!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Tuesday, September 8, 2015

Indonezija ponovno postati članica OPEC, što to potrebno ?.

Vožnja nije završen (367)

(Dio 367), Depok, West Java, Indonnesia, 8. rujna 2015, 03:42).

Indonezija ponovno postati članica OPEC, što to potrebno ?.

U pogledu proizvodnje Indonezija je neprimjereno da se član OPEC, jer Indonezijski proizvodnja nafte ne više od 800.000 barela dnevno, dok je domaća potrošnja dosegla 1,5 milijuna barela dnevno.
Indonezija je ponekad ima čudan politiku, treba odbiti u svjetskim cijenama nafte koja je dosegla US $ 45 po barelu biti zahvalni, jer je domaća potrošnja je mnogo više, ali svaki Cijene svjetske nafte rastu, vlada uvijek podići cijene lož ulja (BBM) ali kada su cijene nafte i dalje pada vlade samo zatvoriti oči, ne spustiti cijene nafte na benzinskoj postaji (benzinske crpke) u zemlji, ali ako je cijena benzinskih postaja dolje, troškovi prijevoza i ići dolje i to će pritisnuti cijene osnovnih namirnica, poput riže i cijene drugo, čime se povećava ljudi kupovnu moć.
Nije mnogo se može učiniti Indonezija kao član OPEC, Indoneziji zbog razine proizvodnje za više od 800.000 barela dnevno, dok je domaća potrošnja dubliranje broja ukupne proizvodnje (oko 1,5 milijuna barela dnevno).
Koja je u nepovoljnom položaju od cijene nafte niske svjetskim su 12 OPEC prisutnih članova, osim Rusije i SAD divovska poduzeća koja istražuju i iskorištavaju naftu i plin s visokim troškovima u kontinentalnim Sjedinjenim Američkim Državama.
Ruski izvoz sirove nafte i prirodnog plina je vrlo veliki veliki hit s padom cijena nafte, jer je većina državnog proračuna uvelike ovisi stranih izvoza nafte i prirodnog plina.
Analitičari predviđaju pad cijena nafte u svijetu danas zbog inženjering Sjedinjenih Američkih Država i njezinih saveznika u NATO-u (UK i Norveška), kako bi smanjila svijet cijene nafte i dalje davati lekcije u Rusiju nakon aneksije Krim iz Ukrajine dobio preko ekonomskog embarga iz SAD-a i NATO-a.
Štoviše, Rusija smatra neposlušan (zločest) osim nakon pripojenjem Krim također podržavaju politički i oružje na pro-ruskih separatističkim pokretima u istočnoj Ukrajini.
Za arapskih zemalja članice OPEC još uvijek niskim troškovima proizvodnje može samo po US $ 3 po barelu, cijena nafte su jeftinije još uvijek u njihovu korist.
Što se tiče Rusije, troškova proizvodnje nafte DN njihovog plina u Sibiru snježne troškove veće proizvodnje, div tvrtka Sjedinjene Države djeluju u kontinentalnoj Sjedinjenim Američkim Državama, na moru i na Aljasci, kao i troškovi su visoki, ali zbog domaće potrošnje golema SAD , proračun i SAD ne ovisi o nafti i plinu, ali iz poreza i drugih robnog izvoza (vojnih proizvoda, računala, IT usluga i drugih proizvoda), zatim niske cijene nafte i dalje su više koristan SAD.


U studenom 2015., Indonezija službeni ulazak OPEC Opet
KATADATA - Indonezija vremenom prihvatili natrag u zemljama članicama izvoznicama nafte ili organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEC). Naime, prije sedam godina, Indonezija je vladao iz organizacije jer je postala uvoznik nafte.

Glavni tajnik Ministarstva energetike i mineralnih resursa (ESDM) Teguh Pamudji otkrila, ona je dobila pismo obavijest od glavnog tajnika OPEC prošlog tjedna. "Indonezija je prihvaćen kao član OPEC, a ne promatrač", rekao je Katadata, u ponedjeljak (7/9). Međutim, Indonezija će učinkovito menjaqdi članica OPEC-u studenom.

Indonezija će postati 13. članica OPEC-a jedini je član OPEC iz Azije osim zemalja u regiji Bliskog istoka. Prije sedam godina, Indonesia pod predsjednikom Susilo Bambang Yudhoyono odlučio izaći iz proizvodnje OPEC nafte zbog deficita. Trenutno, potrošnja nafte u zemlji je oko 1,5 milijuna barela dnevno, dok proizvode samo 800 tisuća barela dnevno.

Od sredine ove godine, indonezijska vlada istražiti mogućnost OPEC ponovni ulazak. Naime, u posljednjem 3-6Juni, ministar energetike i mineralnih resursa Sudirman Said prisustvovao OPEC konferenciji u Beču, Austrija. Prema Sudirman, ako Indonezija se nalazi u naselju OPEC, Indonezija ima pristup informacijama nafte i plina redovito.

Osim toga, Indonezija također može uspostaviti prijateljske odnose s proizvođačima nafte. To je svakako Vladina strategija kako bi ga lakše doći opskrbu naftom iz zemalja članica OPEC-a.

Međutim, Pri Agung Rakhmanto, energija promatraču iz Trisakti sveučilišta, rekao je da je ulazak Indonezija u OPEC nije jamstvo da će biti lakše dobiti ulje. To sve ovisi o diplomacije u svakoj zemlji. "Samo relativno otvoren pristup", rekao je on.

Osim toga, Vlada također mora biti u mogućnosti pozvati neke članice OPEC ulagati u Indoneziji. Na taj način, članstvo u OPEC stvarno koristan za Indoneziju.

S druge strane, interes zemalja OPEC-a Indonezija je sada drugačija. Zemlje OPEC usred kočnice na proizvodnju koja je uzrokovala cijena nafte na svjetskom pao na oko US $ 40 po barelu. Dok Indonezija još uvijek treba povećati proizvodnju nafte jer je do sada država uvoznica nafte.

Predsjednik Jokowi Podržava Indonezija znakovni OPEC
"On nije mogao složiti, trebamo družiti, imati interakciju s tržišta (proizvođači i izvoznici nafte)
KATADATA - Ministar energetike i mineralnih resursa (ESDM) Sudirman Rekao je tvrdio da su dobili podršku od predsjednika Joko Widodo (Jokowi) na indonezijskoj planu aktivne opet u Organizaciji zemalja izvoznica nafte ili Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC).

Prema njemu je namjera dvaput podnosi predsjedniku Joko Widodo. Prvi put je izrazio namjeru kad radnog posjeta Papui Novoj Gvineji, zajedno s predsjednikom. Postoji Jokowi Predsjednik je rekao da snažno podupire Indoneziju ponovno ući u OPEC.

Sudirman također izrazio namjeru traži dozvolu da prisustvuju OPEC konferenciji održanoj 3-4 lipnja 2015. U to vrijeme, predsjednik je ponovio svoju potporu Jokowi.

"On nije mogao složiti, trebamo družiti, imati interakciju s tržišta. Osim toga, mi smo jedan od najvećih kupaca, pa je prirodno da smo uspostavili odnos sa proizvođačima, izvoznicima", rekao je u Ministarstvu energetike, Jakarti, u petak (15/5).

Želja Vlade ponovno ući u ovaj članica OPEC je dobio kritike od nekih četvrtine. Bivši član reforme upravljanja tim nafte i plina Indonezija Fahmi RADI smatra nesposobnim da bude član OPEC. U stvari, ona brine Indonezija bi smiješno, ako je prisiljen postati članice OPEC.

Prema njegovim riječima, od 2005. Indonezija je smatran neto uvoznik (uvoznik) ulja. Iako i dalje izvozi, ali veće uvoza nafte. Dok su zahtjevi da postane članica OPEC je zemlja neto izvoznik (neto izvoznik).

Voditelj programa i kontrola proračuna Odjel za planiranje Kontrola SKK Migas koji je i OPEC Benny Fiskalna politika Analiza Lubiantara, rekao je Indonezija je vrlo teško da se pridruži OPEC. Da bi postali zemlja promatrač je pod uvjetom da je neto izvoznik.

Razlozi za dobivanje lakši ulje nije bio u pravu. Prema njegovim riječima da bi se ulje ne mora biti OPEC. Prema njemu bi se moglo dobiti unapređenje bilateralnih odnosa sa zemljama proizvođači nafte.

"Malezija nikada nije postala članica OPEC, ali može lako dobiti zbog interakcije ulja sa zemlje proizvođači nafte idu dobro," rekao je.

Indonezija je nekada član OPEC od 1961., ali onda je odlučio da se iz članstva u 2008. Ova odluka jer Indonezija je postala neto uvoznik. Istraživanje i obim proizvodnje je smanjen, tako da su rezerve nafte i plina smanjuje. Iako je potreba za naftom i plinom u Hrvatskoj i dalje rasti.

Na temelju podataka iz Izvršne agencije za uzvodno nafte i plina (BP Migas), proizvodnja sirove nafte Indonezija od 1996. do 2006. godine i dalje pada u prosjeku za 10-12 posto. Ova proizvodnja pad usporen na 2-3 posto u razdoblju od 2006. do 2011. godine.

Problem je pad proizvodnje je obrnuto proporcionalna stopa potrošnje nafte u zemlji porasli su u prosjeku za 5,8 posto. To čini Indonezija mora uvoziti naftu u susret nacionalne potrebe.

Kuvajt ministar nafte Ali al-Omair u utorak je izjavio kako je "vrlo sigurni" da članovi OPEC Zaljevskog kartela podržava zadržavanje proizvodnje strop nepromijenjena na važnim sastancima ovaj tjedan. U izjavi za službene novinske agencije KUNA po dolasku u Beč, Omair rekao da OPEC je opcija "održati ili povećati proizvodnju strop" pemotongan.Organisasi nadjačati zemalja izvoznica nafte (OPEC), koji se sastoji od 12 zemalja će održati sastanak u petak odlučiti razinu proizvodnje u drugoj polovici 2015. godine, usred očekivanja da će razina proizvodnje dipertahankan.Omair navedeni ministri iz članica OPEC zaljev osim Kuvajt uključujući teškoj producent Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Katara održat će koordinacija razgovore uoči pertemuan.Bersama zajedno, četiri zemlje Gulf proizvodi oko 17 milijuna barela dnevno (BPD), ili 55 posto proizvodnje OPEC je trenutno 31 milijuna barela dnevno. Saudijska Arabija sama proizvodi 10,3 milijuna barela dnevno. "Globalna scena zahtijeva od nas da ne donosi odluke koje mogu imati negativan utjecaj na tržištu i opcije dostupne za OPEC je za održavanje i povećanje proizvodnje strop", rekao je saudijski Ulje dia.Menteri Ali al -Naimi izjavio je u utorak da OPEC ne smanjiti svoje proizvodne strategije kako bi osigurali tržišni udio bio bekerja.Ketika pitao da li je ova strategija bila uspješna, Naimi novinarima: "Odgovor je da ... Potražnja je u porastu. Nabava usporava. To je činjenica. Tržište se stabilizira. "Nekoliko drugih članova, posebice Venezuela i Iran, pozvao je za proizvodnju smanjiti za podršku ulje harga.Harga su izgubili gotovo pola svoje vrijednosti od lipnja 2014., kada je Brent trguje oko 115 dolara po barelu i sirove nafte u New Yorku gotovo 108 dolara po barel.Omair povezati relativni porast cijene nafte u OPEC je prisiljen neke velike troškove proizvodnje zastoju, posebno u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi, a do povećanja globalnog gospodarskog rasta.
Svjetske cijene nafte i dalje pada. Za ovaj dan, cijena nafte u svijetu je još uvijek kod kuće, u rasponu od 50 $ po barelu.

SAD Energy Information Administration objavio deset najvećih zemlju ulja proizvodnju u svijetu u 2014. Ove zemlje uspjele u proizvodnji milijuna barela nafte dnevno. Izvješćivanje iz CNN Money, u srijedu (02/04/2015) sljedeći popis.

Sjedinjene Američke Države (SAD)

Supersila zauzela prvo mjesto kao najveći zemlji proizvođača nafte u svijetu s 12,4 milijuna barela dnevno. Proizvodnja nafte SAD je uvijek znatno povećana svake godine.

Saudijska Arabija

Zemlje koje su postale nafte kraljev dvor zauzima drugo na popisu najvećih zemlje proizvođača nafte u svijetu. Saudijska Arabija je uspio snimiti proizvodnju nafte od 11,6 milijuna barela dnevno.

Rusija

Zemlja uspio proizvesti čak 10,6 milijuna barela nafte dnevno. Ne samo kao proizvođač nafte, zemlja je također poznato da države nekad poznat kao drugi najveći proizvođač prirodnog plina na svijetu.

Kina

Kina je na četvrtom mjestu, kao najveća zemlja proizvođača nafte u svijetu. Bambus zavjese zemlja je u stanju proizvesti 4,4 milijuna barela nafte dnevno.

Kanada

U prvih pet su kanadski. Naftna industrija je glavno primarnog sektora Kanade. Zemlja proizvodi 4,3 milijuna barela nafte dnevno.

Iran

Zemlje na Bliskom istoku, kao što su Iran je zemlja koja je često u sukobu s drugim zemljama zbog svoje nafte bogatstva. Je li na šestom mjestu, proizvodnje nafte Irana za 3,4 milijuna barela dnevno.

Irak

Ista stvar s Iranom, zemlje Bliskog istoka kao što su Iran, također poznat kao najveći proizvođač nafte u svijetu. Je sedmi, iračka proizvodnja nafte dosegla 3,3 milijuna barela dnevno.

Ujedinjeni Arapski Emirati

UEAberibukota u Abu Dhabi je najveći grad Dubai. UAE je jedan od najvećih proizvođača nafte zemlje u svijetu s proizvodnjom od 3,2 milijuna barela dnevno. UAE je na osmom mjestu u ovom popisu.

Meksiko

Meksiko je zemlja nalazi u Sjevernoj Americi. Iako uključena kao jedan od najvećih proizvođača nafte zemlje u svijetu, proizvodnja Meksiko nafte i dalje pada u posljednjih nekoliko godina. 2014. istaknuo proizvodnja nafte meksički pala je na 2,8 milijuna barela dnevno.

Kuvajt

U posljednjem mjestu je Kuvajt. Proizvodnja nafte u zemlji se očekuje do 2,8 milijuna barela dnevno.

No comments:

Post a Comment