!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Friday, September 25, 2015

Mina tragedie și trei Fate.

Plimbare nu a fost finalizat (376)

(Partea 376), Depok, West Java, Indonnesia 24 septembrie, 2015, 21:55 pm).

Mina tragedie și trei Fate.

Tragedia a avut loc din nou în pelerini Mina, Arabia Saudită, când pelerinii vrut să arunce Jumroh. Aceasta este a doua tragedie în sezonul Hajj în această lună, după prăbușirea macaralei (scripete / macara) care a ucis 107 de pelerini, inclusiv 11 pelerini din Indonezia.
Acum, tragedie mina a ucis 717 de persoane ucise, 805 persoane au fost rănite, inclusiv trei persoane din Indonezia, Hamid din Surabaya, origine Batam Saiyah si un barbat din Probolinggo. Închinători iraniene ucis cat mai multe 43 de persoane, 60 de răniți. Restul țărilor.
Dacă privim din partea religiei, indiferent de neglijența elementului uman, dezastrul din Mina, nu poate scăpa de soarta care a fost stabilit de Dumnezeu.
După cum știm, în Coran și Sunnah, Allah stabilește trei tipuri de destin.
Prima destin comun care băncile au stabilit Dumnezeu în cartea Lauh Mahfush, destinul comun Dumnezeu a rânduit destinul tuturor creaturilor 50.000 de ani înaintea lui Dumnezeu a creat cerurile și pământul, inclusiv frunzele cad din ramurile deja specificate în Cartea lui Allah:

"Lawh Mahfuz".

Profetul alaihi wa sallam a spus: "Allah a stabilit toate destinul tuturor creaturilor din cincizeci de mii de ani înaintea lui Dumnezeu a creat cerurile și pământul". (HR. Nr musulman. 2653).

"Nimeni nu calamitate se abate asupra pe pământ și (nici), în voi înșivă, dar este înscris în Cartea (Lawh Mahfuz) înainte de a le aduce. Adevărat este ușor pentru Allah ". (. QS Al-Hadid: 22).
Cea de a doua Destinul este determinată atunci când spiritul este suflat în mama abdomen care era însărcinată când sarcina de patru luni și zece zile, de data aceasta pentru o durată de viață de destin uman a fost determinată.
Cea de a treia soarta, destinul adoptarea de noapte Laylat al Qadr, care, conform Coranului si Sunnah stabilit Dumnezeu în fiecare noapte la 10 în ultima zi a lunii Ramadan (luna post).
Laylat al Qadr de noapte este foarte special, pentru că atunci când slujitorul lui Dumnezeu închinare în această seară poate recompensa (recompensă) echivalent am venerat de 83 de ani.
Acest destin drept preogatif Dumnezeu, numai Dumnezeu care poate schimba, de aceea Dumnezeu a poruncit omului la o mulțime de rugăciune și amintirea, pentru că unul dintre beneficiile de rugăciune este că el poate refuza întăriri (am putea de voința lui Dumnezeu ar putea fi scutit de dezastru).(BBC) - Bilanțul victimelor în Mina mai mult de 717 de persoane, rănite 805 de persoane.
Răniți au fost duși la un spital din apropiere.
Cel puțin 700 de pelerini au murit în timp ce încerca să arunce jumroh înghesuiți în Mina în timp ce 800 de răniți mai mult joi (24/09).
Autoritățile saudite a spus 4.000 de ofițeri au fost desfășurați la locul, împreună cu 200 de personal în ajutor de urgență.
Răniți primit ajutoare directe la fața locului și dus la un spital din apropiere.
Aproximativ două milioane de musulmani efectua Hajj din Arabia Saudită, care în acest an a fost, de asemenea, marcat de prăbușirea unei macarale la incidentul care a cauzat Mecca mai mult de 100 de pelerini au fost uciși, inclusiv 11 de pelerini din Indonezia.
Corespondent BBC a raportat că mulți pelerini au murit origine Niger.
În incidentul din Mina, care a avut loc la sărbătoarea Eid al-Adha, nu mai vorbim de țara de origine a căzut victime.
Dar sectiunea Hausa BBC, Tchima Illa Issoufou, care a fost la fața locului a declarat mulți pelerini din Niger a murit.
Reprezentanți ai Între timp guvernul indonezian din Arabia Saudită a trimis o echipă să verifice dacă pelerini din Indonezia care sunt victime ale evenimentelor din acest Mina.
Direcția de Apărare Civilă al Arabiei Saudite a declarat că a fost încă nu știu încă cauza acestei tragedii aglomerat.
2006, a avut loc, de asemenea, tragedii similare cu decese ajunge 364 de pelerini.
Autoritățile oferă ajutor pentru pelerinii care au fost rănite.
Oficialii de securitate, citat de postul de televiziune Arabia guvern, a declarat aproximativ 390 de credincioși au fost răniți până în prezent în incidentul de joi (24/09).
Evenimentele au avut loc atunci când pelerini efectua lapidare a diavolului, cel al unui pelerinaj serie de aruncat o pietricică ca un simbol de a fi ucis cu pietre diavol.
Hajj acest an, urmată de aproximativ două milioane de pelerini din întreaga lume.
În anul 2006, în interiorul înghesuit, de asemenea, a avut loc în Mina cu victimele ajuns 346 de persoane.
Înainte de evenimentele din ziua de azi, pelerinajul a fost, de asemenea, de culoare căderea macaralei utilizate pentru proiectul de extindere Haram.
Care transportă 111 de pelerini au murit, inclusiv cetățenii 11 pelerini indoneziene în cazul de la Marea Moschee. Regele Arabiei Saudite a promis despăgubiri pentru familiile victimelor morți și răniți.

Victimele macara Haram "poate beneficia"
Pelerini de familie care au murit și invaliditate permanentă, ca urmare a prăbușirii unei macarale la Marea Moschee vineri (11/09) planificate pentru a primi despăgubiri din partea regelui Arabiei Saudite, Salman bin Abdul Aziz Al Saud.
Pelerinii care au murit, inclusiv 11 cetățeni indoneziene, relatărilor vor primi despăgubiri de 1 milion de riyals, sau aproximativ Rp3.8 miliarde de euro. O despăgubire în valoare au fost raportate să se acorde handicap permanent congregației.
Dar până în prezent, a declarat functiei executive Pensosbud Consulatul General în Jeddah Sharif a declarat pentru BBC Shahab Rohmatin Bonasir Indonezia, guvernul indonezian nu a primit nici o notificare oficială din partea guvernului Arabiei Saudite.

7 Mina tragedie mai sfasietoare din istoria Hajj
Mina are o lungă istorie ca scena a tragediei care a ucis mulți pelerini.


Aceasta nu este prima tragedie a avut loc în Mina. Prin urmare, Mina are o istorie lungă ca o tragedie că mulți pelerini ucis în anii anteriori. În urma tragediilor care au ucis mulți pelerini care au avut loc în Mina, Arabia Saudită.

Între 1 iulie și doi, 1990
Acesta este tragedii mai sfâșietoare care au avut loc în Mina. La acea vreme, 1.426 de pelerini au fost uciși într-o busculadă într-un tunel în timp ce Mina.

2. 23-05-1994
Un total de 270 de pelerini au murit în tragedia din nou în Mina. Tragedia a avut loc atunci când pelerinii efectua diavol lapidare în Mina procesiune

3. 15 aprilie de 1997


Un total de 343 de pelerini au fost uciși și alții 1.500 răniți într-un incendiu pelerini cort din Mina. Învață de la această tragedie, este acum susținut de pelerini cort antiapi.

4. 09 apr 1998


Un total de 118 de pelerini au murit, iar altele 180 au fost rănite în tragedia de la Podul Jamarat atunci când merge să arunce jumroh procesiune în Mina.

5. Martie Aprilie 5, 2001
Un total de 35 de pelerini au murit din cauza crowding curent va efectua lapidare diavol în Mina

6. doisprezece ianuarie 2006


Un total de 346 de pelerini au fost uciși și alții 289 răniți în timpul unei procesiuni de uciderea cu pietre diavolului. Accidente sa întâmplat ca urmare a sute de pelerini care au ajuns să conducă procesiunea se ciocnesc cu alte pelerini la podul Jamarat. Învățarea de la acest incident, guvernul Arabiei Saudite pe podul Jamarat reconstruit, astfel încât pelerinii nu trebuie să se îmbrâncească în timp ce arunca jumroh.

RELAȚIA DINTRE rugăciune și dhikr

De
Dr. Nasir bin 'Abdirrahman bin Muhammad al-Juda'iÎntre cei doi au o relație foarte strânsă, care se roagă la Allah Subhanahu wa Ta'ala, în colaborare cu dhikr lui, el este un sclav de a solicita Domnul său despre nevoile ei, atât temporal și în continuare, sub formă de exprimare circumstanțe și cuvintele.

Apoi rugăciunea conținute în dhikr dată, prin urmare, de asemenea, numit rugăciunea de pomenire de majoritatea oamenilor. Acesta trebuie să fie explicat aici, că mai dhikr lui Allah Cel Atotputernic și să-L laude în rugăciune, atunci este mai bine și primar, precum și demn de a fi acordate.

Imam Ibn al-Qayyim a spus: "disunnahkan (mustahab) în rugăciune este o rugăciune care do'anya începe cu laudă lui Allah Subhanahu wa Ta'ala, apoi bershalawat pe profetul" alaihi wa sallam în petiție vor fi livrate, iar apoi exprimă dorințele sale, [1], în continuare el a menționat unele dintre argumentele lor care explică acest lucru.

Prin urmare, la-tawassul (alegeți o formă de închinare, în scopul de a se apropia-pent.) Allah Subhanahu wa Ta'ala a utiliza un nume de la numele lui Dumnezeu este bună (al-Asmaa-ul Husnaa) sau cu o natura Atributele sale sunt de mare (cenușă-Shifaatul "Ulyaa) în rugăciune este o formă tawassul permis de Shari'a (la-alaun-sul al-masyruu"). De exemplu, un musulman spune în rugăciunea sa, "O, Allah, adevărat Te întreb, tu o iubitoare Milostiv, Mahalembut Cunoscătorul, dă-mi sănătate." Or, a spus el, "te implor, prin harul Tău care include totul, bogat și iartă păcatele mele. "[2]

În ceea ce privește argumentul tawassul fel hirotonit ca acesta este cuvântul lui Allah Subhanahu wa Ta'ala:

ولله الأسماء الحسنى فادعوه بها

"Ea aparține lui Dumnezeu Asma-ul Husna, apoi bermohonlah l prin apel la Asma-ul Husna fost ..." [Al-A'raaf: 180]

Și printre argumentele și alte fundatii sunt Allah profilate pe Alaihissallam rugăciune a regelui Solomon, în cuvintele sale:

رب أوزعني أن أشكر نعمتك التي أنعمت علي وعلى والدي وأن أعمل صالحا ترضاه وأدخلني برحمتك في عبادك الصالحين

"... Da Domnul meu, da-mi inspirația de a rămâne recunoscători pentru favoarea pe care l-ai dat la mine și la tatăl meu și mama sunt doi oameni să facă fapte bune pe care le ridhai, și mă hrănesc cu dvs. rah-mat în clasa robii Tăi drept "[An-Naml: 19].

În ceea ce privește argumentele Sunnah care figurează în cenușă-Shahiihain (Sahih al-Bukhari și Muslim Saheeh), de la Ibn Abbas anhuma că profetul "alaihi wa sallam a spus:

"اللهم إني أعوذ بعزتك, لا إله إلا أنت, أن تضلني."
"O, Allah, caut refugiu cu slava Ta, nimeni nu are dreptul de a diibadahi, dar numai de tine, ca să mă protejeze." [3]

Și relatat de la 'Abdullah bin Mas'ud anhu Radi că profetul "alaihi wa sallam a spus:

"ما أصاب أحدا قط هم ولا حزن فقال: اللهم إني عبدك, وابن عبدك, وابن أمتك, ناصيتي بيدك, ماض في حكمك, عدل في قضاؤك, أسألك بكل اسم هو لك, سميت به نفسك, أو علمته أحدا من خلقك, أو أنزلته في كتابك, أو استأثرت به في علم الغيب عندك, أن تجعل القرآن ربيع قلبي ونور صدري, وجلاء حزني وذهاب همي, إلا أذهب الله همه وحزنه, وأبدله مكانه فرجا. "

"Nu este cineva anxietate suprascris și durerea și apoi zice:" O, Allah, eu sunt robul tău, fiul (descendent) robului Tău (Adam), copii (descendenți) de la slave fiica ta (Eva), partea de sus a capul meu sunt în mână, deciziile tale ta se aplică la mine, Tine destine pentru mine este corect, te implor cu orice nume care aparține la tine, și tu na-mananca auto-ta cu el, sau va trebui să învețe o servitorul tău de ființe tine, sau te duci în jos-dreapta în cartea Ta, sau ești dedicat-vă în nevăzut, în Tine, ca să fac Al-Coranul-o ca condiționare inima si lumina mea a sufletului meu , consolare laraku și vindecători durere. "Apoi, Allah va fi de a elimina durere si tristete și înlocuiți-l cu usurinta." [4]

După ce am descrie unele tipuri simple de dhikr, atunci ar trebui să închidă acum această discuție prin a explica formele de la-tabarruk (se așteaptă binecuvântări) prin dhikr lui Allah Subhanahu wa Ta'ala (dzikrillaah bi), astfel încât procedurile de tabarruk cu dhikr lui Allah Subhanahu SWT în ce mai clar.

[Copiat din cartea La Tabaruk Anwaa'uhu WA Ahkaamuhu, titlul în practicile indoneziene și timpul este binecuvântat, autor dr Nasir bin 'Abdirrahman bin Muhammad al-Juda'i, Reader Publishers Ibn Kathir]

No comments:

Post a Comment