!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Saturday, August 29, 2015

Really ISIS grupet Sunny, vazhdojnë të marrin mbështetje ISIS pse?

Udhëtim nuk u përfundua (358)

(Pjesa 358), Depok, West Java, Indonnesia, 26 gusht, 2015 14:48 pm).

Really ISIS grupet Sunny, vazhdojnë të marrin mbështetje ISIS pse?

Një vend që e quan veten Shteti Islamik i Irakut, Sirisë dhe Shamit (kalifati islamik / ISIS) është ende kontrollon 1/3 e Irakut dhe Sirisë.
ISIS thuhet mbështetur xhihadistët 25.000 të rinjve (meshkuj dhe femra) të cilët kishin ardhur nga 100 vende, duke përfshirë ato nga Britania e Madhe, SHBA, Australi, Evropë, dhe ish-Bashkimit Sovjetik të tilla si Uzbekistani, Taxhikistani dhe Azerbajxhani, dhe shumë vende të tjera arabe.
Megjithatë, Arabia Saudite ka akuzuar ISIS është Havarixhët, i cili doli i ideologjisë së Islamit, ndërsa Wikipedia thotë ISIS është një selefi përbashkët sunit dhe.
Kjo është arsyeja pse Koalicioni i shteteve arabe e udhëhequr nga Arabia Saudite mbështet 80 vende të tjera të udhëhequr nga Shtetet e Bashkuara për të vazhduar luftën kundër ISIS.
Deri më tani nuk ka pasur studiues të pavarur dhe objektive, të cilët pikërisht ISIS, nëse grupi hyrje të sunit, Salafi apo Havarixhëve, siç e pretenduar nga Arabia Saudite.

Një klerik saudit ka deklaruar se ai nuk e ka gjetur grupe fraksioniste e muslimanëve në pajtim me shokët e Ehli Sunetit uel Xhematit, përveç në mesin e pasuesve të As-Selef el-Salih Ehlul Hadith.

Mu'tezilet si mund të korrespondojnë me shokët e figurave të mëdha, ndërsa ata denoncojnë shifrat e mëdha të drejtësisë dhe ulur mikun e tyre dhe i akuzoi ata për herezi të tilla si Al-Wasil bin Atho 'i cili thotë: Nëse Ali, Ez-Zubair Tholhah dhe pastaj unë nuk dëshmoj dënohet për shkak të dëshmisë së tyre. [Shih el-Farqu Bainal hal.119-120 Firaq]

Harixhitët kishte dalë prej fesë dhe menyempal e mbledhjes së muslimanëve për shkak se disa pika themelore të doktrinës së tyre është mengkafirkan Aliu dhe biri i tij, Ibn Abbasi, Uthmani, Talha, Ayesha dhe Muavija dhe nuk është e vendosur në pronat e shokëve të njerëzve ngacmon dhe mengkafirkan tyre.

Si Shufiyah, ata nënvlerësojnë trashëgiminë e Profetëve dhe poshtëruese transmetuesit e Librit dhe Sunetit dhe mensifatkan tyre si të vdekurit. Një njeri i madh, ata thonë: Ju merrni njohuritë tuaja, i vdekur ndërsa ne të marrin njohuritë tona për jetën e madhe që nuk ka vdekur (Zotit) direkt. Prandaj, thonë ata, me gojët e tyre për të refuzuar sened hadits-: Ka mengkhabarkan zemrën time të Zotit të.

Sa për shiitët, ata kanë besuar se sahabët kishin skaduar pas vdekjes së Profetit salallahu alejhi ue selam, përveç disa njerëz, shih El-Kisyiy -një nga ata i klithën priftit rrëfen historinë e librit Rijalnya rastit. 12.13 nga Ebu Xha'fer, se ai ka deklaruar: të gjitha femohues pas vdekjes së lem selam e sallallahu alejhi selam, përveç tre, unë i thashë: Kush është personi i tretë? Ai u përgjigj: el-Miqdaad bin el-Aswaad, Ebu Dhar Al-Ghifary dhe Selman el-Farisiy.

Dhe transmetuar në f.13 të Ebu Xhafer, ai tha: Emigrantë dhe Anshor ka dalë (prej fesë) me përjashtim të tre. [Shih el-Kaafiy veprën e Al-Kulaniy, hal.115]

Khomeini gjithashtu shohin -tokoh e tyre të madhe në kohën e this- denoncuar dhe i mallkuar Ebu Bekrin dhe Umerin në librin Kasyful Asroor rastin e tij, 131, ai deklaroi: Vërtet syaikhani (Ebu Bekri dhe Umeri) ... dhe prej këtu ne e gjejmë veten të detyruar të paraqesin prova dëshmi e devijimeve të tyre janë të dy shumë të qartë rreth Kuranit, në mënyrë që të dëshmohet se dy kishin menyelisihinya.

Dhe i tha përsëri Kushtet e 137: ... dhe Profeti i mbyllur sytë (d), ndërsa të dy veshët e tij ka vërejtje në ibn el-Hatab që ngrejnë gënjeshtër dhe kufër me burim nga praktika, kezindikan dhe penyelisihan e vargjeve në Kuran një lavdishme.

Si Murxhiat, ata besojnë se besimi i atyre hipokritëve të cilët janë në të njëjtin besim kenifakan Assabiqunal Awalun (njerëzit e parë që konvertuar në Islam) të emigrantëve dhe ndihmësit.

Si ata të gjithë i përgjigjej me miqtë, ndërsa ata janë:

Njerëz Mengkafirkan zgjedhur nga mesi i tyre
Nuk e pranojnë të gjitha ato që janë transmetuar nga lem selam e sallallahu alejhi selam në ligj akides dhe sheriatit.
Ndjek qytetërimit bizantin dhe filozofinë greke

Në përfundim
Këto grupe të gjithë duan të na mohojnë dëshmitarët të Librit dhe Sunetit dhe i denoncuar, ndërsa ata janë më të denjë për qortim, dhe ata janë zindiq.

Kështu është e qartë se kuptimi i el-Selefëve është menhexhi Firqatun Najiyah dhe Eth-Thaifah Al-Mansurah në konceptin e mirëkuptimit, pranimit dhe istidlal (vendim ligjor).

Ndërsa ata që ndjekin shembullin e shokëve janë ata që mundohen me transmetime (Hadith) janë të ligjit autentike dhe autentike dalah Sheriati, me rrugë dhe shoku kuptuarit, dhe kjo është mënyra e tij e jetës Ehlul Hadith, jo rrjedhën e Ehl-ul-bidatit dhe Hawa. Aq e vërtetë dhe të fortë atë që përshkruajnë kur sqarojmë suksesi i tyre në formën arbitrojnë në lem selam e sallallahu alejhi selam me suksesin e personit i cili mori suneti sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem dhe Sunetin e të katër kalifëve pas tij.


BBC - Një anglez është e shpalli si "xhihadistë kryesore kibernetike", u vra në një sulm ushtarak -drone- njeri që rri kot në Siri, sipas zyrtarëve amerikanë.
Përmendur, Junaid Hussain, një djalë i ri 21 vjeçar nga Birmingham dënuar ndonjëherë i kompjuterit thatë rast, ishte një "objektiv vlerë të lartë" në mesin e një grupi që e quan veten Shtetin Islamik apo ISIS.
Sipas SHBA, duke vrarë njeriun që hyri Sirinë në vitin 2013 ishte një goditje e madhe për ISIS.
Michael McCaul, kryetar i Komisionit të Sigurisë Kombëtare (Komiteti i Sigurisë Kombëtare), SHBA-ja tha se vdekja e Hussain ishte një "mesazh i qartë."
"Ne duhet të vazhdojmë për të ruajtur dhe për të ruajtur aftësitë tona të inteligjencës për të parandaluar sulmet e mundshme, dhe ne duhet të shkatërrojë shenjtëroren për grupet terroriste.
Më parë, tha një zëdhënës i qeverisë britanike, "Ne jemi duke marrë raporte se një terrorist ISIS anglez besohet se janë vrarë në një sulm ajror të koalicionit në Siri dialkukan.

Image caption
Një tjetër xhihadistët britanike, Abdul Waheed, qytetari i parë britanik që kryejnë bombat vetëvrasëse
Hussain, një hacker kompjuter ekspert, u dënua me gjashtë muaj burg në vitin 2012 për rrjedhjen e kontakteve personale në internet ish-kryeministri britanik Tony Blair, dhe do të kryejë një thirrje telefonike të rreme për një linjë telefonike anti-terror hotline.
Në qershor, gazeta britanike The Sun melapaorkan, Hussain lidhur me një ISIS planet për të kryer sulme me bomba janë bërë me sobave presion, presion-tenxhere, një paradë të Forcave të Armatosura në Londër.
Hussain është i martuar me një ish-muzikant punk, Sally Jones, dhe është i njohur si një anëtar i një haker kompjuteri Ekipit grup Poison.
Zyrtarët amerikanë thanë se sulmi droni që vrau Hussain nisur pranë qytetit të Raka.

Gjithnjë e më shumë gratë franceze janë duke u shënjestër për t'u bashkuar me një grup që e quan veten Shteti Islamik apo ISIS.
Sipas vëzhguesve të terrorizmit, numri i grave që bashkohen grupit janë më ekstreme se meshkujt.
"Shumë gra në Francë që janë të interesuar (për t'u bashkuar me ISIS) për arsye humanitare," tha Jean-Charles Brisard, drejtor i Qendrës së Analizës Terrorizmit në Paris në faqen e internetit franceze të lajmeve, lokale.
"Propaganda në shënjestër qytetarët francezë shfaqur shumë gra dhe fëmijë që vuajnë. Video dhe fotografi do të lëvizë (zemrën) e grave," tha Brisard.
"Ata (ISIS) duke përdorur vlerat e Perëndimit për të bindur gratë të bashkohen me ta (ISI)," shtoi ai.
Mbi 130 gra u bashkuan
Që nga prilli 2014, qeveria hapi një linjë të veçantë telefonike, e cila lejon qytetarët të raportojnë njerëz të cilët janë të ngjarë të shkojnë në Siri apo Irak për t'u bashkuar ISIS.
Që atëherë qeveria ka marrë jo më pak se 3,670 raporte.
Të dhënat për muajin mars 2015 tregojnë se nga 261 persona thuhet se janë të dyshuar për bashkimin ISIS, 135 prej të cilëve janë gra.
Raporti i publikuar tha 1,430 shtëpia franceze e sipërme e popullit francez janë bashkuar ISIS në Irak dhe Siri.

David Cameron do të provoni disa metoda të reja për të trajtuar radikalizimin. Ai tha se Britania kishte qenë një kohë të gjatë "shoqëri pasive tolerante".
Kryeministri britanik do të të dorëzojë në planin kundër ekstremizmit të Këshillit të Sigurimit Kombëtar që do të përfshihen në një fjalim më 27 maj.
Projekt-legjislacioni do të përfshijë rregulla të reja emigracionit, autoritetet mbyllën vendin Mbledhja e ekstremistëve dhe "rregullat në lidhje me ndërhyrje ekstremizmit '.
Cameron do të thonë rëndësinë e përballur me të vijës së ashpër ideologji që "toksike".
Propozimi ishte projektuar për herë të parë nga Shtëpia Sekretari i Theresa May para zgjedhjeve britanik.
Plani mund të kundërshtohet nga disa anëtarë të parlamentit të ri, sepse ajo mund të shkelin të drejtat për lirinë e shprehjes të popullit të Mbretërisë së Bashkuar, korrespondent i BBC Danny Shaw tha.
Urrejtje Përhapja
Masat do të përfshijë gjithashtu një rregull ndalim për organizimin e vijës së ashpër që u përhap urrejtje në një vend publik, aktivitetet e të cilave nuk janë të klasifikuara si veprimtari një organizatë terroriste të.
Sipas detajeve të dhëna maj në konferencën e Partisë Konservatore të vitit të kaluar, rregulli do të zbatohen nëse ministri "të arsyeshme të besojnë" se një grup i veçantë ka për qëllim të nxisë tensione fetare apo racës, kërcënon demokracinë, ose në qoftë se ka një nevojë urgjente për të mbrojtur publikun nga dëm, ose rreziku dhuna, trazirat, ngacmimet apo akteve të tjera kriminale.
Image copyrightEPA
Image caption
Theresa May është për të hartuar rregullat për një kohë të gjatë, por ish nuk e ka mbështetjen e partnerëve qeveritarë
Nëse ndalimi është i miratuar, i cili do të shqyrtohet nga Gjykata e Lartë langsng anëtarësimin ose ofrimin e fondeve për organizatën si ajo është konsideruar si një krim.
Ligji mbi ekstremizmin shqetësime aplikuar për individët me të njëjtat kritere.
Me planet e qeverisë, Komisioni Bamirësi do t'i jepen kompetenca shtesë për të "zgjidhur institucionet që të përvetësuar fonde për ekstremizmit dhe terrorizmit", dhe mbikqyrësi transmetimit Ofcom mund të ndërmarrë veprime kundër stacioneve që transmetojnë përmbajtje që përmban mesazhin e vijës së ashpër.
Fanatizmi dhe injoranca
Mund të jetë i tha Këshillit të Sigurimit Kombëtar, se qeveria do të fuqizojë një shumëllojshmëri të institucioneve të "sfiduar fanatizmit dhe injorancës".
Image copyrightGetty
Image caption
Qeveria do të fuqizojë një shumëllojshmëri të institucioneve të "sfiduar fanatizmit dhe injorancës".
Cameron do të thonë se ligji i ri do të jetë gjithnjë e më e vështirë për ata që përhapin pikëpamjet e vijës së ashpër.
"Për shumë kohë ne kemi bërë shoqëri pasiv tolerante, duke thënë se banorët" për aq kohë sa ju jeni një i bindet ligjit, ne do të ju lejojnë ', "tha Cameron në një deklaratë.
Qeveria Konservatore do të përdorë nuk është më "metoda e mëparshme ka dështuar," shtoi ai, duke thënë se Britania e Madhe duhet të përballet me etags i "ideologjisë radikale islamike që është toksike."

Dy komandantët e lartë ushtarakë irakianë u vranë së bashku tre të tjerët që kalojnë nga një sulm me bombë.
Kjo ndodh në një zonë në veri të kryeqytetit të provincës Anbar, Ramadi, ku forcat qeveritare përballen me një grup të milicisë që e quan veten Shteti Islamik apo ISIS.
Njëri prej të vrarëve ishte i Përgjithshëm Abdel Rahman Abu Ragheef, zëvendës komandant i operacioneve në provincën strategjike.
Udhëheqësit e dhjetë Division, Safeen brigade Abdel Majeed, u vra gjithashtu në sulmin ndaj zonës Jerayshi, tha një zëdhënës për operacione të përbashkëta Gjeneral brigade Yahya Rasool citohet të ketë thënë nga agjencia e lajmeve Reuters.
Ai i tha televizionit shtetëror se ushtria zbuluar një makinë që mbante eksplozivë synimeve të tyre ", por shpërthimi i bërë ato në dëshmorëve."
Nuk ka marrë një deklaratë zyrtare nga pala përgjegjëse për këtë sulm.
Ushtria dhe policia me mbështetjen e milicisë shiite, luftëtarë sunitë dhe sulmet ajrore të udhëhequra nga Shtetet e Bashkuara ishin duke u përpjekur për të rimarrë qytetin, që ndodhet 100 km në perëndim të Bagdadit se, por zhvillimi i këtij operacioni është i ngadalshëm.

No comments:

Post a Comment