!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Wednesday, September 23, 2015

Ми се избегне укључујући и губитника.

Вожња није завршен (375)

(Део три стотине седамдесет пет), Депок, Вест Јава, Индоннесиа, 21. септембар, 2015, 21:50 ам).

Ми се избегне укључујући и губитника.

Када судњег дана дође, онда реч Божију у свом говору у Курану, да су за живот у свету, између осталог увек чине неред на земљи, похлепни у стицању издржавања увек спали шуму безбрижно, изазивајући уништавање шума, киша дима штетних организама живот, стварају несигурност комшије, покварити се са самоубилачком или дим (дуван), док фетве су издате истраживаче (улема и Мухаммадииах Индонезија Саудијска Арабија) одлучује пушење харам.
Такође самоубиство у облику вертикалних лекова (лекови / хероина и слично), запретио Бог ће покајати ако не одмах бачени у пакао.
Такође морамо да обезбедимо наше комшије осећају безбедно и могу да живе раме уз раме са нама, иако су различитих религија, раса, боја коже, и на другом језику и нацији. Држава.

ИСТИКОМАХ

По
Устадз Устадз Исмаил Ебу муслиманско Ал-АтсариЗаправо фаворизује Аллаха теала својим слугама није ограничен. Међу највећим корист је укусно и исламска вера. Исто тако фаворизује истикомах изнад вере. Ово указује хадису испод:

عن سفيان بن عبد الله الثقفي قال قلت يا رسول الله قل لي في الاسلام قولا لا اسال عنه احدا بعدك قال قل امنت بالله فاستقم

Од Суфјан бин Абдуллах АТС-Тсакафи, рекао је: Рекао сам: "О Аллахов Посланиче, реци ми у исламу једну реч да нећу питати било кога на тебе!" Он је одговорио: "Реци:" Ја сам верник ", а затим истикомахлах". [Пријављено од стране Муслимана, бр. 38; Ахмед 3/413; Тирмизи, бр. 2410; Ибн Мајах, бр. 3972].

МЕАНИНГ ИСТИКОМАХ
Имам Ибн Реџеб ел-Ханбали рахимахуллах (умро 795 Х) је рекао, објашњавајући значење сталности и положај овог хадиса је рекао: "Истикомах спроводи на прави пут, то је права религија, без скретања у десно или лево. И истикомах укључује радио све послушност родио и унутрашњи и оставите све ствари које су забрањене. То ће онда обухватити све религије ". [1]

Из наведеног је познато да је величина истикомах ово је права религија. Послушност је да уради како командовао без доношења границу, без поштовања жеље-жеље, иако људи мисле о томе као претеривања или смањити. Аллах каже:

فاستقم كما امرت ومن تاب معك ولا تطغوا انه بما تعملون بصير

Затим истикомахлах (држи вас на правом путу), као заповедио, и (и) они који су били са вама покају и не прекрши границе. Заиста, Он је свјетлост види све што чините. [Худ / 11: 112].

Аллах такође каже:

فلذلك فادع واستقم كما امرت ولا تتبع اهواءهم وقل امنت بما انزل الله من كتاب وامرت لاعدل بينكم الله ربنا وربكم لنا اعمالنا ولكم اعمالكم لا حجة بيننا وبينكم الله يجمع بيننا واليه المصير

Дакле позвати (њихова религија), и истикомахлах (још увек у религији предстоји и проповедати), као командовао и не прате своје пожуде. И кажу:.. "Верујем у свим књигама открила Аллаха и ја заповедио да правду међу вама Аллах је наш Господ и Бог ти за нас и за вас дела своје поступке, нема свађа између нас а ви, Аллах ће нас и да му се окупљају место назад (нас) ". [Схура / 42: 15].

ИСТИКОМАХ срце и чланова Управног одбора
Имам Ибн Реџеб ел-Ханбали рекао је главни истикомах је истикомах срце на врху монотеизма, као што је описано Ебу Бекра и други против реч Аллаха:

ان الذين قالوا ربنا الله ثم استقاموا

Заиста, они који кажу: "Господару наш је Аллах", а онда су истикомах (потврђујући њихово оснивање "[Ал Ахкаф / 46: 13]..

(Ле) да се не окрећу осим Њега.

Када је јетра има истикомах изнад ма'рифах (знања) против Аллаха, кхасиах (страх) на Алах, Алах узвиси, част Га, Га, да га, поверење у Њега, молите Њему, веруј кепада- Он, и окренути се од њега, осим; онда све гране и истикомах изнад послушности према Њему. Будући да је јетра мерупака краљ свих удова, а сви чланови тела је војска јетре. Дакле, ако краљ истикомах, војска и народ и истикомах.

Исто тако, реч Аллаха:

فاقم وجهك للدين حنيفا

Хадапканлах онда са озбиљним лицем према религији Аллаха -Рум / 30 став 30 да се тумачити пречишћавање намеру и вољу да Аллаху, не партнер за њега.

Након срца, онда је највећи случај да се чува иситкомахниа се говори, јер је то срце преводилац и Вхистлебловер (садржај) јетре. Дакле, након што је Посланик саллаллаху алејхи ве селлем је наредио истикомах, он је остављам за одржавање оралне.

У Муснад Имам Ахмед од Енес бин Малик, пророка саллаллаху алејхи ве селлем, рекао:

لا يستقيم ايمان عبد حتى يستقيم قلبه ولا يستقيم قلبه حتى يستقيم لسانه ولا يدخل رجل الجنة لا يامن جاره بوايقه

Вера слуге неће истикомах, тако да је његово срце истикомах. И срце слуге неће бити истикомах, тако да његов вербалног истикомах. А лице чији комшија није сигуран од његових злочина, неће ићи у рај. [Пријављено Ахмед, бр. 12636, дихасанкан од шејха Салим Ал-Хилали у Бахјатун-Назхирин, 3/13].

Поменути у Тирмизи (бр 2407.) Из Абу ал-Са'еед Кхудри у марфуу 'и маукуф:

اذا اصبح ابن ادم فان الاعضاء كلها تكفر اللسان فتقول اتق الله فينا فانما نحن بك فان استقمت استقمنا وان اعوججت اعوججنا

Ако Адамов син ушао у јутра практично све своје удове, рекао је скромно на усмени: "Таквалах Аллаху у одржавању наша права, заиста, ми зависимо да вас Ако сте истикомах, онда смо и истикомах, ако одступају (од стране корисника). Такође разилазе [Тирмизи, бр 2407;.. дихасанкан од шејха Салим Ал-Хилали у Бахјатун-Назхирин 3/17, нема 1521].. [2]

ВИРТУЕ ИСТИКОМАХ
Истикомах није лако. Међутим, један би добили духа у истикомах знајући примат. Аллах каже прокламују примат од којих ће се постићи људи који истикомах:

ان الذين قالوا ربنا الله ثم استقاموا تتنزل عليهم الملايكة الا تخافوا ولا تحزنوا وابشروا بالجنة التي كنتم توعدون

Заиста, они који кажу: "Господару наш је Аллах", а онда су истикомах (потврђујући своју позицију), затим анђели ће се спустити на њих, говорећи: "Не бојте се и не осећају тужно, и радујте се са Јаннах је обећао Аллаха теби" , [Фусх-схилат / 41: 30].

У другом ајету Аллах каже:

ان الذين قالوا ربنا الله ثم استقاموا فلا خوف عليهم ولا هم يحزنون) 13 (اوليك اصحاب الجنة خالدين فيها جزاء بما كانوا يعملون

Заиста, они који кажу: "Господару наш је Аллах", онда они остају истикомах (фирма фиксна јединица у монотеизам и праведних дела) онда нема брига за њих, а они нису (и) тугују. Они су становници раја, они ће у њему поштовати; као награду за оно што су урадили. [Ал-Ахкаф / 46: 13-14].

КОМПЛЕТАН истигхфар ИСТИКОМАХ
Људи свакако има своје недостатке. Људи неће моћи да спроведе ову религију као целина савршено. Стога је Аллах теала је наредио истигхфар након наручивања истикомах. Алах субханаху ВА шануху каже:

قل انما انا بشر مثلكم يوحى الي انما الهكم اله واحد فاستقيموا اليه واستغفروه وويل للمشركين

Реци: "Ево, ја сам само човек као ви, открио ми је да ти је Господ Бог Свемогући, а затим истикомахлах (држати на прави пут) према Њему и замолите његов опроштај, и тешко онима који Његов сарадник [Фусх-схилат / 41: 6]..

Иман ибн Реџеб је рекао: "У ријечи Аллаха 'онда остати на правом путу који води ка Њему и замолите његов опроштај", знак да је неизбежно мана у (трчање) истикомах наредио, а затим поправити истигхфар који захтијева покајање и Рују 'према сталности ". [3]

УЗРОЦИ ИСТИКОМАХ
Заиста изазива истикомах много. Међу најважнијим разлозима који чине неко константност на путу Аллаха теала је следећи:
1. Посматрамм Кур'ан.
2. практикују религију Аллаха.
3. Молитва.
4. Дхикр.
5. Развој вере.
6. Имитате Салафусх-Салих и научници истикомах.
7. Ловинг Аллаха и Његовог Посланика више од других.
8. Љубав и мржња нешто због Аллаха.
9. Међусобна тестамента од ал-Хак, стрпљења и саосећања.
10. Уверени будућност ислама.

Ево мало објашњење о истикомах, може бити од користи.

Аллах најбоље зна.

[Копира из магазина издању Као-Сунном 06 / год КСВИИ / 1435Х / 2014М. Издавачи Фондација Стални комитет Истикомах Суракарта, ЈЛ. Соло-Пурводади Км.8 Селокатон Гондангрејо Само 57 183 тел. 0271-858197 Факс 0271-858196]

ГУБИЦИ битне

По
Шејх Абдул Бари АСТ-ТсубаитиСвако ће желети да увек буде срећна и нисам желео беду ни за тренутак. Свако жели да увек буде срећна и максималан напор да се избегне губитке, али шта да каже, чињенице говоре другачије. Нису сви људи у свету који жели да материјализује, понекад оно управо да би избегли постане чињеница која се мора прихватити, чак и огорчени. Губици и даље муче. Ова горка реалност обратио са различитим ставовима, од екстремног става до осредњи. Понекад је управо став патње повреда или нова, као што су самоубиства - на'удзу биллах-, оштећења имовине, повређено себе или повреди друго лице. Али ту је и обраћање са опуштеном, миран и стрпљења. Он схвата да су губици претрпела на овом свету није крајњи губитак, а не губитак који ће донети вечни патњу; Он није мана помиње Аллах у Својој речи:

قل ان الخاسرين الذين خسروا انفسهم واهليهم يوم القيامة الا ذلك هو الخسران المبين

Реци, "Заиста, они који губе они који себе и своје породице штети на Судњем Дану". запамтите тако да је прави губитак. [АЗ-Зумар / 39: 15]

Губици наведени у ставу да је губитак суштину, што ће довести до вечног кајања. Губици по основу Судњег дана; губитак људског доброте и када Лоше мери у ваги најлепша садржи Нема варања на све. Нека нас све Аллах спасити од таквих губитака.

Губици на Судњем дану је резултат наших акција у току живота у свету. Ако шансе за опстанак може бити коришћен од стране и као бизнисмен, а највише капитал користи веома ограничен покушај да профитирају колико је то могуће, онда Аллаховом вољом, ми ћемо бити спасени од таквих губитака.

Најгори губици који задесити човека је губитак који мучи своју вјеру, јер ће ови губици довести до вечне патње у загробни живот. Губитак утицаја вере је најгора катастрофа за некога. Због тога, између молитви Посланика саллаллаху алејхи ве селлем је:

... ولا تجعل مصيبتنا في ديننا

До Иоу катастрофе на наше религије

Штавише, ако је катастрофа на овој религији да га увукао у долини отпадништва - на'удзу БИЛЛАХ.

Међу карактеристикама људима који су претрпели губитке са крајњим губитак је побожна дело она недостаје шансу у животу. Пустио је прилика искористио од, тако да када смрт конацно стигне, милосрђе кабаикан је урадио је мало, а ружноћа монтажу. Ако је тако, то би пораз ружно ваге доброту. Људи попут ове, укључујући и губитника, као реч Аллах Свемогући:

والوزن يوميذ الحق فمن ثقلت موازينه فاوليك هم المفلحون) 8 (ومن خفت موازينه فاوليك الذين خسروا انفسهم بما كانوا باياتنا يظلمون

Ваге на дан је истина (правда), а затим ко ваге доброту, они су срећници. И ко вага љубазност светло, тако да људи који су се оштете. [Ал-А'раф / 7: 8-9]

Знаци оне друге губитника често одступио је од обећања, што неред на Земљи ширећи сумњиво и изазвати пожуду. Аллах каже:

الذين ينقضون عهد الله من بعد ميثاقه ويقطعون ما امر الله به ان يوصل ويفسدون في الارض اوليك هم الخاسرون

(Наиме) оних који крше завјет Аллахов након споразума је чврста, и одлучити шта је Аллах наредио (да) се придружио, и да неред у земљи. Они су ти који губе. [Ел-Бекаре / 2: 27]

Људи покорни и послушни онима који не вјерују и да лојалност њима и међу карактеристикама губитника. Кур'ан је снажно упозорио против акције које су довеле до овог лошег резултата. Због невернике да ће покушати да нас учини попут њих. Аллах каже:

يا ايها الذين امنوا ان تطيعوا الذين كفروا يردوكم على اعقابكم فتنقلبوا خاسرين

О ви који верујете, ако поштујеш оне који не вјерују, они доносе вам бацк то бацк (у неверици), и будите људи који губе. [Али Имран / 3: 149]

Укључујући и оне губитницима на дан пресуде су они који обожавају само Аллах када је добио благодат доброте, када је њен живот удобан, комфоран и просперитетна или њен обожавање Аллах кад оно врши може бити профитабилна или свјетски доброта. Свемогући Аллах каже:

ومن الناس من يعبد الله على حرف فان اصابه خير اطمان به وان اصابته فتنة انقلب على وجهه خسر الدنيا والاخرة ذلك هو الخسران المبين

"И човечанства постоје они који обожавају Аллаха тако што на ивици (не са уверењем); Дакле, ако је стекао врлине, он остаје у тој држави, а ако је погођен катастрофом, окрените наопако га. Она се несретни у свету и у свијету. Такав је прави губитак. [Ел-Хаџ / 22: 11]

Укључујући губитке и оних који занемарују породице богатства па не могу да обожава Аллах. Аллах каже:

يا ايها الذين امنوا لا تلهكم اموالكم ولا اولادكم عن ذكر الله ومن يفعل ذلك فاوليك هم الخاسرون

О ви који вјерујете! Не дозволи да своје богатство и ваша деца вас скрене од спомен Аллаха. Дакле, ко год то био, тако да да су људи губитници. [Ал Мунафикун / 63: 9]

И још много стихова у Кур'ану који спомиње рец губитнике и ствари које узрокују губитке. То је све у циљу да подсетим људе да не буду погођени губитке услед неописиво трпи последице на живот свијету.

На крају, ми се молимо да Аллах у циљу заштите и спаси нас од таквих губитака.

Како можемо избјећи такве губитке? Када посао који може бити профитабилна?

Одговор је описан у Кур'ану са јасним објашњењем Кур'ана, сури ал-'Асхр.

У другом стиху описао знаке профитабилно пословање и не гарантује да се дотакну губитком. Аллах каже:

يا ايها الذين امنوا هل ادلكم على تجارة تنجيكم من عذاب اليم) 10 (تومنون بالله ورسوله وتجاهدون في سبيل الله باموالكم وانفسكم ذلكم خير لكم ان كنتم تعلمون

О ви који верујете, сукаках вам покажем трговину која вас може спасити од болног мука? (Ле) верујте у Аллаха и Његовог Посланика и трудимо на путу Аллаховом са свог богатства и душе. То је боље за вас, ако ви само знали. [Јасен-Схафф / 61: 10-11]

Аллах такође каже:

ان الذين يتلون كتاب الله واقاموا الصلاة وانفقوا مما رزقناهم سرا وعلانية يرجون تجارة لن تبور

Заиста они који увек читати књигу Аллаха и успостављају молитву и проводе ван странку издржавање које ми је додељена њих тајно и јавно, они су очекивали трговину да немају шта да изгубе. [Фатир / 35: 29]

То је одговор. То је пут и кораци који се могу предузети да би се избегли губици и направи профит. Ко занемаривање и игнорисати пут који је дао Аллаха Свемогућег, губитак сигурно неће неизбежно, и он ће се осећати грижу савести без премца. Он ће зажалити своје понашање које је катастрофална погрешка милостињу да никада неће доћи поново. Он ће га жалим, јер Аллах каже о њима је:

حتى اذا جاءتهم الساعة بغتة قالوا يا حسرتنا على ما فرطنا فيها وهم يحملون اوزارهم على ظهورهم الا ساء ما يزرون

Тако да, када дође пресуда на њих изненада, рекли су: "Шта нам је жао величину, против нашег немара о крају свега!", Док су понесе грехе на леђима. Запамтите, зло је оно што издржати. [Ал-Ан'ам / 6: 31]

Можемо сви и даље бити у вођством Аллах и увек Тауфик од Аллах да чини добро, у складу са правилима Аллах.

(Преузето из проповеди Шеик Абдул Бари АСТ-Тсубаити у џамију Ан-Набави, 30. Јумада краја 1434 Х са титулом ал-Кхасатул Хакикииату)

[Копира из магазина издању Као-Сунном 06 / год КСВИИ / 1435Х / 2014М. Издавачи Фондација Стални комитет Истикомах Суракарта, ЈЛ. Соло-Пурводади Км.8 Селокатон Гондангрејо Само 57 183 тел. 0271-858197 Факс 0271-858196]

No comments:

Post a Comment