!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Sunday, August 30, 2015

Waarom de duivel (Satan) werd vijand nummer één man?

De rit was nog niet klaar (360)

(Part driehonderdvijfenzestig), Depok, West-Java, Indonnesia, 31 augustus 2015, 06:16).

Waarom de duivel (Satan) werd vijand nummer één man?

Allah in Surah Sad woorden in vers 71-88 waarschuwt mensen die de duivel (Satan) is de vijand nummer één, omdat de duivel mensen eed zal bedriegen op de uitnodiging volgen om de duivel in de hel te begeleiden.
De enige manier voor mensen om de verleidingen van de duivel te voorkomen, is om te vragen om hulp en bescherming van God dat we onder degenen die overleefden, om de genade en de leiding van God krijgen om gered te worden in het leven van de wereld die gevuld is met een test en zet God naar de hemel duurzame en breed als de hemelen en de aarde.

Droevig commentaar Paragraaf 71-88
Verzen 71-88: De verklaring van de schepping van Adam alaihis groeten, ijdelheid Duivel, waarschuwt tegen de verleiding van de duivel, de opdracht van de Profeet 'alayhi wa salaam, en legde uit over de bedreiging van de ongelovigen.

Shaad vers vertaling Letter 71-88إذ قال ربك للملائكة إني خالق بشرا من طين (71) فإذا سويته ونفخت فيه من روحي فقعوا له ساجدين (72) فسجد الملائكة كلهم ​​أجمعون (73) إلا إبليس استكبر وكان من الكافرين (74) قال يا إبليس ما منعك أن تسجد لما خلقت بيدي أستكبرت أم كنت من العالين (75) قال أنا خير منه خلقتني من نار وخلقته من طين (76) قال فاخرج منها فإنك رجيم (77) وإن عليك لعنتي إلى يوم الدين (78) قال رب فأنظرني إلى يوم يبعثون (79) قال فإنك من المنظرين (80) إلى يوم الوقت المعلوم (81) قال فبعزتك لأغوينهم أجمعين (82) إلا عبادك منهم المخلصين (83) قال فالحق والحق أقول (84) لأملأن جهنم منك وممن تبعك منهم أجمعين (85) قل ما أسألكم عليه من أجر وما أنا من المتكلفين (86) إن هو إلا ذكر للعالمين (87) ولتعلمن نبأه بعد حين (88)

71. [1] (Remember) Toen uw Heer tot de engelen zeide: "Ik ga de mens uit klei scheppen [2]."

72. Toen ik hebben geperfectioneerd het gebeurde en ik ademde de geest (creatie) -ku hem [3]; dan submit je te knielen [4] om hem [5]. "

73. Dus de engelen onderwierpen alle,

74. tenzij de duivel; Hij pochte [6] en hij behoorde tot de heidense [7].

75. Allah zei [8], "O Satan, wat verhinderd je prostrating aan wat ik heb gemaakt met mijn twee handen [9]. Heb jij opscheppen of u (gevoel) behoorde tot de (veel) hoger?"

76. (Iblis) zei [10], "Ik ben beter dan hem U mij uit vuur en hem U gemaakt uit klei [11]."

77. God zei: "Dan kom je uit de hemel [12]! Voorwaar, jij bent de vervloekte schepsel [13],

78. En inderdaad, mijn vloek op u rusten tot de Dag des Oordeels. "

79. De duivel zegt: "Mijn Heer, ik tangguhkanlah tot de dag dat ze worden verhoogd [14]."

80. Allah zei [15], "En gij zijt onder degenen, gezien de schorsing,

81. tot de vooraf bepaalde tijd (Dag des Oordeels). "

82. (Iblis) antwoordde [16], "Door Uw heerlijkheid [17], zeker zal ik ze allemaal misleid,

83. Behalve Uw dienaren worden gekozen onder hen [18].

84. God zei: "Zo waar (is mijn eed), en de enige waarheid is wat ik zeg [19].

85. [20] Zie, vul ik de hel met u en met de mensen die ze allemaal te volgen.

86. [21] Zeg (O Mohammed), "Ik ben niet te vragen voor iets anders om je (dakwahku) en ik behoor niet tot degenen die gehaald [22].

87. Koran is niets anders dan een waarschuwing voor de hele natuur [23].

88. En ziet, zult gij weten (de waarheid) nieuws (Koran) na enige tijd weer [24]. "

[1] Dan noemt Allah wa Soebhaanahoe Ta'aala engelen argumenten, zie ook Surah Al-Baqarah: 30.

[2] Dat Adam alaihis groeten menselijke vader.

[3] Dus wordt het levend. Leunend tegen de geest van Allah Subhaanahu wa Ta'aala is een verheerlijking Adam alaihis groeten, zoals disandarkannya zei tempel (huis) aan God zodat het Baitullah (Huis van God), die de voorrechten van het huis zien.

[4] Dat is uitgestrekt eerbied, niet werpen aanbidding.

[5] Toen de engelen zich voor te bereiden, omdat ze Gods gebod te volgen en als een eerbetoon aan Adam alaihis groeten. Wanneer de schepping is voltooid zowel lichaam en zijn ziel en God test de intelligentie van Adam en de engelen in de termen van de wetenschap, lijkt het duidelijk intelligentie Adam dan de engelen, en God Subhaanahu wa Verhevene beval de engelen te knielen.

[6] Met betrekking tot het bevel van zijn Heer en tegen Adam alaihis groeten.

[7] In de wetenschap van Allah Subhaanahu wa Ta'aala.

[8] opzegging van de duivel.

[9] Yani die ik vereerd en zijn vooral te maken met mijn beide handen, waar het vereist dat je niet arrogant tegen hem.

Ibn Jarir overgeleverd door sanadnya dat totdat de Mujahid, waarin hij vertelt over Ibn Umar, dat hij zei:

خلق الله أربعة بيده: العرش, وعدن, والقلم, وآدم ثم قال لكل شيء كن فكان

"God schiep de vier wezens met zijn hand, te weten: de Troon, de hemel 'Eden, Qalam (pen), en Adam. Toen zei hij bij alles, "Wees!" Het zij zo. "

[10] Tegen Heer.

[11] Hij dacht dat het vuur beter is dan het land. Het is qiyas onvolmaakt (beschadigde), omdat het vuur is een slecht materiaal, gebrekkige, hoogte, ongericht, en licht. Terwijl de bodem is materiaal dat is rustig, tawadhu ', groeien planten, en hij sloeg het vuur en zet het uit, terwijl het vuur nodig om het materiaal af te dwingen, terwijl de stand-alone grond.

[12] Er zijn ook zeggen, uit de hemel en van een glorieus plek.

[13] Dat is verdreven.

[14] Dit is het gevolg van de ontberingen van boosheid en vijandigheid aan Adam en zijn nakomelingen, zodat hij mensen die ditaqdirkan God zal afdwalen kunnen misleiden.

[15] Om de petitie van de toe te kennen zijn, omdat naar zijn oordeel.

[16] Na de duivel weet dat hij kreeg de schorsing, toonde hij een slechte houding ten opzichte van de Heer als gevolg van vijandschap tegen God aan Adam en aan hun nakomelingen.

[17] De brief ba 'in dit vers zou kunnen betekenen qasam (eed), dat is de duivel zweren bij Allah moed om mensen te misleiden. Het kan ook zijn voor Istianah (hulp), met name omdat de duivel weet dat hij zwak is van alle kanten, en dat hij niet iedereen kan misleiden, tenzij de gewenste Allaah, toen vroeg hij om hulp bij de macht van Allah wa Subhaanahu Ta'aala te misleiden afstammelingen van Adam.

O God, wij zijn nakomelingen van Adam gelegenheid wordt gezocht door Satan en zijn leger, zodat hij ons kan misleiden, vroegen we om hulp met de macht van uw en de kracht van uw grote en uw genade uitgebreid dat u ons helpen bestrijden het, overleefden hun trucs en we soort gedacht dat u ons verzoek zal geven en we geloven in de belofte dat u zal worden toegekend die tot U bidden, en we moeten u te bidden zoals U ons geboden, dan genadig onze petitie, in feite je nooit breken een belofte.

[18] Wat wordt bedoeld met Mukhlas hier zijn degenen die zijn gegeven taufiq de aanwijzingen en opdrachten van Allah Subhaanahu wa Ta'aala gehoorzamen, dwz de gelovigen. O Allah, maak ons ​​van degenen die Mukhlas het.

[19] Volgens Shaikh Zoals Sa'diy, dat dat Gods woord is, dat is de aard van mijn waarheid en de waarheid is mijn toespraak.

[20] Het is jawabul qasam (antwoord van de eed in de vorige paragraaf).

[21] Na de Profeet 'alayhi wa salaam om hun argumenten uit te leggen en uit te leggen het rechte pad, Allah wa Soebhaanahoe Ta'aala zond Zijn boodschapper om te zeggen, zoals vermeld in de bovenstaande paragraaf.

[22] Dat ik ben niet een persoon die beweert iets dat ik niet heb, en ik niet iets wat ik niet weet te zeggen, dus ik volg niet anders dan dat is aan mij geopenbaard.

Masruq zei ooit: "We kwamen naar Abdullah bin Mas'oed, en toen zei hij:" O mens, wie iets weet, dan zeggen, maar iedereen die niet weet, zeg "Allahu weet het beste" (God weet het het beste). Waaronder wetenschap omdat iemand zegt iets dat hij niet wist, "God weet het beste", Allah de Almachtige zei tegen de Profeet jongens, "Zeg (O Mohammed):" Ik heb je niet vragen om salaris dakwahku en ik ben niet met inbegrip van mensen die takalluf (belasten zelf). "

[23] Dat de Koran is een herinnering aan iets dat ze zullen profiteren van zowel geassocieerd met ernstige voordelen en religieuze wereld, zodat de Koran is de verbetering toestand van het heelal en als bewijs voor degenen die nog steeds tegen, terwijl weten.

[24] De waarheid nieuws Koran was niets gedaan in de wereld en sommige zijn in het Hiernamaals uitgevoerd; die plaatsvindt in de wereld als de waarheid van Gods belofte aan de gelovigen dat zij de strijd met de afgodendienaren zullen winnen, en die plaatsvindt in het hiernamaals als de waarheid van Gods belofte van beloning of berekeningen uit te voeren op mensen.

Zoals Sa'diy Shaikh zei: "De brief bevat een herinnering aan deze grote wijze, dat is geweldig nieuws, de regel van bewijs en voorstellen voor degenen die de Koran en tegen het te ontkennen, en ontkennen zij die dragen, alsmede kennisgeving van bedienden God Mukhlas, de beloning van degenen die goed doen en degenen die ongehoorzaam zijn. Daarom Allah zweert in het begin, dat het bevat een waarschuwing en uiteindelijk God menyifatinya dat hij een waarschuwing aan het universum was. Evenzo Allah wa Soebhaanahoe Ta'aala reproduceren waarschuwing tussen het begin en het einde van de brief, zoals zijn woord, "Wadzkur 'abdnaa", "Wadz ibaadanaa kur", "Rahmatan min indinaa dzikraa wa", en "Haadzaa Zikr." Ya Allah , leren we hem iets wat we niet weten, herinneren ons eraan dat we iets vergeten, ofwel vergeten in de zin van verwaarlozing en verlaten het. "

Jihad tegen syaithan

Door
Ustadz Ismail Abu Muslim al-AtsariWe beseffen dat elk van deze heeft een grote vijand? Vijanden die ons echt willen dwalen en pijn. De vijand is niet zichtbaar, maar het heeft veel van bedrog en de manier om haar doelstellingen te bereiken. Dat syaithan (demonen).

Allah swt heeft mensen niet verleiden door deze gewaarschuwd. Allah de Almachtige zegt:

يا بني آدم لا يفتننكم الشيطان كما أخرج أبويكم من الجنة

O zoon van Adam, niet je ooit worden misleid door Satan, want hij is er in geslaagd het verwijderen van zowel de moeder als de vader van de hemel. [al-A'raf / 7: 27]

Daarom, door Zijn genade, Allah de Almachtige beval de man om syaithan maken als vijanden. want in feite is de vijand van de mens syaithan. Allah de Almachtige zegt:

إن الشيطان لكم عدو فاتخذوه عدوا إنما يدعو حزبه ليكونوا من أصحاب السعير

Voorwaar, Satan is om u een duidelijke vijand, dus zorg dat hij een vijand (mu), want voorwaar duivel-duivel nodigt alleen zijn partij opdat zij bewoners van het brandende vuur. [Fatir / 35: 6]

Hoe longe naar zijn vijanden? Iedereen weet het antwoord al dat hard probeert te overschreven worden elke tegenstander, ongeacht alle slechtheid en goedheid.

Imam Ibn al-Qayyim rahimahullah commentaar op het bovenstaande vers, "Allah gebiedt om een ​​vijand syaithan dit te maken als een waarschuwing dat de (menselijke) uit te oefenen elke mogelijkheid om te vechten en te bestrijden. Syaithan dus het was alsof er een vijand die nooit stopt en nooit gefaald ". [Zadul Ma'ad, III / 6]

Bij de uitvoering van de actie misleiden en volk te vernietigen, syaithan heeft twee armen, dat is twijfelachtig en lust. Daarom degenen die willen overleven, moeten jihad tegen syaithan gewapend met wetenschap en mentazkiyah (schoonmaak) ziel. Nafi Sciences '(wat handig is) zal produceren zelfverzekerd, die twijfelachtig zou verwerpen. Terwijl tazkiyatun nafs zal bevallen van vroomheid en geduld, waardoor het in staat zijn om lust te controleren maakt.

Imam Ibn al-Qayyim rahimahullah zei: "Jihad tegen syaithan heeft twee niveaus: ten eerste, verwerpen twijfelachtig en twijfel wordt geworpen syaithan dienaar; Ten tweede, het weigeren lust en verlangens lelijk gegooid syaithan bedienden. De eerste jihad die zal eindigen met een veroordeling, terwijl de tweede jihad zal eindigen met geduld. Allah de Almachtige zegt:

وجعلنا منهم أئمة يهدون بأمرنا لما صبروا وكانوا بآياتنا يوقنون

En Wij maakten tussen hen, die de leiders die leiden door Ons bevel toen zij geduldig waren. En het is zij geloven in Onze tekenen. [as-Sajdah / 32: 24]

Allah de Almachtige religies prediken dat leiderschap kan alleen worden bereikt met geduld (en keyakinaan), geduld zal lust weerstaan ​​en verlangens lelijk, en het geloof zal twijfels en twijfelachtig verwerpen. "[Zadul Ma'ad III / 10]

Dus mensen tegen syaithan wapen is de kennis en geduld. Wetenschap afkomstig uit de Koran en de Soennah van Zijn. Dan is de wetenschap dat de ziel schoon en zuiver, en het ontwikkelen van geduld.

Dat is de manier om het bedrog van Satan wereldwijd geconfronteerd, terwijl in de details zijn als volgt:

1. Geloof En Allah Mentauhidkan Goed
Inderdaad de hele kracht, macht, perfectie behoort alleen aan Allah de Almachtige. Daarom is een dienaar die geholpen en beschermd door Allah, zal er niets in staat zijn om haar te schaden. Dit is de eerste en belangrijkste wapen van een gelovige in het gezicht syaithan die trouw is aan trouw aan Allah, Hem aanbidden met oprechtheid, tong vertrouwen alleen in Hem en goede daden volgens de regels van zijn. Allah de Almachtige te prediken dat syaithan de macht om dienaren die Allah en Zijn mentauhidkan gelooft niet. Allah zegt.

إنه ليس له سلطان على الذين آمنوا وعلى ربهم يتوكلون

"Inderdaad, de duivel bezit geen macht over degenen die geloven en enige vertrouwen op zijn Heer. [an-Nahl / 16: 99]

Ibn al-Qayyim rahimahullah zei: "Toen de duivel weet dat hij op geen enkele manier (met master) de mensen zijn oprecht, ze sluit hij uit een voorwaardelijke eed te misleiden en te vernietigen (menselijke). De duivel zei:

قال فبعزتك لأغوينهم أجمعين) 82 (إلا عبادك منهم المخلصين

"Omwille van de macht, zal ik ze allemaal te misleiden, behalve Uw dienaren die Ikhlash [Shad / 38: 82-83]

Allah de Almachtige zegt:

إن عبادي ليس لك عليهم سلطان إلا من اتبعك من الغاوين

Ziet, Mijn dienaren geen bevoegdheid om u (Satan) tegen hen, behalve de mensen die je volgt, de mensen op een dwaalspoor. [al-Hijr / 15: 42]

Zo oprecht is de weg van de vrijheid, de islam is het voertuig van het heil, en het geloof is een zekerheid. [al-'Ilmu, Fadhluhu Wa Syarafuhu, p. 72-74, tansiq: Sjeik Ali bin Hasan Al-Halabi]

2. vasthouden aan het Boek en de Soennah Met het begrip van As-Salih Salafush
Toen Allah de Almachtige degraderen de mens op aarde, zeker Hij bevat instructies voor hen. Zodat de mensen die in deze wereld is niet alleen gelaten, zonder begeleiding, geboden en verboden. Allah de Almachtige te verlagen de Schriften en stuurde de apostelen, die een waarschuwing, uitleg en bewijzen te dragen. Wie zich afkeren van God, dan zal hij ten prooi vallen en syaithan geworpen in de eeuwige crash. Allah swt zegt.

ومن يعش عن ذكر الرحمن نقيض له شيطانا فهو له قرين

"Degenen die zich afkeren van de leer van de Heer van de Barmhartige (al-Qur'an), hielden we hem satan (misleidende), dan de duivel, dat is de vriend die altijd gepaard gaat. [az-Zukhruf / 43: 36]

Daarom is de overlevenden van bedrog syaithan is om het pad van Allah te volgen, volgen het Boek en de Soennah met dien verstande salafush as-Salih. Allah de Almachtige zegt:

ومن يشاقق الرسول من بعد ما تبين له الهدى ويتبع غير سبيل المؤمنين نوله ما تولى ونصله جهنم وساءت مصيرا

"En wie verzet zich tegen de boodschapper na de voor de hand liggende waarheid voor hem, en volg het pad dat is niet de manier waarop de gelovigen (de metgezellen), We laten hem vrij om het afval dat het onder de knie heeft en we voegen in Jahannam en Jahannam zo slecht -buruknya plaats terug. [An-Nisa '/ 4: 115]

3. toevlucht bij Allah tegen syaithan Disorders.
Dit is de beste van de manier om jezelf te redden van syaithan en soldaten, hun toevlucht zoeken tot Allah de Almachtige, want Hij is de Alhorende, Alwetende en almachtig.

Imam Ibn Kathir rahimahullah zei: "wat" Ik zoek mijn toevlucht bij Allah tegen syaithan vervloekte "Ik vraag voor de bescherming van Allah tegen syaithan vervloekt die mij dwars op mijn religie, of in mijn wereld, of stop me uit om iets te doen die wordt geboden (de Almachtige God) mij , of moedigde me aan om te doen wat verboden is voor mij. Omdat niemand kan syaithan van de mens te voorkomen, behalve Allah.

Daarom Allah de Almachtige bevolen ter harte te nemen en te zacht voor mens syaithan, door goed te doen voor hem, dus tabi'atnya (goed) te verwerpen interferentie (die hij deed).

Allah beval de (menselijke) toevlucht in Hem uit syaithan djinn, omdat hij steekpenningen had aanvaard en doet goedertierenheid zal niet van invloed op het, want hij heeft tabi'at kwaad, en zal niet voorkomen dat u, tenzij Yang heeft geschapen. "[Tafsir Ibn Kathir, 14/01, uitgever: Darul Jiil, Beiroet, ongedateerde]

Een beroep op de bescherming wordt uitgevoerd in het algemeen, op elk moment, op elke geplaagd door syaithan, en ook uitgevoerd op bepaalde tijden dituntunkan door Allah en Zijn boodschapper.

Allah de Almachtige zegt:

وإما ينزغنك من الشيطان نزغ فاستعذ بالله إنه سميع عليم

En als je iets overschreven verleidingen van Satan, zoek dan toevlucht tot Allah. Inderdaad, Hij is de Alhorende, de Alwetende. [al-A'raf / 7: 200]

Als bepaalde tijden dituntunkan om beristi'adzah oa bij storing syaithan; het gefluister van het kwaad; verstoringen in het gebed; toen boos; nachtmerries; zal de Koran te lezen; zal de moskee te gaan; zal een mest- te voeren; toen hij hoorde het gehuil van de honden en de balken van een ezel; wanneer zal berjima '; 's morgens en' s avonds; isti'adzah voor kinderen en gezinnen; wanneer ergens gestopt; wanneer gaan slapen; en anderen. Details van de argumenten zijn allemaal opgenomen in de authentieke hadiths.

4. Het lezen van de Koran
Inderdaad syaithan weg zou met, omdat het lezen van de Koran, zoals in de hadith als volgt uitvoeren:

عن أبي هريرة أن رسول الله صلى الله عليه وسلم قال لا تجعلوا بيوتكم مقابر إن الشيطان ينفر من البيت الذي تقرأ فيه سورة البقرة

Van Abu Hurayrah dat de Profeet 'alayhi wa salaam heeft gezegd: Laat uw huizen niet zo graven, syaithan eigenlijk liep weg van huis, die Surah Al-Baqarah daarin "werd gelezen. [HR. Muslim, no: 780]

Syaithan heeft een geheim geopend naar Abu Hurairah, dat het gerechtvaardigd was door de Profeet 'alayhi wa salaam. Syaithan zei:

إذا أويت إلى فراشك فاقرأ آية الكرسي (الله لا إله إلا هو الحي القيوم) حتى تختم الآية فإنك لن يزال عليك من الله حافظ ولا يقربنك شيطان حتى تصبح فخليت سبيله فأصبحت

"Als je je bed te bezetten, lees dan paragraaf zetels (laa ilaha illa Allohu huwal hayyul qayyuum) tot u het vers af te maken, dan is het zeker zul je altijd een bewaker van Allah, en syaithan zult u niet naderen tot je in de ochtend." [HR. Bukhari]

5. Verhoog Dzikrulloh.
Dzikrullah is een zeer sterke vesting om zich te beschermen tegen inmenging syaithan. Het is bekend uit de prediking van Allah Subhanahu wa Ta'alaewat zijn apostelen, onder andere door middel van verbale profeet Yahya Alaihissallam, zoals de hadith hieronder:

عن الحارث الأشعري أن النبي صلى الله عليه وسلم قال إن الله أمر يحيى بن زكريا بخمس كلمات أن يعمل بها ويأمر بني إسرائيل أن يعملوا بها ... وآمركم أن تذكروا الله فإن مثل ذلك كمثل رجل خرج العدو في أثره سراعا حتى إذا أتى على حصن حصين فأحرز نفسه منهم كذلك العبد لا يحرز نفسه من الشيطان إلا بذكر الله

Al-Harith al-Asj'ari, dat de Profeet 'alayhi wa sallam zei: "Voorwaar, Allah bevolen Yahya bin Zakaria q met vijf zinnen, om het te oefenen en hij beval de kinderen van Israël, dat doen zij het (onder andere) ..." Ik u voor dhikrullah (herinner / Allah te noemen). Inderdaad gelijkenis als de gelijkenis van een man wordt snel door zijn vijanden nagestreefd, dus als hij een sterke vesting was gekomen, en hij zichzelf gered van hen (met onderdak in het kasteel). Zo'n dienaar zou niet in staat zijn om zichzelf te beschermen tegen syaithan behalve met de herinnering van God ". [HR.Ahmad]

Dus als je wilt naar de misleiding en verstoring syaithan overleven, laat altijd natte tong met een concentratie in de lever vergezeld dhikrullah.

6. Stay Together de mensen van de Moslim Jamat
Word lid van de congregatie van de moslims in het uitvoeren van een verscheidenheid van aanbidding met de congregatie dituntunkan, is een manier om zichzelf te redden van het doel syaithan. Omdat de echte syaithan is een wolf die zal storten zich op de mens, zoals wolven schapen menyempal van de groep zullen aanvallen.

عن أبي الدرداء قال سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول ما من ثلاثة في قرية ولا بدو لا تقام فيهم الصلاة إلا قد استحوذ عليهم الشيطان فعليك بالجماعة فإنما يأكل الذئب القاصية قال زائدة قال السائب يعني بالجماعة الصلاة في الجماعة

Van Abu Darda ', zei hij: "Ik heb gehoord dat de Profeet' alayhi wa salaam heeft gezegd:" Er zijn drie mensen in een dorp of de velden, niet stichtte de congregatie in hun gebed, tenzij syaithan ze beheersen. Dus lid worden van de gemeente, omdat de echte wolf de geit alleen zal opeten ". [HR. Abu Dawud, nee: 547]

7. Het kennen van de kracht syaithan Tipu-Dus pas.
Syaithan was zeer enthousiast misleidend mensen, bracht hij zijn tijd en al zijn vermogen ingezet om de mens te ondermijnen. Allah de Almachtige waarschuwt Zijn dienaren die geloven van de doodsvijand van het woord:

ياأيها الذين ءامنوا لاتتبعوا خطوات الشيطان ومن يتبع خطوات الشيطان فإنه يأمر بالفحشآء والمنكر

O, gij die gelooft, niet volgen de stappen van satan. Wie volgt de stappen van Satan, de duivel werd verteld inderdaad afschuwelijke daad en wat verkeerd is. [An-Nuur / 24: 21]

Een manier om bedrog syaithan voorkomen is te weten en te ontmantelen de misleiding het zo kan worden vermeden. Omdat mensen die niet het kwade niet kennen, zal hij gemakkelijk in dergelijke diskrediet vallen onopgemerkt.

8. menyelisihi syaithan en het vermijden van Misleidende Middelen-ingrediënten voor de mens.
Syaithan is de vijand van de mens. Daarom moeten we ze positioneren als de vijand. Allah de Almachtige zegt:

يآأيها الناس إن وعد الله حق فلا تغرنكم الحياة الدنيا ولايغرنكم بالله الغرور

O mensheid, inderdaad de belofte van Allah waar is, dan nooit laat het leven van de wereld misleiden u, en een keer laat de duivel die slimme truc, bedriegen je over Allah. [Fatir: 5]

Bij de realisatie van het bovenstaande voor menyelisihi syaithan handelen. Bijvoorbeeld:

• syaithan eten en drinken met zijn linkerhand, dan selisihi hem te eten en te drinken met de rechterhand.
• syaithan deed qoilulah (pauze 's middags), dan selisihi we door qoilulah.
• Doe niet verspillende (tabdziir) omdat mensen die tabdziir doen is saudarasyaithan.
• iets doen rustig en voorzichtig, omdat de houding van de haast van syaithan.
• Laten we er alles aan doen om niet te verdampen, want het is van syaithan.

De argumenten die we dit genoemd, opgenomen in de authentieke hadiths.

Onder de realisatie van vijandigheid tegenover syaithan is is weg van de middelen die worden gebruikt door syaithan aan mensen, zoals misleiden: muziek, zang en khamer.

9. Zeker Dat Deception syaithan Dat Zwakke
Allah swt zegt:

إن كيد الشيطان كان ضعيفا

Voorzeker, de list van Satan is zwak. [An-Nisa ': 76]

Echter behendig verspreid syaithan de val-val, moeten we er zeker van dat de werkelijke bedrog syaithan was zwak. Mits we altijd gehoorzamen Allah de Almachtige. Onder de tekortkomingen syaithan namelijk:

• Hij kan een gesloten deur, begeleid door het gebed (de naam van Allah) niet openen.
• Hij kan ook niet eten met mensen die Bismillah zeggen wanneer ze wilden eten.
• Ook kan de nacht doorbrengen in het huis ingevoerd door de inzittenden tijdens het lezen van een gebed

10. Taubat En Istighfar.
Van Abu Sa'id Al-Khudri, zei hij: Ik hoorde de Boodschapper sallAllahu 'alayhi wa sallam zei: "De duivel zei tegen Robbnya:" Omwille van de heerlijkheid en majesteit, zal ik altijd Adams kinderen te misleiden, zolang de geest is er nog steeds in hen ". Dan zegt Allah: "Omwille van de heerlijkheid en majesteit, ik zal altijd hen vergeven dat ze smeken om genade voor mij". [HR. Ahmad]

[Overgenomen uit het tijdschrift editie van As-Soennah 02 / Jaar XV / 1432H / 2011. Gepubliceerd Lajnah Stichting Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Solo Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 183 Tel. 0271-858197 Fax 0271-858196].

No comments:

Post a Comment