!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Monday, July 27, 2015

Sholatkan (lutje) kufomat e të afërmve apo miqve që kanë vdekur.

Udhëtim nuk ishte përfunduar (323)

(Pjesa 323), Depok, West Java, Indonezi, 27 korrik 2015 14:13 pm)

Sholatkan (lutje) kufomat e të afërmve apo miqve që kanë vdekur.

Këtë mëngjes gruaja ime mori një telefonatë nga vëllai i tij, se kushëriri i tij sapo kishte vdekur, ai menjëherë nxituan për të ardhur vizitë, unë vetëm pyeta se menyolatkan në qoftë se ajo kishte marrë pjesë (lutje) jenezahnya.
Profeti Muhamed ka thënë: kushdo që kufoma menyolatkan, atëherë shpërblejë atij një qirod dhe kur dorëzohet në varreza (të rëndë) plus dy qirod, ndërsa një shpërblim qirod është ekuivalente pastër ari të malit Uhudit, kjo do të thotë se Zoti i jep shpërblimin në botë, atëherë ne Mount Uhudit ka tre ari të pastër, shpërblimi do të të jepet nga Perëndia në jetën e përtejme (në Qiell).
Pra, ajo është shumë për të ardhur keq se ne jemi vizituar miqtë apo të afërmit ne vetëm shikuar atë nga një distancë, por trupin dembel mensholatkan, në mënyrë që ne do të humbasin mundësinë për të fituar shpërblime tre Mali i Uhudit ar të kulluar.Trupat LIBRI [1]

Nga
Sheikh Abdullah bin Abdul al-Azhim Khalafi


Çdokush nga muslimanët të cilët janë përballur me prag të vdekjes, atëherë disunnahkan për familjen e tij për të mentalqinkan (mësimin) atë me shahada.

Nga Ebu Seid el-Hudri, ai tha se e-lAllahu alejhi alejhi ve sel-lem ka thënë:

لقنوا موتاكم: لا إله إلا الله.

"njerëzit Talqinkanlah që do të vdesin ndër ju nga:. la ilahe illallaah" [2]

Qëllimi i komandës së lem selam e sallallahu alejhi selam menalqinkannya pritet më vonë se në fund të fjalëve të personit që ka vdekur është La ilahe illallaah.

Është transmetuar nga Muadh bin Xhebel radi anhu, ai tha se e-lAllahu alejhi alejhi ve sel-lem ka thënë:

من كان آخر كلامه لا إله إلا الله دخل الجنة.

"Kushdo që është fjalë përfundimtare (kur ajo do të kalojë tutje):. La ilahe illallaah, atëherë ai do të shkojë në qiell" [3]

Kur dikush e ka frymën e fundit, atëherë ka disa obligime që duhet të bëhet nga familja, duke përfshirë:

1, 2. Menjëherë sy mbyllur bëftë dhe mendo'akan
Ummu Seleme nga radi anhu, tha ai, "i-lAllahu alejhi ue sel-lem erdhi në Ebu Seleme që fryu e fundit e tyre me të dy sytë hapur, atëherë ai mbylli sytë Ebu Seleme dhe tha:" Vërtet në qoftë se shpirti është revokuar, dhe ai u pasua nga syri. "Befas u bë një zhurmë e disa familjeve të Ebu Seleme, pastaj ai tha gjithashtu:" A luten përmbi vete përveç me dashamirësi, sepse në të vërtetë Engjëlli pranon atë që ju thoni. "Pastaj ai mendo'akan Ebu Seleme duke thënë:

اللهم اغفر لأبي سلمة, وارفع درجته في المهديين, واخلف في عقبه في الغابرين, واغفرلنا وله يارب العالمين, وافسح له في قبره, ونور له فيه.

"O Allah, fali mëkatet dhe gabimet e Ebu Selemes, të lartësojë gradën mesin e atyre që u është dhënë udhëzime, dhe për të mbajtur zbritjen më pas [4] që janë të përfshira në ata që mbijetuan [5]. Na dhe ai, lapangkanlah varrin falë dhe të japë më dritën në të. "[6]

3. Mbyllja e tërë bëftë trupin me Veshje (Fabrics)
I 'Aisha radi anhu, ai tha: "Kur Pejgamberi sal-lAllahu' alejhi ue selam vdiq, i tërë trupi është i mbuluar me një leckë hulli (një lloj të rrobave të bëra në Jemen)." [7]

4. Të përshpejtohen Përgatitja Sillni funeralin e saj dhe Exit
Është transmetuar nga Ebu Hurejra radi anhu, se Pejgamberi sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem ka thënë:

أسرعوا بالجنازة, فإن تكن صالحة فخير تقدمونها عليه, وإن تكن غيرذلك فشر تضعونه عن رقابكم.

"Varrimit Segerakanlah. Nëse ai është në mesin e atyre që bëjnë mirë, atëherë ju keni dorëzuar atë të mirësisë së saj. Dhe në qoftë se ai nuk është në mesin e atyre që bëjnë mirë, shkoni atëherë ju keni le të shëmtisë së shpatullat tuaja. "[8]

5. Le të madhe në mes tyre ngutësi për të rifinancuar borxhin-Borxhi bëftë i pasurisë mbajtur, edhe pse pasuria e tij e tillë Out për të rifinancuar borxhin
Xhabir bin 'Abdilah radi anhu, tha ai, "Dikush ka vdekur, atëherë ne menjëherë banje atij, mengkafaninya, dhe i dha aromën e saj, atëherë ne kemi vënë atë në një vend që përdoret për të hedhur kufomën, e cila është në stacionin e Gabriel. Profeti salallahu alejhi ue selam na lejojë të menshalatinya, atëherë ai së bashku ne afrohej mbetjet ishin disa hapa dhe i tha: "Ndoshta shoku yt është ende borxh?" Ata që ishin të pranishëm u përgjigj: "Po ka, aq sa dy dinarë." Pastaj Ai ishte prapa (pa dëshirë menshalatinya). Dikush midis nesh të cilët i quajtur Ebu Qatada ka thënë: "O i Dërguari i All-llahut, borxhi bëhet tanggunganku." Atëherë ai tha: "Dy borxhin dinarë në tanggunganmu të pastër dhe të paguar nga thesari, ndërsa i vdekuri është i lirë nga borxhi?" Njeriu u përgjigj: "Po , e drejtë. "Profeti salallahu alejhi ue selam, atëherë ishte menshalatinya, dhe secila ai u takua me Abu Qatada, ai gjithmonë pyet," Çfarë ke bërë me borxh dy dinar? "Më në fund ai u përgjigj:" Unë kam për të paguar atë, i Dërguari i Allahut. " Pastaj ai tha: "Tani, atëherë lëkura e tij ndjeu të ftohtë për të qenë i lirë nga tortura." [9]

Gjërat që mund të kryhet nga të dëshpëruarit
Lejuar për ta për të heq kapakun fytyrën e të vdekurit dhe e puthi, edhe duke qarë mbi atë për tri ditë, siç ka transmetuar nga 'Aisha radi anhu, ai tha: "Ja, e-lAllahu alejhi alejhi ve sel-lem erdhi melayati' Uthman bin Mazh'un të cilët kanë vdekur , ajo zbulojë fytyrën e saj dhe e puthi atë, atëherë ai thirri, deri sa unë pashë lotët poshtë faqet e saj. "[10]

Gjithashtu transmetuar nga Abdullah ibn Xhafer, se Pejgamberi ka vonuar familja Xhafer zi për tri ditë, pastaj ai shkoi tek ata dhe tha:

لا تبكوا على أخي بعد اليوم.

"Mos qaj për vëllain tim pas sot." [11]

Gjërat që duhet të bëni nga të afërmit Si, bëftë
Ka dy gjëra që kërkohen nga të afërmit e të ndjerit, kur dëgjoi lajmin e vdekjes:

Së pari: Të jetë i durueshëm dhe duke pranuar atë që është urdhëruar nga Allahut subhanehu ve, si fjalën e tij:

ولنبلونكم بشيء من الخوف والجوع ونقص من الأموال والأنفس والثمرات وبشر الصابرين الذين إذا أصابتهم مصيبة قالوا إنا لله وإنا إليه راجعونأولئك عليهم صلوات من ربهم ورحمة وأولئك هم المهتدون

"Të jetë i sigurt, ne do t'ju sprovojmë me ndonjë frikë, me uri, mungesa e pasurisë, jetës dhe fruta. Dhe ti përgëzoji ata që me durim, (dmth) ata të cilët, kur fatkeqësie iu bie, ata thonë, "Innaa lillaahi ue innaa ilaihi raaji'uun." Ata janë duke marrë një bekim të përsosur dhe mëshirën e Zotit të vet, dhe ata janë ata që marrin udhëzime ". [El-Bekare: 155-157]

Gjithashtu bazuar në historinë e Enes ibn Malik radi anhu, ai tha:

مر رسول الله صلى الله عليه وسلم بامرأة عند قبر وهي تبكي فقال لها: اتقي الله واصبري. فقالت: إليك عني, فإنك لم تصب بمصيبتي, قال: ولم تعرفه. فقيل لها: هو رسول الله, فأخذها مثل الموت. فأتت باب رسول الله صلى الله عليه وسلم فلم تجد عنده بوابين. فقالت: يارسول الله, إني لم أعرفك, فقال رسول الله صلى الله عليه وسلم إن الصبر عند أول الصدمة.

"Pasi Profeti sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem kaloi një grua që ishte në varrezat, duke qarë, dhe ai tha:' frikë All-llahun dhe të jenë të durueshëm ju." Ajo u përgjigj: "Shut up dhe më lejoni të vënë në këtë mënyrë, për shkak se ju nuk keni qenë i plagosur fatkeqësi të tilla që ka ndodhur me mua. "Enesi ka thënë:" Gruaja nuk di kush për të thirrur atë. Pastaj raportuar atij se qortim kishte qenë një profeti, atëherë ai ishte shumë i habitur. Pastaj ai shkoi në lem selam e sallallahu alejhi selam dhe kur nuk gjejnë një portier, dhe ai tha: "O i Dërguari i Allahut, unë nuk e di kush foli me mua më parë ishe ti." Pejgamberi sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem u përgjigj me fjalët e tij: "Sigurisht, pacienti në kohën e goditjes së parë. '"[12]

Dhe kushdo që merr në provim për shkak të jetë i durueshëm kur vdekja e fëmijës, atëherë ai do të marrë një shpërblim të madh, si hadithin e transmetuar nga Ebu Se'id el-Hudri radi anhu se gratë e pyeti Profetin sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem për të vendosur mënjanë për ta një ditë, atëherë Pejgamberi sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem, duke i këshilluar ata me thënien e tij:

أيما امرأة مات لها ثلاثة من الولد كانوا لها حجابا من النار, قالت امرأة: واثنان? قال: واثنان.

"Çdo grua që overwritten tragjedi me vdekjen e tre fëmijëve të tij, pa dyshim do të jetë një pengesë për vellon e saj shkon në ferr." Një grua pyeti: "Po në lidhje me dy fëmijë?" Ai u përgjigj: "Edhe dy fëmijë." [13 ]

Së dyti: Është e nevojshme për ta (të afërmve të vdekur) është istirja ', që do të thotë (dënim): "Innaa lillaahi ue innaa ilaihi raji'un", siç shpjegohet në fjalën e Perëndisë lart, dhe plotësuar atë me një lutje:

اللهم أجرني في مصيبتي واخلف لي خيرا منها.

"O Allah, anugerahkanlah shpërblim për durimin tim për t'u përballur me fatkeqësi dhe më jepni një zëvendësim më të mirë të saj."

Siç transmeton nga Umm Salamah radi anha, ai tha se kishte dëgjuar lAllahu alejhi alejhi ve sel-lem ka thënë:

ما من مسلم تصيبه مصيبة فيقول ما أمر الله: إنا لله وإنا إليه راجعون, اللهم أجرني في مصيبتي واخلف لي خيرا منها. إلا أخلف الله له خيرا منها. فقالت: فلما مات أبو سلمة, قلت: أي المسلمين خير من أبي سلمة, أول بيت هاجر إلى رسول الله? ثم إني قلتها, فأخلف الله لي رسول الله صلى الله عليه وسلم.

"Kjo nuk është një mysliman, një katastrofë goditi, atëherë ai shqiptoi siç e kishte urdhëruar Zoti:" Innalillaahi ue inna ilaihi raaji'uun. (O Allah, anugerahkanlah shpërblim për durimin tim për t'u përballur me fatkeqësi dhe më jepni një zëvendësim më të mirë të saj, përveç Perëndisë do ta zëvendësojë atë më të mirë). "Ummu Seleme ka thënë:" Kur Ebu Seleme vdiq Unë thashë: "Kush është ai i muslimanëve më shumë më mirë se Ebu Seleme? Ai ishte familja e parë për të lëvizur në lem selam e sallallahu alejhi selam dhe unë kam folur, dhe pastaj Perëndia i dha zëvendësojë (një burrë), se Profeti sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem. "[14]

Gjërat që Haram Done nga të afërmit bëftë
1. Zija vdekur
Është transmetuar nga Ebu Malik El-Esh'ariu se Pejgamberi salallahu alejhi ue selem ka thënë:

أربع في أمتي من أمور الجاهلية لا يتركونهن: الفخر في الأحساب والطعن في الأنساب والإستسقاء بالنجوم والنياحة.

"Katër pikat nga zakonin xhahilijeti cilët ende bëjnë popullin tim dhe jo edhe braktisjes, të cilat mburremi me pasardhësit, duke mohuar pasardhës, duke kërkuar për shi me horoscopes, të ngrenë të vdekurit."

Gjithashtu në një hadith tjetër ai ka thënë:

النائحة إذا لم تتب قبل موتها تقام يوم القيامة وعليها سربال من قطران ودرع من جرب.

"Gratë që mbajnë zi të vdekurit, në qoftë se nuk u pendua para vdekjes së tij, pastaj në ditën e kijametit më vonë ai do të veshin mantelin e ter (sedan) dhe forca të blinduara ..." [15]

2, 3. faqet gatuaj dhe marramendës rroba
Transmeton 'Abdullah, ai tha se e-lAllahu alejhi alejhi ve sel-lem ka thënë:

ليس منا من لطم الحدود وشق الجيوب ودعا بدعوى الجاهلية.

"Kjo nuk është nga grupi ynë i njerëzve u banging në faqe (kur fatkeqësie iu bie) dhe rroba shredding dhe e quajti ankesën xhahilijeti." [16]

4. Rruajtje (rruhet) flokëve
Është transmetuar nga Ebu Burdah ibn Ebu Musait, ai tha: "Ebu Musa kurrë nuk e mori të sëmurë deri pandërgjegjshëm, ndërsa koka e tij ishte në prehrin e gruas së tij, dhe gruaja e tij ishte duke qarë dhe ai (Ebu Musa) nuk është në gjendje ta ndalojnë atë, kur ai rimori vetëdijen, ai tha:

أنا بريء مما بريء رسول الله صلى الله عليه وسلم, فإن رسول الله صلى الله عليه وسلم بريء من الصالقة والحالقة والشاقة.

"Unë jam i pafaj për ata që e-lAllahu alejhi alejhi ve sel-lem disaktivizoni veten prej tij, me të vërtetë Profeti salallahu alejhi ue selem i pafajshëm grua ulëritës kur goditur, gruaja që rroi kokën; dhe grisi rrobat." [17]

5. Përshkruani flokët
Ajo është e bazuar në hadithin e një gruaje që kurrë nuk ka marrë pjesë peng besnikëri ndaj Profetit salallahu alejhi ue selam, ka thënë ai:

كان فيما أخذ علينا رسول الله صلى الله عليه وسلم في المعروف الذى أخذ علينا أن لا نعصيه فيه وأن لا فخمش وجها ولا ندعو بويل ولا نشق جيبا وأن لا ننشر شعرا.

"Përfshirja nga gjërat që e-lAllahu alejhi alejhi ve sel-lem të marrë marrëveshje me ne nga të bërit mirë dhe ne nuk premtojmë të shkelë ajo është se ne nuk e heq fytyrë, nuk ulëritës me mjerë plotë, nuk marramendës rroba, dhe nuk kuptoj flokët -urai. "[18]

TË DREJTAT E kthyeshme bëftë DETYRUESHËM

Nga
Sheikh Abdullah bin Abdul al-Azhim Khalafi


Ka katër gjëra të cilat janë të drejtat që duhet të plotësohen nga një person i vdekur i cili merr pjesë, qoftë nga familja vdekur apo jo, që është banje atë, mengkafaninya, menShalatinya dhe varrosur.

Të drejtat e treta: Menshalatkannya
Trupi Salah-së
Salah fardhu kifayah organet ligjore, nën urdhrat e lem selam e sallallahu alejhi selam në një hadith, në mesin e tyre hadithi Zejd ibn Khalid al-Juhani, që ishte një njeri nga Shokëve të Profetit vdiq në betejën e Khaibar, atëherë lem selam e sallallahu alejhi selam raportuar në lidhje me të, pastaj ai tha:

صلوا على صاحبكم. فتغيرت وجوه الناس لذلك, فقال: إن صاحبكم غل في سبيل الله. ففتشنا متاعه فوجدنا خرزا من خرز اليهود لا يساوى درهمين.

"Shalatilah mikun tuaj më të mirë." Shprehje Pra transformuar e Sahabëve dëgjuan fjalët e tij, pastaj ai tha: "Në të vërtetë miku juaj është cheating në xhihadit sabilillah fii." Pastaj ne kontrolluar nga drekën e tij dhe kemi gjetur pëlhura të qëndisura në pronësi të hebrenjve çmimi i të cilit nuk ishte deri dy derhemë , [1]

Ligji përjashtohet trupi i detyrueshëm Salah ishte Më Dy grupe
Së pari: djalë i vogël i cili nuk ka baligh
'Aisha radiallahu anhu ka thënë: "Sikur të birin e Profetit Ibrahim vdiq, në moshën kur ishte tetëmbëdhjetë muaj, dhe Pejgamberi sal-lAllahu' alejhi ue sel-lem nuk menshalatinya." [2]

E dyta: Njerëzit të cilët vdesin si një dëshmor
Është transmetuar nga Enes radi anhu, tha ai, "Uhudit e dëshmorëve nuk bathed, dhe ata u varrosën me e gjakut gjaku, ata gjithashtu nuk të lutej." [3]

Por jo lutja e detyrueshme nuk ka për qëllim të mohojë se lutja disyari'atkannya dy klasa të lartë.

Transmetuar nga 'Aisha radi anhu, ai tha: "Të ballafaquar me të lem selam e sallallahu alejhi selam vdekur fëmijë i mitur nga ndihmësit, atëherë ai menshalatinya ..." [4]

Dhe gjithashtu transmetuar nga 'Abdullah ibn Zubair radi anhu, ai tha: "Ja, dita e Uhudit Profeti salallahu alejhi ue selem urdhëroi për të kryer trupat Hamzah, atëherë trupi i tij ishte e mbuluar me një copë leckë, atëherë ai bertakbir menshalatinya dhe nëntë herë Tekbir, atëherë dishaffkan në prania e organeve të tjera (Uhudit viktima), atëherë ai menshalati tyre dhe kufomat Hamzah gjithashtu. "[5]

Gjithnjë e më shumë njerëz janë duke u lutur kufomë, atëherë kjo është më e rëndësishme dhe e dobishme për kufomës, si fjalët e lem selam e sallallahu alejhi selam:

ما من ميت تصلى عليه أمة من المسلمين يبلغون مائة كلهم ​​يشفعون له إلا شفعوا فيه.

"Kjo nuk është një person i vdekur dishalatkan nga muslimanët të cilët ka arritur një njëqind njerëz të cilët të gjithë kanë të drejtë të japë syafa'at nëse ata do të japë ndërmjetësimin e saj." [6]

Gjithashtu në një transmetim tjetër ai ka thënë:

ما من رجل مسلم يموت, فيقوم على جنازته أربعون رجلا لا يشركون بالله شيئا إلا شفعهم الله فيه.

"Kjo nuk është një mysliman vdes, atëherë ai dishalatkan nga dyzet burra të cilët nuk i shoqërojnë Perëndinë me çdo gjë çka, atëherë Perëndia do të japë ndërmjetësimin e saj." [7]

Disunnahkan për të bërë tre Shaff pas imamit, edhe pse numri jama'ahnya pak, si transmetuar nga el-Yazani Martsad, nga Hubairah bin Malik, ai tha se e-lAllahu alejhi alejhi ve sel-lem ka thënë:

ما من ميت يموت فيصلى عليه ثلاثة صفوف من المسلمين إلا أوجب.

"Kjo nuk është dikush vdes, atëherë dishalatkan nga tre Shaff e muslimanëve, përveç wajiblah atë (mori ndërmjetësimi)."

Martsad tha: "Malik Shaff gjithmonë të ndarë njerëzit në tre Shaff menshalati organeve, në bazë të hadithit." [8]

Nëse ka më shumë trupa të burrave dhe grave, mund menshalatkan organet një nga një secilin me një lutje dhe ky është ligji origjinale. Mund gjithashtu menshalati të gjitha këto organe vetëm me një lutje dhe trupat shtrimin e burrave -although vogla-fëmijë pranë trupat e femrave iu afrua priftit dhe drejtimin kibla, si naration-off nga Nafi 'nga Ibn Umeri se ai menshalati nëntë trupa në të njëjtën kohë , ndërsa të vendosur në pozitën e organeve të njerëzve iu afrua priftit, trupat e grave afrua drejtimin e Kiblës dhe të bëjnë ato në një Shaff, duke vënë trupat e Umm Kulthum bint Aliut, gruaja e 'Umer ibn el-Hatab, edhe i biri i quajtur Zejd me ta. Dhe prifti pastaj Seid ibn el-`As, duke qenë në mesin e mbledhjes Ibn Abasi, Ebu Hurejres, Ebu Seid dhe Ebu Qatada, pastaj djalin e vogël pranë priftit. Një njeri mohuar atë, ndërsa në kërkim në drejtim të Ibn Abasit, Ebu Hurejres, Ebu Seid dhe Ebu Qatada, ai tha: "Çfarë është kjo!" Atëherë të gjithë thanë, "Kjo është Suneti." [9]

Vendi ku qe trupi i namazit?
Trupi Salah mund të bëhet në xhami, bazuar në historinë e 'Aisha radi anhu, tha ai, "Kur Sa'adi bin Abi Waqqas radiallahu anhu ka vdekur, gratë e Profetit salallahu alejhi ue selam kërkoi që trupi i tij u dërgua në xhami në mënyrë që ata të mund të menshalatkannya , atëherë organet zgarë përmbushur kërkesat e tyre dhe të vënë atë pranë dhomën e tyre, dhe ata menshalatkannya. Për më tepër trupat Sa'adi janë marrë jashtë nëpër derën që të çon në kufomës zakonisht njerëzit të ulen. Pastaj gratë e Pejgamberit salallahu alejhi ue selam dëgjuar se njerëzit e denoncuar atë, duke thënë: "Asnjëherë gjatë këto organe solli në xhaminë (kjo është e re)." Kur 'Aisha radiallahu anhu dëgjojë atë, ai tha: "Është shumë shpejt njerëzit denoncojë diçka që ata nuk njohuritë e tij, ata na kritikoi për sjelljen e kufomave në xhami, por kjo nuk është e lAllahu alejhi alejhi ve sel-lem menshalati Suhail bin Ba-idha ', por në mes të xhamisë." [10]

Por më e rëndësishme në qoftë se organi u mbajt lutje jashtë xhamisë, në një vend që ishte përgatitur enkas për organet e namazit, si diperaktekkan në kohën e lem selam e sallallahu alejhi selam. Dhe kjo është më shpesh ai e bëri.

Është transmetuar nga Ibn Umerit radiallahu anhu, tha ai, "Judenjtë erdhën tek Profeti salallahu alejhi ue selem për të sjellë një mashkull e femër, nga ata të cilët kanë kryer shkelje kurore, dhe ai i urdhëroi ata që të vritet me gurë, në mënyrë që ata të bëjnë e vranë me gurë në afërsi të vendit të përdorur zakonisht për organet lutje të vendosura pranë xhamisë. "[11]

Dhe nga Ebu Hurejra radiallahu anhu, ai tha: "Ja, e-lAllahu alejhi alejhi ve sel-lem na informoi për vdekjen e mbretit Najasyi në ditën që ai vdiq, atëherë ai doli në vendin e lutjes (kufomës), dhe pastaj ai bën Shaff dhe bertakbir katër herë." [12]

Organet e ndaluar lutje midis varreve, bazuar në hadithin e Enes radi Anhua se Profeti sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem ka ndaluar trupat menshalatkan midis varreve. [13]

Themelimi i vendit ku Imam?
Është transmetuar nga Ebu Ghalib el-Khayyath, ai tha: "Unë e kam shikuar Enes bin Maliku menshalati trupat e njerëzve, atëherë ai qëndronte pranë krye të ndjerit, kur trupat e njerëzve ishin marrë, përballur atë, trupat e grave të kurejshëve ose Ansaar, pastaj i tha: "O Ebu Hamza (Anas) janë organe fulanah bint Fulan, shalatilah atë." Kështu që ai menshalatkannya dhe ai qëndroi në mes të trupit. Kur ajo ishte e pranishme me ne bin el-'Ala-i Zijad el-'Adawi, kur ajo vihet re një ndryshim, ku krijimi i Enesit kur trupat menshalati e burrave dhe grave, ai pyeti: "O Ebu Hamza, në qoftë se kjo është kështu pozita e themelimit të Pejgamberit salallahu alejhi ue selam, kur menshalati vdekur si jeni duke bërë? "Ai u përgjigj:" Po, ajo është. "Pastaj el-'Ala-i u kthye tek ne dhe tha:" Kujdesu për të nga ju (Sunetit). " [14]

Procedurat për trupin Salah-së
Mund bertakbir kur lutur trupin sa më shumë të katër, 08:55 herë, atëherë le të bëhet herë pas here dhe në raste të tjera, duke përdorur të tjera.

Të bertakbir katër herë, atëherë ajo është e bazuar në hadithin e Ebu Hurejres Anhua, ai tha: "Ja, e-lAllahu alejhi alejhi ve sel-lem na informoi për vdekjen e mbretit Najasyi në ditën që ai vdiq, atëherë ai doli në vendin e lutjes (organet), dhe ai bën Shaff dhe bertakbir katër herë. "[15]

Ndërsa argumenti për bertakbir pesë herë është hadithi i 'Abdurrahman ibn Ebi Laila, ai tha: "Zejd bin Erkam bertakbir kur lutet trupat katër herë dhe në raste të tjera pesë herë, kështu që e pyeta për këtë, ai u përgjigj, "Kjo është ajo që i Dërguari sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem bertakbir." [16]

Të bertakbir gjashtë ose shtatë herë, ka disa tradita mauquf që do të shpjegojë këtë, por ligji është i përfshirë në këto hadithe që marfu 'sepse ajo është transmetuar se disa Sahabët të mëdha për të bërë këtë në frontin e Shokëve të tjera dhe asnjë nga ata që e kundërshtojnë atë , në mesin e tyre:

Së pari:
Është transmetuar nga Abdullah bin Ma'qil, se Ali bin Ebi Talibi menshalatkan trupat Sahl bin Hanif, dhe ai bertakbir gjashtë herë, pastaj ai u kthye tek ne dhe tha: "Ai përfshin ekspert Badr." [17]

Së dyti:
Dhe i Musa bin 'Abdilah bin Jezidit, ai tha: "Ja,' Ali Abu Qatada organet menshalatkan, atëherë ai bertakbir shtatë herë dhe i vërtetë Badr Abu Qatada është një ekspert." [18]

Së treti:
Gjithashtu nga 'Abdu Khair, ai tha: "Ja,' Ali bertakbir gjashtë herë ndërsa eksperti menshalatkan Bedrit, kur një mik menshalati ai bertakbir pesë herë, dhe nëse njerëzit menshalatkan përveç atyre që ai bertakbir katër herë." [19]

Të bertakbir nëntë herë, atëherë argumenti është ajo që është transmetuar nga Abdullah ibn Zubejri radi anhu se Profeti sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem menshalati Hamzah dhe kufoma e tij bertakbir nëntë herë. [20]

Disyari'atkan ngritur dy duart në në Tekbir Parë
Është transmetuar nga Abdullah ibn Abasi se Profeti salallahu alejhi ue selam ngriti duart e tij mbi tekbir parë kur u lutur kufomë, atëherë ai nuk do të përsërisë atë përsëri. "[21]

Pastaj të vënë dorën e djathtë mbi pëllëmbën e dorës, dore dhe krah të majtë, pastaj të vënë ato nëpër gjoks, si transmetuar nga Suhayl ibn Sad, ai tha: "Ja, populli u urdhëruan për të vënë dorën e djathtë mbi dorën e majtë në kohën e namazit. "[22]

Për më tepër lexoni letrën el-Fatiha dhe një letër tjetër pas Tekbir parë, si transmetuar nga Talha bin 'Abdilah bin' Auf, ai tha: "Unë kam qenë duke u lutur trupin pas Ibn Abasi dhe pastaj lexoi letrën el-Fatiha dhe letra të tjera. Ai qëllimisht thekur leximin e tij që kam dëgjuar, pasi përfundoi namazin kam mbajtur dorën e saj dhe e pyeti për këtë, ai u përgjigj, "Unë qëllimisht thekur zërin tim në mënyrë që ju e dini se kjo është sunet dhe e Vërteta." [23]

Dhe të lexoni Sirri (ngadalshëm i padëgjueshëm), siç shpjegohet në hadithin e Ebu Umamah ibn Sahl, ai tha: "Të përfshira në lutjet Sunet për trupin e letrës el-Fatihah lexuar ngadalë nuk të tingëllojë (Sirr) pas Tekbir parë, atëherë bertakbir tre herë, pastaj përshëndetje kur Tekbirin e fundit. "[24]

Kjo u pasua nga një Tekbir dytë dhe të lexoni mëshirojnë Pejgamberin Shallallau alejhi ve sel-lem. Kjo është e gjitha e bazuar në hadithin e Ebu Umamah u përmend më herët, se nuk është një mik i cili le të dinë se, "Në të vërtetë, duke përfshirë lutjet Sunet që bertakbir trupi i priftit, atëherë lexoni letrën el-Fatiha pas tekbir parë në Sirr, e ndjekur nga lutjet lexim mbi Profetit dhe sinqerisht të lutemi për të vdekurin në tre Tekbir ardhshëm, dhe ai nuk ka lexuar një letër të vetme, dhe pas kësaj ai i përket me Sirr anyway. "[25]

Pastaj do të vazhdojë të bëjë Tekbirin e ardhshme, dhe lutje mengikhlaskan për të vdekurit në pjesën tjetër të Tekbir, bazuar në fjalët e lem selam e sallallahu alejhi selam:

إذا صليتم على الميت فأخلصوا له الدعاء.

"Nëse ju menshalatkan kufomë, atëherë do'akanlah atë me sinqeritet të plotë." [26]

Le të lutemi me lutje-namaz që është mësuar nga lem selam e sallallahu alejhi selam, në mesin e tyre lutja transmetuar nga 'Auf ibn Malik radiallahu anhu, tha ai, "e-lAllahu alejhi alejhi ve sel-lem menshalatkan organeve , atëherë unë përmendësh lutjen që ai lexoi, domethënë:

اللهم اغفر له وارحمه وعافه واعف عنه, وأكرم نزله, ووسع مدخله واغسله بالماء والثلج والبرد, ونقه من الخطايا كما ينقى الثوب الأبيض من الدنس وأبدله دارا خيرا من داره وأهلا خيرا من أهله, وزوجا خيرا من زوجه وأدخله الجنة, وأعذه من عذاب القبر وعذاب النار ,

"O Allah fal dhe e bekoftë atë, të mbajë atë dhe fal, dhe vendin e saj në një vend të lavdishëm (qiell), lapangkanlah varrin e tij, dhe ai mandikanlah me ujë, borë dhe vesa, fshij atë nga gabimet e tij, si pëlhurë e bardhë është pastruar nga papastërtitë, dhe gantikanlah Shtëpia e saj është më e mirë se në shtëpi, familje më të mirë se familjen e tij, dhe gruaja e tij më të mirë se gruaja e tij, dhe futur atë në qiell dhe hoqi nga varri adzab dhe dënimin e Xhehennemit. "

Thuaj "Auf bin Malik," I wish I kishte vdekur ishte. "[27]

Disyari'atkan të luten në Tekbir fundit dhe përshëndetje. Ajo është e bazuar në hadithin e Ebu Ya'fur, nga 'Abdullah ibn Abi Aufa, ai tha: "Unë e pashë atë (dmth Ibn Ebi Aufa) të bëjë Tekbirin në organet lutja e katër herë, dhe më pas ajo u ndal për një moment -berdo'a- pastaj tha,' A Unë mendoj se ju bertakbir pesë herë? "Të pranishmit u përgjigj:" Jo. "Ai tha," Me të vërtetë Profeti salallahu alejhi ue selam bertakbir katër herë. "[28]

Pas kësaj, të bëjë përshëndetja dy herë sa i përket lutjes së detyrueshme, në të djathtë dhe të majtë, bazuar në hadithin e 'Abdullah bin Mesudi radiallahu anhu, tha ai, "Tri gjëra që e-lAllahu alejhi alejhi ve sel-lem gjithmonë të bëjë atë, por të braktisur nga njerëzit, një nga të cilat është një përshëndetje kur trupat e lutjes, në lidhje me namazin. "[29]

Lejohet vetëm me përshëndetjen e kursit të parë, bazuar në hadithin e Ebu Hurejres radi anhu, se Pejgamberi sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem duke u lutur kufomë, atëherë ai bertakbir katër herë dhe përshëndetje një të tillë. [30]

Organet nuk Menshalatkan lejohet në kohë të namazit Koha punon për të ndaluar, përveç për Emergjencë
Bazuar në hadithin e 'Ukbe bin' Amir, tha: "Ka tre herë me të cilin Profeti salallahu alejhi ue selam na ka ndaluar që të luten dhe ta varrosë vdekur atë, që kur agim të rritet, kur mesditë derisa dielli u mbështetur në perëndim, dhe kur dielli pothuajse vendosur në perëndim të diellit. "[31]

Trupi primatin Salah dhe çuan atë (në varr)
Është transmetuar nga Ebu Hurejra radi anhu, nga lem selam e sallallahu alejhi selam, ai tha:

من صلى على جنازة ولم يتبعها فله قيراط, فإن تبعها فله قيراطان, قيل وما قيراطان? قال: أصغرهما مثل أحد.

"Kushdo që menshalati trupat, atëherë ajo nuk do të marrë atë (në varr), atëherë ai të marrë një qirath. Nëse ai e dëboi, atëherë e saj dy qirath. "Sahabët pyetën:" Cila është madhësia e dy qirath ajo? "Ai u përgjigj:" madhësia e vogël, si një mal i Uhudit. "[32]

Dhe përparësia e dërgimin e këtyre organeve vetëm për burrat, bazuar në ndalimin e lem selam e sallallahu alejhi selam ndaj grave për të ndjekur trupin, dhe kjo është një ndalim në kuptimin e pastrimit. Ka qenë transmetuar nga Umm 'Athiyah, tha ai, "Ne (gratë), është ndaluar nga pakësohet trupat, por ndalimi nuk ishte ngurtësuar mbi ne." [33]

Ndaluar për të shoqëruar trupat me gjëra që janë në kundërshtim me sheriatin dhe është përshkruar në disa propozim nuk duhet të shoqëruar nga dy raste, domethënë të qarë me zë të lartë dhe të shoqëruar nga temjan / temjan, si fjalën e tij:

لاتتبع الجنازة بصوت ولا نار.

"Mos i shoqëruar nga moans organet e shëndoshë dhe zjarri." [34]

Dhe është përfshirë në gjërat që janë të ndaluara ngritur zërin e tij në frontin e dhikrit kufomës, për shkak se ajo është herezi, bazuar në historinë e Qais bin Ibad, tha ai, "The Miqtë ngriti zërin e tij që të të urrejnë Pejgamberin pranë organeve." [35]

Shkaktuar edhe për shkak se ajo është një formë penyerupaan me të krishterët indigjene, në të vërtetë ata (të krishterët) të kalit zërin gjatë leximit Ungjillin dhe dhikër me zë melankolik pounding që simbolizon ngushëllimet. Dhe më keq se kaq, që shoqëron me vegla muzikore luajtur me një ritëm me emocion, siç praktikohet gjerësisht në vendet islamike për shkak të imitimit të pafeve. Vetëm të All-llahut, ne i kërkojmë ndihmë.

Hapat për të përshpejtuar Kur kërkohet që kontabël bëftë por jo me të vogël-Lari Lari
Bazuar në fjalët e lem selam e sallallahu alejhi selam:

أسرعوا بالجنازة, فإن تكن صالحة فخير تقدمونها عليه, وإن تكن غير ذلك فشر تضعونه عن رقابكم.

"Segerakanlah varrimit, nëse ai ishte në mesin e atyre që bëjnë mirë, atëherë ju keni dorëzuar atë në mirësinë e saj, dhe në qoftë se ai nuk është në mesin e atyre që bëjnë mirë, shkoni atëherë ju keni le të shëmtisë së shpatullat tuaja." [36]

Lejohen të ecin para dhe prapa organeve. Gjithashtu në të majtë dhe të djathtë, por distanca nuk është shumë larg për të vdekur, përveç nëse personi i cili drejton një automjet, atëherë ai duhet të ecin pas kufomës, siç shpjegohet në hadith el-Mugires bin Shu'beh se Profeti sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem Ai tha:

الراكب خلف الجنائز, والماشى حيث شاء منها.

"Njerëzit që ngasin një makinë duhet të jetë në drejtimin prapa organeve, ndërsa i ardhshëm mund të ecin kudo që ai e pëlqen." [37]

Por duke pas organeve të më kryesore, për shkak se ajo është në përputhje me fjalët e lem selam e sallallahu alejhi selam:

واتبعوا الجنائز.

"Dhe përmbajuni trupin."

Dhe kjo është e përforcuar nga Ali radi anhu fjalët, "Duke ecur prapa organeve më të mëdha se sa në këmbë në frontin e tij, si virtyt i njerëzve që falen me xhemat se ata që falen vetëm." [38]

Çfarë duhet të Shqiptohet nga njerëz që Regjistrohu Ose Kalimi varr
Transmetuar nga 'Aisha radiallahu anhu, ai e pyeti: "O i Dërguari i Allahut, çfarë duhet të them atyre (vdekur)?" Ai salallahu alejhi ue selem ka thënë: "Thuaj:

السلام على أهل الديار من المؤمنين والمسلمين, ويرحم الله المستقدمين منا والمستأخرين, وإنا إن شاء الله بكم للاحقون.

"Shpresojmë, siguria është gjithmonë deleguar për banorët e këtij fshati të muslimanëve dhe besimtarëve, dhe Allahu e bekoftë popullin të cilët kanë qenë më herët se ne dhe edhe ata që erdhën më vonë, dhe ne dashtë Zoti do të kapur ju." [39]

Gjithashtu nga Sulejman bin Buraidah radi anhu, nga babai i tij, ai tha: "Ja, e-lAllahu alejhi alejhi ve sel-lem na ka mësuar në qoftë se ne do të shkojmë jashtë në varr, në mënyrë për të thënë:

السلام عليكم أهل الديار من المؤ منين والمسلمين, وإنا إن شاء الله بكم للاحقون, أسئل الله لنا ولكم العافية.

"Shpresojmë, siguria është gjithmonë deleguar për banorët e këtij fshati të muslimanëve dhe besimtarëve, dhe ne dashtë Zoti do të të ndjek të gjitha, dhe unë të kërkojë Perëndinë për të siguruar sigurinë për të gjithë ne." [40]


No comments:

Post a Comment