!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Saturday, September 5, 2015

Islami shpëtim dhe për të krijuar një njeri të qetë.

Udhëtim nuk u përfundua (363)

(Pjesa 363), Depok, West Java, Indonnesia, 5 shtator 2015, 02:45).


Islami shpëtim dhe për të krijuar një njeri të qetë.

Feja islame shpallur nga Zoti përmes engjëllit Xhibril për të Profetit Muhamed të përfshira në librin e shenjtë Kur'anin dhe Sunetin (el-mësuara / hadithit) është për qëllim në mënyrë që njerëzit të mund të jetojnë të sigurt, të lumtur dhe të begatë si për të jetuar në këtë botë dhe në botën tjetër (parajsë ).
Islami na mëson se qeniet njerëzore nuk duhet të vrasë një tjetër qenie njerëzore, edhe nëse njerëzit nuk e kishte përqafuar Islamin (pafeve), edhe profeti Muhamed tha se një person nuk do të shkojnë në qiell, nëse vrarë një person tjetër, edhe pse ai pafetë.
Islami gjithashtu mëson jetë të thjeshtë, jo të kota, madje edhe për shkak të thjeshtësisë së mësimeve të Islamit është kjo yamh bërë qindra punëtorë nga Kina në Islam, ashtu si ai shikonte varrimi i Arabisë Mbretit bërë thjesht, pa tingujt e shpërthimit dhe u varros shumë e thjeshtë vetëm varros pa varr artificiale mjaft.
Mësimet islame janë të thjeshta dhe absurde nëse sqarojmë shkencërisht dhe empirikisht të jenë dëgjues të tretet lehtë. Kjo është ajo që e bën një Ustad kanadez Nëpërmjet predikimit të tij, më shumë se 3.000 ushtarë amerikanë bersyahadat (hyrë në Islam) në mes të Luftës së Gjirit. Tani, Ustad (dijetarët), i cili ka lindur me emrin e Denis Bradley Philips në mbarë botën, duke përfshirë Indonezi për të predikuar.


 REPUBLIKA.CO.ID, Xhakartë - me anë të predikimit, më shumë se 3.000 ushtarë amerikanë bersyahadat në mes të Luftës së Gjirit. Tani, studiuesit janë të lindur me emrin Dennis Bradley pasur mundësi për të paraqitur këtë Philips mbush arkipelag propagandës hapësirë.
Prozelitizmi aktivitetet Jamaican lindur qytetar kanadez është e mjaftueshme për të vjedhur vëmendjen e botës. Dr Ebu Amina Bilal Philips është në gjendje të japë një shpjegim shkencor, autentike dhe racionale ndaj komunitetit ndërkombëtar që është kritik, por i mbushur me idetë e gabuara kundër Islamit.

Në dhënien mesazhin e tij, Dr Bilal Philips kanë kapacitet shkencor kualifikuar. Ai përfundoi një program BA në fushën e Studimeve Islame në Universitetin Islamik të Medinës, MA programit në Teologji Islame në Universitetin Mbreti Saud Rijad, dhe më në fund fitoi titullin e doktoraturës në Teologji Islame në Universitetin e Uellsit.

Dr Bilal Philips gjithashtu kontribuon në pasurimin e literaturës islame me më shumë se 50 libra që ai shkroi, përkthyer dhe komentuar. Ai gjithashtu edituar dhe publikuar një seri prej 56 librash për fëmijë besimit në shkollat islamike ndërkombëtare.
Udhëtimi i jetës dhe fryma e mesazhit të tij inkurajuar Dr Bilal Philips për të krijuar një qendër të studimeve islame në vende të ndryshme, duke përfshirë Departamentin e Studimeve Islame në Universitetin Preston në Emiratet e Bashkuara Arabe, Akademia e Studimeve Islame në Katar, Departamenti i Studimeve Islame në gjuhën angleze në Universitetin Ndërkombëtar të njohurive në Arabinë Saudite, Kolegji e davetit dhe kulturës islame në Sudan, si dhe vendosjen College Preston ndërkombëtare në Indi.

Konvergjenca e teknologjisë në epokën dixhitale e sotme, ai gjithashtu përdoret si një mjet të propagandës për të arritur njerëzit globalisht. Në vitin 2007, Dr Bilal Philips themeloi Universitetin Online Islame (dëftesë borxhi), si institucioni i parë që organizon aktivitete edukative islam shtresë-1 online. Për këtë ditë, dëftesë borxhi ka më shumë se 150.000 studentë nga 219 vende, duke e bërë dëftesë borxhi si numri një universitet në botë në një diversitet të studentëve.
Në mes të punës së tij në aktivitete akademike dhe propagandë, Dr Bilal Philips mori kohë për të plotësoni një vlerësim të përgjithshëm në Indonezi. Dëftesë borxhi ka emëruar IslamDiaries si një taklim në Indonezi për të kryer një studim mbi "Pse Islami?" Do të mbahet më 7 shtator, 2015 në Xhaminë Al Bina, Jalan Pintu Satu Bung Karno, Senayan, Xhakarta.

Tewhidit, RRUGOR para drejtësisë dhe prosperitetit

Nga
Al-Yazid Ustadz bin Abdul Kadir, e Jawas


POZICIONI tewhidit NË ISLAM
Teuhidi është rrënja e mirënjohjes për një musliman. [1]

الحمد لله وحده, والصلاة والسلام على نبينا محمد وعلى آله وصحبه ومن تبعهم بإحسان إلى يوم القيامة, وبعد:

Elhamdulilah, ne gjithmonë ofrojnë mirënjohjen tonë të pafund për të Allahu i Plotfuqishëm -Rabb mëshirën mëshirues. Ai ka dy favor të pakrahasueshme, e cila favorizon favore Islamin dhe Sunetin. Me të dy një favor, njeriu do të gjeni lumturi dhe të ruhen nga dënimi, si në këtë botë dhe në botën tjetër.

Prandaj, për shërbëtorët e Perëndisë që kanë marrë favore të tilla, duhet ta lidhë atë me mirënjohje, dhe gjithmonë të kërkojë Perëndinë, në mënyrë që të bëhet një shërbëtor gjithmonë të jenë mirënjohës. Një musliman dhe një dëshmi e mirënjohje për këtë bekim, domethënë të jetë kënaqësi mysliman që Perëndia, si Zotin e tij, Islamit si fe dhe lem selam e sallallahu alejhi selam si Pejgamberit.

Lutjet dhe përshëndetjet mund gjithmonë tercurahkan për mbulesa Profetit Muhamed të profetëve, nuk ka profet sesudahnya- e cila ka qenë komunikuar mesazhin, të përmbushë mandatin, këshillojnë umetin, dhe umeti ka çon në rrugë të lehta dhe i drejtë, që ata kishin më parë në një humbje të hapët.

Detyrimet e një muslimani të vërtetë është një ndjekës i Profetit Muhamed alejhi ue selam besimtarëve, pas shkakton, imitojmë shembullin e tij, të kryejë Sunetin dhe Sunetit Sunetit të mbrojtur, dhe për të mbajtur larg nga shirkut dhe herezi. Profeti salallahu alejhi ue selem i dërguar nga Perëndia, për të bindur njerëzimin që mentauhidkan Perëndinë dhe për të mbajtur të gjitha llojet e shirkut.

Phrase e unitetit të muslimanëve, veçanërisht Ehlus Suneh uel Xhematit e është dënimi që nuk është i huaj, sepse monoteizmi për ta, si një mënyrë e adhurimit që duhet të zbatohen në jetën e përditshme dhe që i pari predikoi para të tjera.

Allahu i Lartësuar thotë:

فاعبد الله مخلصا له الدين ألا لله الدين الخالص

... Pra, adhuronie All-llahun duke pastruar bindje ndaj Tij. Mbani mend, e vetmja fe e All-llahut është neto (nga shirku) ... [ez-Zumer / 39: 2, 3]

Allahu i Plotfuqishëm gjithashtu thotë:

وما أمروا إلا ليعبدوا الله مخلصين له الدين

Edhe pse ata nuk janë urdhëruar përveç që të adhurojnë vetëm Allahun duke pastruar bindje ndaj Tij ... [el Bayyinah / 98: 5].

E gjithë profetëve dhe apostujve عليهم الصلاة والسلام kem predikuar monoteizmin me popullin e tij në çdo periudhë (e gjenerimit) atë. Siç Allahu thotë:

ولقد بعثنا في كل أمة رسولا أن اعبدوا الله واجتنبوا الطاغوت

Dhe vërtet, Ne dërguam te çdo popull një të dërguar, (për thirrje) për të adhuruar vetëm All-llahut (dmth mentauhidkanNya) dhe larg nga e keqja ... [An-Nahl / 16: 36].

Dhe Fjala e Tij:

وما أرسلنا من قبلك من رسول إلا نوحي إليه أنه لا إله إلا أنا فاعبدون

Ne nuk dërguam asnjë pejgamber para teje (Muhammed), por i kemi shpallur atij: "Ja, nuk ka zot (e drejta për diibadahi saktë) tjetër se unë, pra më adhuroni Mua". [el-Enbija '/ 21: 25].

Fjalët e tij më tepër:

فأرسلنا فيهم رسولا منهم أن اعبدوا الله ما لكم من إله غيره أفلا تتقون

Pastaj Ne dërguam te ata i dërguari nga mesi i tyre (duke u thënë): "Adhuroni Perëndinë, herë pas here nuk ka zot tjetër i së vërtetës për ju në të tjerët Pra, përse nuk frikësohen Atij (Atij).?" [El Mukminun / 23: 32].

Të gjithë apostujt fillojnë misionin e tyre ndaj popullit të tij për monoteizmin uluhijet, në mënyrë që ata mund të adhurojnë Perëndinë e vetëm të vërtetë vetëm.

Të gjithë apostujt i thanë popullit të tij për të adhuruar vetëm vetëm Allahun. [2]

Lavdi lavdia e shkencës varet nga ajo që është studiuar. Dhe shkenca e monoteizmit është si shkencë fisnike-fisnike. Shkenca që më i madh dhe fisnik është shkenca e monoteizmit dhe Ushuluddin. Sepse, në monoteizmit që Perëndia krijoi xhinët dhe njerëzimin, uljen librat, dërgoi apostujt, dhe për të krijuar qiellin dhe ferrin. Çdokush që i studion shkencën e praktikojnë atë, atëherë ai njeri i drejtë i lumtur. Në vend të kësaj, kushdo që injorojnë atë dhe nuk duan të mësojnë, atëherë ai është i mjerë dhe fatkeq.

Perëndia i tha robërit e Tij për të studiuar syar'i, i pari që të studiohet është shkenca e teuhidit, Zoti e di, të shqyrtojë se si Zoti mentauhidkan, adhuroni Atë siç duhet. Allahu i Lartësuar thotë:

فاعلم أنه لا إله إلا الله واستغفر لذنبك وللمؤمنين والمؤمنات والله يعلم متقلبكم ومثواكم

Pra, e di se nuk ka Perëndi (i cili ka të drejtë diibadahi e drejtë), por All-llahu, dhe kërko falje për mëkatet e tua dhe mbi të (mëkatin) e besimtarëve, burra dhe gra. Dhe Allahu e di vendin e biznesit dhe qëndrimit-mu. [Muhamed / 47: 19].

Njerëzit të cilët vdesin në një gjendje të teuhidit ndaj Zotit, atëherë ai do të shkojë në qiell. Profeti salallahu alejhi ue selem ka thënë:

من مات وهو يعلم أنه لا إله إلا الله دخل الجنة.

Kushdo që ka vdekur dhe ai e di se nuk ka zot tjetër ka të drejtë diibadahi saktë tjetër pos All-llahut, atëherë ai shkon në qiell. [3]

Kështu, pozita e monoteizmit është si një themel për ndërtimin e një organizatë bamirëse muslimane. Vëmendja e një kursi të mençur gjithmonë fokusuar në përmirësimin themelet. Ndërsa budallait, ai do të vazhdojë të ngre ndërtesën, pa forcimi themelet, kështu ndërtimin robohlah.

Sinqeriteti dhe monoteizmi, gjithashtu krahasohet me një pemë që rritet në mëlçi, veprat janë degët, paqja është fryti që është ndjerë në jetën e kësaj bote, dhe kënaqësi të përjetshme në botën tjetër. Si frutat e parajsës, nuk do të ndërpritet dhe të paligjshme. Mënyrë të ngjashme, "fruta" sinqeritet dhe monoteizmi në botë, nuk do të ndërpritet dhe të paligjshme. Kesyirikan, qëndron dhe Riya "si një pemë që rritet në zemrën e njeriut, bota e tij është frika, merak, konfuzion dhe ngushtësia që është ndjerë në gjoks, dhe errësira që goditi të mëlçisë. Ndërsa në botën tjetër do të mbajnë Zekumit [4] dhe dënim të përjetshëm. [5]

Tewhidit PËRKUFIZIMET & LLOJET sende [6]
Teuhidi -në gjuhën arabe është mashdar e وحد, يوحد, توحيدا, kjo do të thotë duke bërë diçka që një.

Teuhidi -in syar'i shkencës (terminologji) - është Njëshmëria e Perëndisë kundër diçka të veçantë për Të, si në uluhijet, Rububiyyah, dhe Esma dhe Atributeve të Tij. Teuhidi nënkupton adhurimin vetëm Allahut.

Teuhidi përbëhet nga tre llojesh: Rububiyyah Teuhidit, Teuhid uluhijet dhe Teuhid el-Esma larë Shifat.

Teuhidi Rububiyyah, domethënë çdo gjë mentauhidkan çfarë është bërë Allahu i Lartësuar, ose duke krijuar, duke i dhënë fat të mirë, të kthehet në dhe jashtë. Perëndia është mbreti, Sundimtar dhe Rabb i cili organizohet çdo gjë. Allahu i Lartësuar thotë:

ألا له الخلق والأمر تبارك الله رب العالمين

... Mos harroni, duke krijuar dhe duke urdhëruar vetëm të drejtë Perëndinë. Lavdi i qoftë Allahut, Zotit të botëve. [El A'raf / 7: 54]

Teuhidi uluhijet, përkatësisht Njëshmëria e Allahut nëpër të gjithë punën e të nëpunësve, të cilët në një mënyrë që ata mund të tërheqë më afër Zotit kur ajo disyari'atkan prej tij, të tilla si duke u lutur, Khauf (frika), mbreti "(shpresoj), mahabbah ( dashuri), dzabh (therjen), bernadzar, isti'ane (për ndihmë), istighatha (për ndihmë në kohë të vështira), isti'adzah (për mbrojtje) dhe të gjitha ato që Perëndia kishte urdhëruar disyari'atkan dhe pa menyekutukanNya me një çfarë shumë. Të gjitha këto dhe adhurimi tjetër duhet të bëhet vetëm në vetëm All-llahun dhe të sinqertë në lidhje me të.

Allahu i Lartësuar thotë:

وإلهكم إله واحد لا إله إلا هو الرحمن الرحيم

Dhe Zoti yt është Allahu, nuk ka zot kush ka të drejtë diibadahi duhet përveç Tij. Mëshiruesit, Mëshirëbërësit. [el-Bekare / 2: 163].

Teuhidi Esma larë-Shifat Perëndia, është të krijojë çdo gjë që Allahu dhe i dërguari i Tij kanë ngritur vetveten, as emrat apo atributet e Perëndisë, si dhe mensucikanNya të gjitha turpit dhe të metat, siç është pastruar nga Allahu dhe i Dërguari i Tij. Dhe ne do të vendosë për natyrën e Perëndisë, si të përfshira në Kur'an dhe në Sunet al, dhe nuk duhet të jetë ditakwil.

Fjala e Allahut:

ليس كمثله شيء وهو السميع البصير

Nuk ka asgjë si Ai. Dhe Ai është All-dëgjimi Men sheh. [Ash Shura / 42: 11].

ISLAMI është një fe tewhidit
Përkufizimi islam është:

الإستسلام لله بالتوحيد والإنقياد له بالطاعة والبراءة من الشرك وأهله.

(nënshtrimi ndaj Zotit me anë mentauhidkanNya, i nënshtruar Atij për zbatimin e pajtueshmërisë (mbi të gjitha urdhërat dhe ndalimet), dhe të liruar veten nga shirku dhe ata që bëjnë shirk). [7]

Nëse do të kthehemi al Kur'an, Allahu na ka informuar se "Aqidah gjithë apostull është monoteizmi, dhe misioni i tyre fillon me tauhidullah, dhe monoteizmi është çështja më e madhe dhe më e rëndësishme që ata kryejnë.

Kështu, marrëdhënia Akideja e monoteizmit kundër tërë profetëve të sheriatit (përfshirë Profetit Muhamed) عليهم الصلاة والسلام është si themelet e një ndërtese (dhe si frymën e trupit). Për shkak se trupat nuk do të ngrihet dhe të jetojnë, përveç në prani të shpirtrave.

Profeti salallahu alejhi ue selem fillojnë predikimin për të monoteizmit, si dhe të gjithë të Dërguarit. Në mesin e shembujve është, e-lAllahu 'alejhi ue sel-lem për të Muadh bin Xhebelit radi anhu kur dërgoi në Jemen. [8]

Ai salallahu alejhi ue selem ka thënë:

إنك ستأتي قوما أهل كتاب, فإذا جئتهم فادعهم إلى أن يشهدوا أن لا إله إلا الله, وأن محمدا رسول الله (وفي طريق: فليكن أول ما تدعوهم إليه عبادة الله), (وفي أخرى: أن يوحدوا الله) فإن هم أطاعوا لك بذلك (وفي رواية: فإذا عرفوا الله), فأخبرهم أن الله قد فرض عليهم خمس صلوات في كل يوم وليلة, فإن هم أطاعوا لك بذلك فأخبرهم أن الله قد فرض عليهم صدقة تؤخذ من أغنيائهم فترد على فقرائهم, فإن هم أطاعوا لك بذلك فإياك وكرائم أموالهم واتق دعوة المظلوم فإنه ليس بينه وبين الله حجاب.

Me siguri ju do të vijnë për një popull të Librit, pastaj t'i ftojë ata që të dëshmojnë se nuk ka zot tjetër i cili ka diibadahi duhura saktë përveç Allahut dhe se Muhamedi është i dërguari i All-llahut. (Në një tjetër formulim: Kështu që herën e parë që ju predikoni për ta është që të adhurojnë vetëm Allahun) (si dhe formulimin e tjera: Pra, ata e bëjnë Zotin si të vetmin diibadahi kualifikuar). Nëse ata i binden sepse ai (në një histori: kur të kanë mentauhidkan Allahun), atëherë tregoni atyre se Allahu i ka detyruar ata që të luten pesë herë në ditë. Nëse ata i binden, sepse i tillë që, atëherë tregoni atyre se All-llahu e bëri të detyrueshme mbi ta lëmoshë, e cila është marrë nga të pasurit në mesin e tyre dhe pastaj shpërndahen të varfërve në mesin e tyre. Nëse ata binden sepse ai, pra largohuni pasuria e tyre është e mirë dhe ke frikë kundër atyre që dizhalimi namazin, sepse nuk ka perde në mes lutjeve të njerëzve që dizhalimi me Perëndinë. [9]

Tewhidit DHE DREJTËSIA
First. Perëndia na tregon se qëllimi i krijimit dhe komanda është, se krijesë të dini emrat dhe atributet e Tij, që ata adhurojnë vetëm All-llahut, nuk ishte bashkuar me krijesat e tij, dhe se drejtësia Man. Drejtësia është baza e krijimit të qiejve e të tokës, siç thotë Allahu:

لقد أرسلنا رسلنا بالبينات وأنزلنا معهم الكتاب والميزان ليقوم الناس بالقسط

Ne i dërguam të dërguarit Tanë me sjelljen prova të prekshme dhe të kemi zbritëm me ata librin dhe al bilanci (e drejtësisë) për të mundësuar njerëzit për të kryer drejtësinë ... [el Hadid / 57: 25].

Në këtë ajet Allahu na tregon se qëllimi i ardhjes së Apostujve dhe ulur shkrimet e tij është ajo e drejtësisë njerëzore. Drejtësia më e madhe është teuhidi (mentauhidkan Allahut), dhe uniteti i subjektit, origjinën, dhe një moment historik për drejtësi. Ndërsa Shirku është kezhaliman. Allahu thotë:

إن الشرك لظلم عظيم

Në të vërtetë shirku është kezhaliman madh. [Lukman / 31: 13].

Prandaj, shirkut (shoqërimi shok Allahut) është më mizorë kezhaliman, dhe monoteizmi është drejtësia më e barabartë. [10]

Të dytë. "Akideja e monoteizmit çliron zemrën dhe shpirtin e nënshtrimit të krijesave me adhurim vetëm ndaj Allahut të Plotfuqishëm i vetëm, dhe mos ndiq, por vetëm për të lem selam e sallallahu alejhi selam.
"Akideja e monoteizmit, kërkon një musliman që të braktisin të gjitha format e nënshtrimit ndaj pos All-llahut, sepse çdo gjë tjetër veç Zotit është krijesë, e cila nuk ka fuqi më të vogël për të krijuar, dhënien dhe pronat e tjera të ndryshme Ilahiyyah.

Në anën tjetër, ata që bëjnë politeizmin, thotë se ai ka bërë padrejtësi -lawan e adil- përsëri kundërshtar. Si mund ai adhurojë diçka-që nuk ka kekuasaan- Ditën që Perëndia krijoi atë, dhe ai falënderoi diçka është, ajo është vetëm Zoti që i dha atij fat të mirë. Allahu thotë:

وما خلقت الجن والإنس إلا ليعبدون ما أريد منهم من رزق وما أريد أن يطعمون إن الله هو الرزاق ذو القوة المتين

Dhe Unë nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit për tjetër pos që të më adhurojnë Mua. Unë nuk dua asnjë prej tyre fat të mirë pak dhe unë nuk e klikuar vullnetet në mënyrë që ata të ushqyer mua. All-llahu, Ai është Dhënësi Rizki Yang ka fuqinë përsëri shumë i fortë. [edh Dzariyat / 51: 56-58]

Tretë. Komanda për të ushtruar drejtësinë.

اعدلوا هو أقرب للتقوى

... Zbatohet është e padrejtë, sepse ajo (e drejtë) është më afër devotshmërisë .... [el Maa-Idah / 5: 8].

Islami si fe e monoteizmit, urdhëroi pasuesit të moralit fisnik, moralisht mira dhe të këqija ndalojnë. Islami gjithashtu urdhëroi të gjitha veprat e drejta dhe të mira dhe ndalojnë veprat e këqija. Allahu i Lartësuar thotë:

إن الله يأمر بالعدل والإحسان وإيتاء ذي القربى وينهى عن الفحشاء والمنكر والبغي يعظكم لعلكم تذكرون

All-llahu thotë (ju) të jetë e drejtë dhe të bëjë mirë, ndihmë të afërmve, dhe Zoti na ruajt të shëmtuarat, munker dhe armiqësi. Ai ju mëson, që ju mund të marrin vesh. [en-Nehl / 16: 90].

Edhe Perëndia e quan Librin e Tij (el-Kur'an), si një dënim të drejtë. Allahu i Lartësuar thotë:

وتمت كلمت ربك صدقا وعدلا

Dhe ka një yt përsosur dënimi Zotit (el-Kur'an), (një dënim) është e drejtë dhe të ndershme ... -al En'am / 6, paragrafët 115- pikë, të drejtë në lajme, dhe të drejta në qeverisjen e ndaluar. [11 ]

Së katërti. Teuhidi dhe të jetë e drejtë për muslimanët dhe pafeve.

Tewhidit ndajë mes myslimanëve ME pagane
Profeti salallahu alejhi ue selem ka thënë: se njerëzit thonë dhe besojnë se fraza e unitetit (لا إله إلا الله), atëherë ai është një mysliman i cili ka të drejtën e mbrojtjes së sunduesit të muslimanëve dhe për të marrë një premtim të qiellit. Një mysliman ka të drejtë të drejtën e Wala "(Besnik) të myslimanëve të tjerë për shkak të monoteizmit dhe bindjes ndaj Allahut dhe të Dërguarit të Tij salallahu alejhi ue selam.

Në anën tjetër, ata që e mohojnë frazën e unitetit duke bërë shirk -me kesyirikan që mbajti atë jashtë islame, atëherë personi duhet të luftohet dhe të drejtën bara "(urrejtjen) e të gjithë muslimanëve. Allahu i Lartësuar thotë:

قاتلوا الذين لا يؤمنون بالله ولا باليوم الآخر ولا يحرمون ما حرم الله ورسوله ولا يدينون دين الحق من الذين أوتوا الكتاب حتى يعطوا الجزية عن يد وهم صاغرون

Luftoni ata që nuk besojnë në Allahun dhe ditën atëherë dhe ata nuk e ndalojnë atë që është e ndaluar nga All-llahu dhe i dërguari i Tij dhe ata që nuk e pranojnë fenë që është e vërtetë (Islamin), (dmth persona) të cilët kanë dhënë al Librin derisa ata të paguajnë Xhizjen (taksa) me nënshtrim të gatshëm ata janë në një gjendje të nënshtruara. [në Teube / 9: 29].

Fjala Ai salallahu alejhi ue selem:

أمرت أن أقاتل الناس حتى يشهدوا أن لا إله إلا الله, وأن محمدا رسول الله, ويقيموا الصلاة, ويؤتوا الزكاة, فإذا فعلوا ذلك, عصموا مني دماءهم وأموالهم إلا بحق الإسلام, وحسابهم على الله تعالى.

Unë jam urdhëruar t'i luftoj njerëzit deri sa të dëshmojnë se nuk ka zot (perëndi) që diibadahi saktë përveç Allahut dhe se Muhamedi është i Dërguari i Allahut, mbështetur namazin dhe japin zeqatin. Në qoftë se ata kishin bërë këtë, atëherë gjaku dhe thesarin e tyre nëse unë mbrojnë të drejtat e Islamit, dhe llogaria e tyre është në Allahut. [12]

Komanda për të luftuar jobesimtarët dhe politeistët janë për shkak të mosbesimit dhe politeizmit tyre ndaj All-llahut, Ai që i krijoi ata-si dhe 'akides ata të cilët devijojnë nga akides së monoteizmit; jo për shkak të një hakmarrje personale, duke luftuar shtetin ose territorin. I tillë është urdhëri i Perëndisë, të Dërguarit të Tij, edhe ky komb për të luftuar kundër jobesimtarëve, në mënyrë që njerëzit u grumbulluan për të kthyer ndaj Zotit dhe mentauhidkanNya.

Komandat luftuar, luftojnë dhe vrasin të pafeve, që është harbi pagane (që luftojnë muslimanët). Sa për të pafeve të cilët nuk luftojnë muslimanët, atëherë ne jemi të urdhëruar të mbajë drejtësi me ta dhe nuk duhet të shkarkimit zhaliminya. Nëse ata kafir dhimmi (të mbrojtur nga sundimi islam), ose mu'ahad (hyrë në një marrëveshje me qeverinë islame), ose musta'man (mbrojtja e sigurisë së qeverisë islamike), atëherë ata nuk duhet të vriten. Allahu i Lartësuar thotë:

لا ينهاكم الله عن الذين لم يقاتلوكم في الدين ولم يخرجوكم من دياركم أن تبروهم وتقسطوا إليهم إن الله يحب المقسطين

All-llahu nuk ju ndalon të bëni për të bërë mirë dhe të jetë e drejtë të atyre që ju luftojnë për shkak të fesë dhe jo (edhe) ju dëbojnë prej shtëpive tuaja. Në të vërtetë, Allahu i do ata që veprojnë me drejtësi. [el Mumtahanah / 60: 8].

Profeti salallahu alejhi ue selam kërcënon njerëzit që vrasin pafeve mu'ahad ose dhimmi me dënime të ashpra. Ai salallahu alejhi ue selem ka thënë:

من قتل معاهدا لم يرح رائحة الجنة, وإن ريحها ليوجد من مسيرة أربعين عاما.

Kushdo që vret një mu'ahad pafe, atëherë ai nuk do erë qiellin. Kur në fakt ajo mund të erë parfum e qiellit nga (distanca) udhëton për dyzet vjet. [13]

Gjithashtu fjala Ai salallahu alejhi ue selem:

من قتل قتيلا من أهل الذمة لم يرح رائحة الجنة, وإن ريحها ليوجد من مسيرة أربعين عاما.

Kushdo që vret një dhimma ekspert, atëherë ai nuk do erë qiellin. Kur në fakt ajo mund të erë parfum e qiellit nga (distanca) udhëton për dyzet vjet. [14]

Kjo tregon se, jobesimtarët i vetëm nuk duhet të derdhin gjak, le të vetëm kundër një muslimani. [15]

Tewhidit bazë të MUSLIMAN PERSONAL [1]
First. Perëndia do të thaijë mëkatet e tewhidit.
Provat, përkatësisht fjalët e lem selam e sallallahu alejhi selam në një hadith kudsi, nga Enes ibn Maliku radi Allahu anhu, ai tha: E kam dëgjuar të Dërguarin sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem ka thënë: Allahu i Madhëruar dhe i Lartësuar ka thënë:

... يا ابن آدم إنك لو أتيتني بقراب الأرض خطايا ثم لقيتني لا تشرك بي شيئا لأتيتك بقرابها مغفرة.

"... O bijtë e Ademit, në qoftë se keni ardhur tek unë me tërë mëkatet tuaja të tokës, kurse ti kur unë të vdes nuk shoqërojnë vogel, sigurisht unë do t'ju jap faljen e plotë të tokës gjithsesi". [2]

Të dytë. Allahu i Lartësuar do të eliminojë vështirësitë dhe pikëllimin në botë dhe në ahiret për ata që e tewhidit.

Allahu i Lartësuar thotë:

ومن يتق الله يجعل له مخرجا ويرزقه من حيث لا يحتسب

... Ata që kanë frikë All-llahun, Ai do të mbajë për vete një mënyrë për të dalë. Dhe t'i japë atij fat të mirë nga drejtimi që nuk është e papritur ... "[eth-Thalaq / 65: 2.3].

Dikush nuk ka thënë frikën e Perëndisë, në qoftë se ai nuk e tewhidit. Njerëzit të cilët tewhidit dhe i kujdesshëm, ai do të jepet një mënyrë për të dalë nga problemet e jetës. [3]

Tretë. Perëndia do të bëjë dhe të dekoroj në zemër të tewhidit me dashurinë për besimin, si dhe të bëjë në urrejtje zemrën e tij në mosbesim, ligësi dhe paudhësi.
Allahu i Lartësuar thotë:

ولكن الله حبب إليكم الإيمان وزينه في قلوبكم وكره إليكم الكفر والفسوق والعصيان أولئك هم الراشدون

... Por Perëndia bëri që duan besimin dhe duke e bërë (besimi) është e bukur në zemrën tuaj, dhe të bëjë që ju urrejnë në mosbesim, ligësinë dhe paudhësinë. Ata janë ata që ndjekin rrugën e drejtë. [el Huxhurat / 49: 7].

Së katërti. Teuhidi është arsyeja e vetme për të marrë kënaqësinë e Allahut. Dhe njerëzit më të lumtur me ndërmjetësimin e Profetit Muhamed alejhi ue sel-lem është personi i cili shpallë لا إله إلا الله me sinqeritet të plotë të zemrës së tij.
Profeti salallahu alejhi ue selem ka thënë:

أسعد الناس بشفاعتي يوم القيامة من قال: لا إله إلا الله خالصا من قلبه أو نفسه.

Njerëzit të cilët janë të lumtur me syafa'atku mandapat në Ditën e Gjykimit, që është, ata që thonë "La ilahe illallaah" sinqerisht nga zemra e tij apo shpirtin e tij. [4]

Pestë. Allahu i Lartësuar do të përfshijë një garanci që tewhidit në Qiell.

Profeti salallahu alejhi ue selem ka thënë:

من مات وهو يعلم أنه لا إله إلا الله دخل الجنة.

Kushdo që ka vdekur dhe ai e di se nuk ka zot tjetër ka të drejtë diibadahi saktë, por All-llahu, atëherë ai shkon në qiell. [5]

Gjashte. Allahu i Lartësuar do t'i japë fitoren, lehtësim, triumfin dhe lavdi atyre që tewhidit.

Allahu i Lartësuar thotë:

يا أيها الذين آمنوا إن تنصروا الله ينصركم ويثبت أقدامكم

O ju që besuat, nëse ju ndihmoni (fenë) All-llahun e Ai do t'ju ndihmojë dhe do të forcojë pozicionin tuaj. [Muhamed / 47: 7].

Shtatë. Allahu i Lartësuar do të japë një jetë të mirë në këtë botë dhe në botën e përtejme për tewhidit njeri.

Allahu i Lartësuar thotë:

من عمل صالحا من ذكر أو أنثى وهو مؤمن فلنحيينه حياة طيبة ولنجزينهم أجرهم بأحسن ما كانوا يعملون

Kushdo që është duke bërë vepra të mira, të dy burrat dhe gratë në një shtet të besimit, atëherë ajo me siguri do të Ne i dhamë atij një jetë të mirë dhe ne do t'ju japim një përgjigje të tyre me një shpërblim më të mirë se ajo që ata kanë bërë. [en-Nehl / 16: 97].

Tetë. Tewhid do të parandalojë një musliman përjetësisht në ferr.
Profeti salallahu alejhi ue selem ka thënë:

يدخل أهل الجنة الجنة, وأهل النار النار, ثم يقول الله تعالى: أخرجوا من كان في قلبه مثقال حبة من خردل من إيمان, فيخرجون منها قد اسودوا فيلقون في نهر الحياء -أو الحياة, شك مالك- فينبتون كما تنبت الحبة في جانب السيل, ألم تر أنها تخرج صفراء ملتوية?

"Pas banorëve të qiellit shkojnë në qiell, dhe banorët e Xhehennemit hyni në Xhehenem, atëherë pasi që Perëndia tha:" Merr nga (i Xhehenemit) ata që në zemrat e tyre ka një peshë e një kokrre të melit e besimit, "atëherë ata janë hequr nga ferri, vetëm vetëm ata kishin jet trup i zi (si qymyr). Pastaj ata u futën në lumin e jetës, atëherë trupat e tyre janë në rritje (pandryshuar), si rritjen e farërat që janë mbi brigjet e lumit. A nuk e vëreni se fara rritet e verdhë dhe folds? " [7]

Nëntë. Teuhidi është vendimtar për pranimin ose refuzimin e dashurisë njerëzore.
Perfect apo jo një person varet bamirësi tauhidi. Njerëzit të cilët bëjnë mirë, por jo tauhidi përsosur, për shembull Riya, jo sinqerisht, bëjnë shirk, bamirësia pa dyshim do të dështojnë për të, që nuk sjellin lumturi. Prandaj, të gjitha bamirësitë duhet të bëhet me sinqeritet për Allahun, ose në formën e lutjes, lëmoshë, bamirësia, agjërimi, pelegrinazhi dhe të tjerët.

Allahu i Lartësuar thotë:

الذي خلق الموت والحياة ليبلوكم أيكم أحسن عملا وهو العزيز الغفور

I cili krijoi vdekjen dhe jetën që Ai mund t'ju provojë, Kush prej jush ka një organizatë bamirëse më të mirë. Dhe Ai është i Fuqishmi, Falësi. [el-Mulk / 67: 2].

Në ajetin fisnik, Allahu përmend "vepra të mira", e jo "lëmoshë që shumë". Bamirësi, i quajtur i mirë apo i drejtë, nëse ajo i plotëson dy kushte, përkatësisht të sinqertë dhe ittiba 'Profetit Muhamed n. Siç u përmend në hadithin, që dënimi لا إله إلا الله, në ditën e Gjykimit, shkallët janë më të rënda se sa qielli dhe toka të shkaktojë sinqertë.

Tenth. Tewhidit njerëz të cilët do të merrni një ndjenjë të sigurisë dhe udhëzime.
Njerëzit të cilët nuk mentauhidkan Perëndinë në mënyrë të përkryer, kështu që ai ishte gjithmonë i kujdesshëm, ai është gjithmonë në një gjendje frike dhe ankth. Ata kanë frikë nga një ditë të keqe, ose frika e të pasurit më shumë se dy fëmijë, frikë për të ardhmen, frikë nga pasuria e tij u zhduk dhe kështu me radhë.

الذين آمنوا ولم يلبسوا إيمانهم بظلم أولئك لهم الأمن وهم مهتدون

Njerëzit të cilët besojnë dhe të mos përzihen besimin e tyre me një brutalitet (shirk), ata janë ata që mori sigurinë, dhe të tillët janë ata të udhëzuarit. [El En'am / 6: 82].

Tewhidit virtytit për të muslimanit [8]
Islami si fe e monoteizmit, është e përshtatshme dhe e përshtatshme në çdo kohë, vend, dhe gjendjen e ummetit. Kjo është, kapem në Islam, nuk do të eliminojë dobi të Umetit. Edhe me fetë monoteiste, umeti do të jetë një e mirë, të begatë, të sigurt dhe të sigurt. Nëse njerëzimi dëshiron shpëtimin e botës dhe në botën tjetër, atëherë ata duhet të konvertohet në Islam dhe është subjekt për të zbatuar Sheriatin islam. Por ajo duhet të mbahet mend, pajtueshmërinë dhe papajtueshmërinë e Islamit, nuk do të thotë se Islami ishte subjekt për të mbajtur krah për krah e kohën, vendin dhe rrethanat e njeriut si e dëshiruar nga disa njerëz.

Islami është feja e vërtetë, Allahu Te'ala premton fitore për ata që kapen pas fesë është e mirë, por me kusht që ata duhet të mentauhidkan Perëndinë, hoqa qafe të gjithë (forme) shirk, syar'i studiuar dhe praktikuar vepra të mira. Allahu ka premtuar, do të bëjë vendimin e tyre mbi tokë, duke konfirmuar besimin e tyre, dhe për të bërë jetën e tyre në këtë botë Sentausa sigurt. Allahu i Lartësuar thotë:

وعد الله الذين آمنوا منكم وعملوا الصالحات ليستخلفنهم في الأرض كما استخلف الذين من قبلهم وليمكنن لهم دينهم الذي ارتضى لهم وليبدلنهم من بعد خوفهم أمنا يعبدونني لا يشركون بي شيئا ومن كفر بعد ذلك فأولئك هم الفاسقون

Dhe All-llahu u ka premtuar atyre që besuan prej jush dhe veprat-veprat, se Ai me të vërtetë do të bëjë vendimin e tyre mbi tokë, siç bëri ata që ishin para tyre në pushtet, dhe do të vendosë në mënyrë të vendosur për ta fenë e tyre që Ai ka zgjedhur për ta, dhe ai me të vërtetë do të ndryshojë (shtetin) ata, pasi ata janë në frikë për të qenë Sentausa sigurt. Ata ende adhurojnë mua me nuk shoqërojnë mua me ndonjë gjë. Por ai që është (ende) nuk besuan pas (premtim) se, atëherë ata janë ata që rebele. (en Nur / 24: 55). Shih gjithashtu letrën A'raf vargu 96.

TASHFIYAH DHE MT, KTHIMI ÇELËSI e lavdisë së islam [9]
Rruga drejt saj ish lavdi, prosperitet, dhe mirëqenien e komunitetit është që të kryejë tashfiyah (pastrimin) e diçkaje të panjohur dhe ka infiltruar në Sheriatit islam, të tilla si Shirku, mohimi i atributeve të Allahut ose penakwilannya, refuzimin e hadithit -hadits autentike në lidhje me 'akides dhe të tjerët. Gjithashtu tashfiyah (pastrimin) e adhurimit të llojeve të ndryshme të herezisë e cila ka të ndotura pastërtinë dhe përsosjen e Islamit. Dhe gjithashtu tashfiyah në fushën e interpretimit, jurisprudencës, dhe kemungkaran të ndryshme që ndotin shenjtërinë e Islamit.

Pastaj të bëjë Tarbiyah (stërvitje) gjenerimin e myslimanëve mbi myslimanët që ishin pastruar nga kemungkaran. Dmth, me një stërvitje islamikisht korrekt, nga një moshë të re, dhe pa u ndikuar nga edukimit perëndimor që nuk besuan, pastaj të sjellë ato së bashku në unitet akiden e monoteizmit, dmth akides së Ehli Sunetit.

'Akides Ehlus Suneh është mënyra më e mirë për të bashkuar fuqinë e muslimanëve dhe unitetin e radhëve të tyre, për të rregulluar çdo gjë që është thyer nga feja dhe botërore punëve. Kjo është për shkak se akides së Ehli Sunetit është në gjendje për të rivendosur muslimanët të al-Kur'an dhe Sunetin e lem selam e sallallahu alejhi selam, dhe kthen rrugën e besimtarëve, mënyra miqtë Radhyallahu anhum. Ky funksion nuk mund të realizohet në një çdo grup ose çdo agjenci bindje, apo ndonjë organizatë që nuk e përqafon akides së Ehli Sunetit uel Xhematit. Historia ka qenë një dëshmitar për këtë fakt. Vetëm vendet që ngjiten në akides së Ehli Sunetit vetëm mund të bashkohen fuqinë e muslimanëve të shpërndara. Vetëm 'Aqidah Selefët vetëm, atëherë xhihadi si dhe urdhërimin për të mirë dhe ndalimit nga e keqja atë i drejtë, dhe u arrit lavdinë e Islamit. [10]

Me 'akides Selefët, muslimanët dhe predikuesit-da'inya do të bashkohen, në mënyrë që të arrijë lavdinë dhe të bëhet më e mirë e ummetit. Kjo, për shkak se Akideja Selefët bazohet al Kur'anin dhe Sunnetin sipas kuptimit të Sahabëve. Sa për 'akides se' Aqidah Selefët, ai nuk do të japë arritjen e unitetit, edhe kjo do të ndodhë është shpërbërja dhe shkatërrimi. Kështu që nuk ka dyshim, rruga drejt fitores dhe lavdisë së muslimanëve, është që të kthehet në 'akides dhe menhexhit të së vërtetës, përkatësisht akides së Ehli Suneh uel Xhematit; 'Aqidah dhe menhexhi Selefi.

Imam Maliku rahimahullah ka thënë:

لن يصلح آخر هذه الأمة إلا ما أصلح أولها.

Nuk do të jetë në gjendje për të rregulluar këtë komb, por me atë që bën një gjeneratë të mirë të parë i këtij umeti (dmth, miqtë). [11]

Khatimah: NE kërkuar Istiqamah NË islam dhe nga të kuptuarit AS Sunetit Salafush radi anhum-Salih
Ne kërkojmë Perëndi i Plotfuqishmi, që janë treguar në rrugën e Islamit dhe Sunetit të ndjekur menhexhin Salafush-Salihun dhe istiqamah në një gjendje mentauhidkan Allahut, zbatojnë Sunetin e Pejgamberit, dhe të hiqen të gjitha format e shirkut dhe herezi. Shpresojmë, Allahu i Plotfuqishëm që të na bëjë, duke përfshirë një grup të mbijetuarve të mëposhtme në gjurmët e anhum Shoqëruesit radi. Dhe shpresojmë se Allahu i Plotfuqishëm që të na mblidh në qiell me lem selam e sallallahu alejhi selam dhe shokët e tij anhum radi.

Lutjet dhe përshëndetjet mund gjithmonë Perëndia dhuruar Profetit Muhamed salallahu alejhi ue selam, familjes së tij, e tij anhum sahabet radi, dhe ata që ndjekin ai salallahu alejhi ue selam në favor të tij deri në fund të kohës. Dhe fundi i kësaj propagande është gjithë lavdërimi i takon Allahut, Zotit të të gjitha botëve.

Ne mbyllim me një kaffaratul asamble lutje:

سبحانك اللهم وبحمدك أشهد أن لا إله إلا أنت, أستغفرك وأتوب إليك.

Lavdi Ty, o Perëndi, unë po ju lavdëroj. Unë dëshmoj se nuk ka zot ka të drejtë diibadahi saktë nëse ju, unë kërkoj falje dhe pendohem te Ti.

Lavdëroni aalamiin Rabbil '.

[Kopjuar nga edicioni i revistës së As-Sunetit 11 / Vitit X / 1427 / 2006M. Botuesit Fondacioni Komiteti i Përhershëm Istiqomah Surakarta, JL. Solo-Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Tel. 0271-858197 Fax 0271-858196]No comments:

Post a Comment