!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Friday, September 25, 2015

Мина трагедија и три Судбина.

Вожња није завршен (376)

(Део три стотине и седамдесет и шест), Депок, Вест Јава, Индоннесиа, 24. септембар 2015, 21:55 ам).

Мина трагедија и три Судбина.

Трагедија догодила поново ходочасника у Саудијској Арабији, Мина, када су ходочасници хтео да баци Јумрох. Ово је друга трагедија у Хаџ сезоне овог месеца, након колапса дизалице (котур / дизалица) у којој је погинуло 107 ходочасника, укључујући и 11 ходочасника из Индонезије.
Сада трагедија Мина је убио 717 људи убијено, 805 људи је повређено, укључујући троје људи из Индонезије, Хамид из Сурабаиа, Батам Саииах порекла и једног човека из Проболингго. Ирански верници убио чак 43 људи, 60 рањено. Остатак земље.
Ако гледамо са стране религије, без обзира на немара људског елемента, катастрофа у Мина, не може избећи судбину која је успостављена од Бога.
Као што знамо, у Кур'ану и Суннету, Алах утврђује три врсте судбине.
Први заједничку судбину коју су банке су поставили Бога у књизи Лаух Махфусх, заједничку судбину Бог је одредио судбину свих створења 50.000 година пре него што је Бог створио небо и земљу, укључујући лишћа падају са грана које су већ наведене у Књизи Аллаха:

"Лавх Махфуз".

Посланик саллаллаху алејхи ве селлем је рекао: "Аллах је поставила сву судбину свих створења од педесет хиљада година пре него што је Бог створио небо и земљу". (Муслиман Нет ХР. 2653.).

"Нико невоља задеси на земљи и (ни) у себе, али је уписан у Књигу (Лавх Махфуз) пре него што смо га донети. Заиста је лако за Аллаха ". (. КС Ал-Хадид: 22).
Друга судбина је одређена када се дух се убацује у стомак мајке која је била трудна када трудноћа четири месеца и десет дана, овај пут за живота људске судбине утврђена.
Трећи Судбина, судбина доношење ноћи Лаилат Ал Кадр, који према Кур'ана и Суннета сет Богу сваке ноћи на 10 последњи дан месеца Рамазана (пост месец).
Лаилат Ал Кадр ноћ је веома посебан, јер када слуга Божији обожавања ове ноћи могу наградити (награда) еквивалент смо обожавали за 83 година.
Ово је судбина право преогатиф Богу, само Бог који може да промени, зато је Бог заповедио човека да много молитве и сећања, јер је један од предности молитве је да може да одбије појачања (бисмо могли на вољи Божијој може бити поштеђен од катастрофе).(ББЦ) - Број погинулих у Мина више од 717 људи, рањено 805 људи.
Повређени су одведени у оближњу болницу.
Најмање 700 ходочасника умрла док је покушавао да баци јумрох збијени Мина, док 800 више повређено је у четвртак (09/24).
Саудијске власти, рекао је 4.000 полицајаца су били распоређени на сцени заједно са 200 запослених у хитну помоћ.
Повређени примио директну помоћ на лицу места и одведени у оближњу болницу у.
Око два милиона муслимана обавља хаџ у Саудијској Арабији, која је ове године обележила је и колапса крана у инциденту који је изазвао Мецца више од 100 ходочасника је погинуло, укључујући и 11 ходочасника из Индонезије.
Дописник ББЦ је известио да многи ходочасници умро порекло Нигер.
У инциденту у Мина, који се догодио на празник Курбан-бајрам, а да не помињемо домовини жртава пао.
Али хауса део ББЦ-ја, Тцхима Илла Иссоуфоу, који је био на лицу места, рекао је многи ходочасници из Нигер умро.
Представници У међувремену из Индонезије владе у Саудијској Арабији је послао екипу да утврди да ли Индонезије ходочасника који су жртве догађаја у овом Мина.
Дирекција за цивилно одбране Саудијске Арабије је рекао да још није још не знају узрок ове трагедије гужва.
2006, такође је дошло сличне трагедије са погинулих достиже 364 ходочасника.
Власти пружати помоћ ходочасника који су били повређени.
Безбедносни званичници, а преноси саудијске владе ТВ станице, рекао је око 390 вјерника је повријеђено до сада у инциденту у четвртак (09/24).
Догађаји се десио када ходочасници обављају каменовање ђавола, један у низу ходочашћа бацањем каменчић као симбол хапшени ђавола.
Хаџ ове године следи око два милиона ходочасника из целог света.
У 2006. години, унутар тесан такође догодила у Мина са жртвама достигао 346 људи.
Пре догађаја данашњице, ходочашће је такође обојена пад крана који се користи за пројекат ширења Харам.
Царриинг 111 ходочасници умро, укључујући 11 ходочасници Индонезије грађана у случају у Гранд Москуе. Краљ Саудијске Арабије је обећао надокнаду породицама жртава мртвих и рањених.

Жртве кран харам 'може да користи'
Фамили ходочасници који су умрли и трајни инвалидитет као резултат колапса крана на Гранд џамије у петак (11/09) планира да примају надокнаду од краља Саудијске Арабије, Салман бин Абдул Азиз Ал Сауд.
Ходочасници који су умрли, укључујући 11 Индонезије грађана, наводно ће добити надокнаду од 1 милион Рииалс, или око Рп3.8 милијарди. Накнаду у висини су такође известио да треба дати збору трајног инвалидитета.
Али до сада, изјавио је извршни функција Пенсосбуд Генерални конзулат у Џеди Схариф, рекао је за ББЦ Схахаб Рохматин Бонасир Индонезија, Индонезије влада није добила никакву званичну обавијест од владе Саудијске Арабије.

7 Мина највише тужан трагедија у историји хаџа
Мина има дугу историју као сцене трагедије која је убила многе ходочаснике.


Ово није први трагедија догодила у Мина. Стога Мина има дугу историју као трагедију да многи ходочасници убијен у претходним годинама. После трагедије које су убиле многе ходочаснике који су се десили у Мина, Саудијској Арабији.

1. јул 2, 1990
Ово је највише срцепарајуће трагедије које су се догодиле у Мина. У то време, 1,426 ходочасника је погинуло у стампеду у тунелу вхиле Мина.

2. мај 23, 1994
Укупно 270 ходочасника умрла у трагедији у задњем Мина. Трагедија се догодио када ходочасници обављају девил каменовања у поворци Мина

3. 15 април 1997


Укупно 343 ходочасника је погинуло, а 1.500 рањено у шатору пожара ходочаснике у Мина. Учите од ове трагедије, што је сада тврди антиапи шатор ходочаснике.

4. 9 април 1998


Укупно 118 ходочасника је погинуло, а 180 је рањено у трагедији на Јамарат моста када ће бацити јумрох поворку у Мина.

5. март 5, 2001
Укупно 35 ходочасника умрло због тренутне пренасељености наступиће девил каменовања у Мина

6. јануар 12, 2006


Укупно 346 ходочасника је погинуло, а 289 рањено током процесије ђавола каменовањем. Несреће се десило због стотине ходочасника који су дошли да води поворку сударају са другим ходочасника на Јамарат моста. Учење из овог инцидента, влада Саудијске Арабије преко моста Јамарат реконструисан тако да ходочасници не морају да гурати док баца јумрох.

ОДНОС молитву и зикра

По
Доктор Насир бин Абдиррахман Бин Мухаммад ал-Јуда'иИзмеђу њих двоје имају веома блиске односе, који моле Аллаху теала ва субханаху у вези са зикра са њим, он је роб да тражи свога Господа о својим потребама, и временски и у даљем тексту, у виду изражавања околности и речи.

Онда је молитва садржан у једном зикра, па се назива молитву сећања од стране већине људи. Потребно је да се објасни овде, да га је више зикр на Аллах и хвале у молитви, онда је боље и основно, као и више достојан да буде одобрена.

Имам Ибн Кајјим-је рекао, "дисуннахкан (мустехаб) у молитви је молитва да до'аниа почети са похвалом Аллаху субханаху ва теала, онда берсхалават на Посланика саллаллаху алејхи ве селлем у петицији ће бити испоручена, а затим изрази своје жеље, [1] Даље је навео неке од својих аргумената који објашњавају ово.

Зато у-тавассул (одаберите један облик богослужења како би се приближимо-Пент.) Алах субханаху ВА шануху да користи једно име од имена Бог је добар (Ал-Асмаа-ул Хуснаа) или са једним природа Његови атрибути су високе (Асх-Схифаатул 'Улиаа) у молитви је један облик тавассул дозвољено од стране шеријатском праву (код-Алум-сул ал-масируу'). На пример, муслиман каже у својој молитви, "О Аллаху, заиста сам те питати, Ти пун љубави милостив, Махалембут Зналац, дај ми здравље." Или је рекао: "Ја Те молим за Твоју милост који укључује све, богато и опрости грехе. "[2]

Што се тиче аргумента одредио врсте тавассул овако је реч Алах субханаху ва шануху:

ولله الاسماء الحسنى فادعوه بها

"Он припада Богу Асма ул Хусна-онда га бермохонлах позивом Асма ул Хусна-је ..." [Ел-А'рааф: 180]

И међу аргументима и других фондација су Аллах профилисана на Алаихиссаллам молитву краља Соломона у његовим речима:

رب اوزعني ان اشكر نعمتك التي انعمت علي وعلى والدي وان اعمل صالحا ترضاه وادخلني برحمتك في عبادك الصالحين

"... Да мој Господе, подари ми инспирацију да остане захвални за Твоју услугу коју си који даје мени и мом оцу и мајци су двоје људи које треба урадити добре ствари које сте ридхаи, и нахрани ме са рах-мат у класи слугама праведници "[Ан-Намл: 19].

Што се тиче аргумената суннета који су садржани у пепео-Схахиихаин (Сахих Бухари и Муслим) Сахеех, од Ибн Аббаас анхума да је Посланик саллаллаху алејхи ве селлем рекао:

"اللهم اني اعوذ بعزتك, لا اله الا انت, ان تضلني."
"О Аллаху, тражим уточиште код твојој слави, нико нема право да диибадахи, али само ти, што си ме заштитити." [3]

И испричао од 'Абдулах бин Мас'уд ради анху да је Посланик саллаллаху алејхи ве селлем је рекао:

"ما اصاب احدا قط هم ولا حزن فقال: اللهم اني عبدك, وابن عبدك, وابن امتك, ناصيتي بيدك, ماض في حكمك, عدل في قضاوك, اسالك بكل اسم هو لك, سميت به نفسك, او علمته احدا من خلقك, او انزلته في كتابك, او استاثرت به في علم الغيب عندك, ان تجعل القران ربيع قلبي ونور صدري, وجلاء حزني وذهاب همي, الا اذهب الله همه وحزنه, وابدله مكانه فرجا. "

"То није неко преписани анксиозност и туга и онда каже, 'О Аллаху, ја сам твој слуга, син (потомак) свог слуге (Адам), деца (потомство) од робова ваша ћерка (Ева), врх моје главе у Твоја рука, твој одлуке односи на мене, судбина ти за мене је фер, ја Те молим за свако име које припада теби, а ти на једу Селф-Тхи са њим, или имате научити слуга твој бића сте, или идете доле-десно у књизи Твоје, или су вам посвећена себи у невидљиво у себе, да си направи Ал-Кур-ан као уређај срце и светлост моје душе , утеха лараку и исцелитељи тугу. "Затим, Аллах ће бити да елиминише бол и тугу и замените га са лакоћом." [4]

Након што сам описати неке једноставне врсте зикра, онда сада треба да завршим ову расправу објашњавајући облике на-табаррук (очекивати благослов) кроз зикра Аллаха субханаху ва теала (Би дзикриллаах), тако да су процедуре табаррук са зикра Аллаха субханаху СБК све јасно.

[Копира из књиге На Табарук Анваа'уху ва Ахкаамуху, титулу у пракси Индонезије и време је благословена, Аутор Др. Насир бин Абдиррахман Бин Мухамед ал Јуда'и, Реадер Издавачи Ибн Кесир]

No comments:

Post a Comment