!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Sunday, September 6, 2015

Islam blomstra och skapa en fredlig man.

Resan var inte klar (363)

(Del 363), Depok, West Java, Indonnesia den 5 september 2015 02:45).


Islam blomstra och skapa en fredlig man.

Islamiska religionen avslöjas av Gud genom ängeln Gabriel till profeten Muhammed som ingår i den heliga boken Koranen och Sunnah (al-lärt / hadith) är avsedd så att människor kan leva säker, lycklig och välmående både för att leva i denna värld och i livet (paradiset ).
Islam lär ut att människan inte skulle döda en annan människa, även om människor inte hade omfamnat Islam (otrogna), även profeten Muhammed sade en person kommer inte att gå till himlen om dödade en annan person, även om han otrogna.
Islam undervisar också enkelt liv, inte slösaktiga, ens på grund av enkelheten i Islams läror är detta yamh gör hundratals arbetare från Kina till islam, precis som han såg begravningen av saudierkonungen görs helt enkelt, utan ljudet av explosionen och begravdes för enkelt bara begravdes utan konstgjord grav rikt.
Islamiska läror är enkla och absurt om vi förklara vetenskapligt och empiriskt att vara lättsmält lyssnare. Detta är vad som gör en kanadensisk Ustad Genom sin predikan, mer än 3.000 amerikanska soldater bersyahadat (ange islam) mitt i Gulfkriget. Nu, Ustad (lärda) som föddes med namnet Dennis Bradley Philips hela världen, inklusive Indonesien att predika.


 REPUBLIKA.CO.ID, JAKARTA - genom förkunnelse, mer än 3.000 amerikanska soldater bersyahadat mitt i Gulfkriget. Nu är forskare föds med namnet Dennis Bradley hade möjlighet att presentera Philips fyller utrymmet propaganda skärgården.
Proselytizing aktiviteter jamaicansk födda kanadensisk medborgare är tillräckligt för att stjäla uppmärksamhet världen. Dr Abu Ameenah Bilal Philips kan ge en vetenskaplig förklaring, äkta och rationellt för det internationella samfundet som är avgörande men fylld med missuppfattningar mot islam.

Att leverera sitt budskap, Dr Bilal Philips har högt kvalificerad vetenskaplig kapacitet. Han avslutade en BA-program inom islamiska studier vid Islamic University of Medina, program MA i islamisk teologi vid King Saud University i Riyadh, och slutligen fick titeln doktor i islamisk teologi från University of Wales.

Dr Bilal Philips bidrar också berika islamisk litteratur med mer än 50 böcker som han skrev, översätta och kommentera. Han redigerade också och publicerade en serie av 56 böcker för barn tro på den internationella islamiska skolor.
Resan i livet och andan i hans budskap uppmuntrar Dr Bilal Philips att etablera ett centrum för islamiska studier i olika länder, bland annat Institutionen för islamiska studier vid Preston University i Förenade Arabemiraten, Academy of islamiska studier i Qatar, Institutionen för islamiska studier i engelska på Knowledge International University i Saudiarabien, College av Da'wah och islamisk kultur i Sudan samt inrättande av Preston International College i Indien.

Konvergens av teknik i dagens digitala tidsåldern, han också utnyttjas som ett medel för propaganda för att nå människor över hela världen. År 2007, Dr Bilal Philips grundade Islamiska Online University (IOU) som den första institution som organiserar utbildningsverksamhet islam stratum-1 på nätet. Till denna dag, har IOU mer än 150.000 studenter från 219 länder, vilket gör IOU som nummer ett universitet i världen i en mångfald av studenter.
Mitt i hans arbete i akademisk verksamhet och propaganda, tog Dr Bilal Philips tid att fylla i en allmän bedömning i Indonesien. IOU har utsett IslamDiaries som en taklim i Indonesien att genomföra en undersökning om "Varför Islam?" Att hållas den 7 september 2015 i Masjid Al Bina, Jalan Pintu Satu Bung Karno, Senayan, Jakarta.

Tauhid, VÄGEN TILL rättvisa och välstånd

Av
Al-Ustadz Yazid bin Abdul Qadir Jawas


Tauhid POSITION I ISLAM
Tawhid är roten av tacksamhet för en muslim. [1]

الحمد لله وحده, والصلاة والسلام على نبينا محمد وعلى آله وصحبه ومن تبعهم بإحسان إلى يوم القيامة, وبعد:

Alhamdulillaah erbjuder vi alltid våra ändlösa tacksamhet till Allah den Allsmäktige -Rabb barmhärtighet Barmhärtigast. Han har två ojämförlig fördel, vilket gynnar gynnar Islam och Sunnah. Med både en tjänst, kommer man att finna lycka och räddas från straffet, både i denna värld och i livet.

Därför, för Guds tjänare som har fått sådana favörer, bör knyta den med tacksamhet, och alltid be till Gud, för att bli en tjänare alltid att vara tacksam. En muslim och ett bevis på tacksamhet för denna välsignelse, nämligen att vara muslimer glädje som Gud som sin Herre, islam som en religion och Profeten 'aleihi wa sallam som profeten.

Böner och hälsningar kan alltid tercurahkan till profeten Muhammad beläggningar av profeterna, ingen profet sesudahnya- som har kommunicera budskapet, uppfylla sitt mandat, ge råd till ummah, och ummah har leadeth i ljusbanan och raka, som de hade tidigare i uppenbart fel.

Skyldigheter en sann muslim är en anhängare av profeten Muhammed 'aleihi wa sallam trogen, att följa anvisningarna, imitera hans exempel, genomföra Sunnah och Sunnah-Sunnah försvara och hålla sig borta från shirk och kätteri. Profeten 'aleihi wa sallam sänd av Gud, att övertyga människorna som mentauhidkan Gud och hålla alla typer av shirk.

Meningen i enighet för muslimer, är särskilt Ahlus Sunnah wal Jama'ah meningen som inte är främmande, eftersom monoteism till dem, som ett sätt att dyrkan som måste genomföras i vardagen och som först predikade före den andra.

Allah den Upphöjde säger:

فاعبد الله مخلصا له الدين ألا لله الدين الخالص

... Så Dyrka Allah genom att rena lydnad till Honom. Kom ihåg, den enda religionen Gud tillhör nätet (från Shirk) ... [az-Zumar / 39: 2, 3]

Allah den Allsmäktige säger också:

وما أمروا إلا ليعبدوا الله مخلصين له الدين

Även om de inte är beställda, utom för att dyrka endast Allah genom att rena lydnad till honom ... [al Bayyinah / 98: 5].

Hela profeterna och apostlarna عليهم الصلاة والسلام har predikat monoteism till sitt folk i varje period (generation) det. Som Allah säger:

ولقد بعثنا في كل أمة رسولا أن اعبدوا الله واجتنبوا الطاغوت

Och faktiskt, vi har skickat till alla människor en budbärare, (för samtal) för att endast dyrka Allah (dvs. mentauhidkanNya) och bort från det onda ... [an-Nahl / 16: 36].

Och hans ord:

وما أرسلنا من قبلك من رسول إلا نوحي إليه أنه لا إله إلا أنا فاعبدون

Vi har inte sänt någon apostel framför dig (Muhammad), men vi uppenbarat för honom: "Se, det finns ingen gud (rätten att diibadahi korrekt) annat än jag, så ni tillber mig". [al-Anbiya '/ 21: 25].

Hans ord också:

فأرسلنا فيهم رسولا منهم أن اعبدوا الله ما لكم من إله غيره أفلا تتقون

Då Vi skickade dem en budbärare från sinsemellan (säger): "Worship ni till Gud, ibland finns det ingen gud av sanning till dig i andra Så, varför inte du fruktar honom (till honom).?" [Al Mukminun / 23: 32].

Alla apostlarna börjar sitt uppdrag till sitt folk till monoteism Uluhiyyah, så att de ensamma kan dyrka den ende sanne Guden.

Alla apostlarna sade till sitt folk för att dyrka endast Allah. [2]

Glory härlighet vetenskap beror på vad som studeras. Och vetenskapen om monoteismen är lika ädel ädel vetenskap. Vetenskap som mest stor och ädel är vetenskapen om monoteism och Ushuluddin. Jo, på monoteism att Gud skapade jinn och människorna, sänka böcker skickade apostlarna, och att skapa himmel och helvete. Den som studerar vetenskap och praktisera den, då han rättfärdig man lycklig. Istället, vem ignorera det och inte vill lära sig, då han är olycklig och eländig.

Gud sade till sina tjänare för att studera syar'i, den första som ska studeras är vetenskapen om tawhid, Gud vet, undersöka hur mentauhidkan Gud, tillbe honom på rätt sätt. Allah den Upphöjde säger:

فاعلم أنه لا إله إلا الله واستغفر لذنبك وللمؤمنين والمؤمنات والله يعلم متقلبكم ومثواكم

Så vet att det finns ingen Gud (som har rätt diibadahi höger), men Allah, och be om förlåtelse för dina synder och över (synd) de troende, män och kvinnor. Och Allah vet det verksamhetsställe och bosättning-mu. [Mohammad / 47: 19].

Människor som dör i ett tillstånd av Tawheed till Gud, då han kommer att komma till himlen. Profeten 'aleihi wa sallam sa:

من مات وهو يعلم أنه لا إله إلا الله دخل الجنة.

Vem dog och han vet att det inte finns någon gud har rätt diibadahi korrekt annan än Allah, då går han till himlen. [3]

Således är läget för monoteismen som en grund för att bygga en muslimsk välgörenhetsorganisation. Uppmärksamhet av en klok naturligtvis alltid fokuserat på att förbättra grunden. Medan dåre, kommer han att fortsätta att höja byggnaden, utan cemente grunden, så robohlah byggnad.

Uppriktighet och monoteismen, liknas också vid ett träd som växer i levern, gärningar är grenarna, är fred frukten som känns i livet i denna världen och evigt nöje i Livet. Eftersom frukterna av paradiset, inte kommer att avbrytas och olaglig. Likaså "frukt" uppriktighet och monoteism i världen, kommer inte att avbrytas och olaglig. Kesyirikan, ligger och riya "som ett träd som växer i människohjärtat, är hans värld rädsla, oro, förvirring och inskränkthet som känns i bröstet, och mörkret som drabbade levern. Även i fortsättningen kommer att bära Zaqqum [4] och evig pina. [5]

Tauhid DEFINITIONER & TYPER grejer [6]
Tawhid -I den arabiska språket är mashdar av وحد, يوحد, توحيدا, det innebär att göra något som man.

Tawhid -i vetenskap syar'i (terminologi) - är Guds enhet mot något speciellt för honom, både i Uluhiyyah, Rububiyyah och Asma "och hans attribut. Tawheed innebär dyrkan endast till Allah.

Tawhid består av tre typer: Rububiyyah Tawheed, Tawheed Uluhiyyah och Tawheed al Asma "wash-Shifat.

Tawhid Rububiyyah, nämligen mentauhidkan allt vad som görs Allah Ta'ala, antingen skapa, ge lycka, slå på och av. Gud är kung, linjal och Rabb som arrangerade allt. Allah den Upphöjde säger:

ألا له الخلق والأمر تبارك الله رب العالمين

... Kom ihåg att skapa och beställa precis rätt Gud. Ära vare Gud, den Herre. [al A'raf / 7: 54]

Tawhid Uluhiyyah, nämligen Enhet Allahs Ta'ala genom allt arbete av anställda, som på ett sådant sätt att de kan komma närmare Gud när det disyari'atkan av honom, såsom be, Khauf (rädsla), kungens (hopp), mahabbah ( älskar), dzabh (slakt), bernadzar, isti'aanah (hjälp), istighatha (för att få hjälp i svåra tider), isti'adzah (skydd) och allt som Gud befallt disyari'atkan och utan menyekutukanNya med vad också. Alla dessa och andra dyrka bör göras endast i endast Allah och uppriktigt om den.

Allah den Upphöjde säger:

وإلهكم إله واحد لا إله إلا هو الرحمن الرحيم

Och din Herre är Gud den Allsmäktige, ingen gud som har rätt diibadahi ordentligt men honom. Nådig, Barmhärtigast. [al-Baqarah / 2: 163].

Tawheed Asma "wash-Shifat Gud, är att skapa något som Allah och Hans sändebud har inrättat sig, antingen namn eller Guds egenskaper, liksom mensucikanNya av alla skam och brister, eftersom det har renats av Allah och Hans Sändebud. Och vi ska upprätta Guds natur, båda ingår i al Koranen och Sunnah, och bör inte vara ditakwil.

Ord Allah Ta'ala:

ليس كمثله شيء وهو السميع البصير

Det finns ingenting som honom. Och han är All-höra Män Seer. [Aska Shura / 42: 11].

Islam är en religion Tauhid
Islamisk definition är:

الإستسلام لله بالتوحيد والإنقياد له بالطاعة والبراءة من الشرك وأهله.

(underkastelse till Gud genom mentauhidkanNya, undergiven honom att genomföra efterlevnad (över alla kommandon och förbud), och befria dig från shirk och de som gör shirk). [7]

Om vi återvänder till al Koranen, har Allah informerat oss om att "aqidah hela apostel är monoteism, och deras uppdrag börjar med tauhidullah och monoteismen är den största och viktigaste fråga som de bär.

Således förhållandet "aqeedah av monoteismen mot hela Sharia profeter (inklusive profeten Muhammed) عليهم الصلاة والسلام är som grunden för en byggnad (och som andan i kroppen). Eftersom kropparna inte kommer att stå upp och lever, utom i närvaro av andar.

Profeten 'aleihi wa sallam börja predika för monoteismen, liksom i hela aposteln. Bland exemplen är, Profeten 'aleihi wa sallam till Mu'adh bin Jabal radi anhu när den skickas till Jemen. [8]

Han 'aleihi wa sallam sa:

إنك ستأتي قوما أهل كتاب, فإذا جئتهم فادعهم إلى أن يشهدوا أن لا إله إلا الله, وأن محمدا رسول الله (وفي طريق: فليكن أول ما تدعوهم إليه عبادة الله), (وفي أخرى: أن يوحدوا الله) فإن هم أطاعوا لك بذلك (وفي رواية: فإذا عرفوا الله), فأخبرهم أن الله قد فرض عليهم خمس صلوات في كل يوم وليلة, فإن هم أطاعوا لك بذلك فأخبرهم أن الله قد فرض عليهم صدقة تؤخذ من أغنيائهم فترد على فقرائهم, فإن هم أطاعوا لك بذلك فإياك وكرائم أموالهم واتق دعوة المظلوم فإنه ليس بينه وبين الله حجاب.

Visst du kommer till ett folk i boken, sedan bjuda in dem att vittna om att det inte finns någon gud som har rätt diibadahi korrekt utom Allah, och att Muhammed är Allahs budbärare. (I en annan lydelse: Så första gången du predika för dem är att dyrka ensam Allah) (liksom annan formulering: Så de gör Gud som den enda berättigade diibadahi). Om de lyder han (i en historia: när de har mentauhidkan Allah), sedan berätta för dem att Allah har tvingat dem att be fem gånger om dagen. Om de lyder eftersom en sådan att sedan berätta för dem att Allah gjorde det obligatoriskt på dem välgörenhet, som tas från de rika bland dem och sedan distribueras till de fattiga bland dem. Om de lyder han, då ni skyr sin rikedom är bra och du är rädd mot dem som dizhalimi bön, eftersom det inte finns någon slöja mellan böner från personer som dizhalimi med Gud. [9]

Tauhid OCH RÄTTVISA
Först. Gud berättar att syftet med skapelsen och kommandot är att varelsen veta namnen och attribut för Hans, att de dyrkar endast Allah, ingen förenades med sina varelser, och att människan rättvisa. Rättvisa är grunden för fastställandet av himlarna och jorden, som Allah säger:

لقد أرسلنا رسلنا بالبينات وأنزلنا معهم الكتاب والميزان ليقوم الناس بالقسط

I själva verket Vi har skickat våra budbärare med att föra konkreta bevis och vi har sänt ner med dem al boken och resten (om rättvisa) för att göra det möjligt för människor att utföra rättvisa ... [al Hadid / 57: 25].

I denna vers Allah berättar att syftet med det kommande av apostlarna och sänkte hans skrifter är att mänsklig rättvisa. Den största rättvisa är tawhid (mentauhidkan Allah), och enhetligheten i ämnet, ursprung och en milstolpe för rättvisa. Medan Shirk är kezhaliman. Allah säger:

إن الشرك لظلم عظيم

Faktiskt shirk är den största kezhaliman. [Luqman / 31: 13].

Därför smita (associera partners med Allah) är den mest lagbrytare kezhaliman och monoteismen är det mest rättvisa rättvisa. [10]

Sekund. "Aqeedah av monoteism frigör hjärtat och själen i slaveri till varelser med dyrka endast Allah den Allsmäktige ensam, och inte följa men bara till Profeten 'aleihi wa sallam.
"Aqeedah av monoteismen, kräver en muslim att överge alla former av slaveri till andra än Allah, eftersom allt annat än Gud är en varelse, som inte har den minsta makt att skapa, ge och diverse andra Ilahiyyah egenskaper.

Omvänt, de som gör polyteism, vilket innebär att han har gjort orätt -lawan av adil- igen avfälling. Hur kunde han tillbedja på något, som inte har någon kekuasaan- när Gud skapade honom, och han tackade något är, det är Gud som gav honom lycka till. Allah säger:

وما خلقت الجن والإنس إلا ليعبدون ما أريد منهم من رزق وما أريد أن يطعمون إن الله هو الرزاق ذو القوة المتين

Och jag har inte skapat jinn och människorna förutom att de ska dyrka Mig. Jag vill inte ha någon av dem lycka till lite och jag inte klicka på testamenten så att de matar mig. Sannerligen Allah, Han är givaren Rizki Yang har strömmen igen mycket stark. [adh Dzariyat / 51: 56-58]

Tredje. Kommandot för att göra rättvisa.

اعدلوا هو أقرب للتقوى

... Gäller är orättvis, eftersom den (mässan) är närmare fromhet .... [al Maa-Idah / 5: 8].

Islam, som en religion monoteism, beordrade anhängare till ädla, moraliskt goda och dåliga moral förbjuder. Islam beställde alla rättvisa och goda gärningar och förbjuda onda gärningar. Allah den Upphöjde säger:

إن الله يأمر بالعدل والإحسان وإيتاء ذي القربى وينهى عن الفحشاء والمنكر والبغي يعظكم لعلكم تذكرون

I själva verket, säger Allah (du) att vara rättvis och göra gott, ge till släktingar, och Gud förbjude av oanständighet, munkar och fientlighet. Han lär dig, så att ni kan ta sig i akt. [an-Nahl / 16: 90].

Även Gud kallar Hans Bok (al-Koranen) som en rättvis dom. Allah den Upphöjde säger:

وتمت كلمت ربك صدقا وعدلا

Och har en perfekt mening din Herre (al-Koranen), (en mening) är rätt och rättvist ... -al An'am / 6 punkterna 115- punkt, mitt i nyheterna, och mässan i styr och förbjudna. [11 ]

Fjärde. Tawhid och vara rättvis mot andra muslimer och otrogna.

Tauhid olika personer mellan muslimer MED PAGAN
Profeten 'aleihi wa sallam sade, att folk säger och tror frasen enhets (لا إله إلا الله), då han är en muslim som har rätt till skydd av linjalen av muslimerna och få ett löfte om himlen. En muslim har rätt till höger om Wala "(lojalitet) av andra muslimer på grund av monoteism och lydnad till Allah och Hans sändebud 'aleihi wa sallam.

Omvänt, de som förnekar frasen om enighet i att göra Shirk -Med kesyirikan som höll honom ut ur den islamiska då personen måste bekämpas med titeln Bara "(hatet) i alla muslimer. Allah den Upphöjde säger:

قاتلوا الذين لا يؤمنون بالله ولا باليوم الآخر ولا يحرمون ما حرم الله ورسوله ولا يدينون دين الحق من الذين أوتوا الكتاب حتى يعطوا الجزية عن يد وهم صاغرون

Bekämpa dem som inte tror på Gud och den dag då och de inte förbjuder det har förbjudits av Allah och Hans Sändebud och de som erkänner inte den religion som är sann (Islam), (dvs människor) som har gett al boken tills de betalar Jizya (skatt) med villig underkastelse de befinner sig i ett tillstånd av underkastelse. [at Tawbah / 9: 29].

Word Han 'aleihi wa Sallam:

أمرت أن أقاتل الناس حتى يشهدوا أن لا إله إلا الله, وأن محمدا رسول الله, ويقيموا الصلاة, ويؤتوا الزكاة, فإذا فعلوا ذلك, عصموا مني دماءهم وأموالهم إلا بحق الإسلام, وحسابهم على الله تعالى.

Jag är beordrad att kämpa mot människor, tills de vittnar om att det inte finns någon gud (gudom) som diibadahi korrekt, men Allah och att Muhammed är Allahs budbärare, upprätthålla bönen och betala zakat. Om de hade gjort det, då deras blod och pengar om jag inte skydda rättigheterna för islam och deras räkning är i Allah Ta'ala. [12]

Kommandot för att bekämpa de otrogna och polyteisterna beror på otrohet och polyteism dem mot Allah Den som skapade dem, liksom "aqidah de som avviker från" aqeedah av monoteism; inte på grund av en personlig vendetta, bekämpa stat eller territorium. Sådan är Guds befallning till Hans budbärare, även denna nation att bekämpa de otrogna, så att folk strömmade till konvertera till Gud och mentauhidkanNya.

Kommandon slåss, slåss och döda de otrogna, är att hedniska harbi (som kämpar muslimer). När det gäller de otrogna som inte slåss muslimerna, då vi befalls att göra rättvisa åt dem och bör inte ladda ner zhaliminya. Om de kafir dhimmi (skyddad från islamiskt styre), eller mu'ahad (ingått ett avtal med den islamiska regeringen), eller musta'man (skydd av säkerheten i den islamiska regeringen), då de inte bör dödas. Allah den Upphöjde säger:

لا ينهاكم الله عن الذين لم يقاتلوكم في الدين ولم يخرجوكم من دياركم أن تبروهم وتقسطوا إليهم إن الله يحب المقسطين

Allah inte förbjuder dig att göra gott och vara rättvisa mot dem som kämpar dig på grund av religion och inte (även) utvisa dig från ditt hem. Faktum är att Gud älskar dem som agerar rättvist. [al Mumtahanah / 60: 8].

Profeten 'aleihi wa sallam hotar människor som dödar otrogna mu'ahad eller dhimmi med hårda straff. Han 'aleihi wa sallam sa:

من قتل معاهدا لم يرح رائحة الجنة, وإن ريحها ليوجد من مسيرة أربعين عاما.

Den som dödar en otrogen mu'ahad, då han inte kommer att lukta himlen. När det i själva verket kan känna doften av himlen från (distans) reser fyrtio år. [13]

Även ordet Han 'aleihi wa Sallam:

من قتل قتيلا من أهل الذمة لم يرح رائحة الجنة, وإن ريحها ليوجد من مسيرة أربعين عاما.

Den som dödar en expert dhimma, då han inte kommer att lukta himlen. När det i själva verket kan känna doften av himlen från (distans) reser fyrtio år. [14]

Detta visar att troende inte ensamma bör utgjuta blod, för att inte tala mot en muslim. [15]

Tauhid DYGD muslimska PERSONLIGT [1]
Först. Gud kommer att torka bort synder Tauhid.
Bevisen, nämligen ord Profeten 'aleihi wa sallam i en hadith Qudsi, från Anas ibn Malik radi anhu, sade han: Jag hörde budbärare' aleihi wa sallam sade Allah, upphöjd sa:

... يا ابن آدم إنك لو أتيتني بقراب الأرض خطايا ثم لقيتني لا تشرك بي شيئا لأتيتك بقرابها مغفرة.

"... O Adams barn, om du kommer till mig med alla dina synder på jorden, medan du, när jag dör inte associera minsta, verkligen jag kommer att ge dig full förlåtelse jorden ändå". [2]

Sekund. Allah Ta'ala kommer att eliminera svårigheter och sorg i världen och livet efter detta för dem som Tauhid.

Allah den Upphöjde säger:

ومن يتق الله يجعل له مخرجا ويرزقه من حيث لا يحتسب

... De som fruktar Allah, kommer han att hålla honom en väg ut. Och ge honom lycka till från den riktning som är inte oväntat ... "[ath-Thalaq / 65: 2,3].

Någon sa inte gudsfruktan, om han inte Tauhid. Människor som Tauhid och försiktig, kommer han att få en väg ut ur livets problem. [3]

Tredje. Gud kommer att göra och dekorera i hjärtat av Tauhid med kärlek till tro, samt göra i hans hjärta hat till misstro, ondska och orättfärdighet.
Allah den Upphöjde säger:

ولكن الله حبب إليكم الإيمان وزينه في قلوبكم وكره إليكم الكفر والفسوق والعصيان أولئك هم الراشدون

... Men Gud gjorde du älskar tro och göra (tro) är vacker i ditt hjärta, och gör du hatar att misstro, ondska och orättfärdighet. Det är de som följer den raka vägen. [al Hujurat / 49: 7].

Fjärde. Tawhid är den enda anledningen att få nöjet att Allah. Och folket lyckligaste med förbön av profeten Muhammad 'aleihi wa sallam är den person som uttalar لا إله إلا الله med full uppriktighet i hans hjärta.
Profeten 'aleihi wa sallam sa:

أسعد الناس بشفاعتي يوم القيامة من قال: لا إله إلا الله خالصا من قلبه أو نفسه.

Människor som är lyckligast med mandapat syafa'atku på Domedagen, det vill säga de som säger "La ilaha illallaah" uppriktigt från sitt hjärta eller sin själ. [4]

Femte. Allah Ta'ala kommer att innehålla en garanti för att Tauhid till himlen.

Profeten 'aleihi wa sallam sa:

من مات وهو يعلم أنه لا إله إلا الله دخل الجنة.

Vem dog och han vet att det inte finns någon gud har rätt diibadahi korrekt, men Allah, då går han till himlen. [5]

Sjätte. Allah Ta'ala kommer att ge seger, lättnad, triumf och härlighet till dem som Tauhid.

Allah den Upphöjde säger:

يا أيها الذين آمنوا إن تنصروا الله ينصركم ويثبت أقدامكم

O ni som tror! Om du hjälper (religion) Allah, kommer han att hjälpa dig och stärka din position. [Mohammad / 47: 7].

Sjunde. Allah Ta'ala kommer att ge ett gott liv i den här världen och livet efter detta för mannen Tauhid.

Allah den Upphöjde säger:

من عمل صالحا من ذكر أو أنثى وهو مؤمن فلنحيينه حياة طيبة ولنجزينهم أجرهم بأحسن ما كانوا يعملون

Den som gör goda gärningar, både män och kvinnor i ett tillstånd av tro, så det kommer säkert Vi gav honom ett bra liv och ska vi ge ett svar till dem med en bättre belöning än vad de har gjort. [an-Nahl / 16: 97].

Åttonde. Tauhid kommer att förhindra en muslim evigt i helvetet.
Profeten 'aleihi wa sallam sa:

يدخل أهل الجنة الجنة, وأهل النار النار, ثم يقول الله تعالى: أخرجوا من كان في قلبه مثقال حبة من خردل من إيمان, فيخرجون منها قد اسودوا فيلقون في نهر الحياء -أو الحياة, شك مالك- فينبتون كما تنبت الحبة في جانب السيل, ألم تر أنها تخرج صفراء ملتوية?

"Efter invånarna i himlen komma till himlen, och folket i Helvetet ange helvete, sedan efter att Gud sade också:" Ta ut (Helvetets) de i vars hjärtan det finns en vikt på ett senapskorn av tro, "då de tas bort från helvetet, bara de bara hade kolsvart kropp (som kol). Sedan sattes i livets flod, då deras kroppar växer (oförändrat) som tillväxten i de frön som är på stranden av floden. Inte du märker att utsädet växer gula och veck? " [7]

Nionde. Tawhid är avgörande för godkännande eller förkastande av mänsklig välgörenhet.
Perfekt eller en person beror på tauhidi välgörenhet. Människor som gör bra, men inte perfekt tauhidi, till exempel riya inte uppriktigt, gör shirk, kommer välgörenhet utan tvekan slå honom, som inte bringa lycka. Därför måste alla välgörenhetsorganisationer göras med uppriktighet för Allah, antingen i form av bön, allmosor, välgörenhet, fasta, pilgrimsfärd och andra.

Allah den Upphöjde säger:

الذي خلق الموت والحياة ليبلوكم أيكم أحسن عملا وهو العزيز الغفور

Vem skapade döden och livet som han kan testa dig, vem av er en bättre välgörenhet. Och han är den Allsmäktige, den Förlåtande. [al-Mulk / 67: 2].

I den ädla vers Allah nämner "goda gärningar", inte "välgörenhet så mycket". Välgörenhet, kallade goda eller rättfärdig, om den uppfyller två villkor, nämligen uppriktiga och Ittiba "till profeten Muhammed n. Som nämnts i hadith, att meningen لا إله إلا الله, samma dag som domen skalorna är tyngre än himmel och jord för att orsaka uppriktig.

Tionde. Tauhid människor som kommer att få en känsla av trygghet och vägledning.
Människor som inte mentauhidkan Gud perfekt, så han var alltid försiktig, han är alltid i ett tillstånd av rädsla och orolig. De är rädda för en dålig dag, eller rädsla för att ha mer än två barn, rädsla för framtiden, rädsla för sin egendom försvann och så vidare.

الذين آمنوا ولم يلبسوا إيمانهم بظلم أولئك لهم الأمن وهم مهتدون

Människor som tror och inte att blanda sin tro med brutalitet (shirk), det är de som fick säkerhet, och det är de som får vägledning. [al An'am / 6: 82].

Tauhid DYGD FÖR MUSLIM [8]
Islam som religion monoteism, är lämplig och lämpliga i varje tid, plats och villkor för ummah. Det vill säga, klamrar sig fast vid islam, kommer inte att eliminera förmån för Ummah. Även med de monoteistiska religionerna kommer Ummah vara en bra, välmående, trygg och säker. Om mänskligheten vill frälsa världen och i Livet, då borde de konvertera till islam och är föremål för att genomföra islamisk sharia. Men man måste komma ihåg, kompatibilitet och oförenlighet av islam, betyder inte att islam var föremål att hålla sig à jour med tid, plats och omständigheterna kring människan som önskas av vissa människor.

Islam är den sanna religionen, Allah Ta'ala lovar seger för dem som klamrar sig fast vid religion är bra, men på villkor att de måste mentauhidkan Gud, gjorde sig av med alla (form) smita, syar'i studera och öva rättfärdiga gärningar. Allah lovade, kommer att göra sitt beslut på jorden, bekräftar deras tro, och att göra deras liv i den här världen säker Sentausa. Allah den Upphöjde säger:

وعد الله الذين آمنوا منكم وعملوا الصالحات ليستخلفنهم في الأرض كما استخلف الذين من قبلهم وليمكنن لهم دينهم الذي ارتضى لهم وليبدلنهم من بعد خوفهم أمنا يعبدونني لا يشركون بي شيئا ومن كفر بعد ذلك فأولئك هم الفاسقون

Och Gud har lovat dem som tror ibland er och gärningar-handling, att han verkligen kommer att göra sitt beslut på jorden, som han gjorde de framför dem vid makten, och kommer förankra dem deras religion som han har valt för dem, och han verkligen kommer att förändra (staten) de, när de är rädda för att vara säker Sentausa. De tillber mig fortfarande med inte förknippar mig med någonting. Men vem är (fortfarande) inte trodde efter (löfte) som, då de är de som rebell. (en Nur / 24: 55). Se även brevet al-A'raf vers 96.

TASHFIYAH OCH MT, nyckeln återgå av härligheten av islamiska [9]
Väg till sin forna glans, och välfärd i samhället är välstånd att genomföra tashfiyah (rening) av något okänt och har infiltreras i den islamiska sharia, såsom shirk, förnekandet av attributen för Allah Ta'ala eller penakwilannya, avvisande av hadith -hadits giltig avseende "aqidah och andra. Tashfiyah också (rening) i dyrkan av olika typer av kätteri som har smutsiga renhet och perfektion av islam. Och även tashfiyah inom tolkning, juridik och olika kemungkaran som förorenar helighet av islam.

Gör sedan tarbiyah (coachning) generation muslimer över muslimer som hade rensats av kemungkaran. Dvs, med en coachning islamiskt korrekt, från en tidig ålder, och utan att påverkas av västerländsk utbildning som inte tror, ​​sedan föra dem tillsammans i enighet "aqeedah av monoteismen, dvs." aqeedah Ahlus Sunnah.

"Aqeedah Ahlus Sunnah är det bästa sättet att förena kraften i muslimerna och enheten i sina led, att fixa allt som bryts från religion och världspolitiken. Detta beror på att "aqeedah Ahlus Sunnah kan återställa muslimerna att al-Koranen och Sunnah Profeten 'aleihi wa sallam och returnerar vägen för troende, hur vänner Radhyallahu anhum. Den här funktionen kanske inte förverkligas i en någon grupp eller något missionerande organ eller någon organisation som inte omfamna "aqeedah Ahlus Sunnah wal Jama'ah. Historien har varit ett vittnesbörd om detta faktum. Endast länder som klamrar sig fast till "aqeedah Ahlus Sunnah ensam kan förena styrka muslimerna utspridda. Endast "aqidah Salaf ensam, då jihad samt befalla det goda och förbjuda det onda den upprätt, och nåddes ära islam. [10]

Med "aqidah Salaf, muslimer och predikanter-da'inya kommer att förena, för att uppnå ära och bli bäst av ummah. Detta, eftersom "aqeedah Salaf baseras al Koranen och Sunnah enligt förståelsen av följe. När det gäller "aqidah än" aqidah Salaf, kommer han inte att leverera uppnåendet av enighet, även det kommer att ske är upplösningen och förstörelse. Så ingen tvekan vägen till seger och ära muslimer, är att återgå till "aqidah och manhaj av sanning, nämligen" aqeedah Ahlus Sunnah wal Jama'ah; 'Aqidah och manhaj Salaf.

Imam Malik rahimahullah sa:

لن يصلح آخر هذه الأمة إلا ما أصلح أولها.

Kommer inte att kunna fixa detta nation, men med vad som gör en bra första generationen av denna Ummah (dvs, vänner). [11]

Khatimah: vi vädjar Istiqamah i den islamiska OCH PER förståelse Sunnah SALAFUSH radi anhum-Salih
Vi ber Gud den Allsmäktige, att vi har visat att Islams väg och Sunnah att följa manhaj Salafush-Salih och istiqamah i ett tillstånd mentauhidkan Allah, genomföra Sunnah av profeten, och tog bort alla former av shirk och kätteri. Förhoppningsvis Allah den Allsmäktige att göra oss inklusive en grupp överlevande efter i fotspåren av Companions radi anhum. Och förhoppningsvis Allah den Allsmäktige att samla oss i himlen med Profeten 'aleihi wa sallam och hans följeslagare radi anhum.

Böner och hälsningar kan alltid Gud skänkte profeten Muhammed 'aleihi wa sallam, hans familj, hans kompanjoner radi anhum, och de som följer honom' aleihi wa sallam till hans fördel fram till slutet av tiden. Och i slutet av denna propaganda är allt beröm vare Allah, Herre alla världar.

Vi avslutar med en bön monterings kaffaratul:

سبحانك اللهم وبحمدك أشهد أن لا إله إلا أنت, أستغفرك وأتوب إليك.

Ära vare Dig, o Gud, jag prisar dig. Jag vittnar om att ingen gud har rätt diibadahi korrekt om du ber jag om förlåtelse och ångrar till dig.

Beröm Rabbil 'aalamiin.

[Kopierad från tidningen upplagan av As-Sunnah 11 / år X / 1427 / 2006M. Publishers Foundation Ständiga kommittén Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Tel. 0271-858197 Fax 0271-858196]
No comments:

Post a Comment