!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Saturday, November 21, 2015

Индонезиски пакет економска политика ќе им помогнам на светската економија во сила

На возењето не е завршена (382)

(Дел 382, ​​Depok, Западна Јава, Индонезија, 12 ноември 2015, 19:05 часот)


Индонезиски пакет економска политика ќе им помогнам на светската економија во сила

Претседател на Индонезија Joko Widodo лансираше пакетот од шест економски политики се очекува да се поттикнува поголема домашни и странски инвестиции, како и стимулирање на економскиот раст рамномерно во Индонезија.
Еден пример за тоа кога на националната економија порасна само за 4,5 отсто на годишно ниво, а потоа во 2015 година рибарскиот сектор се зголеми за осум проценти и на земјоделскиот сектор се зголеми во просек од над 6 проценти, дури и ако на ослободување на шестата пакет економски политики и ќе биде проследено со во следната фаза од пакетот на економската политика, тогаш тоа не е можно во 2030 година во Индонезија ќе ја надмине економијата на Австралија и Јужна Кореја, Индонезија и сега веќе надмина силата на економијата на Велика Британија и има потенцијал да биде рангирана 9-ти светската економија.
Сега тоа е повторно брзо растечки азиската економија се менува економскиот ефект на САД и Европа. Тоа е причината зошто САД почна повеќе поглед Азија и почна менувањето на нејзините економски близината на Европа и на Блискиот Исток, преку воспоставување земји Порос Транс пацифичка економска соработка.

Jokowi стана заплена две оски светска економска сила

Пекинг - Имплементација на самитот на АПЕК во 2014 година во Пекинг, Кина стана арена на интереси меѓу власта две вратило на светската економија, САД, од една страна со Кина и Русија од друга страна. Претседателот Joko Widodo (Jokowi) кои се нови за меѓународната сцена стана јаболко на раздорот меѓу нив.

Американците се приклучи Транс-Пацифик партнерство (Транс-Пацифик партнерство / ТЕ). РЕК е договор за слободна трговија што беше проследено со седумнаесет земји во азиско-пацифичкиот регион, исто така, беа проследени со некои земји-членки на АСЕАН, имено, Малезија, Сингапур, Брунеи и Виетнам.

Додека Русија влезе во азиско-пацифичкиот регион зоната за слободна трговија (Слободна трговска зона на Азија Пацифик / FTAAP). FTAAP се смета како обид кон Регионална економија интеграција (REI) за заеднички просперитет во регионот.

Претседателот на Република Индонезија Joko Widodo рече Индонезија не сакаше да биде само една фотелја на пазарот на економските интереси на големите држави, но дека најважно е соработка може да обезбеди вистинска корист на Индонезија.

"Се разбира, за пријателите, ако гледаме интересите погледне. Сопствена нашиот устав е активен. Сакам да се најде пријатели секој може донг, би тука- тука. Но, со рекорд на националните интереси, интересите на луѓето кои ги имаат под-обединета ", рече претседателот Jokowi, во понеделникот (2014/11/10) вечер.

Jokowi неутралност јасно видливи кога фото сесија со лидерите на самитот на АПЕК во 2014 година има Jokowi застана нападната од страна на американскиот претседател Барак Обама и кинескиот сојуз претседателот Кси Јинпинг и рускиот претседател Владимир Путин.

"Тоа е симбол, тоа мора да се прочита. Станавме заплена така LOH ", рече Jokowi додека открие значењето зад позиција.


Сметајќи Пацифик партнерство Транс
Aulia Рахман
Executif Директорот на Централниот Студија на Азија Пацифик (ЦСАП)
Посетата Jokowi претседателот на Соединетите Американски Држави го покренува многу шпекулации, особено со оглед на изјавата на претседателот кој изразува желба да се приклучат на Партнерството за Транс-Пацифик (ТЕ).

Тоа е многу луѓе сметаат дека надворешна политика кон Индонезија во моментов е да се упатат кон САД.

Но, за разлика од желбата да се приклучат на ТЕЦ или не, треба да знаеме дека денес, на садот за земјите во регионот Азија-Пацифик е многу потребно за соработка и економски развој.

"Но, за разлика од желбата да се приклучат на ТЕЦ или не, треба да знаеме дека денес, на садот за земјите во регионот Азија-Пацифик е многу потребно за соработка и економски развој"

Азија-Пацифик организации не треба да претставува политичката агенда на одредена земја, туку создавање на чувство на еднаквост на секоја земја, така што таа може да имаат корист сите земји-членки.

Значи, се поставува прашањето да одговори на изјавата на претседателот Jokowi кои сакаат да се приклучат на ТЕЦ е за тоа што стратешки предности кои може да бидат генерирани за Индонезија?

Пред да одговорите на овој случај, се разбира, ние треба да се проникне во врска со потенцијалот на она што е во сопственост на Индонезија во меѓународната арена.

Денес знаеме дека глобалната економија се менува од Атлантикот до ерата на ерата на Пацификот со тоа индиректно улогата на земјите азиско-пацифичкиот регион да бидат многу пресметува. Индонезија и сега е еден од најпознатите потенцијал да стане главен играч во регионот Азија-Пацифик.

Интерес во различни земји се покажа дека е решителна војна помеѓу силите на глобалната економија за да го добиете вниманието на Индонезија. Еден од нив е направено од страна нудат различни инвестициски фондови да се олесни на развојната агенда во земјата.

Еден потенцијален геополитичка позиција на Индонезија е многу стратешки да имаат четири од деветте задави точка (тесен теснец), кој стана главен поморски линии на светската трговија, кој е теснецот Малака, тектонскиот појас теснец, теснецот на Lombok и Макасар теснец.

Менувањето на економијата за Азија Пацифик регионот индиректно се зголеми обемот на дистрибуција на стоки за регионот Азија-Пацифик. Ова го прави на индустријализираните земји повеќе се потпираат на стратешка позиција на Индонезија.

Кога Индонезија беше подготвен зависност инфраструктурата и системот за дистрибуција mempuni разбира стабилна економии се повеќе ќе се зајакне.

Ова се гледа од страна на Jokowi со Индонезија како стожерот активирањето поморскиот свет. Да се ​​постигне ова, Индонезија бара соодветна развој поморски инфраструктура.

Да се ​​реализира изградбата на поморскиот инфраструктура е јасно бара значителни инвестициски фондови. Индонезија треба да ги прифатат земјите да учествуваат и да се реализира потенцијалот на Индонезија како морска оска на светот.

Од друга страна, се наоѓа во регионот Азија-Пацифик, кој долго време се разбуди soliditasnya имено АСЕАН. Од друга страна, Индонезија е една од највлијателните земји во регионот на АСЕАН дека има шанса за изградба на нови економски сили во Азија Пацифик ера.

АСЕАН цврсти цели мерливи економски успех е застрашувачки за различни моќни земји во светот. Затоа, способноста на Индонезија да се регрупираат во АСЕАН ќе се утврди на преговарачката моќ на Индонезија во очите на светот.

Посилниот преговарачката моќ на Индонезија, толку е поголема можноста за Индонезија да се зборува на меѓународни организации.

"Колку посилни преговарачката моќ на Индонезија, толку е поголема можноста за Индонезија за да говори во меѓународните организации"

Значи, кога ќе се вратам на преглед на Пацифик партнерство Транс од своето основање во фактот да се гледа како можност или закана.

Можности за успех на домашната агенда може да се добие, но, исто така, треба право предуслови.

Индонезија треба да бидат свесни дека кога се игра во арената на поширокиот регион, како што тоа мора да останат втемелени во АСЕАН. АСЕАН е најсоодветниот почетна точка Пред да оди понатаму во Пацифик партнерство Транс.

АСЕАН, бидејќи се очекува да биде "европски" на Азија ќе биде економски центар на Азија-Пацифик. На оваа свест, ако Индонезија сака да се прошири соработката во овој поглед да Пацифик партнерство Транс, Индонезија треба внимателно да размислат за степенот до кој позиција на Индонезија договарање во организацијата.

Гледаме дека Пацифик партнерство Транс е предводена од страна на САД, каде што стана балансирање чекор преку влијание на Кина во Азија Пацифик регионот.

Логично кога Индонезија приклучи Пацифик партнерство Транс е отворање на вратите за соработка со САД и нивните сојузници.

Можеби тука лежи слободни и активната политика се игра од страна на претседателот Jokowi. Да се ​​направи Индонезија како оската на поморскиот свет, Индонезија треба да бидат способни да се вратиме на големите земји.

Сепак, важно е да се запамети дека ние не може брзо да се донесе одлука да се приклучат или не, со оваа Транс Пацифик партнерство. Поради недостаток на јасност во врска со договори за соработка, како што ќе се преземат.

Барем постојат две работи кои ќе бидат на агендата на Пацифик партнерство Транс дека дерегулацијата на увоз-извоз, што значи проширување на пазарите и на протокот на инвестиции полесно.

Кога се разгледува потенцијалот во Индонезија денес е всушност повеќето итна потреба е развојот на поморскиот инфраструктура.

Одлуката дали да се приклучат Пацифик партнерство Транс треба да биде врз основа на силата на Индонезија во АСЕАН, како и поддршка на развојот на поморскиот инфраструктура.

Претседателот Joko Widodo најави пакет на економските политики
(BBC) - пакет на политики наменети да се движи назад економија
Претседателот Joko Widodo најави пакет економска политика, која содржи три чекори во Претседателската палата во средата (09/09).
Третиот чекор вклучува зголемување на конкурентноста на националната индустрија преку дерегулација, за спроведување на законот и бизнис сигурност.
Претседателот рече дека постојат 89 правила успее од 154 предложени. "Значи, ова би можело да се зајакне и да ги намали конзистентност прописи кои го отежнуваат индустрија", рече претседателот.
Вториот чекор е да се забрза на националните стратешки проект елиминира блокада, обезбедување на дозволи, завршување на изгледот, и забрзувањето на стоки и услуги.
И на крај, претседателот има за цел да ги зголемат инвестициите во сопственост сектор.
"Пакетот на економската политика ќе ја зголеми на реалниот сектор. Верувам дека во првата фаза од пакетот на економската политика ќе се зајакне националната индустрија, развој на микро индустрии, олесни интер-регионалната трговија, се стимулира туризмот, подобрување на благосостојбата на рибарите", рече тој.
Претседателот рече дека пакетот на економската политика е првиот пакет лансирана. Во вториот пакет, според Координативното министерот за економија, Nasution, ќе биде објавен во четвртата недела на септември.
Руралната економија
Меѓу голем број на чекори повика претседателот, се прават напори да се движат на руралната економија преку забрзување и поедноставување на користењето на селото средства за развој на инфраструктурата трудоинтензивни.
Претходно, во соопштението на владата на Предлог Законот за 2016 година Предлог-буџетот пред членовите на MPR / ДЗС, во август минатата година, буџетските алокации и трансфери за регионите и села ќе се подобри, така што поголем од трошење министерства и агенции.
Во нацрт-буџетот на 2016 година, трошоците на централната власт ќе достигне Rp 1339100000000000, со детали за трошење на министерствата и агенциите постигне не Rp780,4 трилиони и трошењето на министерствата и агенциите на Rp558,7 трилиони долари.
Трансфер до регионалните и руралните фондови достигна Rp 782, 2 милијарди долари. Фонд се состои од регионалниот буџет за трансфер Rp735,2 трилиони и село фондови достигна Rp47 трилиони долари.

Развој на инфраструктурата, се очекува да се вози на економијата на селото.
Благосостојбата на рибарите
Кога ќе се пресмета пакет економска политика, исто така, се споменува и благосостојбата на рибарите. Економски Координативното Nasution министерот рече дека ќе има политика на ТНГ за рибарите.
Nasution посочи дека ако рибар на море трошат 30 литри дизел вреди Rp207.000, а потоа со помош на конвертор алатка рибарите ТНГ само ќе издаде Rp62.100. Така што, кога ќе стане 10 килограми риба рибарот претпоставувајќи вреди Rp20,000 по килограм, тој ќе добие профит од Rp137.900.
"Тоа ќе го зголеми производството на уловена риба истовремено подобрување на благосостојбата на рибарите", рече Nasution.
Се очекува да го објави пакет на економската политика, јавни приходи ќе се зголеми куповната моќ зајакната.

Економската политика пакет волумен две трим лиценцирање
Според Блумберг, на рупии однос на американскиот долар во вторникот (29/09) го допре Rp14.818 на $ 1.
Индонезиската влада објави две фази на пакетот економска политика содржи голем број на мерки за надминување на пречките за инвестиции и лиценцирање.
Мерките што беа објавени во согласност со областа на работата на голем број на министерства, вклучувајќи го и Министерството за животна средина и шуми и на Министерството за финансии, во вторникот (29/09).
Во Министерството за животна средина и шумарство, на пример, тврди министерот Шити Nurbaya ќе ја направи четири дозволи користење на дрва во шумата во производство лиценца име "дозволата за работа Дрвени.
Подоцна во доменот на Министерството за финансии, министерот за Бамбанг Brodjonegoro рече дека ќе обезбеди даночни олеснувања за извозниците на цвеќиња кои постојано извоз приливи (dhe) во банки во земјата за долго време.
Стартување на економскиот пакет доаѓа во услови на пад на акциите и на девизниот курс.
Според Координативното министерот за економија Nasution, политиката пакет том е фокусирана на практичноста и фискални капацитети за да се поттикне протокот на инвестиции во Индонезија.
"Ние не треба многу сега, што е важно удар. Еден брз удар на инвестиции сервис", рече Nasution.
Секретар на кабинетот Pramono Agung рече дека централната влада ќе укаже на локалните власти за да се скрати процесот на правење на бизнис лиценца.
"Сето ова е да се даде позитивен сигнал за заедницата и за соседните земји кои индонезиски пријатели со секој кој сака да инвестира во Индонезија", рече Pramono.
Две фази од пакетот за политика беше издадена три недели по првиот пакет политика беше објавен на 9 септември минатата година.
Првиот пакет вклучува зголемување на конкурентноста на националната индустрија преку дерегулација, за спроведување на законот и бизнис сигурност.
Пакет доаѓа во услови на слабеење на рупијата. Според Блумберг, на рупии однос на американскиот долар во вторникот (29/09) го допре Rp14.818 на $ 1.
Три точки за тома економски пакет 3
Jokowi влада најави економски пакет волумен 3. Како содржината на пакетот се заврши?

Секретар на кабинетот Pramono Agung испорачани воведната најава за економската политика Пакет III, во кабинетот на претседателот, Џакарта, 7 октомври
Секретар на кабинетот Pramono Agung испорачани воведната најава за економската политика Пакет III, во кабинетот на претседателот, Џакарта, 7 октомври

Џакарта, Индонезија - Економскиот тим на претседателот Joko "Jokowi" Widodo најави економски тома пакет 7 3, среда, октомври. Пораката се зајакне конкурентноста на светот на бизнисот, во екот на економската криза.

"Ние сметаме дека овој пакет политика трето ниво" удар ". Хасани чувствуваме денес, каде што на рупијата ги зајакна значително ", изјави главниот секретар на кабинетот Pramono Agung Wibowo, во Државниот дворец во средата попладне.

Министерот за економски Координативното Nasution додаде дека во третиот том на овој пакет е мотив да ги намалат трошоците на компанијата.

Еве, три важни прашања поврзани со економскиот пакет.

Намалување на цената на горивото на нафта (BBM), гас и електрична енергија

Цената на воздухопловството гориво, течен нафтен гас (ТНГ) 12 килограми, и ефективна Pertalite Pertamax надолу од 1 октомври, 2015 година.

Цената на дизел горивото е намален за 200 Rp за литар, така малопродажната цена на субвенционирани видови дизел гориво ќе биде Rp 6.700 литар.

Намалување на цената на дизел горивото ќе се применуваат и на видот на горивото на Несубвенционираните дизел.

Повисока цена на горивото останува на Rp 7.400 литар (Јава, Мадура, Бали) и Rp 7.300 (надвор од Јава, Мадура, Бали). Новата цена ќе важи од октомври до декември 2015 година.

Цените на бензинот. Во цената на фабриката од нови гасни полиња се утврдени во согласност со куповната моќ на индустријата ѓубриво, кој изнесуваше САД $ 7 MMBtu (милиони Британци термички единици). Додека цената на гас за другите индустрии (како што се петрохемиската, керамика итн) ќе се намали во согласност со способноста на нивните индустрии.

Е овозможена од страна на намалување на цената на бензинот на ефикасноста на системот за дистрибуција на гас, како и намалување на државните приходи, или неданочни приходи (без данок) гас.

Сепак, Владата смета дека падот на цените на гасот нема да влијае на висината на приходите кои стануваат дел од гасната компанија соработка Договор. Намалување на цената на гасот за индустријата ќе биде применлив од 1 јануари 2016 година.

Цена на електричната енергија. Електрична енергија стапки за индустриските потрошувачи i3 и I4 ќе се намали за 12 долари - 13 долари по kWh по падот на цената на нафтата (Автоматско прилагодување на тарифа). Дисконтната стапка ќе биде даден до 30 проценти од потрошувачката на електрична енергија на полноќ (23:00) до утро (08:00), кога товарот на електроенергетскиот систем е на ниско ниво.

Владините стимулации одложување на плаќањето на сметката за електрична енергија и до 40 проценти од сметката за електрична енергија првите 6 или 10 месеци, и во индустријата може да ја исплати постепено. Ова се однесува конкретно на трудо-интензивните индустрии, како и индустриска конкурентност е слаба.

Проширување приемник претприемачи Народна Бизнис кредитни (KUR)

Да се ​​подобри пристапот на претприемачите за банкарски кредит, преку програмата KUR, Владата ги намали каматните стапки KUR од околу 22 отсто до 12 отсто.

Во пакетот на оваа политика, на семејствата кои имаат постојан приход, може да добиете KUR за продуктивни бизнис секторот.

Со оваа политика, банките KUR управувано проактивни напори да им понуди на засегнатото лице, така што ќе се зголеми учесниците KUR додека поттикнување на растот на новите претприемачи.

Поедноставување на расчистување на земјиштето во инвестициони активности

Во секторот на земјиштето, на Министерството за земјоделство и планирање / Национална агенција за просторни земјиште, ревидирање на Регулативата бр 2 2015 на услуги стандарди и регулативи Земјоделски, просторно и земјиште во инвестициска активност.

Некои супстанци нов аранжман кој вклучува работи како што се:

a. Жалителот се добијат информации за достапноста на земјиштето (оригиналната 7 дена до 3 часа);

b. Сите барања кои се регистрирани како форма на сигурност за барателите на достапност и користење на земјиштето планови. Писма објавени во рок од 3 часа.

c. Комплетноста на лиценцирање начелата дадени во форма, на предлогот, основањето на компанијата, над правата на земја да биде предуслов за започнување на активностите на терен. Постојат обврски кои можат да бидат проследени со пред издавањето на Уредбата за користење на земјиштето права.

d. Временскиот период на одржување (услов треба да се заврши):

Авторски Guna Usaha: од 30-90 дена до 20 работни дена (до 200 хектари), или 45 работни дена (> 200 хектари)
Продолжување / обнова HGU: 20-50 дена до 7 работни дена (до 200 хектари), или 14 работни дена (> 200 хектари)
Барање Брокерите / Право на користење: 20-50 работни дена до 20 работни дена (до 15 хектари) или 30 работни дена (> 15 хектари)
Продолжување / обнова Брокерите / Право на користење: 20-50 работни дена до 5 работни дена (до 15 хектари) или 7 работни дена (> 15 хектари)
Земјиштето права: 5 работни дена за 1 работен ден
Порамнување на жалбата: 5 работни дена до 2 работни дена
д. До продолжување на правата за користење на земјиштето беа врз основа на оценка на управување и користење на земјиштето (вклучувајќи огромното ревизија) од страна на релевантните земјата веќе не се користи како почетна барања петицијата.

Постар заменик-гувернер на Банката Индонезија Adityaswara Мирза, изјави дека сегашната ситуација на финансиските пазари е подобрена поради надворешни и внатрешни фактори.

Надворешните фактори, Мирза, изјави дека бројките на економијата на САД се соочува со малку на слабост, особено во секторот на трудот. Од друга работа е последица на растот на каматните стапки почнуваат да се префрлат. "Првично многу учесници на пазарот се предвиди пораст на каматните стапки на Банката на федерални резерви во октомври или декември, но очигледно се промени неговото предвидување во четврт 1 или 2 од следната година", рече Мирза.

Оваа промена доведе до пресврт, така што на шпекулантите кои некои месеци претходно купил долари порано, сега е да ги намалат загубите.

На внатрешните фактори, на пазарот се одговори позитивно на пакет политиката kkonomi прв, втор и трет. Овие пакети се покаже посветеност на Владата за економски реформи.

"На долг рок, пакетот политика која ќе бидете во можност да ја намали инфлацијата", рече Мирза.
Владата започна четвртиот пакет на економската политика
Работници благосостојба стана фокус на пакетот политика ова време
Џакарта, Индонезија - Владата отпочна со пакет од четири тома на економската политика на Четврток, Октомври 15, 2015 година Главниот фокус во пакет политиката овојпат е благосостојбата на работниците и на развојот на микро, мали и средни претпријатија (МСП).

За да се обезбеди благосостојба на работниците, Владата ќе спроведе нова формула за пресметување на износот на Провинцискиот минимална плата (УМП)

"Државата постои за да се обезбеди на работниците да не се падне во ниска плата, но, исто така, работодавачите имаат осигурување", рече Координативното министерот за економија Nasution во неговата прес-конференција.

Како што за развој на секторот на МСП, pemerintahkan назад предложениот план за дистрибуција да се релаксираат на Народна Бизнис кредитни (KUR) и да обезбеди кредити за обртни средства за мали и средни претпријатија производители извозни стоки.

Еве некои точки во пакет четвртиот економска политика како што се претставени од страна на Nasution, министерот за труд и министер за финансии Ханиф Dhakiri Бамбанг Brodjonegoro,

Координативниот министер за економска Nasution:

1. платите на работниците, секако, одат нагоре, секоја година.

2. Државата постои за да им помогне на работниците да се намали товарот на трошоците за неговиот живот со безбедносна мрежа во форма на издавање на која Индонезија Смарт картичка и картичка Здрава Индонезија.

3. Формула УМП: Минимална плата оваа година плус стапката на инфлацијата и економскиот раст (во проценти). Оваа формула не се однесува во осум провинции дека сегашните минималната плата е се уште под животни потреби (KHL).

За осум на покраината, ќе им се даде преоден период од четири години. За четири години, минималната плата ќе се здобијат има дополнителни прираст за да надомести за маргина со вредност од KHL

Министерот за вработување Ханиф Dhakiri:

1. Оценка на животни потреби (KHL) ќе се врши на секои пет години. Тоа е затоа што се наведува во истражувањето на Државниот завод за статистика (БПС), промени во потрошувачката на моделите се случи на секои пет години.

2. Во иднина, не постои обврска за компанијата да воспостави структурата и обемот на платите. Тоа значи дека платите треба да се смета меѓу работоспособните, компетентност, образование, достигнување и перформанси. Тоа ќе се регулира во самата регулатива.Министерот за финансии, Бамбанг Brodjonegoro:

1. Во врска со кредити за обртни средства за мали и средни претпријатија производители извоз на стоки, индонезиски финансирање на извозот агенција (LPEI) имаат направено мапирање. Резултатот има 30 компании кои имаат потенцијал да добие кредити за обртни средства.

Даночни олеснувања па се фокусираат на пакетот економска политика Том V
Пакет на владината економска политика ќе продолжи да се зајакне економската стабилност во време на светска економска криза која, исто така, влијае на Индонезија, потврди, рече претседателот Joko Widodo по одреден состанокот на владата во четвртокот попладне (22/10).
Nasution министерот за економски работи во канцеларијата на претседателот најави пакет на политики за економски том 5, во Џакарта Четврток 22 октомври, 2015 (ВОА / Andylala).
Nasution министерот за економски работи во канцеларијата на претседателот најави пакет на политики за економски том 5, во Џакарта Четврток 22 октомври, 2015 (ВОА / Andylala).


Пакет за економската политика 4 Фокус Проблем Плати и Народна Бизнис кредитни

ЏАКАРТА
Владата издаде пет тома пакет економска политика за унапредување на домашната економија. Пакет на политиката која се фокусира на владините стимулации поврзани со намалување на даноците.

Министер за економски прашања Nasution во претседателската канцеларија во Џакарта, во четвртокот (22/10), изјави првиот политика е прашање на даночно олеснување стимулации во ревалоризација на средствата на компанијата, и во претпријатијата во државна сопственост (ПДС) и приватни забави. Nasution рече во текот на компанијата не сакаат да се направи на ревалоризација на средствата, бидејќи даночната стапка е доволно висока. А тој рече: ако ревалоризација на средствата ќе се направи, особено за имот средства, тоа може да се направи од вредноста на средствата на компанијата се зголеми.

"Па, ако тие го прават ревалоризација тогаш, тоа ќе се зголеми нивниот капацитет. Тоа ќе создаде капацитет и финансиско работење се зголеми за значителен износ. Всушност тој беше во подоцнежните години може да се направи поголем профит. Вкупно средства ќе се зголеми. Велат дека 100%, или 200 %, тоа би можело да биде повеќе ", рече Nasution.

Истото беше пренесено од страна на министерот за финансии Бамбанг Brodjonegoro, со наведување на ревалоризација е корекцијата на вредноста на средствата на претпријатието, во согласност со тековната објективна вредност. Бамбанг објасни, обично данок на доход (ДДВ) за целите на ревалоризација на средствата врзан за 10 отсто, но се намали стапката на одреден период.

"За даночните обврзници (РП), при поднесувањето на ревалоризација на средствата до 31 декември 2015 година износот на специјални цени Крајниот данок ревалоризациони приходи е од нормалното 10% до 3%. Ако поднесени во периодот од 1 јануари до 30-ти јуни 2016 година, износот на надоместокот е 4%. При поднесувањето на 1 Јули до 31 декември 2016 година, конечниот износ на повластена стапка на данокот на доход на 6% ревалоризација ", рече Бамбанг.

За вториот пакет на политики во обем 5 е избегнување на двојното оданочување за колективно инвестирање договор со инвестициски фондови недвижности или попозната како REITs (Инвестирање во недвижности Верувај). Според Бамбанг вклучува обични хартии од вредност издадени од страна на компанијата со кауција или основните средства како што се сопственост или инфраструктура.

Бамбанг додава: "Со ПМК дека ние наскоро ќе ги помине следните недела, а потоа двојно оданочување, особено за компании со посебна намена akandihilangkan биде единствен даночен. Така што се очекува присуство на овој инструмент КИК поразителни може да се појави во индонезискиот главен град на пазарот, и да привлече инвестиции за Ова беше направено во странство. "

Во меѓувреме, финансиски услуги (ФСА), исто така, излезе со нова политика која е фокусирана на исламското банкарство. Претседател на Управниот одбор на комесари FSA, Muliaman Д. Адад, новата политика е важно, бидејќи четири претходниот пакет политика објавени од страна на FSA, Банката Индонезија (БИ), а Владата допрва треба да стигнат на целиот финансиски сектор.

Според Адад, на шеријатот индустрија не добил дел.

"Прво, е леснотијата на производи и активности на исламските банки. Механизмот на лиценцирање и трошоци исламски производи ќе биде лесно. Со disederahanakan, тогаш нема потреба да се побара дозвола мора да испрати писмо поради шеријатскиот производи ќе биде кодифициран во една книга. Ако веќе постојат на производи, тоа не е неопходно лиценца повторно, само да го пријави ", рече тој.

Механизам за лиценцирање и други производи се вклучени во полето на примена на шеријатот понатаму Адад, вклучуваат злато пешак шеријатот, што исто така не треба да се побара дозвола.

На прес-конференцијата присуствуваа и неколку министри, меѓу кои и министерот за економски прашања Nasution, Координативното министерот за поморска Ризал Ramli, гувернер на Банката Индонезија Agus Martowardojo, министерот за финансии Бамбанг Brodjonegoro и претседател на Управата за финансиски услуги ФСА Хадад Адад беше - Претседателот Joko Widodo изјави дека Владата ќе направи се што е можно за да се зајакне економската стабилност во време на светска економска криза која, исто така, влијае на Индонезија.

Претседателот, исто така, обезбедува на пакетот економска политика на владата ќе продолжи.

"Затоа, на пакетот ќе продолжи да се продолжи со Банката, исто така, Индонезија со FSA. Од 1,2,3,4,5 ќе се продолжи со 6,7,8 можеби и до 100. Можеби до 300 безброен 200. Можеби. Но, јасен, конзистентноста на нашето време се бара да даде силен впечаток дека нашата намера да се трансформира на основите на националната економија. Што секако сакаме јавноста и бизниси знаат дека ние ќе продолжиме да работиме регулатива mereform и бирократизирање ", рече претседателот. (ВОА)

Шестиот економски пакет за "предградие"
Специјални економски зони се очекува да се оживее економијата во руралните средини.
Шест фази на пакет на економската политика, меѓу другите, во режија, во обид да се движи економијата во едно предградие, рече министерот за економски прашања Nasution.
Покрај тоа, министерот за координирање (Координативното) економски прашања Nasution изјави пакет економска политика тоа време, исто така, се фокусира на даноците, управување со водните ресурси, и медицината.
"Едноставно кажано, преку овој пакет, постојат некои области во областа е утврдено дека се на специјална економска зона (Sez), чија главна цел е да се процес на постојните ресурси во регионот и пошироко", рече Nasution во неговата канцеларија, во четвртокот (5/11) ,
Специјални економски зони

Tanjung Lesung (Banten)
СЕИ Mangke и Tanjung Апи-апи (Северна Суматра)
Palu (Централна Сулавеси)
Bitung (Северна Сулавеси)
Mandalika (Вест Nusa Tenggara)
Morotai (Северна Maluku)
Måløy Batuta Транс Калимантан (Калимантан Barat).
Значи овие осум економски зони основани од владата прописи во конкретни области кои ќе бидат развиени, имено Tanjung Lesung во провинцијата Banten, Сеј Mangke и Tanjung Апи-апи (Северна Суматра), Palu (Централна Сулавеси), Bitung (Северна Сулавеси), Mandalika ( Вест Nusa Tenggara), Morotai (Северна Maluku), и Måløy Batuta Транс Калимантан (Калимантан Barat).
Даночното ослободување
Во специјални економски зони, кои се предвидени различни објекти на даночни олеснувања, особено во индустриите кои обработуваат локалните ресурси околу КЕК и да се исполнат одредени барања.
"Ова е за да се поттикне на усогласување на бизнисот и индустријата, климата е добра", рече Nasution.
Nasution рече дека политиката тоа време, исто така, вклучуваат управување на водните ресурси, како и прашања поврзани со храна и лекови се постапува BPOM.
Владата на претседателот Jokowi досега има вложено пакетот од шест економската политика.
На управувањето на водните ресурси, владата се базираше својата политика за одлуката на Уставниот суд, кој не дозволува комерцијални управување на водните ресурси од страна на приватниот сектор.
Меѓутоа, кога одлуката на Судот надолу, Владата даде дозвола на различни компании, а не само флаширана вода компанија.
Затоа, рече Nasution, компаниите ќе продолжи да работи во согласност дозволи "до истекот на рокот на дозволата или додека не се нови закони".
За регулирање на храна и лекови, Nasution изложуваат лиценца поедноставување дрога увоз.
Ова е пакет од шест економски политики спроведувани од страна на владата откако претседателот Jokowi направи prombakan кабинет.
Diiluncurkan првиот момент, Nasution рече дека пакет економски реформи што се потребни за да се вози на економијата се забавува.

Агро артикли 5 Индонезија МЕЃУНАРОДНОТО
Треба да се гордееме врти некои земјоделски производи и насад Индонезија е многу глобални. Во услови на сегашната прелевање на увозот на стоки за широка потрошувачка од странство, земјоделството и плантажа артикли се 'уште е на стоките во меѓународната арена. Овој пат ние ќе се разгледа малку околу 5 индонезиски земјоделски насади и стока во светот.

Палминото масло
Индонезија се поставил себеси како производител на сурова палминото масло во светот. Индонезија во 2011 година доминираат во светскиот пазар на сурова палминото масло за 47% да го надмине Малезија во 2 место со 39%. Извозот на палминото масло може да придонесе девизи на 14 милијарди долари земјата во 2010 година и се очекува значително да се зголеми од година ketahunnya.

2. Зачини

Од памтивек, Индонезија е познат по своите зачини. Зачински растенија кои почива во Индонезија за привлекување на други народи да menguasainnya. Неизбежно е дека во минатото многу странски држави богати како резултат на зачини од Индонезија, која има многу висока вредност. До сега, Индонезија е главен извозник на зачини во светот, вклучувајќи ги и морско оревче (бр. 1), цимет (бр. 1), каранфилче (бр 1) и бибер (бр. 2).

3. Какао

Индонезија е број 3 во светот какао по Брегот на Слоновата Коска и Гана. Производство продолжува да расте во просек за 3,5% на годишно ниво, до 2014 година на Владата се залага за поразување на двете земји за прв ранг, како најголем светски производител на какао. Во 2010 година производството на какао индонезиски достигна 574.000 тони, што изнесува 16% од светското производство на какао, а Брегот на Слоновата Коска во прв ред со 1,6 милиони тони, што изнесува 44%.

4. Гумени

Индонезија е втора по Тајланд, како снабдувач на сурова гума. Постои спомене Индонезија како џвакање арапски свет. И покрај поразот во однос на бројот и продуктивноста на гума насади, но индонезискиот гумени наметнат како победа на квалитетот во текот на гума од Тајланд. Во 2011 година, производството на гума во Индонезија достигна 2,8 милиони тони.

5. Кафе

Индонезија во моментов е рангирана како трета како продуцент светот кафе под Бразил и Колумбија. Производството на кафе Basarnya Индонезија годишно во просек околу 600 илјади тони. Од оваа бројка може да снабдување Индонезија 7% од кафето во светот.
Производство на потпора од вредност
Menpar рече Индонезија супериорен во однос на туристичките дестинации, цената на конкурентна туристичка и туризмот приоритети.

Индонезија Значи производителите сектор потпора туризам DevisaGili Lawa Dalat, Lombok, Индонезија (Микеле Westmorland / Corbis)
Министерот за туризам Arief Јахја рече дека Владата повторно воспоставување на туризмот како еден од главните сектор, со водечки сектор за девизи носител Индонезија.

Таа е поставена во посебен затворен состанок на туризмот во Bogor Претседателската палата, во понеделникот (16/2), и ги претстави на отворањето на Националната конференција на Здружението на индонезиски хотели и ресторани, во вторникот (17/2).

"Влијанието на таквата определба, кога регионот е наместен да биде национален стратешки области, овој сектор ќе го поддржи планот кој, на пример, Министерството за јавни работи ќе ги поправат патиштата", рече тој.

Тој додаде дека Индонезија всушност има предности во однос на туристичките дестинации, цената на конкурентна туристичка и туризмот приоритети.

А од друга страна, пак, Ариел откриено од страна на податоците Патување и Туризам Индекс Конкурентни составена од страна на Светскиот економски форум, Индонезија е на ранг 70 од 140 земји.

"Ние ќе го поправат недостатоците на туризмот како туристичка инфраструктура, информатичката технологија и туризмот, како и хигиенски", додаде тој.

Ова, додаде тој, најголем предизвик. Дека се надева оти индонезиски туризам ќе расте брзо и да стане столб индустрија на Индонезија во прилог на нафта, гас и нафта дланка.

ТКИ Придонесе Државен девизен по втор по големина на нафта и гас
девизните изведен од индонезиски работници (ТКИ), сепак, се рангираше на второто само на секторот за нафта и гас (нафта и гас).

Во 2009 година сам странски работници мигранти преку испорака на дознаки во земјата САД достигна $ 6617000000.

"Работниците мигранти придонесуваат за девизниот втор по големина по нафта и гас", рече претседателот на време смена (PAW) Комората за трговија и индустрија (Кадин) Ади Putra Тахир во Националниот семинар разоткриваат поставеност и заштита на работниците во странство, во Bidakara Хотел, Џакарта, средата (2/6).

Тој рече дека ставањето политика и заштита на индонезиски работници (ТКИ) сè уште не е оптимално. Па тој рече revamping проблемот на поставување и заштита на работниците мигранти треба да биде добро организирана национално движење и синергија.

"Очекувам ова да биде национално движење, уредни, чинители мора да пешачат синергетски. Треба внимание од вработување, поставеност, па дури и заштита ", рече Ади.

Според Ади, бројот на работници кои работат во странство не може да се одвои од работен однос од страна на владата се уште е ограничен. На стапката на економски раст се проценува на околу 6% се уште не е укината од достапноста на работни места во земјата.

Врз основа на податоци од Министерството за надворешни работи на бројот на работници кои работат во странство достигна 3.246.000 луѓе се шири низ многу земји. Од таа сума од 2009 случаи на проблематични печалбари достигна 69 004 луѓе.

Индонезија може да ги стави на странски работници (ТКИ) до 10 милиони луѓе, или околу пет проценти од населението.

Ова беше откриено од страна на претседателот на Постојаниот комитет за вработување на надворешни работи на Стопанската комора, Nurfaizi, на семинарот за работниците мигранти во организација на Стопанската комора во Џакарта, во средата (2/6).

Nurfaizi кој е и претседател на Здружението на Корпоративни услуги ТКИ (APJATI) беше во споредба со Филипините, која го стави 10 проценти од населението на работа во странство.

"Резултатите, Филипини raked разменат до 15 милијарди долари годишно и да стане најголем производител на целиот девизните генерирани од страна на Филипините Владата", рече тој.

Во рок од пет години, рече тој, ставањето на работниците мигранти достигна четири милиони луѓе, и е наменет за да се зголеми за четири милиони луѓе во текот на следните две години.

"Тоа е кога поддржан од сите партии и конзистентен влада обврска", рече тој.

Зголемување на бројот на работниците мигранти со раст од 21 отсто на годишно ниво од 2004 година, кој изнесува 380 690 луѓе во 696 743 луѓе во 2007 година со земја на дестинација на Блискиот Исток и Азија Пацифик.

Nurfaizi рече поставување на работниците мигранти во неформалниот сектор се уште доминираат со 78 проценти, додека пласманите за Азија Пацифик регионот во формалниот сектор би можела да достигне 52 проценти во последните години.

Во принцип, вели тој, има зголемување на бројот на работниците мигранти кои не само што се смета за успех на програмата ТКИ поставеност, но, исто така, зголемување на бројот на работна сила што е пропорционална на достапноста на работни места во земјата.

Наведувајќи Kemnakertrans податоци, генерален директор на Протоколот и конзуларни работи при Министерството за надворешни работи, Љутфи Рауф, изјави дека имало 2,8 милиони работници мигранти во периодот 2005-2009 со "дознака" (дознаки на работниците мигранти во земјата) достигна 6617 долари во 2009-69 004 печалбари проблематична текот на 2009 година.

Во текот на 2009 година, Министерството за надворешни работи во координација со индонезиската Претставничкиот бара успешно остварување на основните права на работниците кои се соочуваат со проблеми во странство со основните права на собраните достигна 326 495 438 750 американски долари, а Сингапур долари.

Во периодот јануари-мај 2010 година, Министерството за надворешни работи и претставниците на индонезиски успешно го олесни исполнувањето на основните права на работниците мигранти колку што е 156 416 долари, Rp185.736.941, Обединетите Арапски Емирати Дирхам 1,845, 4,800 ријали и 140.000 долари Сингапур.

За случаи на работниците мигранти вклучуваат неисплатените плати, сексуално малтретирање, се исплаќаат пониски плати, малтретирање, убиства, повреди на работа, "трговија со луѓе" (трговија), имиграција повреди, и така натаму.

Љутфи рече пречките со кои се соочуваат во заштитата на граѓаните, меѓу другите, непочитување на правилата и прописите, владата на Индонезија не оствари билатерални договори со сите земји на работниците мигранти, испраќање на нелегални работници-мигранти, како и работници кои не се надлежни.

Министерот за надворешни работи на Марти Natalegawa во расправа со Комисијата I од Претставничкиот дом на 2 Декември 2009 година, рече дека прашањето на заштитата на индонезиски државјани во странство се приоритет Министерство за надворешни работи.


Индонезиски економија 9 пласман на Светското
Mediawarga.info - Светската банка е рангирана Индонезија како 9-ти по големина економија во светот. БДП на Индонезија од страна на крајот на 2014 година достигна САД $ 2550000000000. На оваа позиција се префрлат на БДП на Велика Британија беше само US $ 2400000000000.
Економската вредност се пресметува како резултат на споредба на куповната моќ на стоки и услуги во една земја, од типот на стоки или услуги со користење на истата валута во американски долари. Овој термин е познат како паритетот на куповната моќ (ПКМ). На пример, Економист примена на методот на пресметка врз основа на цената на Мекдоналдс, познат како "Индексот на Биг Мек".
Економист ДБС банка, Ганди Cahyadi рече дека центарот на светската економија сега се свртува од Америка и Европа до Азија. Напредок во Азија растерала идејата дека американската економија се уште е најголема сила во светот, која раководи глобалниот раст. Според резултатите од истражувањето на Велика Британија, во иднина, Азија ќе се создадат еднакви економски џин Германија на секои три години. Првиот нов економски џин, се очекува да се случи во 2023, второ место во 2031 и третото место во 2038 година.
РИ економски ќе ги надмине Австралија и Јужна Кореја во 2030 година

Liputan6.com, Џакарта - Економија Соединетите Американски Држави (САД) предвиде продолжи да се покаже својата доминација во 2030. Во меѓувреме, економиите на некои земји во развој, исто така, се очекува да се доживее пораст со оглед на некои европски земји, всушност, ќе се лизга во долниот ред.

Според американското Министерство за земјоделство, земјата на Чичко Сем се очекува да остане лидер на светската економија со бруто-домашниот производ (БДП) во следните 15 години се предвидува да достигне $ 24800000000000, што претставува зголемување од САД $ 8000000000000 во споредба со предвидувањата на БДП во овогодинешниот US $ 16 8 трилиони долари.

Во меѓувреме, во втората позиција е окупирана од страна на Кина со својот БДП ќе се зголеми двојно прогноза за оваа година во САД 22200000000 $ и да помогне во намалување на економскиот јаз меѓу САД и Азија воопшто.

На трето место е окупирана од страна на Индија се предвидува дека во 2015 година само заврши петти најголем БДП во светот. А во следните 15 години, Индија се очекува да надмине Бразил, Англија, Франција, Германија и Јапонија. Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) соопшти дека земјата ќе имаат најголем работната сила во светот во следните 15 години.

Додека Јапонија е осуден да биде помалку среќните земји. Бидејќи по својата економија порасна во 1990-тите и доживеа стагнација фаза, економскиот раст на Јапонија ќе биде бавен, принудувајќи Јапонија рангирањето падна на четвртото место на листата на земји со најголема економија во светот до 2030 година.

"Јапонија е важна лекција што колку брзо ќе можат да го доживеат сродни деградира економска структура", рече главниот економист на ЈП Морган Брус Kasman како што е цитирано од страна на Блумберг, во неделата (2015/04/12).

Покрај Јапонија, Франција, исто така, предвидува дека ќе се откажат од три позиции да се рангира 8 со PBD на САД трилиони $ 3.3 и Италија падна за две места на 11. позиција со БДП од САД $ 2300000000000.

Во меѓувреме, Индонезиски економија е предвидено да биде рангирана 13 во листата на земји со најголема економија со БДП од САД 2100000000000 $ во 2030 година, во текот на Австралија на позиција 14 и Јужна Кореја на 15-тото место со БДП од САД $ 1900000000000.

"Постои многу неизвесност. Дали Кина во можност да расте 4 проценти и 6 отсто, постојат многу работи кои треба да се погледне што ќе биде во глобалната економија. Или дали Индија може да порасне за 3 проценти и 8 отсто. Ова е голема разлика кога ќе ги комбинирате во време стара ", рече тој.

Севкупно, Јамајка е предвидено да биде најниска позиција да фрли колку што е 13 136 да се позиционира во 2030 година Додека Уганда ќе стане држава со најголем напредок бидејќи се искачи 18 редовите на позицијата 91.


1 comment:

  1. Do you need loan to start up your personal business? if yes kindly contact this email: finance_institute2015@outlook.com bellow.

    E hiahia ana koe taurewa ki te timata ake koutou mahi whaiaro? ki te ae aroha whakapa tenei imera: finance_institute2015@outlook.com raro

    ReplyDelete