!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Monday, August 24, 2015

Nuk duhet të jetë një shërim për çdo sëmundje.

Udhëtim nuk u përfundua (356)

(Pjesa 356), Depok, West Java, Indonnesia, 24 gusht 2015, 18:56 pm).

Nuk duhet të jetë një shërim për çdo sëmundje.

Nuk duhet të jetë një shërim për çdo sëmundje, ka thënë Profeti Muhamed në thënien e tij. Mjekët zakonisht ofrojnë terapi ose kimike recetë droga të tilla si kapsula apo caplets pilula, ndërsa një Herbalist zakonisht përshkruajnë bimëve (herbs).
Kur mjekët përdorin metodën shkencore të terapisë, ndërsa Herbalist (mjek) duke përdorur metoda empirike, por të gjithë e modelit të mësipërm është përpjekja (përpjekje) si njeriu kërkohet të Perëndisë, por kurë përfundimtare është përcaktuar me lejen e All-llahut. Askush nuk mund të kuruar sëmundje pa lejen dhe vullnetin e Perëndisë, edhe pse ai u trajtua në një mjek / mjek apo të spitalit më të përparuar dhe më të shtrenjtë.
Një sëmundje është emëruar në librin:


"Leuhi Mahfudh".

Profeti salallahu alejhi ue selem ka thënë: "Allahu i ka vendosur të gjithë fatin e të gjitha krijesat nga pesëdhjetë mijë vjet para se të Perëndia krijoi qiejt dhe tokën". (HR. Asnjë musliman. 2653).

"Askush nuk fatkeqësi e godet në tokë dhe (as) në veten tuaj, por ajo është e shënuar në Libër (Leuhi Mahfudh) para se të ngjajë ajo. Me të vërtetë ajo është e lehtë për All-llahun ". (. QS El-Hadid: 22).

Perëndia vendos sëmundje te njerëzit duke përdorur shkencën e Perëndisë (sunatullah), shkakut dhe pasojës.
Për shembull, përvoja e z Supri, i cili pësoi dështimin e veshkave, për shkak të tkurrje veshkat (konik), për shkak të zakonit të tij të pijshëm sode.
Kur ende një ushtar dhe ka shërbyer në Natuna Island, sepse njëzet vjet më parë pa pajisje portative pastrimit të ujit, dhe puset e ujit në ishullin e Natuna re.
Natuna ishull afër Singapor, aq lehtë zoti Supri blej sode ndryshme në kanaçe, kështu që hani në mëngjes, mesditë dhe natën ai e piu sode.
Këto zakone të çojë në dëmtimin e veshkave, prandaj zoti Supri duhet t'i nënshtrohen dializës (dializë HEMO) për 17 vjet, dhe dy muaj më parë zoti Supri fund thirret Allahun (vdiq).
Ata që janë prekur nga sëmundje të veshkave, zakonisht i njohur tani vetëm dy terapi, terapi të parë-line me një transplantim të veshkave, si dializë (dializë HEMO), në dializë atje 3 vitet e fundit, ka deri në 20 vjet vazhdojnë, ose deri në 17 vjet si Pak Supri,
Përveç zakonin e sode pijshëm, dështimi i veshkave është më së shpeshti shkaktohet për shkak të diabetit, tension të lartë, të pijshëm pijeve (birrë / verë), duke marrë ilaçe pa recetë, të tilla si tonik / tonik / ekstrakte droga të fuqishme që i tejkalojnë kufijtë, si dhe shkaku i sëmundjeve të tjera.Aspektin e trajtimit të fuqishëm


Nga
Ustadz Dr Muhamed Arifin bin Badri MA


Falë Zotit, lutjet dhe përshëndetjet mund gjithmonë t'i delegohet Profetit Muhamed, familjen dhe shokët e tij.

Pasi kur Pejgamberi sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem ka thënë.

ماأنزل الله داء إلاقدأنزل له شفاء علمه من علمه وجهله من جهله

"Kjo nuk është Perëndia lëshojmë një sëmundje, por ka ulur ilaçe e saj, ajo është e njohur nga ata që e dinë atë dhe nuk dihet nga njerëz që nuk e dinë" [1]

Në mënyrë që për një trajtim efektiv dhe të sjellë rezultate, ne duhet të marrin parasysh disa nga kërkesat. Dhe në vijim unë do të përshkruaj dy kërkesat kryesore për trajtim efektiv.

KUSHTET E PARË: trajtimin e duhur
Në mënyrë që për një droge që ju përdorni është me të vërtetë e dobishme dhe efikase, kështu që ju vuani sëmundje shërohet, ju keni trajtimin e duhur.

• Vetëm kur diagnostikimin e një sëmundje që vuani
• Vetëm zgjidhni ilaçe
• Doza e duhur e drogës
• Përdorimi kohë
• E drejta për të shmangur kufizimet e ndryshme dhe gjëra të tjera që pengojnë veprimin e drogës.

Në qoftë se ju bëni një gabim në një nga ato gjëra është shumë e mundur që ju të bëni trajtim nuk do të sjellë rezultate, siç pritej.

Këto janë disa nga mësimet që ne mund të mësojmë nga hadithi i lem selam e sallallahu alejhi selam në vijim.

عن جابر رضي الله عنه عن رسول الله صلى الله عليه وسلم أنه قال (لكل داء دواء فإذاأصيب دواءالداء برأ بإذن الله عر وجل)

"Nga shokut Xhabir radiallahu anhu, nga lem selam e sallallahu alejhi selam, ai tha:" Çdo sëmundje ka një kurë, dhe kur ju keni gjetur të drejtën drogës me një sëmundje, pa dyshim do të shërohet me izzin Allahun e Plotfuqishëm "[Transmetuar nga Muslim]

Qayim Ibn rahimahullah ka, duke komentuar këtë hadith duke thënë: "Në hadithin e lem selam e sallallahu alejhi selam shërimin asociuar me saktësi (ndeshje), drogës me sëmundjen. Prandaj, askush nuk makhlukpun por ka kundërshtarin e tij. Dhe çdo sëmundje sigurisht është bërë një droge antidot, me të cilën sëmundja trajtohet. Pejgamberi sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem shërimi i asociuar me saktësi të trajtimit. Kjo saktësi është më shumë se vetëm prania ose mungesa e barnave (për një sëmundje, stilolaps) për shkak të një sëmundje nëse drogës tejkalon nivelet e sëmundjes, si në mënyrën e përdorimit apo dozë duhet të ndryshohet në një sëmundje të re. Kur metoda e përdorimit apo dozë prej më pak se e nevojshme, ajo nuk do të jetë në gjendje për të luftuar sëmundjen, kështu që shërimi nuk ishte e përsosur. Kur një mjek në zgjedhjen e drogës të gabuar, ose droga të cilën ai nuk e përdor objektivin e duhur, atëherë kurë nuk është 'e drejtë për të arritur. Kur trajtimi është bërë nuk është e drejtë me të drogës, drogës nuk do të jetë domosdoshmërisht i dobishëm. Në qoftë se trupi i pacientit nuk përputhet me drogë apo jo fizikisht në gjendje të marrin të drogës ose ndonjë pengesat që bllokojnë veprimin e drogës, jo kurë pa dyshim arriti. E gjithë kjo për shkak të pasaktësive në trajtim. Nëse trajtimi është e përshtatshme në të gjitha aspektet e saj, sigurisht me lejen e All-llahut, rimëkëmbjes do të merret. Ky është interpretimi më i mirë për hadithin e mësipërm. [2]

Ibn Haxher el-Askalani rahimahullah ka thënë se Ibn el-Kajjim në një mendje me fjalët, "Në hadithin e Xhabir sahabëve radi Allahu anhu historisë ka një shenjë se shërimi varet nga saktësinë dhe lejen e All-llahut. Kjo është për shkak se një medikament nganjëherë është edhe përtej afatit në mënyrën e përdorimit apo dozë, në mënyrë që të drogës është i paefektshëm, ajo është edhe më e mundur që droga të vërtetë të shkaktojë sëmundje të reja. [3]

KUSHTET E DYTË: LEJET GOD
Si një mysliman duhet të keni besim në fatin e Perëndisë. Ju besoni se çdo gjë në këtë botë ndodhë me vullnetin dhe dispozitat e Allahut.

إنا كل شيء خلقناه بقدر

"Ne kemi krijuar gjithçka në bazë të fatit (dispozita)" [el-Qomar: 49]

Dhe Profeti tha sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem.

إنا كل شيء خلقناه بقدر (كل شيء بقدر حتى العجزوالكيس)

"Të gjitha gjërat (ndodh) mbi fatin (dhe dispozitat e vullnetit), të ndihen çdo dembel dhe pasion (ndodh në fatin)" [Transmetuar nga Muslim]

Vullneti i Perëndisë dhe dispozitat e këtij mbulon çdo gjë, nuk është përjashtim dhe kurë sëmundje që prek njerëzit. Prandaj, Profeti Ibrahim Alaihissallam tha transmetuar në Kur'an.

وإذا مرضت فهو يشفين

"Dhe kur unë jam i sëmurë, atëherë Ai është shërim". [Esh-Shuara: 80]

Dikur e-lAllahu alejhi ue selem, kur ka ose një anëtar i familjes që vuajnë nga sëmundje, ose kur ata do të vizitojnë personin e sëmurë, ai e fshiu atë larg me dorën e djathtë, ndërsa duke u lutur.

اللهم رب الناس أذهب الباس اشفه وأنت الشافي لاشفاء إلاشفاؤك شفاء لايغادرسقما

"Ya Allah, Zoti i gjithë njerëzimit, ankesat sirnakanlah, ta shëroj, ndërsa ti Thelbi i shërimit, nuk ka shërim, por shërimi i shërimit tënd që nuk lë sëmundje" [Rënë alaih]

Prandaj, hadithi i Xhabir radi anhu sipër, përveç të lidh lehtësim me saktësi të trajtimit, e-lAllahu alejhi ue sel-lem gjithashtu bëjnë atë me vullnetin e Perëndisë.

"Kur ju keni gjetur të drejtën drogës me një sëmundje, pa dyshim do të shërohet me lejen e Allahut të Plotfuqishëm".

Ibn Abd el-Barr rahimahullah ka thënë: "Dhe në fjalët e lem selam e sallallahu alejhi selam.

أنزل الدواء الذي أنزل الأدواء

"Ulja e drogës janë (Thelbi), e cila ul sëmundje" [4]

Nuk është një propozim (i cili shpjegon) se kurë, askush nuk ishte në gjendje për të përshpejtuar ardhjen e tij, dhe askush që e njeh kohën e mbërritjes. Në të vërtetë unë kam dëshmuar shumica e mjekut (mjek), i cili u përpoq për të trajtuar dy njerëz që ai konsiderohet të vuajnë nga e njëjta sëmundje. Të dyja janë sëmundje overwritten në të njëjtën kohë, të njëjtën moshë, me origjinë nga i njëjti vend, madje nganjëherë ata janë dy vëllezërit binjak, dhe ushqimi i tyre ishte i njëjtë. Për këtë arsye, mjeku i trajtuar ata me të njëjtin drogës. Megjithatë, njëri prej tyre gjetën, ndërsa të tjerët madje edhe vdekje ose sëmundje të zgjatur. Njeriu i dytë është ringjallur kohët e fundit pas kaq shumë kohë, se ishte koha që Perëndia ka vendosur shërimin e tij ". [5]

Ibn Haxher el-Askalani rahimahullah ka thënë: "Në mesin e mësimeve të përmbajtura në fjalët e lem selam e sallallahu alejhi selam.

لمه من علمه وجهله من جهله

"Droga ishte i njohur nga ata që e dinë atë dhe nuk dihet nga njerëz që nuk e di"

(Në mesin e këtyre mësimeve është) ajo që është përjetuar nga shumica e pacientëve. Ai trajtimin e nje semundje me nje droge dhe atëherë ai mbulohen. Atëherë në raste të tjera ai ishte goditur nga sëmundja e njëjtë, dhe ai u trajtua me të drogës të njëjtë, por droga nuk ishte efektive. Shkaku i këtij lloj gjë është injorancë (injoranca) në lidhje me karakterin e pjesshëm të drogës. Ndoshta ka dy sëmundje janë të ngjashme, ndërsa një prej tyre përbëhet nga disa shkaqe (sëmundjet / komplikimeve), kështu që nuk mund të trajtohen me medikamente të cilat kanë provuar të efektshme për trajtimin e sëmundjeve që nuk janë komplikimet, këtu qëndron gabimi. Dhe nganjëherë të dyja sëmundjet janë të ngjashme, por Perëndia dëshiron për të shëruar jo, atëherë drogës ishte i paefektshëm, dhe kjo është kur mjekët u shemb arrogancën (mjeku). [6]

Hedh poshtë prezumimin e shpjegimin e mësipërm ose të kuptuarit e shumicën e njerëzve që kur një rast është deklaruar si një kurë për një sëmundje që duhet siguri efikase dhe sëmundje zhduken. Ose, në qoftë se imunizimi kundër sëmundjes është dhënë atëherë fëmijët tanë me siguri të kenë imunitet dhe të mbrojtur nga sëmundja. Wake up, o vëllai im, të gjithë ne bëjmë dhe ne kërkojmë Perëndinë ndërsa vetëm përpjekje të kufizuara janë vendimtare dhe të paracaktuar. Tha më parë.

إذا وقع القدر بطل الحذر

"Në qoftë se fati i ka ardhur atëherë ajo do të pushojë maturi"

Kjo është, në qoftë se Perëndia ka vendosur një sëmundje ndodhë dikë, ose kur vdekja ka ardhur, përpjekjet e ndryshme të bëra për të shmangur qeniet njerëzore nuk janë më të dobishme, dhe vullneti i Zotit është ajo që duhet të ketë ndodhur. Aqidah dhe ky besim nuk duhet të harrojmë se sa herë që ne jemi, dhe çfarëdo profesioni ynë. Lidhje me trajtimin e çdo sëmundje që vuajnë, mund të përmblidhen në këto pika.

1. A duhet të besojmë, se sëmundja ishte Perëndia që krijoi, dhe që përcakton se sëmundja është mbi ne është Perëndia. Ne nuk duhet të ankohen, ne e pranojmë gjithçka gracefully. Besojnë se sëmundja duhet të ketë ruajtur pas mijëra e mësimeve. Në këtë mënyrë, çdo gjë që ne do të natyrshëm e mirë për ne, qoftë në botë apo në botën tjetër.

عجبا لأمر المؤمن إن أمره كله خير وليس ذاك لأحد إلا للمؤمن إن أصابته سراء شكر فكان خيرا له وإن أصابته ضراء صبر فكان خيرا له

"Është e mahnitshme se si punët e një besimtari, në fakt të gjitha punët e saj të mirë, dhe kjo nuk është në pronësi, por nga ata që besojnë. Kur ai goditi kënaqësinë, ai ishte mirënjohës, atëherë ai bëhet një kënaqësi për të. Kur u gjend në hall, ai ishte i durueshëm, atëherë fatkeqësia është mirë për të "[Transmetuar nga Muslim]

2. Gjë tjetër ne duhet të bëjmë është që të kërkoj shërimin Perëndisë, rritet besimin dhe bindjen se vetëm Perëndia që mund të shërojë sëmundjet tona ''. Prandaj, Profeti Shallallahui 'alejhi ue sel-lem i mësoi lutjen e popullit të tij

اللهم رب الناس أذهب البأس اشفه وأنت الشافي لا شفاء إلا شفاؤك شفاء لا يغادر سقما

"Ya Allah, Zoti i gjithë njerëzimit, ankesat sirnakanlah, ta shëroj, ndërsa ti je Shëruesi, nuk ka shërim melainan shërimin e shërimit tënd që nuk lë sëmundje"

Ne shpesh harrojmë këtë. Në fakt, shpesh herë të jetë lutja e fundit që ne bëjmë në përpjekjet e rimëkëmbjes, ose thjesht të bëjmë kur personeli mjekësor pasur probleme, apo ne kemi një shumë e parave që i ka pllakosur dëshpërim dhe zemrën e plotë të dyshimit maj too- me ne Berdo "Një për shërim ndaj Zotit, duke thënë:" Kush e di lutjet tona të dhënë ". Subhanallah, me stafin tonë mjekësore janë optimiste, por ne dyshim fuqinë e Perëndisë, kështu që ne i tha: "Kush e di lutjet tona të dhënë"?

[Kopjuar nga revista el-Furkan, Issue 08, Viti 10 / Awwal 1432 (shkurt - 2011. Botuar nga Propagation Ma'had Lajnah el-Furkan Al-Islami, Adresa: Ma'had el-Furkan, Srowo Sidayu Gresik në Lindjen Java]

No comments:

Post a Comment