!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Wednesday, August 19, 2015

Bombák rázza Bangkok, 108 halt meg, köztük állampolgár

Bombák rázza Bangkok, 108 halt meg, köztük állampolgár


BBC - A Külügyminisztérium Indonézia, hogy biztosítsa a személy állampolgára (indonéz állampolgár) halt meg egy bomba robbanás Bangkokban, a többiek súlyos sérüléseket szenvedett.
"Ezek a férj és feleség. Az elhunyt felesége, miközben a férje még mindig a mentők a cél (ICU) egy kórházban Bangkok," mondta egy szóvivő a Külügyminisztérium, Arrmanatha Nasir, azt mondta a BBC Indonézia, Heyder Affan, kedd (18 / 07) délután.
Ezek a férj és feleség. Ki halt meg voltak feleségét, miközben a férje még mindig a mentők a cél (ICU) egy kórházban Bangkok.
A szóvivő az indonéz külügyminisztérium, Arrmanatha Nasir.
Elmondása szerint, mert nem voltak messze attól a helytől, egy bomba robbanás egy szentély a kerület Ratchaprasong, Bangkok, hétfő (17/08) este.
"A pár meglátogatta Bangkok," mondta, csökkenő beszélve identitásukat.
Embassy of Indonesia Thaiföldre, tette hozzá, eddig még koordinálja a helyi biztonsági erők, ha más indonéz állampolgárok, akik áldozatává válik.
Eközben a Külügyminisztérium Malajzia hogy győződjön meg arról, van két malajziai állampolgár, aki az áldozatok megölte egy bomba egy szentély a kerület Ratchaprasong, Bangkok, hétfő (17/08) este.
A szervezetek az áldozatok, Saw Lim Gek és fia, Jai Neoh Jun, a jelenlegi került a rendőrség General Hospital Bangkokban. Két másik malajziai ember megsérült az incidens.
Rendőrfőnök Thaiföldön mondta a robbanás jött a Erawan Shrine CSŐBOMBA. A bombát helyeztek a templom belsejében. Számos médiában Thaiföld mondta egy bomba hozzávalókat használ, mint három kilogramm TNT.
Valaki egy fekete hátizsák
Külön-külön, miniszterelnök Thaiföldön, Prayuth Chan-o-cha leírja a merényleteket, hogy megölt legalább 21, ez a legrosszabb eset valaha történt ebben az országban.

Miniszterelnök Thaiföldön, Prayuth Chan-o-cha leírni merényletekben, hogy megölt legalább húsz ember, ez a legrosszabb eset valaha történt ebben az országban.
Azt mondta, a biztonsági erők azonosítani valakit, aki úgy néz ki, a CCTV felvételeket, hogy gyanús.
A BBC tudósítója Bangkokban mondja személyt látott a templomba belépve egy fekete hátizsák, és hagyta, hogy a templomban.
Thai hatóságok szerint eddig még nem zárható ki, több csoport mögött ezeket az eseményeket, köztük ellenfelei a katonai kormányzat és a nemzetiségi ujgurok.
Korábban, a thai kormány azon döntését, hogy küldjék vissza 109 az etnikai ujgur Kínába júliusban tiltakoztak különböző pártok.
Thaiföld védekező át azon döntését, hogy küldjék vissza 109 az etnikai ujgurok Kína után ezen a héten a politika bírálták a különböző pártok.
A kormány szóvivője szerint a hazaszállítás összhangban van a nemzetközi joggal. Tette hozzá a thaiföldi kormány nem erőszakkal küldjék vissza ujgurok tartott szerte az országban annak ellenére, hogy kérte a kínai, és csak részben lemerült.
Tavaly Thaiföldön ujgurok őrizetbe közel 400 fő. Könyv 172 embert küldtek Törökország, különösen a nők és gyermekek. Mondta a Külügyminisztérium Thaiföld, azok polgárai Törökország, annak ellenére, hogy a Kínából ered.
Ami küldik vissza Kínába férfi. Ujgurok általában élnek Hszincsiang tartományban.
Számos emberi jogi csoportok azt mondta, hogy hazaküldik Kínába veszélyeztetett kínzás.
Török rendőrség
Török rohamrendőrség állomásozik a nagykövetség Thaiföld fővárosában.
Thaiföld politikai küldjék vissza ujgurok váltott erőszakos tüntetések Törökországban. A rally még színezetű erőszak, amikor tüntetők megrohamozták a thai konzulátus Isztambulban szerda este (7/8) és tüntetések folytatódott a következő napon.
Ennek eredményeként ezen a héten pénteken (07/10) Thaiföld átmenetileg bezárta nagykövetségét Ankara és a konzulátus Isztambulban.
Míg az anti-kínai hangulat Törökországban kapcsolódó beszámolókról utóbbi időben növekszik az éhomi korlátozások Xinjiang tartományban.
Etnikai ujgur nyugati régióban Kína nem rendelkezik a kulturális és vallási kapcsolatok erős Törökországgal.

A tüntetők elégették a kínai zászlót, megtámadta számos kínai éttermek, még azok is vádolt támadó turisták gyanúsított Kínából származó.
Tüntetések után kezdődött jelentések, hogy az etnikai ujgur muszlimok Kínában tilos a böjt Ramadán idején.
Etnikai ujgurok a nyugat-kínai régió származik egy rakás etnikai, kulturális és vallási kötelékek erős Törökországgal.

A tüntetők feldühítette Törökország szóló jelentés Kína elleni biztonsági intézkedést etnikai ujgur muszlimok ramadán idején Xinjiang.
"A polgárok szomorúan hallotta a hírt, hogy az ujgur törökök tilos a böjt vagy egyéb változatos feladatokat a Xinjiang régióban", mondta török ​​külügyminisztérium nyilatkozatot a múlt héten.
Ennek fejében a kínai kormány azt mondta, hogy tartsa tiszteletben a vallásszabadságot a muzulmánok és állításokat, hogy számos egyházi tevékenységet Xinjiang betiltották a Ramadan ideje "meglehetősen ellentétes a tényekkel", és eltúlozza a nyugati média.
"Nincs állami intézmények, magánszervezetek vagy magánszemélyek, akik kényszerít, hogy azt hiszi vagy nem hisz semmilyen vallásban. Nem szabad hátrányos megkülönböztetést a rezidensek és a nem vallásos vallást ", mondta a kínai kormány nyilatkozatát.
Azonban ezek a magyarázatok nem visszafogja a haragját törökök.
Boldog kínai étterem tulajdonosa Cihan Yavuz támadta meg a dühös tömeg Isztambulban a múlt héten.
"Az emberek félnek itt, fél, hogy ismét támadott," mondta Yavuz.
"Ha azt akarják, hogy tiltakozzanak a kínai kormány, tudták felvonulás a nagykövetség előtt. Nem igazán az erőszak kedvéért a tiltakozás, "mondta.

A turisták úgy tűnik, nem fél utazott a törökországi bár a kínai kormány kiadott egy utazási figyelmeztetést.

Boldog kínai étterem tulajdonosa Cihan Yavuz, megtámadta egy embert.
Amellett, hogy támadják a kínai étteremben, a tüntetők megtámadták a turisták, akik gyanúsított származott Kínából.
A túravezető elemzi Miray Hamit említett négy vagy öt férfi egy késsel megtámadta egy turista a csoportban.
A támadások egybeesett a felvonulás mat Szürke Farkasok csoport - onderbouw jobboldali MHP.
"Azt kérdezik, hol voltunk. Amikor azt mondjuk, hogy a Kínából származó kezdték verni közénk. A török ​​idegenvezető és töröm a támadást. Mind meg voltunk ijedve. Egyikünk sem sérült meg, bár nem túl komoly. Én is megverték, "mondta Hamit.
Miray támadó Hamit nem biztos, hogy jött egy felvonulást Szürke Farkasok és lehet egy közönséges gyalogos.
Török média jelentette a támadások néhány koreai turisták gyanúsított Kínában a felvonulás a Grey Wolves.
Az állítások közvetlenül ellentmondanak az elnök Szürke Farkasok Istabul, Ahmet Yigit Yildirim. Azt mondja, ez egy harc között történt tüntetők és a rendőrség hangját, és nincs veszély, hogy a turisták. Azt mondta, hogy nem érkezett konkrét panasz ellenük.
"A biztonsági minden látogató turistákat, hazánkban a mi felelősségünk. Mi nem tűri az erőszakot, "mondta.

Szürke Farkasok elnöke elmondta turisták biztonságban kárt mindaddig, amíg tart bemutatót.
Rendőrségi források nem tudott beszélni, hogy a BBC. Ugyanakkor a dél-koreai konzulátus Isztambulban azt mondta, hogy nem kapott panaszt vagy jelentések elleni támadások őket.
Ami a kínai turisták láthatóan nem riasztotta el fokozott anti-kínai hangulat Törökországban.
"Mi igazán tudom, mi folyik. De mi nem tapasztalt semmilyen problémát. Hisszük, Törökország. Törökök nagyon barátságos velünk, "mondta Zhang turisták elemzi szerencsés.
Ezen a héten, a kínai kormány kiadott egy felszólalást a polgár utazik Törökországba, és figyelmeztette őket, hogy maradjanak távol a demonstráció és nem jegyezte meg.
A kínai kormány arra törekedett, hogy ellenőrizzék vallási kifejezés Xinjiang érvényesíteni számos szabályozás az ujgurok.

Falfestmény propaganda Kashgar, Xinjiang, jelezve a tilalom a házasság papok.
Néhány szabály tartalmazza több részből Xinjiang, többek között:
Betiltották lefátyolozott nők
Az ujgurok szintén nem megengedett, hogy vesz egy kést egyes területeken
Tevékenységek imádkozni szigorúan szabályozott. Éven aluli gyermekek 18 tilos a mecset
Házaspárok kell alkalmazni, hogy a kormány és nem szabad házasságot titokban egy pap
Csak felnőttek számára megengedett ujgur férfi szakállt
Egy sor szigorú szabályozás és a felügyelet a kínai hatóságok a muszlimok elleni közös etnikai ujgur. A BBC-ben elismerte, hogy menjen Törökországba Xinjiang december 2014.
Azt mondta, a kínai hatóságok kihallgatták a családja, amikor összetörik gyors ramadán idején.
"Miért nőnek szakállat? Miért olvassa a Koránt? Miért lefátyolozott nők?", Mondta a személy, aki névtelenséget kért, nem említette, utánozva a kérdésekre berendezést.
Kihallgatás után, a katonák, majd letartóztatták őt és családját a börtönben. "Még tart a gyermekem 10 éves, és az ő négy barát."
Ha szabad, a férfi aztán a családjával Törökországba áthaladó Vietnam, Kambodzsa, Thaiföld és Malajzia.
Most él Isztambulban feleségével és négy gyermekével.

No comments:

Post a Comment