!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Wednesday, September 23, 2015

Kerüljük beleértve a vesztesek.

Az út nem volt kész (375)

(Part 375), Depok, Nyugat-Jáva, Indonnesia, szeptember 21, 2015, 21:50 pm).

Kerüljük beleértve a vesztesek.

Amikor világvége jön, akkor az Isten szava az ő szava a Koránban, hogy azok számára él a világon, többek között mindig rosszalkodik a földön, mohó szerezniük táplálékot mindig ég az erdő hanyagul, ami az erdők pusztítása, az eső a füst káros szervezetek az élet, hozzon létre bizonytalanság szomszédok, kényeztesse magát egy öngyilkos, vagy füst (dohány), míg fatwas adtak ki a tudósok (Ulama és Muhammadiyah Indonézia Szaúd-Arábia) dönt a dohányzás haraam.
Szintén az öngyilkosság formájában függőleges gyógyszerek (/ heroin és hasonlók), azzal fenyegetőzött, Isten bűnbánatot, ha nem azonnal dobták a pokol.
Biztosítanunk kell továbbá a szomszédok érzik biztonságban élhet egymás mellett velünk, annak ellenére, hogy a különböző vallások, faj, bőrszín, és egy másik nyelv és nemzet. Államban.

ISTIQOMAH

Által
Ustadz Ustadz Isma'il Abu muzulmán al-AtsariIgazából kegyeit Allah Ta'ala az Ő szolgáinak nincs korlátozva. Az egyik legnagyobb szívességet finom és az iszlám hitet. Hasonlóképpen kedvez istiqomah fenti hitet. Ezt jelzi a hadíszt alábbi:

عن سفيان بن عبد الله الثقفي قال قلت يا رسول الله قل لي في الإسلام قولا لا أسأل عنه أحدا بعدك قال قل آمنت بالله فاستقم

Honnan Sufyan bin Abdullah ats-Tsaqafi, azt mondta: azt mondtam, "Ó Allah Küldötte, mesélj az iszlám egyetlen szó, ami nem kérnék senkit utánad!" Azt válaszolta: "Mondd:" Én vagyok hívő ", majd istiqomahlah". [Jelentette muszlim, nem. 38; Ahmad 3/413; Tirmidhi, nem. 2410; Ibn Majah, nem. 3972].

JELENTÉS ISTIQOMAH
Imam Ibn al-Rajab Hanbali rahimahullah (meghalt 795 H) azt mondta, kifejtve értelmében az állandóság és a helyzet ennek hadíszt, mondván: "Istiqomah folytat egyenes út, hogy ez a helyes vallás, nem fordult jobbra vagy balra. És istiqomah magában mindent megtesz engedelmesség születik, és a belső és hagyja azokat a dolgokat, hogy tilos. Ez majd magában foglalja az összes vallás ". [1]

A fenti ismert, hogy a méret istiqomah ez a helyes vallás. Az engedelmesség az, hogy nem parancsolt nélkül megy át a határt, anélkül követően vágyak-vágyak, bár az emberek úgy mondanám, hogy túloz, csökkenti. Allah a Magasságos mondja:

فاستقم كما أمرت ومن تاب معك ولا تطغوا إنه بما تعملون بصير

Aztán istiqomahlah (tartsa meg a helyes utat), az utasításnak, és (is) azok, akik veled tartanak bűnbánatot és nem szegi korlátokat. Sőt, amivel igenis látni, hogy teszitek. [Hud / 11: 112].

Mindenható Allah azt is mondja:

فلذلك فادع واستقم كما أمرت ولا تتبع أهواءهم وقل آمنت بما أنزل الله من كتاب وأمرت لأعدل بينكم الله ربنا وربكم لنا أعمالنا ولكم أعمالكم لا حجة بيننا وبينكم الله يجمع بيننا وإليه المصير

Így tehát idézni (a vallás), és istiqomahlah (még a vallásban előre, és hirdessétek) az utasításnak, és nem követik a saját kívánságaik. És azt mondják: "Hiszek az összes könyvet kiderült, Allah, és azt parancsolta, hogy igazságot köztetek. Allah a mi Urunk és Istenünk Önnek. Számunkra a tettek és az Ön számára a tetteket, nincs veszekedés köztünk és te, Allah gyűjts össze minket, és hogy neki a helyet vissza (us) ". [Shura / 42: 15].

ISTIQOMAH SZÍV ÉS A Kuratórium tagjai
Imam Ibn al-Rajab Hanbali mondta Principal istiqomah van istiqomah szív tetején monoteizmus, ahogy Abu Bakr és mások ellen az Allah szó:

إن الذين قالوا ربنا الله ثم استقاموا

Sőt, azok, akik azt mondják: "A mi Urunk Allah", aztán istiqomah (megerősítve azok létrehozását. "[Al-Ahqaf / 46: 13].

(Le), hogy az ne más, mint ő.

Amikor a máj istiqomah fenti ma'rifah (tudás) Allah ellen, khasyah (félelem), hogy Allah, Allah exalt, tisztelni Őt, szeressük Őt, szeretné Őt, bíznak benne, imádkozunk hozzá, bízom kepada- Őt, és elfordulnak Tőle egymástól; Ezután az összes végtag is istiqomah fenti engedelmességet neki. Mivel a máj merupaka király minden végtagok, és minden tagja a szervezet a májban hadsereg. Tehát, ha a király istiqomah, a hadsereg és az emberek is istiqomah.

Hasonlóképpen, az Allah szót:

فأقم وجهك للدين حنيفا

Hadapkanlah majd arccal a vallás Allah -Rûm / 30 ítélet 30. úgy kell értelmezni, és megtisztítja a szándék és az akarat, hogy Allah egyedül, partner nélkül neki.

Miután a szív, az akkori legnagyobb helyzet, hogy is tartott isitqomahnya beszélik, mert ez a szív fordító és közérdekű bejelentők (tartalom) a máj. Ezért, miután a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam elrendelte istiqomah, hogy maradtak ránk fenntartani szóbeli.

Ebben Musnad Imam Ahmad Anas bin Malik, a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam, azt mondta:

لا يستقيم إيمان عبد حتى يستقيم قلبه ولا يستقيم قلبه حتى يستقيم لسانه ولا يدخل رجل الجنة لا يأمن جاره بوائقه

Faith egy szolga nem istiqomah, hogy szíve istiqomah. És a szolga szíve nem lesz istiqomah, így az ő verbális istiqomah. És az a személy, akinek szomszédja nem biztonságos a bűneiért, nem fog menni a mennybe. [Jelentette Ahmad, nem. 12636, dihasankan Shaikh Salim Al-Hilali a Bahjatun-Nazhirin, 3/13].

Említett Tirmidhi (sz. 2407) Abu Sa'eed al-Khudri a marfuu "és mauquf:

إذا أصبح ابن آدم فإن الأعضاء كلها تكفر اللسان فتقول اتق الله فينا فإنما نحن بك فإن استقمت استقمنا وإن اعوججت اعوججنا

Ha a fia Ádám lépett reggel szinte minden végtagját mondta szerényen a szóbeli: "Takwalah Allah fenntartásában jogainkat, sőt, függünk az Ön számára. Ha istiqomah, akkor mi is istiqomah, ha letérünk (a felhasználó) Mi is eltérnek egymástól. [Tirmidhi, no. 2407; dihasankan Shaikh Salim Al-Hilali a Bahjatun-Nazhirin 17/03, no. 1521]. [2]

VIRTUE ISTIQOMAH
Istiqomah nem könnyű. Azonban az egyik kapna a szellem istiqomah ismeretében elsőbbségét. Allah a Magasságos mondja hirdessétek az elsőbbségét, amely úgy érik el, akik istiqomah:

إن الذين قالوا ربنا الله ثم استقاموا تتنزل عليهم الملائكة ألا تخافوا ولا تحزنوا وأبشروا بالجنة التي كنتم توعدون

Valójában azok, akik azt mondják: "A mi Urunk Allah", aztán istiqomah (megerősítve pozícióját), majd az angyalok fog leereszkedni hozzájuk, mondván: "Ne félj, és ne szomorú, és örüljetek együtt Jannah megígérte Allah néktek" , [Fush-shilat / 41: 30].

Egy másik versben Allah a Magasságos mondja:

إن الذين قالوا ربنا الله ثم استقاموا فلا خوف عليهم ولا هم يحزنون) 13 (أولئك أصحاب الجنة خالدين فيها جزاء بما كانوا يعملون

Valójában azok, akik azt mondják: "A mi Urunk Allah", akkor ők maradnak istiqomah (cég állandó telephelye az egyistenhit és igaz tetteket), akkor nincs érinti őket, és ők nem (is) gyászolni. Ezek lakói Paradise, alávetik magukat ott; mint a jutalom, amit tettek. [al-Ahqaf / 46: 13-14].

TELJES istighfar ISTIQOMAH
Az emberek természetesen megvan a maga hátránya. Az emberek nem lesz képes végrehajtani ezt a vallást, mint egész tökéletesen. Ezért Allah Ta'ala megparancsolta istighfar rendelés után istiqomah. Allah wa Ta'ala mondja:

قل إنما أنا بشر مثلكم يوحى إلي أنما إلهكم إله واحد فاستقيموا إليه واستغفروه وويل للمشركين

Mondd: "Íme, én csak egy ember, mint te, kiderült számomra, hogy a Úr az Isten mindenható, akkor istiqomahlah (tartani az egyenes úton) felé, és kérje bocsánatát, és jaj azoknak, akik társa. [Fush-shilat / 41: 6].

Iman Ibn Rajab mondta: "Allah szót", akkor marad az egyenes út vezet hozzá, és kérje bocsánatát ", annak a jele, hogy az elkerülhetetlen hátránya a (futás) istiqomah elrendelte, majd javított a istighfar, amely előírja, bűnbánat és Ruju "felé állandóságát". [3]

Okok ISTIQOMAH
Valóban okoz istiqomah nagyon. A legfontosabb oka, hogy, hogy valaki állandóság ahogy Allah Ta'ala a következő:
1. szemlélve a Korán.
2. gyakorolni a vallás Allah.
3. Az ima.
4. Dhikr.
5. Fejlesztési hit.
6. utánozni Salafush-Salih és tudósok istiqomah.
7. Szerető Allah és az Ő Messenger, mint mások.
8. szeretet és gyűlölet valamit, mert Allah.
9. A kölcsönös végrendelet az al-Haq, a türelem és az együttérzés.
10. meggyőződve arról, jövőben az iszlám.

Itt egy kis magyarázatot istiqomah, hasznos lehet.

Allah tudja a legjobban.

[Másolt a magazin kiadása As-Sunnah 06 / Év XVII / 1435H / 2014M. Kiadók Alapítvány Állandó Bizottság Istiqomah Surakartában, Jl. Solo-Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Tel. 0271-858197 Fax 0271-858196]

A VESZTESÉGEK alapvető

Által
Shaikh Abdul Bari ast-TsubaitiMindenki szeretné, hogy mindig boldogok, és soha nem akartam nyomor akár egy pillanatra is. Mindenki azt akarja, hogy mindig szerencsés, és maximális erőbedobással elkerülni a veszteségeket, de mi a helyzet, hogy mondjam, a tények beszélnek másképp. Nem minden ember a világon, aki azt akarja, hogy valóra, néha pontosan mi, hogy ne váljanak arra, hogy el kell fogadni, még akkor is keserű. Veszteségek továbbra is a pestis. Ez a keserű valóság foglalkozott a különböző attitűdök, kezdve a szélsőséges hozzáállás, hogy a középszerű. Néha éppen a hozzáállása károsítását, illetve az új, mint az öngyilkossági - na'ûdzu billâh-, károsítása ingatlan, megsebesítve magukat vagy megsérül egy másik személy. De van még címzés egy nyugodt, csendes és türelem. Rájön, hogy az elszenvedett veszteségek ebben a világban nem a végső veszteség, nem veszteség, hogy hozza az örök szenvedés; Ő nem hátrány által említett Allah az Ő szavát:

قل إن الخاسرين الذين خسروا أنفسهم وأهليهم يوم القيامة ألا ذلك هو الخسران المبين

Mondd: "Valóban, azok, akik elveszítik azok, akik kárt magukat és családjaikat az Ítélet Napján". emlékszem, hogy így ez egy igazi veszteség. [Az-Zumar / 39: 15]

Vereség szerepel a fenti bekezdésben, hogy a veszteség a lényeget, ami vezet az örök megbánni. Vereség az Ítélet Napján; veszteség az emberi jóság és gonoszság, ha megmérjük a mérleg legtisztességesebb nem tartalmazó csaló egyáltalán. Lehet Allah ments meg minket minden ilyen veszteségeket.

Vereség az Ítélet Napján az eredménye tetteink során a világ életéért. Ha a túlélési esély lehet hasznosítani mind üzletember és legfeljebb a tőke felhasználásával igen korlátozott kísérlet, hogy hasznot, amennyire csak lehetséges, akkor Allah is úgy akarja, mi lesz mentve az ilyen veszteségeket.

A legrosszabb veszteségeket, amelyek sújtja a személy a veszteséget, amely sújtja a vallását, mivel ezek a veszteségek vezet az örök szenvedés a túlvilágon. Veszteségforrást A vallás a legrosszabb katasztrófa valakit. Ezért az imát a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam:

... ولا تجعل مصيبتنا في ديننا

Ugye okozta katasztrófa a mi vallásunk

Továbbá, ha egy katasztrófa ezen a vallás húzza őt a völgyben a hitehagyás - na'ûdzu Billah.

Között a jellemzőit, akik veszteséget szenvedtek a végső veszteség egy jámbor tettet ő hiányzik esélyt az életben. Hagyta, hogy a lehetőséget csúszik, így amikor a halál megérkezik, jótékonysági kabaikan tett egy kicsit, míg a csúnya szerelés. Ha így van, akkor legyőzik a csúfság mérlegek kedvesség. Az ilyen emberek, köztük a vesztesek, mint a Mindenható Allah szava:

والوزن يومئذ الحق فمن ثقلت موازينه فأولئك هم المفلحون) 8 (ومن خفت موازينه فأولئك الذين خسروا أنفسهم بما كانوا بآياتنا يظلمون

Mérlegek napján ez az igazság (igazságügy), akkor bárki mérlegek kedvesség, azok a szerencsések. És aki mérlegek kedvesség fény, hogy az emberek, akik kárt magukat. [Al-A'raf / 7: 8-9]

Jelek e más vesztesek gyakran megszegte az ígéretét, hogy bajt a földön terjesztésével kétes és felkelti vágy. Allah azt mondja:

الذين ينقضون عهد الله من بعد ميثاقه ويقطعون ما أمر الله به أن يوصل ويفسدون في الأرض أولئك هم الخاسرون

(Ugyanis), akik megszegik a szövetséget Allah a megállapodást követően kemény volt, és eldönti, amit Allah parancsolt (őket), hogy csatlakozott, és rosszalkodik a földön. Ők azok, akik elveszítik. [Al-Baqarah / 2: 27]

Az emberek alázatos és engedelmes, hogy azok, akik hisznek, és így a hűség nekik körében is a jellemzői a vesztesek. A Korán határozottan óvott intézkedéseket vezetett ehhez gyenge eredmény. Mivel a hitetlenek azt igyekszik minket, mint ők. Allah azt mondja:

يا أيها الذين آمنوا إن تطيعوا الذين كفروا يردوكم على أعقابكم فتنقلبوا خاسرين

Ó ti, akik azt hiszik, ha engedelmeskedünk azok, akik hisznek, ezek hozza vissza vissza (a hitetlenség), és legyetek férfiak, akik elveszítik. [Ali Imran / 3: 149]

Beleértve a vesztesek az ítélet napján, akik imádják csak Allah, amikor megkapta a kegyelmet, jóság, amikor az életét kényelmes, kényelmes és virágzó vagy őt imádják Allah mindenható, amikor mi történik akkor lehet nyereséges, vagy világi jóság. Allah azt mondja,

ومن الناس من يعبد الله على حرف فإن أصابه خير اطمأن به وإن أصابته فتنة انقلب على وجهه خسر الدنيا والآخرة ذلك هو الخسران المبين

"És az emberiség vannak olyanok, akik imádják Allah azáltal, hogy a szélén (nem meggyőződésből); Tehát, ha ő szerezte erények, ő továbbra is abban az államban, s ha eltalálta egy katasztrófa, viszont visszafelé. Ő szerencsés a világban és a túlvilágon. Ilyen ez egy igazi veszteség. [Al-Hajj / 22: 11]

Beleértve a veszteségeket is, akik elhanyagolták a családi vagyont, és ezért nem imádják Allah. Allah azt mondja:

يا أيها الذين آمنوا لا تلهكم أموالكم ولا أولادكم عن ذكر الله ومن يفعل ذلك فأولئك هم الخاسرون

Ti hívők! Ne engedjétek vagyon és a gyerekek átirányítja Önt a megemlékezés Allah. Tehát aki ezt tette őket, hogy az emberek a vesztesek. [Al-Munafiqun / 63: 9]

És még sok más vers a Koránban, hogy említi a vesztesek, és a dolgok, hogy veszteséget okozhat. Mindez annak érdekében, hogy emlékeztesse az embereket, hogy nem sújtotta veszteségek leírhatatlan következményeitől szenvedő életében továbbiakban.

Végül, imádkozunk, hogy a Mindenható Allah védelme érdekében, és ments meg minket az ilyen veszteségeket.

Hogyan kerülhetjük el az ilyen veszteségeket? Amennyiben egy vállalkozás, amely lehet nyereséges?

A válasz leírták a Korán egy világos magyarázatot a Korán, Surah al-'Ashr.

Egy másik szakaszban ismertetett jelek nyereséges vállalkozások és garantáltan nem szabad megérinteni a veszteség. Allah azt mondja:

يا أيها الذين آمنوا هل أدلكم على تجارة تنجيكم من عذاب أليم) 10 (تؤمنون بالله ورسوله وتجاهدون في سبيل الله بأموالكم وأنفسكم ذلكم خير لكم إن كنتم تعلمون

Ó ti, akik azt hiszik, akkor sukakah mutatok neked egy kereskedelemmel, hogy mentheti meg egy fájdalmas gyötrelem? (Le) hisztek Allahban és az Ő Messenger és arra törekszenek, ahogy Allah a vagyonuk és a lélek. Ez jobb nektek, ha ti csak tudta. [Ash-Shaff / 61: 10-11]

Mindenható Allah azt is mondja:

إن الذين يتلون كتاب الله وأقاموا الصلاة وأنفقوا مما رزقناهم سرا وعلانية يرجون تجارة لن تبور

Bizony azok, akik mindig olvassák el a könyvet Allah, és létrehozza az imádság és töltsön el fél táplálékot, amit ajándékozta meg őket titokban és nyíltan, vártak, hogy a kereskedelem nincs semmi vesztenivalója. [Fatir / 35: 29]

Ez a válasz. Hogy az az út, és a lépéseket is meg kell tenni, hogy elkerüljék a veszteségek, és a nyereséget. Aki elhanyagolása és figyelmen kívül hagyja az utat adott a Mindenható Allah, a veszteség biztosan nem elkerülhetetlen, és ő úgy fogja érezni bűntudatot páratlan. Meg fogja bánni a viselkedése, hogy kárba veszett esélye jótékonysági hogy soha nem jön vissza többé. Meg fogja bánni vele, mint Allah azt mondja róluk:

حتى إذا جاءتهم الساعة بغتة قالوا يا حسرتنا على ما فرطنا فيها وهم يحملون أوزارهم على ظهورهم ألا ساء ما يزرون

Tehát, hogy ha Ítélet jön nekik hirtelen, azt mondták: "Mi sajnáljuk nagyságrendű, szemben a gondatlanság a végén meg!", Míg ők viselik a bűnöket a hátán. Ne feledje, gonosz volt, amit elviselni. [Al-An'am / 6: 31]

Bár mind továbbra is az irányítása Allah, és mindig taufiq Mindenható Allah, hogy jót a szabályoknak megfelelően a Mindenható Allah.

(Átvéve prédikáció Sheikh Abdul Bari ast-Tsubaiti a mecset egy-Nabawi, 30 Jumada End 1434 H címmel al-Khasâtul Haqîqiyatu)

[Másolt a magazin kiadása As-Sunnah 06 / Év XVII / 1435H / 2014M. Kiadók Alapítvány Állandó Bizottság Istiqomah Surakartában, Jl. Solo-Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Tel. 0271-858197 Fax 0271-858196]

No comments:

Post a Comment