!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Monday, September 14, 2015

Refugee kriser og katastrofer, konsekvenserne af synd hvem? H

Turen var ikke færdig (369)

(Del 369), Depok, West Java, Indonnesia, September 13, 2015, 09:03).

Refugee kriser og katastrofer, konsekvenserne af synd hvem?

Humanitær krise i Syrien, Irak og Yemen, der førte til strømmen af flygtninge til Europa og andre lande i Mellemøsten og Australien induceres lande tørst af magt og politisk dominans, hvilket resulterer i fortsat og langvarig kamp.
Bare se på konflikten i Syrien, Assads autoritære regime og ønsker at fortsætte ved magten bistået militært og politisk af Iran, Rusland og Hizbollah kæmpede de libanesiske oppositionsgrupper, der støttede USA og dets allierede, herunder en koalition af arabiske stater ledet af Saudi-Arabien.
Islamiske Stat Irak, Syrien og Sham (ISIS) styrket jihadist 25.000 unge fra 100 lande, herunder jihadister fra USA, Australien og Europa for at bekæmpe Assads regime engang kæmpede mod regimet i Iraks shiamuslimske dominans, der hjalp Iran og Hizbollah. For ikke at nævne den koalition af Saudi-Arabien langs Central Samarbejdsrådet for Golfstaterne kæmper shiamuslimske Houthi oprørere er støttet af Iran.
Lidelse og elendighed, der ramte befolkningen i Yemen, Irak og Syrien.
Er alt dette på grund af Allahs straf på grund af de synder dem, der nu praktiserer afvigende islamisk lære.
Som det er kendt Saudi-Arabien har beskyldt ISIS har været ude af den islamiske ideologi kaldet Kharijitterne, Shia også af lærde Saudi-Arabien og Assembly Ulama Indonesien (MUI) som en kult, fordi den har mengkafirkan ledsagere af profeten Muhammed.
Saudiarabiske gejstlige siger, at de fandt ikke splinten grupper af muslimer i overensstemmelse med ledsagere Ahl Sunnah wal jama'ah undtagen blandt tilhængerne af As-Salaf al-Salih Ahlul Hadith.

Den Mu'tazilah hvordan kunne svare til ledsagere af de store tal, mens de opsiger de store tal for retfærdighed og sænket deres ven og beskyldte dem for kætteri, såsom Al-Wasil bin Atho «, hvori det hedder: Hvis Ali, Az-Zubair Tholhah og så jeg ikke vidne straffet på grund af deres vidnesbyrd. [se Al-Farqu Bainal Firaq hal.119-120]

Kharijitterne var kommet ud af religion og menyempal af menigheden af muslimerne, fordi nogle grundlæggende punkter i deres doktrin er mengkafirkan Ali og hans søn, Ibn Abbas, Uthman, Talha, Ayesha og Muawiyah og er ikke placeret på egenskaberne for de ledsagere af mennesker chikanere og mengkafirkan dem.

Som Shufiyah, de undervurderer arven fra profeterne og nedgørende senderen af Bogen og Sunnah, og deres mensifatkan som den afdøde. En stor mand de siger: Du tager din viden, om afdøde, mens vi tager vores viden om den store liv, er ikke død (Gud) direkte. Derfor siger-med de deres munde at afvise sanad hadits-: Har mengkhabarkan mig mit hjerte Rabb.

Som for shiiterne, har de troet, at de kammerater var bortfaldet efter dødsfaldet af profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam, undtagen nogle få mennesker, se Al-Kisyiy -en af dem-præst fortæller historien om bogen Rijalnya sagen. 12.13 fra Abu Jaffar, at han har udtalt: Hele den frafaldne efter dødsfaldet af profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam undtagen tre, sagde jeg: Hvem er den tredje person? Han svarede: Al-Miqdaad bin Al-Aswaad, Abu Dhar Al-Ghifary og Salman Al-Farisiy.

Og fortælles i s.13 Abu Jaffar, sagde han: Udvandrerne og Anshor er kommet ud (religion) med undtagelse af tre. [Se Al-Kaafiy arbejde Al-Kulaniy, hal.115]

Khomeini også se deres store -tokoh på tidspunktet for dette- fordømt og forbandet Abu Bakr og Umar i sin bog Kasyful Asroor sagen, 131, udtalte han: Sandelig syaikhani (Abu Bakr og Umar) ... og herfra vi befinder os tvunget til at fremlægge beviser bevis for deres afvigelser er begge meget klar over Koranen for at bevise, at de to havde menyelisihinya.

Og sagde igen form af 137: ... og profeten lukkede øjnene (d) mens både hans ører ingen bemærkninger om Ibn al-Khattab, der erigerede løgn og kufr stammer fra praksis, kezindikan og penyelisihan af versene i Koranen ' en herlig.

Som Murji'ah, de mener, at troen hos de hyklere, der er i den samme tro kenifakan Assabiqunal Awalun (de første mennesker, der konverterede til islam) af emigranterne og hjælperne.

Hvordan de alle svarede med venner, mens de er:

Mengkafirkan udvalgte folk fra blandt dem
Accepter ikke på alle, at de er berettet fra profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam i aqidah og sharia lov.
Følger den byzantinske civilisation og græsk filosofi

Afslutningsvis
Disse grupper ønsker alle at nægte os vidner til Bog og Sunnah og fordømme dem, mens de er mere værdige til bebrejdelse, og de er zindiq.

Det er således klart, at forståelsen af al-Salaf er manhaj Firqatun Najiyah og Ath-Thaifah Al-Mansurah i begrebet forståelse, accept og Istidlal (juridisk beslutning).

Mens dem, der følger eksemplet fra de kammerater er dem, der arbejdskraft med de beretninger (Hadith) er ægte, og autentisk Dalah sharia lov, med vejen og forståelse ven, og det er hans måde at leve på Ahlul Hadith, ikke i løbet af Ahl-ul-bid'ah og Hawa. Så sandt og den stærke, hvad vi beskriver, når vi forklarer deres succes i form mægle til profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam med succes på den person, der tog Sunnah sallâ Allâhu' alaihi wa sallam og Sunnah af de fire kaliffer efter ham.(VOA) - Landene i Europa, USA og de rige lande i Den Persiske Golf under brand fra menneskerettighedsorganisationer for ikke at gøre nok uger til at hjælpe den vandrende krise i Mellemøsten.

Østeuropæiske lande er tilbageholdende med at give flygtningestatus i store mængder for folk, der flygter fra forfølgelse og konflikt, og give dem mulighed for at leve i disse lande. Persiske Golfstaterne modtog kun vandrende arbejdstagere, men forlod åbne mulighed deportere dem til enhver tid.

I et interview med VOA, Kenneth Roth, administrerende direktør for Human Rights Watch med base i Amerika, sagde de nye medlemslande i EU har vist en historisk fobisk holdning i spørgsmålet om muslimske flygtninge fra konflikten-revet Mellemøsten.

Roth sagde, at landene i Østeuropa bør deles - er ikke kun fordele, men også ansvar som medlem af Den Europæiske Union - der deler en retlig forpligtelse til at acceptere folk, der søger asyl.

Roth sagde den aktuelle flygtningekrise er ikke en krise i form af nummeret - antallet af flygtninge er kun 1 procent af befolkningen i EU og medlemslandene kan nemt absorbere dem - men det er en politisk krise forårsaget af islamofobi og politiske overvejelser.

Der er ingen syriske flygtninge er blevet officielt genbosat i Den Persiske Golf lande som Kuwait, Bahrain og De Forenede Arabiske Emirater, selv om embedsmænd siger den Persiske Golf er syrere, der har indgået på en besøgendes visum og vendte ikke tilbage. Menneskerettighedsorganisationer siger, de mennesker, der har fået lov at holde kommer fra en familie af velhavende og magtfulde. Roth fordømt Saudi-Arabien og de andre Persiske Golf-stater til ikke at acceptere flygtninge.

(BBC) - Dødstallet som følge af sammenbruddet af kranen i Haram, Mekka, steg til 87 personer, som udtrykt Civilforsvaret Authority of Saudi-Arabien.
Tidligere rapporterede antal ofre for omkring 60 mennesker.
Offeret blev såret i en ulykke i den hellige by Mekka, fredag, 11. september nåede mindst 183 mennesker.
Mekka var klar til at byde velkommen til omkring to millioner mennesker, der vil gøre pilgrimsfærden.
En video offentliggjort på YouTube-som ikke er blevet konstateret keasliannya- viser en kran, der faldt og hørte en kraftig støj i baggrunden med folk skreg i panik.
Det er fortsat uklart den egentlige årsag til ulykken og et billede, der viser en stor rød kraner syntes at falde.
Mens rapporter sagde, at kranen kollapsede i den østlige side af moskeen efter stærk vind og kraftig regn.
MekahImage copyrightepa
Billede billedtekst
Krane store røde synlige gennem taget af moskeen kollapsede.
Arabiske Halvø kvarter i sidste uge ramt af en snestorm.
En indonesisk statsborger, der var i Jidda, Jannati Jannati, skrive en besked på Facebook BBC Indonesien: ". Jeg er i Jeddah BBC Det er fra i går allerede sandstorm i Medina også kraftig regn i dag.".
Mens andre Facebook-brugere, Warda Zulfakar, sagde: "En person pilgrimme fra Indonesien (Sector 4) døde. Tim sundhedsminister BPHI Mekka var evakuere ofrene." Men rapporten stadig ikke kan bekræftes, før nyheden blev afsløret.
Mosque HaramImage copyrightReuters
Billede billedtekst
Udvidelsen kunne rumme 400.000 m2 til ca. 2,2 millioner samtidig.
Byggeriet på Grand Moske i Mekka har stået på i temmelig lang tid, og sidste år er antallet af pilgrimme reduceret af sikkerhedsgrunde på grund af arbejdet.
Rapporterede, at arealet af moskeen er planlagt til at blive udvidet til at rumme 400.000 m2 til omkring 2,2 millioner på samme tid.
Nogle 350 pilgrimme døde i en bisse ulykke i 2006.

Dødstallet fra Indonesien på grund af faldet af hændelsen trisse i Haram, Mekka, øget til seks.
Vished foreslås Implementering Information Funktion Socio-Cultural generalkonsulat i Jeddah, Sharif Shahab.
"Indonesiske statsborgere, der døde som følge af hændelsen kran har nået seks. Når akkumuleret med skader, alle ofre udgjorde 37 mennesker, "sagde Sharif fortalte BBC Indonesien, Jerome Wirawan.
Tidligere har de to ofre døde fra Indonesien kendt fra indskibning Medan (MES 09) og ombordstigning Jakarta-Bekasi (JKS 03).
De yderligere fire dødsfald bestod af to personer fra indskibning Medan, en af ombordstigning Padang, og en anden af indskibning Jakarta-Bekasi.
Billede copyrightAFP
Billede billedtekst
Guvernør i Mekka region, prins Khalid al-Faisal, beordrede indkaldelse af undersøgelsen.
Årsager
At gennemgå omfanget af skaden og sikkerhedsniveauet omkring Haram, guvernør i Mekka region, prins Khalid al-Faisal, beordrede indkaldelse af undersøgelsen.
Men generaldirektøren for Civil Defense Myndighed Saudi-Arabien, Abdullah bin Suleiman al-Amr, hævder, at en stærk vind er årsag til faldet af remskiven, der ramte Grand Mosque i Mekka, dræbte mindst 107 mennesker, på fredag (11/09).
Ifølge ham, den aktuelle vindhastighed 83 km / t, efterfulgt af kraftig regn, der bankede ned træer og vejskilte.
Når interviewet af Al-Arabiya tv-station, Al-Amr benægtede også rapporter om, at lynet havde ramt remskiven, indtil det kollapsede apparatet.
Billede copyrightReuters
Billede billedtekst
Kabah region omgivet af en trisse af hensyn til byggeriet.
Gale
Baseret på vidneudsagn fra vidner, vindene blæser i det område af Haram, før kollapse remskive er faktisk meget stærk.
Dave Ariant Yusuf, en rådgiver Hajj et rejsebureau fra Indonesien, ser hvordan vinden forårsager plast, pap og diverse trash flagrende, indtil den når en højde på seks gulv hotelværelset, hvor han opholder sig. Hotellet ligger omkring 50 meter fra Haram siden.
"Himlen blev mørkt. Vinden er meget stærk og pludselig vibrerer hotelværelse vindue. Regn kom ned meget tung og holder op til 30 minutter. Så pludselig var der en kraftig højkonjunktur. Senere vidste jeg, at det var lyden, når kranen faldt, "sagde Dave.
Billede copyrightReuters
Billede billedtekst
Saudiske intellektuelle kritiseret regeringen, der bør være opmærksomme på sikkerheden for beboere og pilgrimme.
Sikkerhed
Uanset vejret faktor, Irfan Al-Alawi af den islamiske Heritage Research Foundation baseret i Mekka, sagde den saudiske regering bør tænke om sikkerheden af beboere og pilgrimme at huske der er en stor remskive 15 omkring Haram.
"Hele regionen (moskeer) som anlægsområdet. Saudi-Arabien skal genoverveje sundheds- og sikkerhedsstrategi, fordi der er 800.000 mennesker i moskeen, da hændelsen fandt sted, "sagde Al-Alawi.
Al-Alawi er en af de forskere, der højt kritiseret konstruktion omkring det område, som Haram. Ifølge ham, opførelsen af den virkelige ødelægger spor af profeten Muhammed under livet.
Byggeri udvider omkring Haram-området til 400.000 kvadratmeter, der kan rumme 2,2 millioner mennesker på én gang.

En amerikansk embedsmand fortalte BBC, en stigning i tillid blandt amerikanske regering, at militante, der kalder sig islamiske lande, eller ISIS at oprette og bruge kemiske våben i Irak og Syrien.
USA har identificeret mindst fire hændelser, der involverer de to sider af konflikten i Irak og Syrien grænseregionen, hvor ISIS hjælp sennep kemiske våben, som leveret af tjenestemanden.
Den officielle nævnte også brugen af kemiske våben er en pulverform.
BBC hold i den tyrkisk-syriske grænse har set beviser til støtte for kravet.
USA mener det har en celle gruppe, der er afsat til at gøre disse våben.
"De brugte sennep," nogen sagde om ISIS. "Vi ved, at de bruger det."
Den kemiske våben sennep kan anvendes i pulverform og pakket i de traditionelle sprængstoffer såsom mørtel som forelagt af amerikanske embedsmænd.
"Vi har set det brugt på mindst fire forskellige arrangementer i både Irak og Syrien grænserne lokationer.
Når dette våben eksploderer, som var udsat for kemiske våben sennep aske vil blister.
Embedsmænd sagde, at efterretningstjenesten mener, at der er tre mulige forklaringer på, hvordan ISIS erhverve dødelige kemiske våben.
Billede copyrightGetty
I observation af efterretningstjenesten, som formidles af amerikanske embedsmænd, at de gør.
"Vi vurderer dem har undersøgt cellerne i afgift af aktive kemiske våben, de gør, og forsøge at få bedre i sin vorden," sagde embedsmanden.
Et andet alternativ teori, at militante ISIS finde kemiske våben i skjulesteder i Irak eller Syrien.
Tilsyneladende militante finde kemiske våben i Irak, sagde embedsmænd, fordi det amerikanske militær vil sandsynligvis finde det under en militær kampagne gennemført i landet i et årti.
Embedsmænd sagde militante syntes at have været beslaglagt fra regimet af kemiske våben i Syrien, før regimet blev tvunget til at give udbuddet af truslen om et amerikansk luftangreb i 2013.


TOPPEN AF RETFÆRDIGHED GUD SWT

Ved
Ustadz Ismael Abu Muslim al-AtsariAllah swt siger:

من اهتدى فإنما يهتدي لنفسه ومن ضل فإنما يضل عليها ولا تزر وازرة وزر أخرى وما كنا معذبين حتى نبعث رسولا

Enhver, der følger vejledning (af Allah), så helt sikkert han gjorde det for (den gode af) sin egen; og hvem afveje så helt sikkert han tabte til (tab) selv. Og en synder kan ikke bære andres synder, og vi vil ikke mengadzab før Vi sendte en Messenger. [Al-Isrâ` / 17: 15].

HOLDNING vers
Sikkert dette vers beskriver retfærdighed Allah den Almægtige og Hans perfekte visdom. Imam Ibn al-Qayyim rahimahullah forklare dette med ordene:

Allah Den Hellige tildele fire love for fjender af hans, som er kulminationen på retfærdighed og visdom, (dvs.): (1) at vejledningen opnåede Tjener tro og gode gerninger, (venlighed) er for sig selv, ikke for andre, (2), frafald, i mangel af vejledning, (tab) er over ham selv, ikke over andre, (3) at personen ikke vil blive tortureret af andres synder, (4), at Allah den Almægtige vil ikke være tortur, men efter etableringen af beviset en person med (sendt) apostlene.

Derefter overveje indholdet af fire af denne lov, som danner visdom Allah den Almægtige, Hans retfærdighed og hans dyder, og gendrivelse af dem, der bedraget og har falske forventninger; også en gendrivelse af disse dumme til Allah, Hans navne og attributter af hans. [1]

Fortolkning ARTIKEL
Dette vers indeholder fire store sætninger:

Ord Allah den Almægtige:

من اهتدى فإنما يهتدي لنفسه

[De, der følger vejledning (af Allah), så helt sikkert han gjorde det for (den gode af) sin egen].

Imam Ibn Kathir rahimahullah sagde, '' Allah proklamere at den, der har handlet i overensstemmelse med den vejledning (af Allah), efter al-Haq og forfølge en profetisk trail, så ja han vil få et resultat, der er prisværdigt for sig selv ''.

Ord Allah den Almægtige:

ومن ضل فإنما يضل عليها

[Og hvem afveje så helt sikkert han tabte til (tab) i sig selv].

Imam Ibn Kathir rahimahullah sagde, '' Den, der på afveje, der gik på afveje fra al-Haq og afvige fra den lige vej, så helt sikkert han er ond for sig selv, og den onde tilbage til ham. ''

Ord Allah den Almægtige:

ولا تزر وازرة وزر أخرى

[Og en synder kan ikke bære andres synder]

Imam Ibn Kathir rahimahullah sagde: "Og en synder kan ikke bære andres synder, og dem, der begår forbrydelser ikke gør den forbrydelse, undtagen for sig selv, da Allahs ord:

وإن تدع مثقلة إلى حملها لا يحمل منه شيء

Og hvis nogen skulle kalde hans vægt (andre) at bære det tiadalah synden være med ham overhovedet. [Fatir / 35: 18].

Og det er ikke i modstrid Allahs ord:

وليحملن أثقالهم وأثقالا مع أثقالهم

Og sandelig, de vil bære byrden (synder) dem, og byrder (synder andre) i tillæg til deres egne byrder. [al-'Ankabut / 29: 13].

Og hans ord:

ومن أوزار الذين يضلونهم بغير علم

og de bærer synder de mennesker, de fører på vildspor, som ikke kender noget. [en-Nahl / 16: 25].


Fordi de mennesker, der tog til frafald ville bære synder deres fejl for sig selv og andre med synd, fordi de vildleder andre, uden at reducere deres synder overhovedet, og uden den mindste bære deres synd. Disse omfatter retfærdighed og barmhjertighed Allah den Almægtige Jallaepada sine tjenere. ''

Ord Allah den Almægtige:

وما كنا معذبين حتى نبعث رسولا

[Og vi vil ikke mengadzab før Vi sendte et Sendebud].

Imam Ibn Kathir rahimahullah sagde:
Denne proklamation af retfærdighed Allah den Almægtige, og han var ikke til at mengadzab én, men efter etableringen af beviset til manden med den kommende af apostlen til ham. Som Allahs ord:

كلما ألقي فيها فوج سألهم خزنتها ألم يأتكم نذير) 8 (قالوا بلى قد جاءنا نذير فكذبنا وقلنا ما نزل الله من شيء إن أنتم إلا في ضلال كبير

Hver gang et sæt (de vantro) kastet i Helvede, vagter (helvede) spurgte dem: "Ikke nogensinde kommer til dig (i verden) en advarer?" De svarede: "Ja der er nu hath komme til os en warner, men vi afviser (det), og vi sagde:." Allah ikke nedbrydes ingenting,; Du er ikke andet end i stor fejl "[al-Mulk / 67: 8-9]..

Allah den Almægtige siger også:

وهم يصطرخون فيها ربنا أخرجنا نعمل صالحا غير الذي كنا نعمل أولم نعمركم ما يتذكر فيه من تذكر وجاءكم النذير فذوقوا فما للظالمين من نصير

Og de (de vantro), skrigende i helvede: "Vor Herre, fjerne os, helt sikkert vi vil gøre retfærdige gerninger, i modsætning til hvad vi har gjort." Og hvis vi (Allah) ikke længe i en periode, er tilstrækkelig til at tænke for folk, der ønsker at tænke, og (ikke) kommer til dig en warner? Så smager (adzab Us) og der var ingen hjælper for folk, der er synderne. [Fatir / 35: 37].

Og andre vers, der viser, at Allah den Almægtige vil ikke sætte nogen til helvede undtagen efter den kommende af apostlen til ham. [2]

Derfor, på den sidste dag er der nogle mennesker, der klagede til Allah, at de ikke har ret til at blive tortureret, fordi beviset ikke er op til dem, og Allah acceptere deres grunde til det. Det er nævnt i hadith som følger:

عن الأسود بن سريع أن نبي الله صلى الله عليه وسلم قال أربعة يوم القيامة رجل أصم لا يسمع شيئا ورجل أحمق ورجل هرم ورجل مات في فترة فأما الأصم فيقول رب لقد جاء الإسلام وما أسمع شيئا وأما الأحمق فيقول رب لقد جاء الإسلام والصبيان يحذفوني بالبعر وأما الهرم فيقول ربي لقد جاء الإسلام وما أعقل شيئا وأما الذي مات في الفترة فيقول رب ما أتاني لك رسول فيأخذ مواثيقهم ليطيعنه فيرسل إليهم أن ادخلوا النار قال فوالذي نفس محمد بيده لو دخلوها لكانت عليهم بردا وسلاما قال حدثنا علي حدثنا معاذ بن هشام قال حدثني أبي عن الحسن عن أبي رافع عن أبي هريرة مثل هذا غير أنه قال في آخره فمن دخلها كانت عليه بردا وسلاما ومن لم يدخلها يسحب إليها

Af Aswad bin Sari «, at profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde: På opstandelsens dag er der fire mennesker, der vil klage til Allah: at en døv, ikke høre noget; en værdiløs; senil; og en mand, der døde i en alder fatroh; (1) Som en døv person ville sige: ". O Rabb, islam er kommet, men jeg hørte ikke noget '' (2) Folk, der Moron vil sige:" O Rabb, har islam kommet, mens små børn melempariku med animalsk affald ''. (3) Personer, der demens vil sige: "O Rabb, islam er kommet, og jeg har ingen forståelse overhovedet '' (4) og de mennesker, der døde i en alder fatrah vil sige:". O Rabb, ikke kommer til en Rasulpun " . så Allah tog en pagt, at de faktisk vil adlyde Ham Så sendte Allah Sendebud til dem, der bestilte: "Gå ud i helvede" Profeten n sagde: "Ved (Allah) Sjælen af Muhammad er i hånden, hvis de kom ind det, den virkelige helvede blev det køligt og tillykke til dem ''. (I en anden beretning af Abu Hurairah siger: "Hvem indtastet det, det bliver en reel helvede cool og tillykke til ham, og han, der ikke indtaste den, vil han blive trukket ind i det ''.) [3].

FAWÂ-ID Vers
Denne ædle vers indeholder mange fawâ-id (fag) ædel, blandt andre:
1. Hidayah fået en tjener, enten i form af tro og gode gerninger, så venlighed er for sig selv, ikke for andre.

2. Godhed af en slave i efterlivet, afhænger af tro og næstekærlighed shalihnya den tid i verden. Så man kan ikke stole på engle, profeter, helgener, sheikh, Murshid (vejleder), præst, amir, lærere og andre.

3. Fejlslutning en tjener i fravær af vejledning, tab på sig selv og ikke for andre.

4. En person vil ikke blive tortureret af andres synder.

5. Allah den Almægtige vil ikke tortur, men efter etableringen af bevis nogen har sendt hans apostle.

6. Justice Allah er perfekt.

7. Den person, der inviterer på afveje bære deres egne synder og andres synder på afveje, fordi han var årsagen til deres fejl.

Så lidt information om denne ædle vers, kan være nyttige. Amen.

[Kopieret fra magasinet udgave af As-Sunnah 08 / År XVII / 1435H / 2014M. Udgivere Foundation Stående Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Tlf. 0271-858197 Fax 0271-858196]

No comments:

Post a Comment