!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Tuesday, September 15, 2015

Plantarea de arbori poate fi recompensat, doborârea copacilor poate păcătui.

Plimbare nu a fost finalizat (370)

(Partea 370), Depok, West Java, Indonnesia, 14 sep 2015, 16:03 pm).

Plantarea de arbori poate fi recompensat, doborârea copacilor poate păcătui.

Dumnezeu în Cuvântul Său în Coran avertizează oamenii nu fac întotdeauna rău pe pământ, cum ar fi reducerea copaci la vor, oameni ucide unii pe alții și să se angajeze eschiveze (asocierea parteneri cu Dumnezeu).
Deoarece lacomia umana taie arbitrar copaci, și leneș de a planta copaci în mediul lor, tăierea copacilor a dus la defrișări, pădure transformat în deșert arid, provocând schimbări climatice globale.
În Indonezia, companii și persoane fizice, în deschis terenurilor agricole de păduri de ardere, rezultatul este acum Sumatra, Borneo, Malaezia și Singapore chiar afectate de poluarea aerului sub forma de fum.
Deci, acum ne confruntăm cu fenomene meteo extreme, furtuni de nisip, secete, inundații și alte dezastre naturale.
În 1969, pe coasta de Kampung Baru Central, orașul Balikpapan, East Kalimantan, în fiecare dimineață sau seară cu echipament simplu pot provoca în continuare diferite tipuri de pește și calmar, și crab crab pe plaja, astfel că mama mea, practic, nu au nevoie pentru a cumpara pește și crab crab în piață, dar când mă întorc din nou în același loc în 1990, nu un pește și crabi crab mă, pentru că coasta a fost contaminat cu diverse impurități murdare, de la țiței la resturi de plastic. Cred că aceeași soartă, de asemenea, cunoscut de pe coasta din celelalte insule din Indonezia și chiar din lume.
Fiecare trunchi (dobânzi) care am plantat pentru a da o binecuvântare pentru organismele vii, variind de la oxigen, fructe, astfel ca un păsări de escală și alte animale, astfel că Dumnezeu promite o mare răsplată pentru cei care cresc sau menține, spre deosebire de autorul daunelor în pământ, cu lăcomie reducerea pădurilor ar primi pedeapsa din lume (uragane, secetă, fum), precum și pedeapsa / osânda în Viața de Apoi (iadul).

(BBC) - Pemanasa global? Schimbările climatice? Dacă ați citit ziarele, asculta radio, ma uit la TV și naviga pe internet, trebuie să aibă atât deja familiar în minte.

Clima sa schimbat și temperatura Pământului să crească, după cum a declarat ministrul Mediului Rachmat Witoelar.

"Schimbarea nu este sezonul clar. Sezonul ploios este, ploile uscat sezonul uscat. Aceasta este una dintre schimbările climatice. E din cauza schimbărilor climatice."

"Pentru pescarii, există, de asemenea, curenții marini care se schimbă, temperatura apei de mare, de asemenea, modificări cu schimbarea înseamnă că peștele schimbat", a adăugat Rachmat.

"Există, de asemenea, recifurile de corali afectate de încălzirea apei de mare și biota marin așa mikroplankton spart. Deci, sa întâmplat lucruri ciudate,", a spus ministrul.


Mai multă căldură
Dar ceea ce despre viața de zi cu zi in? Am vizitat unele dintre locurile cu întrebarea de ce sa schimbat in natura in comparatie cu situația 10 sau 20 de ani în urmă?

Primul obiectiv Malinau District, East Kalimantan, numit Conservation District. Din suprafața totală de 4,2 milioane de hectare, o suprafață de 3,9 milioane de euro, sau aproximativ 90%, este o zonă de pădure, inclusiv KMNP și păduri protejate. Excursie 4 oră cu barca de la Tarakan.

Uman, 37 de ani, a fost a face o viață de la bărci cu motor din 1990, și el nu spune nimic sa schimbat de la Sesayap River care trece de o duzină de ani.

"În cazul în care primul gusung rare, în mijlocul râului a apărut un nou insulă de nisip amestecat pământ. Poate datorită influenței de inundații, în cazul în care primul dintre anii 1990 a fost rareori inundații, dar după 1995, la start berunculan gusung", a spus Uman.

Dacă este utilizată frecvent inundații, dar acum este, probabil, pentru că o mulțime de lemn recoltat, de multe ori inundații. În cazul în care ploaia inunda cu siguranță
Uman
SAPI Island, despre o oră cu mașina de capitala raionul Malinau, încă se simte verdeață.

În unele locuri domenii semne vizibile au fost eliminate pentru locuitorii Lundayah folosind rotație sistem de cultivare.

Bătrânii Lundayeh, New Belapang, povestește.

În trecut, a declarat Belapang Astfel, în cazul în care cetățenii din agricultură, orez fertil-fertile, alte culturi sunt, de asemenea, bune. "Ca un fruct, care, în esență, suntem plantarea semințelor de dulce și dulce pentru sigur", a spus el.

"Dar acum de altă parte, în cazul în care esența de semințe dulce și acru de plantare finite. Copaci care rambutan și acid de fructe Durian în cazul în care prima gros, acum subțire", a spus el.

Belapang spus că nu știe ce a cauzat schimbarea.

"Acum, mai mult și se usucă rapid," Înainte de 1950 lasati sa se usuce 3 luni, apa nu este atât de rapid și coborâșuri, dar acum o luna uscat numai apa este uscat ", a spus el.

"Acum, iarba de la marginea râului, atunci când seceta uscat, dar a avut iarba nu chiar 3 luni uscat pe malul râului care nu vrei,", a spus Belapang.

Altor agricultori, Martin Ukung, simt vreme în sat, Pulau SAPI, mai multă căldură.

"E experienta mea este rezultatul înflorire fructe fierbinte, astfel uscat de căldură și nu atât de fructuoasă. Asta e experienta mea în ultimii 10 ani. Înflorire dar nu atât de fructe."

"Soarele este prea cald acum, dar nu stiu ce cauza este. Dar ne simți cu adevărat obtinerea fierbinte."


Exploziv
Din Borneo, am trecut la Sulawesi. Bajoe copil tribal o baie în curtea ei fata. Aproximativ 15 de minute de Bone, South Sulawesi.

Copiii Bajoe
Bajoe Majoritatea pescarilor Utilizați explozivi pentru a prinde pește

Nu departe de bac Bone-Kolaka, aproximativ 400 de gospodării au trăit în tribul sat Bajoe Kolaka, Kampung Bajoe.

Deși tradiția vieții pe mare a fost mult timp abandonată, bazine mici de apă sărată rămâne sub scenă casă.

Bajoe Majoritatea pescarilor Utilizați explozivi pentru a prinde pește, apoi compresoare oxigen pentru scufundări și un motor barca în timp ce pe mare. Undiță, ecran, și rezistența de respirație naturale au fost mult timp abandonată.

Cum de a prinde pește în schimbare ca fiind mai dificil de a obține de pește, a declarat un pescar Bajoe care a fost un pescar de 30 de ani.

"Mai greu pentru a obține de pește. În cazul în care prima a fost de cinci kilometri singur poate pescui, au acum zeci de kilometri."

Ce provoacă? "Poate pentru că mai mult vă prinde pește, cu navele mari", a adaugat el.


Depinde în mare măsură
Lompo Barrang Island, aproximativ 2 ore cu mașina de la barca cu motor Makassar, South Sulawesi, mijloace de trai în mare măsură populata este pescuitul.

Cu tehnologia de barci cu motor si plase de pescuit, au fost practic încă foarte dependentă de natura. Dar natura din jurul Barrang Lompo a început să se schimbe, spune dl Hasbi, bătrânii satului o singură persoană.

"Acum că sezonul ploios părea să fie din ce în ce vin târziu. Noi și, de asemenea, alți cetățeni, a fost obtinerea fierbinte", a spus Hasbi.

Între timp Sahbudin, un pescar, încă nu te duci la mare la mijlocul lunii octombrie, dar de obicei început deja să scadă de pescuit.

"Ca de obicei, liniștită, dar acum-acum acest lucru este acum de Est vânt încă suflare, așa că nu merge în jos la mare", a spus el.

"Într-adevăr, vânturi est pot merge, de asemenea, la mare, dar asta e la fel de greu la fel de greu", a spus Sahbudin.

Acum vânt mai rapid în comparație cu anii precedenți
Sahbudin
De Makassar în South Sulawesi, am Yogyakarta și încă poartă aceeași întrebare. La mijlocul lunii octombrie, ploaie este încă bine în jos Suparno spus.

"De obicei există deja, dar nu există. Ar fi fost nici o ploaie o dată sau de două ori pe lună, dar nu are. Și acum arzător, broiling numai când va ploua în mod normal."

Deși ploaia nu a căzut jos, Suparno norocul de a fi în continuare posibilitatea de a se bucura de apă al râului Kulon Progo, dar pentru dependente de ploaie fermieri, întârzieri sau lipsa de ploaie schimbarea modelelor de cultivare. Widyatmoko sunt agricultorii din Ketingan, Yogyakarta.

"Comparativ cu anii anteriori, vizibil de păr. De obicei, am fost capabil de a planta orez, iar acum nu este. Și ar putea fi văzut de trestie de zahăr sunt, de asemenea, se confruntă cu secetă", a spus Widyatmoko.


Nu este ușor
Și ceea ce cauzeaza? Dolvina Ukung Damus, politica șef Wildlife Fund WWF în Malinau crede este încă greu de explicat fermierilor Dayak Lundayeh despre cauzele schimbărilor naturale.

"Nu este ușor să explice încălzirea globală și schimbările climatice pentru public", a spus el.

"Și, de asemenea, nu este încă sigur dacă inundațiile și seceta generate de aceasta", a adăugat el.

"Suntem aici facem calculele de precipitații de 10 ani, dar nu încă sigur că cauza schimbărilor climatice, în special în Kalimantan este relativ încă o mulțime de păduri", a spus Dolvina.

Dar Dr. Rizaldi Boer, șef de Iklimatologi de Bogor Universitatea Agrară, confirmă că schimbările climatice este deja simțit în mod direct de oameni.

"Nu sunt de acord conceptual, dar este deja întâmplă", a spus dr Rizaldi Boer.

Indiferent de cauza, schimbările climatice sau încălzirea globală, se pare că fermierii și pescarii care depind de natura, a început să simtă că lumea sa schimbat. (BBC / Liston Siregar)

INDONEZIA AS primul clasament PIERDERI DE FOREST
Este regretabil când un moratoriu de logare făcut, dar cu toate acestea a defrișărilor continuă chiar a crescut. Aceasta este de date care pierderea pădurilor în Indonezia a crescut brusc în ultimii 12 ani, rapoarte de un nou studiu publicat in revista Science.

Studiul, condus de Matt Hansen de la Universitatea din Maryland, a constatat că Indonezia a pierdut 15,8 milioane de hectare, între 2000 și 2012, clasament al cincilea în spatele Rusia, Brazilia, Statele Unite și Canada, în ceea ce privește pierderile de păduri. În ceea ce privește aproximativ 7 milioane de hectare cultivate în timpul perioadei.

Cu toate acestea, din cele cinci țări în pădure de mai sus, pe baza unui procent, apoi Indonezia este în primul rang al ratei de pierdere padure de 8,4 la sută. Prin comparație, Brazilia a pierdut doar jumătate din aceste proporții.

98 la suta din pierderile de păduri în Indonezia, despăduririle au loc în zonele de mare densitate de pădure în Sumatra și Kalimantan, locul în care rezultatul de conversie a plantațiilor de lemn industriale și plantațiile de palmieri de ulei în curs de dezvoltare foarte răspândit în ultimii 20 de ani. Provincia Riau este cea mai mare, așa cum a lansat de catre cercetatori din animație, după cum urmează:Despădurirea crescut, de asemenea, în Indonezia. În cursul anului 2011/2012 pierdere de pădure atins cel mai ridicat nivel de la sfârșitul anilor 1990, deși guvernul a emis o interdicție moratoriu (moratoriu) pentru 65 de milioane de hectare de păduri primare, turbăriile și păduri. Datele au aratat un moratoriu forestier, care a fost pus în aplicare, ca parte a angajamentului Indonezia de a reduce emisiile cauzate de despăduriri și de degradarea pădurilor, poate eșua ca destinație prevăzut inițial.
Un studiu publicat în această foarte contrar cifrelor publicate la inceputul acestui an de catre Ministerul de Silvicultură din Indonezia, care a susținut că defrișarea anual a scăzut considerabil din 2005/2006. Cifrele pot apărea din cauza diferențelor metodologice în calculul.
Ministerul Pădurilor estimărilor neglijeze de defrișări pe teren în afara zonei de pădure și nu include conversia pădurilor naturale în plantații de pomi industriale, care este considerată încă de către Ministerul Pădurilor în clasificarea "pădurii".
Noile date, pe baza rezultatelor de acordare a 650.000 de imagini de imagini NASA Landsat de Google Earth Engine, printr-un model de cloud computing, a publicat o bază de date completă de harta pădurilor la nivel mondial este interactiv. Aceste date este disponibil ca conținut gratuit în http://earthenginepartners.appspot.com/science-2013-global-forest


Hansen, care a publicat o serie de documente privind defrișările, a declarat că speră harta poate ajuta țările să se dezvolte politici mai bune pentru a reduce pierderea de pădure.

"Aceasta este prima încercare de a oferi o schimbare consistentă hartă pădure atât la nivel global și la nivel local", a declarat Hansen într-o declarație. "Brazilia folosind datele Landsat pentru a documenta rata de defrișărilor, foloseste, de asemenea aceste informații în formularea și implementarea politicilor. Ei împărtășesc, de asemenea aceste date, astfel încât să permită altor părți să evalueze și să confirme succesul lor. "

"Date anterioară nu este încă la dispoziția publicului pentru alte părți ale lumii. Acum, cu acest cartografiere la nivel mondial, putem oferi informații despre schimbările din pădure în care fiecare țară poate avea acces la aceste informații, atât pentru propria țară și pentru întreaga lume. "

DAUNE DE MEDIU din cauza sărăciei
Google o companie lider în domeniul tehnologiei informației creează o hartă schimbări la nivel mondial în domeniu forestier, care are o înaltă rezoluție și beneficii, cu ajutorul Google Earth. Cu o schimbare de date în zona de pădure pot fi monitorizate distrugerea pădurilor care are loc în fiecare țară.

Instrumentul interactiv on-line pot fi accesate de către public și poate vedea locația în detaliu, cu un nivel ridicat de rezoluție de 30m.

Harta conține un grafic de pădure care călătoresc în lume 2000-2012, pe baza 650.000 de imaginile din satelit Landsat 7.

In acest timp, Pământul pierde o "junglă", cu o suprafață egală cu Mongolia, copaci descrise pot acoperi de șase ori în zona de Marea Britanie.

Dezvoltarea eforturilor de reducere a despăduririlor împreună cu distrugerea pădurilor din Indonezia, Malaysia, Paraguay și Angola, potrivit unui studiu scris în revista Science.

"Aceasta este primele schimbări harta din pădure coerente la nivel global și au relevanta la nivel local", a declarat prof Matei Hansen de la Universitatea din Maryland, liderul echipei care a creat harta.

"Ce se poate face printr-un calculator de 15 ani poate fi finalizată în câteva zile utilizând Google Earth Engine."
Studiul arată figuri importante în schimbările forestiere din 2000-2012 - bazat pe imagini din satelit.

Lume pierdut 2,3 milioane de kilometri pătrați de păduri, în perioada, ca urmare a exploatării forestiere, incendii, boli sau dezastru.

Dar planeta obține, de asemenea zonă suplimentară de pădure nouă care acoperă o suprafață de 800.000 de kilometri pătrați, cu un prejudiciu total de 1,5 kilometri pătrați.

Comparativ cu alte țări, în condițiile forestiere braziliene au prezentat o ameliorare, cu niveluri mai mici de pierdere de pădure între 2003-04 și 2010-2011.

Între timp, distrugerea pădurilor din Indonezia a crescut mai mult decât dublu în comparație cu suma de defrișări pe an pentru a ajunge la 20.000 de km în 2011-12.

Paraguay, Malaezia și Cambodgia are cea mai mare rata de distrugerea pădurilor.
În general, pădurile tropicale a crescut la 2.100 de kilometri pătrați pe an, potrivit studiului.

Harta va fi actualizat periodic și poate fi utilizat evalua eficacitatea programului de gestionare a pădurilor.

De asemenea, poate ajuta grupurile de mediu împotriva impactul defrișărilor - inclusiv amenințări la adresa biodiversității, stocarea carbonului și schimbările climatice.
SUTE
Sir David King, un trimis special britanic de Externe privind schimbările climatice a declarat că Indonezia joacă un rol important în abordarea schimbărilor climatice, deoarece are destul de mult de pădure.

"Indonezia este cel mai progresiste în rândul țărilor în curs de dezvoltare în abordarea schimbărilor climatice", a declarat David King în Jakarta, vineri (21/2).

David a spus Indonezia și Marea Britanie are o problemă în ceea ce privește schimbările climatice este același, și anume inundații. Atât în Indonezia și Anglia, inundații din cauza schimbărilor climatice un impact major asupra economiei.

Prin urmare, problema schimbărilor climatice este una dintre cele mai mari provocări pentru întreaga comunitate mondială.
"Suntem cu toții responsabili pentru combaterea schimbărilor climatice. Unele lucruri care pot fi facute este reducerea, reutilizarea și reciclarea deșeurilor", a spus el.

David a spus combaterea schimbărilor climatice trebuie să se facă imediat, deoarece impactul așteptat va fi chiar mai mare in viitor.

Potrivit lui, de inundații este o amenințare foarte reală la schimbările climatice. Prin urmare, schimbările climatice au provocat gheață în Oceanul Arctic topit pentru a ridica nivelul mării. "Fiecare insula din lume au aceeași amenințare, și anume creșterea nivelului mării, astfel încât apa va merge interioare și provoca inundații. Londra, de exemplu, în plus față de amenințarea de la mare este, de asemenea, o amenințare de râuri", a spus el.

Pentru a combate schimbările climatice, a încurajează țările care au păduri pentru a preveni despăduririlor sau despăduririlor. "Distrugerii pădurilor va accelera schimbările climatice", a spus el.
Condiția a pădurilor din Indonezia este în prezent într-o stare de criză. Multe plante și animale care trăiesc în ele sunt amenintate cu disparitia. În plus, există mulți oameni și culturi care depind de pădure sunt de asemenea amenințate. Dar nu totul este o veste proastă.O realitate dură, se poate vedea de la starea pădurilor noastre tropicale: exploatarea forestieră ilegală (exploatarea forestieră ilegală) și incendiile forestiere dacă intenționat sau nu. Exploatarea forestieră ilegală continuă în pădurile din jurul Riau, Sumatra. Intrebarea care vine imediat la este, modul în care soarta animalelor tigrii din Sumatra endemice sunt acum din ce în ce rare? Ce va deveni cale de disparitie ca urmare a soarta Java și Bali tigrii trăiesc acum povestea? Nu numai în Java, Sumatra și Borneo în pădurile tropicale din Papua altceva am început mulți care a schimbat într-o porțiune de plantații de ulei de palmier.

Cine știe cât de lucruri de genul asta continuă și distructive a ecosistemului de pădure și amenință existența conținut biodiversității. Nu numai locuitorii din pădure, material socio-cultural al popoarelor indigene din jurul ar fi ajutat perturbat. Cu pierderea pădurilor înseamnă, de asemenea, pierderea unei surse de viață pentru majoritatea oamenilor indoneziene, pentru că pădurea este un loc pentru a găsi hrană, medicamente și a devenit fundamentul vieții pentru majoritatea oamenilor în special cele care trăiesc în apropierea pădurii.

Distrugerea mediului înconjurător uman încă roam. Este timp pentru toate gradele de Ministerul Mediului, rangerii și rolul lor în comunitățile din jurul pădurilor optimizate ca nu cumva aceste evenimente continuă să fie repetate și repetate din nou.

Să ne uităm la si de a invata multe triburi indigene împrăștiate peste Indonezia, au, în general, a trebuit să acționeze mediu foarte prietenos prin activitățile de zi cu zi ale vieții, și noi suntem poporul lui din oraș, de fapt, aceasta acționează mult mai puțin preocupat de mediul înconjurător.
Deci foarte multă înțelepciune locale din diferite triburi indigene care sunt împrăștiate de-a lungul Indonezia că ar trebui să urmeze toate.

Importanța Forest City pentru natură și mediul înconjurător

Pădurile dispar în timpurile moderne în ultima vreme. Pădurile străvechi într-un mijloc de oameni pentru a găsi hrană. Dar acum inversat, pădure chiar considerată ca o barieră pentru ca orașul să construiască un adăpost sau clădiri înalte.

În orașele din Indonezia rareori găsim pădure urban. Dezvoltarea urbană au avut tendința de a prefera dezvoltarea fizică și nu este însoțită de teren verde în jurul ei. Terenul vacant în jurul clădirii fi utilizat numai pentru parcare, fără a copaci verzi. Deci, în loc de pădure urban găsim, dar o junglă de beton.

Această scenă pare din clădiri zgârie-nori bertebarannya. De-a lungul ochii noștri Nimic clădiri înalte și zonă deschisă verde care ar trebui să fie de 30% din oraș, ca și cum neglijat departe cu loc de dezvoltare.

Ca urmare, în fiecare an, marile orașe din Indonezia experimentat diverse probleme atunci când vine sezonul ploios. Pornind de la inundații peste tot, de mediu și de aer de calitate devine slabă din cauza poluării produse autovehiculelor nu sunt în măsură să fie cazați și filtrat de copacii existente. Existența unor spații deschise verzi utile pentru a avea că nu putem ignora și joacă un rol în depășirea totul.
Deci, așteptați nu mai mult. Existența pădurii urbane este nevoie de noi toți. Să începem de la noi înșine și să încurajeze autoritățile să creeze mai multe păduri din localitatea în care trăim.

Zgârcenie brutalitate si VA DISTRUGE UMANE

De
Al-Ustadz Yazid bin Abdul Qadir Jawas حفظه الله


عن جابر بن عبد الله قال: قال رسول الله - صلى الله عليه وسلم: اتقوا الظلم; فإن الظلم ظلمات يوم القيامة. واتقوا الشح; فإن الشح أهلك من كان قبلكم. حملهم على أن سفكوا دماءهم, واستحلوا محارمهم

Jabir bin 'Abdillah Radi anhu, a spus el, "Profetul" alaihi wa sallam a spus: "Fii tu atent împotriva kezhaliman deoarece kezhaliman este întuneric-întuneric în Ziua Judecății. Și a fi tu atent împotriva naturii zgârcenie zgârcit pentru că asta este ceea ce a distrus oamenii înainte de tine. Zgârcenie care să le încurajeze să-și verse sângele și să justifice cinstea lor. "[1]

Takhrij Hadith:
Acest hadith Saheeh. Relatat de Imam Muslim (nr. 2578), Ahmad (III / 323), al-Bukhari în al-Adabul simplex (nr. 483), "Abd bin Humaid (nr. 1141), al-Bayhaqi (VI / 93 și X / 134) și în cartea Syu'abul Iimaan (nr. 10 338), și al-Baghawi în Syarhus Sunnah (nr. 4161)

VOCABULARUL Hadith:
• اتقوا: Teama. Și anume, să fie atent și să evite.
• الظلم: الجور ومجاوزة الحد,
brutalitatea, nereguli și limitele. Sensul de bază al nedrepți nu pun nimic în locul ei. [2]
• الشح: zgârcenie foarte, mult mai dificil pentru a scoate comoara din Grabber. Altii spun ca Grabber natura / zgârcit / zgârcit cu lăcomie excesivă. avar sau zgârcit, ar putea comoara și ar putea acționa, de asemenea ma'ruf griping cu (bun). [3]
• حملهم: ei sau cauza acțiunilor lor Încurajați.
• سفكوا دماءهم: Scurgerea sângele lor. Anume, cele mai multe dintre ele omoare unul pe altul parțial.
• استحلوا: justifica. Asta este, justifică femeile sunt interzise de Allah Preainaltul pentru ei, atunci ei sunt cruzi femeilor.


Sharh Hadith:
În acest hadis este un avertisment de a face nedreptate și sugestii pentru a face dreptate. Shari'a islamica în întregime corect, ordonat de a face dreptate, și a interzis de la a face nedreptate. Allah Preainaltul spune:

قل أمر ربي بالقسط

Spune: "mi-a spus Rabbku de a face dreptate ..." [Al-A'raf / 7: 29]

إن الله يأمر بالعدل

Adevărat Allah spune (vă) să fi corect ... "[An-Nahl / 16: 90]

الذين آمنوا ولم يلبسوا إيمانهم بظلم أولئك لهم الأمن وهم مهتدون

Oamenii care cred și nu se amestecă la credința lor cu brutalitate (shirk), ei sunt cei care primesc un sentiment de securitate și-au ghidat. "[Al-An'am / 6: 82]

Într-adevăr, credința în toate ramurile principale și, Zahir și mintea, totul este corect, spre deosebire de nedreptate.

Cea mai frumoasă justiție și principalul este de a recunoaște și mengikhlaskan monoteismul numai la Allah singur, fidel numele și atributele binele lui, și religie și de cult mengikhlaskan numai Allah Preainaltul.

Cel mai răufăcători kezhaliman face eschiveze, asocierea parteneri cu Dumnezeu, ca Cuvântul Său:

وإذ قال لقمان لابنه وهو يعظه يا بني لا تشرك بالله إن الشرك لظلم عظيم

Și (amintiți-vă), atunci când a spus Luqman fiului său, atunci când a dat o lecție pentru el: "O, fiul meu! Să nu te atribuie lui Allah, într-adevăr asociat (Allah) este cu adevarat o mare nedreptate "[Luqman / 31: 13].

Deoarece echitabil înseamnă a pune ceva în loc și de a exercita drepturile care sunt necesare. Nedrepți nu sunt puse ceva în loc.

Drepturile mai mare și mai obligatorie și anume dreptul lui Allah asupra robilor Săi. Un slujitor trebuie să cunoască Atotputernicul Dumnezeu și închinarea numai El, nu-l asocierea cu nimic. Apoi de lucru cu privire la principalele puncte de credință, Shariah Shari'ah-islamice ca să stabilească rugăciunea și să plătească zakat, postul Ramadanului, pelerinajul la Casa, jihad în mod lui Allah cu cuvinte și fapte, edifica reciproc în dreptate și răbdare. Nu face nimic din toate astea disyari'atkan este o formă de brutalitate.

Inclusiv fapte corecte care îndeplinesc drepturile Profetului Mohamed "alaihi wa sallam astfel de credință și de iubire, mai multa iubire el" alaihi wa sallam decât toate creaturile, asculta, onoare, glorifica, și prioritiza ordinea și cuvintele lui de la partea de sus a ordinii și cuvintele altora .

În schimb, este o mare brutalitate, în cazul în care un sclav nu îndeplinește nici a drepturilor Profetului Mohamed "alaihi wa sallam.

Inclusiv echitate a glorifica și va iubi pe Messenger de companioni Radi anhum. Allah Preainaltul si Messenger "alaihi wa sallam a spus de multe virtuți Lui și laudă pentru g însoțitorii comparație cu alte comunități-Ummah. Companionii Radi anhum este cel mai bun din om, după Profeți și mesagerii. Companionii sunt cele binecuvântați de Dumnezeu și este garantat pentru a câștiga Raiul. Sosirea a Islamului la noi este unul dintre fructele de luptă, jihad și sacrificiu de anhum Companionii Radi.

Astfel, cât de mult brutalitatea de persoane critica, insultă, mustra anhum Companionii Radi. Ocărî companionii au fost, în esență, blasfematoare a lui Allah Atotputernicul, trimisul Său "alaihi wa sallam și Islam. Din acest motiv ele sunt lăudând Atotputernicul Dumnezeu și trimisul Său "alaihi wa sallam. Chiar profetul "alaihi wa sallam interzice insulta companioni. Profetul "alaihi wa sallam a spus:

لا تسبوا أصحابي, فوالذي نفسي بيده لو أن أحدكم أنفق مثل أحد ذهبا ما بلغ مد أحدهم ولا نصيفه.

Ai mustra prietenii mei !! Demi Rabb Yang mă în mâinile sale, în cazul în care unul dintre voi da aur infaq la Muntele Uhud, nu a ajuns la o valoare infaq le deși (ei infaq doar) un Mudd (adică întreg-două palme) și, de asemenea, nu pe jumătate. [ 4]

من سب أصحابي, فعليه لعنة الله, والملائكة, والناس أجمعين.

Cei care mustra prietenii mei, apoi blestemul ei de Dumnezeu, îngerii, și toată omenirea! [5]

Printre alte acte nedrept este dedicată ambii părinți, conectați rudenie, să îndeplinească drepturile rude, prieteni și oameni care se ocupă cu noi. Și brutalitatea care nu îndeplinește toate aceste lucruri.

Îndeplini drepturile soț și soție este o forma de justitie alte. Cine nu este îndeplinită, atunci el nedrepți.

Menzhalimi uman multe tipuri, toate acestea s-au adunat în cuvintele profetul "alaihi wa sallam în Adio Hajj":

إن دماءكم, وأموالكم, وأعراضكم, حرام عليكم كحرمة يومكم هذا, في شهركم هذا, في بلدكم هذا

Într-adevăr sânge, proprietatea, onoarea ta, totul este interzis pe tine, ca nelegitim astăzi, în această lună, și țara. [6]

Deci, toate brutalitatea este întuneric în Ziua Judecății. Făptașii sunt pedepsiți în conformitate cu nivelurile de kezhalimannya. Persoanele care dizhalimi răspuns din bunătatea de oameni care fac astfel de nedreptate. Dacă nu au bunătate mai, apoi diambillah rele astfel de oameni dizhalimi și imputate celor care fac nedreptate.

Allah Preainaltul interzice kezhaliman asupra Sa, și Atotputernicul Dumnezeu, de asemenea, că este ilegal printre slujitorii Lui. Allah Cel Doar în cuvânt, faptă și răspunsurile sale.

Allah Preainaltul spune în hadith Qudsi:

يا عبادي! إني حرمت الظلم على نفسي, وجعلته بينكم محرما; فلاتظالموا ...

O robii Mei! Adevărat vă interzic brutalitate pe mine, și eu sunt ceea ce face ilegal între voi, nu-i așa fiecare menzhalimi! [7]

Asta este, că Allah Subhanahu wa Ta'ala interzice nedreptate acționează asupra robilor Săi și să interzică menzhalimi lor reciproce, deoarece brutalitate în sine este absolut interzisă. Allah Preainaltul spune:

وما أنا بظلام للعبيد

... Și nu menzhalimi servitorii mei. [Qaf / 50: 29]

Allah Preainaltul mai spune:

وما الله يريد ظلما للعباد

... Și Dumnezeu nu vrea brutalitate împotriva slujitorilor lui. [Al-Mu'min / 40: 31]

Brutalitate Are trei tipuri:
1. brutalitatea nu au fost iertate de Dumnezeu, este eschiva, asocierea parteneri cu Dumnezeu. Allah Preainaltul spune:

إن الله لا يغفر أن يشرك به ويغفر ما دون ذلك لمن يشاء ومن يشرك بالله فقد افترى إثما عظيما

Adevărat Allah nu va ierta păcatele () ca asociat El (shirk) și El iartă ceea ce (păcatul) decât (shirk) este pentru oricine voiește. Oricine asocierea Allah, atunci într-adevăr, el a comis un mare păcat. [An-Nisa '/ 4: 48]

Allah Preainaltul mai spune:

وإذ قال لقمان لابنه وهو يعظه يا بني لا تشرك بالله إن الشرك لظلم عظيم

Și (amintiți-vă), atunci când a spus Luqman fiului său, atunci când a dat o lecție pentru el: "O, fiul meu! Să nu te atribuie lui Allah, într-adevăr asociat (Allah) este cu adevarat o mare nedreptate "[Luqman / 31: 13].

2. brutalitate care nu este permis la toate de Allah Atotputernicul, și anume brutalitatea parțial slujitor pentru alții. Inclusiv din justiție perfectă care Allah răzbuna brutalitatea printre slujitorii lui în funcție de nivelul lor de kezhaliman.

Profetul "alaihi wa sallam a spus:

إن الظلم ظلمات يوم القيامة

Într-adevăr, kezhaliman este întuneric în Ziua Judecății [8]

Profetul "alaihi wa sallam a spus, de asemenea,:

إن الله ليملي للظالم حتى إذا أخذه لم يفلته, ثم قرأ: وكذلك أخذ ربك إذا أخذ القرى وهي ظالمة إن أخذه أليم شديد

Adevărat Allah întârziere siguranță (penalități) pentru nedrepți, dar dacă ar fi l-au torturat, el nu-l vorbească "Atunci profetul" alaihi wa sallam citit versetul (care inseamna): ". Și așa țări pedeapsa Domnului tău când a fost torturat (populație) care comite nedreptatea. Într-adevăr, în pedeapsa este severă, foarte severă "[Hud / 11: 102]. [9].

Profetul "alaihi wa sallam a spus, de asemenea,:

من كانت له مظلمة لأخيه من عرضه أو شيء فليتحلله منه اليوم قبل أن لايكون دينار ولادرهم إن كان له عمل صالح أخذ منه بقدر مظلمته وإن لم يكن له حسنات أخذ من سيئات صاحبه فحمل عليه

Cine pe el acolo mazhlamah (kezhaliman) fratelui său dacă deteriorarea vreodată onoarea sau ceva (proprietatea luate de zhalim) a fost dominată de fratele său, să-l să-l rog să menghalalkannya acum, pentru că nu există (Ziua Judecății) nr dinar și Dirham. Dacă el are fapte bune, va fi luate pentru a (plata) membri dizhalimi conformitate cu kezhalimannya. Și dacă el nu are fapte bune, apoi greșelile fratelui său a fost luat apoi încărcat cu el [10].

Profetul "alaihi wa sallam a spus:

واتق دعوة المظلوم, فإنه ليس بينها وبين الله حجاب

... Și să aveți grijă de rugăciunile de oameni care dizhalimi, pentru că nu există nici o barieră între rugăciunile lui Allah [11].

3. brutalitate că este în voia lui Allah Atotputernicul, dacă voiește El îl va pedepsi. Și dacă voiește El îl va ierta. Și anume păcatele comise un slujitor la Domnul său, în plus să se eschiveze. [12]

Allah Preainaltul oferă o cale dreaptă pentru slujitorii Săi care doresc să se întoarcă în justiție. Oricine se abate de la el, atunci el va reveni la brutalitatea care este târât în iad.

Profetul:

واتقوا الشح; فإن الشح أهلك من كان قبلكم

Și fi tu atent împotriva zgârcit naturii / zgârcit, pentru că zgârcenie / zgârcenie, care este ceea ce a distrus oamenii înainte de a

Din cauza lăcomiei pentru avere face pe oameni colecta comoara prin toate mijloacele și din orice sursă, indiferent de licit și ilicit -na'udzu billah-. Chiar profetul "alaihi wa sallam a spus:

حملهم على أن سفكوا دماءهم, واستحلوا محارمهم
(L zgârcenie) pentru a le încuraja (cei dinaintea noastră) să verse sânge și să justifice onoarea lor.

Miser / Grabber vărsat sângele ca se uita la nu a putut atinge obiectivele, cu excepția cazului vărsarea de sânge.

În hadith de mai sus, profetul "alaihi wa sallam a avertizat poporul său din cele două cazuri care brutalitatea și avariție / zgârcenie. Zhalim sunt abuzează alții, și că este avar lacom pe ceea ce alte persoane au. Ambele sunt acțiuni care sunt interzise. Allah Subhanahu wa Ta'ala spune:

ومن يوق شح نفسه فأولئك هم المفلحون

... Și cine-l păzit de avariție, atunci ei sunt cei norocosi. [Al-Hashr / 59: 9]

Versetul sugerează că oamenii care nu se țin de zgârcenie, el nu a avut nici noroc. Deoarece cei norocoși sunt păzite de către Allah Atotputernicul de parcimonie. Cerem lui Allah pentru a ne proteja de brutalitatea și să păstreze ne la zgârcenia și răutate-urâțenie. [13]

Allah Preainaltul si Trimisul Sau "alaihi wa sallam, de asemenea, a denunțat și condamnat natura zgârcit, zgârciți și zgârcit. Curmudgeonly, zgârcit și avar este natura condamnabil, tabi'at temperament umili și săraci, precum și, inclusiv una dintre bolile în rândul musulmanilor. Profetul "alaihi wa sallam cauta mereu refugiu în Allah din aceste proprietăți. Cum să nu aș putea?! Deoarece boala a ucis numeroase comunitate, dar, de asemenea a condus la natura autorilor târât în iad, wal'iyâdzu Billah.

Printre oamenii de acolo sunt zgârcit zakat emitent care Allah Preainaltul a poruncit-o, atunci când caritate se va curăța proprietatea sa și purifica el însuși. Printre oameni există, de asemenea un zgârcit și zgârcit față de el însuși, soția sa, și copiii lui, prea zgârcit față de o rudă apropiată, cei mai buni prieteni lui, oaspetele, cei săraci, și mult mai mult.

De aceea el a fost acolo o amenințare atât de greu în Al-Coran și Sunnah autentic pentru persoana care are boala și natura zgârcit, zgârciți și zgârcit acest lucru.

Allah Preainaltul spune:

ولا يحسبن الذين يبخلون بما آتاهم الله من فضله هو خيرا لهم بل هو شر لهم سيطوقون ما بخلوا به يوم القيامة ولله ميراث السماوات والأرض والله بما تعملون خبير

Și nu face vreodată oamenii care sunt zgârcit cu ceea ce Allah dat le harului Său, cred că (avar) este bun pentru ei, dar (avar) este rău pentru ei. Ce (comoară), care au kikirkan va fi purtat (în gât), în Ziua Judecății. Lui Dumnezeu este o moștenire (ceea ce este), în cer și pe pământ. Allah Mahateliti de ceea ce faceți. [Ali 'Imran / 3: 180]

Allah Preainaltul mai spune:

وأما من بخل واستغنى) 8 (وكذب بالحسنى) 9 (فسنيسره للعسرى) 10 (وما يغني عنه ماله إذا تردى

Și, după cum pentru oamenii care sunt zgârcit și sentimentul de auto-suficient (nu este nevoie de ajutor lui Allah), și a negat (răsplata) cele mai bune, atunci nu-i așa ușor-dreapta pentru el calea spre primejdie (mizerie). Și bogăția lui nu este benefică pentru el dacă ar fi pierit. [Al-Lail / 92: 8-11]

Abu Hurayrah Radi anhu, a spus el, "The Messenger" alaihi wa sallam a spus:

لا يجتمع الإيمان والشح في قلب عبد أبدا

Nu va converg între kekikirandi keimanandan o inimă de slujitor pentru totdeauna [14].

Din Abu Hurayrah Radi anhu că a auzit pe Trimisul "alaihi wa sallam a spus:

مثل البخيل والمنفق كمثل رجلين عليهما جنتان من حديد من ثديهما إلى تراقيهما, فأما المنفق فلا ينفق إلا سبغت, أو وفرت على جلده حتى تخفي بنانه, وتعفو أثره, وأما البخيل فلا يريد أن ينفق شيئا إلا لزقت كل حلقة مكانها, فهو يوسعها فلا تتسع

Avar parabolă și cel care berinfak este ca doi oameni care poartă armură (scuturi) care acoperă atât de lapte până la clavicula. În ceea ce pentru cei care berinfak berinfak dar nu este el va dezvolta armura pe care o purta ea pentru a acoperi etapa anterioară. În timp ce grabber că el nu este de gând să-și petreacă în ceva ce va primi cerc armura puternic care se atașează la orice loc, ea a încercat să-l relaxeze, dar armura nu a fost dispus să evolueze [15].

Inclusiv cazuri Curmudgeonly, zgârciți și zgârcit distruge, așa cum a spus profetul "alaihi wa sallam,

ثلاث مهلكات: شح مطاع, وهوى متبع, وإعجاب المرء بنفسه

Trei cazuri distruge (de exemplu) zgârcit (zgârcit) sunt respectate, dorințe urmat, și uimire pe sine [16]

Rasûlullâhn caute refugiu în Dumnezeu de la kezhaliman,

اللهم إني أعوذ بك أن أضل أو أضل, أو أزل أو أزل, أو أظلم أو أظلم, أو أجهل أو يجهل علي

Ya Allah, adevărat vă caute refugiu în Tine, ca să nu rătăcesc sau induși în eroare (de diavol sau caracterul lui Satana), face o greșeală sau nedreptățit, alunecarea sau persoană deraiat, menzhalimi (persecuta) sau dizhalimi (persecutat), și de a face un prost sau te lăsa păcălit . [17]

Profetul "alaihi wa sallam încerca, de asemenea refugiu în Allah Atotputernicul de natura zgârcit, zgârcit și zgârcit. Printre rugăciunea pe care a citit a fost:

اللهم إني أعوذ بك من الجبن, وأعوذ بك من البخل, وأعوذ بك من أن أرد إلى أرذل العمر, وأعوذ بك من فتنة الدنيا وعذاب القبر

Ya Allah, adevărat vă caute refugiu în Tine din lașitate, caut refugiu în Tine de natura zgârcit / avar, caut refugiu în Mudari a revenit la viața putin (senila), și caut refugiu în Tine din fitnah (tentația) mondială și chinul mormânt. [18]

Profetul "alaihi wa sallam, de asemenea, o mulțime de spus o rugăciune de mai jos:

اللهم إني أعوذ بك من الهم, والحزن, والعجز, والكسل, والبخل, والجبن, وضلع الدين, وغلبة الرجال

Ya Allah, adevărat vă caute refugiu în Tine de primejdie, tristețe, slăbiciune, lene, natura curmudgeonly (zgârcit), laș, servitutea pentru datorii, și controlate de către alții. [19]

Fawaid:
1. Allah cel mai drepți și nu face nedreptate robilor Săi.
2. Allah Preainaltul interzice kezhaliman asupra Sa
3. Allah Preainaltul interzice kezhaliman pe robii Săi.
4. Trebuie să fie corect în toate privințele și nu ar trebui să facă nedreptate / persecuție pentru oricine.
5. kezhaliman este întuneric în Ziua Judecății.
6. Cele mai răufăcători kezhaliman face eschiveze sau asocierea parteneri cu Dumnezeu cu ceva.
Slujitor 7. brutalitate altora, sau un conducător de supușii săi, sau un angajator angajaților săi, iar altele vor fi urmărită penal / răsplătit de Dumnezeu până în Ziua Judecății.
8. brutalitate menyebabkandatangnya mânia și pedeapsa lui Allah.
9. Vom fi atenți la do'anya oameni dizhalimi sau persecutat din cauza rugăciunea lor se acordă de Allah Atotputernicul.
10. Interzicerea greu și de avertizare împotriva avariție și zgârcenie.
11. avariția și brutalitate, inclusiv cauza răspândirii criminalității, distrugere, ostilitate, și alte lucruri rele.
12. brutalitate și lăcomie în marele păcat care a cauzat distrugerea lumii și umilința de autorii în ziua Judecății.
13. Lăcomia va trage comunitatea mondială împotriva viciilor și le aruncă la vărsare de sânge și indecență.
14. Cei care cred au natura Karim (generos) și o mulțime de caritate, în timp ce ipocriții au natura unui avar, zgârcit, și zgârcit.
15. profetul "alaihi wa sallam a interzis face refugiu zhalim și zgârcit și a lui Allah Atotputernicul de brutalitate și natură zgârcit.[Copiat din revista editia de As-Sunnah 10 / An XVII / 1435H / 2014M. Editorii Fundația Comitetului permanent Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Tel. 0271-858197 Fax 0271-858196]

No comments:

Post a Comment