!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Thursday, September 10, 2015

Stormen, droogte getroffen Azië, noodlot of tekenen van de apocalyps?

De rit was nog niet klaar (366)

(Deel 366), Depok, West-Java, Indonnesia, 8 september 2015, 19:19 uur).

Stormen, droogte getroffen Azië, noodlot of tekenen van de apocalyps?

Nu zandstormen raakte de meeste landen in het Midden-Oosten, het doden van zes mensen, zelfs de stad Mekka ook zware regen vergezeld van onweer, droogte en overstromingen ook getroffen Azië evenals Indonesië.
Of dit is de straf of waarschuwing aan de mensen dat de meeste mensen zijn vergeten dat alle natuurverschijnselen, daar zijn de (sunatullah), zodat mensen zich menginstropeksikan niet langer blijven om onrecht te doen, elkaar vermoorden, hebzuchtig economische en politieke macht, of continue begaan shirk (het associëren van partners met God).
God waarschuwt dat er landen die eerder ondanks het feit dat geavanceerde technologie, rijk (het hebben van een huis en vele luxe paleis) en een veel rijkdom, maar omdat dit zholim hun ondergang door af te vegen met een overstroming, aardbeving of andere natuurlijke fenomenen veroorzaken.

Zandstormen loog Midden-Oosten, tientallen ziekenhuisopname, zes doden
(BBC) - Uitzicht op de stad Homs in Syrië getroffen door zandstormen.
Zandstorm trof de westelijke regio van het Midden-Oosten, waardoor tientallen mensen werden in het ziekenhuis opgenomen en aan te moedigen ambtenaren een gezondheidswaarschuwing afgegeven.
De storm sommige gebieden in Syrië op maandag (07/09), en op dinsdagochtend (08/09) uitbreiden naar diverse andere landen.
De meeste van Libanon, Israël, Turkije en Cyprus beïnvloed door deze zandstormen.
Officiële persbureau Libanon verkondigen een vrouw overleed in het noorden van Libanon en ten minste 80 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis wegens ademhalingsproblemen.
Vanwege deze storm het Israëlische ministerie van Milieu ook gevraagd de kinderen, zwangere vrouwen en ouderen om thuis te blijven.
Media in Syrië terwijl het zegt als gevolg van de storm, de strijd in de provincie Idlib en Hama vastgelopen.
Syrische krant pro-overheid, al-Watan, zei zandstormen maken militaire helikopters die eigendom zijn van de overheid om te vliegen te verbieden.
Slecht weer wordt mede veroorzaakt door de lage druk systeem in de hele regio en het zand wordt geblazen vanuit het oosten, het officiële persbureau SANA.
Volgens SANA, zal slecht zicht blijven voor de komende dagen.

Het regenseizoen en tropische stormen veroorzaakt uitgebreide overstromingen in sommige delen van Zuidoost-Azië, terwijl de opwarming van de tropische Stille Oceaan vormen een ernstige droogte in het oosten, aldus de wetenschappers.
Ze zeggen dat twee verschillende weer is over het algemeen natuurlijk, maar deze situatie is toegenomen als gevolg van een opwarmende wereld en een waarschuwing verschijnt dat deze extreme situatie kan verergeren in de toekomst.
Myanmar, Vietnam en Thailand een aantal gebieden die zware regenval en overstromingen in de afgelopen dagen, het zelfde als West-Bengalen, India.
Op hetzelfde moment, de meeste van de noordelijke delen van Indonesië en Thailand ervaren een ernstige droogte.
Wetenschappers zeggen dat een aantal wijzigingen in de equatoriale Stille Oceaan beïnvloeden weersomstandigheden in het oostelijk deel van Zuidoost-Azië.
Het regenseizoen zuidwesten van het Arabische Zee over de bovenkant van de Indische Oceaan, dus afnemende regenval in Zuid-Azië en delen van Zuidoost-Azië.
El Nino in Indonesië
"In verband met de droogte in Indonesië en sommige gebieden van Zuidoost-Azië, met name in verband met El Niño en dit zal naar verwachting mogelijkheden blijven tot na 2015"
Omar Baddur
Meteorologische experts zeggen dat de droge toestand in Indonesië is al lang verwacht, als gevolg van wat bekend staat als El Nino - opwarming zeeoppervlak temperaturen in de tropische Stille Oceaan.
"We kunnen met zekerheid zeggen dat wat er is gebeurd in verband met de droogte in Indonesië en sommige gebieden van Zuidoost-Azië, met name in verband met El Niño en dit zal naar verwachting mogelijkheden blijven tot na 2015", zei Omar Baddur, meteoroloog bij de Wereld Meteorologische Organisatie.
Wetenschappers zeggen tijdens een El Nino optreedt, het warmere water van de Pacific Northwest verhuizen naar het oosten, zodat de regio kende een waterkoeler.
"Water koelere brengen drogere omstandigheden in het oostelijk deel van Zuidoost-Azië - zoals nu - in tegenstelling tot de warmere water kan verdampen en regen veroorzaken," zei Edvin Aldrian van het Agentschap voor de evaluatie en de toepassing van technologie (BPPT).
El Nino ook leverde een waarschuwing meteorologen voorspellen Indiase moesson neerslag dan normaal in juli en augustus.
Over de tien staten van India kende een regenseizoen neerslag ontbreekt, zei de Indiase Meteorologische Dienst.
Steeds meer zware regen
"We verwachten ook dat de daling minder neerslag, dit jaar is El Nino jaar verwacht", zegt Tun Lwin, een voormalig leider van Myanmar meteorologische agentschap.
"Maar de intensiteit van het regenseizoen is nu nog sterker.
"In eerste instantie hebben we ervaren een hoge regenval, als gevolg van het regenseizoen, dat gaat verhuizen naar het noorden aan de voet van de Himalaya en de moesson wolken beginnen te verplaatsen van het bovenste deel van het zuiden."
Meteoroloog in Myanmar zei dat het land ontvangt regenval op een buitengewoon hoog niveau, waardoor overstromingen en het doden van meer dan 80 mensen en liet bijna 250 duizend mensen ontheemd.
Regen van de moesson wolken en Typhoon Reacties worden ook doodde meer dan 100 mensen en veroorzaakte schade in West-Bengalen, India.
Lwin zei dat de belangrijkste factor die het regenseizoen versterkt is een tropische cycloon.
Wetenschappers zeggen dat de El Nino verzwakt meestal de regentijd, maar nu is het eigenlijk versterkt de tropische cycloon.
Overstromingen en droogte in het zuidoosten deze tijd grotendeels in lijn met hun natuurlijke diversiteit, terwijl het verhogen van de intensiteit.
Dit betekent dat een verhoging van de intensiteit van extreme weersomstandigheden, zeggen zij, te wijten aan een temperatuurstijging van de aarde.
"De warmte in de atmosfeer en de stijgende zeeën en zorgen voor extra energie in extreme omstandigheden, waardoor de intensiteit toeneemt," zei Baddur.
Wetenschappers waarschuwen toename van de emissies van broeikasgassen, zoals kooldioxide, val warmte in de atmosfeer en de oceaan opwarming wereld de klimaatverandering veroorzaakt.
"We kunnen niet zeggen wat er in Zuidoost-Azië is een direct effect van de klimaatverandering, maar we kunnen zeggen dat klimaatverandering extreme omstandigheden, zoals die te verhogen."
De extremer
"Als je kijkt naar het record sinds 1950, wordt het steeds sterker en de index toont dit jaar de sterkste zijn, tot nu toe"
Meteorologische ambtenaren in Indonesië zeggen dat de El Nino situatie wordt steeds sterker.
"Als je kijkt naar het record sinds 1950, wordt het steeds sterker en de index toont dit jaar de sterkste zijn, tot nu toe," zei metereolog Indonesië, Edvin Aldrian.
Het VN-agentschap waarvan het verslag werd de basis van het klimaat wereld gesprekken, het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), heeft gewaarschuwd voor extreme omstandigheden, zoals hevige regenval in korte periodes en droogte.
"In Zuidoost-Azië, verregende dag op het geheel van het jaar verhoogd met 22 mm per decennium, terwijl de neerslag in de regenachtige dag extreme stijging van 10 mm per decennium," de meest recente IPCC-rapport.
"Maar de diversiteit en het klimaat is heel anders tendensen in de regio en het seizoen", aldus het rapport.

Tatang al 25 jaar als een boer in Indramayu, West-Java, en hij heeft herhaaldelijk ervaren een periode van droogte, maar de droogte van dit jaar was ernstiger dan in voorgaande jaren.
"Vorig jaar was het zo yah yah boeren gewassen. Maar nu ernstiger seizoen zijn dan de afgelopen jaren", aldus Tatang.
Droogte niet alleen in Indramayu, West-Java, maar ook in 11 andere provincies in Indonesië.
Ongeveer 25.000 hectare landbouwgrond is droog en de miljoenen burgers van Indonesië wordt verwacht dat de impact, zoals het gebrek aan water voor hun dagelijkse behoeften te voelen.
Om te gaan met droogte, woordvoerder van de Nationale Ramp Management Agency Sutopo Purwo Nugroho worden de stappen die moeten worden genomen door de overheid.
"Distributie, droping water-water met behulp van tanker water. Vul dan de opslagtanks van water, sanitair reparaties, en zo verder," zei Sutopo.
Daarnaast heeft de overheid heeft ook plannen om 49 reservoirs in heel Indonesië, duidelijk Sutopo bouwen.
Een totaal van 12 provincies in Indonesië werd getroffen door de droogte
Niet te planten
Sommige gebieden in Indonesië natuurlijk en geografisch is een gebied dat droog is, net als Wonogiri, Boyolali en Blora.
Maar met de wereldwijd fenomeen El Nino, de Stille Oceaan oppervlaktetemperatuur afwijkingen, is het van invloed verschillende landen in equatoriale gebieden. Dit veroorzaakt droogte in Indonesië groter.
Daarom Thomas Jamaluddin, hoofd van het National Institute of Aeronautics and Space adviseerde boeren rijst niet menamam in dit seizoen.
"Management in het geval van de landbouw moet ook rekening worden gehouden met de beschikbaarheid van water. In veel gebieden van de nieuwe boeren verbouwen rijst, maar dan getroffen door de droogte," zei Thomas.
Daarnaast Thomas ook een beroep op mensen toepassen van waterbeheer en vele winkel als het water is er in overvloed.
Er wordt geschat dat de droogte zal blijven Indonesië getroffen tot november van dit jaar.

Tafsir Al Mu'min Vers 67-85
Verzen 67-68: De uitnodiging aan mensen om aandacht te besteden aan de kracht van Allah Subhaanahu wa Ta'aala bij hun oprichting en ontwikkeling van hun leven, en snel de inzetting van God Subhaanahu wa Ta'aala toepassing.

هو الذي خلقكم من تراب ثم من نطفة ثم من علقة ثم يخرجكم طفلا ثم لتبلغوا أشدكم ثم لتكونوا شيوخا ومنكم من يتوفى من قبل ولتبلغوا أجلا مسمى ولعلكم تعقلون (67) هو الذي يحيي ويميت فإذا قضى أمرا فإنما يقول له كن فيكون (68)

Vertaling van Surah Al Mu'min Vers 67-68

67. [1] Hij, Die u uit de grond [2], dan uit een druppel sperma [3], dan van een stolsel, dan bent u geboren als een kind, dan mag je naar volwassenheid [4], en dan groeien oud. Maar onder je er uitgeschakeld voordat dat. (We doen zo) dat je naar de opgegeven [5] periode, zodat je begrijpt [6].

68. [7] Hij was degene die aan en uit te schakelen. Dus toen hij op het punt om iets zaken te stellen was [8], Hij is net bekata tegen hem: "Wees!" Dan iets geworden dat [9].

Verzen 69-78: Het lot van degenen die zich verzetten tegen de verzen van Allah en Zijn boodschapper en Allah's bevel Subhaanahu wa Ta'aala Zijn boodschapper om geduldig te zijn en wacht op de vernietiging van de ongelovigen.ألم تر إلى الذين يجادلون في آيات الله أنى يصرفون (69) الذين كذبوا بالكتاب وبما أرسلنا به رسلنا فسوف يعلمون (70) إذ الأغلال في أعناقهم والسلاسل يسحبون (71) في الحميم ثم في النار يسجرون (72) ثم قيل لهم أين ما كنتم تشركون (73) من دون الله قالوا ضلوا عنا بل لم نكن ندعو من قبل شيئا كذلك يضل الله الكافرين (74) ذلكم بما كنتم تفرحون في الأرض بغير الحق وبما كنتم تمرحون (75) ادخلوا أبواب جهنم خالدين فيها فبئس مثوى المتكبرين (76) فاصبر إن وعد الله حق فإما نرينك بعض الذي نعدهم أو نتوفينك فإلينا يرجعون (77) ولقد أرسلنا رسلا من قبلك منهم من قصصنا عليك ومنهم من لم نقصص عليك وما كان لرسول أن يأتي بآية إلا بإذن الله فإذا جاء أمر الله قضي بالحق وخسر هنالك المبطلون (78)

Vertaling van Surah Al Mu'min Vers 69-78

69. Hebt u niet de mensen die altijd de tekenen van Allah [10] hebben ontkend gezien? Hoe ze kunnen worden voorkomen [11]

70. (Namelijk) degenen die het Boek (Koran) en de openbaring gebracht door Onze boodschappers die Wij ontkennen. Later zullen ze weten,

71. wanneer de boeien en kettingen geplaatst rond hun nek [12], zoals ze werden gesleept,

72. in zeer heet water, dan waren ze in het vuur verbrand,

73. zei toen tot hen [13], "Welke van de afgoden, die je gebruikt om te koppelen [14],

74. (je aanbidt) naast Allah? "Ze antwoordde:" Ze hebben van ons weg gegaan, ook al waren we nooit iets [15] te aanbidden. "Zo God laat dwalen de ongelovigen [16].

75. [17] Dat [18] is omdat je jubelen in de aarde zonder te letten op de waarheid en omdat je altijd juichen (in ongehoorzaamheid) [19].

76. (Er wordt gezegd tot hen): "Gaat de poorten van de hel [20], en wonen in het zo dat is het ergste van plaatsen voor mensen die arrogant [21].".

77. Dus wees geduldig gij (Mohammed) [22], de belofte van Allah is waar. Hoewel tonen wij u de meest straf We ancamkan aan hen, of gij Onze barmhartigheid (voor de dood op hen), maar hen is dat we terug.

78. [23] En inderdaad, Wij zonden boodschappers vóór u (Mohammed) [24], onder hen zijn er die we u vertellen, en onder hen zijn er (ook) niet we je vertellen. Geen van de apostelen brengen een wonder, tenzij de toestemming van Allah [25]. Dus toen het kwam het bevel van Allah [26], (voor alle gevallen) wordt bepaald door de reële [27]. En toen was het [28] zijn ongelukkige mensen die vasthouden aan ijdelheid [29].

Verzen 79-85: de wetten worden niet veranderd, de lessen die kunnen worden getrokken uit de gebeurtenissen van de vorige volkeren, en dat geloof in de tijd van de ondergang is nutteloos komen.

الله الذي جعل لكم الأنعام لتركبوا منها ومنها تأكلون (79) ولكم فيها منافع ولتبلغوا عليها حاجة في صدوركم وعليها وعلى الفلك تحملون (80) ويريكم آياته فأي آيات الله تنكرون (81) أفلم يسيروا في الأرض فينظروا كيف كان عاقبة الذين من قبلهم كانوا أكثر منهم وأشد قوة وآثارا في الأرض فما أغنى عنهم ما كانوا يكسبون (82) فلما جاءتهم رسلهم بالبينات فرحوا بما عندهم من العلم وحاق بهم ما كانوا به يستهزئون (83) فلما رأوا بأسنا قالوا آمنا بالله وحده وكفرنا بما كنا به مشركين (84) فلم يك ينفعهم إيمانهم لما رأوا بأسنا سنة الله التي قد خلت في عباده وخسر هنالك الكافرون (85)

Vertaling van Surah Al Mu'min Vers 79-85

79. [30] Het is Allah, Die gemaakt vee voor u, de meesten van jullie rijden en wat je eet.

80. En voor u (niet meer) andere voordelen hem (runderen is) en dat je een doel (doel) opgeslagen in je hart (met driving) te bereiken [31]. En door het rijden van de dieren, en ze worden vervoerd aan boord.

81. En Hij toonde de tekenen (van zijn macht) om u [32]. Dan de borden (de macht van) Allah, dat wat je ontkent [33]?

82. [34] Hebben zij niet gereisd in de aarde en toen merkte [35] hoe het einde van degenen die vóór hen [36]. Ze waren meer en meer intense kracht en (meer) overblijfselen van de beschaving op aarde [37], dan wat ze verdienen kunnen ze [38] niet helpen.

83. [39] Toen de apostelen tot hen kwam met de echte bewijs [40], zijn zij tevreden zijn met hun bestaande kennis [41] en ze zijn omgeven door (doom) vroeger mock mock.

84. En toen zij zagen onze straf, zei dat ze [42], "Wij geloven alleen in Allah alleen, en we de goden die we associëren met God [43] af te wijzen."

85. En hun geloof toen zij de ondergang van ons niet meer nuttig om ze had gezien. Dat is de sunnah (de voorschriften van) Allah, die trouw is aan Zijn dienaren [44]. En wanneer het zijn ongelukkige ongelovigen [45].

[1] Verder Hij gecementeerd het geval van het monotheïsme, door te stellen dat Hij is uw Schepper, die de oprichting van de gebeurtenissen heeft u converteert. Daarom Hij die u hebt gemaakt, zodat Hem aanbidden alleen.

[2] Dat is uw vaderen Adam alaihis groeten uit de grond te creëren.

[3] Dit is het begin van een proces van gebeurtenissen nageslacht van Adam toen in de buik van zijn moeder, die van sperma, dan is uitgegroeid tot een '`alaqah (stolsel), werd toen mudhghah (klomp vlees), dan gebruikt de botten, en de beenderen werden omwikkeld met spek ( Zie Al de gelovigen: 14).

[4] Dat is de tijd waarin steeds volmaakter sterkte, de leeftijdsgroep van 30 tot 40 jaar.

[5] Als het eindigt uw leeftijd.

[6] De toestand van je, zodat je weet dat wat je gebeurtenissen creëren Mahasempurna Zijn macht, en dat niemand het recht heeft om aanbeden te worden, maar Hem.

[7] Hij die eigenaar en uit te schakelen, zodat een persoon niet zou zijn gestorven, hetzij als een oorzaak of voor geen enkele reden, behalve met Zijn toestemming. Hij zegt: "En nooit het leven van een lange levensduur te verlengen, noch verminderd zijn leeftijd, maar de (reeds) in het Boek (Lawh Mahfuz). Voorwaar, het is gemakkelijk voor Allah "(Trans Fatir:. 11).

[8] Groot of klein.

[9] Niemand kon weerstaan en te voorkomen.

[10] Dat is zo duidelijk en helder. Deze zin is vreemd te veronderstellen dat hun slechte staat.

[11] Dat is hoe ze weg kunnen worden afgewend van de verzen van Allah zijn zo duidelijk? Maar waar anders zouden ze gaan na een perfecte verklaring voor? Hebben ze vinden een vers duidelijker in tegenstelling tot de verzen van Allah? Nee, bij God, dat ze hem niet vinden. Of dat ze vond een aantal twijfelachtig dat in overeenstemming met hun wensen en dan zijn ze het gebruiken om twijfelachtige verzen van Allah te vallen om hun sleaze verdedigen? Echt slecht uitwisseling hen en de opties die ze kiezen voor zichzelf logenstraffen het boek dat ze kwam van Allah bracht zijn apostelen, waar ze de meest menselijke en meest juiste en meest nobele geesten. Ze beloning is de hel, zoals beschreven in de volgende paragraaf.

[12] Opdat zij niet kunnen bewegen.

[13] Terwijl de harde kritiek.

[14] Dat is de vraag of ze je de voordelen kan geven en te voorkomen dat de meeste van de ondergang?

[15] Zij ontkennen hun aanbidding hem, en de idolen werden gepresenteerd, dan Allah wa Soebhaanahoe Verhevene zei, "Zeker u en wat je aanbidt naast Allah, zijn het aas van de hel, moet je in het." (Trans. Al Anbiya: 98)

Volgens Shaikh Zoals Sa'diy, -en dit zou meer sterke mening dat ze bedoelen met die woorden betekenen is batilnya aanbidding herkennen van de god aanbeden, en dat God heeft geen partners. Ze zijn misleid en valse aanbidding, zelfs aanbidding die niet goed is om aanbeden te worden. Dit wordt aangegeven door het woord van Allah de Verhevene, "En God laat dwalen de ongelovigen."

[16] Namelijk als die misleiding zij in het bezit over de hele wereld, afvalligheid is voor iedereen duidelijk, zodat zij erkennen de ongerechtigheden op de Dag der Opstanding, en het is waar het woord van Allah Ta'ala: "En degenen die naast Allah bondgenoten genoemd, is het niet volgen (een geloof). Zij volgen niets dan louter vooroordeel, en ze zijn slechts gissen "(Trans Yunus:. 66) Dit wordt ook aangetoond door het woord van Allah Ta'ala,". En wie dwaalt meer dan degenen die goden aanbidden naast Allah wie niet kan (gebed) tot de dag des oordeels haar en hun verwaarlozing van de (aandacht) om hun gebeden toestaan? "(trans Al Ahqaaf:. 5)

[17] Er wordt ook gezegd dat de mensen van de hel.

[18] Dat straf assortiment het.

[19] Dat is omdat je jubelen en trots met de leugen dat je vast te houden en met de wetenschap dat de wetenschap menyelisihi apostelen en je arrogantie tegen Gods dienaren onrechtvaardig en chaos als het woord van Allah Ta'ala in het einde van dit hoofdstuk, "Dus toen de boodschappers tot hen kwamen met de echte bewijzen, ze zijn blij met hun bestaande kennis "(trans Al-Mu'min:. 83) En als het woord van Allah Ta'ala op Qarun". Wees niet te trots zijn; Allah houdt niet van degenen die ook zijn roemen "(trans Qarun:. 76). Veel plezier als deze vrolijke verwerpelijk dat een straf vereist, in tegenstelling tot verheugen lovenswaardig dat verheugen in nuttige kennis en goede werken, zoals in het woord Allah, de Verhevene: "Zeg," door de genade van Allah en Zijn genade, laat ze de vreugde De gave van God en Zijn genade is beter dan wat ze vergaren "(trans Yunus:. 58)...

[20] Elk van deze lagen in overeenstemming is liefdadigheid.

[21] In die plaats werden ze vernederd en vernederd, gevangen gezet en gemarteld en afwisselend voelen hoge warmte en koude is hoog.

[22] In het prediken tegen Uw volk, en de verstoring van hun smaak. Zodat u kunt geduldig te zijn, waarschijnlijk van mening dat de belofte van Allah is waar. Hij zal Zijn religie helpen, verheffende zijn straf, en het helpen van zijn apostelen. Evenzo, zodat je geduldig kan zijn, bedenk dan dat de straf zal overkomen je vijanden, zo niet de wereld, dan in de volgende, sinds hun terugkeer naar God, dan zal Hij hen te belonen op basis van wat ze doen. Ta'aala Subhaanahu wa Allah zegt: "En niet ooit gij (Mohammed) denkt dat Allah is zich niet bewust van wat er wordt gedaan door degenen die kwaad doen. Voorwaar, Allah geeft uitstel aan hen tot de dag waarop de ogen (hun) ogen verbreed, "(. Trans Ibrahim: 42)

[23] Toen Allah wa Soebhaanahoe Ta'aala entertainen hem en menyabarkannya door eraan te herinneren de broers zal hij uit het midden van de apostelen.

[24] De preken tot zijn volk, en ze waren geduldig met zijn volk aandoeningen.

[25] Aangezien zij de dienaren van de set. Vandaar het voorstel om de apostelen om paragraaf (een wonder) te brengen als ze willen naar God brengt verzen die tonen de waarheid van Zijn apostelen was een voorstel dat is onrechtvaardig en belastend zelf.

[26] Te oordelen onder de apostelen en hun vijanden.

[27] Dit komt overeen met de plaats en in overeenstemming met de waarheid, dat door het opslaan van de apostelen en volgelingen en vernietigen van degenen die ontkennen.

[28] Als gegeven een beslissing.

[29] De aard zijn ze kwaad, wetenschap en liefde die voortvloeien uit hen zijn ijdelheid, en het doel is ook ijdelheid. Daarom moeten ze gericht dit vers te maken als continu over hun leugen, dan zullen ze verliezen als de generatie voor hen een verlies is geweest, omdat ze geen vriendelijkheid meer en er is geen garantie veilig van de straf in eerdere boeken.

[30] Allah wa Soebhaanahoe Ta'aala geven gunsten aan Zijn dienaren te maken om hun vee waar ze de verschillende genoegens, met inbegrip van de voordelen van het rijden, de voordelen van het eten van vlees af te leiden, het drinken van melk, warm het lichaam met de huid, en maak verschillende instrumenten van leer, bont en haar.

[31] Dat is tot een ver land met een gevoel van geluk en vreugde.

[32] Het blijkt Zijn eenheid, Zijn naam en Zijn natuur. Dit omvat de grootste gunsten, waar hij zijn verzen liet aan zijn knechten, zowel in zichzelf en in de horizon, en noemt zijn gunsten, zodat ze hem kennen, waarderen en hem eraan te herinneren zijn.

[33] Dat is het vers dat van de verzen van zijn dat u niet herkent, want het is gebleven in je hart dat alle verzen en gunsten van Hem, zodat er geen plaats om te ontkennen en geen plaats om te zetten, zelfs vereist een redelijk persoon om oprechtheid uit te oefenen om te streven om Hem te gehoorzamen, onderdanig aan hem en hield zich bezig met de aanbidding Hem.

[34] Allah wa Soebhaanahoe Ta'aala nodigen degenen die de apostel ontkennen om te reizen op aarde, hetzij met het hart en lichaam en vragen aan de mensen die weten.

[35] Terwijl denken, niet alleen om te zien, maar hun hart is nalatig.

[36] Uit het voorgaande volkeren, zoals de 'Aad, Thamoed en anderen, waar ze meer kracht en meer bezittingen en meer legacy.

[37] Net als het gebouw, fittingen, forten en paleizen.

[38] Als het gaat om die geboden (om hen te straffen). Wanneer de kracht ze niet nuttig, ze zijn niet in staat om het te maken met hun woning en zijn niet in staat om te verbergen achter hun vesting.

[39] Toen vermeldt Allah hun grote fout.

[40] Dat is de hemelse boeken, wonderen, nuttige kennis die de gebruiker te beschrijven in plaats van afvalligheid, de rechten van de ijdelheid.

[41] Ze waren blij met de kennis die op hen bedoelen is dat ze genoeg met de wetenschap die op hen en niet meer de behoefte voelen om de wetenschap onderwezen door de apostelen van hen hebben gehad, zelfs zij onderschat en mock informatie bracht apostelen. Al worden geadviseerd, die opwinding ze hun trouw aan de goedkeuring van Allah toonde berpegangnya ze tegen de waarheid aan hem en bracht de apostelen. Inbegrepen in het voorbeeld van de wetenschap dat de mens zijn meestal trots op hem is de wetenschap van de filosofie en wetenschap Mantiq Griekenland, waar de wetenschap dat ze voerden vele verzen van de Koran, het verminderen van zijn glorie in het menselijk hart, en maken de argumenten die overtuigd en qath'i (zeker) als argumenten lafzhi dat niet het minste vertrouwen hebben te dragen, ze luisteren reden dat mensen dom en ijdelheid in plaats van de argumenten. Deze omvatten afwijkende opvattingen in de verzen van Allah en tegen het, wallahul musta'aan.

[42] Als een gebaar van erkenning, maar wanneer dat de erkenning niet meer bruikbaar.

[43] Zowel de beelden en afgoden, en wij distantiëren ons van alles wat de apostelen menyelisihi, hetzij in de vorm van wetenschap en liefdadigheid.

[44] Dat geloof is niet handig als straf is gekomen. Dat komt omdat het geloof is het geloof van de noodzaak en heeft uit de eerste hand getuige, maar het geloof is alleen zinvol als het onzichtbare, dat wil zeggen, voordat er tekenen van onheil.

[45] Dat is natuurlijk hun verliezen voor iedereen. Terwijl voor dat ze altijd verliezen.

KENNIS VAN DE DAG LAATSTE DAG

Door
Dr. Yusuf bin Abdillah bin Yusuf al-wabilKennis over de Dag des Oordeels is een kwestie van het onzichtbare, die alleen bekend is aan Allah Ta'ala, zoals wordt aangetoond door de vele verzen in al-Koran en de hadiths van de Profeet 'alayhi wa salaam, omdat de kennis over de Dag der Opstanding is de enige bekende geval door Allah de Almachtige. Hij het niet laten zien aan een engel, noch naast elkaar aan een profeet, die gestuurd was [1]. Niemand weet wanneer het arrest behalve Allah Ta'ala.

De Profeet 'alayhi wa salaam praten vaak over de toestand van Doomsday en virulentie, zodat de mensen vroeg hem toen de Doomsday. Hij meldde dat het een kwestie is van het onzichtbare, die alleen bekend is bij God, evenals de verzen van de Koran vertelt dat de kennis over wanneer de opstanding is iets dat God gereserveerd voor Zichzelf.

Onder deze zijn zijn woorden:

يسألونك عن الساعة أيان مرساها قل إنما علمها عند ربي لا يجليها لوقتها إلا هو ثقلت في السماوات والأرض لا تأتيكم إلا بغتة يسألونك كأنك حفي عنها قل إنما علمها عند الله ولكن أكثر الناس لا يعلمون

"Zij vragen u over Doomsday, 'Wanneer dit gebeurd?" Zeg: "Waarlijk, de kennis van de opstanding, dat is aan de kant van mijn Heer; niemand kan zijn aankomst tijd, maar Hem te leggen. Doomsday was erg zwaar (rel voor dieren) in de hemel en op aarde. Oordeel niet tot u komen, maar plotseling. 'Zij zullen u vragen als je echt weet. Zeg: '. Waarlijk, de kennis van de Dag des Oordeels is bij Allah, maar de meeste mensen niet weten' "[Al-A'raaf: 187]

Allah beval Zijn Profeet Mohammed sallAllahu 'alayhi wa salaam om te verkondigen aan de mensen die kennis van de opstanding alleen in Allah alleen, alleen was hij degene die het probleem weet duidelijk en toen het gebeurde, niemand van de inwoners van de hemelen en de aarde kent.

Zoals geopenbaard door God:

يسألك الناس عن الساعة قل إنما علمها عند الله وما يدريك لعل الساعة تكون قريبا

"De mensen vragen u over de Dag der Opstanding. Zeg: "Waarlijk, de kennis van het Uur was slechts bij Allah." En weet je (O Mohammed), kan de Dag der Opstanding is het de buurt van de tijd "[Al-Ahzaab: 63].

Evenals gesproken door God:

يسألونك عن الساعة أيان مرساها فيم أنت من ذكراها إلى ربك منتهاها

"(Ongelovigen) vragen u (O Mohammed) van de Dag der Opstanding, wanneer zal het gebeuren? Wie bent u (dat) kan worden genoemd (tijd)? . Rabb van uw herstelde aan het einde (bepaling van de tijd) "[An-Naazi'aat: 42-44]

Dan is het hoogtepunt van de kennis van de opstanding dag terug te keren naar God alleen.

Daarom, wanneer Gabriel Alaihissallam vroeg de Profeet 'alayhi wa salaam op de Dag des Oordeels-zoals beschreven in de hadith dat de lange-Gabriel Profeet' alayhi wa salaam heeft gezegd:

ما المسئول عنها بأعلم من السائل.

"De mensen die werden gevraagd over het niet meer dan de persoon die vroeg te leren kennen." [2]

Gabriel wist niet wanneer de Dag des Oordeels is gebeurd, zo ook de profeet Mohammed sallAllahu 'alayhi wa salaam.

Ook de profeet 'Isa Alaihissallam, hij weet niet wanneer Oordeel er gebeurde, maar hij zal naar beneden gaan wanneer de Apocalyps is in de buurt. Zelfs (de daling van de profeet 'Isa), waaronder grote tekenen des Oordeels, zoals zal worden uitgelegd.

Al-Imam Ahmad vertelt rahimahullah, evenals Ibn Majah en al-Hakim van 'Abdullah bin Mas'oed radi anhu, van de Profeet' alayhi wa salaam, zei hij:

لقيت ليلة أسري بي إبراهيم وموسى وعيسى, قال: فتذاكروا أمر الساعة, فردوا أمرهم إلى إبراهيم فقال: لا علم لي بها, فردوا الأمر إلى موسى, فقال: لا علم لي بها, فردوا الأمر إلى عيسى فقال: أما وجبتها; فلا يعلمها أحد إلا الله ذلك, وفيما عهد إلي ربي عزوجل أن الدجال خارج, قال ومعي قضيبان, فإذا رآني, ذاب كما يذوب الرصاص. قال: فيهلكه الله.

"Op de avond was ik in-Isra'kan naar de hemel, ontmoette ik met Abraham, Mozes en Jezus." Hij zei: "Toen zeiden ze tegen elkaar over de zaak van de opstanding, dan is hun zaak te herstellen ze Abraham, toen zei hij: 'Ik heeft kennis van het niet hebben, terug te keren het geval is Mozes. "Toen zei hij: 'Ik heb geen kennis over, terug te geven zijn zaak aan Jezus." Tot slot zei hij:' Wat als het gebeurt, dan weet niemand behalve Allah. Onder de openbaringen gegeven door mijn Heer Almachtige tegen mij: 'Voorwaar Dajjal zal komen.' Hij zei: 'En ik was met twee zwaarden. Als hij me ziet, zal hij worden gesmolten tin smelt. 'Hij zei:' Dan vernietig Allah het. '"[3]

Zij zijn de Ulul Azmi van de apostelen, en zij weten niet wanneer de Apocalyps.

En Imam Muslim overgeleverd rahimahullah van Jabir bin 'Abdillah radi anhuma, zei hij: "Ik hoorde de Profeet' alayhi wa salaam die maand zei voordat hij stierf:

تسألوني عن الساعة? وإنما علمها عند الله وأقسم بالله ما على الأرض من نفس منفوسة تأتي عليها مائة سنة.

'Je vroeg me over de Dag des Oordeels? Terwijl de wetenschap is net aan de kant van God, en ik zweer bij de naam van Allah, er is geen levend wezen werd geboren op deze aarde, dat is een honderd jaar oud. '"[4] [5]

Deze hadith ontkennen de mogelijkheid dat de Profeet 'alayhi wa salaam weten na Gabriel ondervragen hem.

Ibn Kathir rahimahullah zei: "De ongeletterde Profeet, die de leider van de apostelen, en ze dekken -shalawat en de groeten van Allah zij met hem Profeet drager van genade, bekering beller, de leider van de oorlog, het geven van een beslissing, die de gast, collector eren, waar alle mensen verzameld om hem (voor het verkrijgen van syafa'at), waarin hij zei ook dat in de authentieke hadith van de hadith Anas en Sahl bin Sa radi anhuma:

بعثت أنا والساعة كهاتين.

'Hij stuurde mij en de Dag der Opstanding als twee (vinger) is.' [6]

Hij dichter bij de bestaande wijsvinger en daarna (de middelvinger). Toch zijn omstandigheden, God hem bevolen had om de wetenschap van Doom om hem te herstellen als vroegen, Allah zegt:

قل إنما علمها عند الله ولكن أكثر الناس لا يعلمون

"... Zeg:" Waarlijk, de kennis van de Dag des Oordeels is bij Allah, maar de meeste mensen weten het niet. "[Al-A'raaf: 187] [7]

Wie denkt dat de Profeet 'alayhi wa salaam weten wanneer de Apocalyps, dan is hij een dwaas, omdat de verzen van al-Koran en de hadiths van de Profeet genoemd verwerpen deze aannames.

Ibn al-Qayyim rahimahullah zei: "En degenen die beweren wetenschappers van onze tijd is de leugens onthuld. Hij doet alsof tevreden (kennis) als kennis niet werd gegeven aan hem dat de Profeet 'alayhi wa salaam weten wanneer de Dag des Oordeels. "(Zeer terecht) zei tegen hem:' De Profeet 'alayhi wa Salla zei ooit in de hadith Gabriel :

ما المسئول عنها بأعلم من السائل.

'De mensen die werden gevraagd over het niet meer dan de persoon die vroeg te leren kennen. "

Dan vervormen zij de ware betekenis, zeggende: "De betekenis is, 'ik ben, en dat weet je.' '

Het is de grootste dwaasheid, en de betekenis van de ergste misstanden. De Profeet 'alayhi wa salaam meer over God te weten, (de aanstootgevend) vertelde hij iemand die hij beschouwd als een neger, "ik en u weet wanneer Oordeel aan de hand was," alleen dwazen zei: "Vroeger, weet hij dat hij is Gabriel, "toen de Profeet 'alayhi wa salaam eerlijk in zijn woorden, hij zei:

ما جائني في صورة إلا عرفته غير هذه الصورة.

"Het is niet dat hij de proppen komen met een dergelijke boete, tenzij ik kende hem anders dan deze." [8]

In een andere formulering:

ما شبه علي غير هذه المرة.

"Hij (Gabriël) heeft nooit vermomd me opzij bij deze gelegenheid."

Terwijl in een andere formulering:

ردوا علي الأعرابي ...

"Breng me de bedoeïenen ..."

Toen gingen ze op zoek naar het, maar ze doen het niet.

De Profeet 'alayhi wa salaam weten dat hij Gabriel na een tijdje, zoals door' Umar radi anhuma: "Toen was ik stil voor een lange tijd, toen zei hij: 'O' Umar! Weet je wie te vragen? '"[9]

Degenen die de betekenis van het gezegde te vervalsen, "Hij weet dat hij Gabriel omdat hij vroeg hem, terwijl hij niet de Metgezellen van het deed prediken behalve na een interval van tijd is verstreken!"

Dan tot uitdrukking in de hadith: (ما المسئول عنها بأعلم من السائل) omvat iedereen die vroeg en vroeg vervolgens iedereen die gevraagd en gevraagd over deze Doomsday situatie is zodanig dat (even niet weet). [10]

Ook is er geen enkel punt in het vermelden van de tekenen en te verkondigen aan de vraagsteller al weet, des te meer toen hij werd niet gevraagd over de borden.

En meer bizar dan dit argument wat onthuld door as-Suyuti in al-Haawi na onthullende antwoorden op vragen over de hadiths beroemde onder de mensen, "Voorwaar, de Profeet 'alayhi wa salaam zou niet in zijn graf blijft duizend jaar? "Hij (al-Suyuti) zei," antwoord ik dat dit onjuist is er geen fundament at all. "

Toen bleek dat hij schreef een boek over dit onderwerp met de titel van al-Kasyfu 'een Mujaawazati Haadzihil Ummah al-Alf, waarin hij zei:

Ten eerste, de hadiths die bestaan aan te geven dat deze mensen ouder worden meer dan duizend jaar en verbeteringen niet vijfhonderd jaar te bereiken; zoals verteld door een verscheidenheid van de wereld die leeftijd is zevenduizend jaar, en de Profeet 'alayhi wa salaam gestuurd aan het einde van het zesde jaar duizenden. [11]

Vervolgens noemde hij een aantal van de berekeningen die conclusie is gewoon niet mogelijk als zijn tijd was vijftienhonderd jaar. Dan noemt hij hadiths en atsar-atsar dat wordt uitgegaan van hem:

Onder deze is overgeleverd door de ath-Thabrani in al-Kabiir van ad-Dahhak bin Zummal az-Zuhani, zei hij: "Ik had een droom, dan vertel ik de Profeet 'alayhi wa salaam," later zei hij dat de hadith waarin onthuld :

إذا أنا بك يا رسول الله على منبر فيه سبع درجات, وأنت في أعلاها درجة. فقال: أما المنبر الذي رأيت فيه سبع درجات وأنا في أعلاها درجة, فالدنيا سبعة آلاف سنة, وأنا في آخرها ألفا.

"Opeens was ik in de (nabije) u O boodschapper van Allah, op de preekstoel, die zeven stappen heeft, en u bent op de ladder van de meest hoog," toen hij zei: "De preekstoel u heeft zeven trappen en ik was op de trap de meest hoog, het betekent dat (leeftijd) wereldwijd zevenduizend jaar, en ik was in de afgelopen duizenden jaren. "[12]

Hij (al-Suyuti) zei dat de hadith overgeleverd door al-Bayhaqi in ad-Dalaa-il, en als-Suhail zei dat deze hadith dha'if sanadnya, maar de hadith overgeleverd door mauquf Ibn 'Abbas anhuma doorgaande weg -path zijn authentiek, en ATH-Thabrani [13] menshahihkan deze stichting en het versterken van het met een aantal atsar.

Vervolgens legt as-Suyuti dat de betekenis van de woorden van de Profeet 'alayhi wa salaam: ". ... En ik was in de afgelopen duizenden jaren" Het punt is dat de meeste moslims in de zevende duizend, om de geschiedenis van de match se-voegde hij eraan toe dat hij werd gestuurd eind 6 duizend. Had hij werd gestuurd aan het begin van de zevende duizend ongetwijfeld tekenen van Doomsday zo groot als de Antichrist, de daling van de profeet 'Isa en de opkomst van de zon uit het westen is opgetreden meer dan honderd jaar voor onze tijd, want de opstanding gebeurde op de zevende duizend, terwijl gebeurde er niets op dat moment, dan geeft dit aan dat de rest van het jaar zevenduizend meer dan driehonderd jaar. [14]

Dit is een samenvatting woord-Suyuti rahimahullah, en (deze woorden) botsen met een duidelijke uitdrukking in het al-Koran-een is ook hadiths zijn authentiek; dat het leven van de wereld niet bekend is door niemand behalve Allah Ta'ala. Want als we weten dat de leeftijd van de wereld, toch zullen we weten wanneer de Apocalyps. Je moet van tevoren weten van de verzen van al-Koran en de hadiths van de Profeet, dat het arrest niet bekend toen het gebeurde, behalve door Allah Ta'ala.

Ook dat het feit dat er te verwerpen (denk aan as-Suyuti). Omdat we in het begin van de vijftiende eeuw Hijriyyah, terwijl de Dajjal niet naar buiten is gekomen, en de Profeet 'Isa is niet naar beneden gegaan. As-Suyuti stelt dat er een geschiedenis die Dajjal out zegt aan het begin van een eeuw en 'Isa Alaihissallam neer en doodde hem. Daarna woonde hij op de aarde veertig jaar, mensen wonen in de aarde na de zon opkomt vanuit het westen voor een honderd en twintig jaar, en de afstand tussen twee pufjes (trompet) was veertig jaar oud, moet dit allemaal gebeuren binnen een termijn van tweehonderd jaar [15 ]. Dan op basis van zijn woorden, als de Dajjal nu uit moet het tweehonderd jaar, zodat het optreden van Oordeel na jaar duizend zeshonderd.

Door deze is het duidelijk kebathilah elke hadith dat de leeftijd van de wereld te beperken.

Ibn al-Qayyim rahimahullah zei in het boek van al-Manaarul Muniif sommige dingen waarvan bekend is dat hij de valsheid van een hadith. Hij zei: "Onder deze is menyelisihi hadith teksten van al-Koran-een voor de hand liggende, zoals leeftijd beperkingen hadith wereld, die zegt dat het leven van de wereld slechts zeven duizend jaar, terwijl we in de zevende periode van duizend jaar. Dit is de meest voor de hand ligt, want als deze hadith authentiek is, toch iedereen weet dat de dag des oordeels zal plaatsvinden 251 jaar van onze tijd vandaag. "[16]

Ibn al-Qayyim leefde in de achtste eeuw Hijriyyah, zei hij woorden als deze, en heeft doorgegeven aan zijn woorden meer dan 652 jaar, maar de wereld nog niet is afgelopen.

Ibn Kathir zei: "Zoals in de boeken Israiliyyat (verhalen afkomstig van het volk van Israël / joods-red.) En de mensen van het Boek in de vorm van beperking periode heeft verleden door duizenden en honderden jaren, dus meer dan één persoon administratief helder -terangan hen kwalijk erin, en behandel ze streng als ze verdienen om het te krijgen, en ook is er een hadith:

الدنيا جمعة من جمع الآخرة.

"De wereld is één van de week in de komende weken."

Deze hadith sanadnya niet authentiek, noch hadith is niet authentiek sanad die de timing van de Dag des Oordeels zo nodig bepaalt. [17]

Omdat niemand weet wanneer de Dag des Oordeels, dan weet niemand wanneer zijn nieuwe tekenen van Doomsday. Een geschiedenis die verklaart dat dit jaar zal zijn als deze, en dit jaar zal plaatsvinden dit geval, het is niet waar, omdat de kalender niet is gedaan op het moment van de Profeet 'alayhi wa salaam, maar' Umar bin al-Khaththablah worden ingesteld als een ijtihad van hem, en de berekening start vanaf het begin van het evenement emigratie van de Profeet 'alayhi wa salaam naar Medina.

Al-Qurtubi zei: "Eigenlijk wat is gemeld door de Profeet 'alayhi wa salaam over de laster en de gebeurtenissen die zullen plaatsvinden, met de timing van een bepaald jaar moet op de juiste manier (bij het bepalen van de geschiedenis keshahihan) dat Ar- kunnen breken gumentasi, het is zo (bepalen) de timing van de Dag der Opstanding, niemand weet waar het zal gebeuren, noch in wat? (De noot) dat zal plaatsvinden op vrijdag aan het einde van de tijd. De tijd waarin God schiep Adam Alaihissallam, maar vrijdag welke? Niemand weet de exacte dag behalve Allah dat er geen partner voor Hem, evenals tekenen van Doomsday probleem, niemand weet het tijd is zeker, wallahu weet het beste. [18]

[Gekopieerd uit het boek Asyraathus Saa'ah, auteur Abdillah bin Yusuf ibn Yusuf al-wabil, Daar Ibnil Jauzi, Prints Vijfde 1415H-1995M, Indonesië Issue Doomsday is Nigh, Beni Vertalers Sarbeni, Reader Uitgevers Ibn Kathir]

No comments:

Post a Comment