!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Friday, November 13, 2015

Paketa e politikës ekonomike Indonezisht do të shtyjë ekonominë botërore në fuqi

Udhëtim nuk u përfundua (382)

(Pjesa 382, ​​Depok, West Java, Indonezi, 12 nëntor, 2015 19:05 pm)


Paketa e politikës ekonomike Indonezisht do të shtyjë ekonominë botërore në fuqi

Presidenti i Indonezi Joko Widodo ka nisur një paketë gjashtë politikave ekonomike pritet të inkurajojë rritjen e investimeve të brendshme dhe të jashtme, dhe të stimulojë rritjen ekonomike në mënyrë të barabartë në Indonezi.
Një shembull i kur ekonomia kombëtare u rrit vetëm 4.5 për qind në vit, pastaj në vitin 2015 sektori i peshkimit u rrit tetë për qind dhe sektori i bujqësisë u rrit me një mesatare prej mbi 6 për qind, edhe në qoftë se lirimi i paketës gjashtë të politikave ekonomike dhe do të pasohet nga Faza tjetër e paketës së politikave ekonomike, atëherë kjo nuk është e mundur në vitin 2030 Indonezia do të kalojë ekonominë e Australisë dhe Koresë së Jugut, Indonezi dhe tashmë tejkaluar forcën e ekonomisë në Mbretërinë e Bashkuar dhe ka potencial për t'u renditur ekonominë 9 botërore.
Tani ajo është sërish në rritje të shpejtë ekonomike aziatike po zhvendoset efektin ekonomik të Shteteve të Bashkuara dhe Evropës. Kjo është arsyeja pse Shtetet e Bashkuara filluan më shikim Azinë dhe filloi zhvendosur afërsinë e saj ekonomike në Evropë dhe Lindjen e Mesme, duke krijuar vende të bashkëpunimit ekonomik Poros Trans Pacific.

Jokowi bë konfiskimi Forca Dy Aksi Ekonomik Botëror

Pekin - Zbatimi i samitit APEC në vitin 2014 në Pekin, Kina u bë arena e interesave ndërmjet pushtetit dy bosht të ekonomisë botërore, Shtetet e Bashkuara në njërën anë me Kinën dhe Rusinë në anën tjetër. Presidenti Joko Widodo (Jokowi) të cilët janë të reja në skenën ndërkombëtare u bë një mollë sherri mes tyre.

Amerikanët iu bashkua Partneritetit Trans-Paqësor (Trans-Pacific Partneritetit / TC). TC është një marrëveshje e tregtisë së lirë e cila u pasua nga shtatëmbëdhjetë vendet e Azi-Paqësorit u pasuan edhe nga disa vendet e ASEAN, përkatësisht Malajzia, Singapori, Brunei, dhe Vietnami.

Ndërsa Rusia hyri në Azi-Paqësor Zona e Tregtisë së Lirë (Zona e Tregtisë së Lirë e Azi Paqësor / FTAAP) e. FTAAP është konsideruar si një përpjekje drejt integrimit ekonominë rajonale (REI) për prosperitet të përbashkët në rajon.

Presidenti i Republikës së Indonezisë Joko Widodo ka thënë Indonezia nuk ka dashur të jetë vetëm një tërheqje e tregut për interesat ekonomike të vendeve të mëdha që, por gjëja e rëndësishme është bashkëpunimi mund të ofrojë përfitime reale në Indonezi.

"Sigurisht, nëse ne shikojmë në interesat shikoni për miqtë. Kushtetuta e jonë e lirë është aktiv. Unë dua për të gjetur miq të gjithë mund dong, do këtu- këtu. Por me një rekord të interesit kombëtar, interesat e popullit ne kemi nën-bashkuar, "tha presidenti Jokowi, e hënë (2014/11/10) natën.

Neutraliteti Jokowi qartë të dukshme kur seanca foto me udhëheqësit e samitit APEC në vitin 2014. Atje Jokowi qëndroi i rrethuar nga presidentit amerikan Barak Obama dhe kineze aleancë Presidentin Xi Jinping dhe presidentit rus Vladimir Putin.

"Ishte një simbol, ajo duhet të lexohet. Ne u bë sekuestrimi kaq loh, "tha Jokowi ndërsa zbulon kuptimin prapa pozitës.


Duke marrë parasysh Pacific Partneritetit Trans
Aulia Rahman
Drejtori Executif i Studimit Qendrore Of Asia Pacific (CSAP)
Vizita e Jokowi presidentit në Shtetet e Bashkuara ngre shumë spekulime, veçanërisht pasi deklaratës së Presidentit që shpreh dëshirë për t'u bashkuar me Partneritetin Trans-Paqësor i (TC).

Kjo është një shumë njerëz besojnë se politika e jashtme ndaj Indonezi aktualisht shkon në Shtetet e Bashkuara.

Por, pavarësisht nga dëshira për t'u bashkuar me TEC apo jo, ne duhet të dimë se sot, enë për vendet në rajonin e Azi Paqësorit është shumë i nevojshëm për bashkëpunim dhe zhvillim ekonomik.

"Por, pavarësisht nga dëshira për t'u bashkuar me TEC apo jo, ne duhet të dimë se sot, enë për vendet në rajonin e Azi Paqësorit është shumë i nevojshëm për bashkëpunim dhe zhvillim ekonomik"

Organizatat Azi-Paqësorit nuk duhet të përfaqësojë axhendën politike një vend të caktuar, por më tepër duke krijuar një ndjenjë të barazisë në mes të çdo vendi në mënyrë që ajo të mund të përfitojnë çdo shtetet anëtare.

Pra, shtrohet pyetja për t'iu përgjigjur deklaratës së Presidentit Jokowi cilët duan të bashkohen me TEC është për atë që përfitime strategjike që mund të gjenerohet për Indonezi?

Para përgjigjur me këtë rast sigurisht ne duhet të hetojë më thellë për potencialin e asaj që është në pronësi nga Indonezia në arenën ndërkombëtare.

Sot ne e dimë se ekonomia globale po zhvendoset nga Atlantiku në epokën e epokës Paqësor kështu indirekt rolin e vendeve të Azi-Paqësorit që të llogaritet shumë. Dhe Indonezi është tani një nga më të potencialit për t'u bërë një lojtar i madh në rajonin e Azi Paqësorit.

Interesi në vende të ndryshme kanë provuar tërheqje e luftës mes forcave të ekonomisë globale për të marrë vëmendjen e Indonezisë. Një prej tyre është bërë duke ofruar një shumëllojshmëri të fondeve të investimeve për të lehtësuar e agjendës së zhvillimit në vend.

Një pozicion i mundshëm gjeopolitik i Indonezisë është shumë strategjike të ketë katër pika nëntë asfiksim (e ngushtë e ngushtë), e cila u bë korsi detar kryesor të tregtisë botërore që është ngushticën e Malacca, Sunda Strait, ngushticën e Lombok dhe Makassar Strait.

Zhvendosja e ekonomisë në rajonin e Azi Paqësorit në mënyrë indirekte të rritur volumin e shpërndarjes së mallrave në rajonin e Azi-Paqësorit. Kjo i bën vendet e industrializuara gjithnjë e më shumë mbështeten në pozicion strategjik Indonezisë.

Kur Indonezi u përgatit infrastruktura dhe sistemit të shpërndarjes natyrisht mempuni varësia e ekonomive të fuqishme do të forcohet gjithnjë e më shumë.

Kjo shihet nga Jokowi me Indonezia si një botë të shkaktojë pivot detar. Për të arritur këtë, Indonezia kërkon zhvillimin e duhur të infrastrukturës detare.

Për të realizuar ndërtimin e infrastrukturës detare është qartësisht kërkojnë fonde të konsiderueshme për investime. Indonezi ka nevojë për të përqafuar vendet për të marrë pjesë dhe për të realizuar potencialin e Indonezisë si boshtit detar në botë.

Në anën tjetër, janë të vendosura në rajonin e Azi Paqësorit që ka qenë prej kohësh zgjuar soliditasnya domethënë ASEAN. Në anën tjetër, Indonezia është një nga vendet me ndikim në rajon ASEAN që ka një shans për të ndërtuar një fuqi të reja ekonomike në epokën e Azi Paqësorit.

ASEAN objektivat ngurta arritje të matshme ekonomike është e frikshme për një sërë vendesh të fuqishme në botë. Prandaj, aftësia Indonezia të rigrupohen në ASEAN do të përcaktojë fuqinë negociuese të Indonezisë në sytë e botës.

Sa më e fortë pushteti bisedime të Indonezisë, aq më i madh mundësi për Indonezi për të folur në organizatat ndërkombëtare.

"Sa më i fortë pushteti bisedime të Indonezisë, aq më i madh mundësi për Indonezi për të folur në organizatat ndërkombëtare"

Kështu që kur unë kthehem në shqyrtimin e Pacific Partneritetit Trans nga fillimi i tij në fakt mund të shihet si një mundësi apo një kërcënim.
Google Translate for Business:Translator ToolkitWebsite TranslatorGlobal Market Finder

Mundësitë për suksesin e agjendës së brendshme mund të merret, por gjithashtu duhet parakushtet e duhura.

Indonezi duhet të jenë të vetëdijshëm se kur luajnë në arenën e rajonit më të gjerë të tilla si kjo duhet të mbetet i bazuar në ASEAN. ASEAN është pika më e përshtatshme e fillimit para se të shkojmë më tej në Paqësor Partneritetit Trans.

Sepse ASEAN pritet të jetë "evropiane" e Azisë do të jetë qendra ekonomike e Azi Paqësorit. Në këtë vetëdije, në qoftë se Indonezia dëshiron të zgjerojë bashkëpunimin në këtë drejtim me Pacific Partneritetit Trans, Indonezia duhet të konsiderojnë me kujdes shkallën në të cilën pozitë Indonezisë bisedimeve në organizatë.

Ne e shohim se Pacific Partneritetit Trans udhëhiqet nga Shtetet e Bashkuara, ku ai u bë një hap i balancuar mbi ndikimin e Kinës në rajonin e Azi Paqësorit.

Logjikisht kur Indonezi bashkua Pacific Partneritetit Trans po hap dyert e bashkëpunimit me Shtetet e Bashkuara dhe aleatët e saj.

Ndoshta këtu qëndron politika e lirë dhe aktive duke u luajtur nga Presidenti Jokowi. Për të bërë Indonezinë si boshtin e botës detar, Indonezia duhet të jetë në gjendje për të përqafuar vendet e mëdha.

Megjithatë është e rëndësishme të mbani mend se ne nuk mund të shpejt të marrë një vendim për t'u bashkuar ose jo me këtë Trans Pacific Partneritetit. Për shkak të mungesës së qartësisë në lidhje marrëveshjeve të bashkëpunimit si ajo do të merret.

Së paku ka dy gjëra që do të jetë në agjendën e Paqësorit Partneritetit Trans se liberalizimi i eksport-importit, që do të thotë zgjerimin e tregjeve dhe fluksin e investimeve më të lehtë.

Kur e konsideruar potencialin brenda Indonezi sot është në të vërtetë nevoja më urgjente është zhvillimi i infrastrukturës detare.

Vendimi nëse janë apo jo të bashkohet Pacific Partneritetit Trans duhet të bazohet në forcën e Indonezisë në ASEAN si dhe të mbështesë zhvillimin e infrastrukturës detare.

Presidenti Joko Widodo njoftoi një paketë të politikave ekonomike
(BBC) - pako e politikave të destinuara për të lëvizur prapa ekonominë
Presidenti Joko Widodo njoftoi paketë të politikave ekonomike që përmban tre hapa në pallatin presidencial të mërkurën (09/09).
Hapi i tretë përfshin një nxitje për konkurrencën e industrisë kombëtare përmes derregullimit, zbatimin e ligjit dhe siguri të biznesit.
Presidenti tha se ka 89 rregulla riorganizuar nga 154 e propozuara. "Pra, kjo mund të forcojë qëndrueshmërinë dhe prerë rregullore që pengojnë industrinë," tha presidenti.
Hapi i dytë është që të përshpejtojë projekti strategjik kombëtar eliminon bllokimin, dhënien e lejeve, përfundimin e shtrirjes, si dhe përshpejtimin e mallrave dhe shërbimeve.
Së fundi, presidenti kërkon të rrisë investimet në sektorin e pronës.
"Paketa politikës ekonomike do të nxisë sektorin real. Unë besoj se faza e parë e paketës së politikave ekonomike do të forcojë industrisë kombëtare, zhvillimin e industrive mikro, të lehtësuar tregtinë ndër-rajonale, të stimulojë turizmin, përmirësimin e mirëqenies së peshkatarëve," tha ai.
Presidenti tha se paketa politika ekonomike është paketa e parë filloi. Paketa e dytë, sipas ministrit Koordinues për ekonominë, Nasution, do të shpallet në javën e katërt të shtatorit.
Ekonomia rurale
Në mesin e një numri hapash quajtur presidenti, nuk është një përpjekje për të lëvizur ekonominë rurale nga përshpejtimin dhe thjeshtimi përdorimin e fondeve të fshatit për zhvillimin e infrastrukturës punës intensive.
Më parë, Deklarata e Qeverisë për Projektligjin për projekt buxhetin e vitit 2016 para anëtarëve të MPR / DPR, gushtin e kaluar, alokimet buxhetore dhe transfertat në rajonet dhe fshatrat do të përmirësohet në mënyrë që më të mëdha se shpenzimet ministritë dhe agjencitë.
Në projekt-buxhetin 2016, shpenzimet e qeverisë qendrore do të arrijë Rp 1339100000000000, me detajet e ministrive dhe agjencive shpenzuese arritur Rp780,4 trilion dhe shpenzimeve ministritë dhe agjencitë e Rp558,7 trilion jo.
Transferimi për fondet rajonale dhe rurale ka arritur Rp 782, 2 trillion. Fondi përbëhet nga buxheti rajonal transferimit për Rp735,2 trilion dhe fshatrave fondeve arritur Rp47 trilion.

Zhvillimi i infrastrukturës pritet të përzënë ekonominë e fshatit.
Mirëqenia e peshkatarëve
Kur shprehu paketën e politikave ekonomike, gjithashtu përmendi edhe mirëqenien e peshkatarëve. Koordinues ekonomik Ministri Nasution tha se do të jetë një politikë e GLN për peshkatarët.
Nasution vuri në dukje se në qoftë se një peshkatar në det shpenzuar 30 litra naftë me vlerë Rp207.000, pastaj duke përdorur një mjet converter LPG peshkatarët vetëm do Rp62.100 çështje. Kështu që, kur ajo merr 10kg peshkatar peshku supozuar vlerë Rp20,000 per kg, ai do të marrë një fitim prej Rp137.900.
"Kjo do të rrisë prodhimin e peshkut të kapur në të njëjtën kohë përmirësimin e mirëqenies së peshkatarëve," tha Nasution.
Pritet të lëshojë një paketë të politikës ekonomike, të ardhurat publike do të rrisë fuqinë blerëse forcohet.

Vëllimi paketë Politika ekonomike dy licencimit trim
Sipas Bloomberg, Rupiah kundrejt dollarit amerikan të martën (29/09) kishte prekur Rp14.818 per US $ 1.
Qeveria indoneziane lirua dy fazat e paketës së politikave ekonomike përmban një sërë masash për të zgjidhur pengesat për investimet dhe licencimin.
Masat u njoftuan në përputhje me fushën e punës një numër ministrish, duke përfshirë edhe Ministria e Mjedisit dhe Pyjeve dhe Ministrisë së Financave të martën (29/09).
Në Ministrinë e Mjedisit dhe Pyjeve, për shembull, pretendimet Ministri Siti Nurbaya do të bëjë katër të lejojë shfrytëzimin e lëndës drusore në prodhimin pyjor në një licencë të quajtur "Lëndë drusore Shfrytëzimi Leja '.
Më vonë në fushën e Ministrisë së Financave, ministri i Bambang Brodjonegoro tha se do të ofrojnë stimujt e taksave për eksportuesit e luleve që i mbajnë të ardhurat e eksportit (DHE) në bankat në vend për një kohë të gjatë.
Launch paketë ekonomike vjen në mes të një rënie në aksione dhe kursin e këmbimit.
Sipas ministrit Koordinues për Nasution Ekonomi, paketa vëllimi politika e dy është e fokusuar në lehtësi dhe lehtësive fiskale për të inkurajuar rrjedhën e investimeve në Indonezi.
"Ne nuk kemi nevojë për një shumë tani, që është goditje e rëndësishme. Një goditje të që investimet të shpejtë të shërbimit", tha Nasution.
Sekretari i Kabinetit Pramono Agung tha se qeveria qendrore do të udhëzojë autoritetet lokale për të shkurtuar procesin e bërjes së një leje biznesi.
"E gjithë kjo është që të japë një sinjal pozitiv për komunitetin dhe vendet fqinje që miqtë Indonesian me këdo që dëshiron të investojë në Indonezi," tha Pramono.
Dy fazat e paketës së politikave është lëshuar tri javë pasi paketa e parë politikë u lirua më 9 shtator të kaluar.
Pakoja e parë përfshin një nxitje për konkurrencën e industrisë kombëtare përmes derregullimit, zbatimin e ligjit dhe siguri të biznesit.
Paketë vjen në mes dobësimin e Rupiah. Sipas Bloomberg, Rupiah kundrejt dollarit amerikan të martën (29/09) kishte prekur Rp14.818 per US $ 1.
Tre pikë për vëllimet e paketës ekonomike 3
Qeveria Jokowi njoftoi vëllim ekonomik paketë 3. Si Përmbajtja e paketës janë të plota?

Sekretari Kabineti Pramono Agung dorëzuar njoftimin hyrës i Politikave Ekonomike Paketa III, në Zyrën e Presidentit, Xhakarta, 7 tetor
Sekretari Kabineti Pramono Agung dorëzuar njoftimin hyrës i Politikave Ekonomike Paketa III, në Zyrën e Presidentit, Xhakarta, 7 tetor

Xhakartë, Indonezi - Ekipi ekonomik i Presidentit Joko "Jokowi" Widodo njoftoi vëllime paketë ekonomike 7 3, e mërkurë, tetori. Mesazhi forcimin e aftësisë konkurruese të botës së biznesit në mes të rënies ekonomike.

"Ne besojmë" ekzekutim "Kjo paketë tretë i politikës nivel. Momenti ne ndjehemi sot, ku Rupiah ka forcuar në mënyrë të konsiderueshme, "tha Kabineti Kryesekretari Pramono Agung Wibowo, në Pallatin Shtetëror të mërkurën pasdite.

Ministri ekonomik Koordinues Nasution shtuar se në vëllimin e tretë të kësaj pakete nuk është nxitje për të ulur kostot e kompanisë.

Këtu, tri çështje të rëndësishme që lidhen me paketën ekonomike.

Një rënie e çmimit të mazutit (BBM), gaz, dhe të energjisë elektrike

Çmimi i karburantit të aviacionit, gazit të lëngshëm të naftës (GLN) 12 kilogramë, Pertamax dhe efektive Pertalite poshtë që nga 1 tetor 2015.

Çmimi i karburantit naftë është ulur me PR 200 për litër, kështu që çmimi me pakicë e subvencionuara llojeve të karburantit naftë do të jetë Rp 6,700 për litër.

Një rënie në çmimin e karburantit naftë do të zbatohen edhe për llojin e karburantit të naftës jo të subvencionuar.

Premium Çmimi i karburantit mbetet në PR 7,400 për litër (Java, Madura, Bali) dhe Rp 7,300 (jashtë Java, Madura, Bali). Çmimi i ri është i vlefshëm nga tetori deri në dhjetor 2015.

Çmimet e gazit. Çmimi për fabrikën nga fusha të reja të gazit janë të vendosur në përputhje me fuqinë blerëse të industrisë së plehrave, e cila arriti në US $ 7 MMBtu (milionë njësi termike britanike). Ndërsa çmimi i gazit për industritë e tjera (të tilla si petrokimike, qeramikë, etj) do të reduktohet në përputhje me aftësinë e industrive të tyre përkatëse.

Ulje e çmimeve të gazit është bërë e mundur nga efikasitetin e sistemit të shpërndarjes së gazit, si dhe një reduktim në të ardhurat e shtetit, apo të hyrat jo-tatimore (jotatimore) të gazit.

Megjithatë, qeveria e konsideron rënien e çmimeve të gazit nuk do të ndikojnë në shumën e të ardhurave që bëhen pjesë e kompanisë së gazit kontratën e bashkëpunimit. Një rënie në çmimin e gazit për industrinë e do të jetë efektive 1 janar 2016.

Çmimi i energjisë elektrike. Normat e energjisë elektrike për konsumatorët industrial I3 dhe I4 do të ulet nga USD 12-13 USD për kWh pas rënie në çmimet e naftës (për ndryshimin e tarifës automatike). Norma e skontimit do të jepet deri në 30 për qind të konsumit të energjisë elektrike në mesnatë (23:00) deri në mëngjes (08:00), kur ngarkesa sistemi i energjisë elektrike është i ulët.

Stimujt e qeverisë vonesë në pagesën e faturës së energjisë elektrike deri në 40 për qind të faturës së energjisë elektrike para 6 apo 10 muaj, dhe industria mund të paguajnë atë gradualisht. Kjo vlen veçanërisht për industritë e punës intensive, si dhe konkurrenca industrial është i dobët.

Credit Biznes Zgjerimi sipërmarrësit marrës Popullore (KUR)

Për të përmirësuar qasjen e sipërmarrësve në kredi bankare, përmes programit KUR, Qeveria ka ulur normën e interesit KUR nga rreth 22 për qind në 12 për qind.

Në paketën e kësaj politike, familjet që kanë të ardhura të qëndrueshme, mund të marrin Kur për sektorin e biznesit prodhues.

Me këtë politikë, bankat KUR drejtuar përpjekjet pro-aktive për të ofruar të personit të interesuar, kështu që do të rrisë pjesëmarrësve Kur duke inkurajuar rritjen e ndërmarrësve të rinj.

Thjeshtimi i pastrimit të tokës në aktivitetet investuese

Në sektorin e tokës, Ministria e Bujqësisë dhe Planifikimit Hapësinor / Agjencia Kombëtare Land, rishikimin e Rregullores nr 2 2015 mbi standardet dhe rregulloret e Shërbimit Bujqësisë, hapësinor dhe të tokës në aktivitetit të investimit.

Disa substanca marrëveshje të re që përfshin gjëra të tilla si:

a. Aplikanti të marrë informacion në lidhje me disponueshmërinë e tokës (7 ditë origjinale në 3 orë);

b. Të gjitha kërkesat janë të regjistruar si një formë të sigurisë për aplikuesit e disponueshmërisë dhe përdorimit të tokës planet. Letra botuar brenda 3 orësh.

c. Plotësia e parimeve të licencimit të dhëna në formë, propozimi, themelimi i kompanisë, mbi të drejtat e pronës të jetë një parakusht për fillimin e aktiviteteve në terren. Nuk është një kërkesë që mund të ndiqet me para nxjerrjes së dekretit për Tokën drejtat e shfrytëzimit.

d. Periudha kohore e mirëmbajtjes (Kërkesa duhet të jetë e plotë):

Hak Guna Usaha: nga 30-90 ditë për 20 ditë pune (deri në 200 hektarë), ose 45 ditë pune (> 200 hektarë)
Extension / Rinovimi HGU: nga 20-50 ditë për 7 ditë pune (deri në 200 hektarë), ose 14 ditë pune (> 200 hektarë)
Ndërmjeshtësi kërkesë / drejta për të përdorur: nga 20-50 ditë pune për 20 ditë pune (deri në 15 hektarë) ose 30 ditë pune (> 15 hektarë)
Extension / Rinovimi ndërmjeshtësi / drejta për të përdorur: nga 20-50 ditë pune deri në 5 ditë pune (deri në 15 hektarë) ose 7 ditëve të punës (> 15 hektarë)
Të drejtat e tokës: 5 ditë pune për 1 ditë pune
Zgjidhja e ankesës: 5 ditë pune deri në 2 ditë pune
e. Në një zgjatje e të drejtave të përdorimit të tokës janë bazuar në vlerësimin e menaxhimit dhe shfrytëzimit të tokës (duke përfshirë auditimin e madhe) nga vendi përkatës nuk përdoret si kërkesat fillestare peticionit.

Zëvendës Guvernator i lartë i Bankës Indonezisë Adityaswara Mirza tha se situata aktuale e tregut financiar është përmirësuar për shkak të faktorëve të jashtëm dhe të brendshëm.

Faktorët e jashtëm, Mirza tha se shifrat e ekonomisë së Shteteve të Bashkuara është duke përjetuar një grimë e dobësi, veçanërisht në sektorin e punës. Gjë tjetër është pasojë e një rritje në normat e interesit kanë filluar të zhvendoset. "Fillimisht shumë pjesëmarrës të tregut parashikojnë një rritje të normave të interesit Fed në tetor apo dhjetor, por me sa duket ndryshoi parashikimin e tij në tremujorin e 1 ose 2 të vitit të ardhshëm," tha Mirza.

Kjo zhvendosje çoi në ndryshim, në mënyrë që spekullatorët që disa muaj më parë kishte blerë dollarë më herët, tani është për të shkurtuar humbjet.

Të faktorëve të brendshëm, tregu është përgjigjur pozitivisht për paketën e politikave kkonomi parë, të dytë, dhe të tretë. Këto paketa tregojnë angazhimin e qeverisë për reformën ekonomike.

"Në afat të gjatë, paketa politikë që do të jetë në gjendje për të reduktuar inflacionin," tha Mirza.
Qeveria nisi paketën e katërt të politikave ekonomike
Mirëqenia Punëtorëve të bëhet fokusi i paketës së politikave këtë herë
Xhakartë, Indonezi - Qeveria nisi një paketë të katër vëllime të politikës ekonomike të enjten, më 15 tetor, 2015. Fokusi kryesor në paketën e politikave kjo kohë është mirëqenia e punëtorëve dhe zhvillimi i Ndërmarrjeve të Mesme (NVM) mikro, të vogla dhe.

Për të siguruar mirëqenien e punëtorëve, qeveria do të zbatojë një formulë të re për të llogaritur shumën e pagës minimale Krahinor (UMP)

"Shteti ekziston për të siguruar që punëtorët të mos bien në pagën e ulët, por punëdhënësit gjithashtu kanë siguri", ka thënë ministri Koordinuese për Nasution Ekonomisë në konferencën e tij për shtyp.

Sa për zhvillimin e sektorit të NVM-ve, pemerintahkan planin e shpërndarjes së propozuar përsëri për t'u çlodhur Popullore e kreditit të biznesit (KUR) dhe siguruar kredi kapitalit punues për NVM mallrat e eksportit të prodhuesve.

Këtu janë disa pika në paketën e katërt të politikës ekonomike siç janë paraqitur nga Nasution, Ministri i Punës dhe Ministri i Financave Hanif Dhakiri Bambang Brodjonegoro,

Ministri Koordinues për Nasution Ekonomik:

1. Pagat e punëtorëve sigurisht shkojnë deri çdo vit.

2. Ekziston Shteti për të ndihmuar punëtorët të zvogëluar barrën e kostos së jetës së tij me një rrjet sigurie në formën e lëshimit të cilat Indonezi Smart Card dhe Card shëndetshëm Indonezia.

3. Formula UMP: Pagat minimale këtë vit plus normën e inflacionit dhe rritjes ekonomike (në përqindje). Kjo formulë nuk zbatohet në tetë provincat që paga minimale aktuale është ende nën nevoja të gjallë (KHL).

Për tetë të krahinës, do të jepet një periudhë kalimtare prej katër vitesh. Për katër vjet, paga minimale do të fitojnë një rritje të shtesë për të kompensuar për diferencë me një vlerë prej KHL

Ministri Punësimi Hanif Dhakiri:

1. Vlerësimi i Nevojave Living (KHL) do të kryhet çdo pesë vjet. Kjo është për shkak se sipas një sondazhi të Byrosë Qendrore të Statistikave (BPS), ndryshimet në modelet e konsumit kanë ndodhur çdo pesë vjet.

2. Në të ardhmen, nuk ka asnjë detyrim për kompaninë për të krijuar strukturën dhe shkallën e pagave. Kjo do të thotë se pagat duhet të konsiderohet në mesin e punës mosha, kompetencë, arsimit, arritje dhe të performancës. Ajo do të rregullohen në rregulloren e vetë.Ministri i Financave Bambang Brodjonegoro:

1. Lidhur me kredi për kapital qarkullues për NVM-të mallrave të eksportuara prodhuesit, Indonesian Eksportet Agjencia Financimit (LPEI) kanë bërë hartës. Rezultati ka 30 kompani që kanë potencial për të marrë kredi kapitalit punues.

Stimujt e taksave Pra Fokusi Paketa Politikave Ekonomike Vëllimi V
Paketa e politikës ekonomike të qeverisë do të vazhdojë të forcojë stabilitetin ekonomik në mes të rënies ekonomike botërore e cila gjithashtu prekur Indonezinë, pohoi Presidenti Joko Widodo tha pas një takimi të kufizuar të kabinetit të enjten pasdite (22/10).
Ministri Nasution për Çështjet Ekonomike në zyrën e Presidentit njoftoi një paketë të politikave ekonomike Vol 5, në Xhakartë e enjte, 22 tetor 2015 (VOA / Andylala).
Ministri Nasution për Çështjet Ekonomike në zyrën e Presidentit njoftoi një paketë të politikave ekonomike Vol 5, në Xhakartë e enjte, 22 tetor 2015 (VOA / Andylala).


Paketa Politikave Ekonomike 4 Fokus Pagat Problem dhe Popullore Credit Biznes

Xhakartë
Qeveria lëshoi një paketë të politikave ekonomike pesë-vëllim për të nxitur ekonominë vendase. Paketa politikë që fokusohet në stimujt e qeverisë në lidhje me uljen e taksave.

Ministri për Çështjet Ekonomike Nasution në zyrën presidenciale në Xhakarta të enjten (22/10), tha se politika e parë është një çështje e stimujve lehtësim tatimor në rivlerësimin e aseteve të kompanisë, si në ndërmarrjeve në pronësi shtetërore (NSH) dhe palëve private. Nasution tha gjatë se kompania nuk duan të bëjnë rivlerësimin e aseteve, sepse norma e tatimit është mjaft e lartë. Dhe ai tha: nëse rivlerësimi aseti është bërë, në mënyrë të veçantë për asetet e pronës, ajo mund të bëjë vlera e aseteve të kompanisë u rrit.

"E pra, në qoftë se ata e bëjnë rivlerësimin atëherë, ajo do të rrisë kapacitetin e tyre. Kjo do të krijojë kapacitetet dhe performancën financiare të rritur me një sasi të konsiderueshme. Në fakt ai ishte në vitet e mëvonshme mund të bëjnë një fitim të madh. Totali i aktiveve do të rritet. Thuaj 100%, ose 200 %, ajo mund të jetë më, "tha Nasution.

E njëjta gjë u përcolli nga Ministri i Financave Bambang Brodjonegoro, duke deklaruar rivlerësimin është një ripunim i vlerës së aseteve të kompanisë në përputhje me vlerën e drejtë aktuale. Bambang shpjegoi, në mënyrë tipike tatimi mbi të ardhurat (TVSH) për qëllime të rivlerësimit të aseteve të fiksuar 10 për qind, por shkalla e prerë një periudhë të caktuar.

"Për tatimpaguesit (WP), kur paraqitjen rivlerësimin e aseteve deri më 31 dhjetor 2015 sasia e fares speciale rivlerësimit të formës së prerë të ardhurave tatimore është nga normale 10% në 3%. Nëse paraqitet në periudhën 1 janar deri më 30 qershor 2016, shuma e ngarkuar është 4%. kur paraqitjen 1 korrik deri më 31 dhjetor 2016, shuma përfundimtare e normës së veçantë të tatimit mbi të ardhurat në 6% rivlerësimit ", tha Bambang.

Për politikën e dytë në volum paketë 5 është eliminimi i tatimit të dyfishtë për kontratë investimeve kolektive e fondeve të investimeve të pasurive të patundshme, ose i njohur zakonisht si REITs (Real Estate Investime Trust). Sipas Bambang përfshirë letrat me vlerë të zakonshme të emetuara nga kompania me kusht ose themel aktiveve të tilla si prona apo infrastrukturë.

Bambang shtoi, "Me PMK që ne së shpejti do të kalojnë javën e ardhshme, pastaj tatimin e dyfishtë, veçanërisht për kompanitë me një qëllim të veçantë akandihilangkan jetë tatim të vetëm. Pra, pritet prania e këtij instrumenti Kik urgjente mund të shfaqet në tregun e kapitaleve indoneziane, dhe për të tërhequr investime për Kjo është bërë jashtë vendit. "

Ndërkohë, shërbimet Autoriteti Financiare (AMF) gjithashtu lëshoi një politikë të re e cila është e fokusuar në sistemit bankar islam. Kryetar i Bordit të Komisionerëve AMF, Muliaman D. hadadit, politika e re është e rëndësishme sepse katër paketë paraardhëse Politika e lëshuar nga AMF-ja, Banka Indonezisë (BI), dhe qeveria ka ende për të arritur të gjithë sektorin financiar.

Sipas Hadadi, industria Sheriati nuk ka marrë një pjesë.

"Së pari, është lehtësia e produkteve dhe aktiviteteve të bankave islame. Mekanizmi i licencimit dhe shpenzimeve prodhimet islamike do të jetë e lehtë. Me disederahanakan, atëherë nuk ka nevojë të kërkojë leje duhet të dërgojë një letër për shkak të produkteve të Sheriatit do të kodifikohen në një libër. Nëse produktet tashmë ekzistojnë, nuk është e nevojshme Licenca përsëri, vetëm të raportojnë atë, "tha ai.

Mekanizëm Licencimi produkte të tjera të përfshira në fushën e sheriatit mëtejshëm Hadadit, përfshijnë sheriatin ari peng, të cilat gjithashtu nuk kanë nevojë të kërkojnë leje.

Në një konferencë për shtyp ku morën pjesë disa ministra, duke përfshirë ministrin për Çështjet Ekonomike Nasution, Ministri Koordinues për Detare Rizal Ramli, Guvernatori i Bankës Indonezi Agus Martowardojo, ministri i Financave Bambang Brodjonegoro dhe Kryetar i Shërbimeve Financiare Autoriteti AMF Hadad Hadadi ishte - Presidenti Joko Widodo tha se qeveria do të bëjë gjithshka të mundshme për të forcuar Stabiliteti ekonomik në mes të rënies ekonomike botërore e cila gjithashtu prekur Indonezi.

Presidenti gjithashtu siguron paketë politika ekonomike e qeverisë do të vazhdojë.

"Prandaj, paketa do të vazhdojë të procedojë me Bankën Indonezi edhe me AMF-ja. Nga 1,2,3,4,5 do të vazhdohet me 6,7,8 ndoshta deri në 100. Ndoshta deri në 300 njëqindtë 200. Ndoshta. Por, qartë, konsistenca e kohës sonë është kërkuar për të dhënë një përshtypje të fortë se synimi ynë për të transformuar bazat e ekonomisë kombëtare. E cila natyrisht ne duam publikun dhe bizneset e di se ne do të vazhdojmë të punojmë rregulloren mereform dhe burokratizimi, "tha presidenti. (VOA)

Paketa e gjashtë ekonomike për 'periferi'
Zonat e posaçme ekonomike pritet të ringjallur ekonominë në zonat rurale.
Gjashtë fazat e paketës së politikave ekonomike, ndër të tjera, të drejtuara në një përpjekje për të lëvizur ekonominë në një periferi, tha ministri për Çështjet Ekonomike Nasution.
Përveç kësaj, ministri Koordinues (koordinues) Çështjet Ekonomike Nasution deklaroi paketën e politikave ekonomike këtë herë gjithashtu fokusohet në taksat, menaxhimin e burimeve të ujit, dhe mjekësi.
"Ta themi thjesht, përmes kësaj pakete, ka disa fusha në zonën e përcaktuar të jetë Zona Ekonomike Speciale (Sez), qëllimi kryesor i të cilit është në proces burimet ekzistuese në rajon dhe më gjerë", tha nasution në zyrën e tij, të enjten (5/11) ,
Zonave të posaçme ekonomike

Tanjung Lesung (Banten)
Sei Mangke dhe Tanjung Api-API (North Sumatra)
Palu (Central Sulawesi)
Bitung (Sulawesi Veriut)
Mandalika (West Nusa Tenggara)
Morotai (Maluku Veriut)
Maloy Batuta Trans Kalimantan (Kalimantan Barat).
Tani këto tetë zona ekonomike të vendosura nga rregulloret e qeverisë në fusha specifike që do të zhvillohen, përkatësisht Tanjung Lesung në provincën Banten, Sei Mangke dhe Tanjung Api-API (North Sumatra), Palu (Central Sulawesi), Bitung (Sulawesi Veriut), Mandalika ( West Nusa Tenggara), Morotai (Maluku Veriut), dhe Maloy Batuta Trans Kalimantan (Kalimantan Barat).
Përjashtimin nga taksat
Në zona të veçanta ekonomike që janë dhënë objekte të ndryshme të stimujve të taksave, veçanërisht industritë që përpunojnë burimet lokale rreth KEK-ut dhe për të përmbushur kërkesat e specifikuara.
"Kjo është për të inkurajuar drejtimin e biznesit dhe industrisë klima është e mirë," tha Nasution.
Nasution tha se politika këtë herë të përfshijë menaxhimin e burimeve ujore, si dhe Food and Drug lidhur me çështjet janë trajtuar BPOM.
Qeveria e presidentit Jokowi deri më tani ka nisur një paketë gjashtë politikës ekonomike.
Në qeverisjen e burimeve ujore, Qeveria e bazon politikën e saj mbi një vendim të Gjykatës Kushtetuese që nuk lejon menaxhimin komercial të burimeve ujore nga sektori privat.
Megjithatë, kur vendimi i Gjykatës poshtë, qeveria ka dhënë leje për një shumëllojshmëri të kompanive, jo vetëm kompani në shishe të ujit.
Prandaj, tha Nasution, kompanitë do të vazhdojnë të operojnë në përputhje lejet "derisa licenca skadon ose deri sa nuk ka legjislacion i ri".
Për rregullimin Food and Drug, Nasution ekspozojnë importit të drogës licencës thjeshtësimin.
Kjo është një paketë e gjashtë politikave ekonomike të zbatuara nga qeveria që nga Presidenti Jokowi bëjnë kabinetin prombakan.
Momenti i parë Diiluncurkan, Nasution tha se paketa e reformave ekonomike të nevojshme për të përzënë përsëri ekonominë është ngadalësuar.

Mallrave Agro 5 INDONEZI të gjithë botën
Ne duhet të jemi krenarë kthen disa produkte bujqësore dhe ngulim Indonezia është shumë e globale. Në mes të fryhen aktual të importit të mallrave të konsumit nga jashtë, bujqësia dhe mallrave plantacion është ende një mall në arenën ndërkombëtare. Këtë herë ne do të konsiderojë një pak rreth 5 mallrave indonezisht bujqësore dhe plantacion në mbarë botën.

Palm Oil
Indonezi vënë veten si një prodhues i naftës palme papërpunuar në botë. Në vitin 2011 Indonesia dominojnë tregun botëror të naftës palme bruto me 47% të mposhtin Malajzi në vendin e 2 me 39%. Eksportet e vaj palme mund të kontribuojë valutë të huaj vendit prej 14 miliardë dollarë në vitin 2010 dhe pritet të rritet në mënyrë të konsiderueshme nga ketahunnya viti.

2. Erëza

Që nga kohra të lashta, Indonezia është i famshëm për erëza e saj. Bimë Spice që lulëzon në Indonezi për të tërhequr kombe të tjera për të menguasainnya. Është e pashmangshme që në vendet e fundit shumë të huaj të pasur si pasojë e erëza nga Indonezia, i cili ka një vlerë shumë të lartë. Deri më tani, Indonezia është një eksportues i madh i erëza në botë, duke përfshirë arrëmyshk (nr. 1), kanellë (nr. 1), karafil (jo 1) dhe piper (nr. 2).

3. kakao

Indonezia është nr 3 në kakao botë pas Bregut të Fildishtë dhe Gana. Prodhimi vazhdon të rritet mesatarisht 3.5% në vit, deri në vitin 2014 qeveria ishte e angazhuar për të mposhtur të dy vendet për të rangut të parë, si prodhuesi më i madh në botë kakao. Në vitin 2010 prodhimi kakao Indonezisht arriti në 574 mijë ton, përbënin 16% të prodhimit të kakaos botës, ndërkohë që Bregu i Fildishtë në radhë të parë me 1.6 milion ton, llogariten për 44%.

4. Gome

Indonezi renditet e dyta pas Tajlandë si një furnizues i gomës së papërpunuar. Nuk është përmendur Indonezinë si gum botën arabe. Pavarësisht humbjes në aspektin e numrit dhe produktivitetin e plantacioneve të gomës, por gome indonezisht mbrojtura si një fitore të cilësisë mbi gomës nga Tajlanda. Në vitin 2011, të prodhimit të gomës në Indonezi arriti në 2.8 milion ton.

5. Kafe

Indonezi aktualisht renditet e treta si një prodhues kafeje botëror nën Brazili dhe Kolumbia. Prodhimi Basarnya Indonezisë kafe në vit mesatarisht rreth 600 mijë ton. Nga kjo shifër Indonezi mund të furnizimit me 7% të kafesë në botë.
Prodhimi Exchange shtyllë
Menpar tha Indonezi superior në aspektin e destinacioneve turistike, çmimin e turizmit dhe turizmit konkurruese prioriteteve.

Indonezi Pra prodhuesve në sektorin e turizmit shtyllë DevisaGili Lawa Dalat, Lombok, Indonesia (Michele Westmorland / Corbis)
Ministri i Turizmit Arief Jahja tha se qeveria ri-krijojë turizmin si një sektor i madh, me një sektor kryesor për valutor earner Indonezi.

Ajo është vendosur në një takim të veçantë të mbyllur e turizmit në Pallatin Presidencial Bogor, të hënën (16/2), dhe paraqiti në hapjen e Konferencës Kombëtare të Shoqatës së indonezisht Hotele dhe Restorante, të martën (17/2).

"Ndikimi i një vendimi të tillë, kur rajoni është vendosur të jetë një zonat strategjike kombëtare, sektori do të mbështesë një plan që për shembull Ministria e Punëve Publike do të rregulluar rrugët," tha ai.

Ai shtoi se Indonezia në fakt ka përparësi në aspektin e destinacioneve turistike, çmimin e turizmit dhe turizmit konkurruese prioriteteve.

Ndërsa nga ana tjetër, Ariel zbuluar nga dhënave Travel dhe Indeksin konkurrues Turizmit hartuar nga Forumi Ekonomik Botëror, Indonezia është në rangun e 70 140 vende.

"Ne do të rregulluar mangësitë e turizmit si infrastrukturës së turizmit, teknologjisë së informacionit dhe turizmit, si dhe higjienike", shtoi ai.

Kjo, shtoi ai, të jetë sfida më e madhe. Ajo shpresonte turizmi Indonezisht do të rritet me shpejtësi dhe të bëhet një industri shtyllë e Indonezisë përveç naftës, gazit, dhe vaj palme.

TKI Ne kemi këmbimin valutor Shtetit pas Oil dytë më të madh dhe Gazit
këmbimit valutor rrjedh nga Punëtorëve Indonesian (TKI) ende renditet e dyta vetëm për sektorin e naftës dhe gazit (naftës dhe gazit).

Në vitin 2009 punëtorët vetëm emigrantë të huaj përmes ofrimit të remitancave në vend arriti në US $ 6617000000.

"Punëtorët migrues të kontribuojë në valutë të huaj e dytë më e madhe pas naftës dhe gazit," tha kryetari i Shift Koha (PAW) Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë (Kadin) Adi Putra Tahir në Seminarin Kombëtar të bëj fije-fije vendosjen dhe mbrojtjen e punëtorëve jashtë vendit, në Bidakara Hotel, Xhakarta, të mërkurën (2/6).

Ai tha se vendosja politika dhe mbrojtjen e punëtorëve Indonesian (TKI) ende nuk është optimale. Kështu që ai tha riorganizimin problemin e vendosjes dhe mbrojtjen e punëtorëve migrantë duhet të jenë të mirë-organizuar lëvizjen kombëtare dhe sinergji.

"Unë pres që kjo të jetë një lëvizje kombëtare, i zoti, palët e interesuara duhet të ecin synergistic. Nevojë për vëmendje të veçantë nga rekrutimi, vendosja, dhe madje edhe mbrojtje, "tha Adi.

Sipas Adi, numri i punëtorëve që punojnë jashtë vendit nuk mund të ndahet nga punësimi nga qeveria është ende i kufizuar. Shkalla e rritjes ekonomike vlerësohet të jetë 6% ende nuk është ngritur disponueshmërinë e vendeve të punës në vend.

Bazuar në të dhënat nga Ministria e Punëve të Jashtme të numrit të punëtorëve të cilët punojnë jashtë vendit arriti në 3.246 milionë njerëz përhapur në të gjithë shumë vende. Të asaj shume nga 2009 rastet e punëtorëve migrantë me probleme arriti në 69 004 njerëz.

Indonezi mund të vënë punëtorëve të huaj (TKI) në 10 milionë njerëz, ose rreth pesë për qind të popullsisë.

Kjo u zbulua nga Kryetari i Komitetit të Përhershëm për Punësimin e Punëve të Jashtme të Dhomës së Tregtisë, Nurfaizi, në një seminar mbi punëtorët emigrantë të organizuar nga Dhoma e Tregtisë në Xhakarta, të mërkurën (2/6).

Nurfaizi i cili është edhe kryetar i Shoqatës së Korporatave Shërbimeve TKI (APJATI) u krahasuar me Filipinet, i cili ka vënë 10 për qind e popullsisë për të punuar jashtë vendit.

"Rezultatet, Filipinet raked shkëmbyer deri në 15 miliardë dollarë në vit dhe të bëhet prodhuesi më i madh i të gjithë shkëmbimit të huaj të krijuara nga qeveria Filipine," tha ai.

Brenda pesë viteve, tha ai, vendosja e punëtorëve emigrantë ka arritur në katër milionë njerëz dhe është vënë në shënjestër të rritet në katër milionë njerëz në dy vitet e ardhshme.

"Kjo është kur mbështetet nga të gjitha palët dhe angazhimin konsistent të qeverisë," tha ai.

Rritja e numrit të punëtorëve migrantë me rritjen prej 21 për qind në vit duke filluar nga viti 2004, e cila arriti në 380 690 persona në 696 743 persona në vitin 2007 me vendin e destinacionit Lindjen e Mesme dhe Azi Paqësorit.

Nurfaizi tha se vendosja e punëtorëve emigrantë në sektorin informal është ende e mbizotëruar nga 78 për qind, ndërsa vendosjet për rajonin e Azi Paqësorit në sektorin formal mund të arrijë 52 për qind në vitet e fundit.

Në përgjithësi, thotë ai, ka një numër në rritje i punëtorëve emigrantë që nuk shihen vetëm si një sukses të programit vendosje TKI, por edhe rritja e numrit të fuqisë punëtore që është proporcionale me disponueshmërinë e vendeve të punës në vend.

Duke cituar të dhëna Kemnakertrans, Drejtor i Përgjithshëm i protokollit dhe Konsullore Punëve të Ministrisë së Punëve të Jashtme, Lutfi Rauf, tha se ka pasur 2.8 milionë punëtorët emigrantë në periudhën 2005-2009 me një "remitancave" (remitancat e punëtorëve migrantë në vend) arriti në 6617 dollarë amerikanë në vitin 2009 në 69 004 punëtorëve migrantë problematike gjatë vitit 2009.

Gjatë vitit 2009, Ministria e Jashtme në koordinim me indonezisht Përfaqësuesve ka kërkuar me sukses në përmbushjen e të drejtave themelore të punëtorëve të cilët përjetojnë probleme jashtë vendit, me të drejtat themelore të mbledhura ka arritur 326 495 438 750 dollarë amerikanë dhe dollarë Singapor.

Në janar-maj 2010, Ministria e Jashtme dhe përfaqësuesit Indonesian ka lehtësuar me sukses realizimin e të drejtave themelore të punëtorëve migrantë, aq sa 156 416 dollarë, Rp185.736.941, United Arab Emirates dirham 1845, 4800 Riyals dhe 140,000 dollarë Singapor.

Për rastet e punëtorëve emigrantë përfshijnë pagat e papaguara, ngacmimi seksual, paguhen me rroga të ulëta, keqtrajtimi, vrasje, aksidentet në punë, "trafikimin" (trafikimi), shkelje emigracionit, dhe kështu me radhë.

Lutfi tha se pengesat kanë hasur në mbrojtjen e qytetarit, ndër të tjera, jo-pajtueshmërisë me rregullat dhe rregulloret, Qeveria e Indonezisë nuk ka pasur marrëveshje bilaterale me të gjitha vendet e punëtorëve emigrantë, dërgimin e punëtorëve të paligjshëm të emigrantëve, dhe punëtorët të cilët nuk janë kompetent.

Ministri i Jashtëm Marty Natalegawa në një seancë dëgjimore me Komisionin I të Dhomës së Përfaqësuesve më 2 dhjetor 2009 tha se çështja e mbrojtjes së qytetarëve indonezianë jashtë vendit janë një prioritet i Ministrisë së Jashtme.


Indonezisht Ekonomia rangut 9 e Botës
Mediawarga.info - Banka Botërore rendit Indonezinë si ekonomia 9 më të madhe në botë. GDP Indonezisë deri në fund të vitit 2014 arriti në US $ 2550000000000. Ky pozicion zhvendoset GDP Mbretërinë e Bashkuar ishte vetëm US $ 2400000000000.
Vlera ekonomike llogaritet si rezultat i krahasimit të fuqisë së mallrave ose shërbimeve të blerë në një vend, llojin e mallrave ose shërbimeve duke përdorur të njëjtën monedhë në dollarë amerikanë. Ky term është i njohur si paritetin e fuqisë blerëse (PPP). Për shembull, The Economist duke përdorur metodën e llogaritjes bazuar në çmimin e McDonalds, i njohur si "Indeksit të Big Mac".
Ekonomist DBS Bank, Gundy Cahyadi tha se qendra e ekonomisë botërore tani po zhvendoset nga Amerika dhe Evropa në Azi. Përparimi i Azisë dispelled idenë se ekonomia amerikane është ende fuqia më e madhe në botë që drejton rritjen globale. Sipas rezultateve të hulumtimit të DBS, në të ardhmen, Azia do të krijojë gjigand barabartë ekonomik Gjermaninë çdo tre vjet. Gjigandi i parë i ri ekonomik pritet të ndodhë në vitin 2023, i dyti në 2031 dhe të tretë në 2038.
RI ekonomik do të tejkalojnë Australia dhe Korea e Jugut në vitin 2030

Liputan6.com, Jakarta - Ekonomi Shtetet e Bashkuara (US) parashikoi vazhduar për të treguar dominimin e tij në vitin 2030. Ndërkohë, ekonomitë e disa vendeve në zhvillim pritet gjithashtu të përjetojnë një rritje ndërsa disa vende evropiane të vërtetë do të kaloj në mënyrë më të ulët.

Sipas Departamentit amerikan të Bujqësisë, vendi i Uncle Sam pritet të mbetet lider i ekonomisë botërore me produktin e saj të brendshëm bruto (PBB) në 15 vitet e ardhshme është parashikuar të arrijë në US $ 24800000000000, një rritje prej US $ 8000000000000 në krahasim me parashikimet e PBB-së në SHBA këtij viti 16 $ 8000000000000.

Ndërkohë, në pozitën e dytë është i zënë nga Kina me GDP e saj do të rritet dy herë se parashikimi për këtë vit në SHBA 22200000000 $ dhe për të ndihmuar të mbyllur hendekun ekonomik mes SHBA dhe Azi në përgjithësi.

Vendi i tretë është zënë nga India është parashikuar që në vitin 2015 vetëm përfundoi e pesta GDP më të madhe në botë. Ndërsa në 15 vitet e ardhshme, India pritet të kalojë në Brazil, Angli, Francë, Gjermani dhe Japoni. Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) tha se vendi do të ketë fuqinë më të madhe punëtore në botë në 15 vitet e ardhshme.

Ndërsa Japonia është gjykuar të jetë vendet më pak fat. Sepse pasi ekonomia e saj u rritën në vitet 1990 dhe pati një fazë të ndenjur, rritja ekonomike e Japonisë do të jetë i ngadalshëm, duke detyruar rangut Japonisë ka rënë në vendin e katërt në listën e vendeve me ekonominë më të madhe në botë deri në vitin 2030.

"Japonia është një mësim i rëndësishëm që sa shpejt ju mund të përjetojnë ul lidhura struktura ekonomike," tha JP Morgan shefi ekonomist Bruce Kasman siç citohet nga Bloomberg, të dielën (04/12/2015).

Përveç kësaj Japonia, Franca është parashikuar gjithashtu të bjerë tre pozicione të renditet 8 me PBD prej US $ 3300000000000 dhe Italia ranë dy vende në pozitën e 11 me një PBB prej US $ 2300000000000.

Ndërkohë, ekonomia Indonezisht është parashikuar për t'u renditur 13 në listën e vendeve me ekonominë më të madhe me një PBB prej US $ 2100000000000 në vitin 2030, gjatë Australi në pozicionin e 14 dhe Korea e Jugut në pozitën e 15 me një PBB prej US $ 1900000000000.

"Nuk është shumë e pasigurisë. A është Kina në gjendje të rritet 4 për qind dhe 6 për qind, ka shumë gjëra për të parë se do të ishte në ekonominë globale. Ose nëse India mund të rritet me 3 për qind dhe 8 për qind. Kjo është një dallim i madh kur ju të kombinuar ato në kohë e vjetër, "tha ai.

Në përgjithësi, Xhamajka është parashikuar të jetë pozitë më të ulët për të hedhur sa më shumë që 13 për pozitën 136 në 2030. Ndërsa Uganda do të bëhet vendi me progresin e madh që u ngjit 18 radhëve në pozicionin 91.

21 comments:

 1. Miremengjes
               A jeni duke kërkuar për një kredi shumë të vërtetë?
  Aplikantët për kredi, përshëndetje nga WinTrust Mortgage Company
                    Ne jemi të certifikuar huadhënës të kredisë,
  A doni ndihmë financiare në biznesin tuaj?
  A doni për të blerë shtëpinë tuaj ëndërr dhe makina?
  A doni për të filluar një biznes dhe ju nuk e dini se ku të fillojë nga?
  A keni qenë kthyer poshtë vazhdimisht nga bankat tuaja dhe institucionet e tjera financiare?
  jo më shumë merak, sepse ne japin kredi në një normë të përballueshme interesi prej 3%? Të përpunuara brenda 24 orëve. Ne u japim kredi brenda gamës së 5000 deri 100.000.000 USD, Email: dporterwintrustmortgage@outlook.com

     Ne shohim përpara për të dëgjuar
  WIN TRUST MORTGAGE

  ReplyDelete
 2. Do you need loan to start up your personal business? if yes kindly contact this email: finance_institute2015@outlook.com bellow.

  E hiahia ana koe taurewa ki te timata ake koutou mahi whaiaro? ki te ae aroha whakapa tenei imera: finance_institute2015@outlook.com raro

  ReplyDelete
 3. Përshëndetje, emri im është Julia Simon, një viktimë të mashtrimit në duart e kreditorëve të rreme. Kam humbur rreth 55,000 euro, sepse kam nevojë për një kapital të madh prej 120.000 euro i pothuajse vdiq, unë nuk kishte asnjë vend për të shkuar. biznesi im u shkatërrua, dhe në procesin e kam humbur djalin tim. Unë nuk mund të qëndrojë këtë të ndodh përsëri. në dhjetor 2014, kam takuar një mik i cili më njohu me një nënë të mirë, znj Augusta Ibramhim, e cila në fund të fundit ka ndihmuar mua të siguruar një kredi në një kompani. nënë e mirë unë do të doja të përfitoj nga ky rast për të thënë faleminderit, dhe Perëndia të vazhdojë të bekojë. Edhe unë si të përdorin këtë mundësi për të këshilluar e shqiptarëve, se ka një shumë të përhershme atje, kështu që nëse keni nevojë për një kredi, dhe duan për të siguruar një kredi të shpejtë, thjesht në shenjë me znj Augusta Ibramhim via email: augustaibramhim11 @ gmail .com. Ju mund të më kontaktoni përmes këtij email: juliasimon460@gmail.com pobj. në qoftë se keni ndonjë dyshim. ju lutem ai është i vetmi që është i besueshëm dhe besnik.
  Faleminderit.

  ReplyDelete
 4. KREDI! .... KREDI !! ..... KREDI !!! ..... KREDI !!!!

  Kjo është Kennod Loan Plc, një kompani private të kredisë që i jep një kohë të jetës mundësi kreditit. A keni nevojë për një kredi urgjente për të paguar borxhet tuaja, ose keni nevojë për një kredi për të përmirësuar biznesin tuaj ?, Ju keni qenë të refuzuar nga bankat dhe institucionet e tjera financiare ?. A keni nevojë për një kredi konsolidimin apo një peng? në kërkim të Morea, sepse ne jemi këtu për të bërë të gjitha problemet tuaja financiare një gjë e së kaluarës. Ne japë të individëve në nevojë për ndihmë financiare, që kanë një kredi e keqe ose nevojë për të holla për të paguar faturat, për të investuar në biznes në masën 2% në vit në 50 vjet periudhë shlyerje kudo në botë. Ne japin ndihmën e besueshme dhe e përfituesit dhe do të jenë të gatshëm për të ofruar kredi. Ne ofrojmë kredi variojnë nga 5.000 $ në 20 milionë $. Kreditë tona afatgjata me pa ndëshkime fillim fitim kanë ndihmuar shumë nga klientët tanë të gjithë botën. Për pyetje dhe kërkesë,

  Emri i plotë: ..........
  Sasia............
  Numri i telefonit:.......
  Të ardhurat mujore: .............
  Vendi ...............................
  Lona qëllimi .........
  Duration .........

  na kontaktoni sot me e-mail: (kennodplc.loan@gmail.com)

  ReplyDelete
 5. Flourish finance firm është një qeveri e miratuar nga qeveria, ne japim kredi individëve dhe organizatave me një normë interesi prej 2% në mbarë botën. Merreni me mua nëse jeni të interesuar për detaje të mëtejshme përmes kësaj kutie postare: fffirm@hotmail.com

  ReplyDelete
 6. Firma qiellore e kredisë pasuri, ne japim kredi me një normë interesi 0f 3%.

  Ditë e mirë zotëri / ma jam.

  Ne jemi një kompani private dhe ne ofrojmë hua me norma interesi të ulëta në përcaktimin e shumës së kredisë në mes të 100 milionë kushteve të huasë prej 1.000 Euro për zhvillimin e biznesit: zgjerimi i konkurrencës në zgjerimin e biznesit / biznesit.

  Ne ofrojmë një shumëllojshmëri të kredisë

  * Kreditë personale (të siguruara dhe të pasigurta)
  * Kredi Biznesi (të siguruara dhe të pasigurta)
  * Kredi për konsolidim

  Asnjë tarifë upfront
    

  Ne ju falënderojmë për të marrë kohë për të lexuar këtë reklamë.
  Për më shumë informacion dhe pyetje, dërgoni e-mail për ne sot
  skywealthloanfirm@gmail.com
  skywealthloanfirm@gmail.com
  skywealthloanfirm@gmail.com


  Zonja Mary Mason.

  ReplyDelete
 7. Merrni kredinë tani brenda 48 orëve

  Diten e mire

  A dëshironi të jeni sipërmarrës, të filloni një projekt ose të blini një apartament ose të jeni në një rregullim financiar, ndihma juaj vjen tani, a keni humbur ëndrrën tuaj, duke u përpjekur të jeni gati, mos lejoni ëndrrat tuaja të vdesin, kontaktoni z. Fred më shumë, për një kredi të shpejtë dhe të besueshme.

  Ne ofrojmë këtë lloj kredie më poshtë:

  1 kredi biznesi

  komercial
  hua 3 apartament

  kredi 4. auto

  kredi 5. kredi auto, etj

  Ne ofrojmë kredi për klientët seriozë dhe të sinqertë të cilët janë të gatshëm të bashkëpunojnë me ne me një normë interesi prej 3%, duke filluar nga 100,000.00 deri 500,000,000,000.00.

  Na kontaktoni shpejt përmes e-mailit tonë (fredmorefinance@gmail.com)

  (Fredmorefinance@hotmail.com)

  Numri i telefonit: +919654763221

  nënshkruar

  drejtor

  Z. Fred më shumë

  ReplyDelete
 8. Merrni kredinë tani brenda 48 orëve

  Diten e mire

  A dëshironi të jeni sipërmarrës, të filloni një projekt ose të blini një apartament ose të jeni në një rregullim financiar, ndihma juaj vjen tani, a keni humbur ëndrrën tuaj, duke u përpjekur të jeni gati, mos lejoni ëndrrat tuaja të vdesin, kontaktoni z. Fred më shumë, për një kredi të shpejtë dhe të besueshme.

  Ne ofrojmë këtë lloj kredie më poshtë:

  1 kredi biznesi

  komercial
  hua 3 apartament

  kredi 4. auto

  kredi 5. kredi auto, etj

  Ne ofrojmë kredi për klientët seriozë dhe të sinqertë të cilët janë të gatshëm të bashkëpunojnë me ne me një normë interesi prej 3%, duke filluar nga 100,000.00 deri 500,000,000,000.00.

  Na kontaktoni shpejt përmes e-mailit tonë (fredmorefinance@gmail.com)

  (Fredmorefinance@hotmail.com)

  Numri i telefonit: +919654763221

  nënshkruar

  drejtor

  Z. Fred më shumë

  ReplyDelete
 9. A jeni i detyruar financiarisht të kërkoni një kredi biznesi, kredi personale, kredi për investime, kredi hipotekare, kredi për veturë, kredi studentore, kredi për konsolidimin e borxhit, kredi të pasigurt dhe kapitalin e sipërmarrjes? Aplikoni për një kredi të shpejtë dhe të lehtë për të paguar faturat tuaja dhe për të gjetur fonde vetë Projektin e Biznesit me nivelin më të ulët të interesit prej 2% .Kontaktoni me ne sot përmes postës elektronike: joyloan347@gmail.com. whatsapp; +306982127743

  ReplyDelete
 10. A jeni i detyruar financiarisht të kërkoni një kredi biznesi, kredi personale, kredi për investime, kredi hipotekare, kredi për veturë, kredi studentore, kredi për konsolidimin e borxhit, kredi të pasigurt dhe kapitalin e sipërmarrjes? Aplikoni për një kredi të shpejtë dhe të lehtë për të paguar faturat tuaja dhe për të gjetur fonde vetë Projektin e Biznesit me nivelin më të ulët të interesit prej 2% .Kontaktoni me ne sot përmes postës elektronike: joyloan347@gmail.com. whatsapp; +306982127743

  ReplyDelete
 11. Lajm i mirë për të gjithë të interesuarit për të marrë një kredi kapitali dhe forma të tjera kredie për qëllime të ndryshme.
  Ne jemi duke përdorur platformën e reklamimit në internet të kompanisë sonë për të njoftuar para publikut të gjerë se ne ofrojmë kredi për kompani private, individë, pronarë të bizneseve e.t.c me një normë të ulët interesi.

  Kjo është për të informuar publikun e gjerë se kompania jonë e kredisë është një organizatë globale e huazimit e përkushtuar për të siguruar kredi të parave të gatshme të siguruara për individë dhe kompani të kualifikuar me një normë interesi të subvencionuar në vit. Ne kemi ndihmuar një numër të madh të individëve dhe organizatave që janë përballur me vështirësi financiare në të gjithë botën. Kur aplikoni me ne, po aplikoni me një kompani të besueshme që kujdeset për nevojat tuaja të financimit. Ne do të kujdesemi për ju gjatë gjithë procesit.

  Ejani në zyrën tonë sot ose mund të na kontaktoni përmes emailit të zonjës BRIDGET COOPER: COOPERBRIDGET22@GMAIL.COM
  Mund të na kontaktoni gjithashtu në Whatsapp: +1 (929) 251-1654

  Ju mund të merrni kreditë e mëposhtme nga ne;

  Hua për kapitalin e biznesit,
  Kredi personale,
  hua për strehim,
  Hua pa borxh,
  Hua arsimore,
  hua për krijimin e ndërmarrjes,
  Kredi individuale,
  Kredi shëndetësore
  Kredi bujqësore
  Kredi për veturë

  Mos ngurroni të na kontaktoni sot dhe përjetoni mundësinë e ndryshimit të jetës financiare që ofron kompania jonë. Bëhuni dëshmitar i ofertave tona sot, në mënyrë që të mund të informoni të tjerët që kanë nevojë për hua, gjithashtu të përjetojnë lirinë financiare që keni.

  Edhe një herë mund të na kontaktoni me emailin e zonjës BRIDGET COOPER: COOPERBRIDGET22@GMAIL.COM.
  Mund të na kontaktoni gjithashtu në Whatsapp: +1 (929) 251-1654
  Faleminderit.

  ReplyDelete
 12. Përshëndetje Shikuesit në këtë sit Unë jam mary janar me emër. Unë jetoj në Sh.B.A, dua ta përdor këtë medium për të paralajmëruar të gjithë kërkuesit e huave që të jenë shumë të kujdesshëm sepse ka kaq shumë hilegues kudo. Pak muaj më parë isha i tensionuar financiarisht, dhe për shkak të dëshpërimit tim u mashtrova nga disa huadhënës në internet. Pothuajse kisha humbur shpresën derisa një mik i imi të më drejtonte tek një huadhënës shumë i besueshëm i quajtur Zonja Rose Mary e cila më huazoi një kredi të pasigurt prej 50,000 dollarësh nën 48 orë pa asnjë stres. Nëse keni nevojë për ndonjë lloj kredie, thjesht kontaktoni atë tani në adresën e emailit të deklaruar më poshtë (mrsrosemary002@outlook.com Ose ju mund ta bëni atë përmes: +1 (251)207-4737 Unë jam duke përdorur këtë medium për të paralajmëruar të gjitha kreditë kërkuesit për shkak të xhehenemit që kam kaluar në duart e atyre huadhënësve mashtrues ju falënderoj.

  ReplyDelete
 13. Ne jemi një grup mbështetës financiar që merret me financat ndërkombëtare për cilindo
  shuma e instrumenteve bankar. Ne përdorim tonën
  teknologji të caktuar të rrezikut për t'ju siguruar kredinë e duhur të biznesit kështu
  ju mund të filloni ose rritni një biznes. Shërbimet tona janë të shpejta dhe të besueshme. huatë janë
  miratuar brenda 24 orëve nga aplikimi i suksesshëm. Ne ofrojmë kredi nga një
  diapazoni minimal prej 2,000 dollarë deri në maksimum 50 milion dollarë. HUAJ AVANTE
  SH SERVRBIMET Do t'ju japin një kredi me një normë të përballueshme interesi prej 3% dhe kredi
  kohëzgjatja nga 1 deri në 25 vjet për të shlyer kredinë e siguruar. Qëllimi i grupit Avant është të sigurojë Shërbime të shkëlqyera financiare profesionale për ju.

  Ndërmjetësit / Konsulentët / Brokerët janë të mirëseardhur për të sjellë klientët e tyre dhe
  janë të mbrojtura 100% Do të jetë një gëzim i madh për ne kur të jeni financiarisht të qëndrueshëm. Nëse keni nevojë për hua bëni mirë të na kontaktoni.

  Na dërgoni me email përmes: av_ant@outlook.com
  Na dërgoni me email përmes; avants.loan@gmail.com
  Whatsapp +1 (409) 2062954

  Të fala

  Grupi Avant

  ReplyDelete
 14. Përshëndetje

  Unë jam një huadhënës privat. Keni nevojë për një kredi legjitime, të ndershme, serioze dhe të shpejtë? Unë mund t'ju ndihmoj me kredi 100% garanci, unë ofroj kredi biznesi dhe personal me 3%, ne ju ndihmojmë me të gjitha llojet e kredive. Për më shumë informacion na kontaktoni në: easyloanfirm2020@gmail.com


  Numri Whatsapp: +18582644849
  Na dërgoni me email: easyloanfirm2020@gmail.com

  Përshëndetje
  Z. Derek Douglas
  easyloanfirm2020@gmail.com

  ReplyDelete
 15. Përshëndetje

  Unë jam një huadhënës privat. Keni nevojë për një kredi legjitime, të ndershme, serioze dhe të shpejtë? Unë mund t'ju ndihmoj me kredi 100% garanci, unë ofroj kredi biznesi dhe personal me 3%, ne ju ndihmojmë me të gjitha llojet e kredive. Për më shumë informacion na kontaktoni në: easyloanfirm2020@gmail.com


  Numri Whatsapp: +18582644849
  Na dërgoni me email: easyloanfirm2020@gmail.com

  Përshëndetje
  Z. Derek Douglas
  easyloanfirm2020@gmail.com

  ReplyDelete
 16. Ne jemi një grup mbështetës financiar që merret me financat ndërkombëtare për çdo sasi instrumentesh bankare. Shërbimet tona janë të shpejta dhe të besueshme. huatë janë
  miratuar brenda 24-48 orësh nga aplikimi i suksesshëm. Ne ofrojmë kredi nga një
  varg minimale prej 2,000 dollarë deri në maksimum 50 milion dollarë me një normë interesi të përballueshëm prej 3% dhe kredi
  kohëzgjatja nga 1 deri në 25 vjet për të shlyer kredinë. Qëllimi i grupit Avant është të sigurojë Shërbime të shkëlqyera financiare profesionale për ju.
  Nëse keni nevojë për hua bëni mirë të na kontaktoni.

  Na dërgoni me email përmes: av_ant@outlook.com
  Na dërgoni me email përmes; avants.loan@gmail.com
  Whatsapp +1 (409) 2062954
  Të fala
  Grupi Avant

  ReplyDelete
 17. mărturie adevărată și vești bune !!!

  Numele meu este Mohammad, tocmai am primit împrumutul meu și mi-a fost transferat în contul bancar, în urmă cu câteva zile am aplicat companiei de împrumuturi Dangote prin Lady Jane (Ladyjanealice@gmail.com), am întrebat-o pe Lady Jane despre cerințele companiei de împrumuturi Dangote și Jane mi-a spus că dacă aș avea toate cerințele ca împrumutul meu să-mi fie transferat fără întârziere

  Și credeți-mă acum, pentru că împrumutul meu de Rp11 miliarde, cu o rată a dobânzii de 2% pentru afacerea mea de minerit a cărbunelui tocmai a fost aprobat și transferat în contul meu, acesta este un vis care va veni, îi promit doamnei Jane că voi spune lumii că este adevărat? și voi spune lumii acum pentru că acest lucru este adevărat

  Nu este necesar să plătiți taxe de înregistrare, taxe de licență, respectați compania de împrumut Dangote și veți primi împrumutul dvs.

  pentru mai multe detalii contactează-mă prin e-mail: mahammadismali234@gmail.com și contactați compania de împrumuturi Dangote pentru împrumutul dvs. acum prin e-mail Dangotegrouploandepartment@gmail.com

  ReplyDelete
 18. Kam nevojë për një kredi urgjente nga Whatsapp për Fred Larry https://wa.me/+967 737 371 424


  Jeni burrë apo grua biznesi? Ka ardhur koha për të përmbushur ëndrrën tuaj, Ne jemi kompani kreditore e certifikuar, ofrojmë kredi me një interes të ulët prej 3%, për individë dhe kompani në të gjithë globin, në çdo monedhë që dëshironi, paund, dollar, euro etj.

  Mbështetuni tek ne sot për një kredi të shpejtë dhe të garantuar
  na kontaktoni nëpërmjet
  Email: (fredlarryloanfirm@gmail.com) ose (fredlarryloanfirm@hotmail.com)
  Whatsapp: +967 737 371 424

  ReplyDelete
 19. Keni nevojë për një kredi urgjente për të shlyer borxhet tuaja apo një hua kapitali për të përmirësuar biznesin tuaj? Jeni refuzuar nga bankat dhe agjencitë e tjera financiare? Keni nevojë për një konsolidim kredie apo një hipotekë? Mos kërkoni më tej, sepse ne jemi këtu për të lënë prapa të gjitha problemet tuaja financiare. Na kontaktoni me email: jurgenstefanfinancialservice@gmail.com jurgenstefanfinancialservice@outlook.com Whatsapp:+2348071917956 Këto janë Shërbimi Financiar Jurgen Stefan. Ne ofrojmë kredi për të interesuarit me një interes të arsyeshëm prej 3%. Gama është nga 5,000,00 €. deri në 100,000,000,00 €.

  ReplyDelete
 20. Keni nevojë për një kredi urgjente për të shlyer borxhet tuaja apo një hua kapitali për të përmirësuar biznesin tuaj? Jeni refuzuar nga bankat dhe agjencitë e tjera financiare? Keni nevojë për një konsolidim kredie apo një hipotekë? Mos kërkoni më tej, sepse ne jemi këtu për të lënë prapa të gjitha problemet tuaja financiare. Na kontaktoni me email: jurgenstefanfinancialservice@gmail.com jurgenstefanfinancialservice@outlook.com Ose Whatsapp: +919654763221 +2348071917956 Këto janë Shërbimi Financiar Jurgen Stefan. Ne ofrojmë kredi për të interesuarit me një interes të arsyeshëm prej 3%. Gama është nga 5,000,00 euro deri në 100,000,000.00 euro.

  ReplyDelete
 21. Përshëndetje Zonja dhe Zotërinj, A keni nevojë për ndihmë financiare? Unë jam Susan Benson. Unë jam një huadhënës dhe gjithashtu një konsulent financiar.

  Keni nevojë për një kredi biznesi, hua personale, kredi hipotekore apo kredi për të përfunduar projektin tuaj? Nëse përgjigja juaj është po, unë do t'ju rekomandoj të kontaktoni firmën time. Ne ofrojmë të gjitha llojet e shërbimeve të kredisë duke përfshirë kredi afatgjata dhe afatshkurtra, kredi të siguruara dhe të pasigurta dhe shumë të tjera. Për më shumë informacion, na shkruani me email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ose më dërgoni mesazh direkt në WhatsApp nëpërmjet: +447360502110 dhe merrni një përgjigje në çast.

  Një kredi nga një kompani e besueshme dhe kompetente është ajo që ju nevojitet për të arritur qëllimin tuaj. Ne jemi një kompani shërbimesh financiare gjithëpërfshirëse dhe jemi të përkushtuar t'ju ndihmojmë të përmbushni të gjitha aspiratat tuaja. Ne jemi të specializuar në ofrimin e zgjidhjeve të strukturuara financiare për individët dhe kompanitë në mënyrën më efektive dhe më të shpejtë.

  * Ju mund të aplikoni për një kredi në çdo kohë, kudo.
  * Shuma fleksibël - Ju vendosni se sa dëshironi të huazoni.
  * Financim i shpejtë i drejtpërdrejtë - Merrni kredinë tuaj brenda 24 orëve pas miratimit.
  * Normë fleksibël interesi prej 3%.
  * Normat e larta të miratimit
  * Shlyerje fleksibël - Ju duhet të zgjidhni datën e ripagimit, javore, mujore ose vjetore për një kohëzgjatje prej 1-30 vjetësh.
  * Aplikim i thjeshtë në internet.
  * Udhëzime dhe ekspertizë e personalizuar.
  * Nuk ka tarifa të fshehura

  Mos humbisni një mundësi për shkak të mungesës së financave. Kontaktoni kompaninë time tani, ne mund t'ju ndihmojmë me një kredi sepse kemi ndihmuar shumë individë dhe organizata që janë përballur me vështirësi financiare në të gjithë botën

  Për më shumë informacion rreth ofertës sonë të kredisë, na dërgoni kërkesën tuaj për kredi nëpërmjet
  Email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
  WhatsApp: +447360502110

  Ndërmjetësuesit/Konsulentët/Agjentët janë të mirëpritur të sjellin klientët e tyre dhe janë 100% të mbrojtur. Në besim të plotë, ne do të punojmë së bashku për përfitimet e të gjitha palëve të përfshira.

  ReplyDelete