!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Monday, September 14, 2015

Flykting kriser och katastrofer, konsekvenserna av synd vem?

Resan var inte klar (369)

(Del 369), Depok, West Java, Indonnesia den 13 september, 2015 09:03).

Flykting kriser och katastrofer, konsekvenserna av synd vem?

Den humanitära krisen i Syrien, Irak och Jemen som ledde till flödet av flyktingar till Europa och andra länder i Mellanöstern och Australien induceras länder törst av makt och politiska dominans, vilket resulterar i fortsatt och utdragen kamp.
Titta bara på konflikten i Syrien, Assads auktoritära regim och vill fortsätta servo militärt och politiskt av Iran, Ryssland och Hizbollah kämpade de libanesiska oppositionsgrupper som stödde USA och dess allierade, däribland en koalition av arabstater ledda av Saudiarabien.
Islamiska staten Irak, Syrien och Sham (ISIS) stärkte jihadist 25.000 ungdomar från 100 länder, inklusive jihadister från USA, Australien och Europa för att bekämpa den Assad regimen en gång slogs mot regimen irakiska Shia dominans som hjälpte Iran och Hizbollah. Att inte tala om koalitionen Saudiarabien längs samarbetsrådet centrala golf länder slåss Shia Houthi rebeller backas upp av Iran.
Lidande och elände som drabbade folket i Jemen, Irak och Syrien.
Är allt detta på grund av att straffet Allahs grund av de synder som nu tränar avvikande islamiska läran.
Som bekant Saudiarabien har anklagat ISIS har varit ute i den islamiska ideologi kallas Kharijites, Shia även av forskare från Saudiarabien och Assembly Ulama Indonesien (MUI) som en sekt, eftersom det har mengkafirkan följeslagare av profeten Muhammed.
Saudi präster säger att de inte hitta utbrytargrupper muslimer i enlighet med följeslagare Ahl Sunnah wal Jama'ah utom bland anhängarna av As-Salaf al-Salih Ahl al hadith.

Mu`tazilah hur kunde motsvara följeslagare de stora siffrorna medan de fördömer de stora siffrorna för rättvisa och sänkte sin vän och anklagade dem för kätteri, såsom Al-Wasil bin Atho 'där det står: Om Ali, Az-Zubair Tholhah och då jag inte vittna straffas på grund av deras vittnesmål. [se Al-Farqu Bainal Firaq hal.119-120]

De Kharijites hade kommit ut ur religion och menyempal menighet muslimerna eftersom vissa grundläggande punkter i deras doktrin är mengkafirkan Ali och hans son, Ibn Abbas, Uthman, Talha, Ayesha och Mu'awiyah och ligger inte på egenskaperna hos följeslagare av människor trakasserande och mengkafirkan dem.

Som Shufiyah, de underskattar arvet av profeterna och förnedrande sändaren av boken och Sunnah och deras mensifatkan som den avlidne. En stor man säger: Du tar dina kunskaper, den avlidne medan vi tar vår kunskap om bra liv som inte är död (Gud) direkt. Därför säger-med de sina munnar att förkasta Sanad hadits-: Har mengkhabarkan mig mitt hjärta Rabb.

När det gäller shiiterna, har de trodde att de följeslagare hade upphört att gälla efter döden av Profeten 'aleihi wa sallam utom ett fåtal personer, se Al-Kisyiy-en av dem- präst berättar historien om boken Rijalnya fallet. 12.13 från Abu Ja'far, att han har sagt: All avfallna efter döden av Profeten 'aleihi wa sallam utom tre, sa jag: Vem är den tredje personen? Han svarade: Al-Miqdaad bin Al-Aswaad, Abu Dhar Al-Ghifary och Salman Al-Farisiy.

Och berättas i s.13 Abu Ja'far, sade han: Utvandrarna och Anshor har kommit ut (religion) med undantag för tre. [Se Al-Kaafiy arbete Al-Kulaniy, hal.115]

Khomeini se också deras stora -tokoh vid tidpunkten för this- fördömde och förbannade Abu Bakr och Umar i sin bok Kasyful Asroor fall 131, sade han: Sannerligen syaikhani (Abu Bakr och Umar) ... och härifrån vi befinner oss tvingade att lämna bevis bevis för deras avvikelser är båda mycket tydlig om Koranen för att bevisa att de två hade menyelisihinya.

Och sade återigen gäller 137: ... och profeten stängde ögonen (d) medan både öronen inga kommentarer om Ibn al-Khattab som upprättstående lögn och kufr kommer från praktiken kezindikan och penyelisihan av verserna i Koranen " en härlig.

Som murjiter, tror de att tro de hycklare som befinner sig i samma tro kenifakan Assabiqunal Awalun (de första människorna som konverterat till islam) i Utvandrarnas och hjälpredor.

Hur de alla överensstämde med vänner medan de är:

Mengkafirkan utvalda folk från bland dem
Acceptera inte alls att de är berättad ur Profeten 'aleihi wa sallam i aqeedah och Shariah lag.
Följer den bysantinska civilisationen och grekisk filosofi

Sammanfattningsvis
Dessa grupper alla vill förneka oss vittnen till boken och Sunnah och fördömde dem medan de är mer värda förebråelse, och de är zindiq.

Det är således klart att förståelsen av al-salaf är manhaj Firqatun Najiyah och Ath-Thaifah Al-Mansurah i begreppet förståelse, acceptans och Istidlal (rättsligt beslut).

Medan de som följer exempel på följeslagare är de som arbetar med berättelser (Hadith) är äkta och autentiskt Dalah Sharia lag, med vägen och förstående vän, och detta är hans sätt att leva Ahl Hadith, inte under Ahl-ul-bid'ah och hawa. Så sant och den starka vad vi beskriver när vi förklarar deras framgång i form medla till Profeten 'aleihi wa sallam med framgång på den person som tog Sunnah' aleihi wa sallam och Sunnah av de fyra kalifer efter honom.(VOA) - Länderna i Europa, USA och de rika länderna i Persiska viken under eld alltifrån människorättsorganisationer för att inte göra tillräckligt veckor för att hjälpa invandrar krisen i Mellanöstern.

Östeuropeiska länder är ovilliga att ge flyktingstatus i stora mängder för människor som flyr undan förföljelse och konflikter, och tillåta dem att leva i dessa länder. Persiska viken länder fick bara migrantarbetare, men lämnade öppna alternativet utvisa dem när som helst.

I en intervju med VOA, Kenneth Roth, verkställande direktör för Human Rights Watch baserad i Amerika, sade de nya medlemsländerna i Europeiska unionen har visat ett historiskt fobiska inställning i frågan om muslimska flyktingar från det konflikthärjade Mellanöstern.

Roth sade att länderna i Östeuropa bör delas - inte bara fördelar utan även skyldigheter som medlem i Europeiska unionen är - som delar en rättslig skyldighet att ta emot människor som söker asyl.

Roth sade den nuvarande flyktingkrisen är inte en kris i termer av antalet - antalet flyktingar är bara 1 procent av befolkningen i EU och medlemsstaterna lätt kan absorbera dem - men det är en politisk kris som orsakats av islamofobi och politiska överväganden.

Det finns ingen syriska flyktingar har officiellt vidarebosatt i Persiska viken länder som Kuwait, Bahrain och Förenade Arabemiraten, men tjänstemän säger Persiska viken finns syrianer som har ingått på visum besökare och inte återvända. Människorättsorganisationer säger de människor som har fått tillstånd att stanna kommer från en familj av rika och mäktiga. Roth fördömde Saudiarabien och de andra Persiska Gulfstaterna för att inte ta emot flyktingar.

(BBC) - Dödssiffran på grund av kollapsen av kranen i Haram, Mecka, steg till 87 personer, uttryckt Civilförsvarsmyndigheten Saudiarabien.
Tidigare rapporterade antalet offer för cirka 60 personer.
Offret skadades i en olycka i den heliga staden Mecka, fredag, 11 september nå minst 183 personer.
Mecka var beredd att välkomna cirka två miljoner människor som kommer att göra pilgrimsfärden.
En video som publiceras på YouTube-som inte har konstaterats keasliannya- visar en kran som föll och hörde ett högt ljud i bakgrunden med människor skriker i panik.
Det är fortfarande oklart själva orsaken till olyckan och en bild som visar en stor röd kranar tycktes falla.
Även om rapporter sade att kranen kollapsade i den östra sidan av moskén efter starka vindar och kraftiga regn.
MekahImage copyrightepa
Bild bildtext
Krane stora röda synliga genom taket till moskén kollapsade.
Arabiska stadsdelen Peninsula förra veckan påkörd av en snöstorm.
En indonesisk medborgare som var i Jidda, Jannati Jannati, skriva ett meddelande till Facebook BBC Indonesien: ". Jag är i Jeddah BBC Det är från igår redan sandstorm i Medina också kraftigt regn idag.."
Medan andra Facebook-användare, Warda Zulfakar, sade: "En person pilgrimer från Indonesien (Sector 4) dog. Tim hälsovårds BPHI Mecka var evakuera offren." Men rapporten fortfarande inte kan bekräftas förrän nyheten avslöjades.
Mosque HaramImage copyrightReuters
Bild bildtext
Expansionen kan rymma 400.000 m2 till ca 2,2 miljoner vid samma tidpunkt.
Bygget vid Stora moskén i Mecka har pågått under ganska lång tid och förra året har antalet pilgrimer minskas av säkerhetsskäl på grund av arbetet.
Rapporterade att området av moskén planeras utökas för att rymma 400.000 m2 till ca 2,2 miljoner vid samma tidpunkt.
Cirka 350 pilgrimer dog i en panik olycka under 2006.

Dödssiffran från Indonesien till följd av nedgången av händelsen trissan i Haram, Mecka, ökade till sex.
Säkerhet föreslås genomförande Information Funktion sociokulturella generalkonsulatet i Jeddah, Sharif Shahab.
"Indonesiska medborgare som dog som en följd av olyckan kranen har nått sex. När de sammanlagda med skador, alla offer uppgick till 37 personer ", säger Sharif sade till BBC Indonesien, Jerome Wirawan.
Tidigare de två offren dog från Indonesien känd från ombordstigning Medan (MES 09) och ombordstigning Jakarta-Bekasi (JKS 03).
De ytterligare fyra omkomna bestod av två personer från ombordstigning Medan, ett ombordstignings Padang, och en annan ombordstignings Jakarta-Bekasi.
Bild copyrightAFP
Bild bildtext
Guvernör i Mecka region, prins Khalid al-Faisal, beordrade kallandet av undersökningen.
Orsaker
Att granska omfattningen av skadan och säkerhetsnivån runt Haram, guvernören i Mecka region, prins Khalid al-Faisal, beordrade kallandet av undersökningen.
Men generaldirektören för civilförsvaret myndighet Saudiarabien, Abdullah bin Suleiman al-Amr, hävdar att en stark vind är orsaken till nedgången av remskiva som drabbade stora moskén i Mecka, dödade minst 107 personer, på fredag (11/09).
Enligt honom, den aktuella vindhastigheten 83 km / t, följt av kraftiga regn som slog ner träd och vägskyltar.
När intervjuas av Al-Arabiya TV-station Al-Amr förnekade också rapporter om att blixten hade slagit remskivan tills det kollapsade apparaten.
Bildens copyrightReuters
Bild bildtext
Kabah område omgivet av en remskiva för tydlighetens konstruktion.
Gale
Baserat på vittnesmål, vindarna blåser i området för Haram innan kollapsar remskiva är verkligen mycket stark.
Dave Ariant Yusuf, en rådgivare Hajj en resebyrå från Indonesien, titta på hur vinden orsakar plast, kartong och olika skräp fladdrande tills den når en höjd av sex våning hotellrum där han bodde. Hotellet ligger ca 50 meter från Haram sidan.
"Himlen blev mörk. Vinden är mycket stark och plötsligt vibrera hotell rum fönster. Regn kom ner mycket tung och varar upp till 30 minuter. Plötsligt fanns det ett högt boom. Senare fick jag visste att det var ljudet när kranen föll ", säger Dave.
Bildens copyrightReuters
Bild bildtext
Saudi intellektuella kritiserade regeringen som bör vara uppmärksamma på säkerheten för boende och pilgrimer.
Säkerhet
Oavsett väder faktorn, Irfan Al-Alawi för Islamic Heritage Research Foundation med säte i Mecka, sade den saudiska regeringen bör tänka på säkerheten för invånarna och pilgrimer att komma ihåg att det finns en stor remskiva 15 runt Haram.
"Hela regionen (moskéer) som anläggningsområdet. Saudiarabien måste tänka strategi för hälsa och säkerhet eftersom det finns 800.000 personer i moskén när händelsen inträffade ", sade Al-Alawi.
Al-Alawi är en av de forskare som högljutt kritiserat konstruktion runt området för Haram. Enligt honom, byggandet av den verkliga förstöra spår av profeten Muhammed under livet.
Bygg expanderar runt Haram område 400.000 kvadratmeter som rymmer 2,2 miljoner människor på en gång.

En amerikansk tjänsteman sade till BBC, en ökning av förtroende bland amerikanska regeringen att militanter som kallar sig Islamiska länder, eller ISIS göra och använda kemiska vapen i Irak och Syrien.
USA har identifierat minst fyra incidenter med de två sidorna av konflikten i Irak och Syrien gränsregionen där ISIS använder senap kemiska vapen, som levereras av tjänstemannen.
Den officiella nämnde också användning av kemiska vapen är en pulverform.
BBC lag i den turkisk-syriska gränsen har sett bevis till stöd för påståendet.
USA anser att det har en cellgrupp som är ägnat att göra dessa vapen.
"De använde senap," sade någon om ISIS. "Vi vet att de använder det."
Den kemiska vapen senap får dock användas i pulverform och förpackas i de traditionella sprängämnen såsom murbruk, som lagts fram av amerikanska tjänstemän.
"Vi har sett det används på åtminstone fyra olika händelser i både Irak och Syrien ramplaceringarna.
När detta vapen exploderar, som var utsatt till den kemiska vapen senap aska kommer blister.
Tjänstemän sade att underrättelsetjänsten anser att det finns tre möjliga förklaringar till hur ISIS förvärva dödliga kemiska vapen.
Bild copyrightGetty
I observation av underrättelsetjänsten, som förmedlas av amerikanska tjänstemän, att de gör.
"Vi bedömer dem har undersökt celler som ansvarar för aktiva kemiska vapen de gör och försöka få bättre i vardande", den officiella sagt.
Ett annat alternativ teori att militanta ISIS hitta kemiska vapen i gömställen i Irak eller Syrien.
Tydligen militanta hitta kemiska vapen i Irak, tjänstemän sade, eftersom den amerikanska militären är sannolikt att hitta den under en militär kampanj genomfördes i landet under ett decennium.
Tjänstemän sade att militanta verkade ha beslagtagits från systemet av kemiska vapen i Syrien innan regimen var tvungen att ge utbudet av hotet om ett amerikanskt flyganfall i 2013.


BÖRJAN AV RÄTTVISA GUD SWT

Av
Ustadz Isma'il Abu Muslim al-AtsariAllah Subhanahu wa Ta'ala säger:

من اهتدى فإنما يهتدي لنفسه ومن ضل فإنما يضل عليها ولا تزر وازرة وزر أخرى وما كنا معذبين حتى نبعث رسولا

Den som följer vägledningen (Allahs), han då säkert gjorde det för (det goda i) sitt eget; och vem vilse sedan säkert att han förlorade mot (förlust) själv. Och en syndare kan inte bära andras synder, och vi kommer inte mengadzab innan vi skickade en budbärare. [Al-Isrâ` / 17: 15].

STÄLLNING VERS
Visst denna vers beskriver rättvisa Allah den Allsmäktige och Hans perfekta visdom. Imam Ibn al-Qayyim rahimahullah förklara detta med orden:

Allah det allra heligaste tilldela fyra lagar för fiender Hans, som är kulmen på rättvisa och vishet, (dvs.): (1) att de riktlinjer som fått en tjänare tro och goda gärningar, (vänlighet) är för sig själv, inte för andra, (2) som avfall, i avsaknad av vägledning, är (förlusten) ovan själv, inte över andra, (3) att personen inte kommer att torteras av andras synder, (4) att Allah den Allsmäktige kommer inte att vara tortyr men efter införandet bevis en person med (skickas) apostlarna.

Sedan överväga innehållet i fyra av denna lag, som utgör visdom Allah den Allsmäktige, hans rättvisa och hans dygder, och vederläggning av dem som lurade och har falska förhoppningar; också en vederläggning av de dumma Allah, Hans namn och attribut Hans. [1]

Tolkning ARTIKEL
Den här versen innehåller fyra stora meningar:

Ord Allah den Allsmäktige:

من اهتدى فإنما يهتدي لنفسه

[De som följer vägledningen (Allahs), sedan säkert att han gjorde det för (det goda i) sin egen].

Imam Ibn Kathir rahimahullah sade, '' Allah förkunna att den som agerat i linje med vägledningen (Allahs), efter al-Haq och driva en profetisk spår, då verkligen han kommer att få ett resultat som är lovvärt för sig själv '.

Ord Allah den Allsmäktige:

ومن ضل فإنما يضل عليها

[Och vem vilse så säkert att han förlorade mot (förlust) själv].

Imam Ibn Kathir rahimahullah sade, '' Den som vilse, som gick vilse från al-Haq och avvika från den raka vägen, då säkert att han är ond för sig själv, och det onda tillbaka till honom. ''

Ord Allah den Allsmäktige:

ولا تزر وازرة وزر أخرى

[Och en syndare kan inte bära andras synder]

Imam Ibn Kathir rahimahullah sade: "Och en syndare kan inte bära andras synder, och de som begår brott inte gör brottet utom för sig själv, eftersom ordet Allah:

وإن تدع مثقلة إلى حملها لا يحمل منه شيء

Och om någon skulle ringa sin vikt (andra) att bära den tiadalah synd vare med honom alls. [Fatir / 35: 18].

Och detta motsäger inte ordet Allah:

وليحملن أثقالهم وأثقالا مع أثقالهم

Och sannerligen kommer de att bära bördan (synder) dem, och bördor (andras synder) utöver sina egna bördor. [al-'Ankabut / 29: 13].

Och hans ord:

ومن أوزار الذين يضلونهم بغير علم

och de bära synder de människor som de leder vilse som inte vet någonting. [an-Nahl / 16: 25].


Eftersom de människor som gick ut avfallet skulle bära synder deras misstag för sig själva och andra med synd eftersom de vilseleder andra, utan att minska sina synder alls, och utan minsta bära sin synd. Dessa inkluderar rättvisa och barmhärtighet Allah den Allsmäktige Jallaepada hans tjänare. ''

Ord Allah den Allsmäktige:

وما كنا معذبين حتى نبعث رسولا

[Och Vi kommer inte mengadzab innan vi skickade en budbärare].

Imam Ibn Kathir rahimahullah sa:
Denna proklamation av rättvisa Allah den Allsmäktige, och han tänkte inte mengadzab en men efter införandet av bevis mannen med det kommande av aposteln till honom. Som ordet Allah:

كلما ألقي فيها فوج سألهم خزنتها ألم يأتكم نذير) 8 (قالوا بلى قد جاءنا نذير فكذبنا وقلنا ما نزل الله من شيء إن أنتم إلا في ضلال كبير

Varje gång en uppsättning (de otrogna) kastas i helvetet, vakter (helvetet) frågade dem: "Inte någonsin komma till dig (i världen) en varnare?" De svarade: "Ja, det är nu har kommit till oss en varnare, men vi förkastar (det) och vi sa:." Allah inte försämra ingenting; Du är ingenting men i stort misstag "[al-Mulk / 67: 8-9]..

Allah den Allsmäktige säger också:

وهم يصطرخون فيها ربنا أخرجنا نعمل صالحا غير الذي كنا نعمل أولم نعمركم ما يتذكر فيه من تذكر وجاءكم النذير فذوقوا فما للظالمين من نصير

Och de (de som inte tror) skriker i helvetet: "Vår Herre, ta bort oss, säkert vi kommer att göra goda gärningar, i motsats till vad vi har gjort". Och om vi (Allah) inte förlänga dina dagar under en period tillräcklig för att tänka för människor som vill tänka, och (inte) kommer till dig en varnare? Så smak (adzab oss) och det fanns ingen hjälpare för människor som är syndare. [Fatir / 35: 37].

Och andra verser som visar att Allah den Allsmäktige inte kommer att sätta någon till helvetet utom efter ankomst aposteln till honom. [2]

Därför, den sista dagen det finns vissa människor som klagade till Allah att de inte har rätt att bli torterade eftersom beviset är inte upp till dem, och Allah acceptera deras skäl för det. Det nämns i hadithen som följer:

عن الأسود بن سريع أن نبي الله صلى الله عليه وسلم قال أربعة يوم القيامة رجل أصم لا يسمع شيئا ورجل أحمق ورجل هرم ورجل مات في فترة فأما الأصم فيقول رب لقد جاء الإسلام وما أسمع شيئا وأما الأحمق فيقول رب لقد جاء الإسلام والصبيان يحذفوني بالبعر وأما الهرم فيقول ربي لقد جاء الإسلام وما أعقل شيئا وأما الذي مات في الفترة فيقول رب ما أتاني لك رسول فيأخذ مواثيقهم ليطيعنه فيرسل إليهم أن ادخلوا النار قال فوالذي نفس محمد بيده لو دخلوها لكانت عليهم بردا وسلاما قال حدثنا علي حدثنا معاذ بن هشام قال حدثني أبي عن الحسن عن أبي رافع عن أبي هريرة مثل هذا غير أنه قال في آخره فمن دخلها كانت عليه بردا وسلاما ومن لم يدخلها يسحب إليها

Av Aswad bin Sari ", att Profeten 'aleihi wa sallam sade: På Domedagen, det finns fyra personer som kommer att klaga till Allah: att en döv, inte hörde någonting; en värdelös; en senil; och en man som dog vid en ålder fatroh; (1) Som en döv person skulle säga: ". O Rabb, Islam har kommit, men jag har inte hört något '' (2) Människor som Moron kommer att säga:" O Rabb, har Islam kommit, medan små barn melempariku med animaliskt avfall '. (3) Personer som demens kommer att säga: "O Rabb, Islam har kommit, och jag har ingen förståelse alls '' (4) Och de människor som dog vid en ålder fatrah säger:." O Rabb, inte kommer till en Rasulpun " . då Allah slöt ett förbund att de faktiskt kommer att lyda honom Då Allah skickade sändebud till dem som beställt: "Gå ut i helvetet" Profeten n sa: "By (Allah) själ Muhammed i handen, om de angett det, den verkliga helvete det blev kallt och gratulationer till dem '. (I en annan berättelse Abu Hurairah säger: "Den som skrivit det, blir det en riktig helvete sval och gratulationer till honom och han som inte ange det, kommer han att dras in i det".) [3].

FAWÂ-id VERSERNA
Denna ädla vers innehåller många fawâ-id (ämnen) ädel, bland annat:
1. Hidayah fått en tjänare, antingen i form av tro och goda gärningar, då vänlighet är för sig själv, inte för andra.

2. Goodness av en slav i livet efter detta beror på tro och kärlek shalihnya tiden i världen. Så att man inte kan lita på änglar, profeter, helgon, sheikh, Murshid (handledare), präst, amir, lärare och andra.

3. Felaktig en tjänare i avsaknad av vägledning, förlusten på sig själv och inte till andra.

4. En person kommer inte att torteras av andras synder.

5. Allah den Allsmäktige kommer inte tortyr, men efter införandet av bevis någon sände sina apostlar.

6. Rättvisa Allah är perfekt.

7. Den person som uppmanar vilse bära sina egna synder och andras synder vilse, eftersom han var orsaken till deras misstag.

Så lite information om denna ädla vers, kan vara användbara. Amen.

[Kopierad från tidningen upplagan av As-Sunnah 08 / år XVII / 1435H / 2014M. Publishers Foundation Ständiga kommittén Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Tel. 0271-858197 Fax 0271-858196]

No comments:

Post a Comment