!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Sunday, August 30, 2015

Zašto đavo (Sotona) postao neprijatelj broj jedan čovjek?

Vožnja nije bila završena (360)

(Dio tristotinešezdeset), Depok, West Java, Indonnesia, 31. avgust, 2015, 06:16).

Zašto đavo (Sotona) postao neprijatelj broj jedan čovjek?

Allah u suri Sad riječi u stihu 71-88 upozorava ljude da je đavo (Sotona) je neprijatelj broj jedan, jer đavo će prevariti ljude zakletvu da prati poziv kako bi se pratiti đavo u paklu.
Jedini način za ljude da se izbjegne iskušenja đavola, je da se obrate za pomoć i zaštitu od Boga da mi uključiti oni koji su preživjeli, da dobije milost i vodstvom Boga da se čuvaju u životu svijeta koji je ispunjen test i staviti Boga na nebu dugotrajan i široko kao nebo i zemlja.

Sad komentar stava 71-88
Stihovi 71-88: U obrazloženju stvaranja Adama alejhisselam pozdrave, Vanity Devil, upozoravajući protiv iskušenje đavola, zadatak proroka sallallaahu alejhi ve sellem, i objasnio zbog prijetnje nevjernicima.

Shaad stih prijevod Pismo 71-88إذ قال ربك للملائكة إني خالق بشرا من طين (71) فإذا سويته ونفخت فيه من روحي فقعوا له ساجدين (72) فسجد الملائكة كلهم ​​أجمعون (73) إلا إبليس استكبر وكان من الكافرين (74) قال يا إبليس ما منعك أن تسجد لما خلقت بيدي أستكبرت أم كنت من العالين (75) قال أنا خير منه خلقتني من نار وخلقته من طين (76) قال فاخرج منها فإنك رجيم (77) وإن عليك لعنتي إلى يوم الدين (78) قال رب فأنظرني إلى يوم يبعثون (79) قال فإنك من المنظرين (80) إلى يوم الوقت المعلوم (81) قال فبعزتك لأغوينهم أجمعين (82) إلا عبادك منهم المخلصين (83) قال فالحق والحق أقول (84) لأملأن جهنم منك وممن تبعك منهم أجمعين (85) قل ما أسألكم عليه من أجر وما أنا من المتكلفين (86) إن هو إلا ذكر للعالمين (87) ولتعلمن نبأه بعد حين (88)

71. [1] (Ne zaboravite) kada Gospodar tvoj reče anđelima: "Ja ću stvoriti čovjeka od gline [2]."

72. A kad sam usavršio se to dogodilo i disao sam duh (stvaranje) -KU njega [3]; onda submit da ničice [4] da ga [5]. "

73. Dakle, anđeli klanjao sve,

74. osim ako đavo; hvalio [6] i on je pripadao narodima [7].

75. Allah je rekao [8], "O Sotona, koji je sprečavao ti sedždu na ono što sam stvorio sa Moja dva ruke [9]. Da li hvaliti ili ste (osjećaj) pripadao je (puno) veći?"

76. (Iblis), rekao je [10], "Ja sam bolji od njega stvorio si me iz vatre, a njega si stvorio od gline [11]."

77. Bog je rekao, "Onda ste došli s neba [12]! Uistinu, ti si proklet stvorenje [13],

78. I zaista, Moje prokletstvo je na tebi do Dana kijameta. "

79. Đavo kaže: "Gospodaru, ja tangguhkanlah sve do dana kada su podigli [14]."

80. Allah je rekao [15], "A vi bili su među onima koji su s obzirom na suspenziju,

81. do određenog vremena (Sudnji dan). "

82. (Iblis) odgovorila [16], "Do Tvoju slavu [17], sigurno ću ih sve zavesti,

83. Osim Thy službenici biraju se među njima [18].

84. Bog je rekao, "Istina (je moja zakletva), a jedina istina je ono što ja kažem [19].

85. [20] Gle, ja ću napuniti Džehennem sa vama i sa ljudima koji ih sve pratiti.

86. [21] Reci (O Muhammed), "Ja ne tražim ništa drugo do li to (dakwahku) i ja sam ne među onima koji su nađene [22].

87. Kur'an je samo upozorenje za cijelu prirode [23].

88. I gle, poznaćete (istinu) vijesti (Kur'an), nakon nekog vremena ponovo [24]. "

[1], a zatim Allah wa Subhaanahu Ta'aala spominje anđele argumente, vidi i Sura Al-Bekare: 30.

[2] To Adam alejhisselam pozdrave ljudskog oca.

[3] Dakle, to postaje živ. Naslonjen na duh Allaha wa Subhaanahu Ta'aala je glorifikacija Adamu alaihis pozdrave, kao što disandarkannya rekao je hram (kuća) Bogu, tako da ona postaje Baitulaha (House of God), koji pokazuje privilegije kuće.

[4] To je prostatom poštovanja, ne prostatom obožavanja.

[5] Zatim anđeli pripremaju se za to, jer oni prate Božju komandu i kao počast Adam alejhisselam pozdrave. Kada stvaranje je kompletan i tijelo i dušu i Bog testira inteligenciju Adama i anđela u pogledu nauke, čini se jasnim inteligenciju Adam od anđela, i Bog Subhaanahu WA Ta'aala naredio anđelima da sedždu.

[6] Što se tiče naredbu Gospodara svog i protiv Adam alaihis pozdrave.

[7] U nauci Allaha wa Subhaanahu Ta'aala.

[8] Osuđujući đavola.

[9] Yani koje sam čast i biti posebno stvoriti ga sa obje ruke, gdje se zahtijeva da ne arogantni protiv njega.

Ibn Jarir narator sanadnya da do Mudžahid, u kojem on kaže Ibn Omera, da je on rekao:

خلق الله أربعة بيده: العرش, وعدن, والقلم, وآدم ثم قال لكل شيء كن فكان

"Bog je stvorio četiri bića rukom, a to su: Throne, nebo 'Eden, Qalam (pen), i Adam. Onda je rekao da je sve, "Budi!" Neka tako bude. "

[10] Protiv Lord.

[11] On je mislio da je vatra je bolja od zemlje. To je kijas su nesavršena (oštećena), jer vatra je loš materijal, neispravan, visina, neusredsređen, i svjetlost. Dok je tlo je materijal koji je mirno, tawadhu ', rastu biljke, a on je tukao vatru i stavio ga, dok je vatra potrebna za izvršenje materijala, dok samostalni terenu.

[12] Tu su i govore, s neba i iz slavne mjesta.

[13] To je normalna pojava.

[14] To je zbog surovosti zlobe i neprijateljstva prema Adamu i njegovim potomcima, tako da on može dovesti u zabludu ljude koji imaju ditaqdirkan Bog će ići stranputicom.

[15] Da odobri peticiju svoje jer je po svom nahođenju.

[16] Nakon što je đavo zna da je s obzirom na suspenziju, on je pokazao loš stav prema Gospodu zbog neprijateljstva prema Bogu, Adamu i na svoje potomke.

[17] U pismu se ba "u ovom stihu može značiti Qasam (zakletvu), koja je đavo Kunem se Allahom hrabrosti da zavede ljude. To može biti za Istianah (za pomoć), i to zbog toga što je đavo zna da je slab sa svih strana, a da on ne može nikoga dovesti u zabludu, osim ako željeni Allaha, onda je zatražio pomoć sa snagom Allaha wa Subhaanahu Ta'aala da obmane Adam potomaka.

O Bože, mi smo potomci Adama se traži priliku od Sotone i njegove vojske, tako da on može nas dovesti u zabludu, pitali smo za pomoć sa snagom tvoga i moći vaše velike i vaša milost opsežne da ste nam pomoći da se bore protiv njega, preživjeli trikovi i nekako smo mislili da vam da ćete odobriti naš zahtjev i vjerujemo u obećanje da ćete biti odobren onih koji se mole Tebi, i moramo se moliti za vas kao i vi zapovjedio nas, onda milostivo našu peticiju, u stvari, vi nikada ne slomiti obećanje.

[18] Što se podrazumijeva pod MUKHLAS ovdje su oni koji su dobili taufiq da poštuju upute i naredbe Allaha wa Subhaanahu Ta'aala, odnosno vjernici. O Allahu, da nas od onih koji MUKHLAS to.

[19] Prema Shaikh Kao Sa'diy, to znači da Božja riječ je, da je priroda moja istina i istina je moj govor.

[20] To je jawabul Qasam (odgovor zakletve u prethodnom stavu).

[21] Nakon što je Poslanik sallallaahu alejhi ve sellem da objasni svoje argumente i objasniti im pravi put, Allah wa Subhaanahu Ta'aala poslao Poslanika Njegova je reći kako je navedeno u stavu gore.

[22] da ja nisam osoba koja tvrdi da ima nešto što ja nemam, a ja ne kažem nešto što nisam znao, pa ne pratim, osim da je otkrivena na mene.

Masruk jednom rekao: "Došli smo do Abdullah bin Mas'ud, a onda je rekao," O čovjek, ko god zna nešto, onda kažu, ali svako ko ne zna, kažu "Allahu najbolje zna" (Bog najbolje zna). Uključujući i znanost, jer neko kaže da nešto što nije znao, "Bog zna najbolje", Allah rekao Poslaniku momke, "Reci (O Muhammed)," Ja ne pitaš za platu dakwahku i ja ne uključujući ljude koji takalluf (opterećuje sebe). "

[23] To je Kur'an je podsjetnik na nešto što će ih imati koristi oba povezana sa ozbiljnim prednostima i vjerske svijetu, tako da je Kur'an je stanje poboljšanje svemira i kao dokaz za one koji još uvijek protive, dok znajući.

[24] Istina vijesti Koran bilo ništa učinjeno na svijetu, a neki su implementirane na onom svijetu; koji se održava u svijetu kao istinu Božje obećanje vjernicima da će dobiti bitku sa idolopoklonici, a koji se održava u daljnjem tekstu kao istinu Božje obećanje nagrade ili proračuna koji se izvode na ljudima.

Kao što Sa'diy Shaikh, rekao je, "Pismo sadrži spomen na ovaj veliki mudar, što je sjajna vijest, pravilo dokazivanja i prijedloge za one koji poriču Kur'an i protiv nje, a negiraju oni koji ga nose, kao i obavijest službenika Bog MUKHLAS, nagrada onih koji to pravo i onih koji su neposlušni. Dakle, Allah se kune u početku, koji sadrži upozorenje i na kraju Bogu menyifatinya da je upozorenje na svemir. Isto tako Allah wa Subhaanahu Ta'aala razmnožavaju upozorenja između početka i kraja pisma, kao što je njegova riječ, "Wadzkur 'abdnaa", "Wadz ibaadanaa Kur", "Rahmatan min indinaa dzikraa wa", i "Haadzaa zikr." Ya Allah smo ga naučiti nešto što mi ne znamo, podsjetiti nas da smo zaboravili nešto, bilo zaboravljeno u smislu zanemarivanja i napustiti ga. "

Džihad protiv syaithan

Po
Ustadz Ismail Abu Muslim Al-AtsariSvjesni smo da je svaki od njih ima veliki neprijatelj? Neprijatelji koji nas zaista žele na stranputicu i povrijediti. Neprijatelj nije vidljiv, ali ima dosta prevara i način da ostvari svoje ciljeve. To syaithan (demoni).

Allah subhanahu te'ala upozorio ljude da ne može biti u iskušenju da ga. Allah kaže:

يا بني آدم لا يفتننكم الشيطان كما أخرج أبويكم من الجنة

O sin Adama, ne ikada biti prevareni od strane Sotone, jer je uspio u uklanjanju i za majku oca neba. [al-A'raf / 7: 27]

Stoga, Njegove milosti, Allah naredio da se čovjek syaithan kao neprijatelje. jer, u stvari, neprijatelj ljudske syaithan. Allah kaže:

إن الشيطان لكم عدو فاتخذوه عدوا إنما يدعو حزبه ليكونوا من أصحاب السعير

Uistinu, Sotona je da vam jasan neprijatelj, tako da ga neprijatelj (MU), uistinu, devil-devil samo poziva njegove stranke da mogu biti stanovnici vatre plamen. [Fatir / 35: 6]

Kako Lunge prema svojim neprijateljima? Svi već znaju odgovor koji se trude da se prepisati bilo koji protivnik, bez obzira na sve zloće i dobrote.

Imam Ibn-Kajjim rahimahullah da prokomentariše iznad stih, "Allah naređuje da se neprijatelja syaithan ovo kao upozorenje da je (ljudski) vrši bilo sposobnost da se bore i da se bore. Syaithan tako da je bilo kao da je neprijatelj koji nikad ne prestaje i nikada nije uspjela ". [Zadul Ma'ad, III / 6]

U obavljanju akciju u zabludi i uništiti ljude, syaithan ima dva kraka koji je pod znakom pitanja i požuda. Dakle, oni koji žele da prežive moraju biti džihad protiv syaithan naoružani s naukom i mentazkiyah (čišćenje) duša. Nafi Sciences "(što je korisno) će proizvesti samouvjerene, što bi odbaciti sumnjivih. Iako će tazkiyatun Nafs roditi pijetet i strpljenje, što ga čini u stanju kontrolirati požudu.

Imam Ibn-Kajjim rahimahullah rekao je, "džihad protiv syaithan ima dva nivoa: Prvo, odbiti sumnjivi i sumnja se baca syaithan sluga; Drugo, odbijajući požude i želje ružan bačen syaithan službenika. Prvi džihad koji će završiti s osudom, a drugi džihad da se završi sa strpljenjem. Allah kaže:

وجعلنا منهم أئمة يهدون بأمرنا لما صبروا وكانوا بآياتنا يوقنون

I Mi smo između njih da se lideri koji vode prema naredba Naša kada su bili strpljivi. A to je da oni vjeruju u ajete Naše. [as-Sajdah / 32: 24]

Allah religija propovijeda da rukovodstvo može postići samo uz strpljenje (i keyakinaan), strpljenje će odoljeti požude i želje ružan, a uvjerenje će odbaciti sumnje i sumnjive. "[Zadul Ma'ad III / 10]

Dakle, ljudi protiv syaithan oružje je znanje i strpljenje. Nauka koja potiče iz Kur'an i sunnet Njegovog. Onda je znanost, tako da je duša biti čista i čist, i razviti strpljenje.

To je način da se suoči sa obmane Sotone globalno, dok je u detalji su kako slijedi:

1. Faith A Allah Mentauhidkan Ispravno
Zaista cijeli snagu, moć, savršenstvo pripada samo Allahu Svemogući. Stoga, sluga koji je pomogao i zaštićen od strane Allaha, ništa više neće biti u mogućnosti da joj naudi. Ovo je prvi i primarni oružje vjernika u lice syaithan koja je verna istina Allahu, obožavaju Ga sa iskrenošću, jedini povjerenje samo u Njega i rade dobra djela, u skladu sa pravilima svoje. Allah da propovijeda da ne syaithan imaju moć da službenici koji vjeruju Allaha i Njegove mentauhidkan. Allah kaže.

إنه ليس له سلطان على الذين آمنوا وعلى ربهم يتوكلون

"Zaista, đavo posjeduju nikakvu moć nad onima koji vjeruju i jedini povjerenje u svog Gospoda. [an-Nahl / 16: 99]

Ibn-Kajjim rahimahullah je rekao: "Kada đavo zna da on nema načina (Master) su ljudi iskreni, on ih isključuje iz uslovni zakletve da obmane i uništi (ljudski). Đavo je rekao,

قال فبعزتك لأغوينهم أجمعين) 82 (إلا عبادك منهم المخلصين

"Radi moći, ja ću ih sve zavesti, osim Tvoje sluge koji Ikhlash [Shad / 38: 82-83]

Allah kaže:

إن عبادي ليس لك عليهم سلطان إلا من اتبعك من الغاوين

Evo moje sluge nema ovlasti da vam (Sotona) protiv njih, osim ljudi koji pratite, narod zalutali. [al-Hijr / 15: 42]

Dakle, iskren je put slobode, Islam je vozilo spasenja, a vjera je poklopac sigurnost. [al-'Ilmu, Fadhluhu Wa Syarafuhu, str. 72-74, tansiq: Šeik Ali bin Hasan al-Halabi]

2. Držeći se knjige i sunneta sa razumijevanjem As-Salih Salafush
Kada Allah degradira ljudska bića na Zemlji, sigurno On uključuje instrukcije za njih. Tako da ljudi koji žive na ovom svijetu se ne ostavi na miru, bez navođenja, naredbe i zabrane. Allah smanjiti sveto pismo i poslao apostole koji nose upozorenje, objašnjenje i dokaze. Ko god odvratiti od Allaha, onda će pasti plijen syaithan i baci u vječnog nesreći. Allah subhanahu te'ala, kaže.

ومن يعش عن ذكر الرحمن نقيض له شيطانا فهو له قرين

"Oni koji su okrenuti daleko od nastave Gospodara Milostivog (Al-Qur'an), održali smo ga Satan (obmanjivanja), onda je đavo da je prijatelj koji uvijek ga prati. [AZ-Zukhruf / 43: 36]

Dakle, koji su preživjeli trikova syaithan je da prati Allahovom putu, slijedite Knjigu i Sunnet s salafush razumijevanje kao-Salih. Allah kaže,

ومن يشاقق الرسول من بعد ما تبين له الهدى ويتبع غير سبيل المؤمنين نوله ما تولى ونصله جهنم وساءت مصيرا

"A ko se protivi apostola nakon što je očigledno istina za njega, i slijediti put koji nije put vjernika (tj drugovi), Pustili smo ga slobodno na otpadništvo da je ovladao i mi ubacite ga u Jahannam, i Jahannam to loše -buruknya mjesto natrag. [An-Nisa '/ 4: 115]

3. utočište u Allaha od syaithan poremećaja.
Ovo je najbolji način da se spasi sebe od syaithan i vojnika, traže utočište u Allah, jer On je All-Sluh, Znalac i svemoguća.

Imam Ibn Kesir rahimahullah rekao, "što znači" ja tražiti utočište kod Allaha od syaithan proklet "da ja pitam za zaštitu od Allaha od syaithan su prokleti da muči me na religiji, ili u mom svijetu, ili me zaustavi radi nešto što je zapovjedio (Svemogući Bog) me , ili me je ohrabrilo da radim ono zabranjeno za mene. Jer, niko ne može spriječiti syaithan ljudi osim Allaha.

Stoga, Allah je naredio da se srce i biti nježan ljudskim syaithan, čineći dobro da ga, tako tabi'atnya (dobra) odbaciti smetnje (što je i učinio).

A Allah je naredio (ljudski) utočište u Njemu od syaithan džina, jer on nije prihvatio mito i ponaša se dobrota neće utjecati na to, jer on ima tabi'at zlo, i neće spriječiti da od vas, osim ako Yang je stvorio. "[Tefsir Ibn Kesir, 1/14, izdavač: Darul Jiil, Bejrut, bez datuma]

Pozivajući se na zaštitu obavlja u cjelini u bilo koje vrijeme, na bilo pogođen syaithan, a također obavljaju u određeno vrijeme dituntunkan Allah i Poslanik Njegov.

Allah kaže:

وإما ينزغنك من الشيطان نزغ فاستعذ بالله إنه سميع عليم

A ako prepisuju nešto iskušenja Sotone, onda traže utočište u Allaha. Zaista, On je ročište, Znalac. [al-A'raf / 7: 200]

Kao što je određeno doba dituntunkan na beristi'adzah između ostalih, kada je poremećeni syaithan; šapat zla; poremećaja u molitvi; kada je ljut; noćne more; će čitati Kuran; će ući u džamiju; će ući a Izmetanje; kada je čuo zavijanje pasa i magarac na magarca; kada će berjima '; ujutro i navečer; isti'adzah za djecu i obitelji; kada zaustavio negdje; kada odlaska na spavanje; i drugi. Detalji od argumenata su sve sadržane u autentičnom hadisima.

4. Čitanje Kur'ana
Zaista syaithan će ići dalje sa čitanjem jer Kur'an, kao u hadisu kako slijedi:

عن أبي هريرة أن رسول الله صلى الله عليه وسلم قال لا تجعلوا بيوتكم مقابر إن الشيطان ينفر من البيت الذي تقرأ فيه سورة البقرة

Abu Hurayrah da je Poslanik sallallaahu alejhi ve sellem je rekao wa: Nemoj da tvoje kuće kao grobove, syaithan zapravo pobjegla od kuće koji je pročitan Sura Al-Bekare u njemu ". [HR. Muslim, br: 780]

Syaithan je otvorio jedan tajni Abu Hurairah, da je opravdano Poslanika sallallaahu alejhi ve sellem. Syaithan je rekao:

إذا أويت إلى فراشك فاقرأ آية الكرسي (الله لا إله إلا هو الحي القيوم) حتى تختم الآية فإنك لن يزال عليك من الله حافظ ولا يقربنك شيطان حتى تصبح فخليت سبيله فأصبحت

"Ako ste zauzeti svoj krevet, a zatim pročitajte stav mjesta (laa ilahe illa Allohu huwal hayyul qayyuum) dok ne završi stih, onda sigurno ćete uvijek biti čuvar od Allaha, a syaithan neće pristupiti dok ne dobijete ujutro". [HR. Buhari]

5. Povećanje Dzikrulloh.
Dzikrullah je vrlo jaka tvrđava da se zaštite od smetnji syaithan. Poznato je iz propovijedanje Allaha subhanahu wa Ta'alaewat Njegov apostola, između ostalog, kroz verbalne Poslanik Yahya Alaihissallam, kao što je hadis u nastavku:

عن الحارث الأشعري أن النبي صلى الله عليه وسلم قال إن الله أمر يحيى بن زكريا بخمس كلمات أن يعمل بها ويأمر بني إسرائيل أن يعملوا بها ... وآمركم أن تذكروا الله فإن مثل ذلك كمثل رجل خرج العدو في أثره سراعا حتى إذا أتى على حصن حصين فأحرز نفسه منهم كذلك العبد لا يحرز نفسه من الشيطان إلا بذكر الله

Al-Harith al-Ash'ari, da je Poslanik sallallaahu alejhi ve sellem je rekao: "Uistinu, Allah naredio Jahja bin Zakaria q s pet rečenica, da bi ga praktikuju i naredio je da djeca Izraela da oni to praktikuju (između ostalog) ..." naređujem ti za dhikrullah (zapamtio / spomenuti Allaha). Zaista parabola kao parabola čovjeka koji se brzo progoni svoje neprijatelje, pa ako je došlo do jake tvrđave, i on je spasio od njih (sa sklonište u dvorcu). Takav sluga ne bi bio u stanju da se zaštiti od syaithan osim uz prisjećanje na Boga ". [HR.Ahmad]

Dakle, ako želite da prežive prevaru i poremećaj syaithan, neka uvijek mokro jezik s koncentracijom u jetri pratnji dhikrullah.

6. Stay Together ljudi muslimanske Jamat
Pridružite Kongregacije muslimana u obavljanju raznih obožavanja sa sastanka dituntunkan, je jedan od načina da se spasu iz ciljne syaithan. Zato što je Real syaithan je vuk koji će navaliti na ljude, kao što će vukovi napadaju ovce menyempal grupe.

عن أبي الدرداء قال سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول ما من ثلاثة في قرية ولا بدو لا تقام فيهم الصلاة إلا قد استحوذ عليهم الشيطان فعليك بالجماعة فإنما يأكل الذئب القاصية قال زائدة قال السائب يعني بالجماعة الصلاة في الجماعة

Od Ebu Darda ", rekao je:" Čuo sam Poslanika sallallaahu alejhi ve sellem je rekao: "Postoje tri osobe u selu ili na poljima, ne osnovali zbor u molitvi, osim ako syaithan ovladati njima. Tako da se pridruže kongregacija, jer pravi vuk će pojesti koza sama ". [HR. Ebu Davud, br: 547]

7. Poznavanje snage syaithan Tipu-So čuvajte.
Syaithan je bio vrlo oduševljen dovode u zabludu ljudi, on je proveo svoje vrijeme i sve njegove sposobnosti raspoređeni da podriva ljudski. Allah upozorava sluge Njegove koji vjeruju iz smrtnog neprijatelja riječi:

ياأيها الذين ءامنوا لاتتبعوا خطوات الشيطان ومن يتبع خطوات الشيطان فإنه يأمر بالفحشآء والمنكر

O vjernici, ne pratite korake Sotone. Ko god slijedi korake Sotone, rečeno je đavo učiniti zaista gnusni čin i ono što nije u redu. [An-Nuur / 24: 21]

Jedan od načina da se izbegne prijevarom syaithan je znati i demontirati prevara to tako da se može izbjeći. Jer ljudi koji ne znaju zlo, on će lako pasti u takvu reputaciju nezapaženo.

8. menyelisihi syaithan i izbjegavanje obmane-sastojke za ljudsku.
Syaithan je neprijatelj čovjek. Stoga, moramo ih pozicionira kao neprijatelja. Allah kaže:

يآأيها الناس إن وعد الله حق فلا تغرنكم الحياة الدنيا ولايغرنكم بالله الغرور

O ljudi, zaista je obećanje Allah je istina, onda nikada ne pustiti život Dunjaa, a kada neka ne vuku da pametan trik, prevariti vas o Allahu. [Fatir: 5]

Među realizacije navedenog je da djeluje menyelisihi syaithan. Na primjer:

• syaithan jede i pije lijevom rukom, a onda ga selisihi da jede i pije desnom rukom.
• syaithan učinio qoilulah (pauza u podne), onda smo selisihi po qoilulah.
• Ne rasipan (tabdziir), jer ljudi koji rade tabdziir je saudarasyaithan.
• Doing nešto tiho i pažljivo, jer je stav žurbe iz syaithan.
• Neka nas učiniti svaki napor kako ne ispari, jer je iz syaithan.

Argumenti koje smo spomenuli ovaj, koji se nalazi u autentičnim hadisima.

Među realizacija neprijateljstvo prema syaithan je udaljena od sredstava koja se koriste od strane syaithan da obmane ljude, kao što su: muzika, pjesma i khamer.

9. sigurni da Deception syaithan da slabe
Allah subhanahu wa-šanuhu kaže:

إن كيد الشيطان كان ضعيفا

Sigurno lukavstvo Sotone je slab. [An-Nisa ': 76]

Međutim, spretno šire syaithan zamke-zamku, moramo biti sigurni da je stvarni prevare syaithan bila slaba. Ako smo uvijek poslušati Allaha Svemogućeg. Među slabosti syaithan i to:

• On ne može otvoriti zaključana vrata, u pratnji molitva (u ime Allaha).
• On također ne mogu jesti s ljudima koji kažu Bismillah kada su hteli da jedu.
• Niti mogu provesti noć u kući je unio stanari prilikom čitanja molitve

10. Taubat I Istighfar.
Abu Sa'id al-Khudri, on je rekao: Čuo sam Poslanika sallallaahu alejhi ve sellem je rekao: "Đavo rekao Robbnya:" Radi slave i veličanstvo, ja ću uvijek prevariti Adama djeca dok je duh je još tamo u njima ". Zatim Allah kaže: "Radi slave i veličanstvo, ja ću uvijek im oprostiti jer moli za milost to Me". [HR. Ahmad]

[Kopiraju iz izdanje časopisa As-Sunnah 02 / Godina XV / 1432H / 2011. Objavljeno LAJNAH Fondacija Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Solo Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 183 Tel. 0271-858197 faks 0271-858196].

No comments:

Post a Comment