!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Wednesday, November 18, 2015

Индонезийски пакет икономическа политика може да доведе световната икономика в сила

Пътуването не е завършена (382)

(Част триста осемдесет и две, Depok, Западна Ява, Индонезия, 12 ноември 2015, 19:05 ч)


Индонезийски пакет икономическа политика може да доведе световната икономика в сила

Президентът на Индонезия Joko Widodo стартира пакет от шест икономически политики се очаква да насърчава увеличаване на местните и чуждестранни инвестиции, както и стимулиране на икономическия растеж равномерно в Индонезия.
Един пример за това, когато националната икономика е нараснал само 4,5% годишно, а след това през 2015 г. сектора на рибарството е нараснал осем процента и селскостопанския сектор е нараснал средно с над 6 процента, дори ако освобождаването на шестия пакет на икономическите политики и ще бъде последвано от Следващата фаза на пакета за икономическа политика, а след това не е възможно през 2030 г. Индонезия ще надмине икономиката на Австралия и Южна Корея, Индонезия и дори сега вече надвишава силата на икономиката на Великобритания и има потенциал да се класира девета световна икономика.
Сега тя отново е бързо развиваща се азиатска икономика се измества икономическия ефект на Съединените щати и Европа. Ето защо Съединените щати започна повече поглед Азия и започна измества икономическата му близост до Европа и Близкия изток чрез създаване страни Порос Транс-тихоокеанско икономическо сътрудничество.

Jokowi стана изземване Two Axis Световния икономически Strength

Пекин - Изпълнение на срещата на върха на АПЕК през 2014 г. в Пекин, Китай се превърна в арена на интереси между властта два вала на световната икономика, Съединените щати, от една страна с Китай и Русия, от друга. Президентът Joko Widodo (Jokowi), които са нови за международната сцена се превърна в ябълка на раздора между тях.

Американците се присъединиха Trans-Pacific партньорство (Trans-Pacific партньорство / TPP). ТЕЦ е споразумение за свободна търговия, което беше последвано от седемнадесет страни в Азиатско-тихоокеанския регион и бяха последвани от някои страни от АСЕАН, а именно Малайзия, Сингапур, Бруней, и Виетнам.

Докато Русия влезе в Азиатско-тихоокеанския регион зона за свободна търговия (зона за свободна търговия на Asia Pacific / FTAAP). FTAAP се счита като усилие към Регионална икономика интеграция (REI) за споделен просперитет в региона.

Президент на Република Индонезия Joko Widodo каза Индонезия не искаше да бъде само дърпане на пазара на икономическите интереси на големите държави, които но важното е сътрудничеството може да осигури реални ползи за Индонезия.

"Разбира се, за приятелите, ако погледнем на интересите изглеждат. Собствената ни свободна конституция е активна. Искам да намеря приятели всеки може донг, ще наричана тук. Но с рекорд от национален интерес, интересите на хората, имаме по-обединена ", каза президентът Jokowi, в понеделник (10.11.2014) вечер.

Jokowi неутралитет видима, когато е фотосесията с лидерите на срещата на върха на АПЕК през 2014 г. Има Jokowi стоеше ограден от президента на САЩ Барак Обама и китайският алианс президент Си Цзинпин и руския президент Владимир Путин.

"Това е символ, то трябва да се чете. Станахме изземване така Loh ", каза Jokowi докато откриеш смисъла зад позицията.


Като се има предвид Pacific партньорство Trans
Aulia Rahman
Executif директор на Централна Study Of Asia Pacific (CSAP)
Посещението Jokowi президента на САЩ повдига много спекулации, особено след изявлението на президента, че изразява желаят да се присъединят партньорство Trans-Pacific (ТЕЦ).

Тя е, че много хора вярват, че външната политика към Индонезия в момента се движи в Съединените щати.

Но освен желанието да се присъединят към ТЕЦ или не, ние трябва да знаем, че днес, в контейнера за страните от Азиатско-тихоокеанския регион е много необходимо за сътрудничество и икономическо развитие.

"Но освен желанието да се присъединят към ТЕЦ или не, ние трябва да знаем, че днес, в контейнера за страните от Азиатско-тихоокеанския регион е много необходимо за сътрудничество и икономическо развитие"

Азиатско-Тихоокеанския регион организации не следва да представляват политически дневен ред конкретна държава, но по-скоро създава усещане за равнопоставеност между всяка страна, така че да може да се възползва всеки страните-членки.

Така възниква въпросът да се отговори на изявлението на президента Jokowi, които искат да се присъединят към ТЕЦ е за това, което стратегически ползи, които могат да бъдат генерирани за Индонезия?

Преди да се отговори този случай, разбира се, ние трябва да се вникне по-дълбоко за потенциала на това, което е собственост на Индонезия на международната сцена.

Днес ние знаем, че световната икономика се измества от Атлантика до ерата на ерата на Pacific този начин косвено ролята на страните от Азиатско-Тихоокеанския регион, за да бъде много изчислява. И Индонезия сега е един от най-голям потенциал да се превърне в основен играч в Азиатско-тихоокеанския регион.

Интерес в различни страни се оказаха дърпане на въже между силите на световната икономика, за да привлече вниманието на Индонезия. Един от тях е направено, като предлага широка гама от инвестиционни фондове, за да се улесни програмата за развитие в страната.

Един потенциален геополитическо положение на Индонезия е много стратегическо да има четири от деветте задуши точка (тесен пролив), която се превръща в основния морските пътища на световната търговия, която е пролива Малака, Sunda проток, пролива Ломбок и Makassar проток.

Прехвърляне на икономиката да Азиатско-тихоокеанския регион косвено увеличаване на обема на дистрибуция на стоки за региона на Азия и Тихия океан. Това прави индустриализираните държави все повече разчитат на стратегическа позиция на Индонезия.

Когато Индонезия се получава зависимостта инфраструктура и разпределителна система mempuni разбира стабилни икономики все повече ще се засилят.

Това се вижда от Jokowi с Индонезия като ос спусъка морския свят. За да се постигне това, Индонезия изисква адекватно развитие на морската инфраструктура.

За да се реализира изграждането на морската инфраструктура е ясно изисква значителни инвестиционни фондове. Индонезия трябва да обхване страни да участват и да реализират потенциала на Индонезия като морския ос в света.

От друга страна, са разположени в Азиатско-тихоокеанския регион, които отдавна се събуди soliditasnya именно АСЕАН. От друга страна, Индонезия е един от най-влиятелните страни в региона на АСЕАН, че има шанс да се изгради нов икономически сили в Тихоокеанска Азия ера.

ASEAN твърди цели измерима икономическа постижение е страшно за различни мощни страни в света. Следователно, способността на Индонезия да се прегрупират в АСЕАН ще определи преговаряне на Индонезия в очите на света.

Колкото по-силна преговаряне на Индонезия, толкова по-голяма възможност за Индонезия да говори на международни организации.

"Колкото по-силна на преговаряне на Индонезия, толкова по-голяма възможност за Индонезия да говори на международни организации"

Така че, когато се върна към преглед на Pacific партньорство Trans от самото си създаване в действителност да се разглежда като възможност или заплаха.
Pŭtuvaneto ne e zavŭrshena (382)

(Chast trista osemdeset i dve, Depok, Zapadna Yava, Indoneziya, 12 noemvri 2015, 19:05 ch)


Indoneziĭski paket ikonomicheska politika mozhe da dovede svetovnata ikonomika v sila

Prezidentŭt na Indoneziya Joko Widodo startira paket ot shest ikonomicheski politiki se ochakva da nasŭrchava uvelichavane na mestnite i chuzhdestranni investitsii, kakto i stimulirane na ikonomicheskiya rastezh ravnomerno v Indoneziya.
Edin primer za tova, kogato natsionalnata ikonomika e narasnal samo 4,5% godishno, a sled tova prez 2015 g. sektora na ribarstvoto e narasnal osem protsenta i selskostopanskiya sektor e narasnal sredno s nad 6 protsenta, dori ako osvobozhdavaneto na shestiya paket na ikonomicheskite politiki i shte bŭde posledvano ot Sledvashtata faza na paketa za ikonomicheska politika, a sled tova ne e vŭzmozhno prez 203

Възможности за успеха на вътрешния дневен ред могат да бъдат получени, но също така се нуждаят от правилните предпоставки.

Индонезия трябва да са наясно, че когато играят в арена на по-широкия регион, като това трябва да остане основава на АСЕАН. АСЕАН е най-подходящата отправна точка, преди да продължа в Pacific партньорство Trans.

Защото АСЕАН се очаква да бъде "европейско" на Азия ще бъде икономически център на Asia Pacific. На тази информираност, ако Индонезия иска да разшири сътрудничеството в тази връзка да Pacific партньорство Trans, Индонезия трябва да обмисли внимателно степента, в която позицията на Индонезия договаряне в организацията.

Ние виждаме, че Pacific партньорство Trans е водена от Съединените щати, където той става балансиране стъпка над влияние на Китай в Азиатско-тихоокеанския регион.

Логично, когато Индонезия присъедини Pacific партньорство Trans е отварянето на вратите на сътрудничество със Съединените щати и техните съюзници.

Може би тук се крие най-свободни и активни политиката се играе от президента Jokowi. За да направите Индонезия като оста на морския свят, Индонезия трябва да бъде в състояние да обхване големите страни.

Все пак е важно да се помни, че ние не може бързо да се вземе решение да се присъедини или не с този Trans Pacific партньорство. Заради липсата на яснота по отношение на споразуменията за сътрудничество, тъй като ще бъдат взети.

Най-малко има две неща, които ще бъдат включени в дневния ред на Pacific партньорство Trans че дерегулацията на внос-износ, което означава разширяване на пазарите и притока на инвестиции по-лесно.

При разглеждане на потенциала в рамките Индонезия днес всъщност е най-спешната необходимост е развитието на морската инфраструктура.

Решението дали да се присъедини към Партньорство за Pacific Trans следва да се основава на силата на Индонезия в АСЕАН, както и подкрепа на развитието на морската инфраструктура.

Президентът Joko Widodo обяви пакет от икономически политики
(BBC) - пакет от политики, предназначени да се движат назад икономика
Президентът Joko Widodo обяви пакет икономическа политика, която се състои от три стъпки в президентския дворец в сряда (09.09).
Третият етап включва тласък на конкурентоспособността на националната индустрия чрез дерегулация, правоприлагането и бизнес сигурност.
Президентът каза, че има 89 правила ремонтирани от 154 предложени. "Така че това би могло да се засили съгласуваността и нарязани регламенти, които пречат на индустрията", каза президентът.
Втората стъпка е да се ускори националната стратегическа проекта елиминира блокирането, предоставянето на разрешителни, завършването на оформлението, а ускорението на стоки и услуги.
На последно място, председателят се стреми да увеличи инвестициите в сектора на недвижимите имоти.
"Пакетът за икономическа политика ще даде тласък на реалния сектор. Вярвам, че на първия етап от пакета за икономическа политика ще укрепи националната индустрия, разработване микро индустрии, улесняване на междурегионалната търговия, стимулиране на туризма, подобряване на благосъстоянието на рибарите", каза той.
Президентът заяви, че пакетът на икономическата политика е първият пакет стартира. Вторият пакет, съгласно Координационния министъра на икономиката, Nasution, ще бъдат обявени през четвъртата седмица на септември.
Икономиката на селските райони
Сред редица стъпки, наречени на президента, има опит да се движат икономиката в селските райони чрез ускоряване и опростяване на използването на село средства за развитие на инфраструктурата трудоемко.
По-рано, на изявление на правителството на Законопроекта за 2016 проектобюджет преди членовете на MPR / DPR, през август миналата година, бюджетните плащания и прехвърлянето на средства към региони и селата ще се подобри, така че по-голяма, отколкото харченето министерства и агенции.
В проекта за бюджет 2016 г., разходите на централното правителство ще достигне Rp 1339100000000000, с подробности за разходните министерства и агенции, които не постигат Rp780,4 трилиона и разходване на министерства и агенции на Rp558,7 трлн.
Прехвърлянето на регионалните и селските фондове достигна Rp 782, 2 трилиона. Фондът се състои от регионалната бюджетен трансфер за Rp735,2 трилиона и селски фондове достигнаха Rp47 трлн.

Развитието на инфраструктурата се очаква да управлява икономиката на селото.
Хуманното отношение към рибарите
Когато изрази пакет икономическа политика, също се споменава също така за благосъстоянието на рибарите. Икономически координационен министър Nasution заяви, че ще има политика на LPG за рибарите.
Nasution посочи, че ако един рибар в морето прекарал 30 литра дизелово гориво на стойност Rp207.000, а след това с помощта на конвертор инструмент рибари LPG само ще издаде Rp62.100. Така че, когато тя стане 10 килограм риба рибар приемайки струва Rp20,000 на кг, той ще получи печалба от Rp137.900.
"Това ще увеличи производството на риба, уловена в същото време подобряване на благосъстоянието на рибарите", заяви Nasution.
Очаква се да се освободи пакет от икономическата политика, публичните приходи ще се увеличи покупателната способност засилени.

Икономическа политика пакет обем два тапицерия лицензиране
Според Bloomberg, на рупия спрямо щатския долар във вторник (09.29) беше докоснал Rp14.818 за US $ 1.
Индонезийски правителство пусна два етапа на пакета от мерки за икономическа политика съдържа редица мерки за решаване на пречките пред инвестициите и лицензиране.
Мерките бяха обявени в съответствие с царството на работата на редица министерства, включително и Министерството на околната среда и горите и Министерството на финансите във вторник (29/09).
В Министерството на околната среда и горите, например, че твърденията на министъра Siti Nurbaya ще направят четиримата се позволи употребата на дървен материал в производството на горите в лиценз на име "Разрешително Оползотворяване дървен материал".
По-късно в царството на Министерството на финансите, министърът на Бамбанг Brodjonegoro заяви, че ще предостави данъчни облекчения за износителите на цветя, които пазят експортните постъпления (DHE) в банки в страната за дълго време.
Стартиране на икономическия пакет идва на фона на спад на запасите и на валутния курс.
Според координационен министър на икономиката Nasution, на политиката на пакетите обем два се фокусира върху удобството и фискални съоръжения за насърчаване на притока на инвестиции в Индонезия.
"Ние не се нуждаят от много сега, което е важно удар. Един удар, с който бързо инвестиционна услуга", каза Nasution.
Секретар на кабинета Pramono Агунг каза централното правителство ще инструктира местните власти с цел съкращаване на процеса на вземане на бизнес лиценз.
"Всичко това е да се даде положителен сигнал към обществото и съседните страни, че индонезийският приятел с всеки, който иска да инвестира в Индонезия", заяви Pramono.
Две фази на пакета за политика се издават три седмици след първия пакет политика е освободен на 9 септември миналата.
Първият пакет включва тласък на конкурентоспособността на националната индустрия чрез дерегулация, правоприлагането и бизнес сигурност.
Пакет идва на фона на отслабването на рупия. Според Bloomberg, на рупия спрямо щатския долар във вторник (09.29) беше докоснал Rp14.818 за US $ 1.
Три точки за обемите икономически пакет 3
Jokowi правителство обяви пакет икономическа обем 3. Как съдържанието на пакета са пълни?

Секретар на кабинета Pramono Агунг доставени уводната обявяването икономическа политика Package III, в президентския офис, Джакарта, 7 октомври
Секретар на кабинета Pramono Агунг доставени уводната обявяването икономическа политика Package III, в президентския офис, Джакарта, 7 октомври

Джакарта, Индонезия - Икономическият екип на президента Joko "Jokowi" Widodo обяви икономически обеми пакетни седми 3, сряда, октомври. Посланието засилване на конкурентоспособността на бизнес света в разгара на икономическата криза.

"Вярваме, че този пакет от документи трето ниво" удар ". Momentum се чувстваме днес, когато рупия е засилила значително ", каза главният секретар на кабинета Pramono Агунг Wibowo, в Държавния дворец в сряда следобед.

Министър икономически координационен Nasution добави, че в третия том на този пакет е никакъв стимул да се намалят разходите на дружеството.

Ето, три важни въпроси, свързани с икономическата пакета.

Спад в цената на мазут (BBM), газ, електричество и

Цената на авиационното гориво, втечнен нефтен газ (LPG) 12 килограма, Pertamax и ефективно Pertalite надолу, тъй като 1-ви октомври, 2015.

Цената на дизеловото гориво е намален с 200 Rp на литър, така че цената на дребно на субсидирани видове дизелово гориво ще бъде Rp 6700 за литър.

Спад в цената на дизеловото гориво ще се прилага и за вида на използваното гориво за недопускане на субсидирана дизел.

Ценова премия гориво остава на Rp 7400 за литър (Java, Madura, Bali) и Rp 7300 (извън Java, Madura, Bali). Новата цена е валидна от октомври до декември 2015.

Цените на природния газ. Цената за завода от нови газови находища са определени в съответствие с покупателната способност на производството на торове, които възлизат на US $ 7 MMBtu (млн британски термални единици). Докато цената на газа за други отрасли (като нефтохимическата, керамика и т.н.) ще бъдат намалени в съответствие с възможностите на съответните отрасли.

Е възможно намаление на цените на газ от ефективността на газоразпределителната система, както и намаляване на държавните приходи, или неданъчните приходи (без ДДС) на газ.

Въпреки това, правителството смята, че спадът на цените на природния газ няма да се отрази на размера на приходите, които стават част от газовата компания Договора за сътрудничество. Спад в цената на газа за индустрията ще бъде в сила 1 януари 2016.

Ток цена. Електричество тарифи за индустриална клиенти I3 и I4 ще намалеят с 12 USD - USD 13 за киловатчас следните спада в цените на петрола (Automatic Тарифа за приспособяване). Отстъпка ставка ще се дава до 30% от потреблението на електроенергия в полунощ (23:00) до сутринта (8:00), когато товарът на електроенергийната система е ниска.

Правителствените стимули забава в плащането на сметката си за електроенергия с до 40 процента от сметката за електричество първите 6 или 10 месеца, и индустрията може да го изплати постепенно. Това се отнася по-специално за трудоемки индустрии, както и на конкурентоспособността на промишлеността е слаб.

Разширителни приемник предприемачи народна Business Credit (KUR)

За да се подобри достъпа на предприемачите до банкови кредити, чрез програмата KUR, правителството е намалило лихвата KUR от около 22 на сто до 12 процента от времето.

В пакета от тази политика, на семействата, които имат стабилни доходи, могат да получат KUR за продуктивна бизнес сектор.

С тази политика, банки Kur задвижвани проактивни усилия за предоставяне на съответното лице, така че ще се увеличи участниците KUR като същевременно насърчава растежа на нови предприемачи.

Опростяване на клирънс земя в инвестиционни дейности

В сектора на земя, на Министерството на земеделието и планиране / Национална агенция Spatial Land, преразглеждане на Регламент No. 2 2015 г. относно Сервизни стандарти и наредби селскостопанска политика, териториалното и Land в инвестиционната дейност.

Някои вещества ново споразумение, което включва такива неща като:

а. Ищец получи информация за наличността на земя (първоначалните 7 дни до 3 часа);

б. Всички искания са регистрирани като форма на сигурност за заявителите на достъпност и използване на земята планове. Letters, публикувани в рамките на 3 часа.

гр. Пълнота на лицензионните принципи, дадени под формата, в предложението, създаването на компанията, над правата върху земята да бъде предпоставка за започване на полеви дейности. Съществува изискване, които могат да бъдат последвани от преди издаването на Указа за Land права за използване.

г. Срокът за поддръжка (изискване следва да бъде пълно):

Хак Гуна Usaha: от 30-90 дни до 20 работни дни (до 200 хектара), или 45 работни дни (> 200 хектара)
Extension / Подновяване HGU: от 20-50 дни до 7 работни дни (до 200 хектара), или 14 работни дни (> 200 хектара)
Заявка за брокерска / Права за използване: от 20-50 работни дни до 20 работни дни (до 15 хектара) или 30 работни дни (> 15 хектара)
Extension / Подновяване брокерска / Права за използване: от 20-50 работни дни до 5 работни дни (до 15 хектара) или на 7 работни дни (> 15 хектара)
Сухопътни права: 5 работни дни до 1 работен ден
Уреждане на жалбата: 5 работни дни до 2 работни дни
д. В продължение на права за ползване на земя са били въз основа на оценката на управлението и използването на земята (включително по-голямата одит) от съответния земята вече не се използва, както и първоначалните изисквания петиция.

Старши подуправител на Bank Indonesia Adityaswara Мирза заяви, че настоящата ситуация на финансовите пазари се е подобрило в резултат на външни и вътрешни фактори.

Външни фактори, Мирза заявиха, че цифрите на икономиката на САЩ се изпитват малко на слабост, особено в сектора на труда. Другото нещо, което е следствие от повишаването на лихвените проценти започват да се смени. "Първоначално много участници на пазара прогнозират покачване на Fed лихвен процент през октомври или декември, но очевидно се променили неговата прогноза за 1-ви или 2-ри квартал следващата година", каза Мирза.

Тази промяна доведе до обръщане, така че спекулантите, които няколко месеца преди това бяха закупили долара по-рано, сега е да се намалят загубите.

За вътрешни фактори, пазарът реагира положително пакет политика kkonomi първо, второ, трето и. Тези пакети показват ангажимента на правителството за икономическата реформа.

"В дългосрочен план, пакетът политика, която ще бъде в състояние да намали инфлацията", каза Мирза.
Правителството стартира четвърти пакет икономическа политика
Хуманното отношение към работниците са във фокуса на пакета политика този път
Джакарта, Индонезия - Правителството стартира пакет от четири тома на икономическата политика в четвъртък, 15 октомври 2015 г. Основен акцент в пакета за политиката на този път е благосъстоянието на работниците, както и развитието на микро, малки и средни предприятия (МСП).

За да се гарантира благосъстоянието на работниците, правителството ще въведе нова формула за изчисляване на размера на минималната работна заплата Provincial (UMP)

"Държавата съществува, за да гарантира на работниците да не попаднат в ниската заплата, но работодателите също имат уверението," каза координационен министър на икономиката Nasution в пресконференцията си.

Що се отнася до развитието на сектора на малките и средни предприятия, pemerintahkan върна предложение за план за разпределение, за да се отпуснете народна Business Credit (KUR) и предоставя оборотни кредити за МСП производители за износ на стоки.

Ето някои точки в пакета четвъртата икономическа политика, представени от Nasution, министър на труда и министър на финансите Ханиф Dhakiri Бамбанг Brodjonegoro,

Координационният министър на икономическото Nasution:

1. Заплатите на работниците със сигурност вървят нагоре всяка година.

2. Държавата съществува, за да помогне на работниците да намалят тежестта на цената на живота си с предпазна мрежа под формата на издаване на която Индонезия Smart Card и Card Healthy Индонезия.

3. Формула UMP: Минимални заплати тази година плюс процента на инфлацията и икономическия растеж (в проценти). Тази формула не се прилага в осемте провинции, че сегашната минимална заплата е все още под жизнени потребности (KHL).

За осем от провинцията, ще бъде даден преходен период от четири години. В продължение на четири години, на минималната работна заплата ще придобие има допълнително увеличение за компенсиране на маржа на стойност KHL

Министър на заетостта Ханиф Dhakiri:

1. Оценка на жизнени потребности (KHL) ще се извършва на всеки пет години. Това е така, защото според проучване на Централното бюро по статистика (BPS), промени в моделите на потребление настъпили на всеки пет години.

2. В бъдеще, не съществува задължение за дружеството да се установи структурата и размера на заплатите. Това означава, че заплатите трябва да бъдат считани за едни от трудоспособна възраст, компетентност, образование, постигането и изпълнението. Тя ще бъде регламентирано в самия регламент.Финансовият министър Бамбанг Brodjonegoro:

1. Във връзка с оборотни кредити за МСП производители за износ стоки, индонезийски Износът Финансиране агенция (LPEI) са направили картографиране. Резултатът има 30 фирми, които имат потенциал да получи кредити за оборотни средства.

Данъчни стимули Така Focus пакет икономическа политика том V
Пакет от правителството икономическа политика ще продължи да укрепва икономическата стабилност на фона на световния икономически спад, който засегна и Индонезия, потвърди, заяви председателят на Joko Widodo след ограничен заседание на кабинета в четвъртък следобед (22/10).
Nasution министър по икономическите въпроси в кабинета на президента обяви пакет от политики икономическа об 5, в Джакарта четвъртък, 22 октомври 2015 г. (VOA / Andylala).
Nasution министър по икономическите въпроси в кабинета на президента обяви пакет от политики икономическа об 5, в Джакарта четвъртък, 22 октомври 2015 г. (VOA / Andylala).


Пакет икономическа политика 4 Фокус Проблем Заплати и народен Business Credit

Джакарта
Правителството издава пет обем пакет от икономическата политика за стимулиране на местната икономика. Пакет политика, която се фокусира върху правителствените стимули, свързани с намаляването на данъците.

Министър на икономиката Nasution в президентския офис в Джакарта в четвъртък (22/10) заяви, че първият политика, е въпрос на данъчни облекчения, стимули в резултат на преоценката на активите на компанията, както в държавните предприятия (ДП) и частни партита. Nasution заяви по време компанията не иска да направи преоценка на активи, тъй като данъчната ставка е достатъчно висока. А той рече: ако преоценката на активите се извършва, по-специално за недвижими активи, той може да направи стойността на активите на дружеството се увеличава.

"Ами, ако го направят преоценка след това, тя ще се увеличи капацитета си. Това ще създаде капацитет и финансовите резултати от дейността се увеличават с значително количество. В действителност той е бил в по-късните години може да направи по-голяма печалба. Общо активи ще се увеличат. Кажете 100%, или 200 %, то може да бъде повече ", каза Nasution.

Същото нещо се транспортира от министъра на финансите Бамбанг Brodjonegoro, като посочва преоценката е преразпределение на стойността на активите на дружеството в съответствие с текущата справедлива стойност. Бамбанг обясни, обикновено данък общ доход (с ДДС) за целите на преоценка на активи с фиксиран курс 10%, но скоростта нарязани на определен период.

"За данъкоплатците (WP), при подаване на преоценка на активите до 31 декември 2015 г. размерът на специални тарифи окончателен данък доходите преоценка е от нормалния 10% до 3%. Ако подадено в периода 1 януари до 30 юни 2016 г., Размерът на таксата е 4%. При подаване на 1 юли до 31 декември 2016 г., на окончателния размер на специалната ставка на данъка върху доходите на 6% от преоценки ", каза Бамбанг.

За втори политика в опаковка обем 5 е премахването на двойното данъчно облагане за колективно инвестиране договор на инвестиционни фондове за недвижими имоти, или по-известен като АДСИЦ (Real Estate Investment Trust). Според Бамбанг включва обикновени ценни книжа, емитирани от дружеството под гаранция или базови активи като собственост или инфраструктура.

Бамбанг добави: "С Pmk, че скоро ще прекарат следващата седмица, а след това на двойното данъчно облагане, особено за компаниите със специална цел akandihilangkan бъде един данък. Така че се очаква наличието на този инструмент КИК Dire може да се появи в индонезийската капиталовия пазар, както и за привличане на инвестиции за Това беше направено в чужбина. "

В същото време, на Органа за финансови услуги (FSA) издаде и нова политика, която е насочена към ислямския банкиране. Председател на Управителния съвет на комисарите FSA, Muliaman D. Адад, новата политика е важна, защото четири предишния пакет политика, освободена от FSA, Bank Индонезия (BI), а правителството все още не е достигнат целия финансов сектор.
Vŭzmozhnosti za uspekha na vŭtreshniya dneven red mogat da bŭdat polucheni, no sŭshto taka se nuzhdayat ot pravilnite predpostavki.

Indoneziya tryabva da sa nayasno, che kogato igrayat v arena na po-shirokiya region, kato tova tryabva da ostane osnovava na ASEAN. ASEAN e naĭ-podkhodyashtata otpravna tochka, predi da prodŭlzha v Pacific partn’orstvo Trans.

Zashtoto ASEAN se ochakva da bŭde "evropeĭsko" na Aziya shte bŭde ikonomicheski tsentŭr na Asia Pacific. Na tazi informiranost, ako Indoneziya iska da razshiri sŭtrudnichestvoto v tazi vrŭzka da Pacific partn’orstvo Trans, Indoneziya tryabva da obmisli vnimatelno stepenta, v koyato pozitsiyata na Indoneziya dogovaryane

Според Адад, на шериата индустрия не е получил част.

"На първо място, е лекотата на продуктите и дейностите на ислямските банки. Механизмът на лицензиране и разходи ислямски продукти ще бъде лесно. С disederahanakan, тогава няма нужда да се иска разрешение, трябва да се изпрати писмо, защото на шериата продукти ще бъде кодифицирана в книга. Ако вече съществуват на продуктите, че не е необходимо лиценз отново, просто го докладва, "каза той.

Механизъм Licensing други продукти, включени в обхвата на шериата допълнително Адад, включват златни заложни шериата, които също не трябва да се иска разрешение.

На пресконференция присъстваха няколко министри, включително и министъра на икономиката Nasution, Координационен министър на морска Ризал Ramli, управител на Bank Indonesia Агуш Martowardojo, министър на финансите Бамбанг Brodjonegoro и председател на службата за финансови услуги FSA Hadad Адад - председател Joko Widodo каза, че правителството ще направи всичко възможно, за да се засили икономическата стабилност на фона на световния икономически спад, който засегна и Индонезия.

Председателят също така гарантира пакет икономическа политика на правителството ще продължи.

"Поради това, пакетът ще продължи да се пристъпи към Bank Indonesia също с FSA. От 1,2,3,4,5 ще бъде продължена с 6,7,8 може би до 100. Може би до 300 енти 200. Може би. Но ясно, консистенцията на нашето време се иска да даде силно впечатление, че нашето намерение за трансформиране на основите на националната икономика. Което, разбира се, ние искаме обществеността и бизнеса знаят, че ние ще продължим да работим регламент mereform и бюрократизация ", каза президентът. (VOA)

Шеста икономическия пакет за "предградие"
Специални икономически зони се очаква да съживи икономиката в селските райони.
Шест степени на пакета от мерки за икономическа политика, наред с другото, насочена в опит да се движат икономиката в предградие, заяви министърът на икономиката Nasution.
В допълнение, министърът Координационния (Координационен) икономическите въпроси Nasution заяви пакет икономическа политика този път също се фокусира върху данъци, управлението на водните ресурси, както и да е лекарство.
"Просто казано, чрез този пакет, има някои области, в района трябваше да бъде на специална икономическа зона (СИЗ), чиято основна цел е да обработи съществуващите ресурси в региона и извън него", каза Nasution в кабинета му, четвъртък (5/11) ,
Специални икономически зони

Tanjung Lesung (Бантен)
Sei Mangke и Tanjung Api-API (Северна Суматра)
Palu (Централен Сулавеси)
Bitung (Северен Сулавеси)
Mandalika (West Малки Зондски острови)
Morotai (North Малуку)
Maloy Batuta Trans Калимантан (Калимантан Барат).
Сега тези осем икономически зони, установени от правителствени разпоредби в специфични области, които ще бъдат разработени, а именно Tanjung Lesung в провинция Бантен, Sei Mangke и Tanjung Api-API (Северна Суматра), Palu (Централен Сулавеси), Bitung (Северен Сулавеси), Mandalika ( Западни Малки Зондски острови), Morotai (North Малуку), и Maloy Batuta Trans Калимантан (Калимантан Барат).
Освобождаване от данък
В специални икономически зони, които се предоставят на различни обекти на данъчни стимули, особено отрасли, които преработват местни ресурси около КЕК и отговарят на определените изисквания.
"Целта е да се насърчи уеднаквяването на бизнеса и индустрията изменението е добро", каза Nasution.
Nasution каза политиката това време да включва и управлението на водните ресурси, както и въпросите, свързани с храните и наркотиците се обработват BPOM.
Правителството на президента Jokowi до сега стартира пакет от шест икономическа политика.
От управлението на водните ресурси, правителството се базира своята политика по отношение на решението на Конституционния съд, който не позволява търговско управление на водните ресурси от частния сектор.
Въпреки това, когато решението на Съда за установяване, че правителството е дало разрешение за различни фирми, а не само бутилирана вода компания.
Ето защо, каза Nasution, фирмите ще продължат да действат в съответствие разрешения "до изтичането на лицензията или до поява на ново законодателство".
За регулирането на храна и лекарство, Nasution излагайте лиценз опростяване на наркотици внос.
Това е пакет от шест икономически политики, прилагани от правителството, тъй като президентът Jokowi направя prombakan кабинет.
Diiluncurkan първия момент, Nasution заяви, че пакетът от икономически реформи, необходими за да се върнат на икономиката се забавя.

Агро стоки 5 ИНДОНЕЗИЯ в световен мащаб
Трябва да се гордеем превръща някои селскостопански продукти и плантация Индонезия е много глобален. На фона на сегашната преливане на вноса на потребителски стоки от чужбина, селското стопанство и плантации стоки е все още една стока на международната сцена. Този път ние ще разгледаме по-малко за 5 индонезийски селскостопански и плантации стоки в световен мащаб.

Palm Oil
Индонезия се поставям като производител на суров палмово масло в света. През 2011 г. Индонезия доминират на световния пазар на суров палмово масло с 47%, за да надмине Малайзия през второто място с 39%. Износът на палмово масло могат да допринесат валутния от 14 милиарда щатски долара на страната през 2010 г. и се очаква да нарасне значително от година ketahunnya.

2. Подправки

От незапомнени времена, Индонезия е известен със своите подправки. Spice растения, които процъфтяват в Индонезия да привлече други нации да menguasainnya. Неизбежно е, че през последните много чужди народи богати в резултат на подправки от Индонезия, която е с много висока стойност. До сега, Индонезия е основен износител на подправки в света, включително и индийско орехче (няма. 1), канела (няма. 1), карамфил (№ 1) и черен пипер (няма. 2).

3. Cocoa

Индонезия е № 3 в световната какаото след Кот д'Ивоар и Гана. Производството продължава да расте средно с 3,5% годишно до 2014 г. правителството се ангажира да разбиване на двете страни за първи ранг като най-големият производител в света на какао. През 2010 г. производството на какао Индонезийски достигна 574 хиляди тона, отчитат 16% от световното производство на какао, докато Кот д'Ивоар в първия чин с 1,6 милиона тона, отчитат 44%.

4. Rubber

Индонезия е на второ място след Тайланд като доставчик на суров каучук. Има спомена Индонезия като гума арабика свят. Въпреки губи по отношение на броя и продуктивността на каучукови плантации, но индонезийското гумена изтъквани като победа над качеството на каучука от Тайланд. През 2011 г. производството на каучук в Индонезия достигна 2,8 милиона тона.

5. Кафе

Индонезия в момента е на трето място като производител свят кафе под Бразилия и Колумбия. Производството на кафе Basarnya Индонезия годишно средно около 600 000 тона. От тази цифра Индонезия можем да предоставят 7% от световното производство на кафе.
Производството на стълбовете Exchange
Menpar каза Индонезия се чувствате по отношение на туристическите дестинации, цената на конкурентните туризма и туристическите приоритети.

Индонезия Така производителите в сектора на туризма опора DevisaGili Lawa Dalat, Lombok, Индонезия (Michele Westmorland / Corbis)
Министърът на туризма Arief Yahya заяви, че правителството се установят повторно туризъм като основен сектор, с водещ сектор за валутен наемен Индонезия.

Той е разположен в специална закрита среща на туризма в Богор Президентски дворец, в понеделник (16/2), и представени по време на откриването на Националната конференция на Асоциацията на индонезийските хотели и ресторанти, вторник (17/2).

"Въздействието на това решение, когато районът е настроен да бъде национален стратегически области, секторът ще подкрепи план, който например Министерството на благоустройството ще оправи пътищата", каза той.

Той добави, че Индонезия действително има предимства по отношение на туристическите дестинации, цената на конкурентните туризма и туристическите приоритети.

Макар че от друга страна, Ariel, разкрити от пътуване на данни и туризма Конкурентни индекс, изготвен от Световния икономически форум, Индонезия е от ранга 70 от 140 страни.

"Ние ще се оправи недостатъците на туризма като туристическа инфраструктура, информационните технологии и туризъм, и хигиенично", добави той.

Това, добави той, да бъде най-голямото предизвикателство. Той се надяваше, Индонезийски туризма ще нараства бързо и да стане един от стълбовете на промишлеността на Индонезия в допълнение към нефт, газ, и палмово масло.

TKI Принос членка Валутния след втората по големина на нефт и газ
чуждестранна валута, получени от индонезийски работници (TKI) все още се нарежда на второ място само за сектора на нефт и газ (нефт и газ).

През 2009 г. само чуждестранни работници мигранти чрез предоставяне на парични преводи към страната на САЩ достигна $ 6,617,000,000.

"Работниците мигранти допринасят за валутния вторият по големина след нефт и газ", каза председателят на Time Shift (PAW) Камара на търговията и промишлеността (Кадин) Ади Putra Тахир в Националния семинар разгадаят разположение и защитата на работещите в чужбина, най-Bidakara Hotel, Джакарта, В сряда (2/6).

Той каза, че поставянето политика и защитата на индонезийски работници (TKI) все още не е оптимално. И така, той каза обновяване на проблема с настаняването и защита на работниците мигранти следва да бъде добре организирано национално движение и взаимодействие.

"Очаквам това да бъде национално движение, чист, заинтересованите страни трябва да ходят синергични. Нуждаете се от специално внимание от набирането, настаняването и дори защита ", каза Ади.

Според Adi, броят на работниците, които работят в чужбина не може да бъде отделена от заетостта от страна на правителството е все още ограничен. Темпът на икономически растеж се оценява на 6% все още не се е надигнало наличието на работни места в страната.

Въз основа на данни от Министерството на външните работи на броя на работниците, които работят в чужбина достигна 3.246 милиона души, разпръснати из много страни. От тази сума от 2009 случаи на затруднените работниците мигранти достига 69 004 души.

Индонезия може да постави чуждестранни работници (TKI) до 10 милиона души, или около пет процента от населението.

Това стана ясно от председателя на Постоянния комитет по заетостта на външните работи на Търговската камара, Nurfaizi, в семинар на работниците мигранти, организирани от Търговската камара в Джакарта, в сряда (2/6).

Nurfaizi който е и председател на Асоциацията на Corporate Services TKI (APJATI) е сравнен с Филипините, който е поставил 10 процента от населението, за да работят в чужбина.

"Резултатите, Филипините рейк обменят до 15 милиарда долара годишно и да стане най-големият производител на цялата чуждестранна валута, генериран от филипинското правителство", каза той.

В рамките на пет години, каза той, поставянето на работниците мигранти е достигнал четири милиона души и е насочена към увеличаване на четири милиона души през следващите две години.

"Това е, когато се поддържа от всички партии и последователна правителствена ангажираност", каза той.

Увеличаването на броя на работниците мигранти с ръст от 21 процента годишно, започвайки от 2004 г., които възлизат на 380 690 души в 696 743 души през 2007 г. със страната дестинация в Близкия изток и азиатско-тихоокеанския регион.

Nurfaizi каза настаняването на работниците мигранти в неформалния сектор все още е доминиран от 78 процента, докато разположения за региона Asia Pacific във формалния сектор може да достигне 52 процента през последните години.

Като цяло, той казва, че има увеличаване на броя на работниците мигранти, които не само се гледа като на един успех от програма TKI разположение, но също така и увеличаване на броя на работната сила, която е пропорционална на наличието на работни места в страната.

Цитирайки Kemnakertrans данни, генерален директор на Протокола и консулските въпроси на Министерството на външните работи, Лютфи Рауф, каза, че има 2,8 милиона работници-мигранти в периода от 2005-2009 г. с "парични преводи" (паричните преводи от работниците мигранти в страната) достигна 6617 щатски долара през 2009 г. до 69 004 работници мигранти проблематично през 2009.

През 2009 г. Министерството на външните съгласувано с индонезийски представители се стреми успешно изпълнение на основните права на работниците, които имат проблеми в чужбина с основните права на събраните достигна 326 495 438 750 щатски долара и сингапурски долара.

В периода януари-май 2010 г., Министерството на външните работи и на представителите на индонезийските успешно улесниха при изпълнение на основните права на работниците мигранти, доколкото е 156 416 долара, Rp185.736.941, Обединените арабски емирства дирхам 1845, 4800 риала и 140,000 сингапурски долара.

За случаи на работници мигранти включват неизплатени заплати, сексуален тормоз, се плащат по-ниски заплати, малтретиране, убийства, трудови злополуки, "трафик" (трафик), имиграционни нарушения, и така нататък.

Лютфи каза препятствия те се срещат при защитата на гражданите, наред с другото, неспазване на правила и разпоредби, правителството на Индонезия не са имали двустранни споразумения с всички страни на мигриращи работници, изпращане на незаконни работници мигранти, и работниците, които не са компетентни.

Външният министър Марти Natalegawa в изслушване с Комисията I на Камарата на представителите на 02 Декември 2009, каза на въпроса за защита на индонезийски граждани в чужбина са приоритет на външното министерство.


Индонезийски класиране икономика 9 на Света
Mediawarga.info - Световната банка нарежда Индонезия като 9-ти по големина икономика в света. БВП на Индонезия до края на 2014 г. достигна US $ 2550,0 милиарда. Тази позиция се измести от БВП на Великобритания е само US $ 2400 милиарда.
Икономическата стойност се изчислява като резултат от сравнението на покупателната способност на стоки или услуги в дадена страна, от типа на стоки или услуги, които използват една и съща валута в щатски долари. Този термин е известен като паритет на покупателната способност (ППС). Например, The Economist, използвайки метода на изчисление на базата на цената на Макдоналдс, известна като "The Big Mac индекс".
Икономист DBS Bank, Гунди Cahyadi каза центъра на световната икономика сега се измества от Америка и Европа до Азия. Напредък в Азия разсеяни идеята, че икономиката на САЩ е все още най-голямата сила в света, която управлява глобалния растеж. Според резултатите от изследването на DBS, в бъдеще, Азия ще създаде равни икономически гигант Германия на всеки три години. Първият нов икономически гигант се очаква да се появи през 2023 г., на второ място в 2031 и трето място в 2,038.
RI икономическия ще надхвърли Австралия и Южна Корея през 2030 г.

Liputan6.com, Джакарта - Икономика САЩ (US) прогнозира продължава да показва господството му през 2030 г. В същото време, на икономиките на някои развиващи се страни също се очаква да се прояви скока има предвид, че някои европейски страни действително ще се промъкне в долния ред.

Според американското министерство на земеделието, в землището на Чичо Сам се очаква да остане лидер на световната икономика с нейния брутен вътрешен продукт (БВП) през следващите 15 години се очаква да достигне US $ 24800000000000, което представлява увеличение от US $ 8000 милиарда в сравнение с прогнозите за БВП в тазгодишното издание на US $ 16 8000 милиарда.

В същото време, на втора позиция е заета от Китай с нейния БВП ще нарасне два пъти, че прогнозата за тази година до US $ 22.2 милиарда и ще помогне затворите икономическата пропаст между САЩ и Азия като цяло.

Третото място е заето от Индия се прогнозира, че през 2015 г. само завърши пети по големина БВП в света. Докато през следващите 15 години, Индия се очаква да надмине Бразилия, Англия, Франция, Германия и Япония. Международният валутен фонд (МВФ) заяви, че страната ще има най-голям работната сила в света през следващите 15 години.

Докато Япония се преценява като по-малко късмет страни. Защото след нейната икономика нарасна през 1990 г. и преживя застой фаза, икономическия растеж на Япония ще бъде бавно и се наложи Япония класиране спадна до четвърто място в списъка на страните с най-голямата икономика в света до 2030 г..

"Япония е важен урок, че колко бързо можете да изпитате свързаните с понижение икономическа структура", каза JP Morgan главен икономист Bruce Kasman цитиран от Bloomberg, неделя (04.12.2015).

Освен Япония, Франция също се очаква да спадне с три позиции, за да се класира 8 с PBD от US $ 3.3 трилиона и Италия падна с две места до 11-та позиция с БВП от US $ 2300 милиарда.

Междувременно, индонезийската икономика се очаква да бъде класирана 13 в списъка на страните с най-голямата икономика с БВП от US $ 2.1 трилиона през 2030 г., над Австралия в позиция 14 и Южна Корея на 15-то място с БВП на САЩ $ 1900,0 милиарда.

"Има много въпросителни. Дали Китай в състояние да растат 4 на сто и шест процента, има много неща, за да изглежда, че ще бъде в глобалната икономика. Или дали Индия може да нарасне с 3% и 8 на сто. Това е голяма разлика, когато ги комбинирате по време стари ", каза той.

Като цяло, Ямайка се очаква да бъде най-ниската позиция да се хвърли толкова, колкото 13 до позиция 136 през 2030 г. Докато Уганда ще се превърне в страната с най-голям напредък, тъй като се изкачи на 18 редиците на позицията 91.
Spored Adad, na sheriata industriya ne e poluchil chast.

"Na pŭrvo myasto, e lekotata na produktite i deĭnostite na islyamskite banki. Mekhanizmŭt na litsenzirane i razkhodi islyamski produkti shte bŭde lesno. S disederahanakan, togava nyama nuzhda da se iska razreshenie, tryabva da se izprati pismo, zashtoto na sheriata produkti shte bŭde kodifitsirana v kniga. Ako veche sŭshtestvuvat na produktite, che ne e neobkhodimo litsenz otnovo, prosto go dokladva, "kaza toĭ.

Mekhanizŭm Licensing drugi produkti, vklyucheni v obkhvata na sheriata dopŭlnitelno Adad, vklyuchvat zlatni zalozhni sheriata, koito sŭshto ne tryabva da se iska razreshenie.

Na preskonferentsiya prisŭstvakha nyakolko ministri, vklyuchitelno i ministŭra na ikonomikata Nas

1 comment:

  1. Do you need loan to start up your personal business? if yes kindly contact this email: finance_institute2015@outlook.com bellow.

    E hiahia ana koe taurewa ki te timata ake koutou mahi whaiaro? ki te ae aroha whakapa tenei imera: finance_institute2015@outlook.com raro

    ReplyDelete