!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Saturday, August 29, 2015

Xhihadi i grave, të sëmurët dhe të moshuarit (të moshuarit) është Go Haji.

Udhëtim nuk u përfundua (359)

(Pjesa 359), Depok, West Java, Indonnesia 30 gusht, 2015 1:34).


Xhihadi i grave, të sëmurët dhe të moshuarit (të moshuarit) është Go Haji.

Profeti Muhamed ka thënë gruaja xhihadi, të sëmurët dhe të moshuarit do Haxhin në Mekë, në Arabinë Saudite.
Në ditët e fundit rreth 3 milion myslimanë nga mbi 100 vende në 5 kontinente u drejtuan për në qytetin e shenjtë të Mekës, në Arabinë Saudite, për të kryer haxhin.
Nuk janë në këmbë, hipur automjete, aeroplanë, anije dhe disa edhe të hipur në një biçikletë, çdo gjë është bërë për të përmbushur thirrjen e Perëndisë dhe presin shpërblim (lutjet në Haram barabartë me 100.000 herë) se sa shpërblimin e namazit në vende të tjera.


VIRTYTI Haxhi dhe Umre


Nga
Shejh Abdul Azhim bin Abdullah el-Khalafi


Ebu Hurejre radiallahu anhu, se Pejgamberi sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem ka thënë:

العمرة إلى العمرة كفارة لما بينهما, والحج المبرور ليس له جزاء إلا الجنة.

"Umren për Umre është një mëkat në mes tyre, dhe Haxhi Mabrur asnjë shpërblim për atë përveç Qiell." [1]

Anhu, se Pejgamberi sal-lAllahu 'Ibn Mesudi radiallahu alejhi ve sel-lem ka thënë:

تابعوا بين الحج والعمرة فإنهما ينفيان الفقر والذنوب, كما ينفي الكير خبث الحديد والذهب والفضة, وليس للحجة المبرورة ثواب إلا الجنة.

"Iringilah mes haxh dhe umre për të dy mëkatin mohoj dhe varfëria, si dhe ventilator zjarri largon papastërtitë (ndryshk) hekuri, ari dhe argjendi, dhe nuk ka shpërblim për haxh Mabrur por xhenet." [2]

Nga Ebu Hurejra, ai tha: "E kam dëgjuar të lAllahu alejhi alejhi ve sel-lem ka thënë:

من حج لله عزوجل فلم يرفث ولم يفسق رجع كيوم ولدته أمه.

"Kush bën haxhin sinqerisht për Allahun e Gjithëfuqishëm pa mizor dhe kefasiqan, pastaj ai u kthye pa mëkat, si kur ai ka lindur nga nëna e tij." [3]

Anhu Ibn Umeri Radi ', e-lAllahu' alejhi ue sel-lem, ka thënë ai:

الغازي في سبيل الله والحاج والمعتمر, وفد الله, دعاهم فأجابوه. وسألوه فأعطاهم.

"Njerëzit që luftojnë në rrugën e Allahut dhe njerëzit që shkojnë për haxh dhe umre, është delegati i Perëndisë. (kur) Perëndia thirri, ata përmbushin thirrjen e tij. Dhe (kur) e pyetën duke grant Perëndia (kërkesën e tyre). "[4]

Së bashku Haxhi umren është Detyrimet Kryer një herë në jetë, për çdo musliman, baligh, inteligjente, Lirisë dhe në gjendje

Fjala e Allahut:

إن أول بيت وضع للناس للذي ببكة مباركا وهدى للعالمين فيه آيات بينات مقام إبراهيم ومن دخله كان آمنا ولله على الناس حج البيت من استطاع إليه سبيلا ومن كفر فإن الله غني عن العالمين

"Në të vërtetë, shtëpia ishte ndërtuar për herë të parë për (vendin e adhurimit) është njeriu i cili ishte në Bakkah Baitullah (Mekë), e bekuar dhe udhërrëfyese për mbarë njerëzimin. Atë ka shenja se e vërtetë, (ndër të tjera) Stacioni i Abrahamit; kushdo që hyri në atë burra-kështu (Baitullah s) ai ishte i sigurt; bëni Haxhi është një detyrë e njeriut të Perëndisë, që është (për) njerëz të cilët mund të udhëtojnë në Shtëpinë. . Kushdo që mohojnë (obligimet e Haxhit), All-llahu Mahakaya (nuk kanë nevojë për asgjë) të botëve "[Ali 'Imran: 96-97]

Nga Ebu Hurejra, tha ai, e-lAllahu alejhi alejhi ve sel-lem duke predikuar në mesin tonë, ai tha:

أيها الناس قد فرض الله عليكم الحج فحجوا, فقال رجل: أكل عام, يا رسول الله? فسكت, حتى قالها ثلاثا, ثم قال صلى الله عليه وسلم: لو قلت نعم, لوجبت, ولما استطعتم. ثم قال: ذروني ما تركتكم, فإنما هلك من كان قبلكم بكثرة سؤالهم واختلافهم على أنبيائهم, فإذا أمرتكم بشيء فأتوا منه ما استطعتم, وإذا نهيتكم عن شيء فدعوه.

"Është obligim për pelegrinazh tuaj, pastaj të paguajë varfër (haxhin)." Pra, ka një thënie: "A për çdo vit, oi Dërguari i Allahut?" Pastaj ai ishte i heshtur derisa personi është për të thënë atë tri herë, atëherë Pejgamberi sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem ka thënë: "Nëse unë them po, pa dyshim do të bëhet një detyrim dhe ju me siguri nuk do të jetë në gjendje të (bëjnë këtë)." Pastaj ai tha: "Lërmë mua si unë ju lejojnë. Me siguri që shfaroste popullin para jush është një shumë për të kërkuar dhe shumë dakord me Profetin e tyre. Nëse unë urdhëroi diçka për ju, pastaj të kryejë tuaj sa më shumë si ju. Dhe në qoftë se unë ndalojnë diçka, atëherë largohen. "[5]

Ibn Umeri radi anhu, tha ai, "i-lAllahu alejhi ue selem ka thënë:

بني الإسلام على خمس: شهادة أن لا إله إلا الله, وأن محمدا رسول الله, وإقام الصلاة, وإيتاء الزكاة, وحج البيت, وصوم رمضان.

"Islami është ndërtuar mbi pesë shtylla: (1) testament se nuk ka zot tjetër ka të drejtë të diibadahi saktë përveç Allahut dhe se Muhamedi është i Dërguari i Allahut, (2) e falin namazin, (3) japin zeqatin, (4) pelegrinazhi në Shtëpinë, dhe ( 5) Agjërimi i Ramazanit. "[6]

Nga Ibn Abbasi anhu, tha ai, "I Dërguari sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem ka thënë:

هذه عمرة استمتعنا بها, فمن لم يكن عنده الهدي فليحل الحل كله, فإن العمرة قد دخلت في الحج إلى يوم القيامة.

"Është një pelegrinazh që ne të argëtohen me të. Ata që nuk kanë hadyu (sakrificë kafshëve), atëherë ai duhet të bertahallul në përgjithësi, sepse pelegrinazhi ka ardhur në Haxh deri në Ditën e Gjykimit. "[7]

I Shabi bin Ma'bad, ai tha: "Unë shkova për të parë 'Umerin, dhe pastaj i thashë:

يا أمير المؤمنين, إني أسلمت, وإني وجدت الحج والعمرة مكتوبين علي, فأهللت بهما, فقال: هديت لسنة نبيك.

"O komandant i besimtarëve, në fakt unë kam konvertuar në Islam, dhe unë jam i sigurt se unë jam pelegrinazhin tashmë të detyrueshme dhe umren, atëherë kam filluar të punojë në të dy bini përmbys para tyre." Pastaj ai tha: "Ju keni merr udhëzimet e saj për të zbatuar Sunetin e Pejgamberit tuaj." "[8]

[Kopjuar nga libri El-Wajiiz FII Fiqhis Suneh uel Kitaabil Aziiz, Autor Shejkh Abdul Azhim bin Badawai el-Khalafi, Issue Indonesia Guide Fikh Complete, Përkthyes Ekipi Tashfiyah LIPIA - Jakarta, Botues Ibn Kethiri, Shtypur në Ramazan 1428 - Shtator 2007M]

No comments:

Post a Comment