!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Tuesday, September 15, 2015

Het planten van bomen kunnen worden beloond, het kappen van bomen kan zondigen.

De rit was nog niet klaar (370)

(Part driehonderdvijfenzeventig), Depok, West-Java, Indonnesia, 14 september 2015, 16:03 uur).

Het planten van bomen kunnen worden beloond, het kappen van bomen kan zondigen.

God in Zijn woord in de Koran waarschuwt mensen niet altijd kwaad op aarde, zoals het kappen van bomen op wil, mensen doden elkaar en plegen shirk (het associëren van partners met God).
Omdat de menselijke hebzucht willekeurig bomen gekapt, en lui om bomen te planten in hun omgeving, het kappen van de bomen geleid tot ontbossing, bos veranderd in dorre woestijn, waardoor de wereldwijde klimaatverandering.
In Indonesië, bedrijven en particulieren in de open landbouwgrond door het verbranden van bossen, het resultaat is nu Sumatra, Borneo, Maleisië en Singapore ook beïnvloed door de luchtvervuiling in de vorm van rook.
Dus nu zijn we geconfronteerd met extreme weersomstandigheden, zandstormen, droogtes, overstromingen en andere natuurrampen.
In 1969, aan de kust van Kampung Baru Central, de stad Balikpapan, Oost-Kalimantan, elke ochtend of avond met eenvoudige apparatuur kan ik nog steeds provoceren verschillende soorten vis en inktvis en krab krab op het strand, zodat mijn moeder bijna niet hoeft te kopen vis en krab krab in de markt, maar als ik terug te komen op dezelfde plaats in 1990, geen vis en krab krabben ik krijg, want de kust is besmet met diverse onzuiverheden vieze, variërend van ruwe olie naar plastic afval. Ik geloof dat hetzelfde lot ook ervaren aan de kust in de andere eilanden in Indonesië en zelfs in de wereld.
Elke stam (rente) die we geplant om een zegen te geven voor levende organismen, variërend van zuurstof, vruchten dus als tussenstop vogels en andere dieren, zodat God belooft grote beloning voor degenen die groeien of te behouden, in tegenstelling tot de veroorzaker van de schade in aarde, gretig het kappen van bossen zou de straf in de wereld (orkanen, droogte, rook), evenals de straf / straf in het hiernamaals (hel) te ontvangen.

(BBC) - wereldwijde Pemanasa? Klimaatverandering? Als je de kranten leest, naar de radio luisteren, tv kijken en surfen op het internet, moeten beide al bekend in het achterhoofd.

Het klimaat is veranderd en de temperatuur op aarde stijgt, zoals gezegd minister van Milieu Rachmat Witoelar.

"Verandering is niet duidelijk seizoen. Het regenseizoen is droog, droge seizoen regent. Het is één van de klimaatverandering. Het is omwille van de klimaatverandering."

"Voor de vissers, zijn er ook zeestromingen die veranderen, zee temperatuur van het water verandert ook met de verandering betekent dat de vissen veranderd," voegde Rachmat.

"Er zijn ook koraalriffen beschadigd door opwarming zeewater en mariene biota zo mikroplankton gebroken. Zo is het vreemde dingen gebeurd," aldus de minister.


Hoe meer warmte
Maar hoe zit het in het dagelijks leven? Ik bezocht enkele plaatsen de vraag wat veranderd aard in vergelijking met de toestand 10 of 20 jaar geleden?

De eerste doelstelling Malinau District, Oost-Kalimantan, genaamd Conservation District. Van de totale oppervlakte van 4,2 miljoen hectare, een gebied van 3,9 miljoen, of ongeveer 90%, is een bosrijke omgeving, met inbegrip van KMNP en beschermde bossen. 4 uur durende tocht met de boot van Tarakan.

Uman, 37 jaar oud, is het maken van een leven van motorboten sinds 1990, en hij zegt dat er niets is veranderd van Sesayap rivier die doorgaat voor een tiental jaren.

"Als de eerste zeldzame Gusung, in het midden van de rivier verscheen een nieuw eiland zand vermengd bodem. Misschien te wijten aan de invloed van de overstromingen, als de eerste van de jaren 1990 was het zelden overstromingen, maar na 1995 bij het opstarten berunculan Gusung", zei Uman.

Indien gebruikt zelden overstromingen, maar nu is waarschijnlijk omdat veel hout gekapt, vaak overstromingen. Als de regen zeker overspoelen
Uman
Sapi Island, ongeveer een uur rijden van de hoofdstad van Malinau, toch voelt het groen.

Op sommige plaatsen werden zichtbare sporen velden vrijgemaakt voor de bewoners Lundayah met roterende teeltsysteem.

Elders Lundayeh, New Belapang, vertelt.

Vroeger genoemde Belapang Dus als de burgers van landbouw, vruchtbare vruchtbare rijst, andere gewassen zijn ook goed. "Als een vrucht, die in wezen zijn we het planten van de zaden van zoete en zoete zeker," zei hij.

"Maar nu is de andere, als de essentie van zoete en zure afgewerkte planten zaden. Bomen die ramboetan en durian fruit zuur als de eerste dikke, nu dun," zei hij.

Belapang zei dat hij niet wist wat de oorzaak van de verandering.

"Nu meer en droogt snel," Voor de jaren 1950 laten drogen 3 maanden, het water is niet zo snel en downs, maar nu droog een maand alleen water is opgedroogd ", zei hij.

"Nu is het gras aan de rand van de rivier toen de droogte verdord, maar had nog geen 3 maanden droog gras op de oever van de rivier die niet verwelken," zei Belapang.

Andere boeren, Martin Ukung, voelt het weer in het dorp Pulau Sapi, hoe meer warmte.

"Het is mijn ervaring is het resultaat van hete fruit bloeiende zo verdord door de hitte en niet zo vruchtbaar. Dat is mijn ervaring van de afgelopen 10 jaar. Bloeiende maar niet zo de vrucht."

"De zon is te warm, maar nu weet niet wat de oorzaak is. Maar we echt het gevoel krijgen warm."


Ontplofbaar
Uit Borneo, ben ik overgestapt naar Sulawesi. Bajoe tribale kind een bad in haar voortuin. Ongeveer 15 minuten van Bone, Zuid-Sulawesi.

Kinderen Bajoe
Bajoe meeste vissers gebruiken explosieven om vis te vangen

Niet ver van de haven Bone-Kolaka, ongeveer 400 huishoudens in het dorp woonde stam Bajoe Kolaka, Kampung Bajoe.

Hoewel de traditie van het leven op zee is al lang verlaten, kleine zwembaden van brak water blijft onder huisarrest podium.

Bajoe meeste vissers gebruiken explosieven om te vissen, dan compressoren zuurstof voor duiken en motorboot op zee te vangen. Hengels, het scherm, en de veerkracht van natuurlijke ademhaling zijn al lang verlaten.

Hoe de vis veranderen als moeilijker de vissenbijeenkomst vangen, waarbij een visser Bajoe die visser is al 30 jaar.

"Hoe moeilijker om vis te krijgen. Als de eerste vijf kilometer alleen kan vissen, nu hebben tientallen kilometers."

Wat de oorzaak is? "Misschien omdat hoe meer je vangt vis, met grote schepen," voegde hij eraan toe.


Sterk afhankelijk
Lompo Barrang Island, ongeveer 2 uur rijden motorboot van Makassar, Zuid Sulawesi, grotendeels bevolkt levensonderhoud vissen.

Met de technologie van motorboten en visnetten, waren ze vrijwel steeds sterk afhankelijk van de natuur. Maar de natuur rond Barrang Lompo is begonnen te veranderen, zegt de heer Hasbi, dorp één persoon oudsten.

"Nu het regenseizoen leek steeds te laat te komen. Wij en ook andere burgers, werd steeds warm," zei Hasbi.

Ondertussen Sahbudin, een visser, nog steeds niet naar de zee in het midden van oktober, maar meestal al begonnen om de visserij vallen.

"Als het is meestal rustig, maar nu-nu is dit nu Oosten wind waait nog steeds, dus we gaan niet naar de zee," zei hij.

"Inderdaad, kan Oost-winden ook naar de zee, maar dat is zo hard als hard," zei Sahbudin.

Nu de wind sneller in vergelijking met voorgaande jaren
Sahbudin
Van Makassar in Zuid Sulawesi, we Yogyakarta en nog steeds draagt dezelfde vraag. Medio oktober, de regen is nog steeds goed naar beneden Suparno gezegd.

"Meestal bestaat, maar deze niet bestaat. Er zij regen of twee keer per maand zijn, maar het heeft niet. Nu roosteren, grillen alleen wanneer het normaal zou regent."

Hoewel de regen is niet naar beneden gegaan, Suparno gelukkig nog steeds in staat zijn om het water van de rivier de Kulon Progo genieten, maar voor de regen-afhankelijke boeren, vertragingen of gebrek aan regen te veranderen bouwplannen. Widyatmoko zijn boeren in Ketingan, Yogyakarta.

"In vergelijking met voorgaande jaren, aanzienlijk droger. Meestal hebben we in staat geweest om rijst te planten, en is nu niet. En het zou kunnen worden gezien suikerriet zijn ook ervaren droogte," zei Widyatmoko.


Niet gemakkelijk
En wat de oorzaak is? Dolvina Ukung Damus, Chief Natuur Fonds WWF beleid Malinau gelooft is nog steeds moeilijk uit te leggen aan de boeren Dayak Lundayeh over de oorzaken van natuurlijke verandering.

"Het is niet gemakkelijk om de opwarming van de aarde en de klimaatverandering aan het publiek uit te leggen," zei hij.

"En het is ook nog niet zeker of de overstromingen en droogte veroorzaakt door het," voegde hij eraan toe.

"We zijn hier aan het doen van de berekeningen van de regenval voor 10 jaar, maar nog niet zeker dat de oorzaak van de klimaatverandering, met name in Kalimantan is relatief nog steeds veel bossen," zei Dolvina.

Maar Dr. Rizaldi Boer, hoofd van Iklimatologi van Bogor Agricultural University, bevestigt dat de klimaatverandering nu al direct gevoeld door mensen.

"Ik denk niet conceptueel mee eens, maar is nu al gebeurt," zei Dr. Rizaldi Boer.

Ongeacht de oorzaak, de klimaatverandering of de opwarming van de aarde, blijkbaar de boeren en vissers die afhankelijk zijn van de natuur, begon te voelen dat de wereld is veranderd. (BBC / Liston Siregar)

Indonesië RANGNUMMER EERSTE VERLIES VAN BOS
Het is jammer als een logging moratorium gedaan, maar toch blijft de ontbossing zelfs toegenomen. Dit is de data die ontbossing in Indonesië sterk is gestegen in de afgelopen 12 jaar, meldt een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift Science.

De studie, onder leiding van Matt Hansen van de Universiteit van Maryland, bleek dat Indonesië verloor 15,8 miljoen hectare tussen 2000 en 2012, de rangschikking vijfde achter Rusland, Brazilië, de Verenigde Staten en Canada op het gebied van het bos verloren. Wat betreft de ongeveer 7.000.000 hectare geplant in de periode.

Echter, van de vijf landen in de bossen boven, op basis van een percentage, dan Indonesië is in de eerste rang van de snelheid van het bos verlies van 8,4 procent. Ter vergelijking, Brazilië verloor slechts de helft van deze verhoudingen.

98 procent van de ontbossing in Indonesië, ontbossing komt in hoge dichtheid bosgebieden op Sumatra en Kalimantan, de locatie waar de conversie resultaat van de industriële houtplantages en oliepalmplantages ontwikkelt zich zeer wijdverbreid in de afgelopen 20 jaar. Riau is de hoogste, zoals vrijgegeven door de onderzoekers in de animatie als volgt:Ontbossing ook toegenomen in Indonesië. In het jaar 2011/2012 bos verlies bereikte het hoogste niveau sinds de late jaren 1990, hoewel de regering een verbod moratorium (moratorium) heeft afgegeven voor de 65 miljoen hectare van oerbossen, veengebieden en bossen. Gegevens bleek een bosbouw moratorium, dat werd uitgevoerd als onderdeel van het engagement van Indonesië om de uitstoot door ontbossing en bosdegradatie te verminderen, kan mislukken als oorspronkelijk verwacht bestemming.
Een studie die in dit zeer strijdig met de cijfers die eerder dit jaar door het ministerie van Bosbouw van Indonesië, die beweerde dat de jaarlijkse ontbossing aanzienlijk is gedaald sinds 2005/2006. De waarden optreden als gevolg van methodologische verschillen in de berekening.
Het ministerie van Bosbouw verwaarlozing schattingen van de ontbossing op het land buiten het bosgebied en omvat niet de conversie van natuurlijke bossen aan industriële plantages, die nog door het Ministerie van Bosbouw wordt beschouwd als in de indeling van het "bos."
De nieuwe gegevens, gebaseerd op de resultaten van destructie 650.000 beelden van NASA Landsat beelden van Google Earth Engine, door middel van een cloud computing-model, publiceerde een uitgebreide database van de wereldwijde bos kaart is interactief. Deze data is beschikbaar als gratis content in http://earthenginepartners.appspot.com/science-2013-global-forest


Hansen, die een aantal artikelen over de ontbossing heeft gepubliceerd, zei dat hij hoopt dat de kaart kan landen helpen om beter beleid om het bos te verminderen ontwikkelen.

"Dit is de eerste poging om een consistent plan bos veranderingen bieden zowel wereldwijd als op lokaal niveau," Hansen zei in een verklaring. "Brazilië met Landsat data om het tempo van de ontbossing te documenteren, maakt ook gebruik van deze informatie in de formulering en uitvoering van het beleid. Zij deze gegevens te delen ook, zodat andere partijen in staat te beoordelen en bevestigen hun succes. "

"Eerdere gegevens nog niet voor het publiek beschikbaar voor andere delen van de wereld. Nu met deze globale mapping kunnen we informatie over wijzigingen in het bos te bieden, waar elk land toegang tot deze informatie kan hebben, zowel voor hun eigen land en voor de hele wereld. "

MILIEUSCHADE door armoede
Google een toonaangevend bedrijf op het gebied van informatie technologie creëert een globale kaart veranderingen in het bos gebied dat een hoge resolutie en uitkeringen met behulp van Google Earth heeft. Met een data verandering in bosgebied kan worden gecontroleerd vernietiging van bossen die optreedt in elk land.

De online interactieve tool kan worden geraadpleegd door het publiek en kunnen de locatie in detail te zien met een hoog niveau van de resolutie van 30m.

De kaart bevat een grafiek van het bos reist de wereld 2000-2012, op basis van 650.000 door de Landsat 7 satellietbeelden.

Gedurende die tijd, de aarde verliest "Jungle" met een oppervlak van Mongolië beschreven bomen kunnen zes keer de oppervlakte van Engeland bestrijken.

De ontwikkeling van de inspanningen om de ontbossing in combinatie met de vernietiging van bossen in Indonesië, Maleisië, Paraguay en Angola te verminderen, volgens een studie geschreven in het tijdschrift Science.

"Dit is de eerste kaart veranderingen in de bossen wereldwijd consistente en hebben relevantie lokaal," aldus Prof. Matthew Hansen van de Universiteit van Maryland, de leider van het team dat de kaart gemaakt.

"Wat kan gedaan worden door een computer voor 15 jaar in een paar dagen met behulp van Google Earth Engine kan worden afgerond."
Het onderzoek toont aan belangrijke figuren in het bos verandert van 2000-2012 - op basis van satellietbeelden.

Wereld verloor 2,3 miljoen vierkante kilometer bos in de periode, als gevolg van houtkap, bosbranden, ziekte of ramp.

Maar de planeet krijgt ook extra nieuwe bosgebied met een oppervlakte van 800.000 vierkante kilometer, met een totale schade van 1,5 vierkante kilometer.

In vergelijking met andere landen, de Braziliaanse bos omstandigheden toonden verbetering, met lagere niveaus van het bos verloren tussen 2003-04 en 2010-2011.

Intussen is de vernietiging van bossen in Indonesië steeg meer dan verdubbeld in vergelijking met het bedrag van de ontbossing per jaar 20.000 kilometer te bereiken in 2011-12.

Paraguay, Maleisië en Cambodja heeft het hoogste percentage van de vernietiging van bossen.
Kortom, tropische wouden verhoogd tot 2100 vierkante kilometer per jaar, volgens de studie.

De kaart zal regelmatig worden bijgewerkt en kan gebruikt worden van de effectiviteit van het bosbeheer programma te beoordelen.

Het kan ook het milieu groepen te helpen tegen de gevolgen van ontbossing - waaronder bedreigingen voor de biodiversiteit, koolstofopslag en klimaatverandering.
HONDERD
Sir David King, een Britse minister van Buitenlandse speciale gezant voor klimaatverandering zei dat Indonesië speelt een belangrijke rol bij het aanpakken van klimaatverandering, omdat het heeft heel veel bos.

"Indonesië is de meest vooruitstrevende onder de ontwikkelingslanden bij de aanpak van klimaatverandering," zei David King in Jakarta, vrijdag (21/2).

David zei dat Indonesië en het Verenigd Koninkrijk heeft een probleem op het vlak van klimaatverandering is hetzelfde, namelijk overstromingen. Zowel in Indonesië en Engeland, overstromingen als gevolg van klimaatverandering een grote impact op de economie.

Daarom is de kwestie van de klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen voor de hele wereldgemeenschap.
"We zijn allemaal verantwoordelijk voor de aanpak van de klimaatverandering. Sommige dingen die kunnen worden gedaan is om te verminderen, hergebruiken en recyclen van afval," zei hij.

David zei dat de aanpak van de klimaatverandering moet onmiddellijk worden gedaan omdat het verwachte effect nog groter in de toekomst zal zijn.

Volgens hem is de vloed is een zeer reële bedreiging voor de klimaatverandering. Daarom heeft de klimaatverandering veroorzaakt het ijs in de Noordelijke IJszee smolt naar zee te verhogen. "Elk eiland in de wereld hebben dezelfde dreiging, namelijk de stijgende zeespiegel, zodat het water in het binnenland gaan en overstromingen veroorzaken. Londen, bijvoorbeeld, in aanvulling op de dreiging van de zee is er ook een bedreiging van de rivieren," zei hij.

Om de klimaatverandering aan te pakken, moedigt hij landen die bossen aan de ontbossing of de ontbossing te voorkomen. "Bos vernietiging zal klimaatverandering versnellen," zei hij.
De toestand van de bossen in Indonesië is op dit moment in een staat van crisis. Veel planten en dieren die erin leven, worden met uitsterven bedreigd. Daarnaast zijn er veel mensen en culturen die afhankelijk is van het bos wordt bedreigd. Maar niet alles is slecht nieuws.Een harde realiteit, kunnen we zien aan de toestand van onze tropische bossen: de illegale houtkap (illegale houtkap) en bosbranden opzet of niet. Illegale houtkap blijft in de bossen rond Riau, Sumatra. De vraag die onmiddellijk komt, hoe het lot van dieren endemische Sumatraanse tijgers zijn nu steeds schaarser? Wat zal uitsterven na het lot van Java en Bali tijgers leven nu het verhaal? Niet alleen op Java, Sumatra en Borneo in de tropische bossen van Papoea anders zijn we begonnen velen die in een strook van palmolieplantages veranderd.

Wie weet hoe dit soort dingen blijft en destructief voor het bos ecosysteem en bedreigen het bestaan van de biodiversiteit bevatten. Niet alleen de bewoners in het bos, sociaal-culturele weefsel van de inheemse volkeren rond zou geholpen worden verstoord. Met het verlies van de bossen betekent ook het verlies van een bron van leven voor de meerderheid van het Indonesische volk, omdat het bos is een plek om voedsel, medicijnen te vinden en werd de basis van het leven voor de meeste mensen vooral die wonen in de buurt van het bos.

Menselijke vernietiging van het milieu nog steeds rondlopen. Het is tijd voor alle rangen van het ministerie van het milieu, de Rangers en hun rol in de gemeenschappen rond de bossen geoptimaliseerd opdat deze gebeurtenissen nog steeds worden herhaald en herhaald.

Laten we eens kijken naar en te leren vele inheemse stammen verspreid over Indonesië, zij over het algemeen moesten zeer vriendelijke omgeving werken door de activiteiten van het dagelijks leven, en wij zijn zijn mensen van de stad, in feite veel minder bezorgd over het milieu optreedt.
Zo heel veel lokale wijsheid van verschillende inheemse stammen, die zijn verspreid over Indonesië, dat we allemaal moeten volgen.

Belang van Forest City voor Natuur en Milieu Omringende

Bossen verdwijnen in de moderne tijd de laatste tijd. Oude bossen in een middel voor de mens om voedsel te vinden. Maar nu omgekeerd, bos zelfs beschouwd als een barrière voor de stad om een schuilplaats of hoge gebouwen te bouwen.

In de steden in Indonesië zelden vinden we het stadsbos. Stedelijke ontwikkeling hebben de neiging om de voorkeur aan de fysieke ontwikkeling en niet vergezeld gaat van groen land eromheen. De vrijgekomen grond rondom het gebouw alleen worden gebruikt voor het parkeren zonder groene bomen. Dus in plaats van het stadsbos vinden we, maar een betonnen jungle.

Deze scène ziet er uit bertebarannya wolkenkrabber gebouwen. Tijdens onze ogen kijken alleen hoge gebouwen en groene open ruimte, dat 30% van de stad moet zijn alsof weg verwaarloosd met in plaats van de ontwikkeling.

Hierdoor jaarlijks grote steden in Indonesië ondervonden verschillende problemen bij het regenseizoen komt. Vanaf overstromingen overal, het milieu en de luchtkwaliteit te slecht wordt als gevolg van de vervuiling geproduceerd motorvoertuigen niet kunnen worden opgevangen en gefilterd door de bestaande bomen. Het bestaan van de groene open ruimten handig om te hebben dat we niet kunnen negeren en een rol spelen in het overwinnen van dit alles.
Dus, wacht niet meer. Het bestaan van het stadsbos is de noodzaak voor ons allemaal. Laten we beginnen bij onszelf en de overheid aan te moedigen om meer bos te creëren in de stad waar we wonen.

Gierigheid brutaliteit en zal vernietigen HUMAN

Door
Al-Ustadz Yazid bin Abdul Qadir Jawas حفظه الله


عن جابر بن عبد الله قال: قال رسول الله - صلى الله عليه وسلم: اتقوا الظلم; فإن الظلم ظلمات يوم القيامة. واتقوا الشح; فإن الشح أهلك من كان قبلكم. حملهم على أن سفكوا دماءهم, واستحلوا محارمهم

Jabir bin 'Abdillah radi anhu, zei hij,' de Profeet 'alayhi wa salaam zei:' Wees voorzichtig je tegen kezhaliman omdat kezhaliman is duisternis duisternis op de Dag des Oordeels. En wees voorzichtig je tegen de natuur gierigheid gierig, want dat is wat de mensen voor u vernietigd. Gierigheid die hen aanmoedigen om bloed te vergieten en hun eer te rechtvaardigen. "[1]

TAKHRIJ Hadith:
Deze hadith sahih. Overgeleverd door Imam Muslim (no. 2578), Ahmad (III / 323), al-Bukhari in al-Adabul simplex (nr. 483), 'Abd bin Humaid (nr. 1141), al-Bayhaqi (VI / 93 en X / 134) en in het boek Syu'abul Iimaan (nr. 10 338), en al-Baghawi in Syarhus Sunnah (nr. 4161)

WOORDENSCHAT Hadith:
• اتقوا: Angst. Namelijk, wees voorzichtig en te voorkomen.
• الظلم: الجور ومجاوزة الحد,
de brutaliteit, onregelmatigheden en grenzen. De fundamentele betekenis van de boosdoeners zijn niets voor in de plaats zetten. [2]
• الشح: gierigheid heel moeilijk te trekken uit de schat van de grijper. Anderen zeggen dat de natuur grabber / gierig / gierig met overmatige hebzucht. vrek of hunks, kon koesteren en kon ook fungeren Ma'ruf klagen met een (goed). [3]
• حملهم: Moedig hen of de oorzaak van hun acties.
• سفكوا دماءهم: Spill hun bloed. Namelijk, de meeste van hen te doden elkaar gedeeltelijk.
• استحلوا: rechtvaardigen. Dat wil zeggen dat rechtvaardigt vrouwen verboden door Allah de Almachtige voor hen, dan zijn ze wreed aan de vrouwen.


Sharh Hadith:
In deze hadith is er een waarschuwing van het doen van onrecht en suggesties om recht te doen. Islamitische sharia helemaal eerlijk, bevolen om recht te doen, en verbannen uit het doen van onrecht. Allah de Almachtige zegt:

قل أمر ربي بالقسط

Zeg, "Rabbku vertelde me om recht te doen ..." [al-A'raf / 7: 29]

إن الله يأمر بالعدل

Voorwaar, Allah zegt (je) om eerlijk te zijn ... "[An-Nahl / 16: 90]

الذين آمنوا ولم يلبسوا إيمانهم بظلم أولئك لهم الأمن وهم مهتدون

Mensen die geloven en niet mengen hun geloof met geweld (shirk), zij zijn degenen die een gevoel van veiligheid te krijgen en ze begeleid. "[Al-An'am / 6: 82]

Inderdaad geloof in alle hoofd- en takken, de Zahir en de geest, alles is eerlijk, in tegenstelling tot onrechtvaardigheid.

Justitie eerlijkste en de opdrachtgever is om alleen te herkennen en mengikhlaskan monotheïsme alleen aan Allah, trouw aan de namen en attributen zijn goed, en mengikhlaskan religie en aanbidding alleen voor Allah de Almachtige.

De meeste overtreders kezhaliman is shirk doet, het associëren van partners met Allah, als zijn woord:

وإذ قال لقمان لابنه وهو يعظه يا بني لا تشرك بالله إن الشرك لظلم عظيم

En (herinner) toen Luqman zei tegen zijn zoon, toen hij gaf een les voor hem: "O, mijn zoon! Gij zult niet toeschrijven Allah, inderdaad associate (Allah) is echt een groot onrecht "[Luqman / 31: 13].

Omdat eerlijk betekent om iets in te voeren en de rechten die nodig zijn uit te oefenen. De boosdoeners zijn niet iets opgezet.

Rechten van de grootste en meest verplichte namelijk het recht van Allah op Zijn dienaren. Een dienaar moet weten Allah de Almachtige en aanbidding alleen Hem, hem niet associëren met iets. Dan werken op de belangrijkste punten van het geloof, de Sharia-islamitische sharia als het gebed en betalen zakat, het vasten van de Ramadan, de bedevaart naar het Huis, jihad in Allah's manier met woorden en daden, stichten elkaar in gerechtigheid en geduld. Heeft een van die disyari'atkan niet doen, is een vorm van wreedheid.

Waaronder daden eerlijk dat de rechten van de profeet Mohammed te vervullen 'alayhi wa salaam zo'n geloof en liefde, meer liefde hij sallAllahu' alayhi wa salaam dan alle schepselen, te gehoorzamen, eer, verheerlijken, en prioriteren van de orde en zijn woorden op de top van de bestelling en de woorden van anderen ,

In plaats daarvan, het is een grote brutaliteit, als een slaaf geen van de rechten van de profeet Mohammed te vervullen 'alayhi wa salaam.

Waaronder eerlijkheid te verheerlijken en houden van de Boodschapper van metgezellen radi anhum. Allah de Almachtige en Zijn boodschapper sallAllahu 'alayhi wa vele deugden salaam heeft gezegd en lof voor de g metgezellen in vergelijking met andere community-ummah. De metgezellen radi anhum is het beste van de mens na de Profeten en Boodschappers. De metgezellen zijn die gezegend door Allah en is gegarandeerd naar de hemel te verdienen. De komst van de islam voor ons is één van de vruchten van de strijd, jihad en het offer van de metgezellen radi anhum.

Zo, hoeveel brutaliteit van mensen kritiek, belediging, hekelen de metgezellen radi anhum. Beschimpen de metgezellen waren wezen godslasterlijke van Allah de Almachtige en Zijn boodschapper sallAllahu 'alayhi wa salaam en de islam. Vanwege dat ze prees Allah de Almachtige en Zijn boodschapper sallAllahu 'alayhi wa salaam. Zelfs de Profeet 'alayhi wa salaam verbiedt beschimpen de metgezellen. Profeet 'alayhi wa salaam heeft gezegd:

لا تسبوا أصحابي, فوالذي نفسي بيده لو أن أحدكم أنفق مثل أحد ذهبا ما بلغ مد أحدهم ولا نصيفه.

Heeft u mijn vrienden schelden !! Demi Rabb Yang mezelf in zijn handen, in het geval een van u infaq goud op de berg Uhud, het heeft geen waarde infaq hen al bereikt (ze infaq slechts) één Mudd (dwz hele twee palmen) en ook niet de helft. [ 4]

من سب أصحابي, فعليه لعنة الله, والملائكة, والناس أجمعين.

Degenen die mijn vrienden, dan is haar vloek van Allah, de engelen en de hele mensheid hekelen! [5]

Onder andere onrechtvaardige daad is gewijd aan beide ouders, sluit verwantschap, voldoen aan de rechten van familieleden, vrienden en mensen die te maken hebben met ons. En wreedheid dat al deze dingen niet aan.

Voldoen aan de rechten van man en vrouw is een vorm van gerechtigheid andere. Wie niet is voldaan, dan boosdoeners hij.

Human Menzhalimi vele soorten, allemaal verzameld in de woorden van de Profeet 'alayhi wa salaam in Farewell Hajj':

إن دماءكم, وأموالكم, وأعراضكم, حرام عليكم كحرمة يومكم هذا, في شهركم هذا, في بلدكم هذا

Echt je bloed, uw eigendom, uw eer, alles is verboden op u als onwettig vandaag, deze maand, en het land. [6]

Dus, al de brutaliteit is de duisternis op de Dag des Oordeels. De daders worden gestraft volgens kezhalimannya niveaus. Mensen die dizhalimi antwoord van de goedheid van de mensen die een dergelijke onrecht doen. Als ze geen goedheid meer dan diambillah kwaden zoals dizhalimi mensen en ten laste van degenen die onrecht doen.

Allah de Almachtige verbiedt kezhaliman op Zich en Allah de Almachtige maakt het ook onwettig onder Zijn dienaren. Allah, de meeste Just in woord, daad en zijn antwoorden.

Allah de Almachtige zegt in de hadith Qudsi:

يا عبادي! إني حرمت الظلم على نفسي, وجعلته بينكم محرما; فلاتظالموا ...

O, mijn dienaren! Voorwaar, Ik verbied brutaliteit op mij, en ik ben waardoor het onwettig onder u, niet u elke menzhalimi! [7]

Dat wil zeggen, dat Allah swt verbieden onrecht inwerkt op Zijn dienaren en hun onderlinge menzhalimi verbieden, omdat wreedheid zelf is absoluut verboden. Allah de Almachtige zegt:

وما أنا بظلام للعبيد

... En ik denk niet menzhalimi Mijn dienaren. [Qaf / 50: 29]

Allah de Almachtige zegt ook:

وما الله يريد ظلما للعباد

... En Allah wil niet wreedheid tegen zijn knechten. [al-Mu'min / 40: 31]

Brutality Heeft Drie soorten:
1. brutaliteit werden niet vergeven door Allah, is shirk, het associëren van partners met Allah. Allah de Almachtige zegt:

إن الله لا يغفر أن يشرك به ويغفر ما دون ذلك لمن يشاء ومن يشرك بالله فقد افترى إثما عظيما

Voorwaar, Allah zal niet (zonden) als associate Hem (shirk) vergeven en Hij vergeeft wat (sin) dan (shirk) is voor iedereen die Hij wil. Wie het associëren van Allah, dan wel heeft hij een grote zonde begaan. [An-Nisa '/ 4: 48]

Allah de Almachtige zegt ook:

وإذ قال لقمان لابنه وهو يعظه يا بني لا تشرك بالله إن الشرك لظلم عظيم

En (herinner) toen Luqman zei tegen zijn zoon, toen hij gaf een les voor hem: "O, mijn zoon! Gij zult niet toeschrijven Allah, inderdaad associate (Allah) is echt een groot onrecht "[Luqman / 31: 13].

2. brutaliteit die helemaal niet door Allah de Almachtige, namelijk wreedheid deels dienaar van anderen is toegestaan. Inbegrip van volmaakte rechtvaardigheid die Allah wreken brutaliteit onder zijn dienaren volgens hun kezhaliman niveaus.

Profeet 'alayhi wa salaam heeft gezegd:

إن الظلم ظلمات يوم القيامة

Inderdaad kezhaliman duisternis op de Dag des Oordeels [8]

Profeet 'alayhi wa salaam heeft ook gezegd:

إن الله ليملي للظالم حتى إذا أخذه لم يفلته, ثم قرأ: وكذلك أخذ ربك إذا أخذ القرى وهي ظالمة إن أخذه أليم شديد

Voorwaar, Allah zeker vertragen (boetes) voor de onrechtvaardigen, maar als hij hem had gemarteld, had hij hem niet te praten "Toen de Profeet 'alayhi wa salaam leest het vers (wat betekent):". En zo is de straf van uw Heer, wanneer Hij werd gemarteld (bevolking) landen die onrecht begaat. Sterker nog, in de straf is ernstig, zeer ernstig "[Hud / 11: 102]. [9].

Profeet 'alayhi wa salaam heeft ook gezegd:

من كانت له مظلمة لأخيه من عرضه أو شيء فليتحلله منه اليوم قبل أن لايكون دينار ولادرهم إن كان له عمل صالح أخذ منه بقدر مظلمته وإن لم يكن له حسنات أخذ من سيئات صاحبه فحمل عليه

Wie op hem daar mazhlamah (kezhaliman) aan zijn broer als hij ooit de eer of iets (onroerend goed dat door zhalim) schadelijk was voor zijn broer, laat hij hem vragen om nu menghalalkannya, omdat er (Dag des Oordeels) geen dinar en dirham. Als hij goede daden, zal het worden genomen om (betalende) leden dizhalimi volgens kezhalimannya. En als hij geen goede daden, dan is de fouten van zijn broer werd toen genomen ten laste van hem [10].

Profeet 'alayhi wa salaam heeft gezegd:

واتق دعوة المظلوم, فإنه ليس بينها وبين الله حجاب

... En wees voorzichtig met de gebeden van de mensen die dizhalimi, omdat er geen barrière tussen de gebeden tot Allah [11].

3. brutaliteit, dat is in de wil van Allah, als Hij wil zal Hij hem straffen. En als Hij wil zal Hij hem vergeven. Namelijk de zonden van een dienaar van zijn Heer, in aanvulling op onttrekken. [12]

Allah de Almachtige heeft een rechte pad voor Zijn dienaren die willen terugkeren tot de rechter. Wie afwijkt van hem, dan zal hij terug naar de brutaliteit die wordt gesleept naar de hel.

Profeet:

واتقوا الشح; فإن الشح أهلك من كان قبلكم

En wees voorzichtig je tegen de gierige natuur / hunks, omdat gierigheid / gierigheid dat is wat de mensen voor u vernietigd

Vanwege hebzucht naar rijkdom mensen verzamelen schat met alle middelen en vanuit elke bron, ongeacht de legale en illegale -na'udzu billah-. Zelfs de Profeet 'alayhi wa salaam heeft gezegd:

حملهم على أن سفكوا دماءهم, واستحلوا محارمهم
(Gierigheid it) om hen aan te moedigen (de mensen die voor ons) om bloed te vergieten en hun eer te rechtvaardigen.

Vrek / Grabber vergoten bloed als hij keek kon niet haar doelstellingen, tenzij het bloedvergieten te bereiken.

In de bovenstaande hadith, de Profeet 'alayhi wa salaam waarschuwde zijn volk van de twee gevallen die wreedheid en gierigheid / gierigheid. Zhalim misbruik maken van anderen, en dat is gulzige vrek over wat andere mensen. Beide zijn handelingen die verboden zijn. Allah swt zegt:

ومن يوق شح نفسه فأولئك هم المفلحون

... En die hem bewaakten van hebzucht, dan zijn ze de gelukkigen. [al-Hasjr / 59: 9]

Het vers suggereert dat mensen die zichzelf niet uit gierigheid te houden, geen geluk had. Omdat de gelukkigen worden bewaakt door Allah de Almachtige van spaarzaamheid. We vragen Allah om ons te beschermen tegen de wreedheid en onszelf te houden van gierigheid en gemeenheid-lelijkheid. [13]

Allah de Almachtige en Zijn boodschapper sallAllahu 'alayhi wa salaam ook aangeklaagd en veroordeeld, de aard van hunks, gierige en gierig. Curmudgeonly, gierige en gierig is verwerpelijk natuur, tabi'at nederig en arm temperament evenals waaronder een van de ziekten onder moslims. Profeet 'alayhi wa salaam altijd hun toevlucht te zoeken in Allah tegen deze eigenschappen. Hoe kon ik het niet?! Omdat de ziekte talrijke gemeenschap heeft gedood, maar ook geleid tot de aard van de daders meegesleurd in de hel, wal'iyâdzu Billah.

Onder de mensen daar zijn gierig uitgevende zakat die Allah de Almachtige heeft bevolen op het, wanneer de liefde gaat om schoon te maken zijn eigendom en te zuiveren zelf. Onder mensen is er ook een gierige en gierig in de richting van zichzelf, zijn vrouw en zijn kinderen, te gierig naar een naast familielid, zijn beste vrienden, zijn gast, de armen, en nog veel meer.

Dat is waarom hij was er een dreiging die hard in al-Koran en de authentieke Soennah voor de persoon die de ziekte en de aard van hunks, gierige en gierig dit heeft.

Allah de Almachtige zegt:

ولا يحسبن الذين يبخلون بما آتاهم الله من فضله هو خيرا لهم بل هو شر لهم سيطوقون ما بخلوا به يوم القيامة ولله ميراث السماوات والأرض والله بما تعملون خبير

En niet steeds mensen die gierig zijn met wat Allah aan hen gegeven van Zijn genade, dat (vrek), het is goed voor hen, maar (vrek) is slecht voor hen. Welke (schat) die zij kikirkan het zal worden gedragen (in de nek) op de Dag des Oordeels. Allah behoort de een erfenis (wat is) in de hemel en op aarde. Allah Mahateliti van wat gij doet. [Ali Imraan / 3: 180]

Allah de Almachtige zegt ook:

وأما من بخل واستغنى) 8 (وكذب بالحسنى) 9 (فسنيسره للعسرى) 10 (وما يغني عنه ماله إذا تردى

En als voor mensen die gierig en zijn gevoel zelfvoorzienend (geen behoefte aan hulp van Allah), en ontkende (de beloning van) de beste, dan zouden we gemakkelijk rechts voor hem de weg naar nood (ellende). En zijn rijkdom is niet gunstig voor hem als hij was omgekomen. [al-Lail / 92: 8-11]

Abu Hurayrah radi anhu, zei hij: "De boodschapper sallAllahu 'alayhi wa salaam heeft gezegd:

لا يجتمع الإيمان والشح في قلب عبد أبدا

Zal nooit convergeren tussen keimanandan kekikirandi het hart van een dienaar voor altijd [14].

Van Abu Hurayrah radi anhu dat hij hoorde de Boodschapper sallAllahu 'alayhi wa salaam heeft gezegd:

مثل البخيل والمنفق كمثل رجلين عليهما جنتان من حديد من ثديهما إلى تراقيهما, فأما المنفق فلا ينفق إلا سبغت, أو وفرت على جلده حتى تخفي بنانه, وتعفو أثره, وأما البخيل فلا يريد أن ينفق شيئا إلا لزقت كل حلقة مكانها, فهو يوسعها فلا تتسع

De gelijkenis vrek en degene die berinfak is als twee mannen die het dragen armor (schilden) dat zowel de melk tot aan het sleutelbeen dekt. Als voor degenen die berinfak berinfak, maar het is niet dat hij het pantser dat hij droeg het als dekmantel voor de voormalige stap ontwikkelen. Terwijl grabber dat hij niet van plan om door te brengen in iets wat het zal sterker pantser cirkel die hecht aan elke plaats haar te krijgen, probeerde ze om het te ontspannen, maar het pantser was niet bereid om te evolueren [15].

Curmudgeonly, gierige en gierig inclusief gevallen te vernietigen, zoals de Profeet 'alayhi wa salaam zei:

ثلاث مهلكات: شح مطاع, وهوى متبع, وإعجاب المرء بنفسه

Drie gevallen vernietigen (ie) gierig (gierig) worden gehoorzaamd, verlangens gevolgd en verwondering op zichzelf [16]

Rasûlullâhn toevlucht zoeken bij Allah tegen kezhaliman,

اللهم إني أعوذ بك أن أضل أو أضل, أو أزل أو أزل, أو أظلم أو أظلم, أو أجهل أو يجهل علي

Ya Allah, voorwaar, ik zoek toevlucht bij U, opdat ik dwalen of misleid (door de duivel of het karakter van Satan), een vergissing maakt of verongelijkt, uitglijden of ontspoord persoon, menzhalimi (vervolgen) of dizhalimi (vervolgd), en maak een dwaas of misleiden . [17]

Profeet 'alayhi wa salaam ook toevlucht te zoeken in Allah de Almachtige uit de aard van hunks, gierig en gierig. Onder het gebed dat hij las was:

اللهم إني أعوذ بك من الجبن, وأعوذ بك من البخل, وأعوذ بك من أن أرد إلى أرذل العمر, وأعوذ بك من فتنة الدنيا وعذاب القبر

Ya Allah, voorwaar, ik zoek toevlucht bij U tegen lafheid, ik zoek mijn toevlucht bij U tegen de aard van de hunks / vrek, ik zoek mijn toevlucht in Mudari terug naar het leven van de minst (seniele), en ik zoek mijn toevlucht bij U tegen de fitnah (verleiding) wereld en het graf kwelling. [18]

Profeet 'alayhi wa salaam ook veel te zeggen een gebed hieronder:

اللهم إني أعوذ بك من الهم, والحزن, والعجز, والكسل, والبخل, والجبن, وضلع الدين, وغلبة الرجال

Ya Allah, voorwaar, ik zoek toevlucht bij U tegen verdriet, verdriet, zwakte, luiheid, curmudgeonly natuur (gierig), laf, schuldslavernij, en gecontroleerd door anderen. [19]

FAWA'ID:
1. Allah, de meest rechtvaardige en nooit doen onrecht aan Zijn dienaren.
2. Allah de Almachtige verbiedt kezhaliman op Zich
3. Allah de Almachtige verbiedt kezhaliman op Zijn dienaren.
4. Moet eerlijk in alle opzichten en mag niet onrecht / vervolging te doen voor iedereen.
5. kezhaliman duisternis op de Dag des Oordeels.
6. De meeste overtreders kezhaliman is shirk doet of partners aan Allah met iets.
7. brutaliteit dienaar van anderen, of een liniaal om zijn onderdanen, of een werkgever aan zijn werknemers, en anderen zullen worden vervolgd / beloond door Allah tot de Dag des Oordeels.
8. brutaliteit menyebabkandatangnya toorn en straf van Allah.
9. Wij zullen voorzichtig zijn om mensen do'anya dizhalimi of vervolgd vanwege hun gebed wordt door Allah de Almachtige verleend.
10. Verbod hard en waarschuwing tegen hebzucht en gierigheid.
11. hebzucht en wreedheid, met inbegrip van de oorzaak van de verspreiding van de criminaliteit, vernietiging, vijandigheid, en andere slechte dingen.
12. wreedheid en hebzucht in de grote zonde dat de vernietiging van de wereld en de vernedering veroorzaakt voor de daders op de dag des Oordeels.
13. Hebzucht zal de internationale gemeenschap te slepen tegen de ondeugden en stort ze aan bloedvergieten en onfatsoenlijkheid.
14. Zij die geloven dat de natuur Karim (royale) en veel liefdadigheid, terwijl de huichelaars hebben het karakter van een vrek, hunks en gierig.
15. De Profeet 'alayhi wa sallam verbood doen zhalim en gierig en hij toevlucht tot Allah de Almachtige van brutaliteit en gierige natuur.[Overgenomen uit het tijdschrift editie van As-Soennah 10 / Jaar XVII / 1435H / 2014M. Uitgevers Stichting Permanent Comité Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo Alleen 57 183 Tel. 0271-858197 Fax 0271-858196]

No comments:

Post a Comment