!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Tuesday, September 15, 2015

Засаждане на дървета могат да бъдат възнаградени, отсичане на дървета могат да грешат.

Пътуването не е завършена (370)

(Част триста седемдесет), Depok, Западна Ява, Indonnesia, 14 септември 2015, 16:03 ч).

Засаждане на дървета могат да бъдат възнаградени, отсичане на дървета могат да грешат.

Бог в думата му в Корана предупреждава хората не винаги вършат зло на земята, като рязане на дървета на воля, хора се избиват един друг и да се ангажират ширк (асоцииране партньори с Бога).
Защото човешката алчност произволно изсече дърветата, и мързеливи, за да засадят дървета в тяхната среда, изсичане на дървета доведе до обезлесяване, гора се превръща в безплодна пустиня, причиняващи глобалното изменение на климата.
В Индонезия, фирми и граждани в откритата земеделската земя от горящи гори, резултатът вече е Суматра, Борнео, Малайзия и Сингапур дори засегнати от замърсяването на въздуха под формата на дим.
Така че сега сме изправени пред екстремни метеорологични условия, пясъчни бури, засушавания, наводнения и други природни бедствия.
През 1969 г., на брега на Kampung Baru Central, град Баликпапан, Източен Калимантан, всяка сутрин или вечер с проста техника все още мога да провокират различни видове риби и калмари и раци раци на плажа, така че майка ми на практика не е нужно да купувате риба и раци раци на пазара, но когато се върна отново на същото място през 1990 г., а не риба и раци раци получавам, защото брега е била замърсена с различни примеси мръсни, вариращи от суров петрол на пластмасови отпадъци. Вярвам, че същата съдба също се забелязва по крайбрежието в други острови в Индонезия и дори в света.
Всеки багажника (лихва), които засадихме да даде благословия за живите организми, като се започне от кислород, плодове, за междинно кацане птици и други животни, така че Бог обещава голяма награда за тези, които растат или поддържа, противно на извършителя на повреди в земята, алчно изсичането на горите ще получи наказанието в света (урагани, суша, дим), както и наказание / мъчението в отвъдното (ада).

(BBC) - глобална Pemanasa? Изменението на климата? Ако четете вестници, да слушат радио, да гледате телевизия и да сърфирате в интернет, трябва да имате и двете вече са запознати в ума.

Климатът се е променила и температура на Земята да се покачва, както каза министърът на околната среда Rachmat Witoelar.

"Промяна не е ясно сезон. Дъждовният сезон е суха, дъждове сухия сезон. Той е един от изменението на климата. Това е така, защото на изменението на климата."

"За рибарите, там са и морските течения, които се променят, температура на морската вода също се променя с промяната означава, че рибата се промени", добави Rachmat.

"Има и коралови рифове, повредени от затоплянето на морската вода и морска биота така mikroplankton разбити. Така че това се е случило странни неща", каза министърът.


Колкото повече топлина
Но какво да кажем в ежедневието? Посетих някои от местата с най въпросът какво се е променило в природата, в сравнение със ситуацията от преди 10 или 20 години?

Първата цел Област Malinau, Източен Калимантан, наречена Област опазване. От общата площ на 4,2 милиона хектара, с площ от 3,90 милиона, или около 90%, е горска територия, включително KMNP и защитени гори. 4 часа пътуване с лодка от Tarakan.

Uman, на 37 години, е бил изкарват прехраната си от моторни лодки от 1990 г. насам, и той казва, нищо не се е променило от река Sesayap, че минава за десетина години.

"Ако първият редки gusung, в средата на реката се появи нов остров на пясък, смесен почвата. Може би се дължи на влиянието на наводняване, ако първото от 1990-те години, че е рядко наводнения, но след 1995 при старт berunculan gusung", каза Uman.

Ако се използва рядко, наводнения, но сега е може би, защото много от дървен материал добит, често наводняване. Ако дъждът със сигурност наводнят
Uman
Sapi Island, на около час път с кола от столицата на област Malinau, все още се чувства много зеленина.

На някои места видими белези полета са получили разрешение за жителите Lundayah използване на ротационна система отглеждане.

Старейшините Lundayeh, New Belapang, разказва.

В миналото, каза Belapang Така, ако гражданите на земеделие, плодородна-плодородна ориз, други култури също са добри. "Като плодове, които по същество ние сме засаждане на семената на сладко и сладко за сигурност," каза той.

"Но сега, от друга, ако същността на сладки и кисели готови за засаждане на семена. Дървета, които рамбутан и Дуриан плодова киселина, ако първият дебела, сега тънка", каза той.

Belapang каза, че не знае какво е причинило промяната.

"Сега повече и изсъхва бързо," Преди 1950 оставете да изсъхне 3 месеца, водата не е толкова просто, бързо и падения, но сега сухи един месец само вода изсъхна, "каза той.

"Сега тревата на ръба на реката, когато сушата изсъхна, но дори не 3 месеца суха трева на брега на реката, което не искаш", каза Belapang.

Други земеделски производители, Martin Ukung, чувстват времето в селото, Pulau ИСДП, толкова повече топлина.

"Това е моят опит е резултат от гореща плодове цъфтеж, така изсъхна от топлина и не толкова плодотворно. Това е моя опит през последните 10 години. Цъфтеж но не толкова плод."

"Слънцето е прекалено горещо, но сега не знам каква е причината е. Но ние се чувстваме наистина все по-горещо."


Експлозивен
От Борнео, аз преминах на Сулавеси. Bajoe племенна дете вана пред нея двор. Около 15 минути след Bone, Южен Сулавеси.

Деца Bajoe
Bajoe Повечето рибари използват взривни вещества за улов на риба

Не е далеч от пристанището на ферибота Bone-Kolaka, на около 400 домакинства живеят в село племе Bajoe Kolaka, Kampung Bajoe.

Въпреки че традицията на човешкия живот на море отдавна е изоставена, малки локви бракични вода остава под домашен етап.

Bajoe Повечето рибари използват експлозиви, за да лови риба, Кислород компресори за гмуркане и моторна лодка в открито море. Въдици, екран, както и устойчивостта на естественото дишане отдавна са изоставени.

Как да хванете променя, тъй като по-трудно да се получи рибата рибата, каза един рибар Bajoe, който е бил един рибар в продължение на 30 години.

"Колкото по-трудно да се риби. Ако първата е била на пет километра сами да ловят риба, сега имаме десетки километри."

Какво причинява? "Може би, защото колкото повече се лови риба, с големи кораби", добави той.


Силно зависима
Lompo Barrang Island, около 2 часа път с кола моторна лодка от Макасар, Южен Сулавеси, до голяма степен населеното поминък е риболова.

С технологията на моторни лодки и рибарски мрежи, те са били на практика все още силно зависими от природата. Но природата около Barrang Lompo е започнал да се променя, казва г-н Hasbi, едно лице, старейшините на селото.

"Сега, на дъждовния сезон ли идваше все по-късно. Ние, както и другите граждани, е все по-горещо", каза Hasbi.

Междувременно Sahbudin, рибар, все още не ходят на море в средата на октомври, но обикновено вече са започнали да падат риболов.

"Тъй като това е обикновено тихо, но сега-сега това вече е източен вятър духаше все още, така че ние не трябва да излизат в морето", каза той.

"Наистина, Източни ветрове могат също да отидете на море, но това е толкова трудно, колкото трудно", каза Sahbudin.

Сега вятър толкова по-бързо в сравнение с предходни години
Sahbudin
От Макасар в Южен Сулавеси, ние Джокякарта и все още носи един и същ въпрос. В средата на октомври, дъжд е все още доста надолу Suparno каза.

"Обикновено вече съществува, но тя не съществува. Би трябвало да е дъжд не веднъж или два пъти месечно, но тя не е. И сега се изпича, изпича, само когато тя обикновено вали."

Въпреки дъжда не е намалял, Suparno късмет, за да продължи да бъде в състояние да се насладите на водата на река Kulon Progo, но за дъжд зависим фермери, забавяне или липса на промяна на изрязване модели дъжд. Widyatmoko са фермери в Ketingan, Джокякарта.

"В сравнение с предходните години, забележимо по-суха. Обикновено ние сме били в състояние да засадят ориз, а сега не е. И това може да се види на захарна тръстика също изпитват суша", каза Widyatmoko.


Не е лесно
И какво го причинява? Dolvina Ukung Damus, политиката главен Wildlife Fund WWF в Malinau вярва, все още е трудно да се обясни на фермерите Даяк Lundayeh около причините за естествената промяна.

"Не е лесно да се обясни с глобалното затопляне и изменението на климата за обществото", каза той.

"И също така, че все още не е сигурно дали наводненията и сушите, причинени от него", добави той.

"Ние сме тук, за правене на изчисленията на валежи в продължение на 10 години, но все още не е сигурно, че причината за изменението на климата, особено в Калимантан е сравнително все още има много гори", каза Dolvina.

Но д-р Rizaldi Бур, ръководител на Iklimatologi на Богор Аграрен университет, потвърждава, че изменението на климата вече се чувства пряко от хората.

"Не съм съгласен концептуално, но вече се случва", каза д-р Rizaldi Бур.

Независимо от причината, изменението на климата, или глобалното затопляне на, очевидно фермерите и рибарите, които зависят от природата, започват да чувстват, че светът се е променил. (BBC / Листън Siregar)

ИНДОНЕЗИЯ AS класиране на първо ЗАГУБА НА ГОРИТЕ
Жалко е, когато един сеч мораториум направено, но въпреки това обезлесяването продължава дори се е увеличил. Това са данните, че изчезването на гори в Индонезия се е повишила рязко през последните 12 години, съобщава ново проучване, публикувано в списание Science.

Изследването, ръководено от Мат Hansen от Университета на Мериленд, установи, че Индонезия загубила 15,8 милиона хектара между 2000 г. и 2012 г., на пето място след Русия, Бразилия, САЩ и Канада по отношение на загубата на горите. Що се отнася до приблизително 7,0 милиона хектара, засадени през периода.

Въпреки това, една от петте страни в гората горе, въз основа на процент, тогава Индонезия е в първите редици на темпа на загуба гора от 8,4%. За сравнение, Бразилия губи само половината от тези пропорции.

98 процента от загуба на горите в Индонезия, обезлесяването се случва в висока плътност горски територии в Суматра и Калимантан, на мястото, където резултатът от преобразуването на индустриални дървесни насаждения и палмово масло насаждения развива много широко разпространено през последните 20 години. Област Риау е най-висока, тъй като освобождава от изследователите в анимацията, както следва:Обезлесяването също се е увеличил в Индонезия. В степента на загуба на горите година 2011/2012 достигна най-високото си ниво от края на 1990 г., въпреки че правителството е издал забрана мораториум (мораториум) за 65 милиона хектара девствени гори, торфища и гори. Data показа горския мораториум, който се реализира като част от ангажимента на Индонезия за намаляване на емисиите от обезлесяване и деградация на горите, може да се провали, както се очакваше първоначално дестинация.
Проучване, публикувано в тази много противоречи на данни, публикувани по-рано тази година от Министерството на горите на Индонезия, която твърди, че годишният обезлесяването е значително намалял след 2005/2006. Цифрите могат да възникнат поради методологични разлики в изчисленията.
Министерство на горите пренебрегват оценките на обезлесяването на сушата извън площта на горите и не включват превръщането на естествените гори, до промишлените насаждения дърветата, които все още се разглеждат от Министерството на горите в класирането на "гора".
Новите данни, въз основа на резултатите от оказване 650,000 изображения NASA Landsat изображения от Google Earth Engine, чрез модел на изчислителни облаци, публикувани обширна база данни на световната карта на горите е интерактивен. Предлага се като свободно съдържание в http://earthenginepartners.appspot.com/science-2013-global-forest Тези данни


Hansen, който е публикувал редица документи относно обезлесяването, каза, че се надява на картата може да помогне на страните да разработят по-добри политики за намаляване на загубата на горите.

"Това е първият опит да се осигури последователна промяна на картата на горите в световен мащаб, така и на местно ниво", каза Хансен в изявление. "Бразилия се използва Landsat данни, за да се документира степента на обезлесяване, също използва тази информация при формулирането и прилагането на политиката. Те също споделят тази информация, така че да се даде възможност на други страни да се оцени и да потвърди техния успех. "

"Предишни данни все още не е на разположение на обществеността и за други части на света. Сега с това глобално картографиране можем да предоставят информация за промените в гората, където всяка страна може да има достъп до тази информация, както за собствената си страна и за целия свят. "

Екологичните щети, причинени БЕДНОСТТА
Google водеща компания в областта на информационните технологии създава карта на света промени в горска площ, която е с висока разделителна способност и обезщетения с помощта на Google Earth. С промяна на данните в горска площ може да се контролира унищожаването на горите, което се случва във всяка страна.

Онлайн интерактивен инструмент може да бъде достъпна за обществеността и да видите местоположението в детайли с високо ниво на резолюция от 30м.

Картата съдържа графика на гората пътува по света 2000-2012, въз основа на 650 000 от Landsat 7 сателитна образност.

През това време, Земята губи "джунглата", с площ, равна на Монголия, дърветата, описани могат да покрият шест пъти повече от площта на Великобритания.

Развитието на усилията за намаляване на обезлесяването в съчетание с унищожаването на горите в Индонезия, Малайзия, Парагвай и Ангола, според проучване, написана в списание Science.

"Това е първата карта промените в горите в световен мащаб последователна и да има значение за локално", каза д-р Матей Hansen от Университета на Мериленд, лидер на отбора, който е създаден на картата.

"Това, което може да бъде направено от компютърна продължение на 15 години може да бъде завършена в рамките на няколко дни, използвайки Google Earth Engine."
Изследването показва важни фигури в горските промените от 2000-2012 - въз основа на сателитни изображения.

World загубил 2.3 милиона квадратни километра гори в периода, в резултат на дърводобив, пожари, болест или бедствие.

Но планетата също така да получите допълнителна нова горска територия с площ от 800,000 квадратни километра, с тотална щета от 1,5 квадратни километра.

В сравнение с други страни, бразилските гори условия са показали подобрение, с по-ниски нива на загуба на горите между 2003-04 и 2010-2011.

В същото време, унищожаването на горите в Индонезия увеличи повече от два пъти в сравнение с размера на обезлесяването на година, за да достигне до 20000 км в 2011-12.

Парагвай, Малайзия и Камбоджа има най-висок процент на унищожаването на горите.
Като цяло, тропическите гори се увеличили до 2,100 квадратни километра на година, според проучването.

Картата ще се актуализира редовно и може да се използва оценка на ефективността на програмата за управление на горите.

Той също така може да помогне на екологични групи срещу влиянието на обезлесяването - включително заплахи за биоразнообразието, съхраняване на въглерод и изменението на климата.
HUNDRED
Сър Дейвид Кинг, британският външен специален пратеник по изменение на климата, каза, че Индонезия играе важна роля в борбата с изменението на климата, тъй като има доста гора.

"Индонезия е най-прогресивните сред развиващите се страни за справяне с изменението на климата", каза Дейвид Кинг в Джакарта, в петък (21/2).

Давид каза Индонезия и Великобритания има проблем по отношение на изменението на климата е една и съща, а именно наводненията. Както в Индонезия и Англия, наводнения поради изменението на климата значително влияние върху икономиката.

Следователно, въпросът за изменението на климата е един от най-големите предизвикателства за цялата световна общност.
"Ние всички сме отговорни за справянето с климатичните промени. Някои неща, които може да се направи, е да се намали, повторна употреба и рециклиране на отпадъци", каза той.

Давид каза справяне с климатичните промени трябва да се направи незабавно, защото очаква въздействието ще бъде още по-голямо в бъдеще.

Според него, потопът е много реална заплаха за изменението на климата. Поради това, изменението на климата е причинил на леда в Северния ледовит океан се стопи за повишаване на морското равнище. "Всеки остров в света имат една и съща заплаха, а именно повишаване на морското равнище, така че водата ще отиде във вътрешността и предизвика наводнения. Лондон, например, в допълнение към заплахата от морето има и опасност от реки," каза той.

За справяне с климатичните промени, той насърчава страните, които имат горите за предотвратяване на обезлесяването и обезлесяването. "Унищожаване на горите ще ускори изменението на климата", каза той.
Състоянието на горите в Индонезия в момента е в състояние на криза. Много растения и животни, които живеят в тях са застрашени от изчезване. В допълнение, има много хора и култури, които зависят от гората също са застрашени. Но не всичко е лоша новина.A суровата реалност, можем да видим от състоянието на нашите тропическите гори: незаконната сеч (незаконната сеч) и горските пожари, дали умишлено или не. Незаконната сеч продължава в гората около Риау, Суматра. Въпросът, който веднага ми идва да е, как съдбата на животни ендемични Суматра тигри сега са все по-оскъдни? Какво ще изчезнат след съдбата на Java и Бали тигри, които сега живеят на историята? Не само в Java, Суматра и Борнео в тропическите гори на Папуа останало ние започнахме много хора, които промениха в участък от плантации за палмово масло.

Кой знае колко неща, като това продължава и разрушаващо горската екосистема и заплашват съществуването на биологичното разнообразие, съдържаща се. Не само жителите в гората, социално-културна структура на местното население ще бъде около помогна прекъснати. Със загубата на гори също така означава загуба на източник на живот за по-голямата част от индонезийските хората, защото гората е място да се намери храна, лекарства и се превръща в основа на живота за повечето хора, особено тези, които живеят в близост до гора.

Human унищожаване на околната среда все още бродят. Време е за всички рангове на министерството на околната среда, охраната и тяхната роля в общностите около горите оптимизирани да не би тези събития продължават да се повтаря и повтаря отново.

Нека да погледнем и да научат много местни племена, разпръснати в цяла Индонезия, те по принцип трябваше да се действа много приятелска среда чрез дейностите на ежедневния живот, и ние сме неговите хора от града, в действителност той действа много по-малко загрижени за околната среда.
Така че много местна мъдрост от различни местни племена, които са разпръснати из Индонезия, че ние всички трябва да следват.

Значение на Forest City За природата и околната среда среда

Горите изчезват в модерните времена напоследък. Древните гори в средство за човешки същества, за да намерят храна. Но сега обърната, гори, дори счита като бариера за града да се изгради приют или високи сгради.

В градовете в Индонезия рядко откриваме градската гора. Развитие на градската среда са склонни да предпочитат физическото развитие и не е придружен от зелената земя около него. The освободи земята около сградата да се използва само за паркиране, без зелени дървета. Така че, вместо на градската гора намираме, но една бетонна джунгла.

Тази сцена изглежда от bertebarannya небостъргач сгради. През очите ни гледат само на високи сгради и зелена открита площ, която трябва да бъде 30% от града, както и ако бъде пренебрегвана размине вместо развитие.

В резултат на това всяка година големите градове в Индонезия имали различни проблеми, когато дъждовния сезон пристига. Като се започне от наводнения навсякъде, качеството на околната среда и въздуха става лошо, защото на замърсяване, произведена моторни превозни средства не са в състояние да бъдат настанени и се филтрира от съществуващите дървета. Съществуването на зелени открити пространства полезни да има, че не можем да пренебрегнем и да играе роля в преодоляването на всичко.
Така че, чакаме повече. Съществуването на градската гора е необходимостта за всички нас. Нека да започнем от себе си и да се насърчи властите да създадат по-гори в града, в който живеем.

Скъперничество бруталност И ЩЕ СЕ ЗАГУБЯТ HUMAN

От
Al-Ustadz Язид бин Абдул Кадир Jawas حفظه الله


عن جابر بن عبد الله قال: قال رسول الله - صلى الله عليه وسلم: اتقوا الظلم; فإن الظلم ظلمات يوم القيامة. واتقوا الشح; فإن الشح أهلك من كان قبلكم. حملهم على أن سفكوا دماءهم, واستحلوا محارمهم

Джабир бин Abdillah Ради anhu, каза той, "Пророкът sallallaahu" alaihi WA Sallam каза: "Бъдете внимателни, вие срещу kezhaliman защото kezhaliman е тъмнина-тъмнина в Деня на Страшния съд. И внимавайте да сте срещу природата скъперничество стиснат, защото това е, което е унищожила хората преди вас. Скъперничество, които ги насърчават да проливат кръв и да обоснове тяхната чест. "[1]

Takhrij Хадис:
Този хадис сахих. Предаден от Имам мюсюлмани (няма. 2578), Ahmad (III / 323), Ал-Бухари в Ал Adabul симплекс (няма. 483), Абд бин Humaid (няма. 1141), Ал Bayhaqi (VI / 93 и X / 134) и в книгата Syu'abul Iimaan (няма. 10 338) и ал-Багхави в Syarhus Суна (няма. 4161)

РЕЧНИК Хадис:
• اتقوا: Fear. А именно, да бъдат внимателни и да се избегне.
• الظلم: الجور ومجاوزة الحد,
бруталността, нередности и границите. Основният смисъл на угнетителите не поставяте нещо на мястото му. [2]
• الشح: скъперничество много, по-трудно да извадя съкровището на хищник. Други казват, че природата хищник / алчен / стиснат с прекомерна алчност. скъперник или скъперник, може да ценят и биха могли също така да действат ma'ruf griping с (добър). [3]
• حملهم: ги или причината за действията им Насърчавайте.
• سفكوا دماءهم: Spill кръвта им. А именно, повечето от тях се избиват един друг частично.
• استحلوا: оправдае. Това е, оправдава жени са забранени от Аллах Всемогъщия за тях, а след това те са жестоки към жените.


Sharh Хадис:
В този хадис има предупреждение за правене на несправедливост и предложения, за да раздава правосъдие. Ислямска Шериата напълно справедливо, наредено да вършиш праведното, забранени от правене на несправедливост. Аллах Всемогъщия казва:

قل أمر ربي بالقسط

Кажи: "Rabbku ми каза да направя правосъдието ..." [ал-Араф / 7: 29]

إن الله يأمر بالعدل

Аллах казва, (ти), за да бъде справедливо ... "[An-Нахл / 16: 90]

الذين آمنوا ولم يلبسوا إيمانهم بظلم أولئك لهم الأمن وهم مهتدون

Хората, които вярват и не смесват своята вяра с бруталност (ширк), те са тези, които получават чувство за сигурност и те ръководят. "[Ал-Анам / 6: 82]

Всъщност вяра в цялата главница и отрасли, в Захир и ума, всичко е честно, за разлика от несправедливост.

Справедливият правосъдието и принципала е да разпознава и mengikhlaskan монотеизма само на Аллах сам, верен на имената и атрибути негово добро, и mengikhlaskan религия и поклонение само на Аллах Всемогъщия.

Най-угнетители kezhaliman прави бягат, за асоцииране партньори с Аллах, на думата си:

وإذ قال لقمان لابنه وهو يعظه يا بني لا تشرك بالله إن الشرك لظلم عظيم

И (не забравяйте), когато Luqman каза на сина си, когато той даде урок за него, "О, сине мой! Ти няма да припишем на Аллах, наистина сътрудник (Аллах) е наистина голяма несправедливост "[Luqman / 31: 13].

Защото справедливо означава да се сложи нещо на място и да упражни правата, които са необходими. На нарушителите няма да бъдат пуснати нещо на мястото си.

Права на най-голямото и най-задължително а именно правото на Аллах над Своите раби. Един слуга трябва да знае Аллах Всемогъщия и поклонение само Него, да не го асоциира с нищо. След това работи по основните въпроси на вярата, Shari'ah-ислямския шериат като установи молитвата и да плащат закат, гладно Рамадан, поклонение в Камарата, джихад по пътя на Аллах с думи и дела, назидава помежду си в правда и търпение. Да не се прави всеки от които disyari'atkan е форма на насилие.

Включително дела справедливи, които отговарят на правата на пророка Мохамед sallallaahu "alaihi WA Sallam като вяра и любов, повече любов той sallallaahu" alaihi WA Салам от всички същества, се подчиняват, чест, прославя и приоритизира реда и думите му в горната част на реда и думите на другите ,

Вместо това, той е страхотен бруталност, ако един роб не изпълни някое от правата на пророка Мохамед sallallaahu "alaihi WA Салам.

Включително справедливостта да прослави и любов Messenger на сподвижниците Ради anhum на. Аллах Всемогъщия и на Неговия Пратеник sallallaahu "alaihi WA Sallam е казал много добродетели и похвала за ж спътници в сравнение с другите в общността умма. Anhum The Другарите Ради е най-доброто от хората след пророците и пратениците. Другарите са тези, благословени от Аллах и е гарантирано, за да спечелиш Heaven. Пристигането на исляма, за да ни е един от плодовете на борба, джихад и жертва на сподвижниците Ради anhum на.

По този начин, колко бруталност на хората критикуват, обида, ругайте Другарите Ради anhum на. Хулят сподвижниците същество бяха богохулни на Аллах Всемогъщия, Неговия Пратеник sallallaahu "alaihi WA Sallam и исляма. Поради това те се хвали Аллах Всемогъщия и на Неговия Пратеник sallallaahu "alaihi WA Салам. Дори Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam забранява хулиш сподвижниците. Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam каза:

لا تسبوا أصحابي, فوالذي نفسي بيده لو أن أحدكم أنفق مثل أحد ذهبا ما بلغ مد أحدهم ولا نصيفه.

Смятате ли, ругайте моите приятели !! Деми Rabb Yang себе си в ръцете му, в случай, че някой от вас да даде infaq злато в планината Ухуд, тя не е достигнала стойност infaq тях обаче (те infaq само) една Мъд (т.е. цялата-две палми), а не също наполовина. [ 4]

من سب أصحابي, فعليه لعنة الله, والملائكة, والناس أجمعين.

Тези, които ругайте моите приятели, а след това я проклятие на Аллах, ангелите, и цялото човечество! [5]

Сред другите несправедлив акт е посветен на двамата родители, свържете родство, отговарят на правата на роднини, приятели и хора, които се занимават с нас. И бруталност, че не отговаря на всички тези неща.

Изпълним правата на съпруг и съпруга е форма на справедливост друга. Който не е изпълнено, тогава той нарушителите.

Human Menzhalimi много видове, всички от тях се събраха в думите на Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam в Farewell Хадж":

إن دماءكم, وأموالكم, وأعراضكم, حرام عليكم كحرمة يومكم هذا, في شهركم هذا, في بلدكم هذا

Истина кръвта ви, вашата собственост, ваша чест, всичко е забранено върху вас като нелегитимно днес, този месец, и страната. [6]

Така че, всичко бруталността е тъмнина в Деня на Страшния Съд. Извършителите са наказани в съответствие с нивата на kezhalimannya. Хората, които dizhalimi отговор от добротата на хората, които правят такава несправедливост. Ако те нямат доброта вече, след това diambillah злини такива dizhalimi хората и за сметка на тези, които правят несправедливост.

Аллах Всемогъщия забранява kezhaliman върху Себе Си, и Аллах Всемогъщия също го прави незаконна сред Своите раби. Аллах Най-Справедливия в слово, дело и неговите отговори.

Аллах Всемогъщия казва в хадис Qudsi:

يا عبادي! إني حرمت الظلم على نفسي, وجعلته بينكم محرما; فلاتظالموا ...

O моите слуги! Истина Забранявам бруталност върху мен, и аз съм като него незаконна между вас, нали всеки menzhalimi! [7]

Това означава, че Аллах Subhanahu WA Ta'ala забрани несправедливост действа върху Неговите служители и да се забрани тяхното взаимно menzhalimi, защото самата бруталност е абсолютно забранено. Аллах Всемогъщия казва:

وما أنا بظلام للعبيد

... И аз не menzhalimi моите слуги. [Каф / 50: 29]

Аллах Всемогъщия казва също:

وما الله يريد ظلما للعباد

... И Аллах не иска бруталност срещу слугите му. [ал-Mu'min / 40: 31]

Бруталност Има три вида:
1. бруталност не са били простени от Аллах, е ширк, за асоцииране партньори с Аллах. Аллах Всемогъщия казва:

إن الله لا يغفر أن يشرك به ويغفر ما دون ذلك لمن يشاء ومن يشرك بالله فقد افترى إثما عظيما

Аллах няма да прости греховете () като сътрудник Него (ширк) и това, което Той прощава (грях), отколкото (ширк) е за всеки, който пожелае. Който и асоцииране на Аллах, тогава наистина, той е извършил голям грях. [An-Ниса / 4: 48]

Аллах Всемогъщия казва също:

وإذ قال لقمان لابنه وهو يعظه يا بني لا تشرك بالله إن الشرك لظلم عظيم

И (не забравяйте), когато Luqman каза на сина си, когато той даде урок за него, "О, сине мой! Ти няма да припишем на Аллах, наистина сътрудник (Аллах) е наистина голяма несправедливост "[Luqman / 31: 13].

2. бруталност, че не е позволено на всички от Аллах Всемогъщия, а именно бруталност частично слуга на другите. Включително от съвършено правосъдие, което Аллах отмъсти за насилие между слугите си според техните kezhaliman нива.

Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam каза:

إن الظلم ظلمات يوم القيامة

Всъщност kezhaliman е тъмнина в Деня на Страшния съд [8]

Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam каза също:

إن الله ليملي للظالم حتى إذا أخذه لم يفلته, ثم قرأ: وكذلك أخذ ربك إذا أخذ القرى وهي ظالمة إن أخذه أليم شديد

Аллах сигурност забави (санкции), за угнетителите, но ако той го беше измъчван, той не го говоря "Тогава Пророка sallallaahu" alaihi WA Sallam прочетете стиха (което означава): ". И така, наказанието на твоя Господ, когато Той е бил измъчван (население) страни Който извърши несправедливост. В действителност, в наказание е тежко, много тежко "[Худ / 11: 102]. [9].

Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam каза също:

من كانت له مظلمة لأخيه من عرضه أو شيء فليتحلله منه اليوم قبل أن لايكون دينار ولادرهم إن كان له عمل صالح أخذ منه بقدر مظلمته وإن لم يكن له حسنات أخذ من سيئات صاحبه فحمل عليه

Който и върху него има mazhlamah (kezhaliman) на брат си, ако някога се повреди честта или нещо (собственост, взето от zhalim) бе за брат си, нека го помоли да menghalalkannya сега, защото там (съдния ден) не динара и дирхама. Ако той има добри дела, ще бъдат предприети, за да (разплащателна) съгласно членове dizhalimi с kezhalimannya. И ако той все още няма добри дела, тогава грешките на брат му е взето след заплащат от него [10].

Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam каза:

واتق دعوة المظلوم, فإنه ليس بينها وبين الله حجاب

... И бъдете внимателни на молитвите на хората, които dizhalimi, защото няма бариера между молитвите към Аллах [11].

3. бруталност, която е във волята на Всемогъщия Аллах, ако пожелае Той ще го накаже. И ако пожелае Той ще му прости. А именно греховете, извършени слуга на своя Господ, в допълнение към бягат. [12]

Аллах Всемогъщия осигурява пряк път за Неговите служители, които желаят да се завърнат в правосъдието. Който се отклони от него, тогава той ще се върне към бруталността, която се влачат в ада.

Пророк:

واتقوا الشح; فإن الشح أهلك من كان قبلكم

И внимавайте да сте против стиснат природата / скъперник, защото скъперничество / скъперничество, че е това, което е унищожила хората, преди да

Заради алчността за богатство накара хората да събират съкровище с всички възможни средства и от всеки източник, независимо от законни и незаконни -na'udzu billah-. Дори Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam каза:

حملهم على أن سفكوا دماءهم, واستحلوا محارمهم
(Това скъперничество), за да ги насърчи (хората преди нас), за да проливат кръв и да обоснове тяхната чест.

Скъперник / Grabber проливат кръв, докато гледаше не може да постигне своите цели, освен ако кръвопролитията.

В горния хадис, Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam предупреди народа си по двете дела, които бруталност и алчност / скъперничество. Zhalim се злоупотребява с други, и че е алчен скъперник върху това, което другите хора имат. И двете са действия, които са забранени. Аллах Subhanahu WA Ta'ala казва:

ومن يوق شح نفسه فأولئك هم المفلحون

... И кой го охранява от алчност, а след това те са щастливците. [ал-Hashr / 59: 9]

Стихът показва, че хората, които не се поддържат от скъперничество, той не е имал късмет. Защото щастливците се охраняват от Аллах Всемогъщия на пестеливост. Молим Аллах да ни предпази от бруталността и се пази от скъперничество и подлост-грозота. [13]

Аллах Всемогъщия и на Неговия Пратеник sallallaahu "alaihi WA Салам също заклейми и осъди естеството на скъперник, алчен и стиснат. Темерут, алчен и стиснат е осъдително природата, tabi'at смирен и беден темперамент, както и включително една от болестите сред мюсюлманите. Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam винаги търсят убежище в Аллах от тези имоти. Как не можех аз?! Тъй като заболяването е убил многобройната общност, но също така доведе до естеството на извършителите завлече в Ада, wal'iyâdzu Billah.

Сред хората има стиснат издаващия закат, които Аллах Всемогъщия е възложил това, когато благотворителността ще почисти имота си и се очисти. Сред хората има и алчен и стиснат към себе си, жена си и децата си, прекалено стиснат към близък роднина, най-добрите си приятели, на госта си, на бедните, и много повече.

Ето защо той е бил там заплаха, която усилено в Ал-Корана и Сунната автентичната за лицето, което има болестта и природата на скъперник, алчен и стиснат това.

Аллах Всемогъщия казва:

ولا يحسبن الذين يبخلون بما آتاهم الله من فضله هو خيرا لهم بل هو شر لهم سيطوقون ما بخلوا به يوم القيامة ولله ميراث السماوات والأرض والله بما تعملون خبير

И не винаги хората, които са мизерни с онова, което Аллах, дадено им от Негово Преосвещенство, смятат, че (скъперник), че е добре за тях, но (скъперник) е лошо за тях. Какво (съкровище), които те kikirkan тя ще бъде носен (в областта на шията) в Деня на Страшния съд. Аллах принадлежи на една наследството (това, което е) в небето и на земята. Аллах Mahateliti от това, което правите и вие. [Али Имран / 3: 180]

Аллах Всемогъщия казва също:

وأما من بخل واستغنى) 8 (وكذب بالحسنى) 9 (فسنيسره للعسرى) 10 (وما يغني عنه ماله إذا تردى

И тъй като за хора, които са стиснати и неговото чувство самозадоволява (няма нужда от Божията помощ), и отрече (наградата на) най-доброто, тогава ще можем лесно-точно за него по пътя към дистрес (мизерия). И богатството му не е от полза за него, ако той е загинал. [ал-Lail / 92: 8-11]

Абу Хурайра Ради anhu, каза той, "The Messenger sallallaahu" alaihi WA Sallam каза:

لا يجتمع الإيمان والشح في قلب عبد أبدا

Никога няма да се сближат между keimanandan kekikirandi сърце на слуга завинаги [14].

От Абу Хурайра Ради anhu, че е чул Пратеника sallallaahu "alaihi WA Sallam каза:

مثل البخيل والمنفق كمثل رجلين عليهما جنتان من حديد من ثديهما إلى تراقيهما, فأما المنفق فلا ينفق إلا سبغت, أو وفرت على جلده حتى تخفي بنانه, وتعفو أثره, وأما البخيل فلا يريد أن ينفق شيئا إلا لزقت كل حلقة مكانها, فهو يوسعها فلا تتسع

The притча скъперник и този, който berinfak е като двама мъже, които носят броня (щитове), която обхваща както мляко състава на ключицата. Що се отнася до тези, които berinfak berinfak но не е той ще се развива бронята той носеше тя да покрие до предишния етап. Докато хищник, че той няма да се харчат в нещо, то ще се получи по-силна броня кръг, който придава на всяко нейно място, тя се опита да го отпуснете, но бронята не е готов да се развива [15].

Темерут, алчен и стиснат включително случаи унищожат, както Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam каза:

ثلاث مهلكات: شح مطاع, وهوى متبع, وإعجاب المرء بنفسه

Три случая унищожават (т.е.) скъпернически (стиснат) се подчини, желанията следвани, и удивление пред себе си [16]

Rasûlullâhn търсят убежище в Аллах от kezhaliman,

اللهم إني أعوذ بك أن أضل أو أضل, أو أزل أو أزل, أو أظلم أو أظلم, أو أجهل أو يجهل علي

Ya Аллах, истина ви потърси убежище в Теб, за да не се заблуждават или подведен (от дявола или характера на Сатана), направи грешка или ощетени, подхлъзване или дерайлирал човек, menzhalimi (гонят) или dizhalimi (преследван), и да направи на глупак или се заблуждавайте [17].

Пророка sallallaahu "alaihi WA Салам също търсят убежище в Аллах Всемогъщия от естеството на скъперник, стиснат и алчен. Сред молитвата, която четеше, беше:

اللهم إني أعوذ بك من الجبن, وأعوذ بك من البخل, وأعوذ بك من أن أرد إلى أرذل العمر, وأعوذ بك من فتنة الدنيا وعذاب القبر

Ya Аллах, истина ви потърси убежище в Теб от малодушие, I търсят убежище в Теб от естеството на скъперник / скъперник, I търсят убежище в Mudari връща в живота на най-малко (сенилна), и аз да търсят убежище в Теб от fitnah (изкушението) свят и на гроба на мъчението. [18]

Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam и много да каже една молитва по-долу:

اللهم إني أعوذ بك من الهم, والحزن, والعجز, والكسل, والبخل, والجبن, وضلع الدين, وغلبة الرجال

Ya Аллах, истина ви потърси убежище в Теб от стрес, тъга, слабост, мързел, темерут природата (стиснат), страхлив, заробване за дългове, и се контролира от другите. [19]

FAWA'ID:
1. Аллах Най-справедлив и никога не правя несправедливост на слугите Си.
2. Аллах Всемогъщия забранява kezhaliman върху Себе
3. Аллах Всемогъщия забранява kezhaliman при Неговите служители.
4. Трябва да бъде справедливо във всички отношения и не трябва да правите несправедливост / преследване на никого.
5. kezhaliman е тъмнина в Деня на Страшния съд.
6. kezhaliman повечето нарушителите се справя бягат или асоцииране партньори при Аллах с нещо.
Слугата 7. бруталност на други лица или владетел на поданиците си, или работодател на своите служители, а други ще бъдат преследвани / възнаграден от Аллах до Деня на Страшния съд.
8. бруталност menyebabkandatangnya гняв и наказание на Аллах.
9. Ще внимаваме да do'anya хора dizhalimi или преследвани заради тяхната молитва се дава от Аллах Всемогъщия.
10. Забрана усилено и предупреждение срещу алчността и скъперничеството.
11. алчност и бруталност, включително причината за разпространението на престъпност, унищожаване, враждебност, и други лоши неща.
12. бруталност и алчност в голям грях, че е причинило унищожаването на света и унижението на извършителите в деня на Страшния съд.
13. Алчността ще плъзнете световната общност срещу пороците и ги потапя до кръвопролития и неприличие.
14. Онези, които вярват имат характер Karim (щедър) и много от благотворителност, а лицемерите имат характера на скъперник, скъперник и стиснат.
15. Пророкът sallallaahu "alaihi WA Sallam забранил направя zhalim и стиснат и той убежище на Аллах Всемогъщия на бруталност и незначителния характер.[Копиран от списание издание на As-Суна 10 / Година XVII / 1435H / 2014M. Publishers Постоянен комитет Foundation Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Тел. 0271-858197 Fax 0271-858196]

No comments:

Post a Comment