!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Monday, August 3, 2015

Doe goed om beide ouders (moeder)

De rit was nog niet klaar (331)

 (Deel 331), Depok, West-Java, Indonesië, 4 augustus 2015, 12:05).

Doe goed om beide ouders (moeder)


In de film Saving Private Ryan gemaakt in Hollywood vertelde een verhaal van een moeder in de Verenigde Staten gedurende zijn vier kinderen die in het leger in de Tweede Wereldoorlog, en toen de drie kinderen zijn gedood in verschillende slagveld, onder anderen, werden gedood in Papoea-Nieuw-Gini tegen het Japanse leger ,
In dit verhaal vervolgens gemeld aan de president Rosevelt, die vervolgens door het ministerie van Defensie opdracht om een ​​groep van speciale krachten soldaten te sturen in de film met Tom Hanks als Captain John Miller zijn mannen leiden tot het kind van de moeder van de vier overgebleven (links) redden is als het het midden van de strijd tegen het Duitse leger in Europa. Eindelijk zelfs ten koste van het leven John Miller en zijn mannen ze erin geslaagd te vinden en op te slaan Private James Ryan, om in leven te blijven en terug te keren naar de schoot van zijn moeder in de Verenigde Staten.
Dit verhaal illustreert hoe de liefde van een moeder voor haar kinderen bedreigd door oorlog sterk uitgeput gewaardeerd door alle partijen, evenals in de islam hoe de genegenheid van beide ouders, vooral moeder om haar kinderen en de diensten van een moeder die haar kinderen opgevoed variërend van borstvoeding te verhogen kan niet worden beloond met schat alleen overvloedig, maar met toewijding dharma volledig kind voor beide ouders, vooral van de moeder.
Daarom Allah in Surah An-Nisa vers 36 vertelt ons na het gehoorzamen van Allah, Zijn boodschapper en plichtsgetrouw aan de ouders.

Al Koran Surah an-Nisa vers 36

بسم الله الرحمن الرحيم
واعبدوا الله ولا تشركوا به شيئا وبالوالدين إحسانا وبذي القربى واليتامى والمساكين والجار ذي القربى والجار الجنب والصاحب بالجنب وابن السبيل وما ملكت أيمانكم إن الله لا يحب من كان مختالا فخورا (36)
"Aanbid Allah en hem niet associëren met niets. En doe goed aan zijn twee moeder-vader, een close-verwanten, wezen, de armen, buren dichtbij en ver buren en collega's, ibn sabil, en een slaaf sahayamu. Allah houdt niet van degenen die arrogant en roemen zelf "(an-Nisa ': 36)
GOD Almachtige in deze paragraaf, beval om alleen te aanbidden om God de Almachtige, en niet associëren met Hem. Omdat de echte God de Almachtige, is de essentie van het geven Rizki, ni'mat en teveel aan Zijn schepselen op elke plaats en omstandigheid. Dan is het goed God de Almachtige, uit elke slaaf om Hem te aanbidden en Hem niet associëren met iets. [1]
Mohammed zei in een hadith:
قال رسول الله صلى الله عليه وسلم لمعاذ: "? أتدري ما حق الله على العباد" قال: الله ورسوله أعلم. قال: "أن يعبدوه ولا يشركوا به شيئا", ثم قال: "? أتدري ما حق العباد على الله إذا فعلوا ذلك ألا يعذبهم"
 Muhammad Saw, zei Moe'adh "weet je wat de rechten van God de Almachtige, voor Zijn dienaren?" Moe'adh antwoordde "GOD en Zijn Profeet beter te leren kennen" Rosullah zei: "ze moeten Hem te aanbidden en niet associëren met Hem met iets 'later zag Mohammed, vraag opnieuw "weet u, welke rechten de dienaar boven God de Almachtige, als ze dat doen? Dwz Hij (God) niet foltering "

In de toelichting van Al-Qurthubi bevatte de uitleg die shirk als volgt verdeeld in drie niveaus, die verboden,:
1. Shirk om te geloven dat er geen god dan God, de Almachtige. Deze categorie van Shirk Shirk is a'dzom (shirk de grootste) shirk shirk onwetendheid en dit wordt genoemd in het Woord van God de Almachtige:
إن الله لا يغفر أن يشرك به ويغفر ما دون ذلك لمن يشاء

"Voorwaar, Allah zal niet de zonde van shirk vergeven en Hij vergeeft alle zonden behalve (shirk), voor wie Hij wil" (an-Nisa ': 48)

2. De tweede is Shirk Shirk van mening dat niemand zonder de tussenkomst van God de Almachtige, dit geloof is het geloof dat de groep Qodariyah Qurthubi priester genaamd majusinya deze Ummah.
3. Dit derde Shirk is riya (pronken in de aanbidding) is seesorang werken aan iets dat wordt geregeerd door God de Almachtige, maar deze mensen niet omdat God de Almachtige. [2] Mensen die dit niet een beloning voor zijn daden krijgt als beloning charitatieve vervangen door lof verwacht hij.

in een hadith overgeleverd door Imam at-Tirmidhi genoemd:

عن شداد بن أوس قال قال رسول الله صلى الله عليه وسلم: (إن أخوف ما أتخوف على أمتي الاشراك بالله أما إني لست أقول يعبدون شمسا ولا قمرا ولا وثنا ولكن أعمالا لغير الله وشهوة خفية) خرجه الترمذي الحكيم.
Van Shaddad bin Aus zei hij: Muhammad Saw, zei: "Ik ben eigenlijk het meest bang op mijn ummah wordt associëren GOD. Ik denk niet aanbidden van de zon en de maan aanbidding niet te zeggen en niet aanbidden afgoden zeggen, maar arbeid voor andere dan GOD en vage lust zeggen "(HR. Tirmidhi)

Na het commando te aanbidden en niet associëren God de Almachtige. Dan wilde GOD Almachtig goed om beide ouders te doen, omdat de echte God Almachtig, waardoor beiden, omdat hun kind. En veel van God de Almachtige, met inbegrip van goed doen om beide ouders na de opdracht om te aanbidden God de Almachtige, als een voorbeeld van soera Luqman vers 14

أن اشكر لي ولوالديك
"Wees dankbaar voor mij en de twee moeders vader" (Luqman: 14)

En het woord van God de Almachtige:

وقضى ربك ألا تعبدوا إلا إياه وبالوالدين إحسانا
"En uw Heer heeft bepaald dat je niet aanbidden behalve Hem, en laat de moeder doen het goed met de beste vader" (al-Isro: 23)
Na de opdracht om goed om beide ouders te doen, God Almachtig, beval goed om وبذي القربى uitgelegd in het boek van Tafsir al-Khozin aan "goed te doen aan familieleden die nog familiebanden verlijmen van zowel de vader en moeder" met betrekking tot de te doen Dit vers is er een hadith overgeleverd door Anas bin Malik:
سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول من سره أن يبسط له في رزقه وينسأ له في أثره فليصل رحمه
Ik hoorde Muhammad Saw, zei: "iedereen die wil worden verwijd rizkinya en verlengen de levensduur, dan moet hij bersilaturrahim"
In een andere hadith overgeleverd door Imam Ahmad in zijn Musnad boeken zijn:
"الصدقة على المسكين صدقة, وعلى ذي الرحم صدقة وصلة"
"Shodaqoh op de armen is shodaqoh (alleen), en shodaqoh aan familieleden is shodaqoh en silaturrahim"
In het bovenstaande vers ook vermeld over de weeskinderen die we goed om dat te doen. In een hadith Zaag Mohammed, het geven van goede nieuws aan de weeskinderen te verzorgen:
"أنا وكافل اليتيم في الجنة هكذا, واشار بالسبابة والوسطى وفرج بينهما شيئا"
"Ik en de verpleegkundige (kindermeisje) weeskinderen in het paradijs als dit" Muhammad Saw, gebarend met zijn wijsvinger en middelvinger en een lid van een afstand tussen de twee. (HR. Bukhari)
In de bovenstaande hadith Muhammad Saw, meldde dat in de hemel, de mensen die de zorg voor wezen zou bij hem met de gelijkenis van de wijsvinger en middelvinger wanneer uitgerekt. De zorg voor weeskinderen is inderdaad een nobele daad, maar voor de verpleegkundige bepaalde limiet moet worden gehandhaafd om bijvoorbeeld met betrekking tot het eigendom van een wees. Verpleegkundigen wezen moet niet roekeloos in het gebruik van eigendom van de wees.
In het bovenstaande vers zijn er ook over de slechte mensen die we ook goed moeten doen om hen. In het boek van Ibn Abdissalam commentaar legde uit dat de armen zijn:
والمسكين: الذي ركبه ذل الفاقة حتى سكن لذلك
"De arme man is hij die ontbreken in een aantal behoeften die het gebrek vervullen ervan"
De conclusie van de armen zijn degenen die een baan, maar wat hij produceert hebben is niet genoeg voor de kosten van de basisbehoeften die moeten worden uitgegeven.
والجار الجنب:. Maksdunya adalh verre buur of buren dat er geen relatie nasab [3] Ondertussen, volgens al-Shami Nauf is een الجار ذي القربى is moslim en is de الجار الجنب is de Nashrani en Joden [4].
Zo zijn er verschillende meningen over de buren hier. Zoals hierboven beschreven, maar in gedachten te houden is de islam als rohmatan lil 'Alamin nooit geleerd terrorisme of geweld, leert niet dwang, de islam is een religie die is eenvoudig, mooi en tolerant. Zelfs zo gemakkelijk niet lichtvaardig genomen betekenen, en de islam is een tolerante religie, maar tolerant ten opzichte van de islam mag niet worden geassocieerd met het geloof, zoals vermeld in Surah Al-kafiruun end.
In een hadith Muhammad Saw, zei:
عن جابر بن عبد الله قال: قال رسول الله صلى الله عليه وسلم: "الجيران ثلاثة: جار له حق واحد, وهو أدنى الجيران حقا, وجار له حقان, وجار له ثلاثة حقوق, وهو أفضل الجيران حقا, فأما الذي له حق واحد فجار مشرك لا رحم له, له حق الجوار. وأما الذي له حقان فجار مسلم, له حق الإسلام وحق الجوار, وأما الذي له ثلاثة حقوق, فجار مسلم ذو رحم له حق الجوار وحق الإسلام وحق الرحم ".
Van Jabir bin Abdullah shahaba zei hij dat Mohammed zag, zei: "de buren zijn er drie: (ie) de buren die een recht, hij is een buurman die het recht om de laagste heeft, (beide) een buurman die twee rechten, en de buren die drie hebben rechts, deze buur is de ultieme tengga. Zoals voor de buren die een recht is afgodisch buren dat er geen verwantschap met hem. De buren hebben twee rechten van haar islamitische buren het recht hebben als moslims en als buren. De buurman die heeft drie rechten zijn moslim buren die een alliantie had, heeft hij het recht als een buurman, als moslim en als familieleden "(hadith overgeleverd door al-Bazzar, zoals vermeld in Tafsir Ibn Kathir, de afdeling 5 p. 474)
 والصاحب بالجنب: sommige zeggen is hier bedoeld is een vriend in zijn voordeel, als een vriend in het leren, in het bedrijfsleven, op het werk of op de weg. Er is ook een gezegde dat wat bedoeld is de vrouw. [5]
ابن السبيل = volgens Ibn Abbas en de klasse van geleerden, hier leeft bedoeld. [6] Ondertussen, volgens Imam Mujahid, Abu Ja'far al-Baqir al-Hasan al-Dlohhak en Muqotil, Ibn sabil zijn mensen die in reizen en melwatimu. En er zijn mensen die beweren dat wat bedoeld is een reiziger, omdat hij eren de weg. [7]
إن الله لا يحب من كان مختالا فخورا = zoals beschreven in Tafsir Ibn Kathir dat God de Almachtige, niet meer aardig vinden mensen trots, arrogant zijn trots, trots van de samenleving en beschouwt zichzelf beter dan hen. Hij mengaggap zichzelf grote terwijl volgens God de Almachtige, de persoon zo verachtelijk, en door de mensen die hij haatte.
والله اعلم
,


[1] Tafsir Ibn Kathir, de afdeling 5 is 473
Zoals reeds in eerdere berichten gezegd dat associëren God Almachtig, niet alleen beperkt tot de aanbidding van beelden, graven, bomen, enzovoort. Maar als men van mening dat er een uitkering of mudlorot (gevaar) naast God de Almachtige, dan is dit ook shirk, bijvoorbeeld, is als de mensen die amuletten, spreuken, en nog veel meer te dragen. Als ze geloven dat dat maakt ze de overlevenden dragen amulet, een spreuk die te lezen, of de geest van de sjamaan om hem te dwingen zonder tussenkomst van God de Almachtige, dan is dit zeker onttrekken. Overwegende dat als ze gewoon dragen amuletten, of een spreuk en dan zijn er positieve voordelen, maar is van mening dat het van God de Almachtige, dan is in dit geval doet niets. Dingen zijn niet veel anders dan iemand die naar de dokter gaat of kopen drugs en dronk het medicijn hij genezen, als hij ervan overtuigd is dat de genezing is het medicijn of de dokter, omdat het erin geslaagd is om de diagnose ziekte en schrijven voor dat oefent, zodat hij kan onttrekken. Hoewel het gebruik van mantra moet voorzichtig zijn om geen spreuk die daarin woorden die elementen van shirk en zelfs beter bevatten lezen als je niet lezen of gebruik spreuken, wat betekent dat het niet duidelijk is om niet in de val van de duivel te vallen.

Zelfs als ten tijde van de profeet Mohammed veel van de metgezellen wilde gaan voor de jihad in Allah (Badr, Oehoed en anderen), maar de profeet Mohammed eerste informeren of onder de vrienden die nog moeten beide ouders, dan als er ze werden verteld om terug te gaan naar de twee mannen te zien ouders, betekent kinderlijke beide ouders van mensen belangrijker dan de jihad naar het slagveld. Echter kinderlijke aan de ouders dat alle ouders uitgenodigd om te aanbidden alleen Allah, open voor anderen. Net als Abraham waar zijn ouders nam Ibrahim aanbeden afgoden (het beeld) en vervolgens afgewezen Ibrahim, tot Ibrahim werd verbannen, maar nog steeds Ibrahim eer en bidden voor het welzijn van beide ouders. Omdat van zaken op beide ouders Hidayah Ibrahim gewoon recht behoort tot God, Abraham was beperkt om te bidden, terwijl het geloof en begeleiding alleen God is in staat om het te geven.
Ibrahim's vader overleed uiteindelijk in een toestand van niet-gelovigen, en dit is dan het vermogen en de bereidheid van de profeet Ibrahim, die net als profeet en de dienaar van God. We moeten aandacht besteden aan mama en papa we vooral als ze nog in leven zijn en oud kunnen een woon- en ziekelijke niet langer te maken. Omdat God is afhankelijk Ridho Ridho Onze ouders vertelde ons. Houd van hen sebagimana ze hebben mengkasihi en het behoud van ons vanaf het begin in de baarmoeder negen maanden en tien dagen, de bevalling is pijnlijk en doorstaan ​​de pijn, borstvoeding tot twee jaar, om ons om ons zelf. Daarom budilah reacties zowel bij leven, en bid voor hen beiden als zij dood zijn en de bedevaart hen kanlah als je hebt bedevaart en in staat (denk menghajikan) beide ouders zijn overleden kon niet worden vertegenwoordigd door iemand anders, tenzij u of een familielid de geboorte van zijn eigen zoon, die Hajj moesten Mekka natuurlijk.

No comments:

Post a Comment