!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Sunday, July 26, 2015

Echtscheiding en polygamie.

De rit was nog niet klaar (322)

(Deel 322), Depok, West-Java, Indonesië, 26 juli 2015, 16:07 pm)

Echtscheiding en polygamie.

In principe zou het moeilijk zijn voor een vrouw om het feit dat haar man weer zal trouwen of een tweede vrouw (polygamie) of haar man een affaire (dating of seks met andere vrouwen naast zichzelf te accepteren.
Het merendeel van de vrouwen toen ontdekte haar man had een andere vrouw, hetzij door paring (getrouwd) officieel in de Office Religieuze Zaken (KUA) en getrouwd (nikah) geheim (paring serie: wettelijk getrouwd volgens de religieuze wetten / maar niet in de opgenomen KUA office).
De meeste vrouwen onmiddellijk eiste een echtscheiding (scheiding), zowel mondeling als in de wet (rechtbank).
In Indonesië, de vrouwen in het dorp (kampung) meestal accepteren de bestaande situatie, betekent het meestal neergelegd bij zijn toestand deed polygamie, meestal omdat de vrouwen in het dorp zijn niet economisch onafhankelijk en sterk afhankelijk van de man die in de uitgaven keuken huishouden en andere kosten ( de school / onderwijs) voor de kinderen.
Terwijl in de steden de vrouwen meestal economisch onafhankelijk dus de meeste van hen de scheiding aanvroeg van haar man, die polygamie praktijk.
Er zijn zelfs een aantal van hen die laat haar man houden polygamie, en nog steeds niet echtscheiding nog steeds doen, meestal op de afweging van alle kosten van het onderwijs (scholen) zijn afhankelijk man.
Hoewel het paar is nog steeds een huis, zijn vrouw woonde op de tweede verdieping, echtgenoot sliep beneden (aparte bedden), wat betekent dat, hoewel buiten het huis van het echtpaar ziet er nog steeds harmonieus, maar in het huis is eigenlijk in leven als de hel, altijd vechten zonder einde van de basis.
Zo het echte leven als pseudo-gelukkig leven opgebouwd. In termen van zowel feitelijke religie alleen verwennerij de duivel om te blijven tot overspel (zonde) te plegen.
Niet langer bereid om haar man (sex) zondigen man te dienen, omdat haar man is nog steeds geldig, zodat haar man, en haar man dezelfde oneerlijke echtgenotes ook zonde.
Tot de profeet in zijn gezegde waarschuwt dat een man, die geen recht doet aan zijn vrouw op de Dag des Oordeels zal lopen als een beroerte (lopen scheef).
Allah in de Koran heeft ons toelaten om te trouwen (getrouwd) tot een maximum van vier vrouwen, maar als we vrezen kunnen geen recht doen, dan men alleen kawinlah dezelfde vrouw (monogamie) (Al Koran Surah An Nisa vers 4)
Profeet Mohammed zelf deed polygamie na zijn eerste vrouw (Khadija) overleden, zijn vrouw en dan nog andere dan Aiyah, zijn oorlog weduwen (jihadisten), waren er meer dan 60 jaar oud, terwijl de profeet toen het nog 50 jaar oud.
Dus de Profeet Mohammed vanwege zijn polygame religieuze plicht niet alleen genieten van lust seks.
Na alle profeten en apostelen onfeilbaar (God van de zonde bewaard), dus altijd recht doen aan zijn vrouwen.
Dus de mannen, omdat wij zijn niet onfeilbaar, dus twee keer nadenken alvorens te beslissen om polygamie.

Oorzaken van Echtscheiding en tips te anticiperen.

Door
Shaykh Dr. Muhammad Nasir Al Humaid


Is iets dat zeer alarmerend, het aantal gevallen van echtscheiding in de islamitische wereld te wijten aan verschillende factoren, die eigenlijk te verwachten kan. Hoewel de impact is zeer zorgwekkend in de gemeenschap; individueel of in groepen. Zou het niet mogelijk zijn om oplossingen voor deze problemen in de schatten van de islamitische Sharia, die een complexiteit en perfect heeft gevonden?

Dit artikel is het werk van een geleerde genaamd Dr. Muhammad Nasir Al Humaid. Hij is een van de docenten in jami'ah Islamiyah Al Madinah. Schrijven is een weerspiegeling van de samenleving van de islamitische wereld nu semankin ver van de richtlijnen van de Koran en de Soennah. Als gevolg van het, een poging om een ​​samenleving Sharia van de islam te maken is goed en rechts met het weefsel van het huwelijk begon te haperen met het aantal echtscheidingen.

In deze paper, noemde hij een aantal belangrijke punten die scheiding veroorzaken. De meeste oorzaken ervan, kan worden verwacht en geen oplossing. Echter, sommige die hebben geen ander alternatief, met uitzondering van echtscheiding.

Hij splitsen omdat deze scheiding in drie delen. Ten eerste, sinds de komst van de echtscheiding van de man. Ten tweede, sinds de komst scheiding van zijn vrouw. Ten derde, omdat de scheiding wordt veroorzaakt door zowel gezinnen gehuwde paren.

SCHEIDING WANT DAT KOMT UIT man en OPLOSSINGEN
Eerste: De echtgenoot is niet de -dat God opgelegde verplichtingen niet nakomt hem- tot vrouw, is te wijten aan factoren onwetend (niet begrijpen), nalatig, of omdat opzettelijk tegen de Sharia van Allah.

Goed, een man leren kennen over de rechten van zijn vrouw. Niet bumble het is triviaal, en laat hem Allah vrezen in zijn medewerker. Zo wordt verwacht dat hun huishouden ark zal samen blijven een blijvende navigeren onder de auspiciën van de nobele islamitische shari'a. Onder de rechten van een vrouw tegen haar man, de man aan zijn vrouw goed te behandelen, waardoor hij een levende, eer, prostaat-zachte, erkent de tekortkomingen van zijn vrouw, en ingericht in de voor hem.

Ibn 'Abbaas anhu zei: "Ik ben erg blij en streven ernaar om make-up in de voorkant van mijn vrouw, zoals ik zal blij zijn als hij gekleed voor mij, omdat God zei:

ولهن مثل الذي عليهن بالمعروف

Voor hen (de vrouwen) zijn rechten die moet worden voldaan (hun echtgenoten), als zij rechten hebben die moeten worden vervuld man. [Al-Baqarah: 228]. [1]

Ten tweede: niet de wil van de Profeet 'alayhi wa salaam, (dwz) om een ​​vrome religieuze vrouw te trouwen, net als in zijn uitspraak te gehoorzamen,

تنكح المرأة لأربع لمالها ولحسبها ولجمالها ولدينها فاظفر بذات الدين تربت يداك

Vrouwen getrouwd vier dingen, sinds zijn woning, zijn nakomelingen, schoonheid, en godsdienst; zoek dan religieus. [2]

Wanneer een van de paar zijn religieuze, terwijl anderen niet gehoorzamen, zal het zeker gebeuren diverse storm tussen de twee. Een vrome zal dingen die God goedkeurt, terwijl zijn partner die niet gehoorzaam, zal het zeker genieten van zijn verlangens te doen.

Moet, een man die vrouwen zouden woo om de boodschap van de Profeet 'alayhi wa salaam hierboven luisteren, om een ​​paar die religieus -hoewel lange moet wachten tot het krijgen van de vrouw te vinden. Door te trouwen vrouwelijke religieuzen, echtgenoten ongetwijfeld in staat zal zijn om naar huis schip voer met vol gelukkige, met Gods toestemming natuurlijk.

Een man heeft een grote verantwoordelijkheid om te prediken aan zijn vrouw en adviseerde haar met geduld, wijs en zacht. AllahSubhanahu wa Ta'alal zei:

وأمر أهلك بالصلاة واصطبر عليها

En beveel je familie om te bidden en wees geduldig over. [Taha: 132].

Allah zei.

ادع إلى سبيل ربك بالحكمة والموعظة الحسنة وجادلهم بالتي هي أحسن

En roepen de mensen in de straten van uw Heer met wijsheid en goede raad, en argumenteren ze op de beste manier. [An-Nahl: 125].

Zo wordt de vrouw naar verwachting in staat zijn om beter met de toestemming van Allah.

Derde: Voorwaarden huishoudens weg van de religieuze sfeer en gehoorzamen God, vooral als in het huis zijn er verschillende middelen die schade, zoals televisie-uitzendingen, tijdschriften of CD's die de fundamenten van de moraal ondermijnen.

Moet, in het huis van een gelovige is de Koran, vooral Surat al-Baqara die primaat heeft altijd te lezen. Profeet Mohammed sallAllahu 'alayhi wa salaam.

لا تجعلوا بيوتكم مقابر, إن الشيطان ينفر من البيت الذي تقرأ فيه سورة البقرة

Je moet niet uw huis eruit ziet als een begraafplaats; echte duivel-duivel zal uit de buurt van woningen die worden gelezen in deze Surat al-Baqara lopen. [3]

Het is dus duidelijk, dat het huis nooit reciteerde de Koran, zelfs het is gevuld met immorele middelen waarin de toorn van Allah, (het huis) zal geliefd worden door satan-satan. Tot slot, rust en sereniteit verdwenen, wat resulteert in vernietigde luluhnya mahligai huishoudens hebben bevorderd.

Indien, koppels proberen om hun huis op orde duivel-duivel niet aan te gaan houden, omdat ze te voorkomen dat dieven ingevoerd. Beide hebben om zich bezig te houden met dingen die nuttig zijn voor de wereld en het hiernamaals zijn, in plaats van drukke wenteling in immoreel om het te vernietigen. Versier het huis met dhikrullah, uitgezonden of recitaties van de Koran. Dat is de beste vrienden thuis. Allah zei.

ألابذكر الله تطمئن القلوب

Vergeet met dhikr aan God, harten vinden tevredenheid. [Ar Ra'du: 28].

Een gelovige die handelt niet voor de gek houden, als je de volledige wenteling huishoudens ongehoorzaamheid en munkar, maar als zowel koppels (die) wonen in harmonie en vrede zonder geschil. In een hadith overgeleverd door Ibn Mas'oed radi 'anhu, de Profeet' alayhi wa salaam zei:

إن الله يعطي الدنيا من أحب ومن لا يحب ولا يعطي الدين إلا لمن أحب

Voorwaar, Allah de Almachtige geeft de wereld een gunst aan de mensen die hield en verafschuwd; maar hij zal niet gunsten geven religie, behalve om Zijn geliefde volk alleen. [4]

God opzettelijk gaf respijt om de daders van ongehoorzaamheid, zoals in zijn woorden,

لايغرنك تقلب الذين كفروا في البلاد; متاع قليل ثم مأواهم جهنم وبئس المهاد

Laat u niet misleiden door de handeling ongelovigen op aarde. Inderdaad het is slechts kortstondig plezier, dan zullen zij in de hel worden gebracht. Dat is een slechte plek. [Al Imran: 196-197].

Zoals woord,

والذين كذبوا بئاياتنا سنستدرجهم من حيث لايعلمون; وأملي لهم إن كيدي متين;

En degenen die Onze tekenen verloochenen, Wij zullen hen respijt geven, zonder het te weten. dan zal ik geef ze het te zijner tijd. Inderdaad, hokey mijn krachten zijn erg sterk. [Al A'raf: 182-183].

Profeet 'alayhi wa salaam zei:

إن الله ليملي للظالم حتى إذا أخذه لم يفلته

Inderdaad, God doelbewust op te schorten (straf) tegen een zhalim, als het gaat om zijn tijd, zal God hem straffen zonder een kans weer. [5]

Mensen die willen aandacht te besteden aan huizen, waarbij de volledige ongehoorzaamheid, zal vinden, dat ze in vrede leven voorgoed. Zeker veel van de mensen die in shock en angst leven. Woord van Allah Ta'ala,

من كان يريد العاجلة عجلنا له فيها مانشآء لمن نريد

Wie de wereld wil, dan zullen we geven aan iedereen die we willen. [Al-Isra: 18].

Het is duidelijk, dat niet alle mensen die het plezier wereld wil zal krijgen.

Vierde: De man die niet geduldig. Waarschijnlijk is deze factor optreedt als gevolg van nalatigheid of onwetendheid van de fundamentele karakter en de aard van God schiep de vrouw. De vrouw werd gemaakt van een kromme rib, als de woorden van de Profeet 'alayhi wa salaam.

استوصوا بالنساء خيرا فإنهن خلقن من ضلع وإن أعوج شيء في الضلع أعلاه, فإن ذهبت تقيمه كسرته وإن تركته لم يزل أعوج فاستوصوا بالنساء خيرا

Je doet goed bij vrouwelijke associate. Sterker nog, ze zijn gemaakt van een rib. En inderdaad, de meest kromme rib is het meest over de top. Als je probeert om het recht, dan zal je het te breken. Als je weggaat, dan zal hij scheef blijven. Dan, je bent goed om te doen. [6]

In een andere overlevering,

إن المرأة خلقت من ضلع ولن تستقيم على طريقة فإن استمتعت بها وبها عوج, و إن ذهبت تقيمها كسرتها, وكسرها طلاقها

Inderdaad, de vrouw gemaakt van een kromme rib, en hij niet in staat zou zijn om Istiqomah blijven met één voorwaarde. Als u veel plezier met het, en u vindt het aan hem, maar hij zou nog steeds niet buigen. Als je probeert om het recht, dan zal je het te breken, breek het betekent dat je haar te scheiden. [7]

De man realiseert basisch karakter en de aard van vrouwen, teneinde verstandig en geduldig reageren, omdat dit de aard van alle vrouwen. Zo kan de echtgenoot fouten tolereren en ze niet nodig om het te persoonlijk op te vatten. Hasan Basri rahimahullah zei: "Een nobel man zal ook zorgvuldig rekening van al zijn fouten niet zijn." [8]

Ten vijfde: De woede die te veel overloopt naar de oorzaak van haar man liet snel thalak. In feite zijn er in een deel van de man is slecht karakter, (ie) zijn altijd bedreigend voor zijn vrouw te scheiden, als het in strijd met wat wordt gehaat, zelfs als slechts triviaal.

Man moet in staat zijn om de turbulentie van woede te weerstaan, en zocht om te zwijgen. Laat je niet haar man spreken zonder terughoudendheid, om onvrijwillig nemen de woorden "thalak". Profeet 'alayhi wa salaam heeft gezegd.

ليس الشديد بالصرعة إنما الشديد الذي يملك نفسه عند الغضب

Niet een sterke man die je tegenstander kan kloppen in een gevecht, (maar) de sterke is degene die kejolak kan dempen boos, toen hij boos zou zijn. [9]

In een verhaal, nooit een man kwam naar de Profeet 'alayhi wa salaam en zei: "Geef me advies,' de Profeet 'alayhi wa sallam zei:" Wees niet boos ", zegt hij opnieuw gevraagd en de Profeet was nog steeds bleef herhalen," Wees niet boos . ' [10]

Tip Rasululullah 'alayhi wa salaam In Angry Anticipeer.

• Proberen om stil te zijn wanneer gek gaan, de Profeet 'alayhi wa salaam heeft gezegd.

وإذا غضبت فاسكت, وإذا غضبت فاسكت

Als je boos, dan stil. Als je boos, dan stil. [11]

• Neem toevlucht bij Allah tegen de vervloekte Shaytan.
Sulaiman Ibn Sard radi 'anhu verteld, zodra twee mensen railing tegen elkaar in het bijzijn van de Profeet. Ondertussen zaten we aan zijn zijde. Een van hen beledigde de andere met boos, rood gezicht op. Toen zei de Profeet 'alayhi wa salaam.

إني لأعلم كلمة لو قالها لذهب عنه ما يجد, لو قال: أعوذ بالله من الشيطان الرجيم ...

Ik weet van een zin, als uitgesproken door hem (de man die bloost, red.), Dan de woede zal verdwijnen. Laat hem zeggen:. Audzubillahi minasysyaithannirrajim (Ik zoek mijn toevlucht bij Allah tegen de vervloekte Satan) [12]

• Als je boos bent, probeer te gaan zitten. Als het nog steeds boos, dan laat liggen. Profeet 'alayhi wa salaam heeft gezegd.

إذا غضب أحدكم و هو قائم فليجلس فإن ذهب عنه الغضب و إلا فليضطجع

Als een van je boos en ze staan ​​was, dan laat zitten. Als er nog steeds niet verdwenen woede, dan laten liggen. [13]

• wudoo, omdat wassing kan woede te onderdrukken. Profeet 'alayhi wa salaam heeft gezegd.

إن الغضب من الشيطان وإن الشيطان خلق من نار وإنما تطفأ النار بالماء فإذا غضب أحدكم فليتوضأ

Inderdaad, de woede die komt van Satan. En Satan gemaakt van de brand. En inderdaad, kan het vuur worden gedoofd met water. Als een van je boos, dan berwudhulah. [14]

• Ga uit van het huis om stelling te voorkomen.
In dit ooit gebeurd met Ali, zoals overgeleverd door Bukhari en Muslim van Sahl Ibn Sa'ad, vertelde hij, Profeet Fatimah ging naar het huis, maar hij had Ali niet vinden. Toen zei hij tegen Fatima: "Waar is je oom zoon (Ali)? 'Fatima antwoordde:" We zijn met het argument dat maakt me boos, toen kwam hij naar buiten en niet slapen in mijn huis. "De apostel' alayhi wa salaam zei tegen iemand," Seek waar hij is! "Toen de mensen waren gekomen en zei:" O boodschapper van Allah, hij sliep in de moskee, 'de Profeet kwam tot hem in een staat van liegen, shawl gedaald van zijn schouders en stoffig, dan is de Profeet veegde het stof van het en zeggen: "Sta op, O Abu Turaab Word wakker, O Abu Turaab! " [15]

Zowel de man en vrouw proberen om niet laten woedend haar partner, laat staan ​​beiden hebben de aard van elke begrepen. In dit geval moet de vrouw proberen om dingen die haar echtgenoot emotie te vermijden, en tenslotte liet thalak.

Is iets dat zeer alarmerend, het aantal gevallen van echtscheiding in de islamitische wereld te wijten aan verschillende factoren, die eigenlijk te verwachten kan. Hoewel de impact is zeer zorgwekkend in de gemeenschap; individueel of in groepen. Zou het niet mogelijk zijn om oplossingen voor deze problemen in de schatten van de islamitische Sharia, die een complexiteit en perfect heeft gevonden?

Hij splitsen omdat deze scheiding in drie delen. Ten eerste, sinds de komst van de echtscheiding van de man. Ten tweede, sinds de komst scheiding van zijn vrouw. Ten derde, omdat de scheiding wordt veroorzaakt door zowel gezinnen gehuwde paren.
Zesde: Het gedrag maakt vaak een slechte man vrouw eiste khul'a (gevraagd om een ​​echtscheiding door terugzending van de bruidsschat gegeven haar man). Menig man die heeft een slecht humeur, walgelijke mond, altijd vloeken, vloek of altijd het raken van zijn vrouw.

Laat de man vreest Allah in de vrouw van de geassocieerde deelneming. Hij moet God dankbaar, die hem een ​​vrouw heeft gegeven. De vrouw kan dempen volatiliteit en het maken van Iffah syahwatnya (behoud van de heiligheid van het zelf), vooral als de vrouw geboorte heeft gegeven aan haar kinderen. Is dit niet moet het bedanken Allah? De Profeet 'alayhi wa salaam intestate.

إستوصوا بالنساء خيرا

Heeft u te laten associëren vrouwen.

In een vertelling genoemd:

ألا واستوصوا بالنساء خيرا فإنما هن عوان عندكم

Vergeet niet, je goed in de deelneming echtgenotes doen. Sterker nog, ze zijn 'awanin [1] (captive) aan uw kant. [2]

De profeet zei: 'Weet je niet slaan uw vrouwen, "dan Umar kwam naar de Profeet en zei:" Zu'irna [3] een Nisa (echtgenotes had durven te verzetten tegen de man), "de profeet kon de man om zijn vrouw te slaan. Na dat de vrouwen kwamen naar het huis van de Profeet 'alayhi wa salaam behandeling klaagden over hun echtgenoten, de profeet zei: "Veel vrouwen komen naar het huis van de familie van Mohammed vervolgen hun echtgenoten behandeling. Inderdaad, de man die het gedaan heeft (het verslaan van de vrouw) is niet de ouders het beste van je. "[4]

Hij zei ook.

لا يجلد أحدكم امرأته جلد العبد ثم يجامعها في آخر اليوم

Laat een van jullie sloeg zijn vrouw als slaaf raken, dan ingrijpen hij aan het eind van de dag. [5]

In een ander verhaal.

يعمد أحدكم فيجلد امرأته جلد العبد فلعله يضاجعها من آخر يومه

Waarom zou een van jullie sloeg zijn vrouw als slaaf hit, waarna haar neuken aan het eind van de dag? [6]

Zevende: Hij wilde zijn vrouw goed beheersen, of dwingen zijn vrouw hem de schat hij op moest geven. Deze zaak overschrijft veel vrouwen die een baan hebben. Meestal wordt het betrekkingen tussen de twee, en niet een beetje eindigen in echtscheiding beschadigen.

Allah zei.

ولا تعضلوهن لتذهبوا ببعض مآءاتيتموهن إلآ أن يأتين بفاحشة مبينة

Heb jij hen (echtgenotes) te houden (om te trouwen), zodat u enkele van de schatten die ze geven aan u, tenzij ze plegen ontucht echt kan brengen. [An Nisa: 19].

Allah zei.

فإن طبن لكم عن شىء منه نفسا فكلوه هنيئا مريئا

Als ze gewillig hun rijkdom te geven aan u, dan eet een boete. [An Nisa: 4].

Het is niet geoorloofd de man neemt het onroerend goed vrouw, behalve met zijn bereidheid of als echtgenotes doen nuzus. Wanneer een man trouwt met een vrouw die welvarende, indien gewenst de schat van zijn vrouw, dan eiste van hem te knielen-soft. Deze werkwijze is effectief voor hem om zijn wens. Een andere manier die hem toegestaan, door een vereiste, dat een vrouw haar moeten helpen door het geven deel van de opbrengst van zijn salaris. En dit is prima; vooral met de werking van zijn vrouw, zal een beetje meer aandacht en verplichtingen jegens haar man te verminderen. Dus het kan niet worden ontkend, zoals de Profeet 'alayhi wa salaam.

المسلمون على شروطهم إلا شرطا حرم حلالا أو أحل حراما

De moslims zijn verplicht om beloften (overeenkomst) dat ze te houden, tenzij een overeenkomst die een koosjer verbiedt of rechtvaardigen onwettig is. [7]

Hoeveel huishoudens niet uit elkaar vallen toen zijn vrouw geeft man wat te verwachten. De vrouw laten begrijpen, teneinde de continuïteit van het huishouden te handhaven en ten behoeve van kinderen om niet verwaarloosd. Allah zegt, والصلح خير (Eigenlijk is het beter om vrede te sluiten). De handeling van de vrouwen die de rijkdom van de man is een poging om vrede te maken. Hopelijk zal God hem de beste beloning geven. Allah zei.

فمن عفا وأصلح فأجره على الله

Wie is vergevingsgezind en verzoening te handelen, dan is de beloning beloning bij Allah. [Ash-Shura: 40]

Achtste: onverschilligheid man tot vrouw.
Veel echtgenoten niet genoeg aandacht geven en liever buiten slapen in plaats van het verzamelen en communiceren met zijn vrouw. Bovendien, soms drukke buiten in zaken triviale en nutteloze.

Een man is nodig om te kunnen voldoende tijd en aandacht geven aan zijn vrouw. Niet gerechtvaardigd is voortdurend het verlaten van zijn vrouw, hoewel het voorwendsel bezig andere daden van aanbidding, zoals sunnah vasten en gebed 's nachts. Niet de Profeet 'alayhi wa salaam heeft gezegd.

إن لجسدك عليك حقا وإن لعينك عليك حقا وإن لزوجك عليك حقا

Geworpen heeft u het recht (rust), uw ogen hebben een recht (om te slapen), en je vrouw heeft het recht over je heen. [8]

Zodra een vrouw kwam om Umar Ibn Al Khattab om te klagen, "O commandant van de gelovigen. Mijn man is altijd een vasten en gebed 's nachts. Ik ben eigenlijk terughoudend om dit te melden aan u vanwege zijn altijd dragen sunnah1 aanbidding. "Umar antwoordde:" Hoe prachtig man ", maar ze was nog steeds herhalen van zijn woorden, en Umar antwoordde hetzelfde antwoord. Tenslotte Ka'ab Al Asadi zei: "O commandant van de gelovigen. Deze vrouw eigenlijk opzeggen de houding van haar man, die niet meer doet om hem, "dan Umar zei:" Zoals je begrijpt uit deze vrouw, dan laat ik u om deze zaak te behandelen. "Tot slot Ka'ab haar man te bellen. Wanneer (haar man) kwam, Ka'b zei tegen hem: "Uw vrouw om u te vervolgen aan de commandant van de gelovigen." Hij vroeg: "Voor wat? Is het omdat ik gaf geen eten of drinken? "Ka'b antwoordde:" Nee. "

Eindelijk zei ze:

ياأيها القاضي الحكيم رشده ألهى خليلي عن فراشي مسجده
زهده في مضجعي تعبده فاقض القضا كعب ولا تردده
نهاره وليله ما يرقده فلست في أمر النساء أحمده

O verstandige rechter,
De moskee had mijn man uit bed verwaarloosd
Aanbidding maakt het zonder eigen bed
Adililah dit geval O Ka'ab en doe je verwerpen
Dag en nacht nooit slaapt
In het geval van de vrouwelijke partner, ik heb hem niet loven

Antwoordde toen haar man:

زهدني في فراشها وفي الحجل أني امرؤ أذهلني ما قد نزل
في سورة النحل وفي السبع الطول وفي كتاب الله تخويف جلح

Ik Zuhud niet naar bed en kamers
Want ik heb bezig gehouden en verward door wat is gedaald
Namelijk Soera an-Nahl en zeven letters lang
En het Boek van Allah maakte me bang en ongerust

Bij het horen van dit, Ka'b zei:

إن لها عليك حقا يا رجل نصيبها في أربع لمن عقل
فاعطها ذاك ودع عنك العلل

Hij heeft recht op u, o mens
Een vierdaagse quotum voor mensen die zin hebben
Berikah dat recht, en laat smet die in u is [9]

Negende: Trivial met de formulering "thalak".
Sommige mannen, ziet er vaak zo licht uit de woorden "thalak" aan zijn vrouw. Soms gekscherend opmerken scheiden haar lippen. Hoewel de Profeet 'alayhi wa salaam heeft gezegd.

ثلاث جدهن جد وهزلهن جد النكاح والطلاق والرجعة

Drie soorten van de gevallen zal zich blijven voordoen, ook al gesproken in alle ernst of scherts, te weten:. Huwelijk, echtscheiding en Ruju '[10]

Goed, een echtgenoot te beschermen zijn tong. Onderschat niet de formulering thalak, die ongewild kunnen ondermijnen huishoudelijke gebouw, totdat het verlengde spijt kan brengen, na de rijst in de pap.


Tiende: Ila '(gelofte man) zich niet te bemoeien met haar voor eeuwig, of meer dan vier maanden.
Dit is dus een vorm van wreedheid man tot vrouw. In deze toestand, de vrouw heeft het recht om bestand voor echtscheiding na het verstrijken van vier maanden. Omdat Allah swt zegt.

للذين يؤلون من نسآئهم تربص أربعة أشهر فإن فآءو فإن الله غفور رحيم وإن عزموا الطلاق فإن الله سميع عليم

Voor mannen die niet gezworen te bemoeien met zijn vrouw, dan is de vrouw wachtte vier maanden. Als hij terug komt in de toekomst aan zijn vrouw, Allah is Vergevensgezind, Barmhartig. Als hij wil scheiden, Allah is Alhorend, Wetend. [Al-Baqarah: 226-227].

Dan is de man niet de rechten van de vrouw menzhalimi. Profeet 'alayhi wa salaam heeft gezegd.

اتقوا الظلم فإن الظلم ظلمات يوم القيامة

Vreest gij doet onrecht. Inderdaad, de brutaliteit van de duisternis op de Dag des Oordeels. [11]

Als de periode van vier maanden zal vervallen, zou hij Ruju 'aan zijn vrouw, zoals aanbevolen Allah in Zijn Woord: Als hij terug komt in de toekomst aan zijn vrouw, Allah is Vergevensgezind, Barmhartig (Al-Baqarah: 226). Zo niet Ruju ", dan is het verplicht voor scheiding van zijn vrouw, als de vrouw vraagt. Echter, als vrouw (niet vragen om een ​​echtscheiding, hoewel het meer dan vier maanden is geweest) van de patiënt, omwille van de kinderen of andere dingen, dan is het goed, zolang hij gelooft beschermd tegen onrechtmatige daad. Inshallah zij (de vrouw) een dubbele beloning beloning van God te krijgen, met de hoop dat op een dag haar man kregen aanwijzingen van God. Allah zei.

ومن يتق الله يجعل له من أمره يسرا

Wie is gewijd aan Allah, zal het gemakkelijk voor hem al zijn zaken worden gedaan. [Ath Thalaq: 4].

Elfde: Feeling ongelukkig omdat zijn vrouw bevallen van een dochter. Door onwetendheid, deels man dreigde zijn vrouw scheiden, als het wordt een meisje.

Eigenlijk verplicht hem trouw aan de dictaten van Allah en takdirNya. Vrouwelijke of mannelijke baby werd geboren op zijn wil alleen. Zoals voor de mens, niet kan kiezen. Allah zei.

وربك يخلق مايشآء ويختار ماكان لهم الخيرة

En uw Heer, die alles wat behaagt en kies creëert, is er geen recht van de mens om te kiezen. [Al Qhasas: 68].

Allah zei.

ويهب لمن يشآء الذكور أو يزوجهم ذكرانا وإناثا ويجعل من يشآء عقيما

Hij geeft iedereen die meisje behaagt, en geef iedereen die baby boy wil, hij maakt ook iedereen Hij wil onvruchtbaar. [Ash-Shura: 49-50].

Twaalfde: Verschijnt gevoelens van afkeer tegen de vrouw, zoals altijd haar te vergelijken met andere vrouwen beter dan zijn vrouw in de religie, moraal, schoonheid, kennis, intelligentie en ga zo maar door. Ten slotte is de man uit de buurt van zijn vrouw zonder reden syar'i, zoals: meyeleweng vrouw of man tegen.

Man moet geduldig zijn, zodat hij geluk om de belofte te krijgen was.

وعاشروهن بالمعروف فإن كرهتموهن فعسى أن تكرهوا شيئا ويجعل الله فيه خيرا كثيرا

En hangen ze ook. Bias zodat je iets haten, maar God maakte daarin veel goeds. [An Nisa: 19].

Bij de interpretatie van dit vers, Ibn Abbas zei: "Man prostaat-zachtjes aan zijn vrouw, God geeft de gave van de kinderen maken het goed."

Ibn Kathir zei: "Misschien is uw geduld door het niet scheiden u niet bevalt, zal je geluk in deze wereld en het hiernamaals."

Imam Asy Syaukani zei: "Moge je haat houding ten opzichte van zijn vrouw, zal worden vervangen God met een houding van liefde die veel goede, intieme relatie of onderhoud van de kinderen zal brengen. Profeet 'alayhi wa salaam heeft gezegd:

لا يفرك مؤمن مؤمنة إن كره منها خلقا رضي منها آخر

(Laat iemand een hekel aan haar partner. Als hij heeft een hekel aan een van haar houding, zeker in alles wat hij bereid zou zijn). "[12]

Het is overgeleverd van Umar radi 'anhu, zei hij: "Zeer weinig huishoudens zijn gebouwd op de liefde. Echter, de meeste mensen associëren (getrouwd) partner op basis van de Islam, sluit nasab of aan een goed doel te doen. "[13]

Ibn Arabi zei met sanadnya en zei: "Er is een sjeik bekende geleerde en heeft een inkeping, genaamd Abu Muhammad ibn Abi Zaid [14]. Zijn vrouw gedraagt ​​zich lelijk, niet hun taken niet uitvoeren als echtgenotes en altijd haar pijn met zijn tong. Veel mensen waren verbaasd en hekelde de houding van woede tegenover zijn vrouw. Toen hem werd gevraagd over de houding van woede jegens zijn vrouw, Abu Mohammed zei altijd: "Ik heb God een breed scala van gunsten, zoals gegeven: gezondheid, wetenschap en slaven hadden. Misschien is mijn vrouw lelijk houding terhdapku Gods straf veroorzaakt voor mij, voor mijn zonden. Ik ben bang dat, als hij scheidde me naar beneden gaat testen ernstiger dan de test temperament lelijke vrouw. "[15]

Goed, dit is een waardevolle les voor echtgenoten. Het maakt niet uit, als hij wilde een andere vrouw naast trouwen. Allah zei.

فانكحوا ماطاب لكم من النسآء مثنى وثلاث ورباع

Trouwen met vrouwen die het goed doen, twee, drie of vier. [An Nisa: 3].

Dertiende: De neiging van een man aan zijn vrouw-als men meer dan een- als gevolg van angst voor de zonde; dus hij werd gedwongen om zijn vrouw, die minder de voorkeur scheiden.

In deze omstandigheden moet de vrouw worden gescheiden verzoenen met haar man, als het woord van God.

وإن امرأة خافت من بعلها نشوزا أو إعراضا فلاجناح عليهمآ أن يصلحا بينهما صلحا والصلح خير

Als een vrouw was bang gescheiden door haar echtgenoot of gehouden, dan maakt het niet uit als ze uit te voeren als sulhu (overeenkomst), en met elkaar te verzoenen het beter. [An Nisa: 128].

Bij de interpretatie van dit vers, 'Aisha zei: "Een man zag gebreken in de vrouw niet willen, zoals: leeftijd die ouders en andere oorzaken. Dus, hij wil scheiden, maar zijn vrouw smeekte haar man niet te scheiden, en klaar voor een behandeling tegen haar echtgenoot te aanvaarden. Dit is dus een oplossing voor een scheiding te voorkomen, indien beide overeenkomen. "[16]

Ibn Abbas heeft overgeleverd, "Sauda vrezen Profeet scheidde van haar (omdat hij ouder was). Toen zei hij: 'O boodschapper van Allah, laat me niet scheiden. Ik ben bereid om mijn beurt te geven 'Aisha,' de apostelen ontvingen het voorstel en vers naar beneden kwam. Het maakt niet uit als ze een deal maken, en het is beter om vrede te maken "[17]

Rafi 'Ibn Khadij te vertellen, dat hij een vrouw die oud heeft. Daarna trouwde hij met een andere jonge vrouw. Tenslotte Rafi 'meer geneigd zijn om de jonge vrouw. Het zien van de behandeling Rafi ', ​​dan de ouders van zijn vrouw protesteerde. Dan Rafi 'gedaald thalak één. Wanneer de iddahnya zal eindigen, Rafi 'zei tegen hem: "Als je wilt, zal ik Ruju" aan u; op voorwaarde dat je bereid bent (tot) perlakuanku u. Zo niet, (dan) Ik zal laten up iddahmu voltooid, en niet Ruju 'aan u, "de vrouw antwoordde:" Ruju'lah, ik zal proberen om te wachten met uw houding. Na Rafi Ruju ", protesteerde hij opnieuw de behandeling van Rafi 'hem, dan Rafi' besloten om te scheiden. Rafi 'zei: "Dat is wat sulhu zoals Allah heeft geopenbaard in Zijn Woord:. Als een vrouw was bang gescheiden door haar echtgenoot of gehouden, dan maakt het niet uit als ze uit te voeren als sulhu (overeenkomst), en met elkaar te verzoenen het beter" [18]

Het is duidelijk dat het begrijpen van de intentie sulhu in vers, de vrouw is klaar om te accepteren wat is gegeven aan haar man, ondanks het feit dat een deel van hun rechten, zoals de verplichting om de nacht door te brengen op haar man of levend te verminderen. Dit is om een ​​echtscheiding te voorkomen, en ze was de vrouw blijft. Omdat het beter voor hem zou zijn, dan te leven zonder man. Vooral als ze kinderen van haar echtgenoot, atupun hij oud en bang voor de risico's van de echtscheiding was. Denk aan de woorden van God: En het is beter om vrede te sluiten. [An Nisa: 128].

Veertiende: langdurige ziekte die haar man teistert. Soms is de oorzaak van de vrouw eiste een echtscheiding.
Als alleen de vrouw de zorg van de patiënt zou nemen en blijven verwacht een antwoord van God, het zou beter voor hem zijn, als het woord van God.

إنما يوفى الصابرون أجرهم بغير حساب

Inderdaad, zullen degenen die geduldig zijn beloond worden oneindig. [Az-Zumar: 10]

Echter, als hij bang voor uitglijden in onrechtmatige daden door afwijkend was, veroorzaakte haar man niet meer kan voldoen aan de behoeften van de biologische, (toen) in een toestand als dit, waarom heeft hij dat religie eisen en gescheiden in om de heiligheid van zichzelf te houden; onderhoudt deze zaak is iets dat verplicht is.

Vijftiende: Attitudes verdachte man naar vrouw, als gevolg van de invloed van Satan fluisteren. Hij zou toevlucht slechte berperasangka te zoeken bij Allah tegen de vervloekte Satan, en niet. Allah zei.

ياأيها الذين ءامنوا اجتنبوا كثيرا من الظن إن بعض الظن إثم

O, gij die gelooft, vermijd vooroordelen, werkelijke vooroordelen is een zonde. [Al Hujurat: 12].

Man moeten zich ervan bewust, dat de zaak van de meest gewilde satan is verdeeld tussen twee man en vrouw. In een hadith, zei de Profeet.

إن إبليس يضع عرشه على الماء ثم يبعث سراياه فأدناهم منه منزلة أعظمهم فتنة يجيء أحدهم فيقول فعلت كذا وكذا فيقول ما صنعت شيئا قال ثم يجيء أحدهم فيقول ما تركته حتى فرقت بينه وبين امرأته قال فيدنيه منه ويقول نعم أنت

Inderdaad Satan zet het koninkrijk op het water, en toen nam hij de zorg van zijn soldaten. De hoogste stand is de grootste satan fitnahnya voor de mens. Een van hen zei tegen Satan: "Ik heb dit en dat gedaan" De duivel antwoordde: "Je hebt niets gedaan," kwam dan nog een duivel en zei: "Het is niet laat ik iemand die ik geplaagd, totdat ik erin geslaagd om te scheiden hij samen met zijn vrouw, "de duivel zat in de buurt en zei:" Jij bent de beste van mijn leger. "[19]

Zestiende: Echtgenoot vrouw is onder de macht. De migratie van huishoudelijke teugels van leiderschap aan zijn vrouw, die moet in tanggan man. Toch zegt God.

الرجال قوامون على النسآء بما فضل الله بعضهم على بعض وبما أنفقوا من أموالهم

De man is een leider voor vrouwen met een overmaat die God geschonken op een aantal van hen en een leven te maken, omdat zij (de vrouwen). [An Nisa: 34]

Het kan absoluut gebeuren, omdat de echtgenoot van persoonlijke zwakte of een valse vermoeden, dat zijn houding was als een vorm van eerbetoon aan zijn vrouw. Dus dat als hij bij bewustzijn is en willen het te herstellen in haar leiding, het blijkt dat hij dat niet kon. Dus dat leidde uiteindelijk tot een scheiding.

Sinds trouwen, moet een man volledig op de hoogte te zijn, dat de leiding van het huishouden zal in tanggannya. Laat je niet overdreven liefde of trots kan de vrouw te trouwen, uiteindelijk maakte hem zwak in het bijzijn van zijn vrouw en culmineren met spijt nutteloos.

Zeventiende: Echtgenoot vrouw komt 's avonds thuis na een lange reis zonder voorafgaande kennisgeving. Dit maakte hem soms dingen die hij haatte te zien, omdat de vrouw in een staat niet klaar voor hem. Profeet zei.

إذا أطال أحدكم الغيبة فلا يطرق أهله ليلا

Als u reist een lange tijd, dus niet je thuis komt je vrouw 's nachts. [20]

In een ander verhaal.

كي تمتشط الشعثة وتستحد المغيبة

Zodat de oude vrouw verlaten versierd met haar gekamd en geschoren schaamhaar. [21]

Haar man zou thuiskomen tijdens de dag toen hij thuis kwam van het reizen in een lange tijd, en om vooraf te informeren over zijn terugkeer, zijn vrouw om niet verrast.

Achttiende: Huishoudens worden bevorderd op basis van de correspondentie, of communiceren via de telefoon -die populair bij de term hofmakerij voor het huwelijk.

Mahligai huishoudens kropos dibanggun op een stichting als deze, zal het meestal leiden tot vernietiging. Een llah zegt.

أفمن أسس بنيانه على تقوى من الله ورضوان خير أم من أسس بنيانه على شفا جرف هار فانهاربه في نار جهنم والله لايهدي القوم الظالمين

Is het dezelfde mensen die het fundament gebouwd op de top van taqwa en het welbehagen van Allah met degenen die de stichting boven de afgrond van de hel, die uiteindelijk maakt het vallen in de hel te bouwen; Allah zal niet leidt die kezhaliman doen. [At Tawbah: 109]

Ibn Sa'di rahimahullah zei: "Echt een handeling die wordt gedaan met oprechtheid en na de Sunnah, die betekenis is gebouwd op het fundament van vroomheid, dat zal leiden tot een paradijs van gelukzaligheid. De acties zijn gebouwd op slechte bedoelingen, ketterij en afvalligheid, dat fundament is gebouwd op de rand van de afgrond, waardoor het zinken in de hel. En Allah zal niet leiden de onrechtvaardigen. "[22]

Moeten mannen die willen aanvragen voor een vrouw om te zijn voogd komen, en ging naar het huis van de deur, als het woord van God.

ولكن البر من اتقى وأتوا البيوت من أبوابها

Maar deugd is vroom en voer woningen door de deur. [Al-Baqarah: 189]

Ibn Sa'di zei: "Uit dit vers kunnen worden opgehaald voordeel, moet die man in verschillende zaken van de gemakkelijkste weg, in de buurt die naar de bestemming worden afgeleverd in te voeren." [23]

De vrouwen niet aan om de illegale relaties (dating) is bedrieglijk vallen; dus niet te zijn Heer woede die zal falen te brengen in zijn leven.

Negentiende: Als de aanvraagprocedure, de man niet zien van de bruid. Soms in zijn geest, verbeelden haar man over de figuur van de ideale vrouw. Echter, de voltooiing van het contract aangegaan kamer- -wanneer hij was verrast om zijn vrouw, die is niet zo ideaal in de natuur verbeelding zien. Normaal gesproken zou dit zet hem weg van zijn vrouw.

Daarom moet de aspirant-man zag het eerste vrouwelijke kandidaat om dilamarnya zijn. De familie van de vrouw niet te blokkeren, want dit is de boodschapper n commando en werd een van de factoren die het huwelijk kunnen bestendigen.

Van Mughirah Ibn Shu'bah zijn voorgekomen, dat hij aan een vrouw voorgesteld, dan is de Profeet zei tegen hem.

انظر إليها فإنه أحرى أن يؤدم بينكما

Kijk naar hem, omdat het je relatie zou melangengkan. [24]

Twintigste: Late getrouwd. Experts beweren dat late trouwen zal leiden tot een relatie die is niet gelukkig en harmonieus als een droom. De reden, omdat beide veel smaak verschillende soorten waarden en normen van het milieu met verschillende tint. Dit maakt het moeilijk temperament passen met een partner karakter. Totdat uiteindelijk de vele problemen die ontstaan ​​als gevolg van de botsing van twee afzonderlijke tekens moeilijk gecompromitteerd. Enquêtes en feiten gevonden bewezen experts in het veld, dat de echtelijke relatie late huwelijk koppels binnenkort zal worden gefragmenteerd en huishoudelijke gebouwen die zij hebben gebouwd zal binnenkort instorten.

Daarom moet de jeugd haasten om te trouwen en het te laten gebeuren. We herinneren een hadith van de Profeet 'alayhi wa salaam.

ثلاثة حق على الله عونهم المجاهد في سبيل الله والمكاتب الذي يريد الأداء والناكح الذي يريد العفاف

Drie soorten mensen nodig zijn voor God om hem te helpen; een Mujahid in Allah's weg, de slaaf die wil verlossen zich om onafhankelijk te zijn en om te trouwen met een 'Iffah. [25]

Deze hadith geeft motivatie om de jeugd, dat God beloofde hem te helpen en zijn bedrijf te vergemakkelijken, als hij berazzam trouwen. Dus er is geen reden meer voor hem, maar begon te proberen om het te laten gebeuren en mijn vertrouwen in Allah.

Laten bekend worden, die getrouwd was op jonge leeftijd zal pasagan man en vrouw te vergemakkelijken om te kunnen communiceren en begrijpen van de aard van elk. Bovendien vroeg huwelijk is zeer effectief om de heiligheid van de mensen te behouden, hebben een positieve invloed op de gezondheid en het denken bepaalde looptijd, als de werkelijkheid heeft bewezen. Dat is de reden waarom de islam suggereert.

In plaats daarvan vrouwen zijn ook niet te laat om te trouwen. Vroeg huwelijk is meer voorstander van huiselijk geluk, zoals hierboven vermeld. Als het gaat om hem een ​​man die sekufu (equivalent), dan is het verplicht voor hem te accepteren en niet af, maar de reden voor het onderzoek enzovoorts. Mis je kans dat komt niet verspillen. Bias zo is, zal nooit meer komen om de man die sekufu 'of zelfs uitblijft één wordt voorgesteld.

Als het wil nog steeds naar school, laat hem regelingen voorafgaand aan haar man te maken, tenzij het blijkt dat deze eisen zou struikelen in het huiselijk leven. Als dit gebeurt, dan is het verplicht voor hem om gevallen die vrede kan brengen en zich te zuiveren door te kiezen om te trouwen prioriteren. Laat hem een ​​les van de vrouwen die laat getrouwd nemen. Wegens bovenstaande redenen uiteindelijk verliezen ze veel mogelijkheden en voordelen.

[Overgenomen uit het tijdschrift editie van As-Soennah 07 / Jaar VII / 1424H / 2003M gepubliceerd Lajnah Foundation Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Purwodadi Km. 8 Selokaton Gondangrejo Alleen 57 183 Tel. 08121533647, 08157579296]

No comments:

Post a Comment