!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Wednesday, September 16, 2015

Vrees alleen God.

De rit was nog niet klaar (371)

(Deel 371), Depok, West-Java, Indonnesia, 16 september 2015, 01:29).

Vrees alleen God.

God in Zijn woord in de Koran en de Hadith (Soennah) vertelt dat de mens het enige wat te bang voor de mensheid is God die de hemelen en de aarde en alle schepselen geschapen.
Human (gelovigen) Allah waarschuwde ook dat de nummer een vijand van de mens is de duivel (Satan) en degenen die shirk en de heidenen.
Maar de man die dit heidense polytheïsme en mensen (moslims / trouw) deed werd bevolen om hen te vertellen passende begeleiding van de Koran en de Soennah, zodat zij zich bekeren, niet blijven doen shirk (het associëren van partners met God) en laat onmiddellijk ongeloof en geloof in God.
Als ze ongelovigen en doe onttrekken dat vijandig tegenover moslims en vervolgen (gevechts) moslims, natuurlijk, moslims zijn verplicht om zich te verdedigen door te doen Fisabilillah jihad (gevechten in de weg van Allah), net als de profeet Mohammed Badr en Uhud.
Als we genoeg vuurkracht en verfijnd had, natuurlijk hebben we tot God te bidden om hulp tot God, zoals God in de slag bij Badr heeft, stuurt God engelen om de vijanden van de profeet Mohammed te bestrijden.
Geschiedenis verslagen, zoals verteld Allah in de Koran, de vijanden van de gelovigen altijd heidenen (mensen shirk) en een volk dat altijd te doden en de boodschappers van God te doden, vanaf de tijd van Noach, Mozes (farao en zijn leger), de Joden die wilden Rasul (Profeet Isa) te doden, evenals andere vijandige ongelovigen moslims. Vijandigheid was een test van Allah, als we onder degenen die geduldig zijn, of eigenlijk alleen maar bang voor God. En getest of helpen we onze broeders die nu dizolimi vijanden van de islam.
De naam is zeer vertrouwd Aqsa moskee voor moslims. Moskee in Jeruzalem de derde heilige moskee voor de moslims, na de Grote Moskee in Mekka en de Moskee van de Profeet in Medina.

De meeste moslims had ook altijd bekend was eens een mekka moskee gebeden eerste. De nieuwe positie werd vervangen Ka'aba in de Grote Moskee in de 17e na de Profeet Mohammed migreerde van Mekka naar Medina.

De meest bekende verhaal van deze moskee kan een kwestie van Isra 'en Mi'raj in het jaar 620. De Aqsa moskee heet Isra profeet geworden laatste reis van de Haram zijn. Vanaf deze plaats ook de profeet Mohammed begonnen aan een reis naar Sidrat Al Muntaha of lapis hemel tot zeven.

Tegen de tijd dat de nacht van Isra 'en Mi'raj Ook wordt de moskee ook bekend onder de naam van Baitul Maqdis wordt verondersteld om de plaats van de profeet Mohammed gebeden als imam in de gemeente te zamen 25 apostelen en profeten meer dan 160.000 zijn.

Aqsa moskee is ook beroemd om staande op de heilige complex van drie religies, de islam, het christendom en het jodendom. In haar geschiedenis, de moskee was ooit onder de controle van de grote mogendheden, uit de Romeinse, Byzantijnse, tot de islam.

Aqsa moskee is inderdaad zeer nauw samen met de moslims. Echter, er zijn een aantal feiten zijn niet bekend over deze eerbiedwaardige moskee.
Vele Moskeeën

Al Aqsa naam werd oorspronkelijk gebruikt om te verwijzen naar de site gelegen in het oostelijke deel van Palestina dit. In feite is de Aqsa-moskee is niet de enige moskee op de site. Om verwarring te voorkomen, is het historische complex geroepen door de naam van Al Haram Asyarif alias glorieuze heilige land.

Aqsa moskee is niet de enige moskee in dit complex. De moskeeën zijn ook nauw verbonden met de geschiedenis van de islam. Daarnaast Aqsa moskee er Qibla moskee Masjid Al Sakhra alias Koepel van de Rots, Buraq Moskee Masjid Marwani, en anderen.

De meest voorkomende fout optreedt bij het bekijken van een foto moskee Koepel van de Rots. Veel mensen die deze moskee, die de Aqsa-moskee beschouwen. Overwegende dat de Aqsa moskee en de Rotskoepel is anders helemaal.

Koepel van de Rots heeft een gouden koepel. Er wordt gezegd dat deze koepel werd bekleed met goud. De moskee is ook een van de iconen van Jeruzalem. Veel mensen beschouwen dit gebouw Aqsa Moskee. In feite, bij het uitvoeren van zoekopdrachten via Google Aqsa Moskee, het dominante beeld dat naar voren komt is een foto van Al Sakhra moskee met koepel schittering.

Aqsa moskee is gelegen in het zuiden Masjid Al Sakhra. De lengte van het gebouw ongeveer 83 meter. Breedte van 56 meter. Ongeveer 5.000 mensen konden worden ondergebracht deze moskee. Als in combinatie met de omgeving, die ongeveer 144.000 vierkante meter. Laden aan 400.000 gelovigen.

Aqsa moskee koepel donkerder omdat het is gemaakt van tin. Deze moskee is gebouwd volgens de traditie van de profeet 40 jaar na de Kaaba.
Graf van de profeet

Er was geen verslag van hoe de profeten zijn begraven in deze plaats. Maar het is duidelijk, vele profeten en metgezellen van de profeet Mohammed, zoals Salman Farsi, die hier begraven.

Profeet Solomon werd een vermoedelijk gestorven rond de Aqsa Moskee. Zijn graf is sterk vermoeden om hier toch.
(BBC) - Botsingen tussen Palestijnse demonstranten en de Israëlische politie op de Al-Aqsa moskee in Jeruzalem verbinding naar de derde dag, 15 dinsdag september.
Demonstranten gooiden stenen, vuurwerk, stukken beton, en Molotov cocktails in de Israëlische veiligheidsdiensten, politie ambtenaren gezegd Israël.
Hij zei dat twee Palestijnen werden gearresteerd en vijf politieagenten leed lichte verwondingen.
De situatie kan kort daarna worden overwonnen en de Al-Aqsa-complex werd heropend voor bezoekers.
Al-Aqsa moskee -die ofwel gezuiverd door moslims of joden, vaak de plaats van de spanning tussen Israël en Palestina.
Israël om de Joden naar de moskee complex, dat de Palestijnen beschouwen als een provocatie te bezoeken.
Reactie Jordan
De VN en de Amerikaanse regering heeft een beroep op beide partijen om terughoudendheid te betrachten.
Buurlanden van Israël en Palestina, Jordanië, waarschuwde dat Israël orde in de Al-Aqsa moskee en de omgeving moeten herstellen.
Zo niet dan is deze situatie zou de relatie tussen Israël en de regering in Amman bedreigen.
"De provocatie van welke aard dan ook in Jeruzalem zal invloed hebben op het Israëlisch-Jordaanse relaties. Jordan had geen andere keus, maar om krachtige maatregelen te nemen", zei koning Abdullah van Jordanië.
Jordan tekende een vredesverdrag met Israël is verantwoordelijk voor alle aspecten van de islamisering in de Al-Aqsa compound.

Schermutselingen brak uit in de al-Aqsa moskee verbinding in Oost-Jeruzalem, de Israëlische politie ging de verbinding na de moskee.
Israëlische media gemeld, Ynet News, tientallen politie ging de regio, was ingenomen met de Palestijnen met stenen en vuurwerk.
Vergelijkbare botsingen voorgedaan in eind juli.
Regio heilig voor drie religies is het een bron van politieke en religieuze spanningen tussen de Palestijnen en Israëli's, en leidde vaak tot gewelddadige conflicten.
Spanningen ontstaan weer twee weken geleden, na een daad van de Israëlische minister van Defensie Moshe Yaalon verboden werden twee islamitische groepen die de toegang van Joodse bezoekers van de Haram al-Sharif complex dat ook beweerde dat de Joden te blokkeren.
De laatste gevechten uitgebroken enkele uren voor de ceremonie Joodse Nieuwjaar, Rosj Hasjana, die begint op het moment zonsondergang zondag (13/9) tot dinsdagavond.

VREES VOOR GOD SWT en effect bij het leven van een MOSLIM

Door
Shaykh Dr. Ali al-Hudzaifi Hafizhahullah


De praktijk van het hart, een zaak van grote en heerlijke. Verdienste en zonde is groter dan de daden van de ledematen, omdat de beweging van de ledematen volg je hart. Daarom wordt er gezegd: "Het hart is de heerser van de ledematen en andere lichaamsdelen leden zijn mannen."

Onder de praktijk van het hart dat moedigen het doen van goede daden en dat kan een gevoel van liefde te stimuleren tot het einde, die kan worden gedistantieerd van slechte daden en kan leiden tot de ascetische houding naar de wereld en kan lust beteugelen is Khauf (angst) en de koning "(hoop) aan Allah Almachtige.

Khauf (angst) aan Allah de Almachtige zal het hart begeleiden naar al het goede en te voorkomen dat hem van alle kwaad, maar reed de koning hem te winnen van het plezier en de beloning van Allah de Almachtige, ademde passie om grote daden te doen.

Angst voor Allah de Almachtige is een tak van het monotheïsme moet worden besteed alleen voor Allah de Almachtige. Allah swt beval de man om hem te vrezen en angst te verbieden naast Hem. Allah de Almachtige zegt:

إنما ذلكم الشيطان يخوف أولياءه فلا تخافوهم وخافون إن كنتم مؤمنين

Sterker nog, ze waren niets maar de duivel bang (u) met zijn vrienden (de afgodendienaars van de Qoeraisj), dus ze niet bang, maar vreest Mij, als je echt gelovigen [Ali Imran / 3: 175]

Allah de Almachtige zegt ook:

فلا تخشوا الناس واخشون ولا تشتروا بآياتي ثمنا قليلا

Dus wees niet bang voor de mens zijn, (maar) vreest Mij. En niet te wisselen Mijn verzen met een kleine prijs. [al-Maidah / 5: 44]

Wat wordt bedoeld met angst zijn: angst, depressie, en ongerust blootgesteld kwelling van Allah de Almachtige als gevolg van onwettige handelingen of afzien van de verplichtingen, ook bezorgd dat Allah swt shalihnya praktijk niet heeft ontvangen. Met deze angst, zal de ziel worden verdreven uit de dingen die verboden en haastte zich om goed te doen.

De persoon die angst, zoals hierboven vermeld, werd beloofd door Allah de Almachtige beloningen zijn groot in vele verzen. Onder hen het woord van Allah de Almachtige:

ولمن خاف مقام ربه جنتان) 46 (فبأي آلاء ربكما تكذبان) 47 (ذواتا أفنان

Mensen die bang zijn voor Allah zal twee paradijs krijgen. Rabb gunsten dan je welke je ontkennen? Zowel de hemel dat bomen en vruchten [ar-Rahman / 55: 46-48] heeft

Allah de Almachtige te preken dat degenen die Hem vrezen, zal gered worden van de dingen die hij niet graag, gezien de geschiktheid en kreeg een mooie afsluiting.
Als we de studie van de levens van de geleerden van de Salaf, vinden we de angst van Allah de Almachtige hebben hun hart gedomineerd. Dit moedigt hen aan blijven verbeteren praktijk en verwachten dat de genade van Allah de Almachtige. Daarom heeft de omstandigheden van hun leven altijd goed geweest, zijn ze ook goed einde van het leven, evenals de praktijk hun volledige zegen.

Prijzenswaardig angst is angst dat de goede daden drijft, het blokkeren van de onrechtmatige handelingen. Als de angst die deze grens overschreden, zal het de aard wanhoop van de genade van Allah de Almachtige te veroorzaken.

Ibn Rajab al-Hanbali rahimahullah zei: "Het niveau van de angst dat moet een dienaar is de grootte van een angst die kan worden geduwd om dingen te doen die fardhu en uit de buurt van de verboden. Als er meer dan niveaus boven, zodat het kan gepassioneerde ziel nafilah (praktijk besnijdenis) en gehoorzaamheid doen wekken, vermijd de makruh, en niet bovenmatig in de dingen toegestaan, dan is het allemaal een lovenswaardige deugd. Maar als de angst dat meer dan iets boven die ziekte, overlijden of blijvende angst dat alle soorten van het bedrijfsleven te snijden kan veroorzaken, dan is deze vrees is niet lovenswaardig. "

Die angst moet eigendom zijn van een moslim, terwijl het leven van haar leven in deze wereld. En wat te denken van de koning?

De koning 'is de ambitie om de beloning van Allah in ruil voor goede daden die hij had gedaan te bereiken. Zodat de koning eis 'is het doen van goede daden, laat zaken die verboden zijn of berouw van. Als voor het verlaten van de verplichting, om de wensen en verwachtingen aan Allah de Almachtige te gehoorzamen, dan is het niet de koning ', maar alleen voelde me veilig van het verraad van Allah de Almachtige, terwijl Allah de Almachtige zegt:

أفأمنوا مكر الله فلا يأمن مكر الله إلا القوم الخاسرون

Hebben ze zich veilig voelen van de straf van Allah (de onverwachte)? Het is niet veilig voor Allah, behalve hoogverraad oranag de verliezers [al-A'raf / 7: 99]

Allah de Almachtige legt uit dat de koning was er na het uitvoeren van goede daden, zonder daden, de koning 'niet bestaat. Allah de Almachtige zegt:

إن الذين يتلون كتاب الله وأقاموا الصلاة وأنفقوا مما رزقناهم سرا وعلانية يرجون تجارة لن تبور

Inderdaad, zij die het Boek van Allah te lezen, verricht het gebed, en door te brengen in hetgeen Wij hun heimelijk of openlijk hebben gegeven, zij zijn degenen die verwachten commerce die nooit uitgaat. [Fatir / 35: 29]

Allah de Almachtige zegt ook:

إن الذين آمنوا والذين هاجروا وجاهدوا في سبيل الله أولئك يرجون رحمت الله والله غفور رحيم

Voorzeker, degenen die geloven, die emigreren en streven in de weg van Allah, zij zijn degenen die verwachten dat de genade van Allah en Allah is Vergevensgezind, Barmhartig. [al-Baqarah / 2: 218]

Raja 'als al-Khauf is het hart van aanbidding die niet weg moet worden omgezet naar andere dan Allah de Almachtige. als er memalingkannya anders dan Allah de Almachtige, dan heeft hij gevallen in een plas van shirk.

En de koning 'is de dichtstbijzijnde mogelijkheid om dichter bij Allah de Almachtige te trekken. In een hadith legde Qudsi dat Allah de Almachtige zegt:

أنا عند ظن عبدي بي وأنا معه إذا ذكرني

Ik ben als mijn knecht Mij beweerde. En ik was bij hem toen hij zich herinnert mijn

Die moet worden uitgevoerd door een moslim is om onder Khauf en de koning 'te combineren. Beide moeten worden afgewogen. Dat is de toestand van de profeet en boodschapper en de moslims. Allah de Almachtige zegt:

تتجافى جنوبهم عن المضاجع يدعون ربهم خوفا وطمعا ومما رزقناهم ينفقون

Hull ze ver van het bed en ze altijd bad tot zijn Heer met vrees en hoop, en ze bepaling die wij besteden. [as-Sajadah / 32: 16]

Wanneer een moslim weet dekking genade van Allah de Almachtige, vrijgevigheid hem, gemak hem in het geven van de vergeving van de zonden zijn geweldig, de breedte van zijn hemel en het bedrag van de beloning van de liefde shalihnya, zijn ziel zal worden verlicht, rust, en hij zal blijven voortdurend optimistisch en ambitieus om te bereiken wat is er naast Allah de Almachtige. In plaats daarvan, toen hij erachter kwam hoe zwaar de straf van Allah, kwellen hem heel hard, zijn berekeningen waren zo oplettend, de Dag des Oordeels en Hel is zo verschrikkelijk, evenals diverse kwelling in het hiernamaals, dan zijn ziel zal worden voorkomen, ongebreidelde, altijd waakzaam en bang voor overtreding.

Door omdat het, in de hadith van Abu Hurayrah radi anhu, de Profeet 'alayhi wa salaam heeft gezegd:

لو يعلم المؤمن ما عند الله من العقوبة, ما طمع بجنته أحد, ولو يعلم الكافر ما عند الله من الرحمة, ما قنط من جنته أحد

Stel dat een gelovige weet dat de straf op de zijkant van Allah, zeker niemand die te ambitieus te zijn paradijs te bereiken zou zijn. En als de ongelovigen kennen het mededogen van Allah, zeker niemand zou wanhopen zijn bereik hemel
[HR. Muslim]

In het boek Madârijus Salikin, Imam Ibn al-Qayyim rahimahullah zei: "Het hart (van de mens) op zijn weg naar Allah de Almachtige is als een vogel, dat is waar de liefde van Allah als het hoofd, terwijl de al-Khauf (angst) en de koning 'is twee vleugels. Als het hoofd en twee gezonde vleugels, hij zal goed vliegen. Echter, indien het hoofd vervolgens verloor hij zou sterven, en als hij beide vleugels verloor dan zal hij ten prooi vallen aan de jager of valk. "

Moge Allah de Almachtige schenk ons en alle moslims het gevoel van wat we nodig hebben in het echte leven dat de wereld is vol bedrog.

al-Khauf, namelijk de angst voor de toorn en de straf van Allah de Almachtige. Denk dat het moet worden versterkt in ons, als we in een gezonde conditie. Vooral in deze tijd, waarin de wereld heeft te misleiden de meeste mensen met een valse schoonheid, waardoor ze verwaarlozing van dhikrullah die uiteindelijk leidde tot hun harten worden hard, harder dan steen berg wel. Na'udzubillah.

Maar de koning 'ie hoop of ambitie om de beloning van Allah de Almachtige ook beloofd niet te verdwijnen uit onze harten te bereiken, dat we niet wanhopen aan de genade van Allah de Almachtige.

al-Khauf vereist een moslim te haasten om het even wat de uitvoering van de rechten van Allah de Almachtige en houd hem uit de buurt van verwaarlozing. De smaak wordt ook verhinderd menzhalimi anderen en gemotiveerde betrouwbaar, eerlijk, om eerlijk te zijn en niet verspillen van de rechten van anderen.

Angst is ingebouwd in dit hart zal ook hem te redden van het bedrog van de wereld, dus hij was niet weggespoeld lust die verboden is, want hij is altijd alert op de wereld.

Ya Allah! Anugerahkanlah ons angst die ons zouden kunnen hinderen immorele daden; Anugerahkanlah om onze gehoorzaamheid die ons kunnen leiden naar de hemel thy; En anugerahkanlah het vertrouwen waarmee we voelen de calamiteiten de wereld kunnen zij licht.

(Aangepast van vrijdag preek Masjidin Nabawi door Sheikh Dr. Ali al-Hudzaifi hafizhahullah uitgebracht op 8 Shafar 1434 met de titel van al-Khaufu minallah wa fi Hayâtil Atsaruhu moslim)

[Overgenomen uit het tijdschrift editie van As-Soennah 11 / Jaar XVII / 1435H / 2014M. Uitgevers Stichting Permanent Comité Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo Alleen 57 183 Tel. 0271-858197 Fax 0271-858196]

No comments:

Post a Comment