!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Thursday, July 30, 2015

Riba mawa karuksakan kulawarga (nagara).

Nu naek teu jadi (328)

 (Bagian tilu ratus dua puluh dalapan), Depok, Jawa Barat, Indonesia, 30 Juli 2015, 17:25 pm)

Riba mawa karuksakan kulawarga (nagara).

Riba atawa dipikawanoh dipikaresep panangtuan (suku) Allah geus dilarang di Kecap Alloh jeung hadist (sunnah / al-wisdom) Nabi Muhammad.
Riba sajaba dosa utama datang hiji Hadits otentik Nabi Muhammad ceuk riba dosa sarua jeung zinah jeung 36 awéwé (lalaki).
Sagigireun riba ilmiah jeung empiris bisa ngancurkeun sendi hirup hiji kulawarga atawa hiji bangsa (state).
Tempo ngan lamun kulawarga ngabogaan kartu kredit, nalika boh pasangan (salaki atawa pamajikan) masih digawé, maranéhanana masih bisa mayar malik deui nu gajian kartu kredit jeung suku, coba tingali lamun boh mangrupa deui teu boga pagawean (severed hubungan gawé), mangka biasana sakitu kartu kiridit New mayar (ka nutupan hutang kartu kredit kahiji, jeung saterusna saloba kartu kredit jeung lima kartu, kulawarga teh teu bisa ngamimitian installment kalima ieu kolektor hutang kartu kredit jeung cicing (bank collector hutang) teror (teror) nu boga kartu kredit, pasea pasangan nikah ka pipisahan bisa lumangsung tungtung.
Tingali Yunani, nagara di Éropa Kulon dinyatakeun bangkrut, kabawa teu bisa mayar hutang ti Bank Dunya jeung monetér internasional (IMF), Yunani bakal bailed kaluar ti Bank Dunya, IMF jeung nagara creditor sejenna gajian, akibat nagara hese meunang kaluar tina krisis ékonomi.
Loba bangsa (nagara séjén) kahirupan kembang ieu, akibatna maranehna happy tapi palsu, loba jalma beunghar nu kahirupan komo stress, bunuh diri, ku gantung diri atawa narkoba.
Loba anak kami anu tumuwuh ti pamakean duit riba kolot, barudak tumuwuh nepi jeung karusuhan, teu cerdas, jeung laku aberrant (alkohol, sex bebas, udud.)
Bertaubatlah (pikeun rahmat) di Allah tetep jauh ti riba jeung teu kaanggo deui riba supaya urang cageur boh hirup di dunya ieu sarta dina akhirat teh.

Riba (dipikaresep / suku), pamahaman jeung jenis riba

Ku
Shaikh Isa bin Ibrahim ad-Duwaisy



Pamahaman Riba
Dina kamus Lisaanul 'Arab, riba kecap dicokot tina kecap ربا. Lamun batur nyebutkeun ربا الشيئ يربو ربوا وربا hartina hiji hal anu tumuwuh jeung tumuwuh. Lamun nagara أربيته hartina geus ditambahkeun ka jeung Galuh.

Dina al-Qur'an disebutkeun:

ويربي الصدقات

"... Jeung ngabuahan zakat ..." [Al-Ba-kayid / 2: 276]

Tina riba istilah diambillah kecap anu haraam, Allaah nyebutkeun:

وما آتيتم من ربا ليربو في أموال الناس فلا يربو عند الله

"Jeung hiji hal riba (opsional) nu eweh pikeun nambahkeun ka kabeungharan manusa, mangka teu nambahan riba di tetempoan Allah ..." [Ar-Rum / 30: 39]

Saterusna ngomong, ربا المال (harta geus ngaronjat).

Sedengkeun pikeun watesan ngeunaan riba istilah nurutkeun jurists '(jurists) nyaéta pikeun nyadiakeun tambahan dina urusan husus.

Dina buku Mughnil Muhtaaj disebutkeun yen riba téh kontrak ti tukeur barang nu tangtu jeung teu dipikanyaho (nu dua barang anu disilihtukeurkeun) ieu sarua di panempoan nu Shari'ah, oge dilakukeun nalika kontrak atawa numpurkeun (ahir a) dua barang disilihtukeurkeun atawa salah sahijina.

Riba nyaéta haraam boh dina al-Qur'an, Sunnah jeung ijma '.

Allah Nu Maha Agung nyebutkeun,

يا أيها الذين آمنوا اتقوا الله وذروا ما بقي من الربا إن كنتم مؤمنين

"O ye anu iman, sieun Allah jeung kapok naon tetep of riba (nu teu acan dikumpulkeun) lamun ye nu percaya." [Al-Baqarah / 2: 278]

Allah SWT ogé nyebutkeun:

وأحل الله البيع وحرم الربا

"... Tapi Allah geus diijinkeun dagang jeung dilarang riba ..." [Al-Baqarah / 2: 275]

Dina ayat sejen Allah nu Maha Agung nyebutkeun:

يا أيها الذين آمنوا لا تأكلوا الربا

"O ye anu iman, teu devour riba ..." [Ali 'Imran / 3: 130]

Dina salaku-Sunnah sakali diala loba hadits nu forbids riba. Imam Muslim diriwayatkan rahimahullah of Jabir ngalangkang anhu, cenah:

لعن رسول الله صلى الله عليه وسلم آكل الربا وموكله وكاتبه وشاهديه. وقال: هم سواء.

"Nabi shallallahu 'alaihi wa sallam geus dilaknat eater of riba, anu méré riba, pangarang jeung dua saksi," jeung cenah, "aranjeuna nuju kabeh sarua."

Dina hadits nu geus keshahihannya sapuk ti Abu Hurayrah anhu, cenah nu Nabi shallallahu 'alaihi wa sallam ngadawuh:

إجتنبوا السبع الموبقات! وذكر منهن: آكل الربا.

"Ulah tujuh perkara anu dibawa cilaka," jeung disebutkeun di antarana, "Dahar riba".

Sarta geus datang ijma 'dina larangan riba.

Imam 'Ali bin Husayn ibn Muhammad, atawa anu leuwih dipikawanoh minangka-Saghadi, disebutkeun dina kitab ahir-Nutf nu riba kana tilu wangun, nyaéta:

1. Riba dina watesan injeuman.
2. Riba dina watesan hutang.
3. Riba di hock.

A. Riba Dina pinjaman ieu
Bentuk riba dina kasus gajian, aya dua sipat (gambar):

1. Aya nu diinjeum duit 10 dirham tapi kudu mulang 11 atawa 12 dirham jeung saterusna.

2. Anjeunna nyandak kauntungan (kauntungan) nu gajian pribadi, nu ku borrower nu ngajual kaduh maranéhna manéhna kalawan harga leuwih murah batan harga pasar barang atawa manéhna kudu nyewa eta ka manehna atawa méré manéhna atawa kabogohna (borrower nu) kudu digawé pikeun lender jeung pakasaban nu mantuan urusan atawa manéhna kudu nginjeumkeun manéhna atawa manéhna kudu meuli hiji hal ti manehna kalawan harga leuwih mahal batan harga pasar atawa manéhna kudu nyewa piagam ti manéhna, jeung saterusna.

Sipat (gambar) riba kahiji conto, batur ditanya lain baé jumlah duit ku injeuman, manehna nanya manéhna saloba 10.000 riyals, tuluy Ahmad (lender) ngomong, "Anjeun kudu mulang duit injeuman ka kuring pikeun 11.000 riyals," atawa cenah, "Anjeun kudu méré atuh saeutik tambahan sanajan." Keur kitu téh riba sarta haraam. Jeung kaasup kategori ieu gajian ti bank ku cara méré injeuman tambahan di mulang anjeunna nampa.

Allah Nu Maha Agung nyebutkeun:

يا أيها الذين آمنوا لا تأكلوا الربا أضعافا مضاعفة واتقوا الله لعلكم تفلحون

"O ye anu iman, teu devour riba jeung ganda jeung ye sieun Allah, nu ye bisa makmur." [Ali 'Imran / 3: 130]

Abu Bakar Al-Jashshash rahimahullah ngomong, "baheulana kawanoh salaku Riba jeung anu dilakukeun ku bangsa arab ngan dina bentuk dirham jeung dinar gajian nepi ka wates waktu nu tangtu méré jumlah tambahan pinjaman nu luyu jeung kasapukan maranéhanana. Ieu ngarupakeun riba béas-ah jeung riba kawas kieu kawentar di antara Arab salila Jahiliyyah, sarta lamun al-Qur'an turun, tuluy datang na ieu larangan.

Sipat (gambar) nyaéta conto kadua, lender ka mangpaatkeun (benefit) tina pinjaman pribadi anjeunna méré.

Contona, hiji jalma borrows duit ti batur, tuluy Muhammad (lender) nanya ka jalma yén manéhna dijual hal ka manéhna atawa méré manéhna hal atawa anu séjénna dina mulang keur injeuman nu manéhna mikeun dirina. Saterusna manéhna geus ngamangpaatkeun pribadi of gajian, sarta hal ieu kaasup riba.

B. Riba Dina hutang
Bentuk kadua riba téh riba dina watesan hutang, misalna jalma ngajual barang ka jalma lian ku cara pembayaran diakhirkan, iraha waktuna mayar anjog creditor nu nanyakeun manéhna langsung mayar off hutang budi ku nyebutkeun, "Pasihan abdi an sababaraha dirham tambahan," Ajip Rosidi ogé ngawengku riba ,

Contona hiji jalma borrows duit ti batur 10.000 riyals jeung bakal dibayar dina hiji waktu nu tangtu (numutkeun perjanjian). Lamun waktu pamayaran malik geus anjog, manehna teu bisa mayar, mangka manéhna (lender teh) ceuk manéhna, "Anjeun mayar katuhu mah ayeuna atawa anjeun geus méré kuring tambahan luhur 10.000 riyals nu diinjeum jeung pamayaran malik bakal diakhirkan deui." Jadi ieu oge kaasup riba.

C. Riba Dina Pawnshop
Bentuk katilu riba téh riba di pawnshop a. Riba dina kasus ieu aya béda pamadegan para ulama رحمهم الله.


[Disalin ti Kitab Al-Buyuu ': Al-Jaa-Izu minhaa wa Mamnuu' Author Shaikh Isa bin Ibrahim ad-Duwaisy, Judul di Meuli Indonesian Nu diidinan Jeung dilarang, Ruslan Panarjamah Nurhadi, LC, Reader penerbit Ibn Kathir Bogor, Muharram 1427 H Kahiji Edition - Pébruari 2006 M]

23 comments:

  1. Anjeun kudu an injeuman urgent? anjeun dina utang? anjeun kudu injeuman urgent pikeun ngabiayaan Anjeun bisnis ?, geus geus nolak ku bank Anjeun, salempang teu leuwih, Services urang nu Gancang, Mudah & gajian aman ayeuna dina kaayaan naon bae. Nginjeum nepi ka $ 2.000 - $ 1,000.000 Dinten! Contact us gaduh leuwih seueur inpo injeuman di email ieu: noramildred.loan@hotmail.com

    Catetan: Anjeun bakal ngaharepkeun jawaban penyisihan jeung babak waragad dina waktu 24 jam

    Wasalam.
    Ibu Nora

    ReplyDelete
  2. Ref urang:

    Ref Anjeun:

    Kalayan hormat,

    Wilujeng ka gajian galaksi ngalawan gajian Kredit Bad! Mandang naon catetan kiridit macet bisa jadi jeung tagged, Anjeun bisa sesa assured manggihan deal injeuman katuhu ngaliwatan urang. Panawaran jeung urang jeung meunang bantuan duit tunai gancang. Kami baris nyoba pangalusna urang pikeun mantuan Anjeun manggihan gajian jeung istilah jeung ongkos meujeuhna!

    Urang geus husus disusun pikeun borrowers anu jeung catetan kiridit macet tagged .Here anjeun bakal meunang kasempetan pikeun nyieun status kiridit Anjeun upami Anjeun repay deui duit injeuman dina waktu diatur.

    * Kiriman / approve / transfer poé 1- 4 days
    * We digawe 24/7 dina sataun.

    Urang méré gajian ka mana warga nagara anu ayeuna padamelan, diri padamelan, lokal atawa internasional jeung tahan akun bank valid bisa sesa assured hiji persetujuan ngalawan ieu gajian Kredit Bad. Sagedengeun ti eta, akun bank Anjeun kudu narima deposit langsung jeung teu masalah laundry.

    Jadi, naha ngadagoan? Eusian aplikasi pondok jeung wincikan required jeung ngalebetkeun eta. Kami baris ngolah eta tur meunangkeun deui ka Anjeun jeung leyuran dina jangka waktu nu no! ....

    Syarat
    Gelar
    Nami payun
    Nami pengker
    Tanggal lahir
    Jumlah diperlukeun
    Status kawin:
    Rincian pengeluaran bulanan

    *********************************
    Rincian karya
    Status pagawean
    Nami Perusahaan
    Type Of proyék
    Panghasilan Bulanan Net

    *********************************
    Bank Alamat
    Ngaran waris
    Nurun / code Swift
    Ngaran Bank
    Jumlah Iban
    Bank Type Account
    Number Account Bank

    *********************************
    Status padumukan
    Alamat imah
    Street Ngaran / Number
    City / Kota
    County
    Postcode
    Email
    Home Phone
    Mobile
    Gawé Phone

    * Paspor International discan
    * Panggerak discan Lisensi

    Galaxy gajian internasional
    234 Lincoln Avenue, Salinas,
    CA 93901, USA.
    galaxyloansinternational@yahoo.com
    info.galaxyloansinternational@gmail.com
    info.galaxyloans@gmail.com
    Tel: 1-646-343-5932
    Fax: 1-646-461-8191

    Hal haneut
    Pencairan Officer di Charge.
    Galaxy gajian internasional

    ReplyDelete
  3. Halo,
      Urang Organisasi Christian kabentuk pikeun mantuan jelema merlukeun
      mantuan, saperti help.So finansial lamun ngaliwat finansial
      kasusah atawa anu aya dina nu mana wae nu mess finansial, sarta anjeun kudu
      dana pikeun
      ngamimitian bisnis Anjeun sorangan, atawa Anjeun kudu injeuman ka settle
      hutang atawa bayar
      tagihan, mimitian a nice, atawa anjeun manggihan hésé
      ménta injeuman ibukota ti bank lokal, kontak urang ayeuna
      sarua ku e-mail
    successloanhome@gmail.com pikeun Alkitab nyebutkeun: "" Lukas 11:10 Dulur
      nanyakeun narima, sarta manéhna anu nyiar manggih, sarta manéhna anu knocks, panto
      bakal dibuka. "Jadi teu ngantep kasempetan ieu lulus anjeun ku salaku
      Yesus sarua kamari, ayeuna jeung salawasna more.Please ieu
      pikeun jalma dipikiran serius jeung sieun Allah.
      Kami ngarékoméndasikeun nu ngalengkepan jeung mulang wincik di handap ..
      Nami anjeun: ______________________
      alamat Anjeun: ____________________
      Nagara Anjeun: ____________________
      Pagawéan Anjeun: __________________
      Injeuman Jumlah Diperlukeun: ______________
      Injeuman Lilana: ____________________
      panghasilan bulanan: __________________
      Mobile Number Phone: ________________
      Dupi anjeun dilarapkeun keur injeuman saméméh: ________________
      Upami anjeun geus diterapkeun keur injeuman saméméh, di mana anjeun dirawat jujur?
      tempat pikeun anjeun nimu pausahaan? ...

      Meta gancang tur meunangkeun kaluar ti stress finansial, galau jeung teu ngarareunah
      kontak Richard Corporation injeuman Dinten ku e-mail di alamat di handap ieu:
      successloanhome@gmail.com.You kudu dirawat jeung pangalusna urang
      daya nepi ka anjeun meunang dana ieu dibikeun kana akun Anjeun, tur
      gancang jeung gancang Anjeun ngaréspon nangtukeun kumaha gancang Anjeun kudu narima
      injeuman Anjeun. Tanpa reureuh waé Panawaran pikeun anjeun
      injeuman pangalusna jeung gampang di dieu
      jeung urang. Mangga e-mail ka loka ieu di Liwat
      e-mail: successloanhome@gmail.com
      enya-enya
      Walon ku blk Ben sukses jadi rahayu

    ReplyDelete
  4. (Merithope6@gmail.com)

    Hello Kami Bu, istighfar. a lender injeuman sah jeung dipercaya ka lender, er tawaran gajian imah, gajian mobil, gajian hotel, tawaran komérsial, nu kudu ngamutahirkeun sakabéh kaayaan finansial di dunya / pausahaan pikeun mantuan maranéhanana anu kadaptar duit lenders gajian pribadi, mortgages, gajian konstruksi , laju dipikaresep low 2% jsb modal, gajian bisnis jeung gajian kiridit goréng gawé, mimitian up. Urang ngabiayaan proyék di leungeun jeung sungut Anjeun / mitra jeung Abdi hoyong nawarkeun gajian pribadi ka klien maranéhanana ti USD $ 12.000 ka $ 8.000.000, euro jeung pon kitu wungkul. Kuring méré gajian bisnis,
    gajian Personal, gajian mahasiswa, gajian mobil jeung gajian mayar tagihan. lamun
    kudu injeuman geus maneh mun ieu kanggo Anjeun pikeun kontak kuring langsung
    Dina: (merithope6@gmail.com)
    Allah ngaberkahan anjeun.
    tulus,
    Ibu: istighfar Hope
    Surélék: (merithope6@gmail.com)

    Catetan: Sadaya response kudu dikirim ka: (merithope6@gmail.com). kontak urang via e-mail kanggo inpo nu leuwih

    ReplyDelete
  5. (Merithope6@gmail.com)

    Hello Kami Bu, istighfar. a lender injeuman sah jeung dipercaya ka lender, er tawaran gajian imah, gajian mobil, gajian hotel, tawaran komérsial, nu kudu ngamutahirkeun sakabéh kaayaan finansial di dunya / pausahaan pikeun mantuan maranéhanana anu kadaptar duit lenders gajian pribadi, mortgages, gajian konstruksi , laju dipikaresep low 2% jsb modal, gajian bisnis jeung gajian kiridit goréng gawé, mimitian up. Urang ngabiayaan proyék di leungeun jeung sungut Anjeun / mitra jeung Abdi hoyong nawarkeun gajian pribadi ka klien maranéhanana ti USD $ 12.000 ka $ 8.000.000, euro jeung pon kitu wungkul. Kuring méré gajian bisnis,
    gajian Personal, gajian mahasiswa, gajian mobil jeung gajian mayar tagihan. lamun
    kudu injeuman geus maneh mun ieu kanggo Anjeun pikeun kontak kuring langsung
    Dina: (merithope6@gmail.com)
    Allah ngaberkahan anjeun.
    tulus,
    Ibu: istighfar Hope
    Surélék: (merithope6@gmail.com)

    Catetan: Sadaya response kudu dikirim ka: (merithope6@gmail.com). kontak urang via e-mail kanggo inpo nu leuwih

    ReplyDelete
  6. (Merithope6@gmail.com)

    Hello Kami Bu, istighfar. a lender injeuman sah jeung dipercaya ka lender, er tawaran gajian imah, gajian mobil, gajian hotel, tawaran komérsial, nu kudu ngamutahirkeun sakabéh kaayaan finansial di dunya / pausahaan pikeun mantuan maranéhanana anu kadaptar duit lenders gajian pribadi, mortgages, gajian konstruksi , laju dipikaresep low 2% jsb modal, gajian bisnis jeung gajian kiridit goréng gawé, mimitian up. Urang ngabiayaan proyék di leungeun jeung sungut Anjeun / mitra jeung Abdi hoyong nawarkeun gajian pribadi ka klien maranéhanana ti USD $ 12.000 ka $ 8.000.000, euro jeung pon kitu wungkul. Kuring méré gajian bisnis,
    gajian Personal, gajian mahasiswa, gajian mobil jeung gajian mayar tagihan. lamun
    kudu injeuman geus maneh mun ieu kanggo Anjeun pikeun kontak kuring langsung
    Dina: (merithope6@gmail.com)
    Allah ngaberkahan anjeun.
    tulus,
    Ibu: istighfar Hope
    Surélék: (merithope6@gmail.com)

    Catetan: Sadaya response kudu dikirim ka: (merithope6@gmail.com). kontak urang via e-mail kanggo inpo nu leuwih

    ReplyDelete
  7. Dupi anjeun geus ingkar injeuman ku hiji Company injeuman palsu, Ulah anjeun kudu an injeuman urgent mayar off tagihan Anjeun, Naha Anjeun kudu gajian unsecured, Dupi anjeun néangan hiji injeuman bisnis? injeuman pribadi, injeuman imah, injeuman mobil, injeuman mahasiswa, injeuman konsolidasi hutang, ibukota venture, jsb ... urang geus dibuka nepi opporunity finansial lending ka usaha jeung individu dina laju dipikaresep low jeung affordable tina laju dipikaresep 2%. upami anjeun kabetot pikeun nyokot injeuman urgent? Mangga Contact us ayeuna via E-mail: (ZENITHBANKOFNIGERIA321@GMAIL.COM) tur meunangkeun injeuman Anjeun ayeuna

    ReplyDelete
  8. Urang awak finansial luhur, urang méré kaluar injeuman ka individu di seluruh dunya, anjeun di moment ngalaman finansial di kamampuhan? Ulah anjeun kudu injeuman a? Ulah anjeun hayang ngadegkeun on Anjeun sorangan, lamun jawaban Anjeun enya ka luhur mangka anjeun ngan undak jauh ti overcoming maranéhanana hitches finansial?

    Urang méré kaluar gajian pribadi jeung bisnis individu jeung organisasi, jasa ieu bisa manteng liwat hiji periode nu ditangtukeun waktu mimitian antara periode nu ditangtukeun jeung lima taun jeung laju dipikaresep maximum 3%.

    Bageur nawaran reureuh di kontak email di handap pikeun lamun museurkeun.

    freedomfinance231@gmail.com

    Anjeun Sinareng hormat,
    Glyn Jones.

    ReplyDelete
  9. Urang awak finansial luhur, urang méré kaluar injeuman ka individu di seluruh dunya, anjeun di moment ngalaman finansial di kamampuhan? Ulah anjeun kudu injeuman a? Ulah anjeun hayang ngadegkeun on Anjeun sorangan, lamun jawaban Anjeun enya ka luhur mangka anjeun ngan undak jauh ti overcoming maranéhanana hitches finansial?

    Urang méré kaluar gajian pribadi jeung bisnis individu jeung organisasi, jasa ieu bisa manteng liwat hiji periode nu ditangtukeun waktu mimitian antara periode nu ditangtukeun jeung lima taun jeung laju dipikaresep maximum 3%.

    Bageur nawaran reureuh di kontak email di handap pikeun lamun museurkeun.

    freedomfinance231@gmail.com

    Anjeun Sinareng hormat,
    Glyn Jones.

    ReplyDelete
  10. Urang awak finansial luhur, urang méré kaluar injeuman ka individu di seluruh dunya, anjeun di moment ngalaman finansial di kamampuhan? Ulah anjeun kudu injeuman a? Ulah anjeun hayang ngadegkeun on Anjeun sorangan, lamun jawaban Anjeun enya ka luhur mangka anjeun ngan undak jauh ti overcoming maranéhanana hitches finansial?

    Urang méré kaluar gajian pribadi jeung bisnis individu jeung organisasi, jasa ieu bisa manteng liwat hiji periode nu ditangtukeun waktu mimitian antara periode nu ditangtukeun jeung lima taun jeung laju dipikaresep maximum 3%.

    Bageur nawaran reureuh di kontak email di handap pikeun lamun museurkeun.

    freedomfinance231@gmail.com

    Anjeun Sinareng hormat,
    Glyn Jones.

    ReplyDelete
  11. Urang awak finansial luhur, urang méré kaluar injeuman ka individu di seluruh dunya, anjeun di moment ngalaman finansial di kamampuhan? Ulah anjeun kudu injeuman a? Ulah anjeun hayang ngadegkeun on Anjeun sorangan, lamun jawaban Anjeun enya ka luhur mangka anjeun ngan undak jauh ti overcoming maranéhanana hitches finansial?

    Urang méré kaluar gajian pribadi jeung bisnis individu jeung organisasi, jasa ieu bisa manteng liwat hiji periode nu ditangtukeun waktu mimitian antara periode nu ditangtukeun jeung lima taun jeung laju dipikaresep maximum 3%.

    Bageur nawaran reureuh di kontak email di handap pikeun lamun museurkeun.

    freedomfinance231@gmail.com

    Anjeun Sinareng hormat,
    Glyn Jones.

    ReplyDelete
  12. Urang awak finansial luhur, urang méré kaluar injeuman ka individu di seluruh dunya, anjeun di moment ngalaman finansial di kamampuhan? Ulah anjeun kudu injeuman a? Ulah anjeun hayang ngadegkeun on Anjeun sorangan, lamun jawaban Anjeun enya ka luhur mangka anjeun ngan undak jauh ti overcoming maranéhanana hitches finansial?

    Urang méré kaluar gajian pribadi jeung bisnis individu jeung organisasi, jasa ieu bisa manteng liwat hiji periode nu ditangtukeun waktu mimitian antara periode nu ditangtukeun jeung lima taun jeung laju dipikaresep maximum 3%.

    Bageur nawaran reureuh di kontak email di handap pikeun lamun museurkeun.

    freedomfinance231@gmail.com

    Anjeun Sinareng hormat,
    Glyn Jones.

    ReplyDelete
  13. Urang awak finansial luhur, urang méré kaluar injeuman ka individu di seluruh dunya, anjeun di moment ngalaman finansial di kamampuhan? Ulah anjeun kudu injeuman a? Ulah anjeun hayang ngadegkeun on Anjeun sorangan, lamun jawaban Anjeun enya ka luhur mangka anjeun ngan undak jauh ti overcoming maranéhanana hitches finansial?

    Urang méré kaluar gajian pribadi jeung bisnis individu jeung organisasi, jasa ieu bisa manteng liwat hiji periode nu ditangtukeun waktu mimitian antara periode nu ditangtukeun jeung lima taun jeung laju dipikaresep maximum 3%.

    Bageur nawaran reureuh di kontak email di handap pikeun lamun museurkeun.

    freedomfinance231@gmail.com

    Anjeun Sinareng hormat,
    Glyn Jones.

    ReplyDelete
  14. Urang awak finansial luhur, urang méré kaluar injeuman ka individu di seluruh dunya, anjeun di moment ngalaman finansial di kamampuhan? Ulah anjeun kudu injeuman a? Ulah anjeun hayang ngadegkeun on Anjeun sorangan, lamun jawaban Anjeun enya ka luhur mangka anjeun ngan undak jauh ti overcoming maranéhanana hitches finansial?

    Urang méré kaluar gajian pribadi jeung bisnis individu jeung organisasi, jasa ieu bisa manteng liwat hiji periode nu ditangtukeun waktu mimitian antara periode nu ditangtukeun jeung lima taun jeung laju dipikaresep maximum 3%.

    Bageur nawaran reureuh di kontak email di handap pikeun lamun museurkeun.

    freedomfinance231@gmail.com

    Anjeun Sinareng hormat,
    Glyn Jones.

    ReplyDelete
  15. injeuman! injeuman !! injeuman !!!
    Dupi anjeun néangan hiji pausahaan injeuman swasta reputable jeung accredited anu mere gajian ka kasempetan waktu hirup. Urang nyadiakeun sagala rupa injeuman dina cara pisan gancang jeung gampang, injeuman pribadi, injeuman mobil, Home injeuman, injeuman Student, injeuman Bisnis, injeuman investasi, konsolidasi hutang, jeung leuwih. Dupi anjeun geus ditampik ku bank jeung lembaga keuangan séjén? Ulah anjeun kudu injeuman konsolidasi atawa KPR hiji? Milarian teu leuwih salaku urang di dieu pikeun nyieun sadaya troubles finansial Anjeun hiji hal jaman baheula. Urang injeuman dana kaluar individu jeung usaha merlukeun bantuan keuangan di laju 2%. No jumlah jaminan sosial diperlukeun jeung teu mariksa kiridit moderator, 100% dijamin. Kuring hayang make medium ieu pikeun nginpokeun yén urang ngarobah dipercaya jeung waris bantuan jeung urang bakal bungah nawarkeun anjeun injeuman a.
    Jadi surélék urang ayeuna di: (jonessmithgo@gmail.com) panawaran ayeuna keur injeuman a.

    ReplyDelete
  16. Wilujeng siang,
    Ulah anjeun kudu an injeuman urgent pikeun ngajawab kaperluan finansial Anjeun, nyadiakeun injeuman
    mimitian ti $ 3,000.00 ka $ 1000,000.00 Max, urang dipercaya, efisien,
    saum sareng dinamis, jeung 100% dijamin injeuman ogé méré (euro, pon kitu
    jeung dollar.) laju interest lumaku ka sadaya gajian geus (3%), lamun
    museurkeun meunangkeun deui ka urang.
    ngaliwatan (Geepeeloanfirm@gmail.com): Services disadiakeun di antarana:
    * Pamutahiran Home
    * Gajian manggih
    * Konsolidasi Debt injeuman
    * Gajian Business
    * Gajian Personal.
    kontak urang ayeuna jeung urang bungah pikeun ngalakukeun usaha jeung urang
    email: Geepeeloanfirm@gmail.com

    ReplyDelete
  17. Wilujeng siang,
    Ulah anjeun kudu an injeuman urgent pikeun ngajawab kaperluan finansial Anjeun, nyadiakeun injeuman
    mimitian ti $ 3,000.00 ka $ 1000,000.00 Max, urang dipercaya, efisien,
    saum sareng dinamis, jeung 100% dijamin injeuman ogé méré (euro, pon kitu
    jeung dollar.) laju interest lumaku ka sadaya gajian geus (3%), lamun
    museurkeun meunangkeun deui ka urang.
    ngaliwatan (Geepeeloanfirm@gmail.com): Services disadiakeun di antarana:
    * Pamutahiran Home
    * Gajian manggih
    * Konsolidasi Debt injeuman
    * Gajian Business
    * Gajian Personal.
    kontak urang ayeuna jeung urang bungah pikeun ngalakukeun usaha jeung urang
    email: Geepeeloanfirm@gmail.com..

    ReplyDelete
  18. Hello My Dear,
    i am David Cruz ti Los Angele di Amérika Nagara Amérika keur testifying hiji pausahaan nu geus rarasaan manusa jeung Allah fearing jalma, anu i papanggih di yahoo jawaban di teu kurang ti 48 jam, i ieu néangan hiji pausahaan injeuman swasta mana i bisa meunangkeun injeuman kira-kira 590,000us dollar .so i nempo batur testifying keur pausahaan nu méré nya hiji injeuman kira-kira 590,000us dollar dina 24 jam bank 'Saterusna i kontak pausahaan sabab i teu percaya kasaksian, jadi i saukur ngomong hayu atuh coba lamun pausahaan bisa mantuan kaluar ti masalah finansial mah, Bapak Smith Alexanda mail kuring jeung manéhna i kudu ngeusian formulir nu ngirim ka kuring nu bakal ngaktifkeun eta lumangsungna dina injeuman geura jeung i teu jeung i nuturkeun sadaya prosés jeung maranéhanana méré kuring, jadi reuwas greatest mah injeuman ieu transfer ka akun bank mah teu kurang ti 24 jam. Kuring henteu weruh jenis masalah finansial yén anjeun ngabogaan atawa anjeun boga impian ngabogaan imah anjeun sorangan. ieu pausahaan anu bisa nyieun ngimpi anjeun datang bener surélék eta ayeuna jam (smithloanfirm2016@gmail.com) jeung anjeun bakal bagja salaku i Kami ayeuna
    hatur nuhun

    ReplyDelete
  19. ATTN

    Dupi anjeun di mana wae kasusah finansial? Anjeun butuh injeuman keur hutang
    konsolidasi, konstruksi, gajian real estate, refinancing pribadi
    atawa duit darurat dipake bisnis? Dupi anjeun a man bisnis atawa awewe
    perencanaan rék dilegakeun Anjeun bisnis, urang nawarkeun gajian sakabeh rupa. upami
    kabetot, mangga kontak urang ayeuna ngaliwatan Surélék:
    beverlyloancompany2@gmail.com

    Injeuman tawaran @ 3% Contact us ayeuna,

    1.Your Ngaran Full
    2.Country
    alamat 3.home
    4.Date of Kalahiran
    5.Sex
    6.Your pagawéan:
    7.Your Card Sah id:
    8.Telephone
    9.Your Company Alamat Surélék / Alamat Surélék Personal.
    10. injeuman Jumlah.
    11. Lilana.

    surélék urang di: beverlyloancompany2@gmail.com
    Sir.Thomas Jefferson
    CEO / Thomas Jefferson injeuman teguh

    ReplyDelete
  20. ATTN

    Dupi anjeun di mana wae kasusah finansial? Anjeun butuh injeuman keur hutang
    konsolidasi, konstruksi, gajian real estate, refinancing pribadi
    atawa duit darurat dipake bisnis? Dupi anjeun a man bisnis atawa awewe
    perencanaan rék dilegakeun Anjeun bisnis, urang nawarkeun gajian sakabeh rupa. upami
    kabetot, mangga kontak urang ayeuna ngaliwatan Surélék:
    beverlyloancompany2@gmail.com

    Injeuman tawaran @ 3% Contact us ayeuna,

    1.Your Ngaran Full
    2.Country
    alamat 3.home
    4.Date of Kalahiran
    5.Sex
    6.Your pagawéan:
    7.Your Card Sah id:
    8.Telephone
    9.Your Company Alamat Surélék / Alamat Surélék Personal.
    10. injeuman Jumlah.
    11. Lilana.

    surélék urang di: beverlyloancompany2@gmail.com
    Sir.Thomas Jefferson
    CEO / Thomas Jefferson injeuman teguh

    ReplyDelete
  21. ATTN

    Dupi anjeun di mana wae kasusah finansial? Anjeun butuh injeuman keur hutang
    konsolidasi, konstruksi, gajian real estate, refinancing pribadi
    atawa duit darurat dipake bisnis? Dupi anjeun a man bisnis atawa awewe
    perencanaan rék dilegakeun Anjeun bisnis, urang nawarkeun gajian sakabeh rupa. upami
    kabetot, mangga kontak urang ayeuna ngaliwatan Surélék:
    beverlyloancompany2@gmail.com

    Injeuman tawaran @ 3% Contact us ayeuna,

    1.Your Ngaran Full
    2.Country
    alamat 3.home
    4.Date of Kalahiran
    5.Sex
    6.Your pagawéan:
    7.Your Card Sah id:
    8.Telephone
    9.Your Company Alamat Surélék / Alamat Surélék Personal.
    10. injeuman Jumlah.
    11. Lilana.

    surélék urang di: beverlyloancompany2@gmail.com
    Sir.Thomas Jefferson
    CEO / Thomas Jefferson injeuman teguh

    ReplyDelete
  22. ATTN

    Dupi anjeun di mana wae kasusah finansial? Anjeun butuh injeuman keur hutang
    konsolidasi, konstruksi, gajian real estate, refinancing pribadi
    atawa duit darurat dipake bisnis? Dupi anjeun a man bisnis atawa awewe
    perencanaan rék dilegakeun Anjeun bisnis, urang nawarkeun gajian sakabeh rupa. upami
    kabetot, mangga kontak urang ayeuna ngaliwatan Surélék:
    beverlyloancompany2@gmail.com

    Injeuman tawaran @ 3% Contact us ayeuna,

    1.Your Ngaran Full
    2.Country
    alamat 3.home
    4.Date of Kalahiran
    5.Sex
    6.Your pagawéan:
    7.Your Card Sah id:
    8.Telephone
    9.Your Company Alamat Surélék / Alamat Surélék Personal.
    10. injeuman Jumlah.
    11. Lilana.

    surélék urang di: beverlyloancompany2@gmail.com
    Sir.Thomas Jefferson
    CEO / Thomas Jefferson injeuman teguh

    ReplyDelete
  23. ATTN

    Dupi anjeun di mana wae kasusah finansial? Anjeun butuh injeuman keur hutang
    konsolidasi, konstruksi, gajian real estate, refinancing pribadi
    atawa duit darurat dipake bisnis? Dupi anjeun a man bisnis atawa awewe
    perencanaan rék dilegakeun Anjeun bisnis, urang nawarkeun gajian sakabeh rupa. upami
    kabetot, mangga kontak urang ayeuna ngaliwatan Surélék:
    beverlyloancompany2@gmail.com

    Injeuman tawaran @ 3% Contact us ayeuna,

    1.Your Ngaran Full
    2.Country
    alamat 3.home
    4.Date of Kalahiran
    5.Sex
    6.Your pagawéan:
    7.Your Card Sah id:
    8.Telephone
    9.Your Company Alamat Surélék / Alamat Surélék Personal.
    10. injeuman Jumlah.
    11. Lilana.

    surélék urang di: beverlyloancompany2@gmail.com
    Sir.Thomas Jefferson
    CEO / Thomas Jefferson injeuman teguh

    ReplyDelete