који сада живе причу? Не само у Јава, Суматра и Борнео у тропским шумама Папуа друго смо почели многи који је променио у потезу од плантажа палми нафте.

Ко зна како овакве ствари и даље и деструктивно на шумског екосистема и угрожава постојање садржи биодиверзитета. Не само становници у шуми, друштвено-културног миљеа аутохтоних народа око би помогао прекинут. Са губитком шума такође значи губитак извор живота за већину народа Индонезије, јер је шума је место за проналажење хране, лекова и постао темељ живота за већину људи посебно оних који живе у близини шуме.

Људски уништавање животне средине и даље лутају. Време је за све чинове у Министарству животне средине, су ренџери и њихова улога у заједницама широм шуме оптимизованим да не ових догађаја и даље се понавља и понавља.

Хајде да погледамо и науче много домородачких племена разбацане широм Индонезије, они су генерално морали да делују врло пријатељско окружење кроз активности свакодневног живота, а ми смо његови људи у граду, у ствари је много мање забринути о животној средини делује.
Дакле, много локални мудрости из различитих домородачких племена која су расути широм Индонезије да сви треба да следе.

Значај Форест Цити за природу и окружењу

Шуме нестати у модерним временима у последње време. Древни шуме у средство за људска бића би пронашли храну. Али сада обрнута, шума чак сматра као препрека за град да се изгради склониште или високе зграде.

У градовима у Индонезији ријетко налазимо Урбан Форест. Урбани развој имају тенденцију да преферирају физички развој и не прати зеленом земљишта око ње. Слободно земљиште око зграде да се користи само за паркирање без зеленог дрвећа. Дакле, уместо градског шуме смо пронашли, али конкретан џунгле.

Ова сцена изгледа од бертебаранниа небодер зграда. Кроз наше очи гледају само високе зграде и зелене отворен простор да би требало да буде 30% града као да занемарено даље уместо развоја.

Као резултат тога, сваке године велики градови у Индонезији искусили разне проблеме када је кишна сезона стигне. Полазећи од поплава свуда, животна средина и квалитет ваздуха постаје слаба због загађења произвела моторних возила не могу да буду смештени и филтрира постојећим дрвећем. Постојање зелених отворених простора корисно имати да не можемо игнорисати и играју улогу у превазилажењу све.
Па, чекај више. Постојање урбане шуме је потреба за све нас. Почнимо од себе и охрабрују власти да створе више шуме у граду у којем живимо.

Шкртост бруталност и уништити ХУМАН

По
Ал Устадз Иазид бин Абдул Кадир Јавас حفظه الله


عن جابر بن عبد الله قال: قال رسول الله - صلى الله عليه وسلم: اتقوا الظلم; فان الظلم ظلمات يوم القيامة. واتقوا الشح; فان الشح اهلك من كان قبلكم. حملهم على ان سفكوا دماءهم, واستحلوا محارمهم

Јабир бин Абдиллах ради анху је рекао: "Посланик саллаллаху алејхи ве селлем је рекао:" Пазите да против кезхалиман јер кезхалиман је тама-тама на Судњем дану. И будите опрезни сте против природе шкртост шкрти, јер то је оно што је уништио људе пред вама. Шкртост да их охрабри да пролива крв и оправдају своју част. "[1]

Такхриј Хадис:
Овај хадис Сахеех. Наратор Имам Муслим (не 2578.), Ахмад (ИИИ / 323), Ал-Бухари у Ел-Адабул симплек (не 483.), 'Абд бин Хумаид (не 1141.), Ал-Бејхеки (ВИ / 93 и Кс / 134) и у књизи Сиу'абул Иимаан (бр. 10 338), и ал-Багхави у Сиархус Суннета (бр. 4161)

РЕЧНИК Хадис:
• اتقوا: Страх. Наиме, будите опрезни и избегну.
• الظلم: الجور ومجاوزة الحد,
бруталност, неправилности и границе. Основно значење починилаца нису ставља ништа на њеном месту. [2]
• الشح: шкртост веома, теже да се извуче благо на Граббер. Други кажу да је природа Грабило / шкрт / шкрт са претераном похлепом. тврдица или хункс, могла благо и може да Ма'руф хвата са (гоод). [3]
• حملهم: Охрабрите их или узрок својих акција.
• سفكوا دماءهم: Спилл своју крв. Наиме, већина њих убијају једни друге делимично.
• استحلوا: оправдати. То јест, оправдава жене су забрањене Аллах за њих, онда су окрутни према женама.


Схарх хадис:
У овом хадису постоји упозорење да уради неправду и предлоге правду. Исламска шеријатском праву сасвим фер, наредио да праведно уради, и забранио да то неправда. Аллах каже:

قل امر ربي بالقسط

Реци, "рекао ми је да радим правду Раббку ..." [Ал-А'раф / 7: 29]

ان الله يامر بالعدل

Заиста је Аллах каже (ви) да буду фер ... "[Ан-Нахл / 16: 90]

الذين امنوا ولم يلبسوا ايمانهم بظلم اوليك لهم الامن وهم مهتدون

Људи који верују и не мешају се своју веру са бруталности (ширка), они су ти који добијају осећај сигурности и они вођени. "[Ал-Ан'ам / 6: 82]

Заиста вера у свим главнице и грана, Захир и ум, све је фер, за разлику од неправде.

Правда најправедније и главни је да препозна и менгикхласкан монотеизам само Аллаху, веран имена и атрибута његов добар, и менгикхласкан религија и обожавање само Аллах.

Највише починилаца кезхалиман ради схирк, повезујући партнере са Аллаха, као његов реч:

واذ قال لقمان لابنه وهو يعظه يا بني لا تشرك بالله ان الشرك لظلم عظيم

И (сетите се) када Лукман рекао сину, када је дао лекцију му: "О мој сине! Нећеш приписују Аллаху, заиста сарадник (Алаху) је заиста велика неправда "[Лукман / 31: 13].

Јер, фер значи да ставим несто у месту и остваре права која су потребне. На починилаца нису ставили нешто на месту.

Права највеће и највише обавезно односно права на Аллаха над својим слугама. Слуга мора да зна Аллах и обожавају само Њега, да га дружење са чим. Затим рад на главне тачке вере, шеријата-исламском шеријату као успостави молитву и плати зекат, пости Рамазан, ходочашће до куће, џихад на Аллаховом путу са речима и делима, подижу једни другима у праведности и стрпљења. Немој неко од тог дисиари'аткан је облик бруталности.

Укључујући дела фер да испуњавају права пророка Мухамеда саллаллаху алејхи ве селлем таквом вером и љубављу, више љубави је саллаллаху алејхи ве селлем од свих створења, покоравају, част, величају, а приоритет поредак и његове речи на врху поретка и речи других ,

Уместо тога, то је велика бруталност, ако роб не испуњава неки од права пророка Мухамеда саллаллаху алејхи ве селлем.

Укључујући поштење да прослави и воле Посланика асхаби анхум ради. Аллах и Његов посланик саллаллаху алејхи ве селлем је рекао многе врлине и похвале за сапутника г поређењу са другим заједнице уммет. Асхаби ради анхум је најбољи људи након Посланика и посланика. Асхаби су они благословени од Аллаха и гарантовано да зараде рај. Долазак ислама у нас је један од плодова борбе, џихада и жртвовања на асхаби анхум ради.

Дакле, колико бруталност људи критикују, увреда, берате друговима ради анхум. Грдити асхаби су у суштини богохулно од Аллах, Његовог Посланика саллаллаху алејхи ве селлем и Ислам. Због тога су хвале Аллах и Његовом Посланику саллаллаху алејхи ве селлем. Чак је Посланик саллаллаху алејхи ве селлем забрањује грдити другови. Посланик саллаллаху алејхи ве селлем рекао:

لا تسبوا اصحابي, فوالذي نفسي بيده لو ان احدكم انفق مثل احد ذهبا ما بلغ مد احدهم ولا نصيفه.

Да ли берате моје пријатеље !! Деми Рабб Јанг се у његовим рукама, у случају да неко од вас дати инфак злато на планини Ухуд, није достигао вредност инфак њих иако (они инфак само) један Мудд (односно цијели-два дланови), а не и пола. [ 4]

من سب اصحابي, فعليه لعنة الله, والملايكة, والناس اجمعين.

Они који берате моје пријатеље, а онда је проклетство Аллаха, анђеле, и читаво човечанство! [5]

Између осталог неправедан чин је посвећен оба родитеља, повежите сродство, испуњавају права рођацима, пријатељима и људима који се баве нама. И бруталност које не испуњава све ове ствари.

Испуни права мужа и жене је облик правде друге. Ко није испуњен, онда починилаца.

Људски Мензхалими многе врсте, сви они окупљени у речима пророка саллаллаху алејхи ве селлем у опроштајној хаџа ':

ان دماءكم, واموالكم, واعراضكم, حرام عليكم كحرمة يومكم هذا, في شهركم هذا, في بلدكم هذا

Заиста ваша крв, ваше власништво, ваша висости, све је забрањено на вас као нелегитиман и данас, овог месеца, и земља. [6]

Дакле, све бруталност је тама на Судњем дану. Починиоци су кажњени у складу са нивоом кезхалиманниа. Људи који дизхалими одговарати од доброту људи који раде такве неправде. Ако они више немају доброту, онда диамбиллах зла такви дизхалими људи и на терет оних који раде неправду.

Аллах забрањује кезхалиман на себе, а Аллах је противзаконито је међу својим слугама. Аллах Већина Само речју, делом и његовим одговорима.

Свемогући Аллах каже у хадису кудси:

يا عبادي! اني حرمت الظلم على نفسي, وجعلته بينكم محرما; فلاتظالموا ...

О моје слуге! Заиста Забрањујем бруталност на мене, а ја сам чинећи га незаконито међу вама, не сваки мензхалими! [7]

То је, да Аллах субханаху ва теала сачувај неправда поступа по својим слугама и забрањују њихову међусобну мензхалими, јер сама бруталност је апсолутно забрањено. Аллах каже:

وما انا بظلام للعبيد

... И не мензхалими своје слуге. [Каф / 50: 29]

Аллах такође каже:

وما الله يريد ظلما للعباد

... А Аллах не жели бруталност против његових слугу. [Ал-Му'мин / 40: 31]

Бруталност има три врсте:
1. бруталност нису опростили од Аллаха је ширк, повезујући партнере са Аллаха. Аллах каже:

ان الله لا يغفر ان يشرك به ويغفر ما دون ذلك لمن يشاء ومن يشرك بالله فقد افترى اثما عظيما

Заиста Аллах неће опростити грехе () као сарадник њега (ширка) и он опрашта шта (син) од (ширка) је за свакога хоће. Ко удруживања Аллаха, онда заиста, он је починио велики гријех. [Ан-Ниса '/ 4: 48]

Аллах такође каже:

واذ قال لقمان لابنه وهو يعظه يا بني لا تشرك بالله ان الشرك لظلم عظيم

И (сетите се) када Лукман рекао сину, када је дао лекцију му: "О мој сине! Нећеш приписују Аллаху, заиста сарадник (Алаху) је заиста велика неправда "[Лукман / 31: 13].

2. бруталност која није дозвољена у свега Аллах, наиме бруталности делимично слуга другима. Укључујући од савршене правде које је Аллах освети бруталности међу својим слугама у складу са њиховим кезхалиман нивоима.

Посланик саллаллаху алејхи ве селлем рекао:

ان الظلم ظلمات يوم القيامة

Заиста кезхалиман је тама на Судњем дану [8]

Посланик саллаллаху алејхи ве селлем је рекао:

ان الله ليملي للظالم حتى اذا اخذه لم يفلته, ثم قرا: وكذلك اخذ ربك اذا اخذ القرى وهي ظالمة ان اخذه اليم شديد

Заиста је Аллах свакако кашњење (казне) за починилаца, али ако га је мучио, није га наговорим "Онда је Посланик саллаллаху алејхи ве селлем прочитате стих (што значи):". И тако је казна од свог Господа када је Он био мучен (становништво) Земље који је починио неправду. Заиста, у казну је тешка, врло тешка "[Худ / 11: 102]. [9].

Посланик саллаллаху алејхи ве селлем је рекао:

من كانت له مظلمة لاخيه من عرضه او شيء فليتحلله منه اليوم قبل ان لايكون دينار ولادرهم ان كان له عمل صالح اخذ منه بقدر مظلمته وان لم يكن له حسنات اخذ من سييات صاحبه فحمل عليه

Ко на њега не мазхламах (кезхалиман) са његовим братом, ако је икада оштећења част или нешто (имовина одузета од зхалим) припадала његовом брату, нека га замолити да менгхалалканниа, јер (Судњи дан), без динара и Дирхам. Ако има добра дјела, биће одведени у (плаћање) Чланови дизхалими сагласности са кезхалиманниа. А ако нема добрих дела, онда су грешке његовог брата је одведен на терет му [10].

Посланик саллаллаху алејхи ве селлем рекао:

واتق دعوة المظلوم, فانه ليس بينها وبين الله حجاب

... И будите опрезни молитвама људи који дизхалими, јер не постоји баријера између молитви Алаху [11].

3. бруталност која је у вољи Свемогућег Аллаха, ако Он то хоће Он ће га казнити. И ако Он хоће Он ће му опростити. Наиме греси почињени слугу свом Господу, поред Схирк. [12]

Аллах даје прави пут за слугу који желе да се врате пред лице правде. Ко одступа од њега, онда ће се вратити на бруталност која се вукли у пакао.

Посланик:

واتقوا الشح; فان الشح اهلك من كان قبلكم

И будите опрезни сте против шкрт природе / маторих циција, јер шкртост / шкртост то је оно што је уништио људе пред собом

Због похлепе за богатством се људи скупљају благо свим средствима и из било ког извора, без обзира на легално и нелегално -на'удзу биллах-. Чак је Посланик саллаллаху алејхи ве селлем рекао:

حملهم على ان سفكوا دماءهم, واستحلوا محارمهم
(Шкртост га) да их подстакне (народ пред нама) да пролива крв и оправдавају њихову част.

Мисер / граббер пролио крв док је гледао није могао да оствари своје циљеве, осим ако крвопролића.

У наведеном хадису, Посланик саллаллаху алејхи ве селлем упозорио своје људе на два случаја која бруталност и похлепа / шкртост. Зхалим злоупотребљавају друге, а то је похлепан тврдица о томе шта други људи имају. Оба су радње које су забрањене. Алах субханаху ВА шануху каже:

ومن يوق شح نفسه فاوليك هم المفلحون

... А ко га је чувао од похлепе, онда су они срећници. [Ал-Хашр / 59: 9]

Ајет указује на то да људи који се не држе ван шкртост, није имао среће. Пошто су срећници чувају Аллах од парсимони. Молимо Аллаха да нас заштити од бруталности и држите се од шкртост и злоба-ружног. [13]

Аллах и Његовом Посланику саллаллаху алејхи ве селлем, такође је осудио и осудио природу маторих циција, мисерли и шкрт. Мрзовољан, шкрт и шкрти је неопростиво природа, таби'ат скромно и лошег темперамента као и укључивање једног од болести међу муслиманима. Посланик саллаллаху алејхи ве селлем увек траже уточиште у Аллаха од ових особина. Како нисам могао!? Будући да је болест је убио бројне заједнице, али и довело до природе починилаца увукао у пакао, вал'ииадзу БИЛЛАХ.

Међу људима постоје шкрти издавање зекат који Аллах је наредио на њој, када добротворна ће очистити своју имовину и очисти себе. Међу људима постоји и шкрт и шкрт према себи, својој жени, и његове деце, превише шкрти према блиског сродника, његових најбољих пријатеља, његовог госта, сиромашне, и још много тога.

Зато је да ли је постојала опасност да тешко у ал-Кур'ан и аутентичног Суннета за особу која има болест и природу маторих циција, мисерли и шкрт ово.

Аллах каже:

ولا يحسبن الذين يبخلون بما اتاهم الله من فضله هو خيرا لهم بل هو شر لهم سيطوقون ما بخلوا به يوم القيامة ولله ميراث السماوات والارض والله بما تعملون خبير

И немој никад људи који су шкрт са оним што је Аллах дати им Његове милости, мислим да (тврдица) је добро за њих, али (тврдица) је лоше за њих. Шта (благо) коју кикиркан ће се носити (у врату) на Судњем дану. Алах припада једну наследство (шта је) на небу и на земљи. Алах Махателити шта чините. [Али 'Имран / 3: 180]

Аллах такође каже:

واما من بخل واستغنى) 8 (وكذب بالحسنى) 9 (فسنيسره للعسرى) 10 (وما يغني عنه ماله اذا تردى

А што се тиче људи који су шкрти и његов осећај сами себи довољни (нема потребе за помоћ Алаха), а негирао (награда) најбољи, онда би смо лако-добро за њега пут до дистрес (беде). И његово богатство није од користи за њега ако је нестало. [Ал-Лаил / 92: 8-11]

Ебу Хураирах ради анху, рекао је он, "Тхе Мессенгер саллаллаху алејхи ве селлем рекао:

لا يجتمع الايمان والشح في قلب عبد ابدا

Никада ће конвергирати између кеиманандан кекикиранди срце слуге фор евер [14].

Од Ебу Хураирах ради анху да је чуо је Посланик саллаллаху алејхи ве селлем рекао:

مثل البخيل والمنفق كمثل رجلين عليهما جنتان من حديد من ثديهما الى تراقيهما, فاما المنفق فلا ينفق الا سبغت, او وفرت على جلده حتى تخفي بنانه, وتعفو اثره, واما البخيل فلا يريد ان ينفق شييا الا لزقت كل حلقة مكانها, فهو يوسعها فلا تتسع

Прича тврдица и онај који беринфак је као два мушкараца који носе Армор (штитове) који покрива и млека до кости. Што се тиче оних који беринфак беринфак али није да ће развити оклоп је носио то да прикрије бившег корак. Док Грабило да не иде провести у нешто што ће добити јачи оклоп круг који придаје било њено место, она је покушала да га опусти, али оклоп није био вољан да се развија [15].

Мрзовољан, мисерли и шкртих укључујући случајеве уништи, као што је Посланик саллаллаху алејхи ве селлем је рекао,

ثلاث مهلكات: شح مطاع, وهوى متبع, واعجاب المرء بنفسه

Три случаја уништи (тј) шкрто (шкрт) се поштују, жеље затим и чуђење над самим собом [16]

Расулуллахн траже уточиште у Аллаха од кезхалиман,

اللهم اني اعوذ بك ان اضل او اضل, او ازل او ازل, او اظلم او اظلم, او اجهل او يجهل علي

Иа Аллах, заиста сам потражи уточиште у Тебе, да не бих у заблуду идем или заведени (ђаво или карактер Сотоне), направити грешку или неправда, клизања или искочио из шина лице, мензхалими (прогонити) или дизхалими (прогоњени), и направити будалу или бити преварен . [17]

Посланик саллаллаху алејхи ве селлем и траже уточиште у Аллах из природе маторих циција, Стинги и шкрт. Међу молитве које је прочитао је:

اللهم اني اعوذ بك من الجبن, واعوذ بك من البخل, واعوذ بك من ان ارد الى ارذل العمر, واعوذ بك من فتنة الدنيا وعذاب القبر

Иа Аллах, заиста сам потражи уточиште у Тебе од кукавичлука, тражим уточиште у Тебе од природе хункс / мисер, тражим уточиште у Мудари вратио у живот најмање (сенилан), и траже уточиште у Тебе од фитнах (искушења) свет и гроб мучење. [18]

Посланик саллаллаху алејхи ве селлем и много помоли испод:

اللهم اني اعوذ بك من الهم, والحزن, والعجز, والكسل, والبخل, والجبن, وضلع الدين, وغلبة الرجال

Иа Аллах, заиста сам потражи уточиште у Тебе од стреса, туге, слабости, лењости, мрзовољан природе (шкрт), кукавички, дужничко ропство, и контролисана од стране других. [19]

ФАВА'ИД:
1. Аллах Већина Само и никада не неправду својим слугама.
2. Аллах забрањује кезхалиман на себе
3. Аллах забрањује кезхалиман на слугу.
4. Мора бити фер у свим аспектима и не би требало да неправду / прогон никоме.
5. кезхалиман је тама на Судњем дану.
6. већина починилаца кезхалиман ради ширк или повезивањем са партнерима Аллаха са нечим.
7. бруталност слуга другима, или владар да својим поданицима, или послодавац својим запосленима, а други ће бити кривично гоњени / наградјен од Аллаха до Судњег дана.
8. бруталност мениебабкандатангниа гнев и казна Аллаха.
9. Ми ћемо бити опрезни да до'аниа људе дизхалими или прогоњени због њихове молитве издаје Аллах.
10. Забрана тешко и упозорење против похлепе и шкртост.
11. похлепа и бруталност, укључујући и узрок ширења криминала, деструкције, непријатељства и других лоших ствари.
12. бруталност и похлепа у велики грех који је изазвао уништење света и понижења за починиоцима на дан пресуде.
13. Похлепа ће повући међународну заједницу против порока и гура их у крвопролића и непристојности.
14. Они који верују имају природу Карим (великодушна) и доста добротворне сврхе, док су лицемјери имају природу мисер, маторих циција, и шкрт.
15. Посланик саллаллаху алејхи ве селлем забранио урадити зхалим и шкрти и хе уточиште Аллах бруталности и шкрт природе.[Копира из магазина издању Као-Сунном 10 / год КСВИИ / 1435Х / 2014М. Издавачи Фондација Стални комитет Истикомах Суракарта, ЈЛ. Соло-Пурводади Км.8 Селокатон Гондангрејо Само 57 183 тел. 0271-858197 Факс 0271-858196]

No comments:

Post a Comment