!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Tuesday, September 15, 2015

Plantera träd kan belönas, trädfällning kan synda.

Resan var inte klar (370)

(Del: tre hundra sjuttiotvå), Depok, West Java, Indonnesia den 14 september, 2015 16:03 pm).

Plantera träd kan belönas, trädfällning kan synda.

Gud i sitt ord i Koranen varnar människor inte alltid gör ont i jorden som hugga ner träd efter behag, människor dödar varandra och begå shirk (associera partner med Gud).
Eftersom mänsklig girighet godtyckligt skära ner träd, och lat för att plantera träd i sin omgivning, avverkning av träd ledde till avskogning, skogs förvandlades till karga öknen, orsakar den globala klimatförändringen.
I Indonesien, företag och privatpersoner i det öppna jordbruksmark genom att bränna skog, är resultatet nu Sumatra, Borneo, Malaysia och Singapore även påverkas av luftföroreningar i form av rök.
Så nu är vi står inför extrema väderförhållanden, sandstormar, torka, översvämningar och andra naturkatastrofer.
1969, vid kusten i Kampung Baru Central, staden Balikpapan, East Kalimantan, varje morgon eller kväll med enkel utrustning jag kan fortfarande provocera olika typer av fisk och bläckfisk och krabba krabba på stranden, så att min mor praktiskt taget inte behöver köpa fisk och krabba krabba på marknaden, men när jag kommer tillbaka igen på samma plats år 1990, inte en fisk och krabba krabbor jag får, eftersom kusten har förorenats med olika föroreningar smutsiga allt från råolja till plast skrot. Jag tror att samma öde också upplevt vid kusten i de andra öarna i Indonesien och även i världen.
Varje trunk (ränta) som vi planterade för att ge en välsignelse för levande organismer, från syre, frukter så som en mellanlandning fåglar och andra djur, så att Gud lovar stor belöning för dem som odlar eller behålla, tvärtemot förövaren av skada i jord, girigt skogsavverkning skulle få straff i världen (orkaner, torka, rök), liksom straff / tuktan i livet (helvetet).

(BBC) - global Pemanasa? Klimatförändringar? Om du läser tidningarna, lyssna på radio, titta på TV och surfa på internet, måste ha både redan bekanta i åtanke.

Klimatet har förändrats och jordens temperatur att stiga, som sagt miljöminister Rachmat Witoelar.

"Förändring är inte klart säsongen. Regnperioden är torra, torra säsongen regn. Det är en av klimatförändringen. Det är på grund av klimatförändringarna."

"För fiskare finns också havsströmmar som ändras, havsvatten temperaturväxlingar också med förändringen gör att fisken förändrats", tillade Rachmat.

"Det finns också korallrev skadats av uppvärmning havsvatten och marina organismer så mikroplankton bruten. Så det har hänt konstiga saker", sade ministern.


Ju mer värme
Men hur är det i vardagen? Jag besökte några av platserna med frågan om vad som har förändrats i naturen jämfört med situationen 10 eller 20 år sedan?

Det första målet Malinau District, East Kalimantan, kallad Conservation District. Av den totala arealen på 4,2 miljoner hektar, en yta på 3,9 miljoner, eller cirka 90%, är ett skogsområde, inklusive KMNP och skyddade skogar. 4-timmars resa med båt från Tarakan.

Uman, 37 år gammal, har gjort en levande från motorbåtar sedan 1990, och han säger ingenting har förändrats från Sesayap River som passerar för ett dussin år.

"Om den första sällsynta Gusung, i mitten av floden dök en ny ö av sand blandad jord. Kanske på grund av påverkan av översvämningar, om den första av 1990-talet var det sällan översvämningar men efter 1995 vid start berunculan Gusung", säger Uman.

Om den används sällan översvämningar men nu är förmodligen eftersom en hel del timmer som avverkas, ofta översvämningar. Om regnet verkligen översvämma
Uman
Sapi Island, ungefär en timmes bilfärd från distriktet huvudstad Malinau, känns fortfarande grönskan.

På vissa ställen synliga märken fält röjdes för invånarna Lundayah användning av roterande odlingssystemet.

Äldster Lundayeh, New Belapang, berättar.

Förr i tiden, säger Belapang alltså om medborgarna av jordbruk, bördig-bördiga ris, andra grödor är också bra. "Som en frukt, som i huvudsak är vi plantera frön av söt och söt säker", sade han.

"Men nu den andra, om kärnan i sötsur färdiga planteringsfrön. Träd som rambutan och Durian fruktsyra om den första tjocka, nu tunn", sade han.

Belapang sade att han inte visste vad som orsakade förändringen.

"Nu mer och torkar snabbt," Innan 1950-talet lät torka 3 månader, är vattnet inte så snabbt och nedgångar men nu torr en månad endast vatten torkas upp ", sade han.

"Nu gräset vid kanten av floden när torkan vissnat, men hade inte ens 3 månader torrt gräs på floden bank som inte vissna", sade Belapang.

Andra bönder, Martin Ukung, känna vädret i byn, Pulau Sapi, desto mer värme.

"Det är min erfarenhet är resultatet av varm frukt blomning så vissnade av värme och inte så givande. Det är min erfarenhet under de senaste 10 åren. Blommande men inte så frukten."

"Solen är för varm nu men vet inte vad orsaken är. Men vi känner verkligen bli varmt."


Explosiv
Från Borneo, bytte jag till Sulawesi. Bajoe tribal barn ett bad i hennes trädgård. Cirka 15 minuter från Bone södra Sulawesi.

Barn Bajoe
Bajoe flesta fiskare använder sprängämnen för att fånga fisk

Inte långt från färjehamnen Bone-Kolaka cirka 400 hushåll bodde i byn stammen Bajoe Kolaka, Kampung Bajoe.

Även den tradition av livet till sjöss har länge övergivits, små pooler med bräckt vatten kvar i husar skede.

Bajoe flesta fiskare använder sprängämnen för att fånga fisk, sedan Syre kompressorer för dykning och motorbåt medan till havs. Fiskespön, skärm och motståndskraften i naturlig andning har länge övergivits.

Hur att fånga fisken förändras svårare att få fisken, sade en fiskare Bajoe som varit fiskare i 30 år.

"Ju svårare att få fisk. Om den första var ensam fem kilometer kan fiska, nu har tiotals kilometer."

Vad är orsaken? "Kanske eftersom ju mer du fånga fisk, med stora fartyg", tillade han.


Mycket beroende
Lompo Barrang Island, ca 2 timmars bilfärd motorbåt från Makassar, South Sulawesi, är till stor del befolkade levebröd fiske.

Med tekniken för motorbåtar och fiskenät, var de praktiskt taget fortfarande starkt beroende av naturen. Men naturen runt Barrang Lompo har börjat förändras, säger Mr Hasbi, en person byäldste.

"Nu när regnperioden tycktes komma allt för sent. Vi och även andra medborgare, var att få varm," sade Hasbi.

Samtidigt Sahbudin, en fiskare, fortfarande inte gå till sjöss i mitten av oktober men oftast redan börjat falla fiske.

"Eftersom det är oftast tyst, men numera nu detta är nu East vinden fortfarande blåser, så vi inte gå ner till havet", sade han.

"I själva verket kan East vindar också gå till sjöss, men det är så svårt så hårt", säger Sahbudin.

Nu linda snabbare jämfört med tidigare år
Sahbudin
Av Makassar i South Sulawesi, vi Yogyakarta och fortfarande bär samma fråga. I mitten av oktober, är regn fortfarande långt ner Suparno sagt.

"Vanligtvis finns redan, men det finns inte. Det borde ha varit något regn en eller två gånger i månaden, men det har det inte. Och nu gassande, gassande bara när det normalt skulle regnar."

Även om regnet inte har gått ned, Suparno turen att fortfarande kunna njuta av vattnet i floden Kulon Progo, men för regnberoende bönder, förseningar eller brist på regn förändrade odlingsmönster. Widyatmoko jordbrukare i Ketingan, Yogyakarta.

"Jämfört med tidigare år, märk torrare. Vanligtvis har vi kunnat plantera ris, och nu är det inte. Och det kan ses sockerrör upplever också torka", säger Widyatmoko.


Inte lätt
Och vad som orsakar det? Dolvina Ukung Damus, Chief Naturfonden WWF politik Malinau tror är fortfarande svårt att förklara för bönderna Dayak Lundayeh om orsakerna till naturlig förändring.

"Det är inte lätt att förklara den globala uppvärmningen och klimatförändringarna till allmänheten", sade han.

"Och också att det ännu inte är säkert att de översvämningar och torka till följd av det", tillade han.

"Vi är här gör beräkningarna av regn i 10 år, men ännu inte säkert att orsaken till klimatförändringen, särskilt i Kalimantan är relativt fortfarande en hel del skog", säger Dolvina.

Men Dr. Rizaldi Boer, chef för Iklimatologi i Bogor Lantbruksuniversitet, bekräftar att klimatförändringen redan kände direkt av människor.

"Jag håller inte konceptuellt men redan sker", säger Dr. Rizaldi Boer.

Oavsett orsak, klimatförändringar eller den globala uppvärmningen, tydligen bönder och fiskare som är beroende av naturen, började känna att världen har förändrats. (BBC / Liston Siregar)

INDONESIEN AS RANKING första förlusten av SKOG
Det är olyckligt när en loggning moratorium gjort men ändå avskogning fortsätter med ökat. Detta är de data som avskogning i Indonesien har ökat kraftigt under de senaste 12 åren, rapporterar en ny studie som publiceras i tidskriften Science.

Studien, som leds av Matt Hansen vid University of Maryland, fann att Indonesien förlorat 15,8 miljoner hektar mellan 2000 och 2012, ranking femte bakom Ryssland, Brasilien, USA och Kanada när det gäller skogsavverkningen. När det gäller de cirka 7 miljoner hektar planterade under perioden.

Men av de fem länder i skogen ovanför, baseras på en procentsats, då Indonesien är i första rang graden av skogs förlust av 8,4 procent. Som jämförelse, endast Brasilien förlorat hälften av dessa proportioner.

98 procent av skogsförlust i Indonesien, sker avskogning i hög densitet skogsområden i Sumatra och Kalimantan, den plats där omvandlingen resultatet av industriträ plantager och oljepalmsplantager utvecklas mycket utbredd under de senaste 20 åren. Riau-provinsen är den högsta, som släpptes av forskarna i animeringen på följande sätt:Avskogningen ökade också i Indonesien. År 2011/2012 skogs bortfallet nådde sin högsta nivå sedan slutet av 1990-talet, även om regeringen har utfärdat ett förbud moratorium (moratoriet) för de 65 miljoner hektar primärskog, torvmarker och skogar. Data visade en skogs moratorium, som genomfördes som en del av Indonesiens åtagande att minska utsläppen från avskogning och skogsförstörelse, kan misslyckas som ursprungligen förväntat destination.
En studie som släpptes i denna mycket strid med siffror som släpptes tidigare i år av ministeriet för skogsbruk Indonesien, som hävdade att den årliga avskogningen har minskat betydligt sedan 2005/2006. Siffrorna kan uppstå på grund av metodologiska skillnader i beräkningen.
Ministeriet för skogs försummelse uppskattningar av avskogning på land utanför skogsområdet och inkluderar inte konvertering av naturskogar till industriträdplantager, som fortfarande anses av ministeriet för skogsbruk i klassificeringen av "skogen".
De nya uppgifterna, som bygger på resultaten av rendering 650.000 bilder NASA Landsat bildspråk från Google Earth Engine, genom en cloud computing modell, publicerade en omfattande databas av globala skogskartan är interaktiv. Dessa data är tillgänglig som gratis innehåll i http://earthenginepartners.appspot.com/science-2013-global-forest


Hansen, som har publicerat ett antal artiklar om avskogning, sade att han hoppas kartan kan hjälpa länder att utveckla bättre strategier för att minska skogsavverkningen.

"Detta är det första försöket att åstadkomma en konsekvent karta skog förändringen både globalt och på lokal nivå," Hansen sade i ett uttalande. "Brasilien med hjälp av Landsat data för att dokumentera avskogningstakten, använder även denna information i utformningen och genomförandet av politiken. De delar också dessa uppgifter, så att andra parter att bedöma och bekräfta deras framgång. "

"Tidigare uppgifter finns ännu inte tillgängliga för allmänheten i andra delar av världen. Nu med denna globala kartläggning vi kan ge information om förändringar i skogen där varje land kan få tillgång till denna information, både för sitt eget land och för hela världen. "

MILJÖSKADOR på grund av fattigdom
Google ett ledande företag inom området informationsteknologi skapar en global karta förändringar i skogsområde som har en hög upplösning och fördelar med hjälp av Google Earth. Med en data förändring av skogsarealen kan övervakas skogsskövling som sker i varje land.

Online interaktivt verktyg kan nås av allmänheten och kan se var i detalj med en hög grad av upplösning på 30m.

Kartan innehåller ett diagram över skogen reser världen 2000-2012, baserat på 650.000 av Landsat 7 satellitbilder.

Under den tiden förlorar jorden en "djungel" med en yta som är lika med Mongoliet, träden beskrivna kan täcka sex gånger området Storbritannien.

Utvecklingen av arbetet med att minska avskogningen i kombination med förstörelsen av skogar i Indonesien, Malaysia, Paraguay och Angola, enligt en studie skriven i tidskriften Science.

"Detta är den första kartan ändras i skogen globalt konsekvent och ha relevans lokalt", säger professor Matthew Hansen vid University of Maryland, ledare för teamet som skapade kartan.

"Vad kan göras genom en dator för 15 år kan fyllas i på ett par dagar med hjälp av Google Earth Engine."
Forskningen visar viktiga siffror i skogen ändras från 2000-2012 - baserad på satellitbilder.

Världen förlorade 2,3 miljoner kvadratkilometer skog under perioden, på grund av avverkning, bränder, sjukdom eller katastrof.

Men planeten får också ytterligare nya skogsområde som täcker en yta på 800.000 kvadratkilometer, med en total skada på 1,5 kvadratkilometer.

Jämfört med andra länder, de brasilianska skogsförhållandena visade förbättring, med lägre nivåer av skogsavverkningen mellan 2003-04 och 2010-2011.

Samtidigt förstörelsen av skogar i Indonesien ökade mer än fördubblats jämfört med mängden avskogning per år för att nå 20.000 kilometer i 2011-12.

Paraguay, Malaysia och Kambodja har den högsta andelen av skogsskövling.
Sammantaget tropiska skogar ökade till 2.100 kvadratkilometer per år, enligt studien.

Kartan kommer att uppdateras regelbundet och kan användas bedöma effektiviteten i program skogsbruk.

Det kan också hjälpa miljögrupper mot effekterna av avskogning - inklusive hot mot den biologiska mångfalden, koldioxidlagring och klimatförändringar.
HUNDRA
Sir David King, en brittiska utrikes särskilda sändebud om klimatförändringar sade att Indonesien spelar en viktig roll när det gäller att ta itu med klimatförändringarna eftersom det har en hel del skog.

"Indonesien är det mest progressiva bland utvecklingsländerna ta itu med klimatförändringarna", säger David King i Jakarta, fredag (21/2).

David sade Indonesien och Storbritannien har ett problem när det gäller klimatförändringarna är densamma, nämligen översvämningar. Både i Indonesien och England, översvämningar på grund av klimatförändringen en stor inverkan på ekonomin.

Därför är frågan om klimatförändringen en av de största utmaningarna för hela världssamfundet.
"Vi är alla ansvariga för att ta itu med klimatförändringarna. Vissa saker som kan göras är att minska, återanvända och återvinna avfall", sade han.

David sa att ta itu med klimatförändringarna måste göras omedelbart eftersom den förväntade effekten blir ännu större i framtiden.

Enligt honom, är floden ett mycket reellt hot mot klimatförändringarna. Därför har klimatförändringen orsakat isen i Norra ishavet smälts för att höja havsytan. "Varje ö i världen har samma hot, nämligen stigande havsnivån så att vattnet kommer att gå inlandet och orsaka översvämningar. London, till exempel, förutom hotet från havet finns det också en risk för floder", sade han.

Att motverka klimatförändringen, uppmuntrar han länder som har skogarna för att förhindra avskogning eller avskogning. "Skog förstörelse kommer att påskynda klimatförändringarna", sade han.
Villkoret för skogarna i Indonesien befinner sig i ett tillstånd av kris. Många växter och djur som lever i dem är utrotningshotade. Dessutom finns det många människor och kulturer som är beroende av skogen hotas också. Men allt är inte dåliga nyheter.En hård verklighet, kan vi se från tillståndet i våra tropiska skogar: olaglig skogsavverkning (olaglig avverkning) och skogsbränder vare sig avsiktligt eller inte. Olaglig skogsavverkning fortsätter i skogen runt Riau, Sumatra. Den fråga som omedelbart kommer att är, hur ödet av djur endemiska Sumatran tigrar är nu allt knappare? Vad kommer att dö ut efter öde Java och Bali tigrar nu levande historien? Inte bara i Java, Sumatra och Borneo i de tropiska skogarna i Papua annat har vi startat många som förvandlas till en sträcka av palmoljeplantager.

Vem vet hur sånt här fortsätter och destruktivt för skogsekosystemet och hotar existensen av den biologiska mångfalden som finns. Inte bara invånarna i skogen, sociokulturella strukturen i ursprungsbefolkningar runt skulle hjälpt störas. Med förlusten av skogar innebär också förlusten av en källa till liv för majoriteten av det indonesiska folket, eftersom skogen är en plats att hitta mat, medicin och blev grunden för livet för de flesta människor, särskilt de som bor nära skogen.

Human miljöförstöring strövar fortfarande. Det är dags för alla led i miljöministeriet, rangers och deras roll i samhällena runt skogarna optimerade så att dessa händelser fortsätter att upprepas och upprepas.

Låt oss titta på och lära sig många inhemska stammar utspridda över Indonesien, de i allmänhet måste agera mycket trevlig miljö genom aktiviteter i det dagliga livet, och vi är hans folk i staden, i själva verket agerar mycket mindre bekymrade över miljön.
Så mycket lokal visdom från olika inhemska stammar som är spridda över hela Indonesien som vi alla bör följa.

Betydelsen av Forest City för natur och omgivning

Skogarna försvinner i modern tid på sistone. Urskogar i ett medel för människor att hitta mat. Men nu vänt, skog även betraktas som ett hinder för staden att bygga ett skydd eller höga byggnader.

I städerna i Indonesien sällan finner vi den urbana skogen. Stadsutveckling har tenderat att föredra den fysiska utvecklingen och inte åtföljs av grön mark runt den. Den ledig mark runt byggnaden endast användas för parkering utan gröna träd. Så istället för den urbana skogen hittar vi, men en konkret djungel.

Denna scen ser ut från bertebarannya skyskrapa byggnader. Under hela våra ögon ser bara höga byggnader och grönt öppet område som bör vara 30% av staden som om försummade bort med i stället för utveckling.

Som ett resultat, varje år de stora städerna i Indonesien upplevt olika problem när regnperioden kommer. Utgående från översvämningar överallt, blir miljön och luftkvaliteten dålig på grund av föroreningar som produceras motorfordon inte kan rymmas och filtreras av de befintliga träden. Förekomsten av grönområden är användbara för att ha att vi inte kan bortse från och spela en roll i att övervinna allt.
Så vänta inte mer. Förekomsten av den urbana skogen är behovet för oss alla. Låt oss börja från oss själva och uppmuntra myndigheterna att skapa mer skog i staden där vi bor.

Snålhet brutalitet och förgöra HUMAN

Av
Al-Ustadz Yazids bin Abdul Qadir Jawas حفظه الله


عن جابر بن عبد الله قال: قال رسول الله - صلى الله عليه وسلم: اتقوا الظلم; فإن الظلم ظلمات يوم القيامة. واتقوا الشح; فإن الشح أهلك من كان قبلكم. حملهم على أن سفكوا دماءهم, واستحلوا محارمهم

Jabir bin 'Abdillah radi anhu sade han, "Profeten' aleihi wa sallam sa:" Var försiktig dig mot kezhaliman eftersom kezhaliman är mörkret mörker på Domedagen. Och vara försiktig du mot naturen snålhet snål eftersom det är vad som förstört människor innan dig. Snålhet som uppmuntrar dem att utgjuta blod och motivera sin heder. "[1]

Takhrij Hadith:
Denna hadeeth saheeh. Berättad av Imam Muslim (nr 2578). Ahmad (III / 323), al-Bukhari i al-Adabul simplex (nr. 483), 'Abd bin Humaid (nr. 1141), al-Bayhaqi (VI / 93 och X / 134) och i boken Syu'abul Iimaan (nr. 10 338), och al-Baghawi i Syarhus sunnah (nr. 4161)

ORDFÖRRÅD Hadith:
• اتقوا: Rädsla. Nämligen, vara försiktig och undvika.
• الظلم: الجور ومجاوزة الحد,
brutaliteten, oegentligheter och gränser. Den grundläggande innebörden av de orättfärdiga inte sätta något i dess ställe. [2]
• الشح: snålhet mycket svårare att dra ut skatt grip. Andra säger naturen grabber / snål / snål med överdriven girighet. snåljåp eller hunks kan minnas och kan också fungera Ma'ruf gnäll med (bra). [3]
• حملهم: Uppmuntra dem eller orsaken till deras handlingar.
• سفكوا دماءهم: Spill deras blod. Nämligen, de flesta av dem döda varandra delvis.
• استحلوا: motivera. Det vill säga, motiverar kvinnor är förbjudna av Allah den Allsmäktige för dem, då de är grymma till kvinnorna.


Sharh Hadith:
I denna hadith finns det en varning för att göra orättvisa och förslag för att göra rättvisa. Islamiska sharia helt rättvist, förpliktas att göra rättvist och förbjudas från att göra orätt. Allah den Allsmäktige säger:

قل أمر ربي بالقسط

Säg, "Rabbku sa åt mig att göra rättvisa ..." [al-A'raf / 7: 29]

إن الله يأمر بالعدل

Sannerligen Allah säger (du) att vara rättvis ... "[An-Nahl / 16: 90]

الذين آمنوا ولم يلبسوا إيمانهم بظلم أولئك لهم الأمن وهم مهتدون

Människor som tror och inte blandar upp sin tro med brutalitet (shirk), det är de som får en känsla av trygghet och de guidade. "[Al-An'am / 6: 82]

I själva verket tro på alla primär- och grenar, den Zahir och sinne, är allt rättvist, i motsats till orättvisor.

Rättvisa skönaste och huvudmannen är att erkänna och mengikhlaskan monoteism endast till Allah ensam, trogen namn och attribut hans goda, och mengikhlaskan religion och dyrkan endast till Allah den Allsmäktige.

Den mest lagbrytare kezhaliman gör shirk, associera partners med Allah, som hans ord:

وإذ قال لقمان لابنه وهو يعظه يا بني لا تشرك بالله إن الشرك لظلم عظيم

Och (minns) när Luqman sa till sin son, när han gav en lektion för honom, "O min son! Du skall inte tillskriva Allah, faktiskt associera (Allah) är verkligen en stor orättvisa "[Luqman / 31: 13].

Eftersom rättvis innebär att sätta något på plats och utöva de rättigheter som krävs. Syndarna är inte sätta något på plats.

Rättigheter de största och mest obligatorisk nämligen rätten Allahs över sina tjänare. En anställd måste veta Allah den Allsmäktige och dyrka endast Honom, inte associera honom med någonting. Sedan arbeta på de viktigaste punkterna i tro, Sharia-islamisk sharia som etablera bönen och betala zakat, fasta Ramadan, pilgrimsfärd till huset, jihad i Allahs sätt med ord och gärningar, uppbygga varandra i rättfärdighet och tålamod. Gör inte något av detta disyari'atkan är en form av brutalitet.

Inklusive gärningar rättvisa som uppfyller rätten till profeten Muhammed 'aleihi wa sallam sådan tro och kärlek, mer kärlek han' aleihi wa sallam än alla varelser, lyda, ära, förhärliga och prioritera ordningen och hans ord på toppen av ordning och andras ord ,

I stället är det en stor brutalitet, om en slav inte uppfyller något av rätten profeten Muhammed 'aleihi wa sallam.

Inklusive rättvisa att glorifiera och älskar budbärare följeslagare radi anhum. Allah den Allsmäktige och hans Messenger 'aleihi wa sallam har sagt många dygder och beröm för följeslagare g jämfört med andra samhälls ummah. Den Companions radi anhum är bäst för människor efter profeterna och sändebuden. Följeslag är de välsignade av Allah och är garanterad att tjäna himlen. Ankomsten av islam till oss är en av frukterna av kamp, jihad och offer Companions radi anhum.

Således, hur mycket brutalitet människor kritiserar, förolämpning, kritisera den Companions radi anhum. Smäda Companions var i huvudsak hädiska av Allah den Allsmäktige, Hans Sändebud 'aleihi wa sallam och islam. På grund av att de prisar Allah den Allsmäktige och Hans sändebud 'aleihi wa sallam. Även Profeten 'aleihi wa sallam förbjuder smäda Companions. Profeten 'aleihi wa sallam sa:

لا تسبوا أصحابي, فوالذي نفسي بيده لو أن أحدكم أنفق مثل أحد ذهبا ما بلغ مد أحدهم ولا نصيفه.

Har du kritisera mina vänner !! Demi Rabb Yang själv i hans händer, om en av er ger infaq guld på Mount Uhud, har det inte nått ett värde infaq dem men (de infaq endast) en mudd (dvs. hela-två palmer) och inte även hälften. [ 4]

من سب أصحابي, فعليه لعنة الله, والملائكة, والناس أجمعين.

De som kritisera mina vänner, då hennes förbannelse Allah, änglarna, och hela mänskligheten! [5]

Bland annat orättvisa handling ägnas åt båda föräldrarna, anslut släktskap, uppfyller rättigheter släktingar, vänner och personer som arbetar med oss. Och brutalitet som inte uppfyller alla dessa saker.

Uppfylla rättigheter man och hustru är en form av annan rättvisa. Den som inte är uppfyllt, då syndare han.

Human Menzhalimi många slag, alla av dem samlades i ord Profeten 'aleihi wa sallam i Farväl Hajj ":

إن دماءكم, وأموالكم, وأعراضكم, حرام عليكم كحرمة يومكم هذا, في شهركم هذا, في بلدكم هذا

Verkligen ditt blod, din egendom, din ära, är allt förbjuden på dig som illegitim idag, den här månaden, och landet. [6]

Så, det är allt brutalitet mörkret på Domedagen. Förövarna straffas i enlighet med kezhalimannya nivåer. Människor som dizhalimi svar från godhet människor som gör en sådan orättvisa. Om de inte har någon godhet anymore, sedan diambillah onda sådana dizhalimi människor och belastar dem som orättvisa.

Allah den Allsmäktige förbjuder kezhaliman på sig, och Allah den Allsmäktige gör det också olagligt bland Sina tjänare. Allah den mest Just i ord, handling och hans svar.

Allah den Allsmäktige säger i hadith Qudsi:

يا عبادي! إني حرمت الظلم على نفسي, وجعلته بينكم محرما; فلاتظالموا ...

O mina tjänare! Sannerligen säger jag förbjuder brutalitet på mig, och jag gör det olagligt bland er, inte du varje menzhalimi! [7]

Det vill säga att Allah Subhanahu wa Ta'ala förbjuda orätt verkar på sina tjänare och förbjuda deras ömsesidiga menzhalimi, eftersom brutalitet i sig är absolut förbjudet. Allah den Allsmäktige säger:

وما أنا بظلام للعبيد

... Och jag tror inte menzhalimi mina tjänare. [Qaf / 50: 29]

Allah den Allsmäktige säger också:

وما الله يريد ظلما للعباد

... Och Gud vill inte brutalitet mot hans tjänare. [al-troende / 40: 31]

Brutality Har tre typer:
1. brutalitet var inte förlåten av Allah, är shirk, associera partners med Allah. Allah den Allsmäktige säger:

إن الله لا يغفر أن يشرك به ويغفر ما دون ذلك لمن يشاء ومن يشرك بالله فقد افترى إثما عظيما

GUD kommer inte att förlåta (synder) som associerar honom (shirk) och han förlåter vad (synd) än (shirk) är för alla Han vill. Vem associera Allah, då ja, har han begått en stor synd. [An-Nisa '/ 4: 48]

Allah den Allsmäktige säger också:

وإذ قال لقمان لابنه وهو يعظه يا بني لا تشرك بالله إن الشرك لظلم عظيم

Och (minns) när Luqman sa till sin son, när han gav en lektion för honom, "O min son! Du skall inte tillskriva Allah, faktiskt associera (Allah) är verkligen en stor orättvisa "[Luqman / 31: 13].

2. brutalitet som inte tillåts alls av Allah den Allsmäktige, nämligen brutalitet delvis tjänare till andra. Inklusive ifrån perfekt rättvisa som Allah hämnas brutalitet bland hans tjänare enligt deras kezhaliman nivåer.

Profeten 'aleihi wa sallam sa:

إن الظلم ظلمات يوم القيامة

Faktum kezhaliman är mörker på Domedagen [8]

Profeten 'aleihi wa sallam sade också:

إن الله ليملي للظالم حتى إذا أخذه لم يفلته, ثم قرأ: وكذلك أخذ ربك إذا أخذ القرى وهي ظالمة إن أخذه أليم شديد

Sannerligen säkert Allah försena (straff) för syndare, men om han hade torterat honom, gjorde han inte prata honom "Då Profeten 'aleihi wa sallam läsa versen (vilket betyder):". Och så straffet för er Herre när han torterades (population) länder som begår orättvisa. I själva verket, i straff är svår, mycket svår "[Hud / 11: 102]. [9].

Profeten 'aleihi wa sallam sade också:

من كانت له مظلمة لأخيه من عرضه أو شيء فليتحلله منه اليوم قبل أن لايكون دينار ولادرهم إن كان له عمل صالح أخذ منه بقدر مظلمته وإن لم يكن له حسنات أخذ من سيئات صاحبه فحمل عليه

Vem på honom där mazhlamah (kezhaliman) till sin bror om han någonsin skada heder eller något (egendom som tagits av zhalim) tillhörde hans bror, låt honom be honom att menghalalkannya nu, eftersom det (Domedagen) ingen dinar och dirham. Om han har goda gärningar, kommer det att vidtas för att (betalande) medlemmar dizhalimi enlighet med kezhalimannya. Och om han inte har några goda gärningar, då misstag hans bror togs sedan till honom [10].

Profeten 'aleihi wa sallam sa:

واتق دعوة المظلوم, فإنه ليس بينها وبين الله حجاب

... Och vara försiktig med böner från personer som dizhalimi, eftersom det inte finns några hinder mellan bönerna till Gud [11].

3. brutalitet som är i vilja Allsmäktige Allah, om Han vill han kommer att straffa honom. Och om Han vill han kommer att förlåta honom. Nämligen synder begått ett tjänare till sin Herre, förutom att smita undan. [12]

Allah den Allsmäktige ger en rak väg för sina tjänare som vill återvända till rättslig prövning. Den som avviker från honom, då han kommer att gå tillbaka till brutalitet som dras till helvetet.

Profet:

واتقوا الشح; فإن الشح أهلك من كان قبلكم

Och var försiktig dig mot den snåla natur / hunks, eftersom snålhet / snålhet som är vad som förstört människor innan du

På grund av girighet för rikedom gör människor samlar skatt med alla medel och från vilken källa som helst, oavsett lagliga och olagliga -na'udzu billah-. Även Profeten 'aleihi wa sallam sa:

حملهم على أن سفكوا دماءهم, واستحلوا محارمهم
(Snålhet det) för att uppmuntra dem (folket framför oss) att utgjuta blod och motivera sin heder.

Miser / Grabber utgjutit blod som han såg på kunde inte uppnå sina mål om inte den blodsutgjutelse.

I ovanstående hadith, Profeten 'aleihi wa sallam varnade sitt folk i de två fall som brutalitet och girighet / snålhet. Zhalim missbrukar andra, och det är girig girigbuk på vad andra människor har. Båda är åtgärder som är förbjudna. Allah Subhanahu wa Ta'ala säger:

ومن يوق شح نفسه فأولئك هم المفلحون

... Och som vaktade honom girighet, då de är de lyckliga. [al-Hashr / 59: 9]

Versen tyder på att människor som inte håller sig ur snålhet, hade han ingen lycka. Eftersom de lyckliga bevakas av Allah den Allsmäktige av sparsamhet. Vi ber Allah att skydda oss från brutalitet och hålla oss från snålhet och elakhet-fulhet. [13]

Allah den Allsmäktige och Hans Sändebud 'aleihi wa sallam också fördömde och fördömde natur hunks, snåla och snål. GNIDARAKTIG, snål och snål är förkastligt natur, tabi'at ödmjuk och dåliga temperament samt bland annat en av de sjukdomar bland muslimer. Profeten 'aleihi wa sallam söker alltid skydd hos Allah från dessa egenskaper. Hur kunde jag inte! Eftersom sjukdomen har dödat många gemenskap, men det ledde också till den typ av förövarna dras in Hell, wal'iyâdzu Billah.

Bland människorna där är snåla utfärdande zakat som Allah den Allsmäktige har ålagt på det, när välgörenhet kommer att städa upp sin egendom och rena sig själv. Bland människor finns också en snål och snål mot sig själv, sin fru och sina barn, för snåla mot en nära släkting, hans bästa vänner, hans gäst, de fattiga, och mycket mer.

Det är därför han var där ett hot så svårt i Koranen och autentiska Sunnah för den person som har sjukdomen och vilken typ av hunks, snåla och snål detta.

Allah den Allsmäktige säger:

ولا يحسبن الذين يبخلون بما آتاهم الله من فضله هو خيرا لهم بل هو شر لهم سيطوقون ما بخلوا به يوم القيامة ولله ميراث السماوات والأرض والله بما تعملون خبير

Och inte någonsin personer som är snåla med vad Allah ges till dem hans nåd, tror att (snåljåp) det är bra för dem, men (snåljåp) är dåligt för dem. Vad (skatt) som de kikirkan det kommer att bäras (i nacken) på Domedagen. Allah tillhör ett arv (vad är) i himlen och på jorden. Allah Mahateliti vad ni gör. [Ali Imran / 3: 180]

Allah den Allsmäktige säger också:

وأما من بخل واستغنى) 8 (وكذب بالحسنى) 9 (فسنيسره للعسرى) 10 (وما يغني عنه ماله إذا تردى

Och som för personer som är snål och hans känsla självförsörjande (inget behov av hjälp Allah), och förnekade (belöningen för) det bästa, då skulle vi lätt-rätt för honom vägen till nöd (elände). Och hans rikedom är inte bra för honom om han hade omkommit. [al-Lail / 92: 8-11]

Abu Hurayrah radi anhu, sade han, "The Messenger 'aleihi wa Sallam sa:

لا يجتمع الإيمان والشح في قلب عبد أبدا

Kommer aldrig konvergera mellan keimanandan kekikirandi en tjänare hjärta för alltid [14].

Från Abu Hurayrah radi anhu att han hörde Messenger 'aleihi wa Sallam sa:

مثل البخيل والمنفق كمثل رجلين عليهما جنتان من حديد من ثديهما إلى تراقيهما, فأما المنفق فلا ينفق إلا سبغت, أو وفرت على جلده حتى تخفي بنانه, وتعفو أثره, وأما البخيل فلا يريد أن ينفق شيئا إلا لزقت كل حلقة مكانها, فهو يوسعها فلا تتسع

Liknelsen girigbuk och en som berinfak är som två män som bär rustning (sköldar) som omfattar både mjölk upp till nyckelbenet. För dem som berinfak berinfak men det är inte han kommer att utveckla rustning han bar det att täcka upp det tidigare steget. Även grabber att han inte kommer att spendera i något det kommer att få starkare pansar cirkel som fäster till någon annan plats henne, försökte hon att koppla det, men rustning var inte villig att utvecklas [15].

GNIDARAKTIG, snåla och snål inklusive fall förstör, som Profeten 'aleihi wa sallam sa,

ثلاث مهلكات: شح مطاع, وهوى متبع, وإعجاب المرء بنفسه

Tre fall förstör (ie) niggardly (snål) följs, önskningar följde, och förvåning över sig själv [16]

Rasûlullâhn söka skydd hos Allah från kezhaliman,

اللهم إني أعوذ بك أن أضل أو أضل, أو أزل أو أزل, أو أظلم أو أظلم, أو أجهل أو يجهل علي

Ya Allah, sannerligen säger jag söker skydd hos Dig, så att jag går vilse eller vilseledda (av djävulen eller karaktären av Satan), gör ett misstag eller kränkta, halkar eller spårade ur person, menzhalimi (förfölja) eller dizhalimi (förföljd), och gör en dåre eller luras . [17]

Profeten 'aleihi wa sallam söker också skydd hos Allah den Allsmäktige från den typ av hunks, snål och snåla. Bland den bön som han läste var:

اللهم إني أعوذ بك من الجبن, وأعوذ بك من البخل, وأعوذ بك من أن أرد إلى أرذل العمر, وأعوذ بك من فتنة الدنيا وعذاب القبر

Ya Allah, sannerligen säger jag söker skydd hos Dig från feghet, jag söker skydd hos Dig från vilken typ av killar / snåljåp, jag söker skydd i Mudari återvände till livet av minst (senil), och jag söker skydd hos Dig från fitnah (frestelse) världen och graven plåga. [18]

Profeten 'aleihi wa sallam också en hel del att säga en bön nedan:

اللهم إني أعوذ بك من الهم, والحزن, والعجز, والكسل, والبخل, والجبن, وضلع الدين, وغلبة الرجال

Ya Allah, sannerligen säger jag söker skydd hos Dig från nöd, sorg, svaghet, lättja, vresigt natur (snål), feg, skuldslaveri, och kontrolleras av andra. [19]

FAWA'ID:
1. Allah den mest bara och aldrig göra orättvisa mot hans tjänare.
2. Allah den Allsmäktige förbjuder kezhaliman på sig
3. Allah den Allsmäktige förbjuder kezhaliman på hans tjänare.
4. Måste vara rättvis i alla avseenden och inte bör göra orätt / förföljelse till någon annan.
5. kezhaliman är mörker på Domedagen.
6. flesta lagbrytare kezhaliman gör shirk eller att associera partners med Allah med något.
7. brutalitet tjänare till andra, eller en linjal för sina undersåtar, eller en arbetsgivare till sina anställda, och andra kommer att åtalas / belönad av Allah tills Domedagen.
8. brutalitet menyebabkandatangnya vrede och bestraffning av Allah.
9. Vi ska vara noga med att do'anya personer dizhalimi eller förföljs på grund av sin bön beviljas av Allah den Allsmäktige.
10. Förbud hårt och varning mot girighet och snålhet.
11. girighet och brutala inklusive orsaken till spridningen av brott, förstörelse, fientlighet och andra dåliga saker.
12. brutalitet och girighet i den stora synden som orsakade förstörelsen av världen och förödmjukelse för förövarna på Domedagen.
13. Girighet kommer att dra världssamfundet mot laster och störtar dem till blodsutgjutelse och oanständighet.
14. De som tror har karaktären Karim (generösa) och en hel del välgörenhet, medan hycklarna har karaktären av en girigbuk, hunks och snål.
15. Profeten 'aleihi wa sallam förbjöd göra zhalim och snål och han sin tillflykt till Allah den Allsmäktige av brutalitet och snåla natur.[Kopierad från tidningen upplagan av As-Sunnah 10 / år XVII / 1435H / 2014M. Publishers Foundation Ständiga kommittén Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Tel. 0271-858197 Fax 0271-858196]

No comments:

Post a Comment