!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Friday, September 25, 2015

Tragjedi mina dhe tre Fate.

Udhëtim nuk u përfundua (376)

(Pjesa 376), Depok, West Java, Indonnesia, shtator 24, 2015, 21:55 pm).

Tragjedi mina dhe tre Fate.

Tragjedia ndodhi përsëri Pelegrinët në Mina, Arabinë Saudite, kur pelegrinët kërkuar për të hedhur Jumroh. Kjo është tragjedia e dytë në sezonin e Haxhit këtë muaj, pas rënies së vinç (makara / Crane) që vrau 107 pelegrinë, duke përfshirë 11 pelegrinë nga Indonezia.
Tani tragjedi mina ka vrarë 717 njerëz të vrarë, 805 vetë u plagosën, duke përfshirë edhe tre njerëz nga Indonezia, Hamid nga Surabaya, me origjinë Batam Saiyah dhe një njeri nga Probolinggo. Adhuruesit iranianë të vrarë sa më shumë si 43 persona, 60 të plagosur. Pjesa tjetër e vendeve.
Nëse shikojmë nga ana e fesë, pavarësisht neglizhencës së elementit njerëzor, katastrofa në Mina, nuk mund t'i shpëtojë fatin që është themeluar nga Perëndia.
Siç e dimë në Kur'an dhe Sunet, Allahu përcakton tri lloje të fatit.
Fati i parë i përbashkët që bankat kanë Perëndinë në librin Leuh Mahfush, fati i përbashkët Perëndia ka caktuar fati i të gjitha krijesave 50.000 vjet më parë Perëndia krijoi qiejt dhe tokën, duke përfshirë gjethet bien nga degët tashmë të përcaktuara në Librin e Allahut:

"Leuhi Mahfudh".

Profeti salallahu alejhi ue selem ka thënë: "Allahu i ka vendosur të gjithë fatin e të gjitha krijesat nga pesëdhjetë mijë vjet para se të Perëndia krijoi qiejt dhe tokën". (HR. Asnjë musliman. 2653).

"Askush nuk fatkeqësi e godet në tokë dhe (as) në veten tuaj, por ajo është e shënuar në Libër (Leuhi Mahfudh) para se të ngjajë ajo. Me të vërtetë ajo është e lehtë për All-llahun ". (. QS El-Hadid: 22).
Fati i dytë përcaktohet kur shpirti është në lulëzim në të nënës bark që ishte shtatzënë, kur shtatzënia katër muaj e dhjetë ditë, këtë herë për një jetë të fatit njerëzor është përcaktuar.
Fati i tretë, fati miratimi i natës Nata e el Kadrit, e cila sipas Kuranit dhe Sunetit Perëndinë çdo natë në 10 ditën e fundit të muajit të Ramazanit (agjërimit muaj).
Natë Nata e el Kadr është shumë e veçantë, sepse kur Shërbëtori i shërbeni Perëndisë mbi këtë natë mund të shpërblejë (shpërblim) ekuivalent ne adhuronin për 83 vjet.
Ky fati e drejtë preogatif Perëndisë, vetëm Perëndia që mund të ndryshojë, prandaj Perëndia e urdhëroi njeriun në një shumë të lutjes dhe përkujtimit, sepse një nga të mirat e lutjes është se ai mund të refuzojë përforcime (ne mund të në vullnetin e Perëndisë mund të kursehen nga fatkeqësia).(BBC) - Numri i të vdekurve në Mina më shumë se 717 persona, të plagosur 805 persona.
Të plagosurit janë dërguar në një spital aty pranë.
Të paktën 700 pelegrinë vdiqën duke u përpjekur për të hedhur mbushur jumroh në Mina, ndërsa 800 të tjerë u plagosën të enjten (24/09).
Autoritetet saudite tha se 4,000 oficerë u vendosën në vendin e ngjarjes së bashku me 200 personelit në ndihmë emergjente.
I plagosuri ka marrë ndihmë direkte në vendin e ngjarjes dhe u dërguan në një spital aty pranë.
Rreth dy milionë myslimanë kryejnë haxhin në Arabinë Saudite, e cila këtë vit u shënua edhe nga shembja e një vinçi në Mekë incidentit i cili shkaktoi më shumë se 100 pelegrinë u vranë, duke përfshirë edhe 11 pelegrinë nga Indonezia.
Korrespondenti i BBC raportoi se shumë pelegrinë vdiqën origjinës Niger.
Në incidentit në Mina, i cili ka ndodhur në festën e Kurban Bajramit, të mos përmendim atdheun e viktimave ra.
Por Seksioni Shqip i BBC-së, Tchima Illa Issoufou, i cili ishte në vendin e ngjarjes ka thënë shumë pelegrinë nga Niger vdiq.
Përfaqësues ndërkohë të qeverisë indoneziane në Arabinë Saudite ka dërguar një ekip për të verifikuar nëse pelegrinëve indonezisht të cilët janë viktima të ngjarjeve në këtë Mina.
Drejtoria e Mbrojtjes Civile së Arabisë Saudite tha se ishte ende ende nuk e dinë shkakun e kësaj tragjedie të mbushur me njerëz.
2006 gjithashtu ndodhur tragjedi të ngjashme me viktima arritur 364 pelegrinë.
Autoritetet japin ndihmë për pelegrinët që u plagosën.
Zyrtarë të sigurisë, siç citohet nga stacioni televiziv të qeverisë saudite, tha rreth 390 adhurues janë lënduar deri më tani në këtë incident të enjten (24/09).
Ngjarjet ndodhën kur pelegrinët kryejnë gurëzimin e djallit, një nga një seri pelegrinazhi duke hedhur një guralec si një simbol i u vranë me gurë djallin.
Haxhi këtë vit i ndjekur nga rreth dy milionë pelegrinë nga e gjithë bota.
Në vitin 2006, brenda imët edhe ndodhi në Mina me viktimat arriti në 346 persona.
Para ngjarjeve të sotme, pelegrinazhi ishte ngjyrë edhe rënien e vinç që përdoret për projektin e zgjerimit Haram.
Kryerja 111 pelegrinë vdiqën, duke përfshirë edhe qytetarët e 11 pelegrinë indonezisht në rast në Xhaminë e Madhe. Mbreti i Arabisë Saudite ka premtuar kompensim për familjet e viktimave vdekur dhe të plagosur.

Viktimave vinç Haram 'mund të përfitojnë'
Pelegrinët e familjes që vdiq dhe paaftësi të përhershme, si pasojë e rënies së një vinçi në Xhaminë e Madhe të premten (11/09) planifikuar për të marrë kompensim nga Mbreti i Arabisë Saudite, Selman bin Abdul Aziz Al Saud.
Pelegrinët që kanë vdekur, duke përfshirë 11 qytetarë indonezisht, thuhet se do të marrin kompensim prej 1 milion Riyals, ose rreth Rp3.8 miliardë. Në shumën Kompensimi janë raportuar gjithashtu që t'i jepet aftësisë së kufizuar asamblesë përhershme.
Por deri më tani, tha Funksioni ekzekutiv Pensosbud Konsullata e Përgjithshme në Jeddah Sharif tha Shahab Rohmatin Bonasir Indonezia i BBC-së, qeveria indoneziane nuk ka marrë asnjë njoftim zyrtar nga qeveria e Arabisë Saudite.

7 Mina tragjedi më copëton zemrën në historinë e Haxhit
Mina ka një histori të gjatë si skenën e tragjedisë që vrau shumë pelegrinë.


Kjo nuk është tragjedia e parë ka ndodhur në Mina. Prandaj, Mina ka një histori të gjatë si një tragjedi që shumë pelegrinë të vrarë në vitet e mëparshme. Pas tragjedi që vranë shumë pelegrinë që kanë ndodhur në Mina, Arabinë Saudite.

1. 2 korrik 1990
Kjo është tragjeditë më të dhimbshme që kanë ndodhur në Mina. Në atë kohë, 1,426 pelegrinët u vranë në një ikje në rrëmujë në një tunel ndërsa Mina.

2. 23 Maj 1994
Një total prej 270 pelegrinë vdiqën në tragjedinë e pasme në Mina. Tragjedia ndodhi kur pelegrinët kryejnë djalli gurë në Mina procesion

3. 15 prill 1997


Një total prej 343 pelegrinë u vranë dhe 1500 të tjerë u plagosën në një pelegrinët zjarri tendë në Mina. Mëso nga kjo tragjedi, ajo tani është pretenduar pelegrinë antiapi tendë.

4. 9 prill, 1998


Një total prej 118 pelegrinëve vdekur dhe 180 të tjerë u plagosën në tragjedinë në Urën Jamarat kur do të hedhin jumroh procesion në Mina.

5. 5 mars 2001
Një total prej 35 pelegrinëve vdiq për shkak të grumbullim të tanishëm do të kryejnë gurë djalli në Mina

6. 12 janar 2006


Një total prej 346 pelegrinë u vranë dhe 289 të tjerë u plagosën gjatë një procesion e gurë djallit. Aksidentet ndodhi për shkak të qindra pelegrinëve të cilët kishin ardhur për të kryer procesion bien ndesh me pelegrinë të tjerë në urë Jamarat. Mësoni nga kjo ngjarje, qeveria e Arabisë Saudite mbi urën e Jamarat rindërtuar në mënyrë që pelegrinët nuk duhet të godit ndërsa hedhur jumroh.

RAPORTI MIDIS lutjes dhe dhikrit

Nga
Dr. Nasir bin 'bin Muhamed el Abdirrahman-Juda'iNë mes të dy kanë një marrëdhënie shumë të ngushtë, që luten Allahut subhanehu ue në lidhje me dhikrit ndaj Tij, ai është një rob për të kërkuar Zotin e tij në lidhje me nevojat e saj, qoftë tokësore ashtu edhe në të ardhmen, në formën e shprehjes rrethanat dhe fjalët.

Atëherë lutja përfshira në dhikrit një herë, prandaj quhet edhe lutjen e kujtimit nga shumica e njerëzve. Ajo duhet të shpjegohet ketu, se më shumë dhikri i Allahut të Plotfuqishëm dhe lavdërojnë Atë në lutje, atëherë është më mirë dhe primare, si dhe më i denjë të dhënë.

Imam Ibn el-Kajjim ka thënë: "disunnahkan (mustehab) në namaz është një lutje që do'anya fillojë me lavdërimin e Allahut subhanehu ve, atëherë bershalawat mbi lem selam e sallallahu alejhi selam në peticionin do të dorëzohen, dhe pastaj të shprehin dëshirat e tij, [1] më tej ai përmendi disa nga argumentet e tyre që shpjegojnë këtë.

Prandaj në-Teuesulit (zgjidhni një formë e adhurimit në mënyrë që të merrni më të ngushtë-i mbyllur.) Allahu xhele shanuhu për të përdorur një emër nga emrat e Perëndisë është e mirë (el-Asmaa-ul Husnaa), ose me një natyra e Atributeve të Tij janë të larta (Esh-Shifaatul 'Ulyaa) në namaz është një formë Teuesulit lejohet nga Sheriatit (at-shap-sul al-masyruu'). Për shembull, një mysliman them në lutjen e tij: "O Allah, me të vërtetë unë kërkoj Ty, Ti i mëshirshëm, Mahalembut dijshmi, më jep shëndet të dashur." Ose ai tha: "Unë lutem me anë të hirit Tënd që përfshin çdo gjë, luks dhe fal mëkatet e mia. "[2]

Sa për argumentin e Teuesulit caktuar lloj si kjo është fjala e Allahut subhanehu ue:

ولله الأسماء الحسنى فادعوه بها

"I përket Perëndisë Asma-ul Husna, atëherë bermohonlah atë duke telefonuar Asma-ul Husna ishte ..." [el-A'raf: 180]

Dhe në mesin e argumenteve dhe fondacione të tjera janë si Allahu profilizuar në Alaihissallam lutjen e mbretit Salomon, në fjalët e tij:

رب أوزعني أن أشكر نعمتك التي أنعمت علي وعلى والدي وأن أعمل صالحا ترضاه وأدخلني برحمتك في عبادك الصالحين

"... Po Zoti im, më dhuro mua frymëzim të mbetet mirënjohës për të mirën tënde që ma ke dhënë mua dhe të atit tim dhe të nënës janë dy njerëz për të bërë vepra të mira që ju ridhai, dhe ushqeni mua me Rah-rrogoz tuaj në klasë shërbëtorët e tu të drejtët "[An-Naml: 19].

Sa për argumentet e Sunetit si të përfshira në esh-Shahiihain (Sahih el-Buhari dhe Sahih Muslimi), nga Ibn Abas anhu se Pejgamberi sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem ka thënë:

"اللهم إني أعوذ بعزتك, لا إله إلا أنت, أن تضلني."
"O Allah, kërkoj strehim me lavdinë tënde, askush nuk ka të drejtë të diibadahi por vetëm ty, që ti mbrojë mua." [3]

Dhe transmetuar nga 'Abdullah bin Mesudi radi anhu se e-lAllahu alejhi alejhi ve sel-lem ka thënë:

"ما أصاب أحدا قط هم ولا حزن فقال: اللهم إني عبدك, وابن عبدك, وابن أمتك, ناصيتي بيدك, ماض في حكمك, عدل في قضاؤك, أسألك بكل اسم هو لك, سميت به نفسك, أو علمته أحدا من خلقك, أو أنزلته في كتابك, أو استأثرت به في علم الغيب عندك, أن تجعل القرآن ربيع قلبي ونور صدري, وجلاء حزني وذهاب همي, إلا أذهب الله همه وحزنه, وأبدله مكانه فرجا. "

"Kjo nuk është dikush ankth overwritten dhe pikëllimin dhe pastaj thotë:" O Allah, unë jam shërbëtori yt, bir (pasardhës) e shërbëtorit tënd (Adami), fëmijë (pasardhës) nga skllav bijën tënde (Eva), maja e kokës sime janë në dore, vendimet e tua yt vlen për mua, fatet Ty për mua është i drejtë, unë të lutem Ty me çdo emër që i përket ty dhe ti na-ngrënie Vetë-tënde me të, ose ju keni për të mësuar një yt shërbëtor i qenieve ju, ose ju shkoni poshtë-drejtë në librin Tënd, ose janë të përkushtuar për veten në të fshehtën vetveten, që ti bëjë el-Qur-an si ajër zemrën time dhe dritën e shpirtit tim , i ngushëllimit laraku dhe shëruesve dhimbjen. "Atëherë, All-llahu do të jetë për të eliminuar dhimbjen dhe pikëllimin dhe ta zëvendësojë atë me lehtësi." [4]

Pasi kam përshkruar disa lloje të thjeshta të dhikrit, atëherë unë tani duhet të mbyllë këtë diskutim duke shpjeguar format e në-teberruk (presin bekime) përmes dhikrit të Allahut subhanehu ue (dzikrillaah bi) në mënyrë që procedurat teberruk me dhikrit të Allahut subhanehu xh.sh. gjithnjë e më i qartë.

[Kopjuar nga libri Në Tabaruk Anwaa'uhu wa Ahkaamuhu, Titulli në Praktikat indonezisht dhe koha është e bekuar, Autor Dr. Nasir bin 'bin Muhamed el Abdirrahman-Juda'i, Reader Botuesit Ibn Kethiri]

No comments:

Post a Comment