!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Thursday, November 19, 2015

Indonesialainen talouspolitiikka paketti työntää maailmantalouden voimaan

Ratsastaa ei päättynyt (382)

(Osa kolmesataakahdeksankymmentäkaksi, Depok, Länsi-Jaavalla, Indonesiassa, 12 marraskuu 2015, 19:05 pm)


Indonesialainen talouspolitiikka paketti työntää maailmantalouden voimaan

Indonesian presidentti Joko Widodo on käynnistänyt paketti kuuden talouspolitiikan odotetaan lisääntyneen kotimaisia ja ulkomaisia investointeja, ja edistävät talouskasvua tasaisesti Indonesiassa.
Yksi esimerkki, kun kansantalous kasvoi vain 4,5 prosenttia vuodessa, sitten vuonna 2015 kalatalousalan kasvoi kahdeksan prosenttia ja maatalousalan kasvoi keskimäärin yli 6 prosenttia, vaikka vapauttamista kuudennen paketin talouspolitiikkojen ja seuraa Seuraava vaihe talouspolitiikan paketti, niin se ei ole mahdollista vuonna 2030 Indonesiassa tulee ylittämään taloutta Australian ja Etelä-Korea, Indonesia ja jopa nyt jo ylittänyt vahvuus maan talouden ja on mahdollista luokittelun 9. maailmantalouteen.
Nyt se on jälleen nopeasti kasvava Aasian talouden on siirtymässä taloudellinen vaikutus Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Siksi Yhdysvalloissa alkoi enemmän silmäyksellä Aasiassa ja alkoi siirtää sen taloudellinen lähellä Eurooppaa ja Lähi-idän perustamalla Poros Trans Tyynenmeren alueen taloudellisen yhteistyön maissa.

Jokowi tuli takavarikointi Kaksi Axis Maailman taloudellinen vahvuus

Peking - täytäntöönpano APEC: n huippukokouksen vuonna 2014 Pekingissä, Kiinassa tuli areenalle etujen välillä akseliteho maailmantalouden, Yhdysvallat toiselta puolelta Kiinan ja Venäjän välillä. Presidentti Joko Widodo (Jokowi), jotka ovat uusia kansainvälisesti tuli kiistakapula välillä.

Amerikkalaiset liittyi Trans-Pacific Partnership (Trans-Pacific Partnership / TPP). TPP on vapaakauppasopimus, joka seurasi seitsemäntoista Aasian-Tyynenmeren myös niiden jälkeen joitakin ASEAN-maiden, eli Malesia, Singapore, Brunei, ja Vietnam.

Kun Venäjä tuli Aasian ja Tyynenmeren vapaakauppa-alueen (Free Trade Area Asia Pacific / FTAAP). FTAAP pidetään pyrkimystä aluetalouden Integration (REI) jaetun vaurauden alueen.

Tasavallan presidentti Indonesian Joko Widodo sanoi Indonesia ei halua olla vain vetää markkinoista taloudellisia etuja suuria maita, jotka mutta tärkeintä on yhteistyö voi tarjota todellisia etuja Indonesiaan.

"Tietenkin, jos tarkastelemme etuja etsiä ystäviä. Meidän oma vapaa perustuslaki on aktiivinen. Haluan löytää ystäviä kuka tahansa voi dong, olisi jäljem- täällä. Mutta ennätys kansallisen edun, ihmisten etujen olemme alle-united ", sanoi presidentti Jokowi, maanantai (10.11.2014) yö.

Jokowi puolueettomuus selvästi näkyvissä, kun kuva istunnon johtajien kanssa APEC: n huippukokouksen vuonna 2014. Siellä Jokowi seisoi tukena Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ja Kiinan presidentti Xi Jinping liitto ja Venäjän presidentti Vladimir Putin.

"Se oli symboli, se on luettava. Meistä tuli takavarikointi niin Loh ", sanoi Jokowi kun paljastaa merkitys takana asentoon.


Ottaen Trans Pacific Partnership
Aulia Rahman
Exécutif johtaja Keski Tutkimus Aasia (CSAP)
Jokowi presidentin vierailusta Yhdysvaltoihin herättää paljon spekulaatiota, varsinkin kun puheenjohtajan lausunto, joka ilmaisee haluavat liittyä Trans-Pacific Partnership (TPP).

Se on paljon ihmiset uskovat, että ulkopolitiikka kohti Indonesia on tällä hetkellä menossa Yhdysvaltoihin.

Mutta lisäksi halu liittyä TPP tai ei, meidän pitäisi tietää, että tänään, kontti maihin Aasian ja Tyynenmeren alueella on hyvin tarpeen yhteistyötä ja taloudellista kehitystä.

"Sen lisäksi halu liittyä TPP tai ei, meidän pitäisi tietää, että tänään, kontti maihin Aasian ja Tyynenmeren alueella on hyvin tarpeen yhteistyötä ja taloudellista kehitystä"

Aasian ja Tyynenmeren järjestöjen ei pitäisi edustaa tietyn maan poliittisella asialistalla vaan luo tunteen yhdenvertaisuuden kunkin maan niin, että se voi hyödyttää jokaista jäsenvaltioiden.

Joten herää kysymys vastata puheenjohtajan lausunto Jokowi jotka haluavat liittyä lämpövoimala on siitä, mitä strategisia etuja, jotka voivat syntyä Indonesialle?

Ennen kuin vastaan tässä tapauksessa tietysti meidän koetin syvemmälle mahdollisesta mitä omistaa Indonesian kansainvälisellä areenalla.

Tänään tiedämme, että maailmantalous on siirtymässä Atlantilta aikakauden Tyynenmeren aikakauden näin epäsuorasti roolia Aasian ja Tyynenmeren maissa voidaan hyvin laskea. Ja Indonesia on nyt yksi eniten potentiaalia tulla tärkeä toimija Aasian ja Tyynenmeren alueella.

Kiinnostus eri maissa ovat osoittautuneet köydenvetoa voimien välillä maailmantalouden saada huomiota Indonesian. Yksi niistä tehdään tarjoamalla erilaisia sijoitusrahastojen helpottaa kehitysohjelmaan maassa.

Yksi mahdollinen geopoliittinen asema Indonesian on hyvin strateginen saada neljä yhdeksästä kuristuskohdassa (kapea salmi), josta tuli tärkein merireiteillä maailmankaupasta, joka on salmen Malacca, Sundasalmi, salmen Lombok ja Makassarinsalmi.

Siirtyminen talouden Aasian ja Tyynenmeren alueella välillisesti lisätä sen määrää jakelua Aasian-Tyynenmeren alueella. Tämä tekee teollisuusmaat yhä enemmän Indonesian strateginen asema.

Kun Indonesia valmistettiin infrastruktuuri ja jakeluverkko mempuni tietenkin riippuvuus vahvojen talouksien yhä vahvistunut.

Tämä näkyy Jokowi Indonesian kanssa kuin pivot laukaista merenkulkualan. Tämän saavuttamiseksi, Indonesia edellyttää riittäviä merenkulun infrastruktuurin kehittämistä.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi rakentaminen meriliikenteen infrastruktuuria on selvästi vaativat merkittäviä sijoitusrahastot. Indonesia on omaksua maita osallistumaan ja potentiaalin Indonesian maailman merenkulun akselilla.

Toisaalta, sijaitsevat Aasian ja Tyynenmeren alueella, joka on pitkään herännyt soliditasnya nimittäin ASEAN. Toisaalta, Indonesia on yksi vaikutusvaltaisimmista maista ASEANin alueella, jolla on mahdollisuus rakentaa uusien talousmahtien Aasiassa aikakauteen.

ASEAN kiinteä tavoitteet mitattavissa taloudellinen saavutus on pelottavaa useita tehokkaita maailman maissa. Siksi, Indonesian kyky koota ASEAN määrittää neuvotteluvoimaa Indonesian maailman silmissä.

Vahvempi neuvotteluvoimaa Indonesian, sitä suurempi mahdollisuus Indonesian puhua kansainvälisissä järjestöissä.

"Vahvempi neuvotteluvoimaa Indonesian, sitä suurempi mahdollisuus Indonesian puhua kansainvälisissä järjestöissä"

Joten kun tulen takaisin tarkistamista Trans Pacific Partnership sen perustamisesta lähtien itse asiassa nähtävä mahdollisuutena tai uhkana.

Võimalused edu kodumaise päevakorras olnud võimalik saada, kuid vajame ka õigeid eeldusi.

Indoneesia olema teadlik, et kui mängid areenil laiema piirkonna nagu seda peab jääma maandatud ASEAN. ASEAN on kõige sobivam lähtepunkt enne kui lähed sügavamale Trans Pacific Partnership.

Kuna ASEAN on oodata "Euroopa" Aasia on majanduslik keskus Asia Pacific. On see teadlikkust, kui Indonesia tahab laiendada koostööd selles arvesse Trans Pacific Partnership, Indoneesia peaksid hoolega kaaluma, millises ulatuses Indoneesia läbirääkimiste positsioon organisatsioonis.

Me näeme, et Trans Pacific Partnership eesotsas Ameerika Ühendriikidesse, kus ta sai tasakaalustamine sammu üle Hiina mõju Aasia ja Vaikse ookeani piirkonnas.

Loogiliselt kui Indonesia liitus Trans Pacific Partnership avab uksed koostöös Ameerika Ühendriikide ja tema liitlaste.

Võib-olla siin on vaba ja aktiivne poliitikas mängitakse president Jokowi. Et Indoneesia teljega merenduse, Indoneesia peaksid suutma omaks suuri riike.

Siiski on oluline meeles pidada, et me ei saa kiiresti teha otsus ühineda või mitte see Trans Pacific Partnership. Kuna ebaselged koostöölepinguid seda tehakse.

Vähemalt on kaks asja, mis on päevakorras Trans Pacific Partnership, et dereguleerimine ekspordi-impordi, mis tähendab, laienemine turgudele ja investeeringute voogu lihtsam.

Kaaludes potentsiaal Indonesia täna on tegelikult kõige pakilisem vajadus on areng mereinfrastruktuuridele.

Otsus, kas liituda Trans Pacific Partnership peaks põhinema tugevust Indoneesia ASEAN samuti toetada mereinfrastruktuuridele.

President Joko Widodo teatas paketi majanduspoliitika
(BBC) - paketi poliitika eesmärk on liikuda tagasi majanduses
President Joko Widodo teatas majanduspoliitika pakett, mis sisaldab kolme sammud presidendilossi kolmapäeval (09/09).
Kolmas samm on tõuke konkurentsivõime riikliku tööstuse kaudu dereguleerimine, õiguskaitse ja äri kindlust.
President ütles, et on 89 eeskirjade remonditud 154 ettepaneku. "Nii et see võib tugevdada sidusust ja vähendada määrused, mis takistavad tööstus," ütles president.
Teine samm on kiirendada riiklike strateegiliste projektide kaob ummistus, lubade andmiseks, lõpetamist kujundus ja kiirendus kaupu ja teenuseid.
Lõpuks president soovib suurendada investeeringuid kinnisvarasektoris.
"Majanduspoliitika pakett tõstab reaalsektori. Ma usun, et esimeses etapis majanduspoliitika meetmed suurendavad riigi tööstuse arendamine micro tööstusharudes, lihtsustada piirkondadevahelist kaubandust, stimuleerida turism, heaolu parandamisele kalurid," ütles ta.
President ütles majanduspoliitika pakett on esimene käivitatud. Teine pakett vastavalt koordineeriva majandusminister, Nasution, selguvad neljas nädal septembris.
Maamajandus
Hulgas mitmeid samme kutsus president, seal on selleks, et liikuda maamajanduse kiirendades ja lihtsustades kasutamine külas raha töömahukas infrastruktuuri arendamiseks.
Ajalugu, valitsuse avaldus seaduseelnõu 2016 eelarveprojekti liikmed MPR / DPR, eelmise aasta augustis, eelarvest ja ülekandeid piirkondade ja külade paraneb nii, et suurem kulutavad ministeeriumid ja asutused.
Eelarveprojektis 2016 keskvalitsuse kulutuste jõuab Rp 1339100000000000, üksikasjad kulutused ministeeriumide ja ametite saavutada mitte Rp780,4 triljonit ja kulutused ministeeriumide ja ametite Rp558,7 triljonit.
Üleminekut regionaal- ja maaelu vahenditest jõudnud Rp 782, 2000000000000. Fond koosneb piirkondlike edastamine eelarve Rp735,2 triljonit ja küla vahendeid jõudnud Rp47 triljonit.

Infrastruktuuri arendamine on oodata majanduse edasiviiv jõud külas.
Heaolu kalurid
Kui väljendatud majanduspoliitika pakett, mainis ka heaolu kalurid. Majandus- koordinatsiooniasutusele Minister Nasution ütles, et oleks poliitika LPG kaluritele.
Nasution märkis, et kui kalur merel veedetud 30 liitrit diislikütust väärt Rp207.000, siis kasutatakse muundurit näitaja LPG kalurid avaldavad ainult Rp62.100. Nii et, kui ta saab 10kg kala kaluri eeldades väärt Rp20,000 kilogrammi, ta saaks kasumit Rp137.900.
"See suurendab tootmist püütud kala samal ajal parandades heaolu kalurid," Nasution ütles.
Eeldatakse, et vabastada paketi majanduspoliitika, riigitulude suurendab ostujõudu tugevdada.

Majanduspoliitika paketi maht kaks Sisekujundus litsentseerimise
Bloombergi on ruupia USA dollari suhtes teisipäeval (29/09) oli puudutanud Rp14.818 kohta USA $ 1.
Indoneesia valitsus välja kaks etappi majanduspoliitika pakett sisaldab mitmeid meetmeid, et lahendada takistused investeeringutele ja litsentse.
Meetmed teatas vastavalt valdkonda töö mitme ministeeriumi, sealhulgas keskkonnaministeeriumi ja Metsad ja rahandusministeeriumi teisipäeval (29/09).
Kell Keskkonnaministeeriumi ja metsad, näiteks minister Siti Nurbaya nõuete teeb neli kasutamise võimaldamiseks metsas puitu tootmise ümber litsentsi nimega "Timber utiliseerimine luba".
Hiljem valdkonda rahandusministeeriumi, minister Bambang Brodjonegoro ütles annaks maksusoodustuste eksportijad lilled, mis hoiavad ekspordi tulu (DHE) pankades riigis pikka aega.
Käivitada majandusliku pakett saabub keset langust varud ning vahetuskurss.
Vastavalt kooskõlastamiseks Majandus- Nasution, poliitika pakett maht kaks keskendub mugavuse ja eelarvepoliitika vahendid, et soodustada investeeringute voogu Indoneesiasse.
"Meil ei ole vaja palju nüüd, mis on oluline kick. Üks kick, et kiire teenindus investeeringuid," Nasution ütles.
Valitsussektretär Pramono Agung ütles keskvalitsuse juhendab kohalikke omavalitsusi lühendada protsessi tegemise tegevusluba.
"Kõik see on anda positiivse signaali kogukonna ja naaberriikides, et Indoneesia sõpru, kes soovib investeerida Indoneesia," ütles Pramono.
Kaks etappi poliitika pakett anti välja kolm nädalat pärast esimest poliitika pakett ilmus 9. septembril viimane.
Esimene pakett sisaldab tõuke konkurentsivõime riikliku tööstuse kaudu dereguleerimine, õiguskaitse ja äri kindlust.
Pakend tuleb keset nõrgenemine ruupia. Bloombergi on ruupia USA dollari suhtes teisipäeval (29/09) oli puudutanud Rp14.818 kohta USA $ 1.
Kolm punkti majandusliku pakett mahud 3
Jokowi valitsus teatas majandusliku pakett maht 3. Kuidas pakendi sisu on täielik?

Valitsussektretär Pramono Agung tarnitud sissejuhatav väljakuulutamist majanduspoliitika pakett III at presidendi kantseleis, Jakarta 7. oktoobril
Valitsussektretär Pramono Agung tarnitud sissejuhatav väljakuulutamist majanduspoliitika pakett III at presidendi kantseleis, Jakarta 7. oktoobril

Jakarta, Indoneesia - majanduslik meeskond President Joko "Jokowi" widodo teatas majandusliku pakett mahud 3, kolmapäev, 7. oktoober. Sõnum konkurentsivõime tugevdamise ärimaailma keset majanduslangust.

"Usume, et see kolmas tase poliitika pakett" kick ". Momentum tunneme täna, kus ruupia tugevdas oluliselt, "ütles Chief kabineti sekretär Pramono Agung Wibowo, mis on riigi Palace kolmapäeva pärastlõunal.

Majandus- koordinatsiooniasutusele Minister Nasution lisas, et kolmandas maht selles paketis on mingit stiimulit vähendada ettevõtte kulusid.

Siin on kolm olulist seonduvat majanduslikku pakett.

Vähenemine hind kütteõli (BBM), gaasi ja elektri

Hind lennukikütust veeldatud naftagaasi (LPG) 12 kilogrammi, Pertamax ja tõhus Pertalite alla, sest 1. oktoober 2015.

Hind diislikütuse vähenes Rp 200 liitri, nii jaehind subsideeritud diislikütuse tüüpi on Rp 6700 liitri kohta.

Vähenemine on diislikütuse hind hakkab kehtima ka kütuse tüüpi mitte-subsideeritud diisel.

Kütus hinnalt jääb Rp 7400 liitri (Java, Madura, Bali) ja Rp 7300 (väljaspool Java, Madura, Bali). Uus hind kehtib oktoobrist detsembrist 2015.

Gaasi hind. Hinda tehases uute maardlate on kehtestatud vastavalt ostujõud väetisetööstusele, mis oli 7 US $ MMBtu (miljonit Briti termide). Kuigi gaasi hind teistes tööstusharudes (näiteks naftakeemia, keraamika jne) vähendatakse vastavalt võime oma vastavates tööstusharudes.

Gas hinnaalandus on teinud võimalikuks tõhususe gaasi jaotussüsteemi samuti vähendada riigi tulusid, või mittemaksulised tulud (mittemaksulised) gaasi.

Kuid valitsus on seisukohal, et langus gaasi hind ei mõjuta osa tuludest et saada osa gaasifirma Koostöö Leping. Vähenemine gaasi hind tööstusele hakkab kehtima 1. jaanuar 2016.

Elektri hind. Elekter määrad tööstustarbijatele I3 ja I4 väheneb USD 12 - 13 USD kWh pärast naftahindade langus (Automatic tariifi korrigeerimine). Diskontomäär antakse kuni 30 protsenti elektritarbimisest keskööl (23:00) hommikuni (08:00), kui elektrisüsteemi koormus on madal.

Valitsus stiimuleid makseviivituse elektriarve kuni 40 protsenti elektriarve esimese 6 või 10 kuu jooksul, ning tööstus saab maksta see välja järk-järgult. Eelkõige kehtib see töömahukas tööstuses kui ka tööstuse konkurentsivõime on nõrk.

Expansion vastuvõtja ettevõtjad Rahvapartei Business Credit (KUR)

Parandada juurdepääsu ettevõtjate pangalaenu kaudu KUR, valitsuse alandas intressimäära KUR umbes 22 protsenti kuni 12 protsenti.

Pakendis selle poliitika, peredele, kes on stabiilne sissetulek, saavad KUR tootlike ärisektoris.

Selle poliitika, pangad KUR sõidetakse pro-aktiivseid jõupingutusi, et pakkuda asjaomasele isikule, et suurendab osalejate KUR julgustades samal ajal majanduskasvu uute ettevõtjate.

Lihtsustamine maa kliirens investeerimistegevusega

Maal sektoris, põllumajandus- ja ruumilise planeerimise / National Land Agency, muutes määrust nr 2 2015. Service standarditest ja eeskirjadest Põllumajanduse, ruumilise ja Land investeerimisaktiivsuse.

Mõned ained uus kord, mis hõlmab selliseid asju nagu:

a. Taotleja saada informatsiooni kättesaadavus maal (originaal 7 päeva 3 tundi);

b. Kõik taotlused registreeritud kujul kindluse taotlejatele kättesaadavust ja maakasutuse plaane. Kirjad avaldatud 3 tunni jooksul.

c. Täielikkus Litsentsimispõhimõtted antud kujul on ettepanek, luua firma, üle maa õigused eeldus algust valdkonna tegevust. Seal on nõue, et oleks võimalik jätkata koos enne väljastamist käsitleva määruse maakasutusõiguse.

d. Hoolduse aja jooksul (nõue peaks olema täielik):

Hak Guna Usaha: 30-90 päeva 20 tööpäeva jooksul (kuni 200 hektarit), või 45 tööpäeva (> 200 ha)
Extension / uuendamine HGU: 20-50 päeva kuni 7 tööpäeva (kuni 200 hektarit), või 14 tööpäeva (> 200 ha)
Kutse vahendusega / Õigus kasutada: 20-50 tööpäeva 20 tööpäeva jooksul (kuni 15 ha) või 30 tööpäeva (> 15 ha)
Extension / uuendamine vahendusega / Õigus kasutada: 20-50 tööpäeva 5 tööpäeva jooksul (kuni 15 ha) või 7 tööpäeva (> 15 ha)
Land Rights: 5 tööpäeva kuni 1 tööpäev
Vaidluste kaebuse: 5 tööpäeva kuni 2 tööpäeva
e. In pikendamist maakasutusõiguse hindamise alusel juhtimis- ja maakasutuse (sh valdav audit) asjaomase maa enam kasutada esialgse avalduse nõuetele.

Senior asekuberneri Bank Indonesia Adityaswara Mirza ütles, et praegune olukord finantsturgudel on paranenud tänu väliste ja sisemiste tegurite.

Välised tegurid, Mirza ütles, et arvud USA majanduses on natuke nõrk, eriti tööjõu valdkonnas. Teine asi on tagajärg intressimäärade tõus on hakanud minema. "Esialgu paljud turuosalised ennustavad Fed intressimäära tõusu oktoobris või detsembris, kuid ilmselt muutis tema ennustus kvartaliks 1. või 2. järgmisel aastal," ütles Mirza.

See nihe tühistamist põhjustanud, et spekulandid, kes mõned kuud varem oli ostnud dollarit varem, on nüüd lõigatud kaotust.

Sisemised tegurid, turg reageeris positiivselt poliitika pakett kkonomi esimene, teine ​​ja kolmas. Need paketid näidata valitsuse pühendumust majanduse reformimisel.

"Pikemas perspektiivis poliitika pakett, mis oleks võimalik vähendada inflatsiooni," ütles Mirza.
Valitsus alustas neljandat majanduspoliitika pakett
Hoolekande töötajad saavad keskenduda poliitika pakett seekord
Jakarta, Indoneesia - Valitsus algatanud paketti neli köidet majanduspoliitika neljapäeval, 15. oktoobril 2015. põhirõhk poliitika pakett seekord on töötajate heaolu ja arengu mikro-, väike- ja keskmise suurusega ettevõtete (VKE).

Et tagada töötajate heaolu, valitsus viib ellu uued valem arvutada provintsi miinimumpalk (UMP)

"Riik on olemas, et tagada töötajate mitte langeda madalate palkade, kuid tööandjad ka kinnitust," ütles koordinatsiooniasutusele majandusminister Nasution oma pressikonverentsil.

Nagu arendada VKEde sektoris, pemerintahkan tagasi pakutud jaotuskava lõõgastuda Rahvavabariigi Business Credit (KUR) ja anda käibekapitali laenud VKEdele ekspordi kaupade tootjad.

Siin on mõned punktid neljandas majanduspoliitika paketi esitatud Nasution, töö- ja rahandusminister Hanif Dhakiri Bambang Brodjonegoro,

Koordinatsiooniasutusele Majandusminister Nasution:

1. töötajate palka kindlasti tõusevad igal aastal.

2. Riigi olemas, et aidata töötajatel vähendada koormust hinnata oma elu turvavõrk kujul väljastamist, mis Indonesia Smart Card ja kaardi Tervislik Indoneesia.

3. Vormel UMP: Miinimumpalk tänavu pluss inflatsioon ja majanduskasv (protsentides). See valem ei kehti kaheksa provintsides et praegune miinimumpalk on ikkagi alla eluliste vajaduste (KHL).

Kaheksa provintsis, antakse üleminekuperiood neli aastat. Juba neli aastat on alampalk on omandada täiendavat juurdekasvu hüvitamiseks varu väärtus KHL

Tööhõive Minister Hanif Dhakiri:

1. Hindamine eluliste vajaduste (KHL) viiakse läbi iga viie aasta tagant. Seda seetõttu, et uuringu kohaselt Keskbüroo Statistika (BPS), tarbimisharjumuste muutusi toimunud iga viie aasta tagant.

2. Edaspidi ei ole kohustust ettevõttel luua struktuuri ja ulatust palka. See tähendab, et palgad tuleb arvestada tööealise, pädevuse, hariduse, saavutus ja tulemuslikkust. See on reguleeritud määruses eneses.Rahandusminister Bambang Brodjonegoro:

1. Seotud käibekapitali laenud VKEdele ekspordi kaupade tootjad, Indoneesia Eksport Finantseerimine Agency (LPEI) on teinud kaardistamine. Tulemuseks on 30 ettevõtet, millel on potentsiaali saada käibekapitali laenud.

Maksusoodustused Nii Focus majanduspoliitika pakett V osa
Pakett valitsuse majanduspoliitika on jätkuvalt tugevdada majanduslikku stabiilsust keset maailma majanduslangus, mis mõjutas ka Indoneesia, kinnitas president Joko Widodo ütles pärast kindlat kabinetinõupidamisel neljapäeva pärastlõunal (22/10).
Nasution majandusminister presidendi kantselei teatas paketi majanduspoliitika vol 5, Jakarta neljapäev 22 oktoober, 2015 (VOA / Andylala).
Nasution majandusminister presidendi kantselei teatas paketi majanduspoliitika vol 5, Jakarta neljapäev 22 oktoober, 2015 (VOA / Andylala).


Majanduspoliitika pakett 4 Focus Probleem Palk ja rahvaste Business Credit

Jakarta
Valitsus tegi viie mahu majanduspoliitika hoogustamiseks kodumaise majanduse. Poliitika paketi, mis keskendub valitsuse stiimulid on seotud maksude vähendamist.

Majandusminister Nasution aasta presidendi ametisse Jakarta neljapäeval (22/10) ütles esimene poliitika on küsimus maksusoodustusi stiimuleid ettevõtte varade ümberhindamisest, nii Riigiettevõtted (SOEs) ja eraõiguslikud isikud. Nasution ütles jooksul firma ei taha teha varade ümberhindamine sest maksumäär on piisavalt kõrge. Ja ta ütles, kui vara ümberhindamine on tehtud, eriti vara vara, seda saab teha vara väärtuse ettevõtte suurenenud.

"Noh, kui nad ümberhindluse siis, et see suurendab nende suutlikkust. See loob suutlikkuse ja finantstulemuste kasvas märkimisväärne summa. Tegelikult oli ta järgnevatel aastatel teha suurema kasumi. Varad kokku kasvab. Ütle 100% või 200 %, see võiks olla, "ütles Nasution.

Sama asi oli edasi antud rahandusministri Bambang Brodjonegoro, märkides ümberhindluse on ümberkorraldamise väärtus ettevõtte vara kooskõlas kehtiva õiglase väärtusega. Bambang selgitas, tavaliselt tulumaks (käibemaksuta), mille eesmärk on varade ümberhindamine fikseeritud 10 protsenti, kuid kiirust vähendada teatud aja.

"Sest maksumaksja (WP) esitamisel nõuda varade ümberhindamine kuni 31. detsembrini 2015 summa erihinnad lõpliku tulumaksu ümberhindamise on tavalisest 10% -lt 3%. Kui esitatakse ajavahemikul 1. jaanuar - 30. juuni 2016 maksusumma on 4%. Kui esitamise 1. juuli kuni 31. detsembrini 2016 lõplik summa eriline tulumaksumäära kuni 6% ümberhindlusest, "ütles Bambang.

Juba teist poliitika pakett maht 5 on topeltmaksustamise kõrvaldamise ühiseks investeeringuks lepingu kinnisvara investeerimisfondid või üldtuntud kui REIT (Real Estate Investment Trust). Vastavalt Bambang hõlma harilikke poolt emiteeritud väärtpaberite ettevõtte kautsjoni või alusvara nagu vara või infrastruktuuri.

Bambang lisas: "Mis PMK et me varsti kulutada järgmisel nädalal, siis topeltmaksustamist, eriti ettevõtted eriotstarbelise akandihilangkan olla ühe maksu. Seega on oodata juuresolekul see instrument KIK DIRE võivad ilmuda Indoneesia kapitaliturg ja investeeringute kaasamine Seda tehti välismaal. "

Vahepeal Financial Services Authority (FSA) andis välja ka uue poliitika, mis on suunatud islami pangandus. Juhatuse esimees volinike FSA, Muliaman D. Hadad, uus poliitika on oluline, sest neli varasemat poliitika pakett vabaneva FSA, Bank Indonesia (BI) ja valitsus ei ole veel jõuda kogu finantssektoris....
Google Translate for Business:Translator ToolkitWebsite TranslatorGlobal Market Finder

Mukaan Hadad, sharian teollisuus se ei ole saanut osan.

"Ensinnäkin on helppous tuotteiden ja toiminnan islamilaisten pankkien. Mekanismi lisensointi ja kulut islamilaisen tuotteet on helppoa. Kun disederahanakan, niin ei tarvitse kysyä lupaa on lähettää kirjeen, koska sharia tuotteiden kirjaamista kirjan. Jos tuotteita on jo olemassa, ei ole tarpeen lisenssin jälleen, vain ilmoittaa siitä ", hän sanoi.

Lisensointi mekanismi muiden tuotteiden sisälly sharia edelleen Hadad, ovat kulta sotilas sharian, joka ei myöskään tarvitse kysyä lupaa.

Vuonna lehdistötilaisuudessa osallistui useita ministereitä, kuten talousministeri Nasution, Koordinoiva ministeri Maritime Rizal lamaa, kuvernööri Bank Indonesia Agus Martowardojo, valtiovarainministeri Bambang Brodjonegoro ja puheenjohtaja Financial Services Authority FSA Hadad Hadad oli - presidentti Joko Widodo sanoi hallituksen tekisi kaikkensa vahvistaakseen taloudellista vakautta keskellä maailman taloudellinen lama vaikutti myös Indonesiassa.

Hän huolehtii myös hallituksen talouspolitiikan paketti jatkuu.

"Siksi, paketti jatkaa edetä Bank Indonesian myös FSA. Vuodesta 1,2,3,4,5 jatketaan 6,7,8 ehkä jopa 100. Ehkä jopa 300 ties kuinka monennen 200. Ehkä. Mutta kirkas, johdonmukaisuus aikamme on halunnut antaa vahvan vaikutelman, että meidän aikomusta muuttaa perustekijät kansantalouden. Mikä tietenkin haluamme kansalaisille ja yrityksille tiedämme, että jatkamme työtä mereform sääntelyn ja byrokratian ", sanoi presidentti. (VOA)

Kuudes taloudellista paketti "lähiö"
Special Economic Zones odotetaan elvyttää taloutta maaseutualueilla.
Kuusi vaiheissa talouspolitiikan paketti, muun muassa suunnattu yritetään siirtää talouden esikaupunkialueella, sanoi talousministeri Nasution.
Lisäksi koordinoivan ministeri (koordinoiva) talousasioista Nasution totesi talouspolitiikan paketti tällä kertaa myös keskittyä veroja, vesivarojen hallinta, ja lääketiede.
"Yksinkertaisesti sanottuna, kautta tämän paketin, on joitakin alueita alueella määritettiin Special Economic Zone (SEZ), jonka päätarkoituksena on käsitellä nykyisiä resursseja alueella ja sen ulkopuolella", sanoi Nasution hänen toimistossa torstaina (5/11) ,
Erityistalousalueet

Tanjung Lesung (Banten)
Sei Mangke ja Tanjung Api-api (Pohjois-Sumatralla)
Palu (Keski-Sulawesin)
Bitung (Pohjois-Sulawesi)
Mandalika (West Nusa Tenggara)
Morotai (Pohjois-Molukit)
Maloy Batuta Trans Kalimantan (Kalimantan).
Nyt nämä kahdeksan talousalueilla perustettu viranomaismääräyksiä tiettyjä aloja että kehitetään, eli Tanjung Lesung vuonna Banten maakunnassa, Sei Mangke ja Tanjung Api-api (Pohjois-Sumatralla), Palu (Keski-Sulawesin), Bitung (Pohjois-Sulawesi), Mandalika ( West Nusa Tenggara), Morotai (Pohjois-Molukit), ja Maloy Batuta Trans Kalimantan (Kalimantan).
Verovapaus
Vuonna erityistalousalueet että tarjotaan eri tiloja verokannustimien, erityisesti teollisuuden, jotka käsittelevät paikallisia voimavaroja noin KEK ja täyttävät asetetut vaatimukset.
"Tämä on kannustaa yhdenmukaistaminen elinkeinoelämän ilmasto on hyvä", Nasution sanoi.
Nasution sanoi politiikan tällä kertaa myös vesivarojen hallintaa sekä elintarvikkeiden ja huumeiden liittyvät asiat hoidetaan BPOM.
Hallituksen puheenjohtaja Jokowi asti on käynnistänyt paketin kuusi talouspolitiikkaa.
On hallinnon vesivarojen, hallitus on perustanut politiikan perustuslakituomioistuimen päätöstä, joka ei salli kaupallisen hallinnon vesivarojen yksityisellä sektorilla.
Kuitenkin, kun tuomioistuimen päätös alas, hallitus on antanut luvan erilaiset yritykset, ei vain pullotettua vettä yritys.
Siksi, sanoi Nasution, yritykset jatkaa toimintaansa mukaisesti käyttöoikeudet "kunnes umpeutuu tai kunnes on uutta lainsäädäntöä".
Tietoja Food and Drug sääntelyn, Nasution altistaa huumeiden tuontilisenssi yksinkertaistamista.
Tämä on paketti kuusi talouspolitiikkaa toteuttaa hallituksen vuodesta puhemies Jokowi tehdä prombakan kaappi.
Diiluncurkan ensi hetkestä, Nasution sanoi, että talousuudistukset, joita tarvitaan ajaa takaisin talous on hidastumassa.

Agro 5 INDONESIAN Worldwide
Meidän pitäisi olla ylpeitä muuttuu joidenkin maataloustuotteiden ja istutus Indonesiassa on hyvin globaali. Keskellä nykyinen ylivuoto tuonnin kulutustavaroiden ulkomailta, maatalouden ja istutus hyödykkeiden on edelleen hyödyke kansainvälisellä areenalla. Tällä kertaa harkitsemme hieman 5 Indonesialainen maatalous- ja istutus hyödykkeitä maailmanlaajuisesti.

Palmuöljy
Indonesia itseni tuottajana raakapalmuöljyn maailmassa. Vuonna 2011 Indonesia hallitsevat maailmanmarkkinoilla raakapalmuöljyn 47% ylittämään Malesia 2. sija 39%. Vienti palmuöljyn voisivat edistää maan ulkomaankaupasta on 14 miljardia dollaria vuonna 2010 ja sen odotetaan kasvavan merkittävästi vuodesta ketahunnya.

2. Mausteet

Ikimuistoisista ajoista lähtien, Indonesia on kuuluisa mausteet. Maustekasvit, joka viihtyy Indonesiassa houkutella muita maita menguasainnya. On väistämätöntä, että menneisyydessä monet ulkomaiset kansakuntia varakkaat seurauksena mausteet Indonesiasta, mikä on erittäin suuri arvo. Tähän asti, Indonesia on merkittävä viejä mausteita maailmassa, mukaan lukien muskottipähkinä (ei. 1), kaneli (ei. 1), neilikka (ei 1) ja pippuri (ei. 2).

3. Kaakao

Indonesia on nro 3 maailman kaakao jälkeen Norsunluurannikko ja Ghana. Tuotanto kasvaa keskimäärin 3,5% vuodessa, vuoteen 2014 mennessä hallitus oli sitoutunut kukistamalla kahden maan ensimmäistä listalla maailman suurin kaakaon tuottaja. Vuonna 2010 Indonesian kaakaon tuotanto oli 574000 tonnia, osuus oli 16% maailman kaakaosta tuotannosta, kun taas Norsunluurannikon ensimmäisessä sijoitus 1,6 miljoonaa tonnia, osuus oli 44%.

4. Kumi

Indonesia toisella sijalla Thaimaan jälkeen toimittajana raakaa kumia. On mainita Indonesia arabikumi maailman. Huolimatta menettää kannalta määrä ja tuottavuuden kumipuuviljelmät, mutta Indonesian kumi mainostetut laatu voittaa kumi Thaimaasta. Vuonna 2011, kumin tuotanto Indonesiassa saavutti 2,8 miljoonaa tonnia.

5. Kahvi

Indonesia on nykyään kolmannes maailman kahvin tuottaja alle Brasiliassa ja Kolumbiassa. Basarnya Indonesian kahvin tuotanto vuodessa keskimäärin noin 600 tuhatta tonnia. Tästä kuviosta Indonesia voi toimittaa 7% maailman kahvista.
Tuottaminen tukipilari Exchange
Menpar sanoi Indonesia ylivoimainen kannalta matkailukohteita, hinta kilpailukykyinen matkailu ja turismi painopisteitä.

Indonesia Joten tukipilari matkailualan tuottajat DevisaGili Lawa Dalat, Lombok, Indonesia (Michele Westmorland / Corbis)
Matkailuministeri Arief Yahya sanoi hallituksen palauttamaan matkailun tärkeä sektori, jossa johtava sektorin valuuttatulojen lähde Indonesia.

Se on asetettu erityinen suljetussa kokouksessa matkailun Bogor Presidentinlinnassa maanantaina (16/2), ja esitteli avajaisissa kansallisen konferenssin yhdistyksen Indonesian Hotellit ja ravintolat tiistaina (17/2).

"Vaikutus tällaisen päätöksen, kun alue on asetettu kansallinen strateginen alueilla, alan tukisi suunnitelma, joka esimerkiksi yleisten töiden ministeriö korjaa tiet", hän sanoi.

Hän lisäsi, että Indonesia on itse asiassa etuja matkailukohteita, hinta kilpailukykyinen matkailu ja turismi painopisteitä.

Kun taas toisaalta, Ariel paljastamat tiedot Matkailu Competitive Index kokoamat World Economic Forum, Indonesia on sijalla 70 140 maassa.

"Me korjaamme puutteita matkailun matkailun infrastruktuuri, tietotekniikka ja matkailu, ja hygieeninen", hän lisäsi.

Tämä, hän lisäsi, on suurin haaste. Se toivoi Indonesian matkailu kasvaa nopeasti ja tulla tukipilari teollisuuden Indonesian lisäksi öljy-, kaasu-, ja öljyn palmu.

TKI Avusta valtion Foreign Exchange jälkeen toiseksi suurin öljy ja kaasu
valuutta johdettu Indonesian Työläisiä (TKI) silti toisella sijalla vain öljy- ja kaasualan (öljy ja kaasu).

Pelkästään vuonna 2009 ulkomaiset siirtotyöläiset kautta toimituksen rahalähetyksiä maan saavutti US $ 6.617 miljardia euroa.

"Siirtotyöläiset edistää valuutta toiseksi suurin jälkeen öljyn ja kaasun", sanoi puheenjohtaja Time Shift (PAW) kauppakamari ja teollisuusministeriö (Kadin) Adi Putra Tahir Kansallisessa seminaari purkaa Sijoituksen ja työntekijöiden suojelemisesta ulkomailla, Bidakara Hotel, Jakarta, keskiviikko (2/6).

Hän sanoi politiikan sijoittaminen ja suojaaminen Indonesian Työläisiä (TKI) ei vieläkään ole optimaalinen. Joten hän sanoi uudistamalla ongelma sijoittaminen ja siirtotyöläisten suojelu olisi hyvin järjestetty kansallisen liikkeen ja synergiaa.

"Odotan, että tämä on kansallinen liike, siisti, sidosryhmien on kävellä synergistinen. Tarvitsevat erityistä huomiota rekrytointiin, sijoitus, ja jopa suoja ", sanoi Adi.

Mukaan Adi, työntekijöiden määrä, jotka työskentelevät ulkomailla ei voida erottaa työllisyyden hallitus on edelleen rajallista. Talouskasvu on arviolta 6% ei vieläkään nostetaan saatavuutta työpaikkojen maassa.

Perustuu tietoihin ulkoasiainministeriön määrän työntekijöitä, jotka työskentelevät ulkomailla saavuttanut 3246000 ihmistä eri puolilla monissa maissa. Tästä määrästä vuoteen 2009 tapauksia vaikeuksissa siirtotyöläisten saavutti 69 004 ihmistä.

Indonesia voisi laittaa ulkomaalaisia ​​työntekijöitä (TKI) 10 miljoonaa ihmistä, eli noin viisi prosenttia väestöstä.

Tämän paljasti puheenjohtaja pysyvän työllisyyskomitean ulkoministeri kauppakamarin, Nurfaizi, seminaarissa siirtotyöläisiä järjestämä kauppakamarin Jakartassa keskiviikkona (2/6).

Nurfaizi joka on myös yhdistyksen puheenjohtaja Corporate Services TKI (APJATI) verrattiin Filippiinit, joka on saattanut 10 prosenttia väestöstä työskennellä ulkomailla.

"Tulokset, Filippiinit rake vaihtaa jopa 15 miljardia dollaria vuodessa ja tullut suurin tuottaja koko valuutta tuottamat Filippiinien hallitus", hän sanoi.

Viiden vuoden kuluessa, hän sanoi, sijoitus siirtotyöläisten on saavuttanut neljä miljoonaa ihmistä ja se on suunnattu kasvavan neljä miljoonaa ihmistä seuraavan kahden vuoden aikana.

"Silloin tukevat kaikki osapuolet ja johdonmukainen hallituksen sitoumusta", hän sanoi.

Määrän kasvattaminen siirtotyöläisten kasvu 21 prosenttia vuodessa vuodesta 2004 lähtien, mikä oli 380 690 ihmiset 696 743 ihmistä vuonna 2007 kohdemaan Lähi-idässä ja Aasiassa.

Nurfaizi sanoi sijoittaminen siirtotyöläisten epävirallisella sektorilla hallitsee yhä 78 prosenttia, kun taas mainospaikat Aasian ja Tyynenmeren alueella virallisella sektorilla voi nousta 52 prosenttia viime vuosina.

Yleensä hän sanoo, on olemassa kasvava määrä siirtotyöläisiä, jotka eivät ole vain pitää menestys TKI sijoitus ohjelma, mutta myös yhä enemmän työvoimaa, joka on verrannollinen työpaikkojen saatavuuden maassa.

Vedoten tiedot Kemnakertrans pääjohtaja pöytäkirjan ja konsuliasioiden on ulkoasiainministeriön, Lutfi Rauf, sanoi, että oli 2.800.000 siirtotyöläisten ajan 2005-2009 kanssa "rahalähetys" (rahalähetykset siirtotyöläisten maahan) saavutti 6617 dollaria vuonna 2009-69 004 siirtotyöläisten ongelmallista vuoden 2009 aikana.

Vuonna 2009 ulkoministeriön koordinoidusti Indonesian edustajien on menestyksekkäästi pyrkinyt täyttyminen perusoikeuksia työntekijöiden ongelmia ulkomailla perusoikeuksia kerättyjen saavutti 326 495 438 750 dollaria ja Singaporen dollaria.

Tammi-toukokuussa 2010, ulkoministeriön ja Indonesian edustajien on onnistuneesti helpottanut täyttyminen perusoikeuksia siirtotyöläisten peräti 156 416 dollaria, Rp185.736.941, Arabiemiirikuntien dirham 1845, 4800 riyals ja 140000 Singaporen dollaria.

Tapauksissa siirtotyöläisten ovat maksamattomat palkat, seksuaalinen häirintä, maksetaan pienempää palkkaa, kaltoinkohtelu, henkirikokset, työtapaturmat, "kauppa" (ihmiskauppa), maahanmuutto rikkomuksia, ja niin edelleen.

Lutfi sanoi esteitä törmättiin suojelussa kansalaisten, muun muassa, ei noudateta sääntöjä ja määräyksiä, Indonesian hallitus ei ole ollut kahdenvälisiä sopimuksia kaikkien maiden siirtotyöläisten, lähettämällä laittomia siirtotyöläisiä, ja työntekijöitä, jotka eivät ole toimivaltaisia.

Ulkoministeri Marty Natalegawa kuulemiseen komission I edustajainhuoneen 02 joulukuu 2009 sanoi kysymys suojelun Indonesian kansalaisten ulkomailla ovat etusijalla ulkoministeriön.


Indonesian talous ranking 9 Maailman
Mediawarga.info - Maailmanpankki riveissä Indonesian 9. suurin talous maailmassa. Indonesian BKT loppuun mennessä 2014 saavutti US $ 2.55 trillion. Tämä kanta siirtää Britannian BKT oli vain US $ 2.4 trillion.
Taloudellinen arvo lasketaan seurauksena vertailun ostovoiman tavaroiden tai palvelujen maassa, tavaroiden tai palvelujen käyttäen samaa valuuttaa Yhdysvaltain dollareina. Tämä termi tunnetaan ostovoimapariteetilla (PPP). Esimerkiksi The Economist käyttäen laskentatapaa hintaan perustuen McDonald'sin, joka tunnetaan nimellä "Big Mac-indeksi".
DBS Bank ekonomisti, Gundy Cahyadi sanoi keskellä maailman talous on nyt siirtymässä Amerikasta ja Euroopasta Aasiaan. Aasian edistyminen hälventänyt käsitys, että Yhdysvaltain talous on edelleen maailman suurin voima, joka ajaa maailmantalouden kasvuun. Tutkimuksen mukaan tulokset DBS, tulevaisuudessa, Aasian luo yhdenvertainen taloudellinen jättiläinen Saksa kolmen vuoden välein. Ensimmäinen uusi taloudellinen jättiläinen odotetaan tapahtuvan vuonna 2023, toinen vuonna 2031 ja kolmas 2038.
RI taloudellinen ylittää Australia ja Etelä-Korea vuonna 2030

Liputan6.com, Jakarta - Economics Yhdysvallat (US) ennustettu jatkoi hänen valta-asema vuonna 2030. Samaan aikaan taloudet joidenkin kehitysmaiden odotetaan myös kokea aalto taas joissakin Euroopan maissa todella sujauttaa alemman asteen.

Mukaan Yhdysvaltain maatalousministeriön, maa Uncle Sam odotetaan pysyvän johtaja maailmantalouteen sen bruttokansantuote (BKT) seuraavien 15 vuoden ennakoidaan kasvavan US $ 24.8 biljoonaa kasvua US $ 8 trillion verrattuna ennusteisiin BKT tämän vuoden US $ 16 8000000000000.

Samaan aikaan toisessa asennossa on käytössä Kiinassa sen bruttokansantuote kasvaa kaksi kertaa ennuste tämän vuoden US $ 22.2 miljardia euroa ja auttaa sulkemaan taloudellinen kuilu Yhdysvaltojen ja Aasiassa yleensä.

Kolmas sija on käytössä Intiassa on ennustettu, että vuonna 2015 vain sijoittui viidenneksi suurin BKT maailmassa. Kun taas seuraavan 15 vuoden, Intian odotetaan ohittavan Brasilia, Englanti, Ranska, Saksa ja Japani. Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) sanoi maan on suurin työvoiman maailmassa seuraavien 15 vuoden aikana.

Vaikka Japani katsotaan olevan vähemmän onnekkaita maissa. Koska sen jälkeen sen talouden noussut 1990-luvulla ja kokenut pysähtynyt vaihe, Japanin talouskasvu on hidasta, pakottaen Japanin ranking putosi neljänneksi luetteloon maiden suurin talous maailmassa vuoteen 2030 mennessä.

"Japani on tärkeä opetus, että kuinka nopeasti voit kokea liittyvien alensi talouden rakenne", sanoo JP Morgan pääekonomisti Bruce Kasman noteeraamaa Bloomberg, sunnuntaina (12.04.2015).

Lisäksi Japani, Ranska on myös ennustettu laskevan kolmeen asentoon listalla 8 PBD US $ 3.3 trillion ja Italia putosi kaksi paikkoja 11. asentoon, joiden BKT on US $ 2.3 trillion.

Samaan aikaan Indonesian talous ennustetaan paremmuusjärjestykseen 13 luetteloon maiden suurin talous, jonka BKT on US $ 2.1 biljoonaa 2030, yli Australia asemassa 14 ja Etelä-Korea sijalla 15., joiden BKT on US $ 1.9 trillion.

"On paljon epävarmuutta. Onko Kiina pystyy kasvamaan 4 prosenttia ja 6 prosenttia, on monia asioita etsiä se olisi maailmantaloudessa. Tai onko Intia saattaa kasvaa 3 prosenttia ja 8 prosenttia. Tämä on suuri ero, kun yhdistää ne ajoissa vanha ", hän sanoi.

Kaiken Jamaika ennustetaan olevan alimpaan asentoon eroon jopa 13 asentoon 136 vuonna 2030. Vaikka Ugandassa tulee maan suurin edistystä siis noussut 18 joukkoon asentoon 91.
Google Translate for Business:Translator ToolkitWebsite TranslatorGlobal Ma

1 comment:

  1. Do you need loan to start up your personal business? if yes kindly contact this email: finance_institute2015@outlook.com bellow.

    E hiahia ana koe taurewa ki te timata ake koutou mahi whaiaro? ki te ae aroha whakapa tenei imera: finance_institute2015@outlook.com raro

    ReplyDelete