!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Wednesday, August 26, 2015

Shkenca, veprat dhe adhurimit.

Udhëtim nuk u përfundua (353)

(Pjesa 353), Depok, West Java, Indonnesia 21 gusht, 2015 19:00 pm).

Shkenca, veprat dhe adhurimit.

Ajetet e para të cilat janë shpallur nga Zoti Profetit Muhamed është fjalia Iqro: Lexoni. Profeti Muhamed para shpalljes së Perëndisë në mënyrë të plotë nëpërmjet engjëlli Gabriel i tha studim paraprak ose lexuar (Iqro), apo urdhëruar për të kujtuar (përmendësh) duke pasur parasysh Profeti Muhamed ishte një analfabet.
Kështu tërë Kuranin përmendësh dhe kujtohet Rasululah, pastaj shokët e tij i cili më pas e shkroi në lëkurë, gjethet dhe objekte të tjera që lejojnë, para se pastaj të bashkuar në formën e Kur'anit sa më shumë që 30 Juz mbledhura gjatë kalifatit të Osmanit, i njohur si mushab Usman.
Ndër përmbajtjen e përmbajtjes Kur'ani përveç përmban fuqinë e Perëndisë, gjithashtu përmban të gjitha përmbajtjet e qiellit dhe të tokës që është krijuar nga Zoti në formën e qiellit, tokës, detit, ujë, peshk dhe gjithë banorëve të saj.
Dhe të gjithë përmbajtjen qielli, dielli, hëna, yjet dhe i gjithë universi është i qeverisur nga një Perëndi i cili është kurrë i lodhur. Të gjitha fenomenet natyrore janë krijuar nga Zoti në mënyrë që njeriu mund të mendoni me njohuritë e tij dhe me njohuri që kanë mund të jenë të bindur e njëshmërisë së Perëndisë. Dhe shkenca e njeriut gjithashtu mund të mësojnë komandat dhe paralajmërimet dhe ndalesat e Allahut në Al Qur.an dhe Sunnetit (Al Hikmah / Hadith).
Me shkenca ne mund të përcaktojë komandën ose adhurimin ku problemet e botës janë të ndaluara për të bërë të përshtatshme.
Profeti Muhamed ka thënë, problemi është origjina e paligjshme e adhurimit bërë nëse nuk ka një komandë në Kuran dhe Hadith.
Dhe problemet e botës fillimisht lejueshme (maj) nëse nuk ka një ndalim mbi Kuranit dhe të haditheve, të tilla si hahet derri, gjakun dhe kufomat (përveç peshqit dhe karkalecat), dhe ndalimin e duhanit (pirja e duhanit) Muhammadiyah Indonezia dhe klerikët e Arabisë Saudite ka lëshuar një fetva pirjen e duhanit paligjshëm.


Suat Fathir Vargjet 9-14:
والله الذي أرسل الرياح فتثير سحابا فسقناه إلى بلد ميت فأحيينا به الأرض بعد موتها كذلك النشور (9) من كان يريد العزة فلله العزة جميعا إليه يصعد الكلم الطيب والعمل الصالح يرفعه والذين يمكرون السيئات لهم عذاب شديد ومكر أولئك هو يبور (10) والله خلقكم من تراب ثم من نطفة ثم جعلكم أزواجا وما تحمل من أنثى ولا تضع إلا بعلمه وما يعمر من معمر ولا ينقص من عمره إلا في كتاب إن ذلك على الله يسير (11) وما يستوي البحران هذا عذب فرات سائغ شرابه وهذا ملح أجاج ومن كل تأكلون لحما طريا وتستخرجون حلية تلبسونها وترى الفلك فيه مواخر لتبتغوا من فضله ولعلكم تشكرون (12) يولج الليل في النهار ويولج النهار في الليل وسخر الشمس والقمر كل يجري لأجل مسمى ذلكم الله ربكم له الملك والذين تدعون من دونه ما يملكون من قطمير (13) إن تدعوهم لا يسمعوا دعاءكم ولو سمعوا ما استجابوا لكم ويوم القيامة يكفرون بشرككم ولا ينبئك مثل خبير (14)

Përkthimi i shkronjës Fathir Ajeti 9-14

9. [1] Dhe Perëndia është ai që i dërgon erërat; dhe (era) lëvizin retë, atëherë ne pika re në një vend të thatë (shterpë) [2] dhe me shi që jemi kthyer tokën pas vdekjes (e thatë) [3]. I tillë është ringjallja [4].

10. Kushdo që dëshiron nderin, atëherë (e di) lavdi se çdo gjë i takon Zotit [5]. tek Ai do të rritet [6] Fjalët e mira [7], dhe veprat e mira [8] Ai do të ngrerë atë [9]. Sa për njerëzit që planifikuan krimin [10] Ata do të marrin një dënim shumë të ashpër [11], dhe planet e tyre të liga do të jetë shkatërruar [12].

11. All-llahu ju krijoi nga balta, [13] pastaj e farës [14], atëherë Ai ju çifte (meshkuj dhe femra) [15] e bëri. Asnjë grua ndonjëherë mbetesh me barrë dhe do të lindësh, por me dijen e Tij. Dhe mos zgjasin jetën e një personi dhe as reduktuar moshën e saj, por (krijuar tashmë) në Libër (Leuhi Mahfudh) [16]. Në të vërtetë, e tillë është e lehtë për All-llahun [17].

12. [18] Dhe jo të njëjtë (në mes) dy deteve; i cili është i freskët, i freskët, pije e shijshme dhe tjetri i kripur dhe i hidhur. Dhe nga çdo (deti) që ju mund të hani mish të freskët [19], dhe ju mund të hiqni bizhuteri që ju të veshin [20], dhe aty sheh anijet lundrojnë ndarë detin që të mund të kërkoni nga të mirat e Tij [21 ] dhe që ju mund të jenë mirënjohës.

13. [22] Ai e vuri natën në ditë dhe përfshijnë ditës në natë dhe i nënshtroi diellin dhe hënën, secili që qarkullojnë në kohë të caktuar [23]. [24] Çfarë (bëj), në mënyrë që Allahu i Zotit tënd, i Tij është tërë mbretëritë. Dhe ata që i lutni (adhurim) pos All-llahut [25] nuk kanë asgjë edhe pse epidermë si hollë [26].

14. Nëse ju telefononi ata, ata nuk e dëgjojnë kërkesën tuaj [27], dhe në qoftë se vetëm ata dëgjojnë, ata gjithashtu nuk e lejojnë kërkesën [28]. Dhe në ditën e kijametit, ata do të mohojnë kemusyirikanmu [29] dhe askush nuk mund të ju jap informacionin [30] siç jepet nga (Allahu) Kush Mahateliti [31].

Kur shkenca PA bamirësisë

Nga
Ustadz Armen Halim NaroSi një mysliman natyrisht në çdo kohë të vendosë pesë namazet ditore, apo lutjet tjerët. Ai gjithmonë kërkon treguar Mustaqim shirathul. Kjo është një rrugë e gjatë drejt që ka kaluar nga njerëz të cilët kanë qenë të dhënë një nder, dhe mbahen nga rruga e popullit maghdhubi `alejhi (njerëzit që Perëndia provokuar), edhe mënyra se si njerëzit dhallin (ata që shkojnë në rrugë të gabuar). Në komentin, dy grupet e përmendura më sipër [1], që njerëzit paqja mahgdhubi jetë është çifut, ndërsa dhallin është Nashara.

Ibn Kethir rahimahullah ka thënë: "Dhe dallimi në mes të dy rrugëve, që kaq shmangej në dy rrugë, sepse mënyra se si besimtarët të kombinuar shkencën dhe bamirësi. Bamirësi hebraike është e humbur, ndërsa të krishterët mund të humbni njohuri. Prandaj, hebrenjtë dhe të krishterët mund të fitojnë zemërimin e fituar gabimit. Ai që e di, atëherë nuk e praktikojnë atë, meritojnë zemërimin. Ndryshe nga njerëzit që nuk dinë. Të krishterët mund njerëzit, kur ajo ka një qëllim të veçantë, por ata nuk kanë marrë rrugën e tij, sepse ata nuk shkojnë sipas derën e tij. Pikërisht për të ndjekur të vërtetën. Kështu, ata ranë në gabim. "[2]

Shumë njerëz mendojnë se një shumë e bamirësisë dhe adhurimit kanë marrë një garanci për jetën e përtejme, të paktën një shenjë të vërtetës dhe keshalihan provave. Kjo është se si shpesh dëgjojmë, dhe kjo është një fenomen që ndodh në mesin e muslimanëve. Edhe nëse ne përpiqemi për të kujtuar letrat që shpesh e kanë dëgjuar këtë, atëherë të gjithë supozim tonë dhe hamendje gjatë viteve, mund të ndryshojë për ditën e nesër. Mendohet, një person i cili ka një praktikë sa më shumë si pepasiran në plazh, por kur peshonte, ai është sikur mbeturinat fluturues, Allahu xhele shanuhu thotë:

وقدمنا إلى ما عملوا من عمل فجعلناه هباء منثورا

Dhe ne po përballemi me të gjitha bamirësitë që ata bënë, dhe e bëjmë veprat e tilla (si) pluhur fluturues. [El-Furkan: 23].

Jo vetëm veprat nuk janë konsideruar si një praktikë e pranuar, madje ai është shkaku i hyrjes në zjarrin e ferrit. Allahu xhele shanuhu thotë:

هل أتاك حديث الغاشية وجوه يومئذ خاشعة عاملة ناصبة تصلى نارا حامية

Tashmë ju datangkah lajm (rreth) Dita e Gjykimit? Disa fytyra atë ditë do të jetë i dëshpëruar, për të punuar shumë përsëri rraskapitur, hyri në një zjarr shumë të nxehtë (ferr). [El Ghasyiah: 1- 4].

Ibn Abas ka thënë: "Khusyu`, por jo veprat e dobishme", shpjegohet nga Ibn Kethirit, se ai ka një shumë të bamirësisë dhe berletih-lodhur, por ai fitoi një ferr i një zjarri është shumë e nxehtë [3]. Për këtë arsye, Imam Buhariu bërë kapitull në Sahihun He, Kapitulli: njohuri para se të thonë dhe të bëjnë të mirë ".

Virtyti i SHKENCAVE NË Al Quran
Paragrafi që shpjegon në lidhje me primatin e shkencës dhe fyerjeve ndaj njerëzve që e punës pa shkencën është shumë e [4]. Allahu xhele shanuhu të bëjnë dallimin në mes të njerëzve të cilët kanë njohuri me budallait, si një njeri i cili e pa të verbërit.

أفمن يعلم أنما أنزل إليك من ربك الحق كمن هو أعمى

A ka ndokush që e di se ajo që t'u shpall ty nga Zoti yt, ajo ishte e njëjtë si personi që është i verbër? [Ar Ra`ad: 19].

Në fakt jo vetëm të verbër, por edhe memece dhe e shurdhët.

Në vende të ndryshme në Kur'an Allah l denoncuar njerëzit injorantë, domethënë:

ولكن أكثر الناس لا يعلمون

Por shumica e njerëzve nuk e dinë. [El-Araf: 187].

وأكثرهم لا يعقلون

Dhe shumica e tyre nuk janë racionale. [Al Maidah: 103].

Në fakt ata janë barazuar me kafshët, dhe më budalla se kafshët:

إن شر الدواب عند الله الصم البكم الذين لا يعقلون

Në të vërtetë bisha (krijesë), të cilat në më të keq në sytë e Allahut janë ata të cilët janë të shurdhër dhe me vështirësi dëgjimi nuk kuptojnë asgjë. [El-Enfal: 22].

Allahu xhele shanuhu thotë, se njerëzit e trashë më keq se kafshët në të gjitha formave dhe llojeve. Duke filluar nga gomari, qen, insekteve, dhe ata janë më keq se kafshët-yll. Asgjë nuk është më e rrezikshme për besimin e apostujve të tyre, madje ata janë armiq të fesë së vërtetë.

Për më tepër, se ligji e lejon diçka që ishte fillimisht i paligjshëm, sepse i ditur dhe një tjetër nuk është i ditur. Gjegjësisht dihalalkannya konsumojnë qentë e gjuetisë mishit bush ishin mësuar, në kontrast me qentë e zakonshme që kapin gjahun e tyre.

يسألونك ماذا أحل لهم قل أحل لكم الطيبات وما علمتم من الجوارح مكلبين تعلمونهن مما علمكم الله فكلوا مما أمسكن عليكم واذكروا اسم الله عليه واتقوا الله إن الله سريع الحساب

Ata pyesin: "A është e lejueshme për ta?" Thuaj: "lejuar për ju të mirë dhe (pre kapur) nga kafshët e egra që keni mësuar për të trajnuar atë për të ndjekur, ju jeni mësuar sipas asaj që All-llahu ju ka mësuar. Pra, hani atë që ata të kapur për ty, dhe festuar emrin e All-llahut mbi bishën (pushim). Dhe kini frikë Allahun, All-llahu është i shpejtë në llogari. " [Al Maidah: 4] [5]

Ndërsa Sunetit dhe Selefëve Atsar shumë në të gjitha që e shpjegon këtë çështje.

Pas gjithë kësaj, kur një pelegrinët-drejtimin myslimanë shikimin e tij për pelegrinët që ia atribuojnë veten në Islam, ajo u gjet se misioni i tyre është i drejtuar drejt një ekuacion. Dmth nuk e kujdesit në lidhje me shkencën e Sheriatit dhe u mbyt në baltë e injorancës. Kjo mund të çojë në shumë raste të abuzimit me të kuptuarit e Islamit.

Kjo është para tyre, një grup i quajtur Kharijites, në atë masë që Profeti ka thënë, se praktika e shokëve të tij kur në krahasim me veprat e tyre nuk ka asgjë. Lutjet e tyre, kur krahasohet me lutjet tona nuk është asgjë. Ata janë njerëz të cilët janë ekspertë të adhurimit. Më vonë gjatë ditës luftuan si një luan, dhe në mbrëmje si një murg ... Megjithatë, ajo që në fund të tregimit të tyre? Profeti na ka thënë se Islami ishte i kufizuar në ezofag ata vetëm ... Ata vijnë nga e Islamit, si shkarkimin e shigjetave nga gurore; ata thanë qentë e ferrit. Kushdo që arriti për të vrarë ata, do të shpërblehet nga Allahut subhanehu ue. Edhe Profeti salallahu alejhi ue selem ka berazam, kur u takua me moshën e tyre, atëherë ai do të luftojë kundër tij, pasi ajo luftoi `ad ...

Aktualisht, një kuvend në rritje. Gjegjësisht asambleja themeluar në bid'at dhe bestytnisë, dhe politeizmit. Themeluar me besimin As`ariyyah Maturidiyyah. Zotim besnikëri ndaj pasuesve të tij me katër sufizmit tharikat: Jistiyyah, Qadiriyyah, Sahruwardiyyah dhe Tariqat Naqsyabandiyyah.

Ndërsa problemin e akides dhe teuhidit. Ata nuk e kuptojnë më shumë në lidhje me teuhid kur krahasohet me ato arabët paganë në kohën e lem selam e sallallahu alejhi selam. Ata vetëm pranojnë monoteizëm Rububiyyah monoteizmin me interpretimin e besimit. Dhe nuk e di për çfarë nënkuptohet me Teuhid uluhijet. Sa për teuhid Asma` ue Shifat, ata janë ndër aqidah'Ashariyya dhe Maturidiyyah. Siç e dimë, se të dyja këto shkolla sidomos ato në tevhidit, ka devijuar nga shkolla e Ehlus Suneh uel Xhematit.

Adhurimi dhe misticizëm rreth tyre; atëherë ata dibaiat me Tariqat dhe praktika dhikri katër-dhikrit dhe bekimi mbushur bid'at dhe bestytni. Të tilla si të lexuar (la ilahe) katër njëqind herë, e (Zotit, All-llahu) gjashtëqind herë çdo ditë. Librat Shalawat janë lexuar shpesh nga ana e tyre, është një libër i famshëm i bekimeve që bid'at dhe ghuluw tek Profeti. Ky është libri i Dala-ilul Khairat, Burdah.

Libri është më e rëndësishme për ta, i ashtuquajturi Tablighi Nishab. Autor nga një prej themeluesve të tyre. Libri është në pronësi gati dhe lexuar nga çdo kongregacion, duke tejkaluar lexuar Sahih Buhari. Libri është i mbushur me bestytni, shirku, bid'at, dhe hadithet e rreme dhe të dobëta Hadith-hadith. Pra, është libri i jetës Ash Shahabah, e cila dinamalkan tyre, i mbushur me bestytni dhe tregimet nuk janë të vërteta, dhe kështu me radhë ...

Konkluzionet në lidhje me këtë xhemat është se ata janë një bashkësi që nuk kujdeset për shkencë dhe të klerit, duke predikuar në krye të injorancës [6], me dëshmi të hadithit që ata gjithmonë dendangkan p.sh., "më thoni edhe një varg". Ky hadith edhe pse autentik, por që nuk është autentik është mënyra në të kuptuarit e tyre të këtij hadithi. Çdo person që hyn në këtë xhemat është tashmë i denjë për të qenë një përkthyes predikuar nga shtëpia në shtëpi për të ftuar asamblenë se ata janë arsyeja hadithin e mësipërm. Apo, pse ata lexojnë një libër Fadhilah në xhami ... dhe ata permisalkan se myslimanët tani si (njerëzit që janë të mbytet për të shpëtuar). A nuk e dinë ata se të mësuarit nuk mund të notosh në një ose dy ditë, në mënyrë që ai mund të shpëtojë se do të zhytet më parë, apo edhe që fillimisht donin të ndihmuar, sepse ata nuk mund të notosh janë të dy u mbytën në oqean e mëkatit dhe gabim.

A nuk është koha e lem selam e sallallahu alejhi selam, kur një nga shoku dëmtuar, atëherë junub gjatë dimrit, dhe ai e pyeti njërin prej tyre. A ka rukhsah mos të lahet? U kërkua që të përgjigjem: jo! Pra, të marrë një dush shokët kishte shkaktuar ajo vdiq. Kur Pejgamberi sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem dëgjuar këtë histori, ai salallahu alejhi ue selam ishte i zemëruar, dhe tha: "Në të vërtetë ju keni për të vrarë atë. Qofshin të shpërblehet nga Allahut subhanehu ue. Pse nuk ju pyet nëse ju nuk e dini? Për shkak të drogës nuk di të kërkojë. "

Ajo që është më interesante për të shqyrtuar këtë asamble është, për shkak se ata Xhematit kameleon. Ndryshuar çdo pozitë e lartë, dhe shkëmbimin ngjyrë sipas mjedisit të saj. Në qoftë se ata nuk kanë një qëndrim të fortë dhe nuk ka një themel të fortë? Apo është misioni i tyre si një metodë, e cila mbledh të gjitha ngjyrat dhe grupet nën ombrellën e grupit të tyre?

Prandaj, kjo asambleja që janë në lexues, në kontrast me ato në vend autori. Kjo mund të, në një vend që ata kanë mësuar një mësim që nuk është për shkak të doktrinës, por për shkak të mjedisit që e detyroi atë të fillojë nga atje. Dhe mund në vend të kësaj, të jetë flamuri bartës bid'at, si dhe penyebarnya.

Xhematit është ndikuar më e lehtë nga atmosfera, sepse problemi ishte. Që është, ata nuk janë të arsimuar në shkencë që është autentike. Pastaj, ju do të shihni ato si një helikë në majë të kodrës. Bak një pendë në shkretëtirë, ndjekin atë që është e dëshiruar nga era.

Edhe në qoftë se ata nuk janë të lidhura me takime në xhami dhe outings në vendet e dashur, madje edhe në vendin e tyre ku fole është më e larta në botë-idhujve, atëherë unë jam i sigurt, se ata do të bie përveç. Dhe asambleja ata do të ndikohet nga një xhemat, apo për t'u kthyer në shtëpinë e tyre.

Nuk mund të ketë pyetje në afsh. Nuk është suksesi që ata të përjashtuar njerëzit nga vendet e mëkatarëve, pendohen dhe të bëjë atë si një prej mirësisë dhe suksesin e kësaj asambleje në predikimin?!

Pra, ne e konsiderojmë përgjigjet rrahimullah Aman Shejh Ali Al Jami, kur ai tha për propagandë më moderne propagandistike e cila ka ngjashmëri me problemet e mësipërme:

... Vërtetë, ai ka liruar njerëzit nga vendet e diskotekat dhe kinematë. Nuk është asgjë për të mohuar. Megjithatë, pasi ai u tërhoq ata nga ato vende, atë që bën? Çfarë atëherë predikuar atyre me propagandë, dhe metoda e anbia` (profetit)? Ose në vend, mësuar ata dhe të mbledhë ato, në mënyrë që ata janë të fragmentuara në një shumëllojshmëri të Tariqat sufizmit? Vërtetë ... Megjithatë, ai i ka liruar ata nga injoranca të injorancës. "

Ai nuk ka lëvizur ato në një kuptim të saktë të Islamit. Prova, ai vetë i përmbahet një shufi Tariqat. Sa për njerëzit që janë lëshuar nga vende diskoteka, në qoftë se nuk marrin Tariqat miratuar prej tij, i marrë tasawwuf Tariqat tjetër. Dhe nëse mesazhi i tij është gjithashtu i zhdukur adhurimin tjetërkujt pos Allahut subhanehu ue, e cila është qartë e dukshme në vend? Nëse ai ka lëshuar një njeri i tawaf rreth varreve, si varrin e Huseinit, Zejneb dhe Abdullah?! Nëse ai ka nxjerrë nga burri paligjshme me ligjin pa ligje e demokracisë me ligjin e Perëndisë? Kjo është menduar për të bërë. Nëse kjo është mesazhi i tij, e cila mbart një propagandë domosdoshmërisht propagandë e vërtetë. Por, siç thuhet në këtë ajet:

إذا كان رب البيت بالدف ضاربا
فشيمة أهل البيت كلهم الرقص

Qoftë nëse presë këndojnë me dajre
Natyrisht të gjitha këto në shtëpi valle e tyre të preferuar

Në qoftë se nuk i takon atij dhe njohuri makrifah rreth Islamit është e vërtetë, si mund ai të jetë varret lënë dhe për të luftuar kundër atyre që tavaf rreth tij. Çfarë mund të bëhet për njerëzit që bien në këto imorale? [7]

Së fundi. Le të kërkojmë dituri, o rinjtë. Në të vërtetë ai ishte dera e lavdisë, dhe të sigurisë.

[Kopjuar nga edicioni i revistës së As-Sunetit 01 / Viti VII / 1420H / 1999m Publikuar Lajnah Fondacioni Istiqomah Surakarta, JL. Solo - Km Purwodadi. 8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Tel. 08121533647, 08157579296]

No comments:

Post a Comment