!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Sunday, August 2, 2015

Shenjat e ardhjes së Ditës së Gjykimit.

Udhëtim nuk ishte përfunduar (329)

 (Pjesa 329), Depok, West Java, Indonesia, 2 gusht 2015, 19:31 pm)

Shenjat e ardhjes së Ditës së Gjykimit.

Filmi Armageddon, starring Bruce Wllis yjet e filmit në Hollywood do të tregojë historinë në lidhje me mizë (nisjen) një trup qiellor (meteor) drejt tokës.
Në film në sajë të teknologjisë dhe aftësive të njeriut, mund të monitorojnë (memonotor) do të jetë ardhja e objekteve të hapësirës në tokë.
Pastaj dikirimlah anijen që do të xhiruar meteor armë bërthamore para se të arrijnë në tokë. Por kjo ishte vetëm një përrallë (fiction) e inxhinierisë njeriut që kurrë nuk ka ndodhur.
Por në fakt hapësira jashtë miliarda trupave qiellorë (meteor tjetër ANTA) që shkon orbitën e duhur.
Në Al Kur'an Al Haxhit vargun 65, Perëndia me njohuritë që ata kanë (sunatullah), të cilat rregullojnë dhe për të mbajtur atë objekte hapësirë ​​fikse në orbitë, në mënyrë që të rradhës dhe kalonte rregullisht, me Perëndi, mburojën edhe Toka Shkenca veshura (atmosferën e Tokës ) në mënyrë që çdo objekt jashtë anggkasa të mos hyjnë nëpër tokë.
Megjithatë, në qoftë se Perëndia nuk është duke e mbajtur, me siguri meteor që do të shkatërrojë tokën dhe të gjithë përmbajtjen e tokës, duke përfshirë malin do të shkërmoqet në pluhur, kur Allahu urdhëroi shkatërrimin e tokës ose të quajtur Kuranin si ardhjen e Ditës së Gjykimit.
Është vetëm se vetëm Zoti e di kur koha po afrohet atë. Profeti Muhamed u tha vetëm me anë të engjëllit Gabriel vetëm shenjat, sepse Gabriel nuk është thënë Perëndia kur do të vijë Ditën e Gjykimit.
Profeti Muhamed ka thënë dikur se fundi i botës është afër duke treguar dy gishta. Por në qoftë se ne e interpretojmë dy gishtat që një ditë te All-llahu është një mijë vjet për njerëzit, që do të thotë 2000 vite pas Muhamed tregoi dy gishta. Por me siguri vetëm vetëm Zoti e di, janë të qartë në Ditën e Gjykimit se kur ajo vjen derën e pendimit (kërkoni falje prej All-llahut) është e mbyllur, atëherë ne menjëherë të pendohemi, vazhdimisht zbatuar shtyllat e Islamit dhe khusu, shumë përkujtimin dhe kërkojnë falje (kërkoni falje prej All-llahut) ,

Al Kur'an el-Haxh vargun 65:
الم تر ان الله سخر لكم ما فى الارض والفلك تجرى فى البحر بامره ويمسك السمآء ان تقع على الارض الا باذنه ان الله بالناس لرءوف رحيم) 22: 65 (

(22:65) A nuk e ke parë se si All-llahu nënshtroi për ju gjithçka që është në tokë, dhe anijet që lundrojnë në det me urdhërin e Tij, 113 dhe ai që e mbajnë (objekte) se qielli nuk po bie në tokë, përveç me lejen e Tij? Në të vërtetë, Allahu është i mëshirshëm, dhe i mëshirshëm për njerëzimin.

Shenjat e ardhjes së Ditës së Gjykimit
Nga
Dr. Abdilah bin Jusuf ibn Jusuf al-wabil


SHENJAT E Sequence KIAMAT
Ne nuk kemi qenë duke marrë propozimin që në mënyrë të qartë shpjegon rendin e shenjave të mëdha Gjykimit nga rrethanat. Çdo gjë është shprehur vetëm në hadith të ndryshme pa qëllim, sepse urdhri i përmendur në atë në të gjitha nuk do të thotë një sekuencë në këtë incident. Shprehja në atë duke përdorur kursiv Wawu, ndërsa letra nuk përmban kuptimin e rendit.

Ka disa tekste se rendi shkelur urdhrin e përmendur në tekste të tjera.

Për këtë për të qenë më të qartë, atëherë ne do të përmendim disa shembuj duke zbuluar disa hadithe që përmendin shenjat e mëdha të kijametit në tërësi ose në pjesë.

1. Imam Muslimi rrahimullah transmetuar nga Hudhejfe ibn el-Ghifari Acid radiallahu anhu, tha ai, "i-lAllahu alejhi ue sel-lem erdhi tek ne. Ndërsa ne po flasim, dhe pastaj ai e pyeti:

ما تذاكرون?

"Çfarë jeni duke folur për?"

Ata u përgjigjën: ". Ne jemi duke folur për Doomsday" Ai tha:

إنها لن تقوم حتى ترون قبلها عشر آيات.

'Në të vërtetë, ai (Doomsday) nuk do të ndodhë derisa të shihni dhjetë shenja para. "

Pastaj ai përmendi tymin, Dexhallin, bishën, lindjen e diellit nga perëndimi, rënien e profetit 'Isa ibn Merjem, Ya'-JUJ dhe Ma'-JUJ, dhe tre khasf (mbytjet në tokë); khasf në lindje, khasf në perëndim, dhe khasf në Gadishullin Arabik, dhe i fundit është një zjarr shkatërrimtar dilte nga Jemeni që të çojë njerëzit aty ku ata vijnë së bashku. "[1]

Imam Muslimi ka transmetuar këtë rrahimullah hadithin e Hudzaifah bin Acid me formulimin e tjera, përkatësisht:

إن الساعة لا تكون حتى تكون عشر آيات: خسف بالمشرق, وخسف بالمغرب, وخسف بجزيرة العرب, والدخان, والدجال, ودابة الأرض, ويأجوج ومأجوج, وطلوع الشمس من مغربها, ونار تخرج من قعرة عدن ترحل الناس.

"Në të vërtetë Doomsday nuk do të ndodhë derisa ka dhjetë shenja (para): khasf në lindje, khasf në perëndim, khasf në Gadishullin Arabik, tymi, Dexhallit, kafshët e tokës, Ya'-JUJ dhe Ma'-JUJ, lindja e diellit nga perëndimi, dhe Flakët që vjen nga humnera "Edenit që çojnë burrat."

Në një transmetim tjetër:

والعاشرة: نزول عيسى بن مريم.

"Dhe rënia e dhjetë në 'Isa ibn Merjem." [2]

Kjo është një hadith i transmetuar nga një sahabi me dy formulimin (editorial) ndryshojnë në mënyrë të shenjave të mëdha të ringjalljes.

2. rrahimullah Imam Muslimi transmeton nga Ebu Hurejra radiallahu anhu, se Pejgamberi sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem ka thënë:

بادروا بالأعمال ستا: طلوع الشمس من مغربها, أو الدخان, أو الدجال, أو الدابة, أو خاصة أحدكم, أو أمر العامة.

"Shpejto ju në bamirësi (para se të vijnë) gjashtë gjëra:. Diellit në rritje nga Perëndimi, tymi, Dexhallit, bisha, diçka të veçantë për ju djema (vdekja), ose një problem i zakonshëm (Dita e Gjykimit)" [3]

Imam Muslimi ka transmetuar rrahimullah këtë hadith të Ebu Hurejra ra me një tjetër formulim:

بادروا بالأعمال ستا: الدجال, والدخان, ودابة الأرض, وطلوع الشمس من مغربها, وأمر العامة, وخويصة أحدكم.

"Shpejto ju në bamirësi (para se të vijnë) gjashtë gjëra:. Antikrishti, tymi, kafshët e tokës, dielli lind nga perëndimi, një problem të përbashkët (Dita e Gjykimit), dhe diçka të veçantë për ju (vdekje)" [4]

Ajo ishte një hadith transmetuar nga një sahabi me dy redaktorëve të ndryshme në mënyrë që të shenjave më të mëdha të fundi i botës edhe në përdorimin e letrave athaf, ku historia e përdorimit të parë (أو), ndërsa të tjerët e përdorin (و), dhe të dy nuk tregon sekuencë.

Se ndoshta ne e dimë është pjesa rend të shënuar në drejtim të daljes në pjesën pas tjetrës, siç ka në disa histori, siç përshkruhet në këtë hadith An-Nawwas bin Sam'an radiallahu anhu, siç do të shpjegohet më vonë insyaa Allahut. Përmendur në të shumicën e shenjës në rend bazuar në ngjarje. Në të përmendin lirimin e Dexhallit për njerëzit e parë, atëherë rënia e të Profetit 'Isa Alaihissallam ta vrisnin, pas lëshimit të Ya'-JUJ dhe Ma'-JUJ në kohën e Profetit Isa Alaihissallam, dhe përmend lutjen e tij që ata të shkatërrohet.

Në mënyrë të ngjashme, nuk është në më një histori që është shenja e parë e kësaj, ndërsa i fundit është ky. Megjithatë, e tij të vërtetë ka një ndryshim të opinionit në mesin e dijetarëve në lidhje me shenja e parë u shfaq, dhe ky debat ka qenë rreth e rrotull që nga ditët e anhum Sahabët radi. Imam Ahmedi dhe Muslimi transmetuar nga Ebu رحمهما الله Zur'ah [5], ai tha: "Ka tre njerëz nga radhët e myslimanëve të cilët janë ulur me Marwan bin Hakam në Medinë, ata e dëgjojnë atë transmetuar hadithin në lidhje me shenjat (e kijametit), se i pari të jetë shenjë është shkarkimi i Antikrishtit. Pastaj 'Abdullah bin' Amr [6] rahimahullah ka thënë: "Marwan nuk tha asgjë (të mbahet), kam memorizuar nga lem selam e sallallahu alejhi selam një hadith që unë kurrë nuk kam harruar më pas, kam dëgjuar të lAllahu alejhi alejhi ve sel-lem Ai tha:

إن أول الآيات خروجا طلوع الشمس من مغربها, وخروج الدابة على الناس ضحى, وأيهما ما كانت قبل صاحبتها; فالأخرى على إثرها قريبا.

"Në të vërtetë Mark (Gjykimi), i cili për herë të parë doli jashtë ishte dielli i saj ngrihet nga perëndimi, pastaj të dalë kafshën (e tokës) për njerëzit në kohën e Duha. Dhe kudo në mes nga e para, atëherë të tjerët që ndiqen në të ardhmen e afërt. "

Është redaktorët në historinë myslimane.

Ndërsa Imam Ahmedi rahimahullah sigurojë shtesë në kujtimet e tij, "'Abdullah ka thënë se -Kur lexoi disa libra të" Unë besoj se për herë të parë jashtë është agim nga perëndimi. "[7]

Vërtetë, el-Hafiz Ibn Haxher rrahimullah të kombinuar (i cili shpjegon historinë) se Dajjal është hera e parë lirimin dhe (një histori e cila shpjegon) se dielli lind nga perëndimi ishte hera e parë, tha ai, "mendimi i më të fuqishme të të gjithë historisë së që lirimin Dajjal është shenja e parë e madhe që sinjalizoi një ndryshim në situatën e përgjithshme në faqen e dheut, ajo përfundoi me vdekjen e Pejgamberit 'Isa Alaihissallam. Ndërsa dielli lind nga perëndimi është një shenjë që sinjalizoi ndryshimet e para të mëdha natyrore në (përbërjen e sistemit diellor), ai përfundon me ardhjen e fundi i botës, dhe unë mendoj se lirimin e kafshëve të mëdha (të tokës) ka ndodhur atë ditë në të cilën lind dielli nga perëndimi. "

Pastaj ai tha: "Dituria në të që, kur dielli lind nga perëndimi, dera e pendimit të mbyllura, dhe kafshë të mëdha jashtë. Këto kafshë të mëdha do të bëjnë dallimin në mes një besimtari dhe pafe, si një plotësues i qëllimit të mbyllur derën e pendimit, dhe shenjë e parë që sinjalizuar ngritjen e Gjykimit është një zjarr që mbledh njerëzore. "[8]

Sa për el-Hafiz Ibn Kethiri gjetur çuditshme lirimin e kafshëve të mëdha është një shenjë e Doomsday parë i madh ndodh në tokë (nënndërgjegjeshëm), sepse kafshët janë duke folur për njerëzit dhe të bëjnë dallimin midis një besimtari dhe pafe është diçka që menyelisihi zakonet.

Ndërsa diellit në rritje nga perëndimi, atëherë ajo është shumë e qartë dhe është një shenjë e Gjykimit vendin e parë në qiell.

Sa për pamjen e Dexhallit, rënien e Profetit 'Isa Alaihissallam nga qielli, dhe lirimin e Ya'-JUJ dhe Ma'-JUJ, edhe pse ata ishin para se dielli lind nga perëndimi para ardhjes së kafshëve, sepse ata të gjithë janë të njeriut, ata gjithashtu dëshmitarë të ngjashme me to, jo gjëra të çuditshme. Në kontrast me lirimin e kafshëve dhe lindja e diellit nga perëndimi, atëherë e gjithë kjo është një gjë e çuditshme. [9]

Duket se opinioni mund të mbështeten mbi të është opinioni i mbajtur nga Ibn Haxheri, për shkak lirimin e Dexhallit të situatës, si një qenie njerëzore nuk ishte një shenjë e fundi i botës, që e bën atë si një shenjë e Doomsday është situata si një qenie njerëzore me aftësinë për të komandës në qiell për të sjellë shiun, shiu zbriti , dhe urdhëroi tokën në mënyrë që të rriten bimët, toka ishte me-kultivimin e bimëve. Ai ka shumë aftësi të shquar, siç do të shpjegohet në diskutimin e Dexhallit.

Pastaj Dajjal është në thelb shenja e parë e madhe e fundi i botës ndodhin në tokë që janë nga të zakonshëm.

Eth-Thaibi rahimahullah [10] ka thënë: "Ngjarjet e jashtëzakonshme që janë shenja të Fundit të botës, si një shenjë e Doomsday aty pranë, ose një shenjë e Gjykimit pashmangshëm. E para është Dajjal, rënia e të Profetit Isa, Ya'-JUJ Ma'-JUJ, dhe mbytjet në tokë. Pjesa e dytë është tymi, dielli i saj ngrihet nga perëndimi, dalja e kafshëve dhe të njeriut mbledhur zjarr. "[11]

Kjo është mënyrë e në mes të një grupi të shenjave të Fundit të botës me grupet e tjera pa ndonjë shenjë të duke u përpjekur për të zgjidhur ato që janë në dy grupe, edhe pse na duket se eth-Thaibi argumentuar për rend Gjykimit sipas të cilit ai është përmendur në çdo grup, për shkak të ndarjes Kjo -të cilat ai pegang- është një ndarje e mirë përsëri me kujdes. Sepse, në qoftë se pjesa e parë që tregon Aktgjykim aty pranë ka dalë, atëherë ajo mund të zgjojë çdo qenie njerëzore në mënyrë që ata të pendohen dhe të kthehen te Zoti i tyre, i cili më parë ka qenë asnjë dallim midis besimtarit dhe të pafe. Shenjat të cilat ai i përmendur në ndarjen e parë ne kemi deklaruar se të gjithë rendit në përputhje me ngjarjen, i shoqëruar me mbytjeve në tokë, atëherë ajo është e përshtatshme për të.

Ndërsa në qoftë se pjesa e dytë ka dalë -të cilat tregon ardhjen Kiamat-, atëherë me siguri njerëzit kanë dalluar në mes të besimtarëve dhe jobesimtarëve, siç do të shpjegohet më vonë se kur rritja e tymit që goditi çdo besimtar, atëherë ata janë në një gjendje të tilla si ftohjet, ndërsa jobesimtarët fryrë nga inhaling tymi. Pastaj dielli lind nga perëndimi, pastaj të mbyllë derën e pendimit, që dikush që besimi pagan më parë nuk ishte aspak e dobishme, si dhe dikush që pendohen. Pas kësaj vjen kafshët e mëdha që do të diskriminojnë qenieve njerëzore, në mënyrë që një Gentile mund të dallohen nga një besimtar, sepse kafsha jep një shenjë ndaj besimtarëve gjithashtu të japë një tregues të (të tjera) për jobesimtarët, siç do të shpjegohet. Dhe fundi i të gjitha është shfaqja e një zjarri që çoi për njerëzit.

Ne qëllimisht përmendur shenjat e mëdha të kijametit në mënyrë të përmendur nga eth-Thaibi; pasi që opinioni -Sipas SHBA-saving më afër të vërtetës, Allahu e di më së miri.

Dhe para se të përmendur shenjat e mëdha që këto dhjetë, ne do të flasim paraprakisht për el-Mehdiu, pasi ai iu paraqit këto shenja. Ai është bashkuar me besimtarët për të vrarë Dexhallin, pastaj zbriti të Profeti Isa Alaihissallam, dhe u lut pas saj, siç do të shpjegohet, Insha'Allah.

BERANGKAINYA Shfaqja SHENJAT E DITËS SË FUNDIT
Nëse Ringjallja është shenja e parë e madhe është shfaqur, pastaj shenjat e tjera do të dalë në rend si një margaritar në një seri, një vijues të tjera.

Eth-Thabrani rahimahullah rrëfen në librin e el-Ausath e Ebu Hurejres radiallahu anhu, nga lem selam e sallallahu alejhi selam, ai tha:

خروج الآيات بعضها على إثر بعض, يتتابعن كما تتابع الخرز في النظام.

"Shfaqja e shenjave (e Gjykimit) pjesërisht ndjekin tjetër, ndjekin njëri-tjetrin si perla në një varg." [12]

Dhe el-Imam Ahmedi transmeton nga Abdullah ibn Amr radi anhu, tha ai, "i-lAllahu alejhi alejhi ve sel-lem ka thënë:

الآيات خرزات منظومات في سلك, فإن يقطع السلك; يتبع بعضها بعضا.

"Shenjat (Doomsday) Perlat janë të lidhur në fije, nëse thread ishte prerë, atëherë pjesërisht të tjerët do të pasojnë." [13]

Tonë kursyer -wallaahu a'lam- është menduar nga shenjat këtu janë shenja të mëdha të Fundit të botës, për shkak Zahir të haditheve tregojnë Stadium reciprok dhe daljen e këtyre shenjave me një distancë shumë të afërt.

Kjo u konfirmua nga të dhënat që ka qenë i miratuar me urdhër të shenjave të mëdha të ringjalljes, ku shumica e haditheve përmend se shenja se-pjesë e saj shfaqet në kohë që janë afër së bashku. Shenja e parë e madhe e fundi i botës, pas paraqitjes së Mehdiut është lirimin e Antikrishtit, atëherë rënia e 'Isa Alaihissallam për të vrarë atë, atëherë ardhja e Ya'-JUJ Ma'-JUJ, dhe lutja e të Profetit' Isa Alaihissallam për shkatërrimin e tyre, Perëndia përfundimisht shkatërrimin e tyre, Profetit të ardhshëm 'Isa Alaihissallam tha:

ففيما عهد إلي ربي أن ذلك إذا كان كذلك; فإن الساعة كالحامل المتم التي لا يدري أهلها متى تفجؤهم بولادها ليلا أو نهارا.

"Pra, në mes të se shpallur nga Zoti im për mua, që ai (Doomsday) të bëhet po të jetë kështu. Vërtet Gjykimi është si një grua shtatzënë i cili ka qenë i përsosur (shtatzënë), ndërsa familja e tij nuk e di se kur ata ishin të habitur nga lindja, sa ditë e natës apo gjatë ditës? "[14]

Kjo është propozim shumë afër Doomsday, që nga vdekja e Profetit 'Isa Alaihissallam dhe Apokalipsi ka disa shenja të Fundit të botës të mëdha, të tilla si lindja e diellit nga perëndimi, shfaqja e kafshëve të mëdha, tymi, zjarri dhe lirimin e mbledhjes së njeriut. Shenjat të Fundit të botës ndodh në një kohë shumë të shkurtër para vendosjes së Gjykimit. Imazhet të tilla si lidhjes shkëputur nga qark, Allahu e di më së miri.

Dhe ne kemi për të marrë diçka që vërteton atë që kemi përmendur. El-Hafiz Ibn Haxher rahimahullah ka thënë: "Ajo ka qenë e fiksuar që shenjat e mëdha të kijametit si një fije, në qoftë se ajo theu, pastaj perla në të do të bjerë. Ky hadith Ahmedi përshkruar në histori. "[15]

[Kopjuar nga libri Asyraathus Saa'ah, autor Abdilah bin Jusuf ibn Jusuf al-wabil, Daar Ibnil Jauzi, Shtyp Pestë 1415H-1995M, Doomsday Indonesia Çështja është pranë, Beni Translators Sarbeni, Reader Botuesit Ibn Kethiri]

No comments:

Post a Comment