!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Friday, September 25, 2015

Mina tragedie en drie Fate.

De rit was nog niet klaar (376)

(Deel 376), Depok, West-Java, Indonnesia, 24 september 2015, 21:55 uur).

Mina tragedie en drie Fate.

De tragedie deed zich opnieuw pelgrims in Mina, Saoedi-Arabië, toen de pelgrims wilden Jumroh gooien. Dit is de tweede tragedie in het Hajj seizoen deze maand, na de ineenstorting van de kraan (katrol / kraan) die 107 pelgrims, waaronder 11 pelgrims uit Indonesië gedood.
Nu tragedie mina heeft gedood 717 mensen gedood, 805 mensen raakten gewond, waaronder drie mensen uit Indonesië, Hamid van Surabaya, Batam Saiyah oorsprong en één man uit Probolinggo. Iraanse gelovigen zoveel als 43 mensen, 60 gewonden gedood. De rest van de landen.
Als we kijken naar de kant van de religie, ongeacht de nalatigheid van de menselijke factor, de ramp in Mina, kan niet ontsnappen aan het lot dat is vastgesteld door God.
Zoals we weten in de Koran en de Soennah, Allah stelt drie soorten van het lot.
De eerste gemeenschappelijke lotsbestemming dat de banken God hebt ingesteld in het boek Lauh Mahfush, het gemeenschappelijk lot God heeft het lot van alle schepselen 50.000 jaar voordat schiep God de hemel en de aarde, met inbegrip van de bladeren vallen van de reeds vermeld in het Boek van Allah takken verordend:

"Lawh Mahfuz".

Profeet alayhi wa sallam zei: "Allah heeft al het lot van alle schepselen ingesteld van vijftigduizend jaar voordat schiep God de hemel en de aarde". (HR. Muslim nr. 2653).

"Niemand ramp overkomt op de aarde en (nor) in uzelf, maar het is ingeschreven in het Boek (Lawh Mahfuz) voordat Wij brengen het. Voorwaar, het is gemakkelijk voor Allah ". (. QS Al-Hadid: 22).
Het tweede lot wordt bepaald wanneer de geest wordt geblazen in de buik moeder, die zwanger was toen zwanger van vier maanden en tien dagen, dit keer voor een levensduur van het menselijk lot is bepaald.
Het derde lot, lot vaststelling van de nacht Laylat al Qadr, die volgens de Koran en de Soennah set God elke avond om 10 de laatste dag van de maand ramadan (vastenmaand).
Laylat al Qadr nacht is heel bijzonder, want als de Dienaar Gods aanbidding op deze avond (beloning) gelijk kunnen belonen we aanbeden voor 83 jaar.
Dit lot recht preogatif God, alleen God die kan veranderen, dus God gebood de mens om veel gebed en herdenking, omdat een van de voordelen van het gebed is dat hij versterkingen kunnen weigeren (we konden van de wil van God kon worden gespaard van de ramp).(BBC) - Het dodental in Mina meer dan 717 mensen, 805 mensen gewond.
De gewonden werden naar een nabijgelegen ziekenhuis.
Minstens 700 pelgrims overleden tijdens een poging om te gooien jumroh gepropt in Mina, terwijl 800 meer gewond op donderdag (24/09).
Saoedische autoriteiten zeiden 4000 agenten werden ingezet op de scène, samen met 200 medewerkers in noodhulp.
De gewonden ontvangen rechtstreekse steun op de scène en meegenomen naar een nabijgelegen ziekenhuis.
Ongeveer twee miljoen moslims voeren de hadj in Saoedi-Arabië, die dit jaar werd ook gekenmerkt door de instorting van een kraan bij het Mekka incident dat veroorzaakt meer dan 100 pelgrims werden gedood, waaronder 11 pelgrims uit Indonesië.
BBC-correspondent meldde dat vele pelgrims omgekomen herkomst Niger.
Bij het incident in Mina, die zich op het feest van het offerfeest, en niet te vergeten het land van herkomst van de slachtoffers viel.
Maar Hausa sectie van de BBC, Tchima Illa Issoufou, die bij de scène was zei dat veel pelgrims uit Niger overleden.
Vertegenwoordigers ondertussen van de Indonesische overheid in Saoedi-Arabië heeft een team gestuurd om na te gaan of de Indonesische pelgrims die het slachtoffer zijn van de gebeurtenissen in deze Mina.
Directie van de Civiele Bescherming van Saoedi-Arabië zei dat het nog steeds niet weten wat de oorzaak van deze tragedie druk.
2006, deed zich ook soortgelijke tragedies met dodelijke slachtoffers te bereiken 364 pelgrims.
Instanties bieden hulp aan de pelgrims die gewond zijn geraakt.
Veiligheid ambtenaren, zoals geciteerd door de Saoedische regering TV-zender, vertelde ongeveer 390 gelovigen werden tot nu toe bij het incident gewond op donderdag (24/09).
De gebeurtenissen gebeurde toen pelgrims voeren steniging van de duivel, een van een serie pelgrimstocht door het gooien van een kiezelsteen als een symbool van gestenigd duivel.
Hajj dit jaar gevolgd door ongeveer twee miljoen pelgrims uit de hele wereld.
In 2006, binnen de krappe ook opgetreden in Mina met de slachtoffers bereikt 346 mensen.
Vóór de gebeurtenissen van vandaag, is de bedevaart ook kleurde de val van de kraan gebruikt voor de uitbreiding van het project Haram.
Dragende 111 pelgrims overleden, waaronder 11 pelgrims Indonesische burgers in het evenement op de Grote Moskee. Koning van Saoedi-Arabië heeft schadevergoeding aan de families van de slachtoffers doden en gewonden beloofd.

Slachtoffers kraan Haram 'kunnen profiteren'
Familie pelgrims die en blijvende invaliditeit overleden als gevolg van het instorten van een kraan in de Grote Moskee op vrijdag (11/09) van plan om van de koning van Saoedi-Arabië, Salman bin Abdul Aziz Al Saud ontvangen.
Pelgrims die stierf, waaronder 11 Indonesische burgers, naar verluidt zal een vergoeding van 1.000.000 riyal, of ongeveer Rp3.8 miljard ontvangen. Schadevergoeding ten bedrage werden ook gemeld te worden gegeven aan de gemeente blijvende invaliditeit.
Maar tot nu toe, zei Executive Functie Pensosbud consulaat-generaal in Jeddah Sharif zei tegen de BBC Shahab Rohmatin Bonasir Indonesia, de Indonesische regering heeft nog geen officiële kennisgeving ontvangen van de regering van Saoedi-Arabië.

7 Mina meest hartverscheurende tragedie in de geschiedenis van de Hadj
Mina heeft een lange geschiedenis als het toneel van de tragedie die vele pelgrims gedood.


Dit is niet de eerste tragedie deed zich voor in Mina. Daarom Mina heeft een lange geschiedenis als een tragedie dat veel pelgrims gedood in voorgaande jaren. Na de tragedies die vele pelgrims die zich hebben voorgedaan in Mina, Saoedi-Arabië gedood.

1. 2 juli 1990
Dit is de meest hartverscheurende tragedies die zich hebben voorgedaan in Mina. Op dat moment werden 1426 pelgrims gedood in een stormloop in een tunnel terwijl Mina.

2. 23 mei 1994
Een totaal van 270 pelgrims overleden in het drama terug in Mina. De tragedie deed zich voor toen de pelgrims presteren duivel steniging in Mina processie

3. 15 april 1997


Een totaal van 343 pelgrims werden gedood en 1.500 anderen gewond bij een tent brand pelgrims in Mina. Leren van deze tragedie, is het nu beweerd antiapi tent pelgrims.

4. 9 april 1998


Een totaal van 118 pelgrims overleden en 180 anderen raakten gewond bij de tragedie bij de Jamarat Bridge wanneer je naar jumroh gooien processie in Mina.

5. March 5, 2001
Een totaal van 35 pelgrims overleden als gevolg van de huidige crowding zal stenigen duivel in Mina voeren

6. januari 12, 2006


Een totaal van 346 pelgrims werden gedood en 289 anderen gewond tijdens een processie van de duivel steniging. Ongelukken gebeurd als gevolg van de honderden pelgrims die waren aangekomen om de stoet te voeren botsen met andere pelgrims bij de Jamarat brug. Leren van dit incident, de regering van Saoedi-Arabië over de Jamarat Bridge gereconstrueerd, zodat pelgrims niet hoeven te dringen, terwijl het gooien van jumroh.

RELATIE TUSSEN gebed en dhikr

Door
Dr. Nasir bin 'Abdirrahman bin Muhammad al-Juda'iTussen de twee hebben een zeer nauwe relatie, die bidden tot Allah swt in combinatie met de dhikr aan Hem, Hij is een slaaf van zijn Heer te vragen over haar behoeften, zowel stoffelijk als hiernamaals, in de vorm van expressie omstandigheden en de woorden.

Dan is het gebed in de dhikr eens, vandaar ook wel het gebed van herdenking door de meeste mensen. Het moet hier worden uitgelegd, dat het meer dhikr van Allah de Almachtige en loven Hem in gebed, dan is het beter en zowel primaire als meer waard te worden verleend.

Imam Ibn al-Qayyim zei: "De disunnahkan (moestahab) in het gebed is een gebed dat do'anya beginnen met lof aan Allah swt, dan bershalawat op de Profeet 'alayhi wa salaam in het verzoekschrift zal worden geleverd, en vervolgens uit te drukken zijn verlangens, [1] verder noemde hij een aantal van hun argumenten die dit uit te leggen.

Daarom at-tawassul (kies een vorm van aanbidding om dichter-pent krijgen.) Allah swt om één naam te gebruiken van de namen van God is goed (al-Asmaa-ul Husnaa) of met een de aard van zijn attributen zijn hoog (ash-Shifaatul 'Ulyaa) in het gebed is een vorm tawassul toegestaan door de sharia (at-aluin-sul al-masyruu'). Bijvoorbeeld, een Moslim zegt in zijn gebed: "O Allah, waarlijk vraag ik U, Gij een liefdevolle Genadevolle, Mahalembut Kenner, geef mij de gezondheid." Of hij zei: "Ik smeek U bij Uw genade dat omvat alles, rijk en mijn zonden vergeven. "[2]

Wat het argument van de gewijde soort tawassul als dit is het woord van Allah swt:

ولله الأسماء الحسنى فادعوه بها

"Het behoort tot God Asma-ul Husna, dan bermohonlah hem door te bellen naar Asma-ul Husna was ..." [Al-A'raaf: 180]

En onder de argumenten en andere stichtingen zijn zoals Allah geprofileerd op Alaihissallam gebed van koning Salomo in zijn woorden:

رب أوزعني أن أشكر نعمتك التي أنعمت علي وعلى والدي وأن أعمل صالحا ترضاه وأدخلني برحمتك في عبادك الصالحين

"... Ja, mijn Heer, geef mij de inspiratie dankbaar zijn voor Uw gunst, die Gij hebt geschonken aan mij en aan mijn vader en moeder zijn twee mensen om goede daden die je ridhai doen om te blijven, en voed me met uw Rah-mat in de klas uw knechten de rechtvaardigen "[An-Naml: 19].

Als voor de argumenten van de Soennah zoals opgenomen in de as-Shahiihain (Sahih al-Bukhari en Sahih Muslim), van Ibn Abbas anhuma dat de Profeet 'alayhi wa salaam heeft gezegd:

"اللهم إني أعوذ بعزتك, لا إله إلا أنت, أن تضلني."
"O Allah, ik zoek mijn toevlucht bij Uw glorie, niemand heeft het recht om diibadahi maar alleen u, dat gij mij te beschermen." [3]

En overgeleverd van 'Abdullah bin Mas'oed radi anhu dat de Profeet' alayhi wa salaam heeft gezegd:

"ما أصاب أحدا قط هم ولا حزن فقال: اللهم إني عبدك, وابن عبدك, وابن أمتك, ناصيتي بيدك, ماض في حكمك, عدل في قضاؤك, أسألك بكل اسم هو لك, سميت به نفسك, أو علمته أحدا من خلقك, أو أنزلته في كتابك, أو استأثرت به في علم الغيب عندك, أن تجعل القرآن ربيع قلبي ونور صدري, وجلاء حزني وذهاب همي, إلا أذهب الله همه وحزنه, وأبدله مكانه فرجا. "

"Het is niet iemand die overschreven angst en verdriet en dan zegt hij:" O Allah, ik ben uw dienaar, de zoon (nakomeling) van uw dienaar (Adam), kinderen (nakomelingen) van de slave je dochter (Eva), de bovenkant van mijn hoofd in uw hand, uw beslissingen geldt voor mij, lot U voor mij is eerlijk, ik smeek U bij elke naam die behoort tot u, en gij na-eten Self-thy met hem, of je moet leren een dienaar van uw wezens, of je naar beneden rechts in het boek Thy, of bent u gewijd aan jezelf in de onzichtbare in Uzelf, dat gij het maakt al-Koran-een zo conditioning mijn hart en het licht van mijn ziel , troost laraku en genezers verdriet. 'Dan, Allah zal zijn om rouw en verdriet weg te nemen en te vervangen met gemak. "[4]

Na beschrijf ik een aantal eenvoudige vormen van dhikr, dan zou ik nu deze discussie te sluiten met het uitleggen van de vormen van ten-tabarruk (verwachten zegeningen) door de dhikr van Allah swt (bi dzikrillaah), zodat de procedures tabarruk met de dhikr van Allah Subhanahu SWT steeds duidelijker.

[Gekopieerd uit het boek At Tabaruk Anwaa'uhu wa Ahkaamuhu, titel in de Indonesische praktijken en tijd is gezegend, Auteur Dr. Nasir bin 'Abdirrahman bin Muhammad al-Juda'i, Reader Uitgevers Ibn Kathir]

No comments:

Post a Comment