!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Tuesday, November 24, 2015

Avantazhet dhe disavantazhet e pirjes së duhanit?

Udhëtim nuk u përfundua (383)

(Pjesa 383, Depok, West Java, Indonezi, 24 nëntor, 2015 19:05 pm)

Avantazhet dhe disavantazhet e pirjes së duhanit?

Miku im i cili e ka humbur vetëm të atin (vdiq) edhe më shumë dashuri ndaj tymit, ai tha se për të zvogëluar stresin, si dhe shumë në mesin e gazetarëve të shumta që e duan për të pirë duhan, në mënyrë për të reduktuar stresin pas afatit. Kështu edhe arsyeja varur shumë të tjera cigareve. "Miqtë e mi që nuk pi duhan as vdes (vdesin) për herë të parë, ka thënë duhanpirësit tjerë.
Ndërsa uruan vdes (vdesin), është puna e fatit Perëndisë tashmë është shkruar në librin: Tablet Mahfud

Edhe pse të gjitha gjallesat vdesin me lejen e All-llahut. Por ka mënyra për të vdesin zemërimin e Perëndisë që mund të sjellë autorët e krimit në ferr, për shembull, vetëvrasje ose direkt (var veten ose të xhiruar veten e tij,) ose ngadalë ose indirekt të tilla si duke marrë drogë (drogë), pirja e duhanit dhe të pijshëm (pije alkoolike ).
Zemërimi i Perëndisë kur njerëzit vdesin nga vetëvrasja këtë. Në qoftë se ne nuk kemi kohë për t'u penduar, atëherë rreziku është jeta si ferr në tokë dhe në ferr në botën tjetër.
Pirja e duhanit nga Ustadz Abu Yahya Badrussalam LC, diplomuar hadithi ekspert në Universitetin Islamik të Medinës, në Arabinë Saudite, pirja e duhanit do të jetë një faktor ponderimi peshore e mëkatit në botën e përtejme.
Jo shumë kohë më parë ka pasur një diskutim në TV Jak ndërmjet kryetarit të Depok Nur Mahmudi Ismail, me dy persona të tjerë të burimeve përfshijnë Shefi Medical Officer i Depok, Depok përreth Rregulloren rajonal për ndalimin e pirjes së duhanit në disa zona publike të qytetit të Depok.
Pyetjeve të audiencës mbi burimet që një mjek kërkoi audiencë, ajo që efektet negative të pirjes së duhanit.
Mjeku tha se, pirja e duhanit ndër të tjera mund të shkaktojnë tensionin e lartë të gjakut, dhe të shkaktojë forcim të enëve të gjakut dhe kulmi është këputje e enëve të gjakut në tru.
Kjo ka ndodhur vëllait të mikut tim, vëlla vdiq kohët e fundit për shkak të shpërthimit të enëve të gjakut në tru, dhe presionit të lartë të gjakut ka arritur 240.
Miku im më tha, ai ka që dashuria e re për të pirë duhan, para moshës së daljes në pension ai kishte dy operacioneve bajpas në zemër, dy operacioneve të kancerit të trurit, kirurgji kancer të trurit e dyta ajo vdiq.
Motra e mikut tim në vitin 2006 dhe vdiq nga kanceri në mushkëri, pasi duke u trajtuar në spital Pasar Rebo, East Xhakartë /
Jo shumë kohë më parë Ministria e Shëndetësisë e Indonezisë në shpallje të shërbimeve publike ka raportuar pacientë kanë vdekur nga kanceri fyt për shkak të varësisë duhanit.
Pirja e duhanit është vetëm droga të paligjshme e lëre pije, e cila ka vrarë 50 persona në ditë në Indonezi se 6 milionë përdorues.
Indonezi Suahu emergjente për shkak të drogës, atëherë nuk është ideja pebaikan ligjeve drogës janë dënuar me vdekje jo vetëm shitësi, por edhe i ngarkuar për përdoruesit.Në faqen e saj, Komiteti i Çështjeve Ligjore dhe Tajdid kanë një arsye pse pirja e duhanit Muhammadiyah memfatwakan tani ndaluar. Në një seancë me pyetje përgjigje rreth fetva duhanit Haram, të përshkruar në vitin 2005, Komiteti i Çështjeve Ligjore dhe Tajdid ende nuk kanë të dhëna dhe informata të mjaftueshme që do të paraqitet për hartuesit fetva. "Dhe, pas një studimi të ftuar përsëri disa ekspertë të shëndetit, demografike dhe sociologë, Komiteti i Çështjeve Ligjore dhe Tajdid ndryshimi bëhet fetvaja haram pirja e duhanit lejohet", shpjegon Majlis Çështjet Ligjore dhe Tajdid.

Me lëshimin e këtij fetva të re, fetvaja mëparshme mbi pirjen e duhanit është e lejuar shpallet i pavlefshëm. Shpjegoi, cigare konsiderohen si të rrezikshme dhe Addictive dhe përmban 4000 kimikate, ku 69 prej tyre janë kancerogjene (shkakton kancer). Disa substanca të dëmshme në cigare janë në mesin e katranit, cyanide, arsenik, formaldehyde, monoksidit të karbonit, dhe nitrosamines. Ai shpjegoi gjithashtu se duhanpirësit kanë më shumë gjasa të jenë të ekspozuar ndaj sëmundjeve të rënda të tilla si kanceri i mushkërive se pinë duhan. Asnjë cigare janë "të sigurta".

Drejtori i Përgjithshëm i OBSH, Dr. Margaret Chan, raportoi se epidemia duhani tashmë vret 5.4 milionë njerëz në vit për shkak të kancerit të mushkërive dhe sëmundjet e zemrës dhe sëmundje të tjera të shkaktuara nga pirja e duhanit. Kjo do të thotë se pirja e duhanit të lidhura me vdekje në botë për çdo 5.8 sekonda.

Nëse masat e duhura të kontrollit nuk janë kryer, rreth 8 milion njerëz do të vdesin çdo vit nga pirja e duhanit nga viti 2030. Gjatë shekullit të 20, 100 milionë njerëz vdiqën për shkak të cigareve dhe gjatë shekullit të 21 është llogaritur se rreth 1 miliard jeta do të jetë e humbur për shkak cigare.

Propozim cigareve Haram

Muhammadiyah lëshoi ​​një fetva pirjen e duhanit të cilat synojnë të përpiqen për ruajtjen dhe përmirësimin e shëndetit të komunitetit si pjesë e objektivave të sheriatit (ligji islamik). Sipas Kryetarit të Muhammadiyah, Yunahar Ilyas, fetvaja është ixhtihadi i dijetarëve. "Është një hap pas kuvendit tarjih më shumë thellësi rreth cigare. Në vitin 2005, ligji përcakton lejueshme. Në mënyrë të ngjashme, në vitin 2007, "tha ai.

Propozimi pas në themel të vendimit të marrë se pirja e duhanit është haram, siç citohet nga teksti i Çështjeve Ligjore Komitetit dhe Tajdid Fetva numëruar 6 / SM / MTT / III / 2010:

Pirja e duhanit është kategorizuar veprat bëjë khabaa'its (pista / papastër), e cila është e ndaluar me Kuran Suren Al Araf (v) 157.
Akti i duhanit përmban elementë flopped në shkatërrim dhe madje edhe një akt i vetëvrasjes ngadalë në mënyrë që ajo është në kundërshtim me ndalimin e Al Quran Al Baqoroh (v) 2 dhe An-Nisa (ajet) 29.
Akti i dëm duhani për veten dhe të tjerët të cilët janë të prekur nga ekspozimi ndaj tymit të duhanit, sepse cigaret janë substanca Addictive plus përmban 4000 kimikate, 69 prej të cilave janë kancerogjene / kanceri iniciator (Fact Sheet TCSC-AKMI, fakte duhanit në Indonezi), siç është rënë dakord nga ekspertët mjekësor dhe akademikët mjekësore. Prandaj duhan në kundërshtim me parimet islame në hadithin e Pejgamberit se "nuk ka akt të vetë lëndimit dhe dëm të tjerëve."
Pirja e duhanit është e njohur si një substancë problematike dhe të përmbajnë elemente toksinat e dëmshme, edhe pse jo menjëherë, por brenda një kohe të shkurtër më vonë se prandaj akti i duhanit kategori dobësojë bërë diçka kështu në kundërshtim me hadithin e Pejgamberit i cili ndalon çdo rast marramendëse dhe efekte të mëdha negative.
Prandaj duhan në mënyrë të qartë një rrezik shëndetësor për duhanpirësit dhe njerëzit rreth asaj ekspozimit ndaj tymit të duhanit, atëherë shpenzimin e parave për cigaret do të thotë kryerjen e tepërta (mbeturinave), e cila është e ndaluar në Kur'an Sure Isra (v) 26-27.
Pirja e duhanit është në kundërshtim me qëllimin e elementeve të sheriatit (maqaasid esh-syariiah), përkatësisht mbrojtja e fesë, shpirtit / trupit, mendjes, familjen dhe pronën.


Polemikë
Kryetari i Muhammadiyah Din Syamsuddin u bëri thirrje të gjitha palëve që të mos kryer polemikë fetva ndalon pirjen e duhanit. Në vend të kësaj duhet të respektojnë ligjin si një pikëpamje të lartë të pozitës së tij. "Kushdo që nuk pajtohet dhe refuzuar për shkak se ata shohin arsye më pak të fuqishme, ju lutem mos ngurroni të paraqesë një fetva me më shumë arsye," tha Din Shamsuddin.

Ajo është përmendur Din në margjinat e Seminarit Kombëtar "ndërtimin Ideal Marrëdhënieve Muhammadiyah dhe Politika" në DPW Muhammadiyah, Jalan Dukuh Menanggal Surabaya, e martë, 16 mars, 2010.

I tha atij, fetvatë lëshuar Tarjih dhe Muhammadiyah Tajdid jo të detyrueshme. Megjithatë, fetvaja ka një pozitë më të lartë dhe duhet të jenë të bindur.

Sipas Din, nga fetva duhanit shikime fetare nuk janë të detyrueshme. Por, moralisht të detyrueshme. Për ata që nuk pajtohen, ju lutem injoroni. "Ju lutem mendoni, shumë mudharad atë apo jo," tha ai.Syafii Mbështetje cigareve Haram
Ish-Kryetari i Muhammadiyah Shafi Maarif dakord me fetva pirjen e duhanit të lëshuar nga Komiteti i Çështjeve Ligjore e Muhammadiyah. Prandaj, efektet negative të duhanit jo vetëm për duhanpirësit, por edhe shëndetin e atyre që ishin përreth tij. "Unë pajtohem, edhe pse kjo nuk është e lehtë për të zbatuar".

Ndalimi i pirjes së duhanit, tha Shafi, kishte bërë gjatë. Megjithatë, zbatimi është penguar nga shumë duhanpirësve dhe atyre që konsiderohen tashmë të zakonshme. "Ajo duhet gjithashtu të merren parasysh punëtorëve të fabrikës cigareve, fermerët e duhanit dhe të tjerët," tha ai. Sipas tij, edhe pse vështirë për t'u zbatuar, në fetva vlerë në vijim. Të përmendet, publiku është dhënë një mësim dhe mirësinë mirëkuptimit prapa ndalimit të duhanit.

Muhammadiyah cigare memfatwakan paligjshme në marrëveshjen fallsifikuara në 8 mars 2010. Previous Yogyakarta Muhammadiyah për vite berfatwa cigare ligjore të lejuara ose të ndaluara.

Kryetari i Muhammadiyah në krye të Komitetit të Çështjeve Ligjore, Yunahar Ilyas, njeh fetva vështirë dilaksanankan. Prandaj, në tarjih fetva tekst u dallua statusin ligjor dhe zbatimit. "Statusi ligjor në mënyrë të qartë i paligjshëm, por në fazat e zbatimit, jo domosdoshmërisht të gjitha përnjëherë," tha ai.

Në të njëjtën kohë, tha Yunahar, fermerët e duhanit mund të shikoni për alternativa. "Ky fatwa përcaktohet duke marrë parasysh parimin e në-tadriij (gradualisht), në-taisiir (lehtësi), dhe 'adam al-kharaj (nuk është e vështirë)," tha ai. Yunahar tha se shumë duhanpirësve duan ta lënë por vështirësi për shkak të varur tashmë. Për këtë arsye, spitali nën kujdesin e Muhammadiyah do të hapë një terapi ndërprerjen klinikë e duhanit. "Nuk është një metodë," tha ai.

Ai vuri në dukje, ndër metoda të tjera për të ndaluar pirjen e duhanit të zëvendësohet me një karamele të veçantë ose cigare të falsifikuara. "Substancat e rrezikshme toksike eliminohet, në nikotinë ekzistues cigareve vetëm. Të hahet atë me të vërtetë të jetë në gjendje për të ndaluar, "tha ai.
Google Terjemahan untuk Bisnis:Perangkat PenerjemahPenerjemah Situs WebPeluang

50 comments:

 1. Do you need loan to start up your personal business? if yes kindly contact this email: finance_institute2015@outlook.com bellow.

  E hiahia ana koe taurewa ki te timata ake koutou mahi whaiaro? ki te ae aroha whakapa tenei imera: finance_institute2015@outlook.com raro

  ReplyDelete
 2. VaporFi is the #1 electronic cigarettes provider out there.

  ReplyDelete
 3. injeuman! injeuman !! injeuman !!!
  Anjeun pilari hiji parusahaan injeuman swasta reputable na accredited nu nyadiakeun gajian pikeun kasempetan hirup. Urang nawiskeun sakabeh tipe gajian dina cara pisan gampang jeung gancang, gajian pribadi, gajian mobil, gajian KPR, gajian murid, gajian bisnis, gajian investasi, konsolidasi hutang jeung leuwih. Dupi anjeun geus ditampik ku bank jeung lembaga keuangan séjén? Anjeun kudu injeuman konsolidasi atawa KPR a? Ulah kasampak sagala beuki kawas kami di dieu pikeun nyieun sakabéh masalah finansial Anjeun hal jaman baheula. Urang nambutkeun dana pikeun individu jeung pausahaan nu peryogi bantuan keuangan dina laju 2%. Taya angka jaminan sosial diperlukeun tur euweuh dipariksa kiridit diperlukeun, 100% dijamin. Abdi hoyong ngagunakeun médium ieu ngawartosan yén kami nyadiakeun bantuan dipercaya jeung supportive sarta kami bakal senang nawarkeun maneh injeuman.
  Lajeng dikirim kami hiji email ka: (victoriaemmanuelloan@gmail.com) panawaran keur injeuman

  ReplyDelete
 4. nama! nama !! nama !!!
  Kei te rapu koe mo tetahi kamupene nama nama rongonui me te whakamanamana e whakarato ana i nga moni nama mo te waatea katoa. Ka whakaekea e matou nga momo putea katoa i roto i te huarahi tere me te ngawari, nga putea whaiaro, nga putea motokā, nga mokete mokete, nga putea ākonga, nga putea pakihi, nga putea haumi, te whakatōpū nama me te nui atu. Kua whakakahoretia koe e nga tahataha me etahi atu pütea pütea? Kei te hiahia koe i tetahi nama haumi ranei he mokete? Kaua e titiro ano kia rite ki a matou i konei ki te whakaoti i to raruraru moni katoa he mea o mua. Ka tuku moni matou ki nga takitahi me nga kamupene e hiahia ana ki te awhina moni i te 2%. Kaore he nama haumaru e hiahiatia ana, kaore he utu nama e hiahiatia ana, 100% te whakamana. Kei te hiahia ahau ki te whakamahi i tenei reo kia whakamohio atu koe ka whakawhiwhihia e matou he awhina pono me te tautoko, a, ka koa matou ki te tuku nama ki a koe.
  Na ka tukuna mai he email ki a: (anitagerardloanfirm@gmail.com) ki te tono mo te nama

  ReplyDelete
 5. Hiha

  Kei te hiahia koe ki te tahua tere ki te whakaoti i to hiahia moni? Ka whakawhiwhia e matou nga moni nama mai i te 2,000.00 ki te 50,000,000.00, he pono, he kaha, he tere me te hihiri, me te kore he nama nama, me te tuku i nga moni tahua moni 100% i te wa o tenei whakawhitinga.

      I tukuna ano e matou he moni nama katoa me te 3% o nga utu mo nga moni putea katoa
  ka hoki mai ki a maatau mai i tenei īmēra.

  Tena koa mai ki a matou, ki te hiahia, na runga i trustfirm2010@gmail.com


  Ko te mea,

  Tuhinga ka whai mai

  trustfirm2010@gmail.com

  ReplyDelete
 6. Necesitas un préstamo? ¡EN CASO AFIRMATIVO! Póngase en contacto con Hobelman Finance and Mortgages Limited® Para cantidades pequeñas y grandes de préstamos. Ofrecemos préstamos a una tasa de interés asequible del 2%. Contáctenos hoy vía correo electrónico a hobelmanfinance@gmail.com y su trabajo con nosotros será una buena experiencia. +17816567138 el crédito está abierto a todos independientemente de su nacionalidad.

  ReplyDelete
 7. Kemenangan besar tiada batas hanya ada di PinoQQ ^^
  Daftarkan Sekarang di Partner >>> PELANGI QQ <<< Di Situs BANDARQ Terbaik hanya di PinoQQ

  Segera Daftarkan diri Anda di PINO QQ dan dapatkan Bonus yang sudah tersedia. Agen Poker Online Terpercaya dan Terbesar di Indonesia yang menggunakan Uang Asli.
  MINIMAL DEPOSIT & WITHDRAW Rp 20.000
  PINO QQ Menyediakan 8 Permainan yang bisa di mainkan hanya dengan 1 User ID,yaitu:
  * BANDARQ
  * SAKONG
  * POKER
  * DOMINO99
  * CAPSA SUSUN
  * ADU Q
  * BANDAR 66
  * BANDAR POKER
  Keunggulan PINO QQ :
  - PROSES DEPO & WD MUDAH TANPA RIBET
  - PROSES DEPO & WD TERCEPAT
  - KARTU-KARTU BERKUALITAS DISAJIKAN
  - CS RAMAH & INSPIRATIF SIAP MEMBANTU 24JAM
  - TIPS & TRIK MENJADI KEUNGGULAN SITUS INI
  - DAN TENTUNYA DEPOSIT YG TERJANGKAU BOS!!(MINIMAL DEPO & WD 20RB)

  Bagaimana cara mendaftar? SIMPEL bos ^^
  cukup kunjungi kami PINO QQ
  atau bisa juga hubungi kami melalui LiveChat dan BBM yang akan melayani Anda 24 jam nonstop.
  - LINE : pino_qq
  - PIN BB : DD02D468
  - WhatssApp : +855969787541
  - Instagram : mefylim7

  AGEN POKER ONLINE
  POKER ONLINE TERPERCAYA
  BANDAR Q ONLINE
  AGEN BANDAR Q
  TRIK AMPUH BERMAIN BANDAR Q
  TRIK AMPUH BERMAIN DOMINO 99
  AGEN DOMINO 99  ReplyDelete
 8. Ayo Kakak Semuanya,
  Yuk iseng bermain game untuk mendapatkan uang tambahan setiap harinya Hanya di HobiQQ.
  Modal Kecil Dapat Puluhan Juta :)
  Bareng aku dan teman-temanku yang cantik-cantik loh !
  Info Situs HobiQQ :
  BBM : DD09567B
  WA : +855 964638259
  LINE : hobi-qq
  Facebook : Lina Tan


  Kunjungi Juga :
  Agen Bandarq
  Agen poker terbaik
  Mudah Menang bandarq
  Judi Online Terbaik
  Artikel Unik dan Menarik
  Artikel Terlengkap
  Artikel Menarik
  Cerita Dewasa Terlengkap

  ReplyDelete
 9. DATANG DAN REBUT JUTAAN RUPIAH SETIAP HARINYA.
  Yuk datang untuk mendapatkan uang tambahan setiap harinya Hanya di Situs Poker Andalan.
  Modal Kecil Dapat Puluhan Juta ^^
  Bareng aku dan teman-temanku yang cantik-cantik loh !
  Info Situs Poker Andalan :
  WA : +6282167043127
  Facebook : Venny Lim


  Kunjungi Juga :
  Situs Poker
  Poker Andalan
  HobiQQ
  JuraganQQ
  KicauQQ
  DewaKiuKiu
  Agen BandarQ
  Rumus Bandarq
  Trik Bermain Bandarq
  Hobi Membaca
  Cerita Dewasa Terlengkap
  Mixtape Breakbeat Terlengkap

  ReplyDelete
 10. Is fianaise í seo nach mór a léamh ag gach duine, táim anseo chun an domhan ar fad a chur ar an eolas faoi fhear a shábháil mo chaidreamh agus tugtar an Dr. IZOYA ar an fhear mór seo. Go deimhin rinne sé post iontach dom trí mo shean-leannán a d'fhág mé a thabhairt ar ais agus gealltanas a thabhairt dom gan filleadh ar ais chugam arís. Leis seo, táim tar éis teacht ar an tuiscint go ndéanfaidh an t-eolas atá ag an Dr. Is féidir leat teacht air trína sheoladh ríomhphoist: drizayaomosolution@gmail.com. Nó a uimhir a bhfuil a app +12098373537. Déan teagmháil leis agus féach conas a réiteofar d'fhadhb laistigh de 24 uair. Déanann sé speisialtóireacht ar na hábhair seo a leanas freisin ...
  (1) Ba mhaith leat do shean-ais.
  (2) Ba mhaith leat a chur chun cinn i d'oifig.
  (3) Ba mhaith leat fir / mná a leanúint leat.
  (4) Tá leanbh uait.
  (5) Is fiontraí thú agus is mian leat conarthaí a bhuachan.
  (6) Ba mhaith leat go mbeadh do fhear céile leatsa go deo.
  (7) Teastaíonn cúnamh spioradálta uait.
  (8) Tá tú scammed agus ba mhaith leat airgead caillte a aisghabháil.
  (9) Stop an colscaradh.
  (10) Deasghnátha airgid a agairt.
  (11) Toghcháin a bhuachan.

  ReplyDelete
 11. Thanks a lot for sharing this such a informative blog It really help a lot to improve my knowledge and skills
  Gulberg greens is a housing society located on Expressway Islamabad. Gulberg islamabad Farmhouse plots, Residencia plots and Gulberg Commercial plots for sale and purchase.

  ReplyDelete
 12. NAGAQQ: AGEN BANDARQ BANDARQ ONLINE ADUQ ONLINE DOMINOQQ TERBAIK

  Yang Merupakan Agen Bandarq, Domino 99, Dan Bandar Poker Online Terpercaya di asia hadir untuk anda semua dengan permainan permainan menarik dan bonus menarik untuk anda semua

  Bonus yang diberikan NagaQQ :
  * Bonus rollingan 0.5%,setiap senin di bagikannya
  * Bonus Refferal 10% + 10%,seumur hidup
  * Bonus Jackpot, yang dapat anda dapatkan dengan mudah
  * Minimal Depo 15.000
  * Minimal WD 20.000

  Memegang Gelar atau title sebagai Agen BandarQ Terbaik di masanya

  Games Yang di Hadirkan NagaQQ :
  * Poker Online
  * BandarQ
  * Domino99
  * Bandar Poker
  * Bandar66
  * Sakong
  * Capsa Susun
  * AduQ
  * Perang Bacarrat (New Game)

  Tersedia Deposit Via pulsa :
  Telkomsel & XL

  Info Lebih lanjut Kunjungi :
  Website : NagaQQ
  Facebook : NagaQQ Official
  Kontakk : Info NagaQQ
  linktree : Agen Judi Online
  WHATSAPP : +855977509035
  Line : Cs_nagaQQ
  TELEGRAM : +855967014811


  BACA JUGA BLOGSPORT KAMI YANG LAIN:
  agen bandarq terbaik
  Winner NagaQQ
  Daftar NagaQQ
  Agen Poker Online

  ReplyDelete
 13. CrownQQ Agen DominoQQ BandarQ dan Domino99 Online Terbesar

  Yuk Buruan ikutan bermain di website CrownQQ
  Sekarang CROWNQQ Memiliki Game terbaru Dan Ternama loh...

  9 permainan :
  => Poker
  => Bandar Poker
  => Domino99
  => BandarQ
  => AduQ
  => Sakong
  => Capsa Susun
  => Bandar 66
  => Perang Baccarat (NEW GAME)

  => Bonus Refferal 20%
  => Bonus Turn Over 0,5%
  => Minimal Depo 20.000
  => Minimal WD 20.000
  => 100% Member Asli
  => Pelayanan DP & WD 24 jam
  => Livechat Kami 24 Jam Online
  => Bisa Dimainkan Di Hp Android
  => Di Layani Dengan 5 Bank Terbaik
  => 1 User ID 9 Permainan Menarik
  => Menyediakan deposit Via Pulsa Telkomsel & XL

  Link Resmi CrownQQ:
  - crownqq01.com
  - crownqq01.net
  - crownqq01.org

  Info Lebih lanjut Kunjungi :
  Website : CrownQQ
  Daftar CrownQQ : Poker Online
  Info CrownQQ : Kontakk
  Linktree : Agen Poker Online

  WHATSAPP : +6287771354805
  Line : CS_CROWNQQ
  Facebook : CrownQQ Official
  Kemenangan CrownQQ : Agen BandarQ

  ReplyDelete
 14. Mau Dapatkan Uang Dengan Mudah...
  Yuk join bersama Rajabandarq Situs Bandarq, DominoQQ, Poker Online terbaik di asia dengan 9 game yang paling seru...

  Buruan Daftar Disini >>> Daftar Rajabandarq
  Klik Disini : Situs BandarQ
  Klik Disini : Poker Online

  Baca juga :

  - Blogger : 24berita harian
  - Blogger : Kisahselebindo
  - Blogger : myrenew22
  - Blogger : Panduan Bermain Game Judi Online
  - Blogger : Seputar Dunia

  ReplyDelete
 15. MEJAQQ: AGEN JUDI POKER DOMINOQQ BANDARQ ONLINE TERBESAR DI ASIA

  Yang Merupakan Agen Judi Poker DominoQQ BandarQ Online Terbesar di Asia Hadir Untuk Anda Semua Dengan Games dan Bonus Yang Menarik!

  Bonus yang Kami Berikan di MEJAQQ :
  * Bonus Rollingan 0.5% Kali 2
  * Bonus Referral 10% + 10% Seumur Hidup (X-tra Untuk Para Pencari Bonus Referral di Indonesia)
  * Dan Masih Banyak Bonus Menarik Lainnya yang Bisa Anda Dapatkan di MEJAQQ!
  *Dan Kami Juga Menyediakan Deposit Pulsa Tanpa Adanya Potongan Pulsa!
  Buruan Kunjungi Sekarang Juga ^^

  9 Games Yang di Hadirkan MEJAQQ:
  *- POKER
  *- DOMINO QQ
  *- CAPSA SUSUN
  *- BANDAR POKER
  *- BANDAR Q
  *- BANDAR 66
  *- SAKONG
  *- ADU Q
  *- PERANG BACCARAT

  Info Lebih lanjut Kunjungi :
  Website : Mejayes(.)org
  Line : Mejaqq_official
  WA 1 : +85515620767
  TELEGRAM : +85515620767

  Kunjungi Juga situs kami di :
  MEJAQQ
  MEJAYES
  BANDARQ ONLINE
  QQ ONLINE
  Informasi Terbaru
  SITUS BANDARQ

  ReplyDelete
 16. Mau Dapatkan Uang Dengan Mudah...
  Yuk join bersama Rajabandarq Situs Bandarq, DominoQQ, Poker Online terbaik di asia dengan 9 game yang paling seru...

  Buruan Daftar Disini >>> Daftar Rajabandarq
  Klik Disini : Situs BandarQ
  Klik Disini : Poker Online

  Baca juga :

  - Blogger : 24berita harian
  - Blogger : Kisahselebindo
  - Blogger : myrenew22
  - Blogger : Panduan Bermain Game Judi Online
  - Blogger : Seputar Dunia

  ReplyDelete
 17. Ayoo Gabung Di Situs SAHABATPOKER
  Rasakan sensasi kemenangan luar binazaa...

  Yukk.. Buruan Mainkan gamenya, Jadilah Pemenang dalam situs Favorite Anda
  Nikmati 9 Game Dengan Kualitas Terbaik Di Asia Hanya Di Situs Sahabatpoker:
  * Poker
  * Capsa susun
  * DominoQ
  * AduQ
  * BandarQ
  * Bandar poker
  * Sakong Online
  * Bandar66
  * Perang Baccarat ( NEW )

  Promo Yang Berlaku Saat ini:
  => Bonus Refferal 15% + 5%
  => CashBack : 0,5% ( SETIAP MINGGU )
  => Minimal Depo Rp. 20.000,-
  => Minimal WD Rp. 20.000,-

  Pelayanan dan Sistem Di Situs Sahabatpoker :
  => 100% Member Asli
  => Pelayanan DP & WD 24 jam
  => Livechat Kami 24 Jam Online
  => Bisa Dimainkan Di Hp Android & IOS
  Kartu Bagus, Boleh Banding , Service Boleh Tanding !!!

  Akses Dengan Link Resmi :
  * idsahabatpk.net
  * idsahabatpk.info

  << Contact_Us >>
  * Website : SAHABATPOKER
  * Instagram : cs_sahabatpoker
  * vk.c0m : Bandarq Terbaik Di Asia
  * Line : sahabatpoker
  * WhatsApp : Sahabatpoker

  Lihat Artikel kami yang lainnya :
  Sahabatpoker
  Informasi Kesehatan
  Portal Berita Game Indonesia

  ReplyDelete
 18. MEJAQQ: AGEN JUDI POKER DOMINOQQ BANDARQ ONLINE TERBESAR DI ASIA

  Yang Merupakan Agen Judi Poker DominoQQ BandarQ Online Terbesar di Asia Hadir Untuk Anda Semua Dengan Games dan Bonus Yang Menarik!

  Bonus yang Kami Berikan di MEJAQQ :
  * Bonus Rollingan 0.5% Kali 2
  * Bonus Referral 10% + 10% Seumur Hidup (X-tra Untuk Para Pencari Bonus Referral di Indonesia)
  * Dan Masih Banyak Bonus Menarik Lainnya yang Bisa Anda Dapatkan di MEJAQQ!
  *Dan Kami Juga Menyediakan Deposit Pulsa Tanpa Adanya Potongan Pulsa!
  Buruan Kunjungi Sekarang Juga ^^

  9 Games Yang di Hadirkan MEJAQQ:
  *- POKER
  *- DOMINO QQ
  *- CAPSA SUSUN
  *- BANDAR POKER
  *- BANDAR Q
  *- BANDAR 66
  *- SAKONG
  *- ADU Q
  *- PERANG BACCARAT

  Info Lebih lanjut Kunjungi :
  Website : Mejayes(.)org
  Line : Mejaqq_official
  WA 1 : +85515620767
  TELEGRAM : +85515620767

  Kunjungi Juga situs kami di :
  MEJAQQ
  MEJAYES
  BANDARQ ONLINE
  QQ ONLINE
  Informasi Terbaru
  SITUS BANDARQ

  ReplyDelete
 19. Mau Dapatkan Uang Dengan Mudah...
  Yuk join bersama Rajabandarq Situs Bandarq, DominoQQ, Poker Online terbaik di asia dengan 9 game yang paling seru...

  Buruan Daftar Disini >>> Daftar Rajabandarq
  Klik Disini : Situs BandarQ
  Klik Disini : Poker Online

  Baca juga :

  - Blogger : 24berita harian
  - Blogger : Kisahselebindo
  - Blogger : myrenew22
  - Blogger : Panduan Bermain Game Judi Online
  - Blogger : Seputar Dunia

  ReplyDelete
 20. Ayoo Gabung Di Situs SAHABATPOKER
  Rasakan sensasi kemenangan luar binazaa...

  Yukk.. Buruan Mainkan gamenya, Jadilah Pemenang dalam situs Favorite Anda
  Nikmati 9 Game Dengan Kualitas Terbaik Di Asia Hanya Di Situs Sahabatpoker:
  * Poker
  * Capsa susun
  * DominoQ
  * AduQ
  * BandarQ
  * Bandar poker
  * Sakong Online
  * Bandar66
  * Perang Baccarat ( NEW )

  Promo Yang Berlaku Saat ini:
  => Bonus Refferal 15% + 5%
  => CashBack : 0,5% ( SETIAP MINGGU )
  => Minimal Depo Rp. 20.000,-
  => Minimal WD Rp. 20.000,-

  Pelayanan dan Sistem Di Situs Sahabatpoker :
  => 100% Member Asli
  => Pelayanan DP & WD 24 jam
  => Livechat Kami 24 Jam Online
  => Bisa Dimainkan Di Hp Android & IOS
  Kartu Bagus, Boleh Banding , Service Boleh Tanding !!!

  Akses Dengan Link Resmi :
  * idsahabatpk.net
  * idsahabatpk.info

  << Contact_Us >>
  * Website : SAHABATPOKER
  * Instagram : cs_sahabatpoker
  * vk.c0m : Bandarq Terbaik Di Asia
  * Line : sahabatpoker
  * WhatsApp : Sahabatpoker

  Lihat Artikel kami yang lainnya :
  Sahabatpoker
  Informasi Kesehatan
  Portal Berita Game Indonesia

  ReplyDelete
 21. final-cut-pro-x-crack With Serial Key is quite a reasonable price. Even when you're on a budget, it's easily affordable. Nord VPN now offers the best price in the current market, especially if you are looking for extended-lasting help using premium features.
  new crack

  ReplyDelete
 22. ardamax keylogger crack Thanks for this post, I really found this very helpful. And blog about best time to post on cuber law is very useful.

  ReplyDelete
 23. bullguard antivirus crack Thanks for sharing such great information, I highly appreciate your hard-working skills which are quite beneficial for me.

  ReplyDelete
 24. getflv pro crack This article is so innovative and well constructed I got lot of information from this post. Keep writing related to the topics on your site.

  ReplyDelete
 25. poweriso crack Thank you, I’ve recently been searching for information about this subject for a long time and yours is the best I have found out so far.

  ReplyDelete
 26. Thank you, I’ve recently been searching for information about this subject for a long time and yours is the best I have found out so far. pycharm crack

  ReplyDelete
 27. Amazing blog! I really like the way you explained such information about this post with us. And blog is really helpful for us. norton-internet-security-crack

  ReplyDelete
 28. Here's the softwares that you can use free. You guys just visit our site and get all the latest and older softwares Magic Photo Recovery Crack Kindly click on here and visit our website and read more.
  Magic Photo Recovery Crack
  Free Netflix Crack Free Download
  ESET Internet Security Crack
  SolidWorks Crack Free Download
  aSc timetables Free Download

  ReplyDelete
 29. Thank you, I’ve recently been searching for information about this subject for a long time and yours is the best I have found out so far.Micro Sd Card Recovery Crack

  ReplyDelete
 30. Such great and nice information about software. This site gonna help me a lot in finding and using much software. Kindly make this like of content and update us. Thanks for sharing us Toon Boom Storyboard Crack . Kindly click on here and visit our website and read more

  ReplyDelete
 31. If I enjoy this privilege all alone, it shows how ungrateful I am because I got my breakthrough from a post been posted online as well and recommendation I saw too. I besically thought that it was a scam until I decided to give it a try just a little start up of R3000 and I got R20,000 in 5 day's it was so amazing and everything works out. BTC. WhatsApp Mrs dawn to start trading:
  +17168691327

  ReplyDelete
 32. BOSAN KALAH MELULUH? Main sini yukk di BOLAVITA yang merupakan SITUS JUDI ONLINE TERBAIK DAN TERPERCAYA DI INDONESIA !!

  BOLAVITA merupakan situs judi online yang menyediakan berbagai macam permainan :
  > SPORTSBOOK
  > LIVE CASINO
  > POKER ONLINE
  > SLOT GAMES
  > SABUNG AYAM
  > JOKER
  > TANGKAS
  > TOGEL

  Bermain di BOLAVITA cukup mudah untuk dimainkan, dikarenakan dapat bermain di SMARTPHONE / LAPTOP kesayangan Anda !!

  Dan masih ada banyak promo BONUS lohhh !!!

  KLIK DISINI UNTUK MENDAFTAR BOLAVITA

  TERSEDIA DEPOSIT VIA :
  => PULSA ( XL & TELKOMSEL )
  => E-wallet (OVO, LINK AJA, GO-PAY, JENIUS dan DANA)
  => Bank (BCA, BRI, BNI, MANDIRI, CIMB NIAGA dan DANAMON)

  Untuk informasi lebih lanjut bisa hubungi kami via livechat ataupun :
  ✔ WA / TELEGRAM : +62812-2222-995
  ✔ INSTAGRAM : @bola.vita
  ✔ FACEBOOK : @bolavita.ofc

  ReplyDelete
 33. This post is exceptionally written. I imagine the hard work you put into this, so congratulations. If you are looking for an exceptionally developed thesis aid, you should definitely get in touch with the experienced and qualified experts of the LiveWebTutors platform right away.apowermirror crack
  clip studio crack
  netlimiter pro crack
  rarsoftpc.com

  ReplyDelete