!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Monday, August 3, 2015

Gods geschenk aan de mens compleet.

De rit was nog niet klaar (330)

 (Part driehonderdvijfendertig), Depok, West-Java, Indonesië, 3 augustus 2015, 13:47 pm)

Gods geschenk aan de mens compleet.

De gave van God aan de mens (inwoners) wonen op de aarde is zeer compleet en perfect, God schiep de mens in aanvulling op het menselijk lichaam met de vijf zintuigen en de geest te vullen, het geeft ook de gave om de bewoners van de aarde in de vorm van regen.
Van deze levensechte water, met uitzondering van dierlijk leven planten, water is ook plantages, rijst en tarwe, maïs kan floreren, dieren ook gemakkelijk eten gras of bladeren zijn gedeeltelijk tussen het vlees en de melk van dieren die gunstig zijn voor de mens.
In de Koran soera Al Muminun verzen 17-22 zegt Allah: dat God, die de zeven hemelen en de aarde en de inhoud daarvan, waaronder het organiseren van geschenken in de vorm van regen gecreëerd.
In landen waar zelden regen God geeft zijn giften in de vorm van water, zoals veren van de bodem en het zeewater. Omdat de raffinaderij technologie die zeewater kunnen destilleren in zoet water nu bevruchten bomen en plantages die bestaan ​​in Saoedi-Arabië, Oman en andere Arabische landen.
In landen waar de bevolking er zeker zijn dankbaar voor de gunsten van Allah, Allah zal geschenken te geven, met voldoende water, de natuurlijke rijkdom van de aarde, in de zee, en het gemak van andere leven.
Als je kijkt naar de geschiedenis die in de Koran, hoe een volk (natie) zijn niet dankbaar voor de gunsten van God en zelfs tegen de profeet en Zijn boodschapper worden altijd in de vorm van de beperktheid van het leven (voedsel) gezien de straf van God als droogte, regen continu totdat de oorzaak overstromingen en aardverschuivingen, om zo een aantal van hen te vernietigen, is er zelfs een natie volledig verwoest (met uitzondering van een klein deel dat trouw blijft) en vervangen door nieuwe mensen, zoals de ummah (mensen), die in de vloed van Noach's vloed verdronken hen verdrinken.
Aan de ene we het meest dankbaar van God, zodat we altijd gezien het gemak van het goede leven voor het leven in deze wereld en in het hiernamaals (eeuwige).

Al-Koran Surah Al Mu'minun Vers 17-22


ولقد خلقنا فوقكم سبع طرائق وما كنا عن الخلق غافلين (17) وأنزلنا من السماء ماء بقدر فأسكناه في الأرض وإنا على ذهاب به لقادرون (18) فأنشأنا لكم به جنات من نخيل وأعناب لكم فيها فواكه كثيرة ومنها تأكلون (19) وشجرة تخرج من طور سيناء تنبت بالدهن وصبغ للآكلين (20) وإن لكم في الأنعام لعبرة نسقيكم مما في بطونها ولكم فيها منافع كثيرة ومنها تأكلون (21) وعليها وعلى الفلك تحملون (22

Vertaling van Surah Al Mu'minun Vers 17-22

17. [12] En inderdaad, We hebben de zeven hemelen boven u [13], en wij zijn niet onachtzaam van de schepping (us) [14].

18. En Wij zenden water uit de hemel in grootte [15], en Wij zullen maken om zich te vestigen in het water van de aarde [16], en voorzeker Wij zijn in staat om hen [17] te elimineren.

19. Dan is de (water), Wij kweken voor u tuinen van dadelpalmen en druiven [18]; er [19] u het verkrijgen van de vruchten zijn talrijk en een aantal van de (fruit), die je eet,

20. En (Wij zijn zeker) bomen (olijven) die groeide van Mount Sinai [20], die olie produceert, en plantmateriaal smaken voor mensen die eten [21].

21. En inderdaad, in het vee [22] is er een les voor u [23]. Wij geven u te drinken van (melk) die bestaan ​​in de maag [24], en het zijn er ook veel voordelen voor u [25], en sommige van hen je eet,

22. En op de ruggen van de dieren [26], en (ook) op de schepen u vervoerd [27].

Combineer de islam en de wereld van wetenschap Syar'i

Door
Shaikh Abdur Rahman bin Nasir As-Sa'di rahimahullah


Veel mensen zijn verward over de aard van de wetenschap dat authentiek is, dat de wetenschap zou moeten worden bestudeerd en doorzocht. Ze trokken in twee adviezen, en de extreme tegenover elkaar. Een van hen is gevaarlijker dan anderen.

Het eerste advies, het idee dat de wetenschap is beperkt tot authentieke wetenschap syar'i slechts gedeeltelijk gerelateerd aan de verbetering van het geloof, moraal en aanbidding, niet alle wetenschap getoond door al-Koran en de as-Soennah die de wetenschap syar'i omvat en al de instrumentaliteit van wetenschap en kennis over het heelal. Dit advies komt van degenen die niet goed begrijpen van de sharia. Maar nu begon te zoeken naar manieren maslahah en toen hij zag dat de vele voordelen van de wetenschap over het heelal, evenals de meeste van hen op de hoogte van de aanwijzingen van religieuze teksten op de kunst.

Second opinion, een advies dat de wetenschap te beperken op de moderne wetenschappen zijn onderdeel van de wetenschap. Dit advies lijkt het gevolg zijn van hun berpalingnya van religie, theologie en akhlakya. Dit is duidelijk een zeer fatale fout die ze maken als objectieve bemiddelaar. Zij verwerpen de authentieke wetenschap en natuur die nuttig is, zo niet geheel getoond door de moderne wetenschap. Ze zijn misleid door de verschillende resultaten van nieuwe ontdekkingen. Zij zijn het die zijn bedoeld in het woord van Allah de Almachtige:

فلما جاءتهم رسلهم بالبينات فرحوا بما عندهم من العلم وحاق بهم ما كانوا به يستهزئون

En als het gaat om ze apostelen (die werd verzonden naar) hen door te brengen ketarangan bijzonderheden, ze waren blij met de kennis die op hen en ze werden omringd door de straf van Allah de Almachtige dat ze altijd perolok lol. [Al-Ghafir / 40: 83]

Ze zijn trots op hun kennis, arrogant en het beledigen van de wetenschap van de apostelen. Als gevolg hiervan, ze zijn overschreven kwelling hun cynisme en bedreigingen aan de valse apostelen van Allah de Almachtige. Ze werden gemarteld in de wereld met de sluiting van het hart, de ogen en het horen van hen, zodat ze de waarheid niet kunnen zien.

ولعذاب الآخرة أشد وأبقى

En inderdaad de straf van het Hiernamaals is ernstiger en duurzamer. [Taha / 20: 127]

وما كان لهم من الله من واق

En ze hebben niet een beschermheer van de straf van Allah swt. [Ghafir / 40: 21]

WETENSCHAP nuttig zijn in de AL-Koran en de Soennah
De aard en het doel met nuttige kennis in de al-Koran en de as-Soennah is de wetenschap dat alle verheven doel, wat leidde tot acties gunstig oordelen levert, is er geen verschil tussen wetenschap met betrekking tot de wereld, evenals die met betrekking tot het hiernamaals. Dus al die ertoe leiden dat mensen op het rechte pad kunnen verbeteren en moraaltheologie en praktijk, dan is het een wetenschap.

Wetenschap is verdeeld in twee: het doel en de middelen (bemiddelaars) die kunnen leiden tot een doel.

Het doel is de wetenschap die de religie verbetert, terwijl de middelen zijn al de wetenschap dat de doelen als de Arabische taal wetenschappen en andere wetenschappen, met inbegrip van de wetenschap over het heelal die ma'rifatullah (kennis van Allah de Almachtige), kennis van led ondersteunt Zijn eenheid en Zijn volmaaktheid, ook geleid tot de kennis van de waarheid aan zijn apostelen. Ander fruit is in staat om te helpen bij de eredienst en dank aan Allah l, evenals helpen bij de handhaving van de religie. Want voorwaar, Allah de Almachtige heeft het universum onderworpen aan ons en Allah de Almachtige beval ons om te denken en te proberen om te graven in de dingen die nuttig, heilzaam zowel religieuze als in het leven van de wereld zijn. En opdracht om iets zinvols opdrachten uit te voeren, wat het voorwerp van de opdracht en de opdracht ook voor de uitvoering van alle tussenpersonen en vervalst de orderverwerking.

Het stimuleert ons om te weten de natuurwetenschappen kan worden gebruikt om de voordelen van dat alles is onderworpen Allah de Almachtige om ons te verkennen. Vanwege de voordelen en resultaten zullen niet worden bereikt zonder inspanning, denken en onderzoek doen. Allah de Almachtige zegt:

وأنزلنا الحديد فيه بأس شديد ومنافع للناس

En we hebben een ijzeren dat haar grote kracht en een breed scala van voordelen voor de mens die geschapen, [al-Hadid / 57: 25]

Deze voordelen zullen niet worden bereikt, behalve door het kennen van de aanverwante wetenschappen, zodat een maximaal resultaat.

Veel van de teksten in de Koran en de Soennah die de wetenschap geprezen en de deskundigen prees zijn kennis en de behoefte aan meer prioriteit dan alle andere wetenschapper. Allah de Almachtige zegt:

قل هل يستوي الذين يعلمون والذين لا يعلمون

Is er dezelfde mensen die mensen die niet weten weten? [Az-Zumar / 39: 9]

Zij zijn degenen die vrezen Allah de Almachtige en Hem kennen

إنما يخشى الله من عباده العلماء

Inderdaad de vrees voor Almachtige Allah onder Zijn dienaren, maar geleerden. [Fatir / 35: 28]

Allah de Almachtige beval de mensen die niet weten om de wetenschapper.

Almachtige Allah ook beval de moslims om vele soorten van aanbidding te voeren en verbannen uit dat alles is onrein. Geboden en verboden kan niet worden gedaan, behalve na de kennis en know. Dus de geboden en verboden dat de noodzaak van het bestuderen van alles met betrekking tot de opdracht en het verbod zelf toont. Evenals Allah de Almachtige laten meest mu'amalat (alles met betrekking tot intraksi bij de mens) en verbiedt anderen. Om dit te doen betekent dat we moeten in staat zijn om onderscheid te maken tussen moeaamalah zijn toegestaan ​​en die niet zijn toegestaan. Een dergelijke indeling kan niet worden gedaan, behalve door kennis. Almachtige Allah hekelde de mensen die niet weten van de grenzen die zijn Allah de Almachtige stuurde naar de apostelen in het Boek en de Soennah.

Onder de geboden van Allah l is jihad in vele verzen opdracht en de opdracht om de macht die kan worden gedaan om te gaan met de vijand en verzorgen van hen voor te bereiden. Deze commando's zullen niet worden gerealiseerd, behalve door het bestuderen van het bestrijden van technieken en wapens.

Allah de Almachtige ook veroordeeld tot de handel en economische wetenschappen te studeren, zelfs Allah de Almachtige bevolen om te testen de weeskinderen zijn nog klein met zo weten dat ze de wetenschap en de handel kunnen werken voordat die belast zijn met hun persoonlijke bezittingen. Allah de Almachtige zegt:

وابتلوا اليتامى حتى إذا بلغوا النكاح فإن آنستم منهم رشدا فادفعوا إليهم أموالهم

En test de weeskinderen tot ze de leeftijd van het huwelijk te bereiken. Dan, wanneer denk je dat ze een intelligent (smart onderhouden schat), vervolgens overhandigen aan hen hun rijkdom. [An-Nisa / 4: 6]

In het bovenstaande vers, is Allah de Almachtige niet bevolen te overhandigen hun eigendom, totdat bekend is dat zij de kennis over hoe te beheren eigendom en weet de wetenschap van de handel.

Deze perfecte sharia beveelt ons allerlei nuttige kennis te leren; variërend van de wetenschap van Tawheed, Usûluddîn, wetenschap Encyclopedie en recht, wetenschappen Arabisch, de wetenschap en de politieke economie, en wetenschappen kan om persoonlijke omstandigheden en de samenleving te verbeteren.

Geen nuttige kennis in de wereld en in het hiernamaals, tenzij het is geïnstrueerd en aangemoedigd door deze wet. Zo Plank in deze religie religieuze wetenschappen en natuurwetenschappen. Zelfs wetenschappen nuttig wereld kan worden ingebracht in een deel van de wetenschap van de religie.

Zoals voor diegenen die overdreven, zij wetenschap zich beperkt tot het gedeelte van religieuze kennis alleen. Sterker nog, ze hebben gevallen in een fatale fout.

In plaats daarvan eerbetoon aan de materialistische, zij zien dat echte wetenschap is beperkt tot de natuurwetenschappen. Zij ontkennen de andere wetenschappen, ze divergeren zo dat religie en hun moraal beschadigd. De vruchten van hun wetenschap alleen producten die dorre, kunnen hun geest en ziel, noch sticht reinigen. Wetenschap ze meer kwaad dan goed toekomst. Ze profiteren alleen van de verbetering van de producten en nieuwe ontdekkingen alleen, maar ze krijgen de ellendige van de twee kanten:

Ten eerste zou de wetenschap de grootste ramp voor hen en voor de mensheid, omdat de wetenschap was alleen gebracht vernietiging, oorlog en vernietiging.

Ten tweede, met de kennis die ze hebben, zullen ze trots en arrogant geworden dat ze durfden de wetenschap van de Apostelen te beledigen en te beoordelen acties van religie.

إن الذين يجادلون في آيات الله بغير سلطان أتاهم إن في صدورهم إلا كبر ما هم ببالغيه فاستعذ بالله إنه هو السميع البصير

Sesungguhhnya die twisten over de tekenen van Allah zonder enige reden tot ze niets in hun borsten, maar alleen (verlangen naar) de grootheid dat ze af en toe niet bereiken, vraag dan voor de bescherming van Allah. Inderdaad, Hij is Alhorend, Alziende. [Ghafir / 40: 56]

فلما جاءتهم رسلهم بالبينات فرحوا بما عندهم من العلم وحاق بهم ما كانوا به يستهزئون

En als het gaat om ze apostelen (die werd verzonden naar) hen door te brengen ketarangan bijzonderheden, ze waren blij met de kennis die op hen en ze werden omringd door de straf van Allah de Almachtige dat ze altijd perolok lol. [Al-Ghafir / 40: 83]

Met de bovenstaande beschrijving, kunnen we die nuttige kennis in de wereld te leren kennen en in het hiernamaals is de wetenschap die komt uit het boek van Allah de Almachtige en de Soennah van de Profeet n, dat een pseudo soort nuttige kennis omvat, is er geen verschil tussen de kern van de wetenschap en de wetenschap tak , noch theologie en wetenschap quasi-gelijke wereld. Zoals islamitische geloof omvat de verplichting geloof in alle waarheid, trouw aan de boeken die Allah de Almachtige nedergezonden, en al de apostelen, die Allah de Almachtige gezonden. Walhamdulillâh

(Waren opgewekt uit het boek ad-Din as-Sahih al-Jami'a Yahullu Masyakil)

[Overgenomen uit het tijdschrift editie van As-Soennah 12 / Jaar XVII / 1435H / 2014. Gepubliceerd Lajnah Foundation Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Solo Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 183 Tel. 0271-858197 Fax 0271-858196]

No comments:

Post a Comment